Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Aditi Shankardass: A second opinion on learning disorders, Μια άλλη γνώμη για τις μαθησιακές διαταραχές.


Aditi Shankardass: A second opinion on learning disorders 

About this talk

Developmental disorders in children are typically diagnosed by observing behavior, but Aditi Shankardass knew that we should be looking directly at their brains. She explains how a remarkable EEG device has revealed mistaken diagnoses and transformed children's lives.

Η διάγνωση των αναπτυξιακών διαταραχών στα παιδιά συνήθως γίνεται μέσω της παρατήρησης της συμπεριφοράς τους,αλλά η Aditi Shankardass πίστευε ότι θα έπρεπε να κοιτάξουμε κατευθείαν στον εγκέφαλο. Μας εξηγεί πώς η καταπληκτική συσκευή ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) του εργαστηρίου της αποκάλυψε λανθασμένες διαγνώσεις και άλλαξε ζωές παιδιών.

About Aditi Shankardass

Aditi Shankardass is pioneering the use of EEG technology to give children with developmental disorders their most accurate diagnosis.

 

Why you should listen to her:

Aditi Shankardass is a clinical neuroscientist trained across three disciplines of the field: neurophysiology, neuroanatomy and neuropsychology. She has also worked in three different areas of the field, from lab research to clinical research to clinical diagnosis of children. Currently, she leads the Neurophysiology Clinic at Bright Minds Institute and the EEG Lab of the Communicative Disorders Department at California State University.

Much of Shankardass’ work has been devoted to the advocacy and use of EEG (electroencephalography) technology that records and analyzes the brain’s activity in real time, producing the most accurate diagnoses possible for children with developmental disorders. She is also actively involved in public outreach to increase understanding of brain disorders as a board member of the Global Neuroscience Initiative Foundation, a consultant for BBC Science Line and author of the soon-to-be-released book Dyslexia and the Brain.

Στα γραφεία του Δ.Ν.Τ, κάποιος ζητά βοήθεια.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Νέο μήνυμα από το κέντρο ελέγχου του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα

Κουκουλοφόρος γατούλης



Αριστοτέλους - Πολιτικά

Το Κουτί της Πανδώρας - Διάπλαση των Παίδων

Το Κουτί της Πανδώρας - Διάπλαση των Παίδων

Το 9χρονο αγοράκι, κρατά το χέρι της μητέρας του και περπατά μαζί της σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο. Παρά την ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα, είναι ντυμένο με πουλόβερ και μπουφάν. Το παιδί ωστόσο, δείχνει ανακουφισμένο καθώς έχει απαλλαγεί από το πρόσθετο βάρος της σχολικής του τσάντας, το οποίο έχει επωμιστεί η μητέρα του. «Μαμά θέλω να μου πάρεις αυτό το αυτοκινητάκι!» απαίτησε ο πιτσιρικάς. «Δεν μπορώ παιδί μου τώρα, θα το πάρουμε άλλη φορά», απάντησε η μητέρα του για να εισπράξει την θυμωμένη αντίδραση του γιου της. Μετά από πολλές φωνές και έντονες διαμαρτυρίες που μικρού, η μητέρα του μπαίνει στο κατάστημα και αγοράζει το παιχνίδι.
Πόσο ωφελούνται τα παιδιά από την «γενναιοδωρία» των γονέων;
Πόσα λάθη και υπερβολές μπορούμε να μετρήσουμε καθημερινά, σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών μας;
Γιατί οι γονείς δεν μπορούν να πουν «όχι» στα παιδιά τους;
Είναι η υπερπροστασία ένοχη για τα κακομαθημένα, ανασφαλή και ευνουχισμένα παιδιά;
Πως οι ανασφάλειες και τα απωθημένα των γονέων μεταφέρονται στα παιδιά τους.
Πως τα υπερπροστατευμένα παιδιά εξελίσσονται σε ανασφαλείς ενήλικες;
Τελικά, γιατί και σε τί διαφέρει η Ελληνίδα μάνα από την Ευρωπαία;

