Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο Μύθος της Βίβλου (Myth of the Bible)

Ο Μύθος της Βίβλου (Myth of the Bible)

Ένα μοναδικό μίνι ντοκιμαντέρ που θέτει τις βάσεις της αμφισβήτησης της Βίβλου αποδεικνύοντας πως το θεόπνευστο κείμενο των χριστιανών προήλθε από αιγυπτιακούς μύθους και παραδόσεις. Το έφτιαξα μόνος μου βασισμένος σε πραγματικά στοιχεία από έγκυρες πηγές. Αν κάτι θεωρείται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα απλά αναζητήστε πληροφορίες είτε σε βιβλία είτε στο ίντερνετ για να δείτε πως τα πράγματα έχουν ως έχουν. Η Βίβλος είναι Μύθος και τίποτε άλλο. Καλές αναζητήσεις. (Δεν υπάρχουν δικαιώματα σε αυτό το βίντεο)



Νέα Οικονομιά - Η δικτατορία των τρισεκατομμυριούχων - Τι είναι η Bilderberg;



EndGame : Blueprint for Global Enslavement (Greek Subtitles)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι γνωστές οικογένειες των μεγάλων τραπεζιτών ενώ ελέγχουν όχι απλά όλες τις μεγάλες τράπεζες και είναι ικανές να δανείζουν ακόμα και τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αλλά ποτέ να μη βρίσκονται τα ονόματά τους στη λίστα Forbes; Current Global Public Debt

Έχετε πολλές φορές ακούσει τον Microsoft master William Gates να ανακοινώνεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά ποτέ δεν ακούσατε εκείνον να δανείζει σε
κυβερνήσεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αν τα $50Bn είναι πολλά, σκεφτείτε πως μόνο οι δίδυμοι πύργοι του World Trade Center είχαν ασφαλιστική αξία $15Bn. και αγοράστηκαν για $8Bn.

Μπορείτε να καταλάβετε πόση αξία έχουν οι δηλωμένοι δισεκατομμυριούχοι $ εμπρός στους τρις εκατομμυριούχους $ που μπορούν και δανείζουν ολόκληρες κυβερνήσεις; Πόσες φορές έχετε δει αυτούς να δηλώνουν τις περιουσίες τους; Που είναι οι οικογένειες Morgan, Rothchild, Stanley και οι λοιποί;

Δείτε τις 50 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και φανταστείτε σε ποιους ανήκουν.



Ο δανεισμός της Ελλάδος με υψηλά επιτόκια είναι δική τους απόφαση και είναι μέρος ενός σχεδίου για την αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης αλλά και πολιτειών του Αμερικάνικου δολαρίου (όπως η Καλιφόρνια που βρίσκεται και εκείνη σε ανάγκη δανεισμού σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την μικροσκοπική οικονομία της Ελλάδας). OECD: Greece at a Glance Policies for a Sustainable Recovery

Παρακαλώ μη νοήσετε ότι οι πραγματικοί κινητήρες της πολιτικής διοίκησης είναι αυτοί που συνέρχονται στις συνεδριάσεις. Αυτοί είναι τα εκτελεστικά όργανα διαχείρισης των πολιτικών που έχουν αποφασιστεί πιο πριν από κάθε δημόσια συνεδρίαση μέσα σε βίλες και χαβιάρι πάρτι. Οι διαμαρτυρίες έξω από τις επίσημες συνεδριάσεις είναι ήδη εκτός χρόνου αφού εκεί έρχονται να αποφασίσουν το εκτελεστικό σχέδιο της πολιτικής των αφεντικών.

