Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Βασανισμός της οικιακής βοηθού από τη Σρι Λάνκα (Κευλάνη) που κράτησε έξι μήνες στη Σαουδική Αραβία

Σρι Λάνκα: 24 καρφιά της έβαλαν στο σώμα για τιμωρία


Χωρίς ανθρωπιά κάρφωναν την οικιακή βοηθό τους στη κυριολεξία για έξι μήνες, μέχρι που κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα της και να υποβληθεί σε πολλαπλές  εγχειρήσεις αφαίρεσης βελονών και καρφιών.

Η Αριγιαουάτι, που έφθασε τον Μάρτιο στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε σε μια τοπική εφημερίδα ότι το ζευγάρι των εργοδοτών της και τα επτά παιδιά τους την ξυλοκοπούσαν τακτικά. 

«Η γυναίκα ζέσταινε τα καρφιά και τα έδινε στο σύζυγό της για να τα μπήξει στο σώμα μου. Όταν ούρλιαζα απο τον πόνο, τα παιδιά τους μου έδειχναν ένα μαχαίρι και απειλούσαν να με σκοτώσουν», προσθέτει η άτυχη οικιακή βοηθός.


Θα πρέπει να σταματήσουμε να προσκυνούμε απολυταρχικές παραδόσεις, κοινωνίες και κράτη.


Η δύναμη του ανθρώπου και η εξέλιξη του, βασίζεται στο επίπεδο της κοινωνικότητας και της γνώσης του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο ανατρέφεται και συναναστρέφεται.

Απολίτιστα και υπανάπτυκτα κοινωνικά σύνολα παράγουν απολίτιστους και υπανάπτυκτους ανθρώπους κατά το πλείστο των περιπτώσεων.

Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε πολιτισμό, ανθρωπισμό και γνώσεις σε όλους του μη έχοντες με τη προϋπόθεση ότι το ζητάνε οι ίδιοι. Σε καμιά περίπτωση δε πρέπει και δε μπορούμε να αναβαθμίσουμε κάποιον άνθρωπο χωρίς τη θέληση του, αλλά και κανείς δε θα πρέπει να μας επιβάλλει να μειώσουμε τις ικανότητες, γνώσεις και τον ανθρωπισμό μας ώστε να "ταιριάξουμε" σε μια ξένη προς εμάς κοινωνική ομάδα.

«Παλιός Δαρνακικός» από το Άγιο Πνεύμα Σερρών.

«Παλιός Δαρνακικός» από το Άγιο Πνεύμα Σερρών.

Μακεδονία - Να χαμηλώναν τα βουνά

Μακεδονία - Να χαμηλώναν τα βουνά.

Τραγούδια της Μακεδονίας
-όσα βουνά κι αν πέρασα
-να χαμηλώναν τα βουνά
Τραγουδάει ο Απόστολος Αθιανός και τον συνοδεύει η Δραμινή Κομπανία.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ταξιδεύοντας πάνω σε ένα φωτόνιο μέσα στο χωροχρόνο

Με τη φαντασία μας μπορούμε να δούμε ότι η νόηση μας κατανοεί αλλά δε μπορεί να δεί με τα μάτια του ο κάθε άνθρωπος (Αριστοτέλους, Περί Ψυχής, 429a 31‐35)

Έχοντας τη κατάλληλη θεωρία της των φύσεως πράξεων, βοηθά όχι μόνο τη κατανόηση αλλά και τη διαχείρηση των φυσικών φαινομένων (φαινόμενα αποκαλούνται δια τον απλό λόγο ότι ενώ έτσι φαίνεται στη κατανόησή μας αλλά μπορεί να είναι πρακτικά διαφορετικό κατά ένα μικρό ή μεγαλύτερο λόγο).

Έχοντας λοιπόν μια θεωρία περί του φαινομένου της κίνησης του φωτός, το ότι αποτελείται από φωτόνια.

Τα φωτόνια με ένα απλό τρόπο περιγραφής είναι ενεργειακά κύματα που λειτουργούν σαν την συνδετική κόλλα για κάθε ηλεκτρόνιο να προσκολλάται σε ένα πυρήνα ατόμου, και όταν ένα ηλεκτρόνιο χάνει ένα ποσό ενέργειας κατά την περιστροφή του γύρω από τον πυρήνα, τότε απελευθερώνει ένα φωτόνιο (για παράδειγμα στις εφαρμογές Laser).

