Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Marco Tempest: The magic of truth and lies (and iPods)

Using three iPods like magical props, Marco Tempest spins a clever, surprisingly heartfelt meditation on truth and lies, art and emotion.


Marco Tempest
A magician and illusionist for the 21st century, Marco Tempest blends cutting-edge technology with the flair and showmanship of Houdini.




Why you should listen to him:

Marco Tempest’s imaginative combination of computer-generated imagery, quick-cut video and enthusiastic stage presence has earned him a place in the pantheon of great illusionists. At 22, the Swiss magician won the New York World Cup of Magic, launching him into international prominence. Tempest's award-winning television series “The Virtual Magician” airs in dozens of countries worldwide, while his lively phonecam postings on YouTube, done without post-production and video-editing tricks to astonished people on the street, get millions of views (search on "virtualmagician"). His Vimeo channel showcases his artistic side -- like his recent hypnotic series "levitation," using a high-speed camera.

Through his art, Tempest creates a highly entertaining way to be entranced by the reality-bending tech magic that surrounds us all every day.
He says: "I blend the line between what is incredibly real and what is incredibly not."
"I don’t know what magic will be like in 50 years, but I suspect that it will look a lot like Marco Tempest."
HSH Princess Stephanie of Monaco

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Βιασμός ανηλίκου στο Ορφάνι, Καβάλας

Δρόμος του χωριού 2Image via Wikipedia

Βιασμός 12χρονης στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας

12χρονη έπεσε θύμα βιασμού από αγνώστους στην παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα. Το περιστατικό συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αγνώστους, οι οποίοι παραπλάνησαν το άτυχο 12χρονο κορίτσι λέγοντας του ότι τους ζήτησαν οι γονείς του να το μεταφέρουν σε αυτούς.


  1. Η ανήλικη πήγε να αγοράσει κάτι για τους γονείς της προς τα καταστήματα της παραλιακής αγοράς του χωριού. Η μικρή θα πρέπει να ήταν προμελετημένος στόχος, όπως και άλλα ανήλικα του χωριού τη περασμένη μέρα αλλά εκείνα κατάλαβαν τον επίδοξο κακοποιό και είχαν ενημερώσει τους συγγενείς τους. Εκείνα τα παιδιά μιλούν για κάποιον που οδηγά με χαμηλή ταχύτητα μέσα στο χωριό ακόμα και τις πρωινές ώρες ψάχνοντας για θύματα.
    Παρακαλείστε να μην αφήνετε τα παιδιά σας ασυνόδευτα ούτε και για πέντε μέτρα.




Enhanced by Zemanta

Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνο. Αρκάς

"Old age (?)" - Unknown Painter from...
"Old age (?)" - Unknown Painter from the Low Countries (16th century) (Photo credit: Tilemahos Efthimiadis)





Εμπειρία είναι αυτό που αποκτάς , όταν δεν αποκτάς αυτό που θες !

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ενας άθεος ιερέας


ΚΛΑΣ ΧΕΝΤΡΙΚΣΕ

ΠΡΟΣΩΠΑ Ενας άθεος ιερέας

Του Γιώργου Αγγελόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 09 Αυγούστου 2011

Ενας στους έξι ιερείς της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας, της μεγαλύτερης της χώρας, καθώς και έξι άλλων μικρότερων δογμάτων, είναι είτε αγνωστικιστής είτε άθεος, έδειξε πρόσφατη έρευνα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ. Ο αιδεσιμότατος Κλας Χέντρικσε είναι ένας απ' αυτούς.
Εχει την ενορία του στο Γκόρινχεμ, στην Κεντρική Ολλανδία, και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πιστεύοντας σ' έναν ανύπαρκτο Θεό», με αποτέλεσμα η Εκκλησία του να εξετάσει το ενδεχόμενο να τον παύσει. Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε πως οι απόψεις του είναι τόσο ευρέως διαδεδομένες μεταξύ των κληρικών της, αποφάσισε να μην ξεχωρίσει τον συγκεκριμένο ιερέα επιβάλλοντάς του κυρώσεις.
Στην εκκλησία του Χέντρικσε, η λειτουργία είναι μάλλον συμβατική, με ύμνους, αναγνώσεις αποσπασμάτων από τη Βίβλο και την Κυριακή Προσευχή. Ομως το μήνυμα από το κήρυγμά του μοιάζει αποθαρρυντικό για έναν χριστιανό: «Επωφελήσου όσο περισσότερο μπορείς από τη ζωή στη γη, επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις μόνον αυτή». «Προσωπικά δεν έχω το ταλέντο να πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή», λέει ο ιερέας στον Ρόμπερτ Πίγκοτ του BBC. «Οχι, για μένα η ζωή μας, η αποστολή μας, είναι πριν από τον θάνατο». Δεν πιστεύει επίσης στην ύπαρξη του Θεού ως υπερφυσικού όντος. «Μπορεί να υπάρξει εδώ κάτω στη γη, ανάμεσα σε σας και σε μένα, ανάμεσα σε ανθρώπους. Ο Θεός δεν είναι καθόλου ένα ον... είναι μια λέξη για την εμπειρία ή η ανθρώπινη εμπειρία». Λέει επίσης πως ο Ιησούς μπορεί να μην υπήρξε ποτέ, αν και πιστεύει πως η περιγραφή της ζωής του στην Καινή Διαθήκη αποτελεί μια πολύτιμη πηγή σοφίας για το πώς να ζει κανείς.
Ο Χέντρικσε κάθε άλλο παρά μόνος είναι στις πεποιθήσεις του αυτές. Μια άλλη ιερέας της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας, η Κίρστεν Σλάτεναρ, λέει στον συντάκτη του BBC ότι πιστεύει πως ο όρος «Υιός του Θεού είναι ένα είδος τίτλου», πως ο Ιησούς ήταν ένας «πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, επειδή έζησε με την αγάπη, με το πνεύμα του Θεού που βρήκε μέσα του» και πως αυτά που λέει δεν αλλάζουν «το πραγματικό νόημα του χριστιανισμού». «Η Εκκλησία πρέπει να είναι ευαίσθητη σε ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, πρέπει να αλλάζει για να παραμείνει χριστιανική. Δεν μπορείς να κάνεις σήμερα κήρυγμα για τον Παράδεισο με τον ίδιο τρόπο που το έκανες πριν από 2.000 χρόνια», λέει ο Ρίκο Φόρμπεργκ της Εκκλησίας του Αμστερνταμ Στρομ Βεστ.
Για πολλούς, οι θέσεις αυτές είναι απελευθερωτικές. Για τους συντηρητικούς της Ολλανδικής Μεταρρυθμιστικής Εκκλησίας, είναι καταστροφικές. «Οταν φέρνουμε ανθρώπους στην Εκκλησία πετώντας έξω τον Ιησού Χριστό, χάνουμε τον πυρήνα του χριστιανισμού», λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης Στάφορτς, όπου επικρατούν οι πιστοί της Εκκλησίας αυτής. «Δεν μεταρρυθμίζουμε θεσμούς και στάσεις, αλλά τον πυρήνα του μηνύματός μας».

Ποιός συνθέτης έγραψε τον Ύμνο της 21ης Απριλίου;

1967-4-21 greece01Image via Wikipedia
Εμείς απλώς ρωτάμε: Ποιός πασίγνωστος συνθέτης με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του έγραψε την μουσική του Ύμνου της 21ης Απριλίου; Για να σάς βοηθήσουμε, τους στίχους έγραψε ο αείμνηστος κονφερανσιέ Γιώργος Οικονομίδης. Την μουσική ποιός την έγραψε; Για όσους πονηρούς σκεφθούν να μάς διαψεύσουν, λέμε ότι έχουμε το πρωτότυπο του δίσκου 45 στροφών με τα ονόματα των δημιουργών του Ύμνου της 21ης Απριλίου, που μόλις ανεβάσαμε και μπορείτε να απολαύσετε.... Αν προκληθούμε, θα το ανεβάσουμε κι αυτό και θα κλάψουν μανούλες... Υπ' όψιν ότι ο Ύμνος της 21ης Απριλίου είναι το άσμα που ακούγεται από το 0:00 μέχρι το 1:24 του βίντεο. Το δημοτικό τραγούδι που ακολουθεί, είναι το θρυλικό... «Φτωχές μανάδες γέννησαν τους τέσσερους μεγάλους, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Παττακό και άλλους», που γράφτηκε το 1967...

Αμβρόσιε πήρες κανένα αντίγραφο αυτού του δίσκου; Να μη πάς με άδεια χέρια εκεί !!!



