Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μία απάντηση στον Ισραηλινό στρατηγιστή Efraim Inbar περί της προτιμήσεώς του στην Τουρκία έναντι της Ελλάδος


Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος

Εκφράσατε την άποψη ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικότερο στρατηγικό εταίρο για το Ισραήλ από ότι η Ελλάδα. Φυσικά, και το Ισραήλ από μόνο του σαν σύμμαχος για την Ελλάδα δεν είναι η λύση. Η λύση για να αποκτήσουν ασφάλεια και ηθική, νομική, οικονομική και στρατηγική ισχύ τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδα, είναι η συμμετοχή σε μία ευρύτερη συμμαχία που θα περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο, τους αντι-Ισλαμιστές των Βαλκανίων, το Κουρδιστάν, την Αρμενία και άλλες μη θρησκευτικά φανατικές εθνότητες και μειονότητες της ευρύτερης περιοχής.

Η οποιαδήποτε συμμαχία του οποιουδήποτε με μία χώρα όπως η Τουρκία στερείτε ηθικής και νομικής βάσης, με την έννοια του ότι η χώρα αυτή δεν αναγνωρίζει μία σειρά από γενοκτονίες και εξοντώσεις τις οποίες έχει διαπράξει επανειλημμένα σε βάρος μίας σειράς εθνοτήτων, και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι το τουρκικό στοιχείο δεν έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το Εβραϊκό στοιχείο, όπως και το Ελληνικό, το Αρμενικό, το Κουρδικό κτλ, έχουν βαθύτατες ιστορικές ρίζες στην περιοχή, οι οποίες είναι στην ουσία και τίτλοι ιδιοκτησίας της ίδιας της περιοχής. Το Τουρκικό στοιχείο δεν έχει τέτοιους τίτλους. Αυτό που τελικά κάνει την Τουρκία να μην αναγνωρίζει τις γενοκτονίες είναι η έλλειψη τέτοιων τίτλων. Στην ουσία τις γενοκτονίες τις διέπραξε σε βάρος αυτών που έχουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, για να αρπάξει την περιουσία τους. Η συνεργασία λοιπόν με το παράνομο Τουρκικό στοιχείο αποτελεί μία ανήθικη στρατηγική λύση που στην ουσία στερείτε νομιμότητας. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο τόσο η Ελλάδα όσο και το Ισραήλ και άλλες χώρες συμμαχούν με την Τουρκία, είναι η έλλειