Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Critical Thinking on LIVING SMART with Patricia Gras

English: I made this map myself by creating an...
Image via Wikipedia
Garth Jowett PhD. is a professor at the University of Houstons school of Communications. His areas of research and teaching include: the history of communications and popular culture, propaganda studies, and the role of media in modern society. In Living Smart he discusses how to develop critical thinking skills, In an age of so much information, How do we learn to analyze messages and detect propaganda, censorship and bias in programming? How do we have a frank conversation about the truth. Professor Jowett shows us how to develop critical thinking skills.



Enhanced by Zemanta

Critical Thinking - Standards of Thought

Ship of Fools (Russo novel)
Image via Wikipedia
Dr. Richard Paul defines the universal standards with which thinking may be "taken apart" evaluated and assessed. Excerpted from the Socratic Questioning Video Series from the Foundation for Critical Thinking.

 
Enhanced by Zemanta

Teaching Critical Thinking

Inquiry: Critical Thinking Across the Disciplines
Image via Wikipedia
Teaching Critical Thinking

Questions No One Knows the Answers to (Full Version)

More Questions Than Answers
Image via Wikipedia
In the first of a new TED-Ed series designed to catalyze curiosity, TED Curator Chris Anderson shares his boyhood obsession with quirky questions that seem to have no answers. (Introducing the series "Questions no one knows the answers to")

"Questions No One Knows the Answers to" was animated by Andrew Park (http://www.cognitivemedia.co.uk)



Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Και τα σκυλιά μαθαίνουν να παίζουν πιάνο ...

Labrador Retriever
Labrador Retriever (Photo credit: delta16v)
Φιλόμουσα τα λαμπραντόρ της Γαλλίδας κυρίας ...

Labradors on piano with flute ...


Enhanced by Zemanta

Οι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα και μετά μας «κούρεψαν»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από τη Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για το ποιος ωφελήθηκε πραγματικά από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στοιχεία που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενώντας αναλυτές που επισημαίνουν πολύ απλά ότι στη πραγματικότητα αυτό που μειώθηκε δεν είναι το Χρέος αλλά το Χρέος της Ελλάδας απέναντι στους ιδιώτες.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, κατά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, όταν και η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης Χρέους ήταν απαγορευμένη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα 68 δισ δολάρια, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι αν γινόταν τότε το "κούρεμα", οι τράπεζες θα έχαναν περίπου 51 δισ δολάρια, προκαλώντας κραδασμούς άνευ προηγουμένου σε όλη την Ευρωζώνη. Ωστόσο, από τη στιγμή που άρχισαν να δημοσιοποιούνται στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, πολύ περισσότερο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα της αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο του Νέου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, οι τράπεζες με πρώτη και καλλίτερη τη Deutche Bank, ξεκίνησαν το... ξεφόρτωμα, περιορίζοντας δραστικά την έκθεση του στο ελληνικό Χρέος.
Όπως παρατηρούν αναλυτές στο πρακτορείο, η μείωση των ζημιών που θα υφίσταντο οι τράπεζες κατά τουλάχιστον 45% σε συνδυασμό με τις διασφαλίσεις που πήραν για τη συμμετοχή τους στο "κούρεμα", είχαν τελικά ως αποτέλεσμα το βάρος να πέσει στον επίσημο τομέα ήτοι στα κράτη- μέλη άρα στους φορολογούμενους, οι οποίοι για μια ακόμα φορά είδαν τις τράπεζες- από τις οποίες ξεκίνησε η κρίση το 2008- να γλιτώνουν με... γρατζουνιές, σε αντίθεση με τους Κρατικούς Προϋπολογισμούς που κλήθηκαν να σηκώσουν νέα βάρη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, μετά το "κούρεμα" και το νέο χρηματοδοτικό πακέτο, το 66- 75% του ελληνικού Χρέους θα είναι στα χέρια κρατών και κεντρικών τραπεζών, όταν το 2010 πριν υπογραφεί η πρώτη δανειακή σύμβαση ανήκε σχεδόν εξολοκλήρου σε ιδιώτες, μια ιστορία που δείχνει να επαναλαμβάνεται και με τη Πορτογαλία και με την Ιρλανδία...

iefimerida
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Mactini - New computer from Apple

European Debt Crisis Explained

English: Greece's recent debt history, between...
Image via Wikipedia
The European debt crisis explained: The debt levels around the globe are unprecedented in peacetime.

The odds of restructurings and/or defaults are higher than most believe. When does debt become unsustainable?

The video shows the debt levels of numerous countries have reached "problem" levels. Since the bill coming due in the form of maturing bonds is so large, policymakers in Europe have no easy way out.

"Solutions" may include printing money to create inflation or debt restructurings/defaults; or a combination of the two.

Chris Ciovacco of Ciovacco Capital Management compares healthy markets to the current state of affairs. Which investments tend to perform well during deflation/defaults/restructurings? Which investments tend to perform well during periods of inflation/money printing by central banks? What is a back-door bazooka?