Τώρα λοιπόν που το φωτόνιο απελευθερώθηκε από το ηλεκτρόνιο, υποχρεούται (και δεν προσπαθει καθόλου) να ταξιδεύσει με την ταχύτητα των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μέσα στο γνωστό μας σύμπαν, που είναι γνωστή ως ταχύτητα του φωτώς (φωτονίων).

Εάν τώρα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις επιδράσεις του περιβάλλοντος επάνω σε κάθε φωτόνιο, ας παραθέσουμε ένα παράλληλο παράδειγμα με ένα αντικείμενο να κινήται με τη ταχύτητα του ήχου και προσπαθούμε να φωνάξουμε (να παράγουμε ήχους), ώστε να ακουστούμε από το κινούμενο αντικείμενο. Το πρόβλημα είναι η απόσταση που έχουμε με το κινούμενο αντικείμενο και η κατεύθυνση του σε σχέση με εμάς.

Εάν μας πλησιάζει, τότε οι φωνές μας μπορούν να το βρούν και να κρούσουν επάνω σε αυτό.

Εάν είναι δίπλα μας και απομακρύνεται, τότε οι φωνές μας ποτέ δε θα ακουστούν έπάνω στο κινούμενο αντικείμενο γιατί όσο γρήγορα κινήται ο ήχος που παρήγαμε εμείς τόσο γρήγορα απομακρύνεται και αυτό το αντικείμενο.

Εάν προσθέσουμε την παράμετρο ότι το όριο ταχυτήτων παρατήρησης μας είναι η ταχύτητα του ήχου, τότε ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να κατανοήσουμε ότι δε μπορούμε να κατανοήσουμε την προσέγγιση του αντικειμένου παρά μόνο όταν είναι αργά να το πιάσουμε, αφού δεν έχουμε προσχεδιασμένη την κίνηση ή και την ύπαρξη του κινουμένου αντικειμένου.

Στη δική μας περίπτωση το όριο ταχυτήτων είναι η ταχύτητα του φωτός, και τα μηνύματα μας είναι και εκείνα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Και εάν το ισοταχές του ήχου κύμα ή αντικείμενο είναι κουφό στα δικά μας μηνύματα, έτσι αντίστοιχα και το φωτόνιό μας είναι τυφλό σε σχέση με την ύπαρξη άλλων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (φωτονίων).

Ταξιδεύοντας με τη ταχύτητα του φωτός, το φωτόνιο έχει το πλεονέκτημα να μη νιώθει τη γήρανση του χρόνου επάνω του αφού ο χρόνος είναι σταθερός (μη μεταβλητός). Άρα τα φωτόνια είναι πάντοτε νεανικά.

Τα φωτόνια κατανούν τη δημιουργία τους κατά την απελευθέρωσή τους και μέχρι τη πρόσκρουσή τους με άλλα ίδιας ταχύτητας φωτόνια ή την απορρόφηση τους από κάποιο ηλεκτρόνιο, δεν έχουν την ικανότητα να καταμετρήσουν το χρόνο ζωής εν κινήσει, τη πορεία τους ή τη παρουσία άλλων σωματιδίων. Κατά την πρόσκρουση του φωτονίου επάνω σε ένα ηλεκτρόνιο, μετατρέπεται σε "κόλλα" που αυξάνει την ενέργεια του ηλεκτρονίου, και χάνει την ελεύθερη κίνηση του ακολοθώντας το ηλεκτρόνιο για κάποιο χρονικό διάστημα όπου θα ξαναπελευθερωθεί για να συνεχίσει το ταξίδι του.



 
https://media.snl.no/media/146165/standard_compressed_Slide14.JPG

Ταξιδεύοντας με τη ταχύτητα του φωτός, ο χρόνος (η ροή του) μηδενίζεται, κάνοντας το ταξιδευτή αιώνιο και άχρονο. Άρα και κάθε τι φυσικό μέρος των ταχύτατων σωματιδίων του σύμπαντος, θα πρέπει να μη λαμβάνει το χρόνο σαν παράμετρο των ιδιοτήτων τους , τουλάχιστον όχι με το τρόπο που γνωρίζουμε για το κόσμο που κατανοούμε με τα μάτια του μυαλού μας.

Το παράδοξο εδώ είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο για να κατανοήσει τα άχρονα υλικά του σύμπαντος από τα οποία απαρτίζεται το σώμα του κάθε ανθρώπου, αλλά και όλο το περιβάλλον του.

Μηδενικός είναι ο χρόνος για την επιτάχυνση του, τα φωτόνια πάντα έχουν την ίδια ταχύτητα ακόμα και όταν είναι εγκλωβισμένα σε άλλα σωματίδια περιστρεφόμενα πέριξ των άλλων σωματιδίων και η συχνότητα περιστροφής ενός φωτονίου πέριξ του σωματιδίου είναι αυτή που περιγράφει την συχνότητα του φωτονίου κατά την απελευθέρωσή του. Άρα με την παρατήρηση της συχνότητας ενός φωτονίου είμαστε σίγουροι για το πού ήταν εγκλωβισμένο και μέσω αυτής της συχνότητος μετράται και η σφαιρική περίμετρος του σωματιδίου από το οποίο απελευθερώθηκε και άρα και βρίσκουμε και την σφαιρική ακτίνα του μεγέθους του σωματιδίου ή σώματος που το εξέπεμψε. Παράδειγμα η ακτινοβολία γ προέρχεται από πάρα πολύ μικρά σωμαίδια <<Gamma rays have frequencies greater than about 10^19 cycles per second, or hertz (Hz), and wavelengths of less than 100 picometers (pm)>> δηλαδή από σωματίδια με περίμετρο σφαίρας μικρότερης των 1 μέτρου διαιρουμένου από το 10 στην 10 δύναμη (10.000.000.000) και με ακτίνα σφαίρας δηλαδή το ένα έκτο αυτού του αριθμού. Από την άλλη, η ακτινοβολία Hawking περί των φωτονίων εξεπεμπομένων από μελανά άστρα (μαύρες τρύπες στην καθομιλουμένη) θα πρέπει να μετράμε φωτόνια με συχνότητες ανάλογες με την περιφέρεια του ορίζοντα γεγονότων του κάθε μέλανος άστρου π.χ. M87's black hole about 70 billion miles - roughly 5 times the size our entire solar system, ή 0.011907545651628 light years, που σε απλή γλώσσα μεταφράζεται σε ένα παλμό ανά 104.31009990826127876 ημέρες , κάτι που είναι πέραν των μηχανολογικών ικανοτήτων παρατήρησης σήμερα. Μιλάμε για 0.00000266299 Ηz παλμού του φωτονίου που εκπέμπει ο μικρός και κοντινός μελανός αστέρας Μ87. Αν μιλήσουμε για τεράστια μελανά άστρα, τότε η συχνότητα των εκπεμπομένων φωτονίων τους είναι κατά λογαριθμικώς μικρότερη. Σκέψου αν ένα φωτόνιο κάνει 30 χρόνια να κάνει περιφορά το ορίζοντα γεγονότων ενός γιγάντιου μέλανος άστρου, μπορείς με μαθηματική ακρίβεια να βρεις την συχνότητα του. Αυτά περιλαμβάνονται κατ'εμέ στο σκοτεινό φώς , κάτι που δεν μιλά ακόμα κανείς για αυτό 🙂 μιας και δεν είναι παρατηρήσιμο ακόμα με τεχνολογικά όργανα. Σου παραθέτω δηλαδή πέραν της σκοτεινής ενέργειας και της σκοτεινής ύλης και το σκοτεινό φώς , έτσι για να με θυμάσαι. 

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Quote from Epicurusisms, Επίκουρος

Not what we have But what we enjoy, constitutes our abundance.

Όχι τι έχουμε αλλά τι μας ευχαριστεί, δηλώνει το πλούτο μας.

--Epicurus

Alex Tabarrok on how ideas trump crises


Alex Tabarrok on how ideas trump crises.

About this talk

The "dismal science" truly shines in this optimistic talk, as economist Alex Tabarrok argues free trade and globalization are shaping our once-divided world into a community of idea-sharing more healthy, happy and prosperous than anyone's predictions.

About Alex Tabarrok

With the hit economic blog MarginalRevolution.com, co-author Alex Tabarrok generates more hits than a summer hailstorm, and sheds light into the darkest corners of the dismal science.

