Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΠ κατά 'εχθρού λαού'.

Η δράση κρατικών (ίσως και παρακρατικών μηχανισμών)έρχεται πάλι στην επιφάνεια (αυτή την φορά με αναμφισβήτητα ντοκουμέντα) από το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα πράκτορες της ΕΥΠ σε διατεταγμένη υπηρεσία παρεισφρέουν σε διαδηλώσεις και είτε καταγράφουν τους διαδηλωτές είτε δρουν προβοκατόρικα. Το περιοδικό λοιπόν δημοσιεύει τηλεγράφημα των πρακτόρων της ΕΥΠ στην Κρήτη με το οποίο γίνετε λεπτομερείς καταγραφή των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο τον Οκτώβρη του 2010. Κι αυτή η είδηση που δείχνει ότι το κράτος θεωρεί εχθρό του τον αγωνιζόμενο λαό, και εκτός του να ανοίγει «διάλογο μαζί του» όπως ξέρουν να κάνουν οι πραίτορες του Παπουτσή τον φακελώνει κι όλας όταν κατεβαίνει στους δρόμους να αντισταθεί στην καπιταλιστική επέλαση που τον ισοπεδώνει, θεωρήθηκε ανάξια λόγου από όλα τα δελτία ειδήσεων.
Εξαίρεση μόνο η τηλεόραση του «902» απ' όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε.Λογοκρισία ή Ελεύθερη δημοκρατική έκφραση ;

Το σύστημα δε θέλει ελεύθερες εκφράσεις και γνώμες, τα κανάλια είναι υπό έλεγχο και παρακολούθηση είτε εκούσια είτε ακούσια.

Who Says Science has Nothing to Say About Morality?

Who Says Science has Nothing to Say About Morality?
From: richarddawkinsdotnet | May 4, 2011 | 308,341 views
Sam Harris and Richard Dawkins discuss
Who Says Science has Nothing to Say About Morality?

Taped at
The Sheldonian Theatre
University of Oxford
April 12th 2011
by
ClearStory Ltd.
Registered in England and Wales: Number 7467 151
Registered Office: 3/4 Great Marlborough St, London W1V 2AR

Ορθόδοξος : ετυμολογία της λέξης

English: A complete set of the Babylonian
Image via Wikipedia
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 21:  Russian Orthodox...
Image by Getty Images via @daylife
Κατά το λεξικό του πανεπιστημίου της Οξφόδης, ο ορθόδοξος είναι ο άνθρωπος που δεν έχει ανεξάρτητη σκέψη, αλλά είναι συμβατικός με το κοινωνικό σύνολο και ότι αυτό το σύνολο δέχεται, μη έχων αυθεντικές ίδιες σκέψεις ή απόψεις.πηγή :

definition of orthodox from Oxford Dictionaries Online

(of a person) not independent-minded; conventional and unoriginal:

Διχασμένη Κρατική Προσωπικότητα: Το Ελληνικόν Σέβας δεν είναι αναγωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος

Δημόσια Συζήτηση για την Ελληνική θρησκεία, στην εκπομπή "Ο Βασιλιάς είναι γυμνός" του Γρ. Βαλιανάτου στο Kontra Channel την Κυριακή 28/11/2010
Στο πάνελ Γιώργος Μπακογιάννης, Ερύμανθος Αρμύρας κ Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Ευρωβουλή καταδίκασε τον Κομμουνισμό. Τώρα λύθηκαν τα προβλήματα μας ...

The face of Darth Maul drew upon depictions of...
Image via Wikipedia
Σειρά έχουν τώρα και άλλες ιδέες για να καταδικαστούν. Οι Ευρωβουλευτές έγιναν κυνηγοί ιδεών, μαγισσών, σε λίγο θα μας ξαναβάζουν στην πυρά να δουν αν ο "θεός" θα μας κρατάει ζωντανούς και έτσι θα είναι η απόδοση "θείας δικαιοσύνης" από την Ευρωβουλή που στη πραγματικότητα είναι Αγοροβουλή που εκφράζει τη βούληση των Αγορών.

Και όταν μιλάμε για Αγορές, είναι ένας "ευγενικός" και ύπουλος τρόπος για να αναφερόμαστε στις τρισεκατομμυριούχες οικογένειες του πλανήτη και τις αναδόχους χρηματιστικές επιχειρήσεις τους στις οποίες όλες οι μετοχές ονομάζονται "ανώνυμες" για να είναι υπαρκτοί σαν ένα είδος "Phantom Menace" of a Spielberg movie style.