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για την ενοχή που διαπλάθει τις νεότερες γενιές Ελλήνων.
Κώστας Βαξεβάνης











Κουτί της Πανδώρας - Αστρολόγοι, Ψυχολόγοι συνταγολόγοι. Ποιοι είναι οι λόγοι;

The medieval Christian view of God creating th...Image via Wikipedia

Κουτί της Πανδώρας - Αστρολόγοι, Ψυχολόγοι συνταγολόγοι. Ποιοι είναι οι λόγοι;

graikylos , 28 November 2008 , 8:29

Ζούμε σε μια εποχή τεχνολογικής ανάπτυξης και ορθολογισμού. Φτάσαμε ως τον Άρη. Στο επιστημονικό κέντρο CERN σε λίγο θα αποκαλυφθούν τα μυστικά της δημιουργίας του κόσμου. Επικοινωνούμε με ανθρώπους και πολιτισμούς στην άλλη άκρη της γης σε δέκατα του δευτερολέπτου.
Την ίδια ώρα όμως η ζωή των ανθρώπων δείχνει να εγκαταλείπει το τρένο του ορθολογισμού.
Πριν από χρόνια οι αγγελίες για αστρολόγους και μέντιουμ ήταν με ψιλά γράμματα σε περιθωριακές εφημερίδες. Σήμερα οι αστρολόγοι εμφανίζονται καθημερινά στην τηλεόραση και δίνουν συνταγές ζωής. Πετυχημένοι άνθρωποι, με προσωπικότητα δεν κάνουν βήμα χωρίς τον αστρολόγο τους. Το μεταφυσικό δείχνει να κυριαρχεί μέσα απ' το άγχος του σύγχρονου ανθρώπου να έχει μια συνταγή ζωής
Σε πολυτελή γραφεία με την ένδειξη «ψυχολόγος» αρκετοί άνθρωποι ψάχνουν επίσης λύση στο ερώτημα που δεν έχει συνταγές. Πώς να ζήσω. Οι ψυχολόγοι μετατρέπονται σε αυτό που λέει ο Οκτάβιο Παζ «σε σύγχρονους μάγους της φυλής»
Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον ορθολογισμό και την προσπάθεια και καταφεύγουν στον μάγο ψυχολόγο. Όλο και πιο συχνά ακούγονται τσιτάτα «θέλω να ζω όπως μου έρθει», «θέλω το χώρο μου», «αποδέξου με όπως είμαι», «δεν φταίω εγώ αλλά εσύ που αντανακλάς το πρόβλημά σου πάνω μου». Το «δεν μπορώ» και το «θέλω» δείχνουν να οδηγούν στο ψυχαναλυτικό κρεβάτι. Δημιουργούνται έτσι εξαρτώμενοι και αδύναμοι άνθρωποι;
Γιατί οι σύγχρονοι άνθρωποι θέλουν μια συνταγή για να ζήσουν. Γιατί όλο και πιο συχνά αφήνουν άλλους, επιστήμονες ή τσαρλατάνους να χειριστούν τη ζωή τους; Δημιουργείται ένα νέο εγωιστικό είδος ανθρώπου το οποίο παίρνει «οδηγίες χρήσης ζωής;» και απαιτεί απλώς απ τους άλλους να τις ακολουθήσουν;
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για την εποχή των ψυχολόγων και των αστρολόγων.
kouti tis pandoras

1

2

3

4

5

6



Enhanced by Zemanta

Ευχέλαια με Φ.Π.Α και αποδείξεις εφορίας από τον άγιο Πέτρο





Δηλαδή περιμένετε αυτή η χὠρα να έχει παρόν ή μέλλον;

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Θρησκευτικές προσευχές από βαθιά πιστούς ...





Ηράκλειτε έλα να δεις τι κατοικεί στα χώματα που άφησες !

Αναστάσιμο Άσμα Νεοελληνικό

Δηλαδή μη περιμένετε και σχόλια ...

