Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πάρτε έναν υπολογιστή στο παιδί σας. Εκπαιδεύεται καλύτερα , αλλά σε τι ...

Μη ξεχάσετε να του πάρετε και κανένα παιχνίδι για να μη βαριέται εύκολα.

Εσείς πάρτε ένα κράνος και μια κάμερα παρακολούθησης εξ' αποστάσεως.

Γάμος της πλάκας

Τα YouTube & Google είναι ακόμη μη προσβάσιμα στη Τουρκία

Image representing YouTube as depicted in Crun...Image via CrunchBase

Google, touched the tip of the YouTube ban

Στη Τουρκία σήμερα συμπληρώνονται δὐο χρόνια απαγόρευσης του YouTube, αλλά η μηχανή αναζήτησης της ίδιας εταιρίας έχει την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση IP, και αυτή η απαγόρευση προκαλεί δεκάδες άλλα προβλήματα στους χρήστες Internet στη γειτονική Τουρκία.

Ο λόγος απαγόρευσης ήταν βασισμένος σε "εξευτελιστικές" αναρτήσεις περί του Κεμάλ αν θυμάστε.

Reblog this post [with Zemanta]

Όταν έχεις ανάγκη ποιος θα σας φροντίσει; Και πως;



Για αυτούς δεν υπάρχει θεός προστάτης ...

Street Children, Women Trafficking in Iran
Over fifty–five thousand child squatters, most of the girls, live on the streets of Tehran, where growing drug use and prostitution are leading to a social crisis.



Child labour is used maybe because all the adults are already working hard?

Χριστιανο-Ταλιμπάν στη Σερβία.

This is how priest Branislav Peranovic "cures" drug addicts in his "spiritual" center Crna Reka in Serbia.These miserable people pay for this "divine" treatment 300 euros per month (well,somebody must pay for his jeep ,harley davidson and 8 bodyguards...)



Φακελάκι για κηδεία αλλιώς πάτε αλλού τη νεκρή ...



Ελλάδα έχεις κάτι ταγούς ... που τους έχεις και δημοσίους υπαλλήλους.

Πείτε μου ποιος από αυτούς απολύθηκε ποτέ για φακελάκι; Αλλά ξέχασα ότι ο χριστιανός συγχωρεί πριν του ζητηθεί συγνώμη από τον φταίχτη. ο μουσουλμάνος κόβει άκρα και μετά ρωτά αν είπε ο άλλος συγνώμη, ο βουδιστής δεν ενδιαφέρεται για συγνώμη, και η ζωή συνεχίζεται.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις θα πρέπει να μείνουν μέσα στις σκέψεις και οράματα των θρησκευόμενων. Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει ο δικαστικός λειτουργός και ο διοικητικός υπάλληλος να κρίνει με τις θρησκευτικές απόψεις και επιλογές των θυτών ή των θυμάτων αδικίας.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ένδοξη Ιστορία των Προγόνων

Cleopatra_ancient world leader

Instantaneous Velocity in Brownian Particles Observed, a Century After Einstein Said It Would Be Impossible

Science Daily

Instantaneous Velocity in Brownian Particles Observed, a Century After Einstein Said It Would Be Impossible


Some mathematical substitution mistakes in the theory of relativity

.
http://www.relativitychallenge.com/archives/531

Ο Χάρρυ Κλυνν σχολιάζει τα κακώς κείμενα…


Ο Χάρρυ Κλυνν σχολιάζει τα κακώς κείμενα…


Δε ξεχνά να μας θυμίζει τί σημαίνει Ελλάδα ...

Απλά απολάυστε τον.

Double celebration for neutrino lab

http://physicsworld.com/cws/article/news/42826

The neutrino transformation between mass having state and massless state has been recorded by the Italian Scientists in a five year long experiment.


This bring science and the humanity closer to understand the dark matter theory and its interaction with the well known mass of the universe.

As they report "Neutrinos are chargeless fundamental particles that come in three varieties, or "flavours" – electron, muon and tau. In the 1950s the Italian physicist Bruno Pontecorvo predicted that neutrinos should change, or oscillate, from one flavour to another as they travel through space, a property that would imply neutrinos have mass – in contradiction with the basic formulation of the Standard Model of particle physics. This idea was subsequently supported by experiments that found the Sun to be producing fewer electron neutrinos than had been expected, and by later experiments that detected a shortfall in muon neutrinos produced by cosmic rays interacting in the Earth's atmosphere."

This is a serious scientific step towards understanding the structure and interaction of the whole universe


Δεν είναι δυνατόν, είναι απίστευτο, δεν μπορεί να γίνει

Φώτο από Τρίκαλα, εκδηλώσεις για τον Στέλιο Βάσκο.





Έτσι νόμιζα και 'γω. Δεν μπορεί να γίνει. Πέρυσι όμως ο Στέλιος Βάσκος κατάφερε να κάνει το ακατανόητο: Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη με ποδήλατο, περίπου 1350 χλμ χωρίς καμία στάση, διασωληνωμένος για μετάδοση των βιορυθμών του και για τις σωματικές του ανάγκες. Επειδή τα ΜΜΕ δεν μας τα λέμε αυτά τα πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και ότι δεν γίνονται. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο αντοχής. Η αποστολή που τον συνοδεύει με αυτοκίνητα είναι περισσότερο κουρασμένη από τον ίδιο τον ποδηλάτη. Διαβάστε παρακάτω στο ellinikesaxies.blogspot.com, ο άνθρωπος δεν κατεβαίνει από το ποδήλατο ούτε για ένα λεπτό. Ξεκίνησε πολύ πριν από τριάντα σχεδόν ώρες από τα Τρίκαλα, πήγε μία βόλτα μέχρι τη Σόφια Βουλγαρίας, περναέι τώρα από Φιλιππούπολη, κατευθύνεται προς Τουρκία, και έχει μόνο ακόμα 40 ώρες μπροστά του να ποδηλατήσει μέχρι τα Τρίκαλα, χωρίς καμία στάση. Σιγά τα λάχανα. Ε; Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Μα ποιος είναι, ο Θεός του ποδηλάτου; Μάλλον.