Υπάρχουν χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις οι οποίες δε συναλλάσσονται ποτέ με τις "κοινές" μεγάλες τράπεζες και τα "χρηματιστήρια" αφού οι μοναδικοί πελάτες τους είναι κυβερνήσεις, οι οποίες αφού υπογράψουν τις δανειακές συμβάσεις, εκδίδουν ομόλογα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις των συμβάσεων και μόνο αυτά είναι προσ
Jabba the Hutt as seen in the film Star Wars E...
Image via Wikipedia
βάσιμα στους "καταναλωτές" "ψιλικατζήδες" δανειστές της κυβέρνησης μιας χώρας. Οι αληθινές συμβάσεις όπως και η σύμβαση που μας επιβάλλουν τώρα είναι γεμάτες με λευκές επιταγές που συμπληρώνονται μετά τις υπογραφές . Για παράδειγμα μιας άλλης χώρας, η Νιγηρία πριν από 50 χρόνια πήρε δάνειο $1 δις. Μέσα στα 50 χρόνια αποπλήρωσε $50 δις, και χρωστάει ακόμα $20 δις. Τη ίδια χρονική περίοδο έκανε εξαγωγές αργού πετρελαίου της τάξης των $213 δις.

Που πήγαν τόσα έσοδα; Γιατί τόσα πολλά επιτόκια της τάξης του 7000% στο αρχικό δάνειο για 50 χρόνια;

Πολύ απλά γιατί έτσι οι πλούσιοι πλουτίζουν και οι Νιγηριανοί έχουν τις άθλιες συνθήκες που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εύκολα. Και γιατί όλα αυτά; Για να είναι οι διοικητές των χωρών ιδιοκτήτες πλούσιων οικιών, πλοίων και καταθέσεων σε μυστικούς λογαριασμούς , κλεμμένα από των λαών τις εισφορές.

Français : Le village de la Guerre des Étoiles...
Image via Wikipedia
Οι πλούσιοι κανόνισαν να μη φορολογούνται οι τράπεζες , οι εφοπλιστικές επιχειρήσεις και τα μεταλλεία ορυκτού πλούτου, άρα όχι μόνο κρύβουν τις επενδύσεις τους κάτω από τέτοιους φορολογικούς παραδείσους, αλλά και επιβάλλουν στις κυβερνήσεις να τους "επιδοτούν" και να τις εμφανίζουν ως μεγάλης σημασίας ζημιογόνες "κοινωφελείς" επιχειρήσεις.


Η απάτη είναι μεγάλη, και στις χρεοκοπίες οι πλούσιοι χάνουν αξίες, οι φτωχοί δεν έχουν να χάσουν εκτός από τη παραγραφή των χρεών τους. Και δανεικά χρει
άζεται να δώσει αυτός που έχει περίσσευμα, πολύ περισσότερο από αυτόν που έχει υστέρημα.

Enhanced by Zemanta

Ρεσιτάλ από την Λιάνα και οι άλλοι διαφωνούν συμφωνώντας με τις απόψεις της

Ο πλούτος πλουτίζει στην Ελλάδα και ο φτωχός πεθαίνει.

Η Ευρώπη των Φίμωτρων, συνταγή προπολεμικής Γερμανίας

Satellite image of Europe
Image via Wikipedia
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπηρέτες πολλών αφεντάδων: Τί ψηφίζουν στην Ευρώπη, πίσω από τις πλάτες του λαού! Αποκαλύπτει η Λιάννα Κανέλλη.