Enhanced by Zemanta

Κάτι έχει να μας πει ο φίλτατος Αρστοφάνης:

http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/12/blog-post_4468.html#more

Απόσπασμα από την εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου» του Χρίστου Βασιλόπουλου, που μεταδόθηκε από την ΝΕΤ την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στους εξόριστους κομμουνιστοσυμμορίτες της Γυάρου και την παράσταση έκλεψε ο 98χρονος Απριλιανός Στυλιανός Παττακός, ο οποίος στο 2:25 του βίντεο δηλώνει τα΄εξής: «Είμεθα Έλληνες, καθαροί, άψογοι. Δεν δεχόμεθα καμμία κατηγορία απ' αυτές»!..


Ακούστε και τους πατέρες του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών άνευ Βουλής και Εκλογών ...


Ο Αμβρόσιος έχει παραδεισένιες ιδέες για όσου δεν συνεμορφωθούν με τις χριστιαικές επιταγές ...

Η επιβολή του χριστιανισμού ήταν και είναι έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας

«Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή» και μέσω των off-shore επενδύσεις


ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ : «Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή» και off-shore
Γράφτηκε από stauros on 09-Aug-2011 02:14:15 (97 readsΑρθρα από τον ίδιο

Είχα γράψει (βλ. Οικογενειάρχης ή καλόγερος;), και μόνον να επισκεφτεί κανείς το Το ίδρυμα Ορμύλια (Παναγία η Φιλανθρωπινή, στο χωριό Βατοπέδι της Χαλκιδικής), αρκεί για να του φύγει το καφάσι, από το χρήμα που θα δει ότι έχει πέσει εκεί. Επίσης θα εκπλαγεί από το πλήθος των πολιτικών, όλων των κομμάτων, των επιχειρηματιών και των καθηγητών, οι οποίοι το επισκέπτονται τακτικά, και μάλιστα όχι μόνον από την χώρα μας αλλά και από πολλά άλλα μέρη της υφηλίου.
Δεν πέρασε καν ένας μήνας και να τι διαβάζουμε τώρα από http://roides.wordpress.com/2011/08/09/9aug11/

«…off-shore εταιρεία, μέσω της οποίας πλήρωνε τις δανειακές υποχρεώσεις τού… αγίου ιδρύματος και, ταυτόχρονα, έπαιρνε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τη συμμετοχή του σε κοινοτικά και εγχώρια προγράμματα

Όπως σας είχα προϊδεάσει σε προηγούμενο πόστ… Ρασοφόροι με off-shore Λιβερίας! (Από «Το Ποντίκι»)

Μοναχοί επενδυτές με off-shore εταιρεία στη Λιβερία  και αγορές εκατομμυρίων μετοχών αποδείχθηκαν οι διαχειριστές του ιδρύματος Ορμύλια, το οποίο τιτλοφορείται και ως «Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή» που υπάγεται στο αγιορείτικο μοναστήρι Σίμωνος Πέτρας, κάνοντας μάλιστα μπίζνες την ίδια περίπου εποχή που έκανε και η Μονή Βατοπεδίου, όταν δανειζόταν από ιδιωτική τράπεζα για να αγοράσει μετοχές της ίδιας τράπεζας και για να συμμετάσχει έτσι στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Έφριξαν οι ελεγκτές

Η υπόθεση αυτή, που φαίνεται να έχει στοιχεία με τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκάνδαλο, αποκαλύφθηκε τυχαία όταν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών κλήθηκαν από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης για να ελέγξουν τις οικονομικές χρήσεις του ιδρύματος από το 2006 ως και το 2008 προκειμένου να τις κλείσουν, ώστε το ίδρυμα να συνεχίσει απερίσπαστο το… θεάρεστο έργο του.

Ωστόσο οι ελεγκτές όχι μόνο δεν έκλεισαν τις χρήσεις, αλλά στην ουσία έφριξαν όταν διαπίστωσαν ότι το ίδρυμα:

♦ Είχε πάρει τραπεζικό δάνειο πολλών εκατομμυρίων, για να αγοράσει μετοχές της ίδιας τράπεζας, κάνοντας ταυτόχρονα παιχνίδι στο χρηματιστήριο,

♦ διατηρούσε off-shore εταιρεία, μέσω της οποίας πλήρωνε τις δανειακές υποχρεώσεις τού… αγίου ιδρύματος και, ταυτόχρονα,

♦ έπαιρνε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τη συμμετοχή του σε κοινοτικά και εγχώρια προγράμματα.