Why you should listen to him:

Perhaps the appeal of economics in the blogosphere was not pre-ordained from its representation in the bestseller lists (the Freakonomics phenomenon notwithstanding). But economists have taken the internet by storm, and Alex Tabarrok is one of the hottest -- along with co-author Tyler Cowen, their blog marginalrevolution.com is one of the most popular on the web, generating a forest of links and kudos from the mainstream press, including the Wall Street Journal.
Tabarrok's fascinations include the intersection among economics, law and public policy -- examining questions such as how race and poverty affect the outcome of jury trials. Tabarrok is also the Director of Research for the Independent Institute, an assistant editor for theIndependent Review, and an Associate Professor of Economics at George Mason University.
"Marginal Revolution was one of the first of its ilk in 2003 because “we saw there was a scarcity of excellent economics blogs and thought we could make our mark,” Cowen says. And they have: It often ranks first or second among economics blogs on Schiff’s Web site, along with Freakonomics."
richmondfed.org

Peter Eigen: How to expose the corrupt. Πως να αποκαλύψτε τους διεφθαρμένους


Peter Eigen: How to expose the corrupt.

About this talk

Some of the world's most baffling social problems, says Peter Eigen, can be traced to systematic, pervasive government corruption, hand-in-glove with global companies. At TEDxBerlin, Eigen describes the thrilling counter-attack led by his organization Transparency International.

About Peter Eigen

As a director of the World Bank in Nairobi, Peter Eigen saw firsthand how devastating corruption can be. He's founder of Transparency International, an NGO that works to persuade international companies not to bribe.

Why you should listen to him:

From the website of Transparency International comes this elegant definitionWhat is corruption? Corruption is the abuse of entrusted power for private gain. It hurts everyone whose life, livelihood or happiness depends on the integrity of people in a position of authority.
Peter Eigen knows this. He worked in economic development for 25 years, mainly as a World Bank manager of programs in Africa and Latin America. Among his assignments, he served as director of the regional mission for Eastern Africa from 1988 to 1991. Stunned by the depth and pervasiveness -- and sheer destructiveness -- of the corruption he encountered, he formed the group Transparency International to take on some of the main players in deals with corrupt officials: multinational corporations.
Eigen believes that the best way to root out corruption is to make it known. Thus, Transparency International works to raises awareness of corruption, and takes practical action to address it, including public hearings.

Lee Hotz: Inside an Antarctic time machine. Ανταρκτική: Η μηχανή του χρόνου πάνω στη Γη.


Lee Hotz: Inside an Antarctic time machine.

About this talk

Science columnist Lee Hotz describes a remarkable project at WAIS Divide, Antarctica, where a hardy team are drilling into ten-thousand-year-old ice to extract vital data on our changing climate.

About Robert Lee Hotz

Robert Lee Hotz is the science columnist for the Wall Street Journal, where he writes about cutting-edge research on climate change, cosmology, molecular medicine, the human brain and much  more ... He has traveled three times to the South Pole.

Why you should listen to him:

Robert Lee Hotz is the science columnist for the Wall Street Journal, where he explores the world of new research and its impact on society. In his column, he ranges broadly across the research horizon, from climate change, cosmology and molecular medicine, to evolution, neuroeconomics and new insights into the human brain. Hotz was a Pulitzer Prize finalist in 1986 for his coverage of genetic engineering issues, and again in 2004 for his coverage of the space shuttle Columbia accident. Mr. Hotz shared in The Los Angeles Times’ 1995 Pulitzer Prize for articles about the Northridge Earthquake.
Hotz is a director of the Alicia Patterson Foundation, which funds independent journalism projects around the world, and a distinguished writer in residence at New York University. He is the author of Designs on Life, Exploring the New Frontiers of Human Fertility, and a contributor to several books on research issues.



Ο Τσιπ Κόνλι: Μετρώντας αυτό που δίνει αξία στη ζωή μας.


Ο Τσιπ Κόνλι: Μετρώντας αυτό που δίνει αξία στη ζωή μας.






About this talk

Όταν έσκασε η φούσκα του "επιχειρείν μέσω διαδικτύου", ο ξενοδόχος Τσιπ Κόνλι άρχισε να ψάχνει ένα μοντέλο επιχείρησης με βάση την ευτυχία. Μέσα από μια παλιά φιλία με μια υπάλληλό του και μέσα από τη σοφία ενός Βουδιστή βασιλιά, έμαθε πως η ευτυχία προέρχεται από το τι μετράει για τον καθένα μας.

About Chip Conley

Chip Conley creates joyful hotels, where he hopes his employees, customers and investors alike can realize their full potential. His books share that philosophy with the wider world.

Why you should listen to him:

In 1987, at the age of 26 and seeking a little "joy of life," Chip Conley founded Joie de Vivre Hospitality by transforming a small motel in San Francisco’s seedy Tenderloin district into the now-legendary Phoenix. Today, Joie de Vivre operates nearly 40 unique hotels across California, each built on an innovative design formula that inspires guests to experience an "identity refreshment" during their visits.
During the dotcom bust in 2001, Conley found himself in the self-help section of the bookstore, where he became reacquainted with one of the most famous theories of human behavior -- Maslow’s hierarchy of needs, which separates human desires into five ascending levels, from base needs such as eating to the highest goal of self-actualization, characterized by the full realization and achievement of one’s potential. Influenced by Maslow's pyramid, Conleyrevamped his business model to focus on the intangible, higher needs of his company's three main constituencies -- employees, customers and investors. He credits this shift for helping Joie de Vivre triple its annual revenues between 2001 and 2008.
Conley has written three books, including his most recent, PEAK: How Great Companies Get Their Mojo from Maslow, and is at work on two new ones, Emotional Equations and PEAK Leadership. He consults widely on transformative enterprises, corporate social responsibility and creative business development. He traveled to Bhutan last year to study its Gross National Happiness index, the country's unique method of measuring success and its citizens' quality of life. 
"Chip Conley is that rare breed of CEO who possesses both a brilliant business mind and a very big heart. He’s a true role model for anyone who wants to lead."
Gavin Newsom, Mayor of San Francisco




Chip Conley: Measuring what makes life worthwhile


GNH Methodology


“Gross National Happiness (Buthan)” is chapter Seven of “Happiness Formulas. How to assess our subjective well-being? How to live joyfully in the 21st century?”. This free eBook can be downloaded from 
http://www.iswb.org/wp-content/uploads/2010/07/happiness-e-book.pdf
 or from the home-page of the Institute of subjective well-being: science of happiness .

Ο Τζον Άντερκοφλερ αποκαλύπτει το μέλλον του Λειτουργικού Περιβάλλοντος


Ο Τζον Άντερκοφλερ αποκαλύπτει το μέλλον του Λειτουργικού Περιβάλλοντος.


About this talk

Ο επιστημονικός σύμβουλος της ταινίας Μαϊνόριτι Ριπόρτ και εφευρέτης Τζον Άντερκοφλερ παρουσιάζει το «Τζι-Σπικ», την πραγματική έκδοση του καταπληκτικού Λειτουργικού Περιβάλλοντος (ή αλλιώς Διεπαφή Χρήστη - User Interface) από την ταινία όπου το τάι τσι συναντά τον κυβερνοχώρο. Είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο θα χειριζόμαστε τους υπολογιστές μας στο μέλλον;

About John Underkoffler

Remember the data interface from Minority Report? Well, it's real, John Underkoffler invented it -- as a point-and-touch interface called g-speak -- and it's about to change the way we interact with data.

Why you should listen to him:

When Tom Cruise put on his data glove and started whooshing through video clips of future crimes, how many of us felt the stirrings of geek lust? This iconic scene in Minority Reportmarked a change in popular thinking about interfaces -- showing how sexy it could be to use natural gestures, without keyboard, mouse or command line.

John Underkoffler led the team that came up with this interface, called the g-speak Spatial Operating Environment. His company, Oblong Industries, was founded to move g-speak into the real world. Oblong is building apps for aerospace, bioinformatics, video editing and more. But the big vision is ubiquity: g-speak on every laptop, every desktop, every microwave oven, TV, dashboard. "It has to be like this," he says. "We all of us every day feel that. We build starting there. We want to change it all."

Before founding Oblong, Underkoffler spent 15 years at MIT's Media Laboratory, working in holography, animation and visualization techniques, and building the I/O Bulb and Luminous Room Systems.
"We're not finished until all the computers in the world work like this."
John Underkoffler

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Religulous στα ελληνικά

Η ταινία Religulousμε ελληνικούς υπότιτλους.

Το θέμα της είναι ο σκεπτικισμός στις θρησκειολογικές περιπλανήσεις των ανθρώπων και το πως επιρρεάζουν τις κοινωνικές δομές, προσδοκίες και αποδεχόμενες πρακτικές στη καθημερινή ζωή.

Η βλακεία της θρησκείας

Ο φίλτατος Αριστοφάνης έβαλε ένα βιντεάκι που λέει πολλά σε λίγο χρόνο.

Δειτε το βιντεο....μηπως εχει δικιο ? ? ? (αλεπού του Ολύμπου)




Η βλακεία της θρησκείας from William Afham on Vimeo.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο ρόλος της συνύπαρξης στη κοινωνική πλευρά της ανθρώπινης εξέλιξης

I was there, too!Image by behang via FlickrΟ ανθρώπινος ψυχισμός (αυτογνωσία, αναγνώριση) έχει να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο γεννιέται, μεγαλώνει, και συναναστρέφεται.

Είμαστε Φτιαγμένοι για να συνυπάρχουμε , και να "ανακαλύπτουμε την ύπαρξη του εαυτού μας μέσα από την παρουσία των άλλων γύρω μας".

Οι περισσότερες και ισχυρότερες φιλίες ενός ατόμου μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο, μειώνει το άγχος, επιφέρει πρόσβαση σε πηγές τροφής προστασίας και αλληλεγγύης, παρατείνοντας έτσι τη ζωή του ατόμου σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό των απομονωμένων, ή λιγότερο κοινωνικά εμπλεκομένων ατόμων.

Παιδιά παραμελημένα, εγκατελειμένα , μακρυά από κοινωνικές συναναστροφές και παιδαγωγική μόρφωση, έχουν την αδυναμία της κτήσης κοινωνικών συνδέσμων εάν χάσουν την ευκαιρία των πρώτων 3 με 5 ετών της ζωής τους. (
)


Καθαρό παράδειγμα δίνεται στην έρευνα που έγινε απὀ το BBC για τα ορφανοτροφεία της Βουλγαρίας και νωρίτερα για τη Ρουμανία.

Στην Ουκρανία ένα κορίτσι εγκατελειμένο στο δάσος, μεγάλωσε με τη φροντίδα σκύλων, και αυτό είναι που έμαθε ότι είναι και εκείνη.


Η ιδέα των εβραϊκών, χριστιανικών και ισλαμικών θρησκειών περί της δημιουργίας του ανθρώπου σε μια στιγμή στα πρόσωπα του χωμάτινου (Αδάμ) και της ζωής (Εύα), είναι ένα καθαρό παραμύθι, αφού ακόμα και σήμερα, κάθε άνθρωπος έχει συνείδηση κατασκευασμένη από το περιβάλλον στο οποίο ανατράφηκε.

Ένας Αδάμ μόνος του δεν έχει κανένα άλλο ανθρώπινο πρότυπο να ακολουθήσει για να μάθει να συμπεριφέρεται "ανθρώπινα", εκτός και αν ανατρέψουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες το παραμύθι τους και μας εμφανίσουν έναν Άνθρωπο να είναι ο Θεός του παραδείσου που ζει και ανατρέφει τον ανίδεο Αδάμ να συμπεριφέρεται αντιγράφοντας εκείνον στα ιδεώδη και στα λάθη του.

Ο διάβολος θα πρέπει όχι μόνο να είναι όμοιος με το θεό αλλά να μιλά και την ίδια διάλεκτο με το θεό γιατί μόνο εκείνη τη γλώσσα θα είχε μάθει.

Τι πλάσμα ήταν ο διάβολος που κατανοούσε τη διάνοια του "δημιουργού" του "θεού";

Τι πλάσμα ήταν ο άνθρωπος που άκουγε "ασώματους" κατά τη φαντασίωση των εβραίων, χριστιανών και μουσουλμάνων;

Οι φαντασιώσεις των μυθοπλαστών φαίνονται καλές κουβέντες για να βάζουν τα παιδάκια για ύπνο, γεμίζοντας τα με υποθέσεις και υποσχέσεις για όνειρα θερινής νυχτός, αλλά η πραγματικότητα της ύπαρξης του ανθρώπου και η κατασκευή της συνειδήσεως μέσω της κοινωνικής ανταλλαγής μηνυμάτων και γνώσεων, μας δίνει την καθαρή και επιστημονική θέση ότι οι θρησκειολογίες είναι ένα στάδιο της ανθρώπινης ύπαρξης που σιγά σιγά αντικαθίσταται από κατανόηση της φυσιολογίας του νευρωνικού δικτύου του εγκεφάλου.

Παράδειγμα δίνεται η πληθώρα των "δαιμονισμών" που τώρα αποδεδειγμένα είναι αρρώστιες του εγκεφάλου και φαίνεται επιστημονικά το τι δε λειτουργεί σωστά σε ηλεκτρικό, ορμονικό, και βιολογικό επίπεδο.

Δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί σε χρόνο μηδέν ένας "άνθρωπος" από το πουθενά και να έχει "ανθρώπινες" ικανότητες και συμπεριφορές, και πόσο μάλλον να τις διδάξει στους απογόνους του εάν έχει γνώση να κάνει και να ανατρέφει απογόνους, μέσω της συναναστροφής του με άλλους "ανθρώπους".

Το ότι ο άνθρωπος έχει συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του, αλλά δεν έχει ακόμα κατανοήσει την ύπαρξη, την καταγωγή και την συνέχειά του, είναι ο κύριος λόγος μυθοπλασίας θρησκευμάτων για την επεξήγηση των όσων δεν έχει ακόμα αναλυτικά καταλάβει με επιστημονική μέθοδο.
Enhanced by Zemanta

Πατάτες που υπέστησαν ηλεκτροσόκ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΟ ΒΗΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πιο υγιεινές οι πατάτες που έχουν υποστεί ...ηλεκτροσόκ"

Αφού είδαμε ότι το ηλεκτροσόκ κάνει τις πατάτες υπερήρωες των τροφών.

Μήπως τα ηλεκτροσόκ στα ψυχιατρικά ιδρύματα τελικά φτιάχναν πιο ισχυρές τις αρνητικές καταστάσεις των ασθενών προξενόντας υπερ-ασθενείς;

Ας ρωτήσουμε και πάλι τις Ιαπωνικές ερευνητικές μονάδες (αφού δε θα ήθελα τέτοια πειράματα πουθενά κοντά μας).

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σκεφτείτε τι μπορεί να είναι αυτή η συσκευή!

Είναι φωτογραφία του 1956 απεικονίζοντας το πρώτο σκληρό δίσκο του υπερυπολογιστή της ΙΒΜ με χωρητικότητα 5 ΜΒ και βάρος πάνω από ένα τόνο.

Μικροατυχήματα


Wheel Of Fail 3
Uploaded by DaveMasteR999. - Click for more funny videos.


Wheel Of Fail 4
Uploaded by DaveMasteR999. - See more comedy videos.

Η ανωμαλία των ανθρώπων γίνεται καθημερινός κίνδυνος για τα παιδιά

Ενώ ένας αλλοδαπός κάτοικος Ελλάδος Ομολόγησε ότι κακοποίησε και σκότωσε την 11χρονη, ημεδαπός ηλικιωμένος προκαλλεί Φρίκη 2! 70χρονος ασελγούσε σε κοριτσάκι 6 ετών .

Από τη άλλη οι ληστές μετατρέπονται σε απαγωγείς και ενώ τους Ανακρίνουν τους δράστες της ληστείας στον Πειραιά , οι γονείς και οι εργαζόμενοι νιώθουν την ανωμαλία των συγκατοίκων τους να επιρρεάζει τη καθημερινή ζωή, προγραμματισμό κινήσεων και εργασίας, καθιστώντας τους πάντες καχύποπτους και ταυτόχρονα ύποπτους.

Όλοι τελικά θα κρυβόμαστε στα καβούκια μας.

Μια ζεστή και άδεια πόλη

Κάηκαν οι Σερραίοι και φύγανε στις παραλίες, κι η πλατεία έμεινε ζεστή και μόνη της
Published with Blogger-droid v1.5.5

Στις παραλίες του Λονδίνου, για συννεφοθεραπεία

Για να ξέρετε τι όμορφα τοπία χάνετε και για ένα δροσερό καλοκαίρι, ελάτε τώρα στο Λονδίνο.
Published with Blogger-droid v1.5.5