Ελπίζουμε όταν ξαναμπεί στην Ελλάδα να μην τον βάλει η τροχαία καψόνι πάλι να κάνει χιλιόμετρα παραπάνω, όπως τον έβαλαν στον νομό Σερρών. Ελπίζουμε επίσης να μην τον βασανίσουν οι Τούρκοι πάλι φέτος με καθυστερήσεις. Ένα ποδήλατο καβάλησε ο άνθρωπος, ένα ποδήλατο, όχι τάνκς. Αφήστε τον να μαζέψει κανένα φράγκο για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες. Γαϊδουράνθρωποι ανεγκέφαλοι κακοκρατικοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, ακόμα και ένα ποδήλατο φοβάστε; Αφήστε τον άνθρωπο να τρέξει, κουβαλάει και τις σημαίες των τριών χωρών. Για όλους τρέχει. Ο αθλητισμός και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, είναι πανανθρώπινες αξίες.

Και τώρα να σταματήσει, έχει κάνει μία τεράστια απόσταση και ένα τεράστιο άθλο. Είναι φυσικά αδύνατον να κάνει ολόκληρη τη διαδρομή. Μιλάμε για συνολικά πάνω από 70 ώρες με τις σημερινές συνθήκες. Ανέβα κατέβα τα βουνά, άυπνος και χωρίς καμία στάση ούτε για λίγο, είναι αδύνατον. Το καλύτερο κατά την άποψή μας θα ήταν να κάνει μία μεγάλη στάση, και να συνεχίσει αργότερα. Όμως, ίσως ούτε αυτό να είναι δυνατόν, μετά από τέτοια μεγάλη κόπωση.

Καλή δύναμη Πανέλληνα Στέλιο Βάσκο, ότι έχει κιόλας καταφέρει είναι απίστευτο ! Είμαστε όλοι μαζί σου !

ellinikesaxies.blogspot.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μπήκαν στην Ελλάδα οι χριστιανοί

Μπήκαν στην Ελλάδα οι χριστιανοί


Με μία μικρή παραλλαγή στο στοίχο του γνωστού τραγουδιού, και με οπτικό υλικό από τις ταινίες και εικόνες που έχω προωθήσει σε uploads κυρίως, το τραγούδι μεταφέρεται σε μια διάσταση όπου (κατά τη γνώμη μου) εφαρμόζεται το νόημά του...


Τρίκαλα-Βουλγαρία-Τουρκία-Τρίκαλα με ποδήλατο χωρίς ούτε μία στάση, ούτε για ένα λεπτό.


Ο Στέλιος Βάσκος αρχίζει το μεσημέρι το Τρίκαλα – Βουλγαρία – Τουρκία – Τρίκαλα με ποδήλατο χωρίς καμία στάση, χωρίς να κατέβει καθόλου, διασωληνωμένος ακόμα και για τις βασικές του ανάγκες.

Για φιλανθρωπικό σκοπό πέρυσι ο Στέλιος έκανε το ακατόρθωτο, το Τρίκαλα – Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, χωρίς να κατέβει ούτε μία στιγμή από το ποδήλατο. Απίστευτο αλλά αληθινό. Όμως, τότε, η πρώτη μεγάλη καθυστέρηση που δεν μαθεύτηκε, ήταν όταν έφτασε στα σύνορα, όπου οι Τούρκοι δεν τον άφηναν να περάσει, περιμένοντάς τον να κατέβει από το ποδήλατο, πράγμα που δεν έκανε. Είχαν ενημερωθεί πλήρως δια της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, και διπλωματικά δια του Υπουργείου Εξωτερικών, και είχε γίνει μαζί τους σχεδιασμός εκ των προτέρων για το πως θα γίνει η διέλευση. Αυτοί όμως, από την ώρα που έφτασε ο Στέλιος, άλλαξαν τα συμφωνημένα. Παρά τις προσπάθειές τους ο Στέλιος συνέχισε να κόβει βόλτες αρνούμενος να σταματήσει. Τελικά τον άφησαν να περάσει, αλλά υποχρέωσαν τα ελληνικά αυτοκίνητα να κατεβάσουν τις Ελληνικές σημαίες, ενώ εντός της Ελλάδος, τα αυτοκίνητα είχαν πάνω τους και Ελληνική και Τουρκική σημαία, για την φιλία μας. Σύμμαχός τους ήταν και ένας απίστευτα δυνατός κόντρα άνεμος καθ' όλη την διαδρομή από τα σύνορα μέχρι την Πόλη, εξάντλητικός. Όταν έφτασε στα προάστια, του απαγόρευσαν να προχωρήσει μέχρι το κέντρο, λόγω κίνησης. Το άλλο επίσης που δεν ακούστηκε είναι ότι πολλές φορές προσπαθούσαν να τον πετάξουν κάτω και να τον χτυπήσουν με αυτοκίνητα. Η Ελληνική πολιτεία απούσα, καμία αναφορά στα ΜΜΕ πλην της ΕΤ 3 και το νομό Τρικάλων.

