Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μουστάκας & Τσάκωνας - Τα γερόντια

English: "Indignados" at Syntagma Sq...
Image via Wikipedia
ΘΕΑΤΡΟ - Εμείς Χασάν αυτοί μασάν
Ο Σωτήρης Μουστάκας έπαιξε σε δεκάδες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου του 2007, σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από έκτακτη εισαγωγή λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια θεατρικής πρόβας. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο. Κηδεύτηκε στις 6 Ιουνίου του 2007 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων του και απλού κόσμου. Τελευταία του επιθυμία ήταν, να σκεπαστεί η σορός του με τη γαλανόλευκη σημαία. Συμπτωματικά η ημερομηνία θανάτου του είναι η ίδια με αυτή του άλλου μεγάλου μας ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου που έφυγε πριν από έξι χρόνια (4 Ιουνίου 2001).

Σχεδόν 3 μήνες μετά, η γυναίκα του αείμνηστου ηθοποιού, Μαρία Μπονέλου, απεβίωσε στις 30 Αυγούστου. Κηδεύτηκε 1η Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου, δημοσία δαπάνη.


Enhanced by Zemanta

Ορφικός Ύμνος Στην Δικαιοσύνη - Orphic Hymn to Justice

ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ-Το άστρο της γνώσεως 24-12-2011

Ο μέγας μύστης των Ελληνικών μυστηρίων Ραδάμανθυς Αναστασάκης μας ξεναγεί στην αστρονομική γνώση με το Στράτο Θεοδωσίου ...


10 Συμπεράσματα της Βίβλου

Ο θεός της βίβλου φοβάται τη Γνώση, απαγορεύει τη "βρώση από τον καρπό του δένδρου της Γνώσης" σε κάθε άνθρωπο.  Έτσι σε αντεπίθεση ο μονοθεϊσμός χρησιμοποιεί τον Φόβο ως Αιγίδα της αδυναμίας της αυθύπαρξης του, και μέσα από τον Φόβο εμφανίζεται Παντοκράτωρ , αφού χρησιμοποιεί τον εν ανθρώποις έμφυτο Φόβο.

Έτσι ο κάθε Άνθρωπος που αποβάλλει τον Φόβο από την Κυρίαρχη θέση του μέσα στη Σκέψη του, Απελευθερώνεται όχι μόνο από τον Φόβο, αλλά και από κάθε ιδεολόγημα που βασίζεται στο Φόβο.

Και εδώ οι μονοθεϊστές προβάλλουν τη φοβολαγνεία τους ως τρόπο ζωής και υποτέλειας στο ιδεολόγημα του μονοθεϊσμού.

Οι "δέκα εντολές" δεν είναι η βάση της ηθικής, αλλά η βάση της τιμωρίας και πηγή Φόβου.

Αλλά είναι και κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό: είναι η απεικόνιση της κοινωνίας των Εβραίων της εποχής εκείνης σε εκείνο τον τόπο.

Το ότι πρέπει να επιβληθούν οι εντολές σημαίνει ότι η κοινωνία τους είναι το αντίθετο με αυτά που διατάσσονται:

10 Συμπεράσματα της Βίβλου


  • 1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού .  Είναι Πολυθεϊστές και δεν τους νοιάζει ποιος θεός τους βοηθά
  • 2. Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς. Φτιάχνουν Είδωλα και τα προσκυνούν με λατρεία
  • 3. Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω. Φαφλατάδες και Ανόητοι που θεοποιούν τα λόγια τους
  • 4. Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου. Εργασιομανείς και αφοσιωμένοι στα ίδια επιτεύγματα
  • 5. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης. Αδιάφοροι για τους προγόνους τους
  • 6. Ου φονεύσεις. Φονιάδες
  • 7. Ου μοιχεύσεις. Μοιχοί
  • 8. Ου κλέψεις. Κλέφτες και
  • 9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή. Ψεύτες
  • 10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί. Το μάτι τους είναι πάντα πάνω στα αποκτήματα του γείτονα και πως θα του τα πάρουν, αχόρταγοι και άπληστοι.


Δε μπορώ να δώσω εντολή απαγόρευσης σε κάποιον άνθρωπο για κάτι που δεν έκανε, δε σκέφτηκε να κάνει ή δε μπορεί να κάνει όπως:

Μην αφήνετε σκουπίδια στο πλανήτη Πλούτωνα !

Είναι πέρα από κάθε λογική και κοινωνική συμπεριφορά. Όποιος δίνει τοιούτες εντολές θα πρέπει να έχει διανοητική καθυστέριση.

Άρα είτε ο Μωυσής δεν πήγαινε με τα καλά του είτε οι Εβραίοι ήταν όσα συμπεραίνουμε παραπάνω.




Εδώ στο απόσπασμα από εκπομπή της Βίκης Μιχαλονάκου προ 10ετίας,παρακολουθουμε την άνευ προηγουμένου αντιπαραθεση μεταξύ του (...) συγγραφέα και εκδότη Μάριου Βερέττα αλλά και την (...) παρουσία του Σπυρίδωνος Νάκου από το έσχατολογικό ιερό καταφύγιο της Βερδικούσας.


ο Μάριος Βερέττας μιλά για τον Επίκουρο

English: Epicurus sitting
Image via Wikipedia
Ο Μάριος Βερέττας είναι συγγραφέας και εκδότης του μοναδικού στην Ελλάδα περιοδικού επικούρειας φιλοσοφίας "ο κήπος του Επίκουρου" .






Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σωτήρης Μουστάκας - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Επιθεώρηση ή Πολιτική;




ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη Φιλοσοφία - λέει ο Ενγκελς - όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, αναγκαζόμαστε κάθε τόσο να ξαναγυρνούμε "στις κατακτήσεις του μικρού αυτού λαού, που τα καθολικά του χαρίσματα και η δραστηριότητά του του εξασφάλισαν στην ιστορία της εξέλιξης της ανθρωπότητας μια θέση που κανείς άλλος λαός δε μπορεί να του τη διεκδικήσει... στις πολυποίκιλες μορφές της ελληνικής φιλοσοφίας υπάρχουν κιόλας, σε εμβρυακή κατάσταση, στην πορεία της ανάπτυξής τους, όλες σχεδόν οι απόψεις των κατοπινών θεωριών για τον κόσμο".

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ (1992) Αμφι-θέατρο

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ (2004) Αμφι-Θέατρο

Δρ. Αικατερίνη Λεύκα - "Το τετραφάρμακον" του Επίκουρου

Η Δρ. Αικατερίνη Λεύκα στην διάλεξη που έδωσε την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Φιλοσοφικό Καφενείο για τον Επικούρειο Ηδονισμό. Η διάλεξη έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Κύκλου Ελληνικών και Σύγχρονων Μελετών

Απολαύστε το λουτρό σας ...

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012