Studies by Kyle Bass

 
Enhanced by Zemanta

What's wrong with the Greeks? [Swedish documentary - subbed]

Night Timelapse
Night Timelapse (Photo credit: jbylund)
A Swedish documentary about the economic crisis in Greece.

The documentary was made from Alexandra Pascalidou on behalf of SVT Swedish television.

The original video had Swedish subtitles so I was forced to put a black background behind the English ones.



Enhanced by Zemanta

Η Σπουδαιότερη Ομιλία που έγινε ποτέ_Charlie Chaplin (Greek Subs)

"Chas. Chaplin". Actor Charlie Chapl...
Image via Wikipedia
The video was uploaded by 'thelakeysisters' (http://www.youtube.com/watch?v=WibmcsEGLKo), I only made the Greek subtitles to it.

O Charlie Chaplin στην ταινία "Ο μεγάλος Δικτάτωρ" γυρισμένη το 1940,
είναι η πρώτη ομιλούσα ταινία του Σαρλώ. Πεισματικά αρνιόταν, για μιάμιση περίπου δεκαετία, να ακολουθήσει την τεχνολογική εξέλιξη που επέτρεπε την ομιλία στον κινηματογράφο. Όταν τελικά ενέδωσε, το έκανε γιατί είχε πραγματικά κάτι να πει, συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο τότε, αλλά και τις μετέπειτα γενιές που θα ερχόταν σε επαφή με το φιλμ.
Φυσικά το φιλμ απαγορεύτηκε στην Γερμανία και στις συμμαχικές της χώρες!
Η ταινία είναι το διαχρονικότερο μανιφέστο ανθρωπισμού που έγινε ποτέ!
Ο "Μεγάλος Δικτάτορας" είναι μια ταινία που σατιρίζει τα σατανικά σχέδια του Χίτλερ. Με τον Chaplin σε διπλό ρόλο, σαν δικτάτορας και σαν Εβραίος κουρέας που μοιάζει με τον πρώτο, το φιλμ παρουσιάζει τα μονοπάτια της ζωής των δύο πρωταγωνιστών έως ότου αυτά διασταυρώνονται και ο ένας παίρνει την θέση του άλλου.
Λίγο πριν τον συγκλονιστικό και διαχρονικό του λόγο, ο αλητάκος κάθεται μαζί με τον φίλο του, και ομοϊδεάτη, αξιωματικό Σουλτζ. Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι ο κουρέας έχει πάρει την θέση του δικτάτορα, ο Σουλτζ παρακινεί τον αλητάκο να μιλήσει.
-You must speak.
-I can't!
-You must! It's our only hope.
Πέρα από το νόημα που του αποδίδεται λόγω του σεναρίου, αυτή η στιχομυθία μπορεί να λειτουργήσει και σε μεταφορικό επίπεδο σαν ο Σουλτζ να είναι το κοινό που περιμένει κάποιον να του δώσει ελπίδα κατά του τυράνου, αλλά επίσης, και σαν το κινηματογραφικό κοινό που λατρεύοντας τον Chaplin περιμένει επιτέλους να ακούσει την φωνή του μη αντέχοντας άλλο την εμμονή στον βωβό κινηματογράφο.

Άρθρο από:
(http://fridge.gr/movie-review/the-great-dictator/)


Enhanced by Zemanta

Ο Ελληνικός λόγος στην Αγγλική του Ξ.Ζολώτα το 1959

Xenophon Zolotas
Image via Wikipedia
Ο Ξενοφών Ζολώτας πρέσβης της ελληνικής γλώσσας

 Στις 2/10/1959 στην ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας , ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας έδωσε για 2η φορά (η 1η ήταν το 1957) μία ελληνοαγγλική ομιλία, ζητώντας να τον ακούσουν με προσοχή, ακόμα κι αν υπήρχε ο κίνδυνος να κουράσει τους ακροατές του. Αν και η γλώσσα των λόγων ήταν η Αγγλική, με εξαίρεση των συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα επί της ουσίας ήταν η Ελληνική.

 
Enhanced by Zemanta

Ο φόβος του Άσυλου, και ο φόβος της Δικτατορίας: Περιμένετε εκλογές;



Η κατάργηση του Άσυλου έγινε πριν η νέα Δικτατορία αναλάβει τη Διοίκηση της χώρας ...

 Περιμένετε εκλογές ή δημοψηφίσματα;

 Περιμένετε να μή γινει συρρίκνωση των συνόρων ή της Κυριαρχίας του κράτους μας;

 Ξέρετε γιατί και που χρησιμοποιούνται τα όπλα των κυβερνήσεων;

 Πόσα άρματα μάχης ήταν στην Κύπρο και πόσα ήταν έξω από το Πολυτεχείο;

 Πόσοι αποστρατεύτηκαν πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου;

Ποιός ο λόγος;

 Πόσα όπλα μας χρεώσανε για να πάρουν μερικοί Εφιάλτες αξιώματα από τους Ξέρξες;

 Γιατί λέτε να συνεχίζονται οι αγορές όπλων μέσα στην εποχή που δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και βιβλία;

 Προσέξτε τον ΙΔΕΑ 2 , έχει ετοιμαστεί για τα λάθη του ΙΔΕΑ 1, το μόνο που δεν μπορεί να ετοιμαστεί εναντίον είναι η ελεύθερη σκέψη μας.