Ακατάλληλο για ανηλίκους

=================================================================
Βγήκε το πολυαναμενόμενο συναρπαστικό ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame: blueprint for global enslavement. To "Endgame" (από την οικονομική θεωρία "Merger Endgame") είναι το τελικό αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας πάνω σε ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί οι ηγέτες αυτού του κόσμου είναι μανιακοί με τον απόλυτο έλεγχο, της κατακυρίευσης και της σκλαβιάς της ανθρωπότητας, χειριζόμενοι τρομαχτική ισχύ για χάρη μόνο της ισχύoς, συγκεντροποιώντας την εξουσία σε ένα αδυσώπητο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα, και επιδιώκοντας την "τελική λύση τους" για παγκόσμιο πληθυσμιακό αποδεκατισμό. Το "Endgame" ξεσκεπάζει το μακροπρόθεσμο σχέδιο των ελιτιστών και εξηγεί γιατί θα είναι ένας εφιάλτης για το υπόλοιπο της ανθρωπότητας εκτός και εάν ξεσηκωθούμε τώρα και πολεμήσουμε ενάντια στα συστήματα του ελέγχου τα οποία σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν εμάς και τον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη φυλακή. Ξεσκεπάζονται ανοιχτά η λέσχη Μπίντερμπεργκ, οι Ροκφέλερ και οι Ροθτσιλντ, η Ευγονική, ο μετανθρωπισμός, και τα εγκλήματα των τυράννων και της ελιτ διαμέσου των αιώνων. www.infowars.com ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΙΧΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
==================================================================

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Έλληνες εισίν οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες ...

Herma of Isocrates. CastImage via Wikipedia
Αυτός είναι ο ορισμός του Έλληνα και της Ελληνικής Ιδέας όπως τον διατύπωσε ο αρχαίος ρήτορας Ισοκράτης;

 Τα κριτήρια προσδιορισμού του Έλληνα δεν είναι φυλετικά αλλά πολιτισμικά;

Φαίνεται όμως μερικοί ή πολλοί σύγχρονοι Έλληνες δε γνωρίζουν ιστορία ή δε θέλουν να γνωρίζουν και αυτοπροσδιορίζονται με φυλετικά και ρατσιστικά κριτήρια;

Γι' αυτό και απαγορεύουν σ' όσους έχουν ελληνική παιδεία ν' αυτοαποκαλούνται "Έλληνες".

Το απόσπασμα είναι από το "Πανηγυρικό" λόγο του Ισοκράτη, στο στίχο 50.





Τελικά ο Ισοκράτης έλεγε ότι δε πρέπει να αποκαλούνται οι ελληνομαθείς και οι κατοικούντες στην Ελληνική επικράτεια ως Έλληνες, εάν δεν είναι από τη φύση τους (εκ γενεάς), και καταδικάζει τους συμπολίτες του που διαπράττουν τοιαύτη επἰθεση του όρου Έλληνας σε αλλόφυλους ελληνομαθείς και κατοικούντες στον Ελλαδικό χώρο.




Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που εμφανίζει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου.

Κάποιοι θερμοκέφαλοι ποτίζουν με εθνικισμό βασιζόμενο στο αίμα και στο σπέρμα, περιορίζοντας τον Έλληνα σε αυτούς που θα "κρίνουν" με γενετικές εξετάσεις τους κατοίκους και όχι εάν είναι κάτοχοι της θέλησης για γνώση και αγάπη προς το φως της αλήθειας, ξεχνώντας το πνεύμα της φιλοξενίας του πανάρχαιου θεσμού του Ξένιου Δία, της συμμετοχής στα κοινά με υπευθυνότητα, της δημιουργίας αποικιών παρά της κατάκτησης ξένων εδαφών.

Κανένας δε μπορεί να κλέψει την έννοια του Ελληνισμού. Πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα, αλλά ξεχνούν ότι δεν είναι δυνατό να κλέψεις κάτι που δε κατανοείς.

Η ελληνική παιδεία στα τελευταία χρόνια έχει εκτραπεί από την διάδοση του Ελληνισμού.

Η αγάπη της Γνώσης έχει μετατραπεί σε αγάπη του πτυχίου που θα τους διορίσει στο Δημόσιο.

Το Φως της Αλήθειας τους πονά τα μάτια, γιατί τόσα χρόνια μάθανε να παρανομούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου με φακελάκια χρηματισμού και ανταλλάξιμες παράνομες χάρες.

Οι ξένοι έχουν δεχθεί είτε εχθρό-ξένια με εργατική σκλαβιά χωρίς δίκαιες αποδοχές, χωρίς υγειονομική ασφάλιση θέτοντας όχι μόνο τις ζωές των ξένων σε κίνδυνο αλλά και την εμφάνιση λοιμωδών νόσων αφού οι ξένοι δεν έχουν χρήματα να πάνε σε ιδιωτικούς ιατρούς ούτε σε ιατρούς του ΕΣΥ γιατί έτσι εκείνοι πληρώνονται λιγότερο, και οι εντόπιοι χρήστες σκλαβιάς στις επιχειρήσεις τους πλουτίζουν, και οι λοιποί Έλληνες ενώ λένε ότι χάνουν τις θέσεις εργασίας, τα τελευταία πέντε χρόνια κανένας Έλληνας υπήκοος δεν εργάστηκε στους κάμπους της Βέροιας, Νάουσας, Κατερίνης και Έδεσσας .

Η χρήση αλλοδαπών σε χειρωνακτικές εργασίες είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Στην Ιρλανδία οι περισσότεροι αγρότες είναι Σλοβακικής καταγωγής, στη Βρετανία οι περισσότεροι χτίστες είναι Ιρλανδοί, οι περισσότεροι ξυλουργοί είναι Πολωνοί, ενώ στη Πολωνία οι Ουκρανοί έχουν βρει θέσεις εργασίας, στην Ουκρανία τα κενά φέρανε εργάτες από το Τουρκμενιστάν και εκεί χρειάστηκε να μεταναστεύσουν άνθρωποι από το Νεπάλ.

Όλοι ψάχνουν να βρουν εργασία όπου υπάρχει όταν πραγματικά θέλουν να εργαστούν. Στη Βρετανία υπάρχουν τριάντα πέντε χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχοι μόνιμα εργαζόμενοι στη χώρα εκείνη, ενώ οι Έλληνες που βολεύονται με το χαρτζιλίκι της οικογένειας και τη φιλοξενία των γονέων που παρέχουν ακόμα φθηνή στέγαση στους φραπεδο-καταναλωτές, εκφράζουν ρατσιστικά αισθήματα εναντίων ανθρώπων που αναζητούν και εκτελούν εργασία. Οι αλλοδαποί δεν έχουν χαρτζιλίκι, δεν έχουν οικογενειακή στέγη, δεν έχουν χρόνο να πίνουν φραπέδες. Έτσι κάνουν καθημερινά και οι Έλληνες που εργάζονται σε όλες τις χώρες της Γης.

Προσωπικά έχω ζήσει και εργαστεί σε περισσότερες από δέκα πέντε χώρες μέσα στα όρια της Γηραιάς Ηπείρου. Δεν είχα ρατσιστικά σχόλια εναντίων μου, ενώ πολιτικές συζητήσεις και διαφωνίες είχα πολλές.

Τελικά η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός έδωσε το πνεύμα του Ελληνισμού σε πολλές τις χώρες της Ευρώπης αλλά και πέρα από αυτά τα σύνορα, ενώ εδώ στη γενέτειρα του Ελληνισμού προσδοκούμε ακόμα ανάσταση "νεκρών" πατρώων ιδεών μέσα στη αγαλλίαση του "κόλπου του Αβραάμ".

Η συμμετοχή στα Κοινά γίνεται μόνο όταν έχουν να πάρουν κάτι από τα κοινά, όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι συναλλασσόμενοι πολίτες.

Πετάνε τα σκουπίδια στους κοινόχρηστους δρόμους έχοντας τη πονηρή πρόφαση (δικαιολογία) ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα της χώρας, της εθνικής και επαρχιακής οδού, της πόλης, του χωριού, της πλατείας, του δρόμου και του πεζοδρομίου.

Κλαίγονται στα τηλεοπτικά κανάλια όταν χιονίσει και κλειστούν μέσα στο σπίτι τους από το πολύ χιόνι.

Κλαίγονται γιατί έτσι έμαθαν από τους νεόπλουτους γονείς τους να πληρώνουν για ότι και αν θέλουν στη ζωή.

Κλαίγονται και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους που εκείνοι δε δέχονται κλαψουρικές επιταγές πληρωμών. Οι Ευρωπαίοι τους είπαν "Κλάψε όσο θες, αλλά στο τέλος θα πληρώσεις".

Οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν τις αποικίες τους μέσα σε ξένες κοινωνίες, συμμετέχοντας στα κοινά, μη παραβιάζοντας ποτέ τα ιδιωτικά των γειτόνων. Ποτέ δεν ακούστηκε να έχουν επεισόδια σε Ελληνικές συνοικίες του εξωτερικού. Βασικά από την εμπειρία μου λέω ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουν συνοικισμούς. Ζούνε σκόρπια μακρυά από άλλους Έλληνες και συνευρίσκονται στις Κυριακάτικες θρησκευτικές ή πολιτιστικές συνάξεις. Ο θρησκευτισμός και ο πολιτισμός είναι δευτερεύουσες ιδέες σε αυτές τις συνάξεις, έχοντας την παρουσίαση των υλικών, κοινωνικών και διοικητικών αποκτημάτων ως παράσημα.

Νόμιζα ότι έχοντας εκπαίδευση "ανώτερης" (μη χειρωνακτικής) βαθμίδας, όπως ιατρικής, χειρουργικής, δικηγορικής, δικαστικής και άλλων πολλών που πραγματικά χρειάζεται πολλή προσπάθεια απόκτησης τοιούτων τίτλων, θα έφερνε την αγάπη της Γνώσης όχι μόνο στον επαγγελματικό χώρο αλλά και στο προσωπικό χρόνο.

Αλλά πολλές εμπειρίες με ανθρώπους των χώρων αυτών, αποκάλυψαν πολλές πτυχές ανταγωνισμού με "χτυπήματα κάτω από τη ζώνη", ύπουλες πρακτικές, κλοπές πνευματικής εργασίας και παρεμπόδιση έργου. Ο επαγγελματισμός ανακατώνεται με τις προσωπικές επιδιώξεις. Ο ανταγωνισμός χτυπά όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ο ρατσισμός προέρχεται από φοβίες, δεν έχει όρια και ούτε περιορίζεται σε φυλετικές διαφοροποιήσεις αλλά έρχεται και στο βαθμό του ανταγωνισμού με το γείτονα και τον συνεργάτη μας. Διαβάστε και ένα σχετικό άρθρο: Ευτυχία είναι να βγάζεις περισσότερα χρήματα από τον γείτονα!

Όπως έχω παρουσιάσει και σε άλλο άρθρο ο φόβος είναι κίνητρο για άλλους να μάθουν περισσότερα και να τον καταργήσουν, και άλλοι τον χρησιμοποιούν για να απομονωθούν από τις κοινωνικές τους ομάδες. Ο ρατσισμός είναι ένα είδος κοινωνιοπάθειας.

Ο φοβικός (ξενοφοβικός) ρατσισμός είναι εκδήλωση ανησυχίας και ανικανότητας παρουσίασης μιας ανωτέρας πολιτικής βούλησης, δύναμης και ελέγχου μιας κοινωνικής κατάστασης. Ο φόβος δείχνει έλλειψη ικανότητας, στρατηγικής προετοιμασίας, ελέγχου και ανωτερότητας στη πολιτική σκηνή. Άρα εάν κάτι μας φοβίζει, τότε πρέπει να το μελετούμε επιστημονικά και μεθοδικά με στρατηγικές βλέψεις.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Οι Έλληνες εκτός συνόρων και οι επικίνδυνοι "εθνικιστές" εντός των συνόρων

Αν και κάποιος θέλει και αυτοπροσδιορίζετα Έλληνας, στην Ελλάδα έχουμε το συμβούλιο των "εθνικιστών" που εκείνοι μόνο θέλουν να αποφασίζουν ποιος και πόσο είναι Έλληνας.

Στη ταινία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα πικρόχολα σχόλια των "εθνικιστών" του "Στόχου" που άστοχα βάλλει όποιον συνειδητά νιώθει Έλληνας. Η μουσική υπόκρουση είναι ακόμα ένα στοιχείο χλευασμού, που τελικά δείχνει το ελλιπές της σοβαρότητας των "εθνικιστών"


Ζουρνάδες και Νταούλια στη Μακεδονία

Οι ζουρνάδες και τα νταούλια, δεν είναι μόνο όργανα που χρησιμοποιούνται σε πανηγύρεις της Μακεδονίας.

Από τα πανάρχαια χρόνια τα δύο αυτά όργανα είχαν και πολεμική χρήση. Συμπορευόμενοι μουσικοί με τα στρατεύματα των Μακεδόνων, έδιναν από μακρυά το τρόμο στους αντιπάλους στρατούς. Ο ζουρνάς έχει οξύ ήχο και σε ανοιχτά πεδία μπορεί να ακουστεί από πολλά χιλιόμετρα μακρυά, ενώ το νταούλι κάλυπτε τους βαρείς ήχους και αυτό σε μεγάλη απόσταση.

Η συντονισμένη στρατιωτική μουσική των δύο μουσικών οργάνων, έδινε τον πρώτο ψυχολογικό πόλεμο, πριν καταφτάσουν τα Μακεδονικά στρατεύματα.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τα τραγούδια του πολεμιστή, όπου ένας μόνο πρακτικά χορεύει έχοντας τη συνοδεία αρκετών άλλων ανδρών ῍, που με τη σειρά τους , όλοι θα δείξουν το ετοιμοπόλεμο της ψυχής και της ανδρείας τους, μέσα από χορευτικές φιγούρες.


Οι Έλληνες Θράκες (Άνθρακες) και η λατρεία της Πυράς

Η πυρολατρεία είναι πανάρχαια και έδωσε το όνομα Άνθρακας (Ανθράκη, Θράκη) στην Βορειοανατολική πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Τα έθιμα και οι παραδόσεις περνούν από γενιά σε γενιά στους Θράκες όπου και αν κατοικούν.

Ο Προμηθέας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εορτής, Η Γαία ήταν η τιμώμενη Θεά. Μετά την επιβολή του χριστιανισμού, οι Θράκες χρησιμοποιούν εικόνες χριστιανών αγίων στις τελετές τους.

Dancing on fire : ancient greek tradition.In our days this custom exists only in few places in Nothern Greece.

Ancienne tradition grecque:dancer sur le feu!De nos jours existe uniquement dans tres peu d'endroits en Grece du Nord.




ΝΕΜΕΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τον S. Miller

ΝΕΜΕΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τον S. Miller













Εθνική Πολιτική και Περιφάνεια

Κάποτε στην Ελλάδα είχαμε και πολιτικούς που γνώριζαν από εξωτερική και αμυντική πολιτική. Αν και στα οικονομικά τη χώρας τα έκανε Αιγαίο Πέλαγος, τουλάχιστο δε το ´χαρισε σε κανέναν εκείνο το Πέλαγος.



Μετά είχαμε το "Thank you USA" για την εισβολή στα Ίμια αφού προηγουμένως παραδώσανε το Οτσαλάν.





Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ο Alex Jones μιλά για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση

H δημισιογράφος Helen Skopis, απτην Αθήνα, ζητάει τις απόψεις του Άλεξ Τζόουνς για την οικονομική κρίση της Ελλάδος,. Ο Τζόουνς εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που «σχεδιάστηκε» να πέσει. Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να περιμένει θετικές λύσεις από την επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Γιατί η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν καταστροφική για τον ελληνικό λαό και γιατί απτη μια η Ελλάδα παροτρύνεται να κάνει δημοσιονομικές περικοπές ενώ πιέζεται ταυτόχρονα να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό από τους Ευρωπαίους Εταίρους της.


Ευχαριστώ τον χρήστη με το copyright @http://www.youtube.com/user/thornless... απ'τον οποίο βρήκα αυτή τη συνέντευξη.







The Bilderberg Club, which has been surrounded in secrecy for the last 50 years, has concluded its annual session in Greece. Alex Jones, one of America's most famous radio hosts, shed some light on what kind of fraternity is it and what its aims are.
The complete Alex Jones interview with RT over Skype.




Η Γερμανία δεν μπορεί να αγοράσει τα νησιά του Αιγαίου γιατί τα δώσανε με χάρτη στη Τουρκία


Και κάποια ανάρτηση από τις Ελληνικές Αξίες. (http://ellinikesaxies.blogspot.com/)

Τώρα που άρχισαν να ονειρεύονται οι Γερμανοί την απόκτηση νησιών του Αιγαίου, ένας γερμανόφωνος χάρτης τα αναφέρει ότι είναι Τουρκικά και εκτός Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ή δε ξέρουνε τί εκτυπώνουν εκείνοι ή θέλουν να δημιουργήσουν προφάσεις

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η Αλήθεια κατά τον Πλωτίνο

Είναι γεγονός ότι φαίνεται να μην υπάρχει μία απόλυτη αλήθεια όπως και να μην υπάρχει μία απόλυτη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα (και η αλήθεια) έχει μια κάπως *κβαντική* φύση, η οποία της επιτρέπει να γίνεται αναγνώσιμη με πολλούς τρόπους και να επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Το πιο θαυμαστό απ όλα είναι ότι όλες οι ερμηνείες και όλοι οι τρόποι *χωράνε* ικανοποιητικά μέσα στην πραγματικότητα και άρα στην αλήθεια. Όμως από τη στιγμή που θα ενστερνιστούμε μία αλήθεια ή έναν τρόπο ανάγνωσης και ερμηνείας, τείνουμε να θεωρούμε όλες τις άλλες ως ψευδείς (*πλάνη*). Η αίσθηση της αλήθειας πηγάζει από τη γνώση. Γνωρίζουμε κάποια πράγματα και, έχοντας συνείδηση του γεγονότος ότι γνωρίζουμε, στη συνέχεια νομίζουμε ότι γνωρίζουμε περισσότερα απ όσα πραγματικά ξέρουμε. Κι απ εδώ ξεκινούν οι εγωισμοί, οι φανατισμοί και διάφορα άλλα. Είναι απόλυτα υγιές ο δρόμος για την αλήθεια να περνά από την αμφισβήτηση. Κι αυτό γιατί είμαστε *προγραμματισμένοι* να αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια με έναν συγκεκριμένο τρόπο, επειδή: (α) φέρουμε μνήμες από προηγούμενες καταστάσεις ύπαρξης, οι οποίες ως ένα βαθμό προσδιορίζουν την αντίληψή μας στην τωρινή, (β) το περιβάλλον και η εκπαίδευση έχουν δημιουργήσει καλούπια στα οποία μάθαμε να διοχετεύουμε τη σκέψη μας και τα οποία περιορίζουν το οπτικό μας πεδίο και (γ) προσθέτουμε διαρκώς νέους *προγραμματισμούς* κάθε φορά που η εκάστοτε προσωπική μας αλήθεια φαίνεται να επαληθεύεται από κάποια εξωτερική φωνή..




ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ










Ο Τούρκος Στρατηγός της Λάρισσας

Το 1995 η Ελλάδα είχε το 40% των τουρκικών δυνάμεων σύμμαχο κατά της Τουρκίας, δήλωσε ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν προς τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η από την Ανατολία Σύμμαχοι της εποχής εκείνης είναι τώρα μία ανάμνηση. Η κυβέρνηση Σημίτη κατάφερε και διέλυσε όχι μόνο την Συμμαχία της Ανατολίας και τών ένστολων Κούρδων του τουρκικού στρατού και τους μετέτρεψε ψυχρούς εχθρούς της Ελλάδος, βλέποντας το αδίστακτο της παράδοσης του αρχηγού τους από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η Αρμενία ήταν και εκείνη στη Συμαχία της Ανατολίας και του Καυκάσου, αλλά και εκείνη έφαγε από την ίδια τούρτα, και ακόμα έχει και εκείνη την ίδια πικρή γεύση από τα σημιτάκια του ελληνικού φούρνου.









Οι Τούρκοι διεκδικούν τη Ρώ με τον ίδιο τρόπο που έκαναν και για τα Ίμια

Αν θυμάστε πρίν από 7 μήνες ο τουρκικός στρατιωτικός μηχανισμός (που μόνο στρατιωτικός δεν είναι, αλλά και πολιτικός και δημοσιογραφικός και προπαγανδιστικός) είχε ξεκινήσει την διαδικασία εισβολής στη Ρω με τον ίδιο τρόπο που η Τσιλέρ είχε ετοιμάσει για τα Ἰμια.

Τότε η Τσιλέρ και ο Γιλμάζ θέλανε να καλύψουν προσωπικες απάτες και κλοπές από δημόσιους τουρκικούς λογαριασμούς ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τη μέθοδο της χρέωσης τους ως έξοδα πολέμου.

Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά νομίζω ότι και τώρα κάποιοι προσπαθούν να συνεχίσουν να κλέβουν στο τουρκικό σκηνικό (πολιτικοί και στρατιωτικοί) και αυτό είναι ο κυριότερος λόγος να θέλουν να βάλουν την ήδη υπερχρεωμένη χώρα τους σε πόλεμο, ώστε μέσα σε ασκήσεις πανικού και πυνής ομίχλης, να καταφέρουν να αλοιώσουν λογιστικά στοιχεία και να καλύψουν οικονομικές απάτες και απτασθαλίες.