Δάνειο και μετοχές

Ακόμη, ο έλεγχος απέδειξε ότι το ίδρυμα, που ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ το 2006, σύναψε το 2007 δάνειο 10.720.000 ευρώ από τον τραπεζικό όμιλο Marfin, χρήματα τα οποία δαπάνησε για την αγορά 1.600.000 μετοχών του ίδιου τραπεζικού ομίλου προς 6,70 ευρώ για κάθε μετοχή.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η κάθε μετοχή του τραπεζικού αυτού ομίλου, ο οποίος είχε με τον ίδιο τρόπο «δανείσει» και τη Μονή Βατοπεδίου για συμμετάσχει και αυτή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, κοστίζει περίπου 0,50 λεπτά.

Βέβαια οι πληροφορίες λένε ότι οι μετοχές δεν έχουν πουληθεί, άρα δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πραγματική ζημιά, ωστόσο οι δόσεις του δανείου πληρώνονται, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για τη λήψη του δανείου το ίδρυμα – και αυτό είναι το σοβαρότερο – έβαλε υποθήκη σχεδόν 23.000 στρέμματα που έχει ιδιοκτησία του στη Χαλκιδική.

Μοναστηριακή off-shore!!!

Ο ίδιος έλεγχος αποκάλυψε ότι το ίδρυμα διατηρούσε βιβλίο επενδύσεων, εκτός από τα καθιερωμένα λογιστικά βιβλία, ενώ είχε συστήσει off- shore εταιρεία με την επωνυμία Αίτber Propepties S.A., η οποία έχει έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Μέσα από την off-shore το ίδρυμα εισέπραττε τα έσοδα από τα μερίσματα των μετοχών, αλλά πλήρωνε και τις δόσεις του δανείου.

Τη λιβεριανή εταιρεία, που είχε κινήσεις άνω των 500.000 ευρώ, τη διαχειριζόταν ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ιδρύματος καθώς και μια γυναίκα με το ίδιο επίθετο, για την οποία η έκθεση ελέγχου αναφέρει: «Εκπρόσωποι και διαχειριστές της εταιρίας είναι οι ΠΚ και η ΕΚ η οποία επειδή δεν προσήλθε προς υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων δεν εκτελεί συναλλαγές με την τράπεζα ενώ κατά τα αναφερόμενα στην ανωτέρω έγγραφη απάντηση η εν λόγω δεν έχει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου». Τέλος, ο έλεγχος διαπίστωσε και φορολογικές παραβάσεις σχετικά με την απόδοση φόρων προς το κράτος από έργα του ιδρύματος.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί πάντως είναι ότι η υπόθεση «Παναγία η Φιλανθρωπινή» εξελισσόταν την ίδια χρονική περίοδο που η Μονή Βατοπεδίου παραχωρούσε τη λίμνη Βιστωνίδα στο Δημόσιο και έπαιρνε ως αντάλλαγμα οικόπεδα – φιλέτα σε όλη την Ελλάδα, ενώ με δάνειο από την ίδια τράπεζα συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Στον εισαγγελέα

Φυσικά ως επακόλουθο των παραπάνω ευρημάτων είναι ότι οι χρήσεις για τα τρία χρόνια (2006 – 2008) δεν έκλεισαν από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επισημαίνεται στο πόρισμα ότι πρέπει να γίνουν και έλεγχοι νομιμότητας και όχι απλής σκοπιμότητας που ήδη έγιναν για τις τρεις παραπάνω οικονομικές χρήσεις.

Ταυτόχρονα, η υπόθεση στάλθηκε και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα καθώς, όπως δήλωσε στο «Π», το όλο θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και αξιολόγησης των στοιχείων που διαθέτει η περιφέρεια, καθώς το ίδρυμα φαίνεται πως ξέφυγε από τους πραγματικούς σκοπούς ίδρυσής του.