Εσείς οι λίγοι που βλέπετε αυτό εδώ το μήνυμα, κάντε ότι μπορείτε για να μαθευτεί το νέο εγχείρημα του υπεραθλητή Στέλιου. Στείλτε για τον Στέλιο στα μπλόγκς, σε δημοσιογράφους και κανάλια, ο Ελληνικός λαός έχει τους δικούς του λαϊκούς ήρωες, φτάνει πια με την τηλεοπτική σαβούρα. Πρόγραμμα διέλευσης:

Πέμπτη 3 Ιουνίου

==ΕΛΛΑΔΑ==

Τρίκαλα-Δημαρχείο 12:00

Καλαμπάκα 12:47

Μουργκάνι 13:00

Γρεβενά (Εγνατία) 15:03

Κοζάνη 16:48

Βέροια 18:28

Κλειδί (Ε90) 19:43

Κόμβος Λαγυνά 21:07

Σέρρες (Λεύκωνας) 23:21

Παρασκευή 4 Ιουνίου

Προμαχώνας Συν. Σταθμός 00:31

==ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ==

Kulata Συν. Σταθμός 00:41

Sandanski 01:26

Kresna 02:16

Cimitli 03:06

Dupnica 04:48

Dragiuevo 06:18

Sofia 06:50

Highway (Al) 07:28

Vakarel 08:29

Plovdiv (Φιλιππούπολη) 12:02

Dimitrovgrad 15:16

Harmanli 16:31

Svilegrad 17:37

Καριταν Adreevo Συνοριακός Σταθμός 18:08

==ΤΟΥΡΚΙΑ==

Kapikule Συνοριακός Σταθμός (Τουρκία) 18:20

Edirne (Αδριανούπολη) 18:42

Karagac Συνοριακός Σταθμός 19:04

==ΕΛΛΑΔΑ==

Καστανιές Συν. Σταθμός 19:25

Ορεστιάδα 20:08

Διδυμότειχο 20:42

Σουφλί 21:42

Σάββατο 5 Ιουνίου

Αλεξανδρούπολη 24:00

Κομοτηνή 01:47

Ξανθή 03:17

Καβαλά 05:25

Ασπροβάλτα 08:00

Κόμβος Λαγύνα 10:20

Κλειδί 11:38

Βέροια 12:53

Κοζάνη 14:33

Γρεβενά 16:17

Μουργκανι 18:13

Καλαμπάκα 18:35

Τρίκαλα

Δημαρχείο Τερματισμός 19:30

πηγή: ellinikesaxies.blogspot.com

Πώς να βρούμε την Αλήθεια; Πως να βρούμε τις αιτίες;


Εάν κάποιος θα ήθελε να μάθει την Αλήθεια, ας ακολουθήσει την οδό του Χρήματος.

Εάν κάποιος θα ήθελε να μάθει την Αιτία, ας ακολουθήσει την οδό του Μεγάλου Χρήματος.

Με την έννοια Χρήμα εννοείται η κάθε είδους συναλλαγή μεταξύ ανθρώπων που μπορεί να είναι σε μορφή οικονομικών, τιμαλφών και χρεογράφων ή σε μορφή ερωτικής , διοικητικής , δοξολογικής, ιεραρχικής και κάθε άλλου ψυχολογικού είδους ανταμοιβής.

Αυτές οι συναλλαγές υπόκεινται στις προσωπικές επιλογές και επιθυμίες.

Τελικά και στις Αλήθειες μέσα βρίσκουμε κάποιο μέρος που εξηγείται με προσωπικές επιθυμίες και επιλογές.
Reblog this post [with Zemanta]
πίνακας του Lemoine Francois – Ο Χρόνος σώζει την Αλήθεια

Θυσία και ανταποδώσεις



"Θα έχουμε να λαμβάνουμε για πολλά χρόνια εισοδήματα, κτήματα, τάματα, δωρεές, ανταλλαγές δημοσίου, χρυσόβουλα, ρουσσόβουλα και λίρες."

Τα βόρεια σύνορά μας

Της αμὐνης τα παιδιά

Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός με την ταινία του «Black μπεεε»


Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός με την ταινία του «Black μπεεε», καυτηριάζει αυτήν την απάθεια και προσπαθεί να εξηγήσει την ελληνική στάση μέσα από τον Δημητράκη, που προσπαθεί να καταλάβει ποιοι τον μεταμόρφωσαν από άνθρωπο σε πρόβατο και του στέρησαν την γνώση. Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο γιος του Θόδωρου Μαραγκού, Στάθης από την Κύμη και ο Ιταλός με το ελληνικό όνομα Αίγισθος από την…Κύμη (Cuma) της Ιταλίας, ο οποίος μιλάει και καταλαβαίνει τα ελληνικά πολύ καλά. Κάποιοι άλλοι δε Ιταλοί, μιλούν τα ελληνικά καλύτερα κι από πολλούς Έλληνες.

Η ταινία-οδοιπορικό του Θόδωρου Μαραγκού, κέρδισε το Δεύτερο Κρατικό Βραβείο Τεκμηρίωσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2005. Η προβολή της όμως στους κινηματογράφους υποβαθμίστηκε και στην ουσία υπονομεύτηκε, καθώς ήταν αρκετά «ενοχλητική»…

Για όσους δεν «ενοχλούνται», δεν έχουν παρά να την παρακολουθήσουν εδώ…


Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?cat=2091#ixzz0phJp68I7


Ομιλήτε Μπελληνικά;

Ελληνική Οικονομία - Λίρες στο δρόμο

"Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΡΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ"

Τα ρόδα τα τριαντάφυλλα ...