CONSUL OF EUROPE 5/10/2010
MEASURES TO COMBAT THE UPSURGE OF EXTREMISM IN EUROPE
The Assembly today expressed its concern at the upsurge of certain forms of extremism in Europe, particularly racism and xenophobia, "in the light of the rise of the electoral support of parties" inspired by these ideas. To counter this trend, and in line with the proposals by the rapporteur (Pedro Agramunt, Spain, EPP/CD), parliamentarians called on European governments to devise clear and sustainable immigration policies "accompanied by appropriate integration policies", to work out an international legal mechanism to put an end to "all forms of financial support to extremist groups", and to enforce the penalties provided for under their legislation against public incitement to violence, racial discrimination and intolerance, including Islamophobia.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 5/10/2010
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η σημερινή συνέλευση εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση ορισμένων μορφών εξτρεμισμού στην Ευρώπη, ιδιαίτερα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας,
"Υπό το φως της ανόδου της εκλογικής στήριξης των κομμάτων " των εμπνευσμένων από αυτές τις ιδέες. Για την καταπολέμηση της τάσης αυτής, και σύμφωνα με τις προτάσεις του εισηγητή (Pedro Agramunt, Ισπανία, EPP / CD), οι βουλευτές κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εκπονήσουν σαφείς και βιώσιμες πολιτικές για τη μετανάστευση, "συνοδεύονται από τις κατάλληλες πολιτικές για την ένταξη», να εκπονήσουν ένα διεθνές νομικό μηχανισμό για να θέσουν τέρμα σε "όλες τις μορφές χρηματοδοτικής στήριξης σε εξτρεμιστικές ομάδες», και να επιβάλουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία τους κατά της δημόσιας υποκίνησης σε βία, των φυλετικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμοφοβίας.

CÓNSUL DE EUROPA 5/10/2010
MEDIDAS DE LUCHA CONTRA LA EXARSIS del extremismo en Europa
La reunión de hoy expresó su preocupación por el crecimiento de ciertas formas de extremismo en Europa, especialmente el racismo y la xenofobia "a la luz del aumento de apoyo electoral para los partidos" están inspirados en estas ideas. Para combatir esta tendencia, y de conformidad con las propuestas del Relator (Pedro Agramunt, España, el EPP / CD), los eurodiputados pidieron a los gobiernos europeos para establecer políticas claras y sostenibles en materia de inmigración ", acompañada de políticas adecuadas para la inclusión "Desarrollar un mecanismo legal internacional para poner fin a" todas las formas de apoyo financiero a los grupos extremistas "y para imponer sanciones en virtud de la ley contra la incitación a la violencia, la discriminación racial y la intolerancia, incluyendo islamofobia.

CÔNSUL DA EUROPA 5/10/2010
MEDIDAS DE COMBATE À EXARSIS do extremismo na Europa
O encontro de hoje expressa preocupação com o crescimento de certas formas de extremismo na Europa, especialmente o racismo ea xenofobia "em função da crescente apoio eleitoral para os partidos" são inspirados por essas idéias. Para combater esta tendência, e em conformidade com as propostas do relator (Pedro Agramunt, Espanha, PPE / DC), os deputados exortaram os governos europeus para estabelecer políticas claras e sustentáveis em matéria de imigração ", acompanhadas de políticas adequadas para a inclusão "Para desenvolver um mecanismo jurídico internacional para pôr fim a" todas as formas de apoio financeiro a grupos extremistas "e de impor sanções ao abrigo da lei contra a incitação à violência, discriminação racial e intolerância, incluindo islamofobia.


The Bible is mostly not factual

Bible's Buried Secrets (BBC) Did King David's empire exist?

The Gutenberg Bible displayed by the United St...
Image via Wikipedia
Bible's buried  secrets.


Bible's Buried Secrets Episode 3 The real Garden of Eden

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΧΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΣΥΖΥΓΟ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΕ! ΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ...


*
Σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο
«ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ(!!!) ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;;; » ,
είδαμε ότι ακόμα και ο ιουδαϊσμός είχε ένα πολυθεϊστικό παρελθόν.

Αυτό βέβαια που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι ότι ακόμα και ο Θεός του ιουδαϊκού πανθέου που επικράτησε τελικά, ως ο ένας και μοναδικός Θεός, γνωστός και ως Γιαχβέ (JHVH), ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ (!), μέχρι που η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα ΜΜΕ.

Ας την παρακολουθήσουμε πρώτα....

*


Τελικά ο Θεός είχε σύζυγο; Και αν ναι ποια ήτανε και που την είχε κρυμμένη τόσα χρόνια; Το ντοκιμαντέρ του BBC έρχεται για να προκαλέσει.


*
H λέκτωρ Θρησκειολογίας στο Πανεπιστή΅ιο του Εξιτερ στην Οξφόρδη Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου (Ελληνίδα!)
*


Ας δούμε τώρα πως παρουσίασαν την είδηση τα ΝΕΑ.
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ BBC
«Ο ΘΕΌΣ ΕΊΧΕ ΚΑΙ ΣΎΖΥΓΟ!»


Αγνωστα στοιχεία για το ταίρι του Πλάστη και τα χρόνια που γεννιόταν ο χριστιανισμός φέρνει στο φως ντοκιμαντέρ του BBC, που παρουσιάζει η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Θρησκειολογίας Φραντσέσκα Σταυροπούλου.


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η διαρροή του περιεχομένου της σειράς εκπομπών «Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου» («The Bible's Buried Secrets») που θα μεταδίδεται από σήμερα στο BBC2 σε ώρα υψηλής τηλεθέασης - 21.00 ώρα Αγγλίας.


«Ο Θεός είχε σύζυγο και οι μεσήλικοι γενειοφόροι μελετητές των αρχαίων θρησκευτικών κειμένων συκοφάντησαν άδικα την Εύα για την πτώση του ανθρώπου» υποστηρίζεται, με βάση στοιχεία, που παραθέτει στις εκπομπές η λέκτωρ Θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εξιτερ στην Οξφόρδη Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου. Αποψη που αναμένεται να σοκάρει τους θρησκευόμενους.


Ανάμεσα σε άλλα η δρ Σταυρακοπούλου υποστηρίζει ότι δεν ήταν η Εύα η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, διότι «η ιστορία του Κήπου της Εδέμ δεν ανήκει στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Μην ξεχνάτε ότι οι βιβλικοί συγγραφείς είναι άνδρες και ο κόσμος μας είναι ανδροκρατούμενος» τονίζει, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, θεωρούνταν ιδιοκτησία. Οπως σημειώνει, η ιδέα ότι ο Θεός είχε μια γυναίκα βασίζεται σε βιβλικά κείμενα που αναφέρονται στην Ασερά.


Ασερά, κατά την πανεπιστημιακό, ήταν το όνομα μιας θεάς της γονιμότητας σε εδάφη που ανήκουν σήμερα στη Συρία και ήταν κατά το θείο έτερο ήμισυ του Θεού. Για αυτό επικαλείται αρχαία κείμενα από τα οποία προκύπτει ότι οι αρχαίοι ισραηλίτες τη λάτρευαν ως ζευγάρι μαζί με τον Ιεχωβά (το όνομα του Θεού στην εβραϊκή Βίβλο). «Επομένως πολλοί πιστεύουν ότι θεωρείται ως η σύζυγος του Θεού».


Η ελληνικής καταγωγής θρησκειολόγος δηλώνει άθεη μεν αλλά με έναν ευρύ σεβασμό όχι μόνο στις αρχαίες θρησκείες αλλά και στις σύγχρονες. «Μελετώντας τη Βίβλο, βλέπω αυτό που κάνω ως ακαδη΅αϊκός. Και ως ακαδημαϊκός νομίζω πως η πίστη πρέπει να μένει έξω από πόρτα» δήλωσε.


εν έχει πρόβλημα για τα «πυρά» που δέχεται ως άθεη. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί ένας άθεος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για την Αγία Γραφή, και νομίζω ότι αυτό προκαλεί τεράστιο κακό σε μια μοναδική συλλογή από αρχαία κείμενα. Η Αγία Γραφή είναι ένα έργο που έχει τεράστιο αντίκτυπο στη δυτική κουλτούρα και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να γίνονται εκπομπές σαν αυτές».


Για το BBC, τον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου» που θα ολοκληρωθεί σε τρία επεισόδια είναι μια δουλειά επιστημονικής τεκμηρίωσης. «Η μελετήτρια εβραϊκών κειμένων Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου διερευνά πώς πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύονται ιστορίες της Βίβλου και πώς αυτές υπαγορεύουν μία εκ νέου αξιολόγηση στην κατανόηση της κληρονομιάς του ιουδαϊσμού, του χριστιανισμού, του ισλαμισμού σε Ανατολή και Δύση».


Στα επεισόδια της σειράς η δρ. Σταυρακοπούλου ταξιδεύει σε όλη τη Μέση Ανατολή και επισκέπτεται σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές, ερευνώντας την ιστορία του Κήπου της Εδέμ, την εμφάνιση της λατρείας ενός Θεού και το ιστορικό πλαίσιο για τον βασιλιά Δαβίδ.


Επισκέπτεται επίσης την Κιρμπέτ Κεϊγιάφα, μια οχυρωμένη πόλη στην Ιουδαία από την εποχή του βασιλιά Δαβίδ και την αρχαία πόλη της Ουγκαρίτ στη Συρία, η οποία θεωρείται ως η πιο σημαντική βιβλική αρχαιολογική ανακάλυψη του περασμένου αιώνα.