Απορίες

Θα ήταν πάντως παράλειψη αν δεν επισημαίναμε ότι εκείνο που προκαλεί απορίες είναι το γεγονός ότι, όπως αναφέρει το πόρισμα, «σύμφωνα με τον οργανισμό του Ιδρύματος προβλέπεται εσωτερικός έλεγχος που θα διενεργείται από ειδικούς ελεγκτές τους οποίους διορίζουν οι ιδρυτές του Ιδρύματος». Και για τις ελεγχόμενες διαδοχικές περιόδους φαίνεται να είχαν διοριστεί ως ειδικοί ελεγκτές ένας επίτιμος αρεοπαγίτης και ένας πρώην πρόεδρος κρατικής (παλαιότερα) τράπεζας (!), οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δεν βρήκαν τίποτε!!!

Εφαρμογή… προληπτικής ιατρικής με ευρωπαϊκά κονδύλια!

Ο σκοπός της σύστασης του ιδρύματος Ορμυλία με τίτλο «Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή», όπως αναφέρει το ίδιο στο ιδρυτικό καταστατικό του είναι η εφαρμογή της προληπτικής ιατρικής, η προαγωγή της ιατρικής έρευνας με την αρωγή του κράτους και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η προσφορά ιατρικής περίθαλψης σε πάσχοντες και η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων πρόνοιας, ηθικής, πνευματικής και υλικής συμπαράστασης προς τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα δε προς τους νέους και τους έχοντες ανάγκη.

Χιλιάδες ευρώ

Επιπλέον, το ίδρυμα έχει ως σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογικής έρευνας για τη μελέτη – τεκμηρίωση των στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς με την αρωγή του κράτους και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, βελτίωση της τεχνολογίας και σχεδιασμό συσκευών για τη διαρκή αναβάθμιση της εργαστηριακής υποδομής και αντίστοιχης μεθοδολογίας, καλύπτοντας το πλήρες φάσμα εφαρμογών ανάλυσης, προστασίας και τεκμηρίωσης έργων τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Για την ιστορία, πρέπει να αναφερθεί ότι μέσα σε τρία χρόνια μετείχε σε κοινοτικά και εγχώρια προγράμματα, τα οποία του απέφεραν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αναλυτικά, το ίδρυμα εντάχθηκε στο έργο «Αναβάθμιση του Εξοπλισμού του Διαγνωστικού Κέντρου Έργων Τέχνης» προϋπολογισμού 535.500 ευρώ, επίσης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΚΜΩΝ», που έχει να κάνει με την ανάπτυξη δημόσιων ερευνητικών φορέων, προϋπολογισμού 399.500 ευρώ καθώς και στο πρόγραμμα «Εικονογνωσία» προϋπολογισμού 155.750 ευρώ.

Το ίδρυμα είχε προγραμματιστεί να μπει και σε ιατρικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, αλλά λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων το πρόγραμμα δεν προχώρησε.

http://www.topontiki.gr/article/19999

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ: kimon

Εχω άμεση αντίληψη σαν γείτονας των ρασοφόρων κοριτσιών,βέβαια καλό θα ήταν μια επίσκεψη σας για να κρίνετε ιδίοις όμασι τι μπερεκέτι και αλισβερήσι χρημάτων γίνεται καθημερινά.

Ιστορικό:Το 1980 διωγμένες μοναχές από από τον μητροπολίτη τρικάλλων εγκαταστάθηκαν επί των ερειπίων παλαιότερης μονής (μετόχι βατοπεδίου που πουλήθηκε στη μονή σιμωνόπετρας)

Σε λιγώτερο από μια πενταετία η μονή ανακαινίσθηκε σε κτήρια και φράκτες και άρχισε το επικερδές εμπόριο,εικόνων-κεντημάτων-εληάς -λαδιού,κλπ δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι κατείχαν τεράστια έκταση γης , πέραν αυτής η τότε κοινότητα Ορμύλιας τους παραχώρησε επιπλέον γή, λες και ήταν ακτήμονες (να σημειώσετε ότι ο τότε κοινοτάρχης ανήκει στην αριστερά …..τίποτα λοιπόν τυχαίο)

Στη συνέχεια παρατηρείται αξιοσημείωτη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη (δημόσιες σχέσεις) ,φιλοξενεί το συνέδριο του παγκόσμιου συμβουλίου εκκλησιών, παρών ο μακαρίτης Καραμανλής,πατριάρχες,αρχηγοί εκκλησιών,ο Φίλιππος της αγγλίας με τον κάρολο (γιός του) Βασίλισσα Ολλανδίας και φυσικά πλήθος παρακατιανών,εντός μιας εβδομάδος ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος Βατοπεδίου Ορμύλιας για τις ανάγκαες του συνεδρίου, έχουμε και τα τυχερά μας από σπόντα.