RosesImage via WikipediaΤα ρόδα, τα τριαντάφυλλα,
της άνοιξης καμάρι,
τα λούλουδα, οι ζέφυροι,
ο ήλιος, το φεγγάρι,
χάνουν την ομορφάδα τους
στη σκλαβωμένη γη.
Enhanced by Zemanta

Στέλιος Βάσκος

Στέλιος Βάσκος : 1600 χιλιόμετρα με ποδήλατο χωρίς στάση και 60 ώρες αγωνιάς



Με τα σημάδια της κόπωσης από το προηγούμενο εγχείρημα Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη -Τρίκαλα να είναι έντονα στο πρόσωπο του αθλητή και αγωνιστή Στέλιου Βάσκου και παρά τις ενστάσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον πήρε μια γενναία απόφαση για ένα καινούριο εγχείρημα. Για τρίτη συνεχόμενη φορά θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό του σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, διανύοντας την απόσταση των 1600 χιλιομέτρων, Ελλάδα - Βουλγαρία - Τουρκία -Ελλάδα σε 60 ώρες πάνω στο ποδήλατο χωρίς στάση, θέτοντας ίσως τη ζωή του σε κίνδυνο για ακόμα μία φορά. Ένα τέτοιο ανήσυχο πνεύμα, με αυτή τη διαφορετικότητα χαρακτήρα και την ανάγκη για παράτολμες εξορμήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να πτοηθεί από ότι συνεπάγεται μιας τέτοιας προσπάθειας - θυσίας.
Η αγάπη και η συμπαράσταση του Τρικαλινού κόσμου και όχι μόνο, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν δύναμη και αισιοδοξία στη νέα δύσκολη προσπάθεια του υπεραθλητή. Τις συνέπειες αυτού του εγχειρήματος τις γνωρίζει επαρκώς ο Στέλιος που είναι αποφασισμένος να τις υπερνικήσει.
Ο πόνος, η σωματική εξάντληση, η αϋπνία, η πολύωρη μονοτονία επάνω στην άσφαλτο, το ψυχολογικό στρες και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν την γενική μορφή των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει. Επίσης η υδροποσία, η τροφοδοσία, οι σωματικές ανάγκες και όποιες ιατρικές παρεμβάσεις προκύψουν θα γίνονται πάνω στο ποδήλατο εν κινήσει. Η προσπάθεια του είναι άξια κάθε υποστήριξης και ο φίλαθλος κόσμος σπεύδει στο πλευρό του.
Συγκροτήθηκε Οργανωτική Επιτροπή η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και την τέλεση της ποδηλατοδρομίας.

Η διαδρομή που θα διανύσει ο Στέλιος Βάσκος

Τοπικοί φορείς, Υπηρεσίες, Δήμοι, Νομαρχία, Οργανισμοί, Ποδηλατικοί Σύλλογοι ΠΑΣ ΤΡΙΚΚΗ, ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, Εταιρίες και φίλαθλοι υποστηρίζουν το εγχείρημα. Για τις ανάγκες της ποδηλατοδρομίας θα υπάρξει συνοδευτική αποστολή αποτελούμενη από 20 εθελοντές, ένα 9-θέσιο mini bus του Δήμου Τρικκαίων, 4 αυτοκίνητα των χορηγών 1 αυτοκίνητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, 1 λεωφορείο για τον φίλαθλο κόσμο, 1 ασθενοφόρο και 2 περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο θρύλος της Ελληνικής ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος θα διανύσει την απόσταση Τρίκαλα -Καλαμπάκα - Μουργκάνι - Αγιόφυλλο - Γρεβενά - Κοζάνη - Βέροια - θεσσαλονίκη -Σέρρες - Προμαχώνα - Σόφια - Φιλιππούπολη - "Τριεθνές" (Ελλάδα - Βουλγαρία - Τουρκία) -Αδριανούπολη - Καστανιές - Ορεστιάδα - Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή - Καβάλα -Ασπροβάλτα - θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά - Αγιόφυλλο - Μουργκάνι – Καλαμπάκα Τρίκαλα (1600 χλμ.)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Δημαρχείο Τρικάλων στις 3 Ιουνίου 2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 π.μ.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Τρικάλων στις 5 Ιουνίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 μ.μ.
http://goaltrikala.gr

Κωστής Στεφανόπουλος : Να παύσουν οι αναθεματισμοί κατά του ελληνικού έθνους στις εκκλησίες της Ελλάδας


Κωστής Στεφανόπουλος : Να παύσουν οι αναθεματισμοί κατά του ελληνικού έθνους στις εκκλησίες της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, έκφρασε τη θέση ότι «οι αναθεματισμοί κλπ. κατά των Ελλήνων», που ψάλλονται κάθε χρόνο στις ορθόδοξες εκκλησίες την Κυριακή της Ορθοδοξίας, «πρέπει να παραλείπονται». Η ιστορική-εθνική αυτή τοποθέτηση του κ. Κωστή Στεφανόπουλου αποτελεί την πρώτη και μοναδική αντίδραση της ηγεσίας του Ελληνισμού μετά από 1215 χρόνια, αφ’ ότου η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος Νικαίας το 787 υπό την προεδρία του οικουμενικού πατριάρχη Ταρασίου διατύπωσε τα κείμενα των αφορισμών αυτών στο «Συνοδικόν» της (= Πρακτικά αποφάσεων) και τα καθιέρωσε ως μέρος της επίσημης ακολουθίας, μαζί με δύο ακόμη υβριστικά κατά του ελληνικού έθνους, που τελείται την Α΄ Κυριακή της Σαρακοστής, στην οποία παραβρίσκονταν κατ’ έθιμο η πολιτική, στρατιωτική και πνευματική ηγεσία του ελληνικού κράτους από της ιδρύσεώς του έως σήμερα.