Η αξεπέραστη φωνή του Χρήστου Σίκκη

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ανακατασκευή του μηχανισμού των Αντικυθήρων

Αντί να καταναλώνουμε ώρες να προσπαθούμε με λόγια να πείσουμε θρησκευόμενους ότι το κέντρο του κόσμου απλά δεν είμαστε εμείς, και ότι ο Galileo Galilee είχε δίκαιο να ακούει τους Έλληνες επιστήμονες και να επαναλαμβάνει ότι και η Γη γυρίζει, ας δούμε κάτι πρακτικό από την αρχαία εποχή γεμάτο μελέτη, τέχνη, γνώση και πρακτκότητα και γεμάτο με αποδείξεις.



$100 bills made in North Korea. Δολάρια ΗΠΑ από τη Βόρια Κορέα

Η λέσχη Bilderberg άνοιξε το δικό της ιστοχώρο.

Map of countries by the number of politicians,...Image via Wikipedia

Δέ χρειάζεται να έχεις πλέον εσωτερική πλροφόρηση για τα μέλη και τους τόπους συναντήσεων.

Πρἐπει να καταλάβουμε ότι η λέσχη είναι εκτελεστικό ή συμβουλευτικό όργανο. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί πολύ καιρό πριν από κάθε συνάντηση της λέσχης, και απλά βρίσκουν τρόπους εφαρμογής μέσα σε αυτές.


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Παρατάξεις του μουσουλμανισμού

Το Ισλάμ δεν είναι ένα μονολιθική θρησκεία και αποτελείται από διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων. Το Πρόγραμμα 1 σε αυτήν την παρουσίαση σειρά επισημαίνει τις γενικές διαφορές μεταξύ των αιρέσεων του Ισλάμ. Υπάρχουν τρεις γενικοί κλάδοι των μουσουλμάνων πιστών: ...
Islam is not a monolithic religion and consists of differing belief systems. Program 1 in this presentational series points out the general differences between the sects of Islam. There are three general branches of Muslim believers: ...
 There is a document describing the73 Divisions in Islam and One True Jama'at

Υπάρχει ένα έγγραφο που περιγράφει τις 73 διαιρέσεις στο Ισλάμ.
and there are some video documentaries for those not willing to read but happy to listen or even view some facts about a large by population human religion...   και υπάρχουν μερικά βίντεο ντοκιμαντέρ για όσους δεν θέλουν να διαβάζουν, αλλά με  ευχάριστη θέση να ακούσετε ή ακόμα και δείτε κάποια γεγονότα σχετικά με μία μεγάλη κατά τον πληθυσμό του ανθρώπου θρησκεία ...  

Sects of Islam #1: How to tell different Muslim factions


Sects of Islam #2: Sunni Muslims

 

The Sects of Islam 3 Shiite Muslims


 

Sects of Islam #4: 'Alawite Muslims



The Sects of Islam #5: Sufi Muslims


Λάθος η μεγάλη ιδεά που έχουμε οι άνθρωποι για τον εαυτό μας. Στην ουσία είμαστε χιμπατζήδες.

Νομίζουμε πως είμαστε κάτι ανώτερο και διαφορετικό από τα άλλα πλάσματα της φύσης. Πιστεύουμε πως είμαστε κάτι εκλεκτό. Για να δούμε όμως και τι λέει η λογική επιστημονική παρατήρηση της ίδιας μας της παρουσίας στην γη, και ας αφήσουμε επιτέλους της θεωρίες των μεταφυσικιστών θεολόγων κατα μέρους. Ας κατανοήσουμε επιτέλους την φυσική πρώτα, δηλαδή τα βασικά πράγματα. Δίχως την κατανόηση των απλών, τοποθετούμε όχι μόνο την σκέψη μας αλλά και την ύπαρξή μας ακόμα πάνω σε σαθρά θεμέλια, και σαν αποτέλεσμα, υποθηκεύουμε έτσι το μέλλον ολοκλήρου της υπαρξιακής μας οικοδομής. Ας μας επτραπεί εδώ να πούμε ότι ακόμα και ο κύριος Μιτάνι που έκανε την παρακάτω έρευνα, τρέφει ελπίδες για το ότι ο χιμπατζής και ο άνθρωπος είναι διαφορετικοί, όσον αφορά το θέμα της αδελφοκτονίας. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμία σημαντική διαφορά.
Σαν λαός, εμείς οι Έλληνες γίναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ασπαστήκαμε δηλαδή μία ιδεολογία η οποία οδήγησε την σκέψη μας απο την πραγματικότητα της φυσικής στην επουράνια μεταφυσική. Το αποτέλεσμα των ιδεολογικών επιλογών μας δεν είναι παρά η ήττα από άλλους, λιγότερο μεταφυσικούς χιμπατζήδες, τους Τούρκους.