«Διαφωνώ με τους μελετητές που ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή είναι αξιόπιστη ιστορική πηγή για την κατανόηση του παρελθόντος», λέει η δρ Σταυρακοπούλου


«Υπήρξε η αυτοκρατορία του βασιλιά Δαβίδ;». Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου από τα συνολικά τρία της σειράς ντοκιμαντέρ«Τα θαμμένα μυστικά της Βίβλου». Η Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου βάδισε στα ίχνη του βιβλικού βασιλιά αναζητώντας απαντήσεις. Εθνικός ήρωας και ίνδαλμα για τον λαό της Ιουδαίας, θεόσταλτος βασιλιάς για τους χριστιανούς, ο Δαβίδ είναι ευρύτερα γνωστός ως το μικροκαμωμένο αγόρι που τόλμησε να τα βάλει, σε μια άνιση μονομαχία, με τον φιλισταίο γίγαντα Γολιάθ, κατατροπώνοντάς τον. Ως βασιλιάς ένωσε τις φυλές του Ισραήλ. Αλλά πράγματι κυβέρνησε το απέραντο βασίλειο των Ισραηλιτών; Υπήρξε εν τέλει;


Πηγή


* Μάλιστα ο Θεός είχε και Σύζυγο! Και το όνομα αυτής ΑΣΕΡΑ! Για να δούμε τι άλλο γνωρίζουμε για την σύζυγο του Θεού την Ασερά.

Τα υπολοιπα ..εδωEnhanced by Zemanta

The Monopoly men

Τζιμάκος-Σαρκοζί

Στην Ελλάδα του Παπαδήμιου.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Boney M - Malaika 1981 !! Με αγάπη για τους τραπεζίτες

Boney M - Malaika 1981

Malaika, nakupenda Malaika.
Malaika, nakupenda Malaika.
Nami nifanyeje, kijana mwenzio,
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.

Malaika, nakupenda Malaika.
Malaika, nakupenda Malaika.
Nami nifanyeje, kijana mwenzio,
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.

Kidege, hukuwaza kidege.
Kidege, hukuwaza kidege.
ningekuoa dada
ningekuoa mama
Nami nifanyeje, kijana mwenzio,
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.

Malaika, nakupenda Malaika.
Malaika, nakupenda Malaika.
Nami nifanyeje, kijana mwenzio,
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.
Nashindwa na mali sina, we,
Ningekuoa Malaika.

English Translation)
Angel, I love you Angel.
Angel, I love you Angel.
And me, what should I do, my love?
I don't have any money,
I'm defeated by wealth, I don't have any.
I would marry you, Angel.
I don't have any money,
I would marry you, Angel.

Angel, I love you Angel.
Angel, I love you Angel.
And me, what should I do, my love?
I don't have any money,
I'm defeated by wealth, I don't have any.
I would marry you, Angel.
I don't have any money,
I would marry you, Angel.

Little bird, I always dream of you, little bird,
Little bird, I always dream of you, little bird,
And me, what should I do, my love?
I don't have any money,
I would marry you, Angel.
I don't have any money,
I would marry you, Angel.

Angel, I love you Angel.
Angel, I love you Angel.
And me, what should I do, my love?
I don't have any money,
I'm defeated by wealth, I don't have any.
I would marry you, Angel.
I don't have any money,
I would marry you, Angel.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Πλούσιες χώρες με δανεικά;

Tελικά οι "Πλούσιες" χώρες είναι αυτές που βασίζονται στα δανεικά ;

Δημήτρης Καζάκης ΑΝΤ1 9-12-2011

Στην χθεσινή εκπομπή ο Γιώργος Παπαδάκης έχει προσκεκλημένους τον Γιώργο Κοντογιώργη Νίκο Φίλιππα και Δημήτρη Καζάκη.

Ο Γιώργος κοντογιωργης τοποθετείται για την συμφωνία της Ε.Ε., και το μέλλον της ίδιαςτης Ε.Ε. αλλά και της Ελλάδας.

Τις βλέψεις της Γερμανίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόβλημα της μη σωστής αναδιανομής του πλούτου.

Ο Δημήτρης Καζάκης τοποθετείται πάνω στην επόμενη ημερα της Ε.Ε.

Η έλλειψη νομιμοποίησης του Λουκά Παπαδήμου από το λαό.