Το ιστορικό της προεδρικής τοποθέτησης

Το ιστορικό της έκφρασης της ιστορικής αυτής μεταστροφής της ηγεσίας του Ελληνισμού έχει ως εξής: Ο «Δαυλός» δημοσίευσε με ιδιαίτερη προβολή στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 2000 και με διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ τα κείμενα των επτά αναθεματισμών και των δύο ανθελληνικών τροπαρίων. Ο αναγνώστης του «Δ» στη Γερμανία δρ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, πολιτικός μηχανικός, υφηγητής στο Πολυτεχνείο του Άαχεν, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία περιέλαβε τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν και χαρακτήριζε «τραγικό το φαινόμενο της σημερινής ελλαδικής εξουσίας με τους τρόπους ελέγχου των απόψεων και σκέψεων των Ρωμιών, Γραικύλων, Ραγιάδων και Γκιαούρηδων».

Ο δρ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου έσπειλε στο «Δ» αντίγραφο της επιστολής του αυτής προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (την οποία σημειωτέον είχε κοινοποιήσει και στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο), το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Κύριον Κωνσταντίνον Στεφανόπουλον

Πρόεδρον της Δημοκρατίας
Προεδρικό Μέγαρο
Αθήναι

Από: Dr – Ing. Georg Chatziteodorou

Privatdozent an der RWTH Aachen
Privat: 40885 Ratingen – Lintorf
Bleibergweg 114
Tel. + Fax 02102/32513
Buro:
40476 Dusseldorf
Golzheimer Str. 129
Tel. + Fax: 0211/514-3432
ΚΟΙΝ.: Αρχιεπίσκοπον Αθηνών
και Πάσης Ελλάδος
Κ. Χριστόδουλον
Αγίας Φιλοθέης 21
105 56 Αθήναι

Κύριε Πρόεδρε,

Στον καθεδρικό ναό Αθηνών παρακολουθήσατε την θεία λειτουργία κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας την 25.03.2002. Επιτρέψατέ μου να ερωτήσω: Δεν υπάρχουν στη χώρα μας πλέον Έλληνες; Μεταμορφώθηκαν όλοι σε Ρωμιούς, Γραικύλους, Ραγιάδες και Γκιαούρηδες, που ανέχονται τα πάντα από τους εξουσιαστές του Ελληνισμού;

Και σ’ αυτή την Κυριακή της Ορθοδοξίας ψάλθηκαν επτά αναθεματισμοί κατά του Ελληνισμού! Παρακαλώ, ας τοποθετηθεί επ’ αυτών και ο λαλίστατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος:

1. «Επί τοις φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενάργειαν της τριυποστάτου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν. Κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις. Μη ομολογούσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος ανάθεμα τρις».

Δηλαδή, ανάθεμα τρεις φορές στους Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.ά.

2. «Τοις τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη διά παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις, και, και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε ετέρους ποτέ μεν λάθρα, ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ανάθεμα τρις».

3. «Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, εφ’ εαυτών και την καθ’ ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρις».

4. «Τοις δεχομένοις και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξίς εστι των ψυχών, και ουκ εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστι της κολάσεως ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και διά των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ην αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο και διά πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν ότι και η κόλασις ατελεύτητος και η βασιλεία αϊδιος, διά δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένους γενομένοις ανάθεμα τρις».

5. «Τοις ευσεβείν μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα τρις».

6. «Τοις την μωράν των έξωθεν (= Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμούσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και διά τούτο ανάστασιν, και κρίσιν, και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ανάθεμα τρις».

7. «Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας διά την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονές εισι κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα τρις».

Τα ως άνω αναθέματα καταγράφονται στο «Τριώδιον», τα οποία περιέχονται στο «Συνοδικόν της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας».

Από την «Παρακλητικήν» λαμβάνεται επίσης ένα τροπάριο και ένας μακαρισμός.

α) Το τροπάριο:

«Ναούς ειδώλων (= ελληνικούς) καθείλετε αθλούντες, και εαυτούς της Τριάδος θείους ναούς εδομήσασθε, αθλοφόροι κυρίου αγγέλων συνόμιλοι».

Β) Ο μακαρισμός:
«Οι καλάμω του Σταυρού, εκ του βυθού της αγνωσίας τους λαούς αναγαγόντες Απόστολοι, την των Ελλήνων πλάνην απεμειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρες γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε».

Κύριε Πρόεδρε,

Το ελληνικό έθνος προϋπήρξε ιστορικά και πολιτιστικά του χριστιανισμού. Η σημερινή κρίση της ελληνικής ταυτότητας αντικατοπτρίζεται στην πάλη μεταξύ του Έλληνα και του χριστιανισμού.

Οι εξ Ανατολών ψευτοηθικολόγοι είναι αυτοί, που επέβαλαν διά ροπάλου στους Έλληνας τον ψυχοπνευματικό ακρωτηριασμό και την εξουσιαστική μανία τους. Το φάρμακο αντιστροφής της πορείας είναι η γνώση της ιστορίας.

Ο Ελληνισμός βογγάει κάτω από την ταφόπλακα των 1.700 χρόνων. Είναι τραγικό το φαινόμενο της σημερινής ελλαδικής εξουσίας με τους τρόπους ελέγχου των απόψεων και σκέψεων των Ρωμιών, Γραικύλων, Ραγιάδων και Γκιαούρηδων. Δυστυχώς αυτοί έχασαν την ικανότητα να νιώσουν την αλήθεια, διότι τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης ρίχνουν χωρίς διακοπές στην αγορά ιδεών τα νεφελώδη τους προϊόντα.

Η Ορθοδοξία, όπως και οι άλλες ιουδαϊκής προέλευσης θρησκείες, μιλούν για μετά θάνατον ζωή και αφήνουν την παρούσα ζωή σε άθλια χέρια, εδραιώνοντας έτσι την υποδούλωση.

