Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κάτι που ξέχασε η σύνοδος της εκκλησίας από την τελευταία της επιστολή για το 1821 κλπ







Κοινωνικά αποβλακωμένα προβατάκια ... όταν θέλουμε να αρέσουμε στους άλλους ..

Πόσο πραγματικά θέλουμε να αρέσουμε στο κοινωνικό μας περίγυρο; Τι θα ανταλλάσαμε για κοινωνική αναγνώριση; Η αποβλάκωση και η απόρριψη της νόησης είναι το τίμημα του πολλοί δίνουν για κοινωνική αναγνώριση, και άνοδο στα κοινωνικά αλλά αποβλακωμένα στρώματα.

Η υπερηφάνεια ακολουθείται πάντα από πτώση ...

Η υπερηφάνεια (και ιδίως η εθνική) είναι σύμβολο μαρασμού του ατομικού πνεύματος ή και μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ο λόγος είναι ότι έχοντας χρόνο να μιλάς για παλιές δόξες και επιτεύγματα, χάνεις το παρόν χρόνο για να κάνεις ακόμα μεγαλύτερα ή και τελείως διαφορετικά άξια υπερηφάνειας έργα. Αλλά και εδώ παρατηρείται ότι όποιος έχει καταφέρει μεγάλα επιτεύγματα στη ζωή του, είναι γιατί τα όνειρά του είναι ακόμα πιο μεγάλα από αυτά που ήδη κατάφερε και έχοντας στο μυαλό του τα μελλοντικά όνειρα και βλέψεις, δεν έχει χρόνο για υπερυφάνειες και εορτές μεγάλες, δεν έχει χρόνο για χάσιμο. ᾽Εχει όμως δικαίωμα στη χαρά και την αυτοπεποίθηση που είναι το κίνητρο για να συνεχίσει τον αγώνα του. Ο ´Ηρως δε γνωρίζει τον ηρωϊσμό με τα ίδια συναισθήματα που οι άλλοι βλέπουν και νιώθουν.

Οι εθνικές κορόνες των εθνικόφρονων ομάδων στην Ελλάδα του Καραμανλή με τα συνθήματα της ισχυρής Ελλάδος, της περίφανης Ελλάδος, της ισχυρής Ελλάδος και τα λοιπά, έχουν μετατραπεί σε λίγους μήνες σε κραυγές διάσωσης, κραυγές αλλοφροσύνης, μηνύματα χρεωκοπίας, αισθήματα ξενοκρατίας και κατοχής.

Οι εθνικιστικές κορώνες είναι τροφή για ανίδεους και αμόρφωτους χαρακτήρες, που ενώ ακούγαν για το πανηγύρι με τις σαμπάνιες, δε καταλαβαίναν ότι αυτοί θα ήταν τα εδέσματα στο τραπέζι. Δε καταλαβαίναν ότι θα είναι οι σερβιτόροι και οι πληρωτές της πανηγύρεως. ´Ηταν χαμένοι μέσα στην αλλοφροσύνη των σκέψεων ότι οι πρόγονοι τους έκαναν έναν πολιτισμό διασκεδάζοντας. Νομίζουν ότι ο Ευκλείδης, ο Ερατοσθένης, ο Δημόκριτος, ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων είχε ο καθένας τους συμπόσια μέρα νύχτα διασκεδαζόμενος από φίλους. Και πότε θα είχε ώρα να εργαστεί ο καθένας στη μελέτη και τη διδασκαλία τους; Φαντασμένοι εθνικόφρονες ιστοριολάτρες που μισούν την εργασία, νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία αγαθή στο έθνος. Αλλά να θυμάστε ότι ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ, οι αγαθοί δωρητές της πατρίδος αεί εργάζονται προς την κοινή ανάπτυξη γνώσης, κατανόησης και αλληλεγγύης. Οι αρετές δεν είναι είδος αναπόλησης και αναφοράς του παρελθόντος αλλά τρόπος ζωής του παρόντος.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ακόμα ένας τσαρλατάνος κρύβεται πίσω από "επιστημονισμούς" Ντήπακ Τσόπρα

Deepak Chopra at MSPAC eventImage by tobin.t via Flickr
Ο τσαρλατάνος διδάσκαλος των Χίλλαρυ Κλίντον, Μαντόνα, Μ. Τζάκσον και άλλων διασημοτήτων, χρεώνει 75 χιλιάδες δολάρια για κάθε ομιλία, κλέβοντας επιστημονικούς όρους από τη κβαντομηχανική θεωρία και δηλώνει ότι η κβαντομηχανική "έκλεψε" τους όρους από αυτον.

Η θρησκειολογική ανάμιξη μασάζ, βιολογίας, κβαντομηχανικής, σκέψεων και ιατρικής βρίσκει έδρα στις φαντασιώσεις των διάσημων της πολιτικής και διασκέδασης.

Βλέπετε ή πανεπιστημιακή μόρφωση, οι σχέσεις με πανίσχυρους πολιτικούς παράγοντες, πάμπλουτους επιχειρηματίες δεν είναι αρκετή για να βρούνε τις απαντήσεις στις ενδόμυχες αναζητήσεις. Οι παραθρησκειολογικές παρουσιάσεις με έντονες δόσεις παραλόγου, είναι το καλύτερο μέσο για την επίτευξη των παραλόγων ενδόμυχων φαντασιώσεων των ξιπασμένων αρχόντων της πολιτικής και διασκέδασης.