Ο Νίκος Φίλιππας αντικρούει τις τοποθετήσεις περί μη συνταγματικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης αλλά και προσπαθεί να μας υποδείξει ότι η έλλειψη δυνατότητας της Ελλάδας να παρίσταται στις αποφάσεις ως ενεργό μέλος είναι ορθή αφού κατά τα λεγόμενα του εμείς δημιουργούμε το πρόβλημα στην υπόλοιπη Ευρώπη (τα σχόλια δικά σας... μόνο να θυμίσουμε στον κύριο Φίλιππα πως όλα τα κράτη είναι χρεωμένα μέχρι το θεό)
Ο Γιώργος Κοντογιωργης ουσιαστικά υπερασπίζεται τη γραμμή Καζάκη περί μη συνταγματικής νομιμοποίησης της νέας κυβέρνησης ενώ τοποθετείται πως η κρίση δεν είναι κρίση πλούτου αλλά κρίση αναδιανομής
Ο Δημήτρης Καζάκης τοποθετείται περί τοκογλυφικών πρακτικών από τους πιστωτές μας ενώ την ίδια στιγμή ο Νίκος Φίλιππας προσπαθεί να μας πείσει ότι το 6% (φαντάζομαι ομιλεί για την συμφωνία με το ΔΝΤ δεν είναι... να θυμίσουμε όμως πως η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί με 1% αν οι κατά τα αλλά αλληλέγγυοι εταίροι μας παραδέχονταν πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά ευρωπαϊκό.) Τα συμπεράσματα δικά σας....


Την Δευτέρα διαδήλωση Ελλήνων έξω από την Γκόλντμαν Σάκς στη Νέα Υόρκη


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ : ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ GOLDMAN SACHS ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗ WALL STREET
Η Goldman Sachs έχει συμβάλει στο βιασμό και λεηλασία της Ελλάδος, το λίκνο της Ελευθερίας και Δημοκρατίας.

Η εταιρία αυτή άφησε την Ελλάδα λεηλατημένη από το ΔΝΤ, το οποίο επέβαλε μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Ο «λαός» της Γερμανίας αποκάλεσε το λαό της Ελλάδος «τεμπέληδες», όταν αυτοί δεν είναι, ήταν και είναι οι Διεθνείς Παγκόσμιοι τραπεζίτες που λεηλάτησαν την Ελλάδα.

Η Διαμαρτυρία της 12ης Δεκεμβρίου είναι και γι΄αυτήν!!
Φέρτε μαζί μας τις Ελληνικές Σημαίες!

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η Goldman Sachs βρίσκεται παντού. Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του κόσμου είναι μία μεγάλη βρυκόλακας σουπιά, τυλιγμένη στο πρόσωπο με ανθρώπινο μανδύα, αδίστακτα απορροφώντας με τις φλέβες της οτιδήποτε μυρίζει λεφτά». Matt Taibbi.

Για περισσότερες πληροφορίες χτυπήστε τη σύνδεση
http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/greek-gs-flyer.34305052.pdf

Muslims demanding sharia law in UK , are on public benefits income

Anjem Choudary reveal himself on NEWSNIGHT as the sincerely insincere ISLAMISTA he is.
Never answers a question but he does help us understand Islam and its aims

Islam is lawless congregation of people, under the influence of dreaming god laws.

Arabs Have Nothing to offer others, as their illusion of knowing everything is still with them

Former Saudi Shura Council Member Ibrahim Al-Buleihi.

Al-Arabiya TV (Dubai/Saudi Arabia) - February 26, 2010
Liberal Syrian Author Nidhal Naisa: The Arabs' Only Contribution to Civilization Was the Invention of the Zero; They Care Only about Hummus, Pickles, and Baba Ghanoush

Pakistani Actress Veena Malik Defies Mullah Accusing Her of Immoral Beha...