Οποία αθλιότης!!!

Μετά τιμής,

Δρ Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

Υφηγητής Πολυτεχνείου Άαχεν Γερμανίας

Η ιστορική απάντηση του προέδρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στον δρα Γ. Χατζηθεοδώρου με τη σύντομη αλλά μεγίστης ιστορικής και εθνικής σημασίας επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2002

Κύριε Χατζηθεοδώρου,

Έλαβα την από 26.3.2002 επιστολήν σας. Οι αναθεματισμοί κλπ. κατά των Ελλήνων εγράφησαν προ αιώνων και θα έπρεπε νυν να παραλείπονται. Η εκκλησία, ως φαίνεται, διστάζει να προβεί σε μεταβολές χάριν της παραδόσεως.

Με χαιρετισμούς
(υπογραφή)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

«Η οικονομία δεν δίνει νόημα στη ζωή»

«Η οικονομία δεν δίνει νόημα στη ζωή»





Ο Αλέν Μπαντιού, κορυφαία μορφή της σύγχρονης φιλοσοφίας, μαθηματικός, πολιτικός στοχαστής στρατευμένος στην πολιτική δράση, θεατρικός συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής στην φημισμένη Ecole Normale Superieure, μίλησε στο tvxs με την ευκαιρία του συνεδρίου που οργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20 και 21 Νοεμβρίου προς τιμή της συμβολής του στην φιλοσοφία. Με αφορμή το βιβλίο του «Η Κουμουνιστική Υπόθεση» που μόλις εκδόθηκε στα ελληνικά, ο Αλέν Μπαντιού μας μίλησε για την ιδέα του Κουμουνισμού, την δημοκρατία, τις εξεγέρσεις του Δεκεμβρίου τις οποίες είχε στενά παρακολουθήσει, τους ξένους στην Ευρώπη αλλά και για την αγάπη του προς τον Πλάτωνα.

Αλέκος Παναγούλης

Νάτοι οι αθώοι ειρηνιστές

Να οι άνθρωποι που σκότωσαν οι Ισραηλινοί πριν να μπουν στο πλοίο

Συμπαράσταση λαέ. Stelios Vaskos, Στέλιος Βάσκος, ο παγκόσμιος υπεραθλητής, ξεκινά και πάλι στις 3 Ιουνίου. Όλη η Βόρειος Ελλάδα μαζί του.


Φώτο από τον άθλο του 2009


Ένα σπουδαίο γεγονός που τα ελληνικά ΜΜΕ και τα ψευτοϊστολόγια έκρυψαν φίλοι μου, το έκρυψαν για να μην μάθει ο λαός ότι έχει τους δικούς του αγωνιστές που μπορούν να κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να ανεβάσουν το πατριωτικό ηθικό του και να δώσουν τον εαυτό τους υπέρ της φιλανθρωπίας. Οι σπόνσορες του Στέλιου είναι οικονομικοί παράγοντες των Τρικάλων, και τα έσοδα πάνε σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες. Τον Ιούνιο του 2009 ο Στέλιος Βάσκος έμεινε για δεκάδες ώρες πάνω στο ποδήλατο, χωρίς ούτε μία στάση. Φορούσε καθετήρα για να μην κατεβαίνει καθόλου. Ξεκίνησε από Τρίκαλα, έφτασε στην Πόλη και γύρισε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Τα ελληνικά εθνικά ΜΜΕ σιώπησαν, δεν είπαν λέξη, ούτε μία φωτογραφία, ούτε μία αναφορά τις ημέρες εκείνες που ο Στέλιος έριχνε τις πεταλιές της δύναμης, του θάρρους και της ελπίδας. Στις 3 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, ξεκινά και πάλι από την καρδιά της Ελλάδος, την Θεσσαλία, για άλλα 1600 χιλιόμετρα σερί, ασταμάτητα, ανεβαίνοντας βουνά και με κόντρα τον άνεμο. Είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σωμάτων Ασφαλείας, ο Μεσογειονίκης, ο Βαλκανιονίκης, ο δεκάδες φορές πρωταθλητής Ελλάδος σε κλασσική ποδηλασία. Όταν αποφάσισε να σταματήσει τον πρωταθλητισμό, το έριξε για χόμπι στην ορεινή ποδηλασία, όπου, κατα τύχη, σάρωσε και εκεί όλα τα πρωταθλήματα ! Είναι ο άνθρωπος που έφερε δεκάδες μετάλλια στην Ελλάδα από τον γύρο της Γαλλίας, από τον γύρο του Μεξικού, και από όλο τον κόσμο, και που κάποτε οι αθλητικές εφημερίδες του έκαναν ολοσέλιδα.

Και τώρα ακόμα, εάν σκάσουν για μια φορά τα κρατικά ΜΜΕ, παρακαλώ φίλοι πατριώτες, ότι ομάδα και να είστε, όποιο πολιτικό χρώμα σας αρέσει, διαδόστε ότι ο Βάσκος ξεκινά και πάλι ένα άθλο που χαρίζει χωρίς να ζητά τίποτα σε όλους μας. Βορειοελλαδίτες, Θεσσαλοί, Μακεδόνες και Θράκες, βγείτε στους δρόμους σας από όπου θα περνά ο Βάσκος να του δώσετε μόνο λίγο κουράγιο με ένα χειροκρότημα, με μία Ελληνική σημαία στα χέρια, με μία σημαία της όποιας ομάδα σας, όλες Ελληνικές είναι. Ο Στέλιος στέλνει σε όλους μας και πάλι μηνύματα υψηλά, σε μία εποχή που τα έχουμε μεγάλη ανάγκη, και του ευχόμαστε όλοι, συγγενείς και φίλοι και άνθρωποι που πρώτη φορά ακούμε γι' αυτόν, καλή δύναμη μέσα από την καρδιά μας. Συντονιστείτε στο ellinikesaxies.blogspot.com, αλλά και στο youtube και με το ΤΡΙΚΑΛΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ στο facebook για να μαθαίνετε ώρα με την ώρα πως πάει η προσπάθεια.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Έτοιμος ο Βάσκος για τον υπεράθλο, 1600 χιλιόμετρα σερί, ξεκινάει την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12 μεσημέρι από Τρίκαλα.