το παρακάτω είναι από το http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=175785
Οι χιμπατζήδες σκοτώνουν γείτονες για το ζωτικό χώρο τους
Μετά από τουλάχιστον 5 εκατ. χρόνια από τότε που οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες ακολούθησαν ξεχωριστή εξελικτική πορεία, φαίνεται πως έχουν ακόμα κάτι κοινό: σκοτώνουν τους ομοίους τους για να επεκταθούν.


Οι χιμπατζήδες ήταν γνωστό, χάρη στις έρευνες της διάσημης ζωολόγου Τζέιν Γκούντολ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ότι σκοτώνονται μεταξύ τους κατά καιρούς, αλλά οι επιστήμονες μόνο τώρα, για πρώτη φορά, ανακάλυψαν το κίνητρο για αυτή τη συμπεριφορά: οι στενότεροι συγγενείς του ανθρώπου δεν διστάζουν να εξολοθρεύσουν τους γείτονές τους προκειμένου να βρουν ζωτικό χώρο και να επεκτείνουν την επικράτειά τους – κάτι που παραπέμπει σε ανάλογες ανθρώπινες δραστηριότητες από τα πανάρχαια χρόνια.

Η έρευνα, υπό τον καθηγητή οικολογίας και συμπεριφοράς των πρωτευόντων Τζον Μιτάνι του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, η οποία κράτησε δέκα χρόνια και μπορεί να ρίξει φως στην εξέλιξη της βίαιης συμπεριφοράς αλλά και της συνεργασίας στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες, δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας “Current Biology”, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, τον «Γκάρντιαν» και το “Science”.

Η μελέτη έγινε στο Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε της Ουγκάντα και κατέγραψε 21 φονικές επιθέσεις από χιμπατζήδες σε άλλους του είδους τους. Οι επιθέσεις συνήθως έλαβαν χώρα, όταν μικρότερες ομάδες χιμπατζήδων έκαναν «περιπολία» και εισήλθαν στην επικράτεια άλλων κοινοτήτων χιμπατζήδων.

Οι επιθέσεις μετά φόνου είχαν ως αποτέλεσμα την επέκταση κατά 22% της επικράτειας μιας κοινότητας χιμπατζήδων. Τα νικηφόρα ζώα αξιοποίησαν δεόντως τη νέα τους γη (που κάποτε ανήκε στα θύματα των επιθέσεων), απολαμβάνοντας νέα φρούτα και, ίσως περισσότερες, συντρόφους. Σε κάποια επίθεση μάλιστα, οι χιμπατζήδες προχώρησαν σε κανιβαλισμό στο πτώμα ενός νεαρού χιμπατζή που μόλις είχαν σκοτώσει.

Πάντως ο Μιτάνι εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη σημασία της έρευνας σε σχέση με τους ανθρώπους. «Ο πόλεμος με την ανθρώπινη έννοια συμβαίνει για πολλές διαφορετικές αιτίες. Δεν έχω πειστεί ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα», τόνισε.