Ενημέρωση:

Εξαφανίστηκε η Malik μετά το σκάνδαλο των γυμνών φωτογραφιών 18/Dec/2011Kανένα σημάδι ζωής δεν έχει δώσει τα τελευταία 24ωρα η Πακιστανή ηθοποιός και μοντέλο Veena Malik, γνωστή από τη γυμνή της φωτογράφιση στην Ινδική έκδοση του ανδρικού περιοδικού «FHB» με τα αρχικά των μυστικών υπηρεσιών «ISI» στο αριστερό της χέρι.
Η ηθοποιός εξαφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι της στη Βομβάη και έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν, με αποτέλεσμα να εκφράζονται πλέον φόβοι για τη ζωή της. Η δήλωση της εξαφάνισής της έγινε σε αστυνομικό τμήμα της Βομβάης, όπου βρισκόταν η Malik για τα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας, από τον σκηνοθέτη Hemant Madurkar, που ήταν και ο τελευταίος που επικοινώνησε μαζί της.
Την είδηση της εξαφάνισής της επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ της Pratik Mehta. Η Malik ισχυριζόταν ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές για τη ζωή της.The Hellenism of Macedonia

Η ενάρετη ζωή ήταν η πίστη του Έλληνα

The island of Spinalonga (official name: Kalid...
Image via Wikipedia

Η ενάρετη ζωή ήταν η πίστη του Έλληνα και η καθημερινή του φροντίδα. Ο Έλληνας ένιωθε τιμή και δόξα να συμμετέχει στα κοινά καθημερινά έχοντας ως μόνο λογικό τρόπο διοίκησης την άμεση δημοκρατία, που γνωρίζει τα γεγονότα από άμεση επαφή και συναναστροφή με τους συμπολίτες του, όχι όπως σήμερα σε επίπεδα καφενείου αλλά σε επίπεδο βουλής με ισχύ και ευθύνη των πράξεων και αποφάσεων και λόγων του. Οι πολίτες νοιάζονταν για τους συμπολίτες τους, και αυτός ήταν ο λόγος των επιτευγμάτων των κοινωνιών της εποχής τους. 
Σε εμάς έμαθαν ότι είμαστε είλωτες στο τόπο αυτό, και κάθε κλοπή είναι αρετή αφού ο τόπος δε μας ανήκει αλλά ανήκει στους ολιγάρχες και στους πολιτικούς υπαλλήλους τους.
Η ιστορία είναι μάθημα και καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τη πηγή των γνώσεων του. Εγώ δεν έχω να πάρω κάτι από το κράτος που ξένοι προστάτες το κατασκεύασαν , του δώσανε νόμους και διδακτική ύλη. 
Έφτασα μεγάλος να μπορώ να διαβάζω αναλυτικά αυτά που μου δίδασκαν αλλά και αυτά που δεν ήθελαν να με διδάξουν. Έμαθα να αναζητώ τη γνώση αυτό είναι το δαιμόνιο μου, αυτό δε με αφήνει να κοιμηθώ, χωρίς να έχω αναζητήσει κάποια μορφή αναζήτησης, γνώσης ή κατανόησης.
Πολλοί μπορούν να με χαρακτηρίσουν γραφικό, φαντασμένο, κολλημένο, τρελό, αποξενωμένο ή και επικίνδυνο για το καλό της κοινωνίας. (Δε θα είναι η πρώτη φορά) Δεν είμαι ορθόδοξος (κατά την ερμηνευτική έννοια : of a person not independent-minded; conventional and unoriginal) , αλλά και δε περιμένω άλλους να θέλουν να αφήσουν την στοργική αγκαλιά της περπατημένης οδού που πάντα οδηγεί στα ίδια λάθη. 
Ας κάνουμε και άλλα λάθη, έτσι ο άνθρωπος μαθαίνει. Ας μάθουμε να αναλαμβάνουμε και άλλες ευθύνες, έτσι θα μάθουμε και εμείς. Δε χρειάζεται να μας αντιπροσωπεύουν άλλοι για να λύνουν τα δικά μας προβλήματα. Κανείς δεν αναλαμβάνει προβλήματα άλλων δωρεάν. Γιατί περιμένουμε αυτό από τους πολιτικούς και θρησκευτικούς μας ηγέτες; Η δική μας βαρεμάρα δημιούργησε αυτές τις δύο κλάσεις ανθρώπων μέσα στις πολιτείες μας.