Έτοιμος ο Βάσκος για τον υπεράθλο, 1600 χιλιόμετρα σερί, ξεκινάει την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 12 μεσημέρι από Τρίκαλα.


Με ταλέντο, πίστη, καλή προσπάθεια και πάνω απ’ όλα με την αγάπη του κόσμου ο Στέλιος Βάσκος θα προσπαθήσει να πετύχει το τέλειο στη νέα αθλητική υπέρβαση
Παρ, 28/05/2010
20090619_steliosbaskos

Όσες φορές και να μιλήσει κανείς με τον Στέλιο Βάσκο δεν θα μπορέσει να συλλάβει πλήρως την ερωτική σχέση που έχει με το ποδήλατο.

Από παιδί μικρό πήρε στα χέρια του το τιμόνι και δεν το αφήνει με τίποτα.

Όλη του η ζωή είναι να γράφει, να γράφει... ατέλειωτα χιλιόμετρα. Πολύ απλά τα κατορθώματα του έχουν ξεπεράσει ακόμη και την φαντασία.

Γιατί οι διαδρομές που επιλέγει η τεράστια αυτή μορφή του αθλήματος κάθε άλλο συμβατικές και τυποποιημένες είναι. Ισα-ίσα είναι ασύλληπτες για την κοινή λογική.

Σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος θέλει το αυτοκίνητο του ακόμη και για λίγα μέτρα ο Βάσκος αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα. Ο ίδιος επιλέγει τον δύσκολο δρόμο αλλά τα σύνθετα ζητήματα του αρέσουν.

Άλλωστε έχει το ρίσκο στο αίμα του.

Πάνω απ' όλα όμως διαθέτει έναν μοναδικό τρόπο για να ενθουσιάζει τους Τρικαλινούς πολίτες.

Το ταξίδι στην Αθήνα άφησε γλυκιά ανάμνηση.

Πέρυσι έβαλε ακόμη ψηλότερα τον πήχη με την απόβαση στην Τουρκία.

Αυτά δεν γίνονται ήταν η φράση των Τρικαλινών φιλάθλων.

Ο Βάσκος όμως τρέλανε κόσμο.

Λίγες μέρες μετά το εγχείρημα ακόμη και ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός για τυχόν νέο στοίχημα.

Όσοι όμως τον ήξεραν πολύ καλά ήταν σίγουροι. Περιμένετε και θα δείτε τόνιζαν και φυσικά δεν λάθεψαν.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο ίδιος και η επιτροπή έβαλαν κάτω τον χάρτη και χάραξαν τη νέα διαδρομή, που είναι Τρίκαλα-Βουλγαρία-Τουρκία-Τρίκαλα χωρίς στάση.

Τα 1600χλμ προκαλούν ίλιγγο.

Ο Βάσκος όμως είναι μαθημένος από τέτοιες καταστάσεις και από την στιγμή που βάλει κάτι στο μυαλό του δεν κάνει με τίποτα πίσω.

Η αντίστροφη μέτρηση για το εγχείρημα έχει ξεκινήσει και την άλλη Πέμπτη θα βγει στους δρόμους για να συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Χθες δόθηκε η καθιερωμένη τελευταία συνέντευξη, στο ξενοδοχείο «Διβάνη» η οποία έβγαλε αύρα αισιοδοξίας, ενώ μίλησε και ο ίδιος ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Φυσικά άπαντες προσπάθησαν να του ανεβάσουν την ψυχολογία και κόντεψαν να τον πνίξουν από την αγάπη τους.

Οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν και πάλι εκεί δίνοντας ξεχωριστό τόνο στην σύναξη.

"Στέλιος Βάσκος οε, οε, οε" ήταν το σύνθημα τους, ενώ λίγο αργότερα έφτιαξαν ατμόσφαιρα μετά καπνογόνα.

Εννοείται ότι δεν θα τον αφήσουν στιγμή μόνο του κατά την διάρκεια της διαδρομής. Με τον τρόπο τους θα του δώσουν φτερά, όπως βέβαια και οι ευχές όλων των Τρικαλινών.

Το μήνυμα που βγήκε από την συνέντευξη ήταν ότι άπαντες προετοιμάστηκαν καλύτερα σε σχέση με το περσινό εγχείρημα.

Επεσήμαναν τα λάθη τους και πλέον ξέρουν τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν.

Εξαιρετικά διαβασμένος λοιπόν είναι ο Στέλιος, που έχει περάσει στο μυαλό του κάθε μέτρο της διαδρομής.

Τα λόγια του πάντως έδιναν αισιόδοξο τόνο και ο ίδιος παρότι έχει επίγνωση των δυσκολιών είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πετύχει εκεί που τα καταφέρνουν μόνοι οι τολμηροί, οι θαρραλέοι και σε τελική ανάλυση οι εκλεκτοί.

Γιατί στην χορεία των εκλεκτών ανήκει ο Βάσκος.