Στον αγώνα αυτό επιστρατεύουν και όποιο εσωτερικό ή εξωτερικό παράγοντα είναι πρόθυμος να διευρύνει την ατασθαλία και διαφθορά, χωρίς να νιώθει οποιαδήποτε ενοχή.

Καλό είναι να ξέρουμε ότι ο Ξέρξης ήθελε τη καταστροφή και υποταγή της Ελλάδος, αλλά και ο Εφιάλτης ήταν γένημα και θρέμα της Ελλάδος.

Εκείνη την επόχή γράφτηκαν τα εξής λόγια που μέχρι και σήμερα δεν έχουν αλλάξει καθόλου:

Χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALter μεταδόθηκε η πληροφορία ότι το τουρκικό κανάλι D προσπάθησε να δημιουργήσει κρίση στο Αιγαίου, αμφισβητώντας την ελληνικότητα της Ρω και μεταδίδοντας πλάνα από το νησί, με Έλληνες στρατιώτες και την Ελληνική σημαία, που ανέκαθεν βρίσκονταν εκεί. Σε κλίμα Ιμίων στο Αιγαίο αναφέρθηκε το κανάλι καθώς Ασκέρι Ελλήνων στρατιωτών ύψωσαν την Ελληνική σημαία στο νησί.


Haber Detay Sayfasi
Uploaded by aris53m. - Up-to-the minute news videos.

Έρχονται σα ύδατα που θεωρούν δικά τους και καταστρέφουν τα πολεμικά τους πλοία οι Τούρκοι ...


Sam Harris: Science can answer moral questions | Video on TED.com

Sam Harris: Science can answer moral questions | Video on TED.com

About this talk

Questions of good and evil, right and wrong are commonly thought unanswerable by science. But Sam Harris argues that science can -- and should -- be an authority on moral issues, shaping human values and setting out what constitutes a good life.

About Sam Harris

Adored by secularists, feared by the pious, Sam Harris' best-selling books argue that religion is ruinous and, worse, stupid -- and that questioning religious faith might just save civilization.


Why you should listen to him:

Sam Harris has been identified as one of the "Four Horsemen of Atheism" -- company he shares with Richard Dawkins, Dan Dennett and Christopher Hitchens. An outspoken proponent of skepticism and science, his two books -- The End of Faith and its follow-upLetter to a Christian Nation -- have become best-sellers.


In The End of Faith, Harris showed "a harrowing glimpse of mankind’s willingness to suspend reason in favor of religious beliefs, even when these beliefs inspire the worst of human atrocities." After receiving thousands of angry letters in response, he wrote Letter to a Christian Nation, which centered on religious controversies in the United States: stem cell research, “intelligent design,” and links between religion and violence.

Harris received a degree in philosophy from Stanford and a Ph.D. in neuroscience from UCLA. He is the co-founder and CEO of Project Reason, a nonprofit devoted to spreading scientific knowledge and secular values in society.

"Read Sam Harris and wake up."
Richard Dawkins



Τα όρια ηλικίας για σύνταξη ανεβαίνουν και νέες εργασίες εμφανίζονται

Τώρα που τα όρια ηλικίας ανεβαίνουν οι συνταξιούχοι βρίσκουν νέες απασχολήσεις.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Κομπίνα-μαμούθ - Το Δημόσιο δεν είναι πλέον δημόσιο αλλά Ιδιόκτητο των δημοσίων αυταπασχολουμένων.

Κομπίνα-μαμούθ Mega TV & Επίορκοι & φέσια

Το δημόσιο πάσχει από τους δημόσιους αυταπασχολούμενους (και όχι τους υπαλλήλους).

Οι δημόσιοι αυταπασχολούμενοι απλά έτυχε να διοριστούν σε δημόσιες υπηρεσίες, να λαμβάνουν μισθό για κάποια εργασία που ούτε και οι ίδιοι θυμούνται, και να πουλάνε υπηρεσίες και υλικά του δημοσίου προς ιδία κερδοφορία.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι απλά κάνουν την εργασία για την οποία λαμβάνουν το μισθό τους.

