Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ταξιδέψτε στο Αιγαίο πάνω στις Τουρκικές φρεγάτες




Τα Νέα στις 16 Μαρτίου δώσαν την είδηση που εδώ και αρκετούς μήνες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούντε να δημοσιεύσουν με πρόσχημα την κατεύναση των αγρίων αισθημάτων των πολιτών που βλέπουν την Ελλάδα όχι μόνο να αιμορραγεί από τον οικονομικό τομέα μέσω των αυθαιδεστάτων πολιτικών διοικητών και των προσωπικών συμφερόντων, αλλά και να χάνονται και κυριαρχικά δικαιώματα είτε λόγω ανικανότητας πληρωμής των εξόδων άμυνας είτε λόγω της πίεσης των "Συμμάχων" που βρίσκουν ευκαιρία να ζητήσουν από τους "Γείτονες" μας να μας ενοχλήσουν αυτή τη στιγμή της αδυναμίας, ώστε να αναγκαστούμε να παραγγείλουμε περισσότερα όπλα από τους "Συμμάχους" που θα πληρώσουμε με δυσβάσταχτα δάνειακά επιτόκια σε κεφάλαια που θα μας παραχωρήσουν οι "Σύμμαχοί" μας.

Αναφέρεται σχετικά:
Χθες για 11η φορά από τις 7 Νοεμβρίου 2009 - και 6η εντός του 2010- μια τουρκική κορβέτα πέρασε χωρίς εμφανή λόγο το στενό μεταξύ του Σουνίου και της Κέας (Τζιας) και μέσω του Στενού του Καφηρέα κατευθύνθηκε προς το Βόρειο Αιγαίο και τα Δαρδανέλλια. Σε όλες τις περιπτώσεις τα πλοία ξεκινούν από τον ναύσταθμο Ακσάζ στο ύψος της Ρόδου και η μόνη διαφοροποίηση που έχουν στην «άσκοπη περιπλάνησή τους» είναι ότι άλλα περνούν δυτικά και άλλα ανατολικά της Κέας. Παρόμοια πρόκληση είχε γίνει και στις 14/1/09 όταν στο πλαίσιο άσκησης η φρεγάτα «Τουργκούτ Ρέις» είχε φθάσει μέχρι τα όρια του Αργοσαρωνικού, οπότε και γύρισε προς τα Δαρδανέλλια όταν έγινε ελληνική διαμαρτυρία.


Η κατασκοπεία των Τούρκων αν πραγματικά χρειάζεται να γίνεται στα 6 ναυτικά μίλια, θεωρώ ότι είναι πολλά χρόνια πίσω και θα χρειαστεί πολύς καιρός για να μας καταλάβουν τί σχέδια έχουμε για να τους αντιμετωπίσουμε. Μήπως και για αυτό οι κατασκοπευτικές προσπάθειες των Τουρκων με τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα, δεν ανησυχούν την Ελληνική κυβέρνηση.

Από την άλλη, αν οι Τούρκοι έχουν λάβει υπόσχεση συνδιαχείρησης του Αιγαίου από οποιαδήποτε πολιτική ή στρατιωτική συμμαχία, τότε θα ήταν τουλάχιστο καλό για τους Έλληνες να το γνωρίζουν και να πάψουν να ανησυχούν πως έχει γίνει κάτι εκτός ελέγχου ή συμφωνίας.

Αν αρχίσουν να ανησυχούν οι Έλληνες ότι έγινε κάποια συμφωνία ξανά χωρίς να το γνωρίζουν, τότε συγνώμη που ακόμα δε καταλάβατε ότι έχουν γίνει τόσες συμφωνίες που ακόμα και τώρα μετά από πολλά χρόνια δε μάθατε αλλά ούτε και θα μάθετε.

Το σχέδιο Μάρσαλ (Marshall Plan), είχε ρήτρα τη μη εξώριξη των πετρελαίων του Αιγαίου και του Ιονίου (37 κηλίδες και 17 αντίστοιχα) για την Ελλάδα, και μια αντίστοιχη ρήτρα για την Τουρκία (κηλίδες βοριανατολικής Μεσογείου, Αιγαίου και Νοτίου Μαύρης Θάλλασας. Και αυτές οι συμφωνίες ισχύουν ακόμα , μιας και η αμυντική βοήθεια του "7 Προς 10", ισχύει κανονικά ακόμα για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Κάθε κρίση στο Αιγαίο και την κυριαρχία του, έχει γεύση πετρελαίου αλλά την πικρή πρόσθεση του μπαχαρικού "Marshall". Πρακτικά η εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο ελέγχεται από την εποπτεία των Αμερικανικών κυβερνήσεων που ακόμα πληρώνουν την στρατιωτική ενίσχυση στα δύο γειτονικά κράτη της Ανατολικής Μεσογείου.

Κάθε προσπάθεια είτε της Ελλάδας είτε της Τουρκίας να ελέγξει τον ορυκτό πλούτο των υφαλοκρηπίδων τους με τη συμμετοχή τρίτων χωρών και εξαιρουμένων των Αμερικανών, απλά θα αποτύχει, έχοντας τον θείο Σαμ να τους τραβά το αυτί και να τους λέει να πάνε να παίξουν σε άλλες αυλές και γειτονιές.

Οι Αμερικανοί είναι και αυτοί δεσμευμένοι από το δικό τους σχέδιο Marshall που απαγορεύει την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα νεύρα όλων τεντώνονται όταν τα χρέη μεγαλώνουν και τα πουγγιά είναι κλειδωμένα και βουλιαγμένα μέσα στα βαθιά γαλανά νερά.

Το σχέδιο Marshall έχοντας συνημμένο χάρτη όλων των τότε γνωστών πετρελαιοκηλίδων του Αιγαίου, συνυπογράφτηκε από τα συμβαλλόμενα μέλη.

Κάτι που δεν είχαν τότε ήταν τα πετρέλαια της Θάσου, και γι᾽αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση έχει δικαίωμα εξόρυξης εκεί.

Θυμάστε το μνημόνιο Παπανδρέου Çem για μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο; Ήταν μια απλή υπενθύμιση του σχεδίου Marshall ότι ακόμα είναι σε ισχύη.

Ο Στέφανος Μάνος κάτι ξέρει και κάτι δε λέει στο άρθρο Τα πετρέλαια του Αιγαίου

Σχετικά Άρθρα