Εάν σταματήσουμε να φοβόμαστε και να βαριόμαστε τότε θα έχουμε μέλλον, αφού η ενεργητικότητα μας θα δείχνει το στίγμα στο παρόν και το μέλλον μας. Εμείς είμαστε το παρόν και εμείς δημιουργούμε το μέλλον μας όταν εμείς θέλουμε να είμαστε ζωντανοί με την όλη την έννοια της λέξης.
Με αγάπη και ελπίδα ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και όχι μόνο πονάμε από τις θανάσιμες πληγές που δεχόμαστε, αλλά και επιθυμούμε τα αγαθά της ζωής με όλη μας την ύπαρξη ώστε να ανασταίνεται το είναι μας ακόμα και μέσα από τις στάχτες, όπως και τα ξεραμένα φυτά των ερήμων που δέχονται λίγες σταγόνες βροχής και χλωραίνουν σε λίγες ώρες.
Έχοντας έλλειψη μέτρου του καλού στον άνθρωπο, ας παρατηρήσουμε τι συνήθειες έχει το ανθρώπινο γένος. Είναι ένα κοινωνικό ζώο του πλανήτη όπως και πολλά άλλα ζώα, είναι όμως και επι-κοινωνιακό ζώο σε βαθμό κατά πολύ μεγαλύτερο από τα άλλα κοινωνικά ζώα. 
Άρα η επικοινωνία και η κοινωνικότητα μπορούν να τεθούν ως μέτρα του “καλού” “κάλους” και “αγαθού” για κάθε άνθρωπο αλλά και για κάθε κοινωνία. Ο εγωισμός είναι παρών από την εποχή που το πρώτο κύτταρο “ένοιωσε” το εγώ το εσωτερικού του κόσμου και το άλλο του εξωτερικού κόσμου. 
Δε θα ήθελα να παραδώσω τον εγωισμό στην “πυρά” των “κακών” γιατί και μέσα από τον άριστο “εγωισμό” του κάθε κυττάρου μας όλα τα μετρημένα “εγωιστικά” κύτταρα του σώματος κάθε πολυκύτταρου οργανισμού , συμμετέχουν και παράγουν κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των “εγωιστών” κυττάρων : Ζώντες οργανισμούς. 
Έτσι και στις ανθρώπινες κοινωνίες, κάθε “μέτρον άριστον” και “μηδέν άγαν” κοινωνικό μέλος, παράγει κοινωνίες που υπερτερούν σε ικανότητες τις συνολικές ικανότητες των ανθρώπων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο. Από την οικογένεια, τη γενεά, την επιχείρηση, το χωριό, τη πόλη και το κράτος, μπορούμε να καταλάβουμε την παθογόνα ή αγαθή προαίρεση του κοινωνικού συνόλου αλλά και του καθενός μέλους του συνόλου.
Ας θυμηθούμε ότι τα καρκινογόνα κύτταρα (ακράτως, ατόπως και αχρόνως πολλαπλασιαζόμενα) ονομάζονται “κακοήθη” , δηλαδή ο εγωισμός τους εκφράζεται στο μέτρο του “κακού” ήθους. Και ήθος είναι το παρατεταμένο έθος (συνήθεια). Άρα κάτι πέραν του έθους (έθιμο) είναι χαρακτηριζόμενο ως “κακό” είτε υπερβαίνει είτε “υπολείπεται” των παρατηρούμενων επιπέδων.
Αλλά και πάλι , σε καταστάσεις που υπάρχει η επιθυμία αναβάθμισης ή εξέλιξης ή προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, μέσα σε εκείνες τις περιόδους αλλαγών, πολλά μελλοντικά “αγαθά” χαρακτηρίζονται “κακά” από τις παρούσες παλαιές γενεές.
Τίποτα στη φύση δε μας λέει για την ύπαρξη απόλυτης καλοσύνης ή κακίας, αφού το “καλό” και το “κακό” είναι διαδικασία και όχι απόλυτο.
Εάν πούμε ότι η προστασία της ζωής είναι “καλό” τότε το καλό για ένα κύτταρο πολιομυελίτιδας είναι η προστασία του. Μπορείτε να πείτε ότι το κύτταρο αυτό έχει απόλυτο δικαίωμα στη ζωή, πόσο δίκαιο το σκέφτεστε όταν αυτό το κύτταρο θα είναι μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα; Και τα δύο ζωντανά έχουν δικαίωμα στη ζωή; Που φτάνουν τα δικαιώματα; Που επιτρέπεται το απόλυτο δικαίωμα;
Αυτή η θεωρητική ανάλυση βασίζεται όπως δήλωσα στην αρχή, στις βασικές ιδιότητες διαβίωσης του ανθρώπου, και καμία σύγκριση με ηθικολογίες δε θα πρέπει να τεθεί ως αντίθεση ή επιβεβαίωση της ανάλυσης αυτής.