Ασπίδα μπορεί να μην υπάρχει , Αιγίδα όμως για τη Πατρίδα είναι η μέριμνα μας.

 Δείτε τι λέει η ιστορία ... και που θα πάτε να διαδηλώσετε τώρα ;

Ξέρουν να προετοιμάζουν τη νέα Καταδίκη μας . Σταματήστε τους !

Όχι ψήφο στους εμπόρους όπλων που τα χρησιμοποιούν εναντίον του λαού αντί για την Εθνική Άμυνα.

 Όχι ψήφο στους προστάτες των τοκογλύφων τραπεζιτών !!!


 Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα H ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Έγχρωμο, ανέκδοτο κινηματογραφικό υλικό από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά και μια σειρά νέες μαρτυρίες, μετατρέπουν το δεύτερο επεισόδιο για την ιστορία του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος σε ένα ιστορικό ντοκουμέντο. Για πρώτη φορά, μέσα από τις διηγήσεις των φοιτητών που άρχισαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου στις 14 Νοεμβρίου του 1973 αποκαλύπτεται ότι όλα ξεκίνησαν τυχαία, από μία λανθασμένη πληροφορία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα παρασκήνια που οδήγησαν στο «Κίνημα του Ναυτικού» τον Μάιο του 73 όπως τα διηγούνται οι πρωτεργάτες του, ο «διάλογος» ανάμεσα στον ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑΜΕΛΟ που διαπραγματεύθηκε την έξοδο των φοιτητών και τον ΜΙΧΑΛΗ ΓΟΥΝΕΛΑ, επικεφαλή του τανκ, που έσπασε την πόρτα το βράδυ της 16ης προς την 17η Νοεμβρίου, καθώς και η διήγηση του υφυπουργού της τότε Κυβέρνησης ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ για το κλίμα στο επιτελείο του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και την ψυχολογική κατάσταση του Δικτάτορα που άλλοτε ήταν έξαλλος και άλλοτε κατηφής μπροστά στις διαγραφόμενες εξελίξεις. Οι παλιοί βομβιστές των πρώτων χρόνων της Δικτατορίας αλλά και οι πρωταγωνιστές του φοιτητικού κινήματος που οδήγησε στην εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 73 παίρνουν τις αποστάσεις τους και κρίνουν την ομώνυμη Τρομοκρατική Οργάνωση. Ένας απ αυτούς θα πει στο τέλος: «εμείς είμαστε η πραγματική 17η Νοέμβρη».
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

The Darkness of the "Luminous"

St. Gregory of Nyssa (eastern ortodox icon)
Image via Wikipedia

Reading an article on christian teachings and doctrines of one of their most celebrated leaders (http://caelumetterra.wordpress.com/2012/03/10/this-luminous-darkness/#comment-9677),


But as the soul makes progress, and by a greater and more perfect concentration comes to appreciate what the knowledge of truth is, the more it approaches this vision, and so much the more does it see that the divine nature is invisible. It thus leaves all surface appearances, not only those that can be grasped by the senses but also those that the mind itself seems to see, and it keeps on going deeper until by the operation of the spirit it penetrates the invisible and incomprehensible, and it is there that it sees God. The true vision and the true knowledge of what we seek consists precisely in not seeing, in an awareness that our goal transcends all knowledge and is everywhere cut off from us by the darkness of incomprehensibility. Thus that profound evangelist, John, who penetrated into this luminous darkness, tells us that no man hath seen God at any time (John 1:18), teaching us by this negation that no man – indeed, no created intellect – can attain knowledge of God.
-St Gregory of Nyssa




This is a clear example of a person who pre-emptively quits from seeking the knowledge and the truth of the world just for the "reason" of imagining it as incomprehensible by the human mind. Easy quit. This a clear example of a school dropout excuse for not continuing their studies.

Medice and health science is clearly avoiding this religious knowledge avoidance, so today with the Hellenic Mind back in the steering wheel of the World, we can cure diseases and live better lives NOW not in an imaginary future "life" with the imaginary "creator" who was simply "created" in their imagination for their "need" to excuse their dismissal of studying and understanding the World they are born in.

When a challenge is presented to a human there are two possibilities for dealing with it: the first is avoidance in all costs and a presentation of a list of excuses for this non action, the second is to accept the challenge and deal with it methodically , scientifically and fact gathering before and after a set of controlled human actions. Then the study could direct to a better method of study or to a conclusion and a theory with proven steps inputs and expected outcomes.

The "theological approach" kills all scientific thoughts in their foetal steps, though dictates "divinely given knowledge" to people who credit superstition and dismiss evidence and proven scientific models of actions.

That is why their "Luminous" is in fact a real Darkness.

As from many examples of college dropouts, they are good in business of managing people's expectations and becoming rich in non religious environments, they are not as many as the legions of manipulators in the religious shrines, monasteries, bishop sees, mosques, synagogues and all sorts of people manipulation faith environments.




Related articles
Enhanced by Zemanta