Στη συνέχεια έχουμε ροή >>>πακτωλού χρημάτων από δωρεές εφοπλιστών κλπ -κλπ.

Η μονή έγινε fashion …επεκτείνεται αγοράζοντας γη σε υψηλές τιμές,αλλάζουν την δημόσια επαρχική οδό βατοπεδίου Ορμύλιας ως διερχομένη έμπροσθεν της εισόδου της και ενοχλούσα τη μονή ,χωρίς ουδέίς να διαμαρτυρηθεί , η νέα χάραξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για κυκλοφορία οχημάτων λόγω απότομων στροφών,η μονή σαν ανερχόμενη οικονομική δύναμη, με σημαντικό εργατικό δυναμικό της περιοχής εξασφαλίζει απόλυτα το μαφιόζικο νόμο της σιωπής.

Να διορθώσω το λάθος”Το ίδρυμα είχε προγραμματιστεί να μπει και σε ιατρικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, αλλά λόγω γραφειοκρατικών

προβλημάτων το πρόγραμμα δεν προχώρησε” ,το ίδρυμα για χρόνια με χρήματα της ΕΕ προσέφερε προληπτική ιατρική κατά του καρκίνου του μαστού σε πολυπληθή πελατεία από όλη την επικράτεια, επειδή όμως δεν είχε τη σχετική άδεια λειτουργίας, μετά από δημόσιες πιέσεις του Βουλευτή και κλινικάρχη της ΝΔ Γιώργη Βαγενά που ήρθε σε πολιτική ρήξη με το εκλεγμένο τότε νομάρχη Χαλκιδικής που ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα διακόπηκε μέχρι νεωτέρας.

Τεράστια η συμμετοχή της μονής σε ευρωπαϊκά και ντόπια προγράμματα,αξιοποίηση και της παραμικρής ικμάδας πλούτου της περιοχής, τελευταίο επίτευγμα η ανάπτυξη πάρκων με φωτοβολταϊκά …και έχει ο θεός για περαιτέρω ανάπτυξη,χωρίςφορολογία-χωρίς εμπόδια -όλα υπέρ τους … κλπ.

Α να μην το ξεχάσω η μονή δίνει και διδακτορικά σε επιστήμονες κολλητούς της.

Τώρα για την αναφορά ,ότι το θέμα προχωρά στη δικαισύνη (στους κατήδες) μην είστε και τόσο σίγουροι όλοι οι δικαστάδες της εγγύτερης και ευρύτερης περιφέρειας είναι μόνιμοι θαμώνες στις εκδηλώσεις της μονής, ένθα παρέχεται φιλοξενία πολυτελείας με το αζημίωτο υποθέτω…. κατά τα άλλα χαιρετίσματα στον Γιωργάκη και στο σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. αλλά και στην αξεπέραστη αριστερά…

Το εμπόριο του ράσου προχωρά ακάθεκτο για νέες κατακτήσεις!!!

*****************************************************************************************************

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ:

 ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Καλόγεροι τοκογλύφοι

Ο κόσμος καίγεται και τα μοναστήρια πλουτίζονται

Ιερείς τοκογλύφοι. Μαύρα κοράκια λυμαίνονταν ακόμα και το συνάφι τους

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!! ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ "ΑΓΙΟ" ΟΡΟΣ 1.000.000 εκ ΕΥΡΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ!!

Αϊ-Στράτης: Ολο το νησί υπόδουλο στο Άγιο Ορος!

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ

ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ .....ΠΛΟΥΣΙΟΙ. ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ Ι'

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

6 εκατομμύρια δολλάρια η...χειροτονία!

Η ΑΡΒΕΛΕΡ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΦΑΕΙ» Η ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΑΙΣΧΟΣ!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ "ΙΕΡΟ" ΔΑΝΕΙΟ 27 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ 2,5 ΕΚ ΕΥΡΩ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ. ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Το Oρθόδοξο Νομισματικό Ταμείο τής Ρωμιοσύνης και η Παναγιά η Μαμωνιώτισσα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΠΑΓΚΑΡΙ - ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ - ΚΛΕΨΙΜΟ - ΑΓΙΟΣΥΝΗ

Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα

ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ

ΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥΣ

ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΓΙΑΧΒΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ  ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