Το πρόβλημα των δημοσίων αυταπασχολουμένων διογκώνεται όταν οι υπάλληλοι είτε από φόβο είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία, κατ᾽ ελάχιστο επιτρέπουν στους επιτήδειους (επιτηδευματίες) να πράττουν τις άνομες πράξεις τους ανενόχλητοι, και κατ᾽ άλλο χειρότερο τρόπο να γίνονται καταναλωτές και έμποροι αυτών των παράνομων πράξεων.

Αποκάλυψη-σοκ για τα κυκλώματα στο ΑΧΕΠΑ

Απειλές για τη ζωή της δέχεται η υπεύθυνη φαρμακοποιός του νοσοκομείου

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ - ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ?

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ - ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ?


Τι σας κάνει να καταλάβετε ότι αυτή η κομωδία είναι τριάντα χρονών παλιά;




Υπάρχουν και εναλλακτικά εστιατόρια


Τα μάτια όταν μιλούν και το μυαλό όταν δεν καταλαβαίνει και φοβάται να ρωτήσει !

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ο τουρκικός στρατιωτικός μηχανισμός αναζητά επειγόντως θερμό επεισόδειο



Όσο ο τουρκικός στρατιωτικός μηχανισμός (παρακράτος ή συγκυβερνών) βρίσκεται σε διαμάχη με τον πολιτικό ισλαμισμό της παρούσας κυβέρνησης Ερντογκάν, τόσο και θα προσπαθούν να παίζουν προκλητικά με τους παραδοσιακούς γείτονες και εχθρούς τους (μπαμπούλες) Έλληνες. Ή θα μας αφήσεις να κυβερνούμε και να κλέβουμε από τις στρατιωτικές προμήθειες ή θα σας φάνε οι Έλληνες, ακούω τους στρατιωτικούς να λένε στους γκρίζους λύκους (χτυπάω το σκύλο για να φοβάται ο γάιδαρος) και εκείνοι να πάνε να τρομάξουν τους άσχετους με τα πολιτικά χωρικούς της Τουρκίας αλλά πατριώτες και ικανούς ψηφοφόρους.

Ο Ερντογκάν φοβάται μη χάσει την ευκαιρία να εξευρωπαΐσει την Τουρκία και να σκοτώσει το θεριό της πολυκέφαλης χούντας, αλλά το σημερινό σύνταγμα της χώρας που προσπαθεί να κυβερνήσει δεν είναι αμιγώς πολιτικό και έχει να ζητήσει από το στρατό να παραιτηθεί από τα προνόμιά του.

Οι στρατιωτικοί φοβούνται την ένταξη της Τουρκίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση για το λόγο των αλλαγών διακυβέρνησης της χώρας μόνο από πολιτικούς, και την μείωση των δαπανών προς εξοπλισμούς, άρα και μείωση των χρημάτων που θα διαχειρίζονται (καταχρώνται).

Έτσι η Ελλάδα είναι ή μόνη "σύμμαχος" των χουντικών στην προσπάθεια τους για αποσταθεροποίησης της περιοχής, αλλά μέχρι τώρα δε τα καταφέρανε και τα πράγματα γίνανε στρατηγικά χειρότερα διότι στο Αιγαίο δε περιπολούν μόνο Έλληνες τώρα αλλά πανευρωπαϊκά στρατεύματα. Ένα λάθος τους θα καταστούσε τη θέση των στρατιωτικών στη Τουρκία ακόμα ποιο επισφαλή και θα επίσπευδε την αποδυνάμωσή τους όχι μόνο από το εσωτερικό μέτωπο αλλά και από τους εξωτερικούς προμηθευτές χρήματος και δύναμης.

Τέτοιες καταστάσεις, η ελληνική διπλωματία θα πρέπει να τις αξιοποιήσει ως εξωτερική πολιτική βοήθεια προς την τουρκική κυβέρνηση, αλλά χωρίς να ξεχνά και το τι θέλουν όλοι οι άλλοι εταίροι, μιας και η επιβολή χούντας δε γίνεται μόνο με εσωτερικές δυνάμεις σε μία χώρα αλλά και με την οικονομική συμβολή των εταίρων.

The Greco-Turkish dispute over the Aegean Sea : a possible solution ?