Το ίδιο φαντασμένοι νιώθουν, αλλά δε το ξέρουν, και εκείνοι που πιστεύουν και εκείνοι που τους ψηφίζουν φανταζόμενοι ότι οι φαντασμένοι πολιτικοί θα "λύσουν" τα προβλήματά τους.
 


Anthony Atala: Printing a human kidney. Εκτυπώνοντας ανθρώπινα νεφρά και άλλα όργανα


About this talk

Surgeon Anthony Atala demonstrates an early-stage experiment that could someday solve the organ-donor problem: a 3D printer that uses living cells to output a transplantable kidney. Using similar technology, Dr. Atala's young patient Luke Massella received an engineered bladder 10 years ago; we meet him onstage.

About Anthony Atala

Anthony Atala asks, "Can we grow organs instead of transplanting them?" His lab at the Wake Forest Institute for Regenerative Medicine is doing just that -- engineering over 30 tissues and whole organs.



Why you should listen to him:

Anthony Atala is the director of the Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, where his work focuses on growing and regenerating tissues and organs. His team engineered the first lab-grown organ to be implanted into a human -- a bladder -- and is developing experimental fabrication technology that can "print" human tissue on demand.

In 2007, Atala and a team of Harvard University researchers showed that stem cells can be harvested from the amniotic fluid of pregnant women. This and other breakthroughs in the development of smart bio-materials and tissue fabrication technology promises to revolutionize the practice of medicine.
"Anthony Atala bakes things that will make you feel good inside, but we're not talking cakes and muffins."
PBS

Ελλάς αναθεματισμένων Ελλήνων εκ των Χριστιανών κάθε χρόνο ανελλειπώς!

Richard Dawkins on BBC Hard Talk








Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πάμε στη Disneyland

Fallen Catholic, Πεπτοκώς Καθολικός

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το Κουτί της Πανδώρας «Ιερό» σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου

Η φωλιά του κακού(;)Image by Tilemahos Efthimiadis via FlickrΗ απάτη της οικονομικής μορφής δεν είναι η μόνη απάτη που υπάρχει στα μοναστήρια.

Η εξομολόγηση είναι μέθοδος ελέγχου, προπαγάνδας, πλύσεως εγκεφάλου, και μεθόδους που συγκρίνονται με χαρτορίχτρες, ψευδοπροφήτες, καφεμάντες και με ανθρώπους που παρουσιάζονται με "ψυχικές" δυνάμεις (καλές διαφημίζονται και κάκιστες ενεργούν, έχοντας θέσει ως "καλό" τη δικαιοσύνη της κοινωνίας).

Οι ηγούμενοι διαβάζουν "σημάδια", "καμπάνες", "θυμιάματα" ή τα παλιά αξέχαστα "κρόταλα" (γιάντες) και κοροϊδεύουν διδαγμένους αλλά αφελείς νεαρούς με διοικητικές, πολιτικές και δικηγορικές ικανότητες κατά προτίμηση από πλούσιες οικογένειες, και τους επιστρατεύουν στο όνομα ενός Θεού που κανείς δε καταλαβαίνει γιατί πρέπει οι σπουδασμένοι νέοι να υπηρετούν σε μοναστηριακά ιδρύματα, παρά μόνο όταν τα σκάνδαλα έρχονται στην επιφάνεια.

Διαβάστε στο χριστιανικό πηδάλιο και στις νεαρές διαταγές, τις τιμωρίες γαι αγυρτία, μαγεία, κροταλομαντεία και κάθε είδους μαντεία, και καταλάβετε τι πρέπει να δεχθούν ως χριστιανική τιμωρία οι σαγηνευτές των αγαθών πιστών νέων μορφωμένων ατόμων. Η χριστιανική σαρία του πηδαλίου και των νεαρών υπήρξε μια από τις πηγές κατασκευής της μουσουλμανικής σαρίας.

Ο Βυζαντινισμός υπάρχει και υπάρχει με τη λεξιλογική του μορφή όπως τη καταγράφουν οι εκτός Βυζαντίου.


Byzantinism

From Wikipedia, the free encyclopedia
Byzantinism or Byzantism is a term used in political science and philosophy to denote the political system and culture of the Byzantine Empire, and its spiritual successors, in particular, the Balkan states, the Ottoman Empire and Russia.[1][2] The term byzantinism itself was coined in the 19th century.[3] The term has primarily negative associations, implying complexity and autocracy.
This negative reputation stressed the confusing complexities organization of its ministries, the elaborateness of its court ceremonies, as well as for its supposed lack of backbone in martial affairs. Likewise, the "Byzantine system" also suggests a penchant for intrigue, plots and assassinations and an overall unstable political state of affairs. The term has been criticized by modern scholars for being a generalization that is not very representative of the reality of the Byzantine aristocracy and bureaucracy.[4][5]
















Το σύμπαν που αγάπησα - Ένας κόσμος χορδών

Το σύμπαν που αγάπησα - Ένας κόσμος χορδών