Είναι νικητής

Λίγα λόγια και καλά είπαν τα μέλη της επιτροπής και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Μίλησαν ρεαλιστικά για τις πτυχές του νέου αθλητικού άθλου, ενώ έχουν στο μυαλό τους την εικόνα της επιστροφής στο Δημαρχείο.

Αν μη τι άλλο αυτό το στιγμιότυπο δίνει τεράστια ώθηση σε όλους.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γρηγόρης Πράπας που σημείωσε: Είναι συγκλονιστικό αυτό που πάει να κάνει ο Στέλιος και φυσικά το χειροκρότημα των Τρικαλινών του δίνει απίστευτη δύναμη. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ξεκινήσει στο ποδήλατο και θα επιστρέψει πάνω σ' αυτό δίνοντας ακόμα σάρκα και οστά στο μεγάλο του όνειρο. Σε κάθε περίπτωση ο Βάσκος είναι νικητής και θα συμπληρώσει στο ακέραιο τα χιλιόμετρα που έχει στο μυαλό του".

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι βάζουν το λιθαράκι τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Αμέσως μετά όσοι βρέθηκαν στην συνέντευξη κρεμάστηκαν από τα χείλη του Βάσκου που ανέφερε, αφού ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλο τον κόσμο: "Ξέρω τι με περιμένει στα 1600χλμ της διαδρομής. Πρέπει λοιπόν να είμαι ιδιαίτερα αυστηρός με τον εαυτό μου και να κρατήσω ένα εξαιρετικό τέμπο με σωστά πατήματα και ορθοπεταλιές στις ανηφόρες.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα εξ άλλου θα πρέπει να λαμβάνω την κατάλληλη διατροφή και υγρά για να αποφύγω αφυδάτωση και υπογλυκαιμία.

Είμαι αισιόδοξος πολύ καλύτερα προετοιμασμένος και αποφασισμένος για όλα.

Η αγάπη των συμπολιτών μου δίνει δύναμη".

Σε ερωτήσεις που του έγιναν ο Στέλιος σημείωσε ότι έχει πάντα στο μυαλό του τις άπορες οικογένειες και τους συνανθρώπους που υποφέρουν. .

Ακόμη εξήγησε ότι η διαδρομή έχει τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας με πέρυσι, θα αλλάξει λίγο την τακτική του, ενώ μετά από οδηγίες θα προσέξει ιδιαίτερα και το θέμα της ραβδομυώλησης. Το νέο ποδήλατο πάντως έγινε ήδη δεύτερη φύση. Έπειτα ο Ε. Μαγγουρίτσας σημείωσε ότι παρότι η εποχή είναι δύσκολη για χορηγίες όλοι έτρεξαν και βρέθηκαν κόσμος και επιχειρήσεις που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Βέβαια το επιτελείο περιμένει και κάτι ακόμη.

Ήδη συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό και καταβάλλονται προσπάθειες να αυξηθεί.

Και ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι ο Στέλιος θα τερματίσει.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Β. Καμπαγιάννης που είπε: "Είμαι τόσο αισιόδοξος όσο καμία άλλη φορά. Ξέρω τον Στέλιο 42 χρόνια στο ποδήλατο και τον ψυχολογώ ότι θα τερματίσει. Είμαι σίγουρος γι' αυτό και το βλέπω στα μάτια του.

Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και φέτος θα αποφύγουμε τα περσινά λάθη.

Ο Βάσκος έχει μεγάλη δίψα για τον στόχο και το θέλει σαν μικρό παιδί για ν να αφιερώσει την επιτυχία του στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση είναι ασύλληπτο το εγχείρημα και μέχρι από την τσέπη του βάζει λεφτά.

Οι συμπολίτες μας δίνουν δύναμη και πιστεύω ότι το Σάββατο 5/6 στις 9 το βράδυ θα γιορτάσουμε όλοι στο Δημαρχείο).

Για τις ανάγκες του εγχειρήματος θα υπάρχει περίπτερο στην Ασκληπιού και κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει ο Ν.Βαϊνάς.

Ακόμη δεν θα λείψει ο καθιερωμένος εκκλησιασμός, ενώ η επιτροπή ανέφερε ότι δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στην ιατρική κάλυψη που είναι το Α και το Ω.

Διαδρομή

Με ακρίβεια καταρτίστηκε το πρόγραμμα. Η αναχώρηση θα γίνει Πέμπτη 3/6 στις 12.00 από το Δημαρχείο.

Στην Καλαμπάκα θα βρίσκεται 12.47 και στον Προμαχώνα στις 0.31

Την επόμενη ο Στέλιος θα αφιχθεί στον περιφερειακό Σόφιας στις 6.50.

Ακολούθως θα πατήσει Αδριανούπολη στις 18.42.

Στην επιστροφή θα περάσει: Καστανιές, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Ασπροβάλτα, Λαγυνά, Κλειδί, Βέροια, Κοζάνη, Γρεβενά, Μουργκάνι, Καλαμπάκα και ο τερματισμός στο Δημαρχείο στις 20.00.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Πράπας, Μαγγουρίτσας Ε., Καμπαγιάννης, Σταυρόπουλος, Βάσκος Στέφανος, Αναστασόπουλος, Λεοντάρης, Γκαραγκούνης, Παναγιωτόπουλος, Ζουλιανίτης, Μαγγουρίτσας Β., Πούλιος, Δίπλας, Σούλιος, Σαλπαδήμος, Εγνατιάδης Ν. (γιατρός), Κωνσταντάκος (εικονολήπτης), Τσέκλημας (δημοσιογράφος).

Του ΑΡΗ ΚΟΝΤΑ

(ο Στέλιος, για να μην καταβαίνει καθόλου από το ποδήλατο, θα φοράει καθετήρα)