Θέμος Κορνάρος - Οι άγιοι χωρίς μάσκα



Θέμος Κορνάρος – Οι άγιοι χωρίς μάσκα

Ο Θέμος Κορνάρος έγραψε το βιβλίο «Οι άγιοι χωρίς μάσκα» με βάση τις εμπειρίες που απέκτησε σαν εργάτης στα μοναστήρια. Το βιβλίο βγήκε το 1933 αλλά πολύ σύντομα απαγορεύτηκε. Η τελευταία του έκδοση έγινε μετά τη μεταπολίτευση, αλλά σήμερα είναι εξαντλημένο και δυσεύρετο. Σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε ψηφιοποιήσει τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κείμενα μαζί». Με τη φασαρία που έγινε με τις κτηματικές διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, έγινε λόγος και για το κείμενο του Κορνάρου, το οποίο προκάλεσε, και δίκαια, το ενδιαφέρον. Η συζήτηση στο ιστολόγιο του Ροΐδη είχε αποτέλεσμα να εκδηλωθούν εθελοντές για την ψηφιοποίηση και άλλων κομματιών, ίσως και όλου του υπόλοιπου κειμένου.

Ακολουθήσαμε την έκδοση του 1977 (εκδόσεις Χρόνος). Έγινε κάποιος επιπλέον εκσυγχρονισμός της ορθογραφίας λίγο-πολύ στα σημερινά.


Θέμου Κορνάρου - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ

Από το Father Ted το νέο επεισόδιο Στο Βασιλούδι

ΕΝΑΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΥΔΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ. 

Τι σχόλιο να κάνουμε;

Μας ἐπεσε το πηγούνι στο πάτωμα. Εάν κάποιος από σας αντέχει να δει και άλλες κακογουστιές ασ πατήσει πάνω στο σύνδεσμο, για να τα δει όλα.

Εκτός από οικονομικούς καρχαρίες, τώρα μας επισκέπτονται και οι θαλάσσιοι στην Ελλάδα.

Shark HunterImage by IllinoisHorseSoldier via Flickr
Μάλλον θα πρέπει να τους ψαρεύουμε, για να μη φοβόμαστε από αυτούς.

Μήπως ακολούθησε το βαπόρι απ᾽ τη Περσία και έφτασε στη Κορινθία;


Αυτός πάλι είναι Καβαλιώτης, μακεδόνας καρχαρίας να πούμε.



Στην Άνδρο όμως ο καρχαρίας κατέληξε στα πιάτα των Κυκλαδιτών.



Enhanced by Zemanta

Παίδες Ελλήνων με Μοντέλα Αλλοδαπής Προέλευσης πάνω στο Θωρηκτό Αβέρωφ

Μη μου πεθαίνεις, αν ξέρεις πόσο σε αγαπώ ...

Αν και είμαι απλά ένας γάτος, είμαι ένας γάτος που αγαπάει τη γάτα του.

Θάνατε μη μου τη πάρεις, δε θέλω άλλη.

Άνθρωποι μη προσπαθείστε να την εξαφανίσετε από τα μάτια μου.

Μόνο εγώ ξέρω τι νιώθω αυτή τη στιγμή.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η οθωμανολαγνία αποκτά και ακαδημαϊκή υποστήριξη



Διαβάστε και τα σχετικά σχόλια που αποδίδουν κοινούς αγώνες μεταξύ Μωάμεθ και Ελλήνων...

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ

Οι μίζες και τα... κουβανέζικα προϊόντα υγείας Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Health clinicImage by daveblume via Flickr

MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ - Οι μίζες και τα... κουβανέζικα - υγεία

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν βρεθεί διευθυντές ορθοπαιδικών κλινικών δημόσιων νοσοκομείων και καθηγητές πανεπιστημιακών κλινικών, μετά τις καταγγελίες για κατάχρηση συγκεκριμένων υλικών την ώρα των επεμβάσεων. Όπως μάλιστα έδειξε η έρευνα, οι γιατροί αυτοί έκαναν με το αζημίωτο παραγγελίες μόνο σε συγκεκριμένες εταιρείες. 

MEGA - αποκαλύψεις

(20/6) Πώς καθηγητές και διευθυντές κλινικών κρατικών νοσοκομείων έπαιρναν μίζες...
  • Μοντέλα επ' αμοιβή

    (20/6) Δεύτερο κύμα αντιδράσεων προκαλούν τα νέα στοιχεία για το πάρτι της ντροπής...

Η καταστοφή με αργό πετρέλαιο στο Κόλπο του Μεξικού

Aerial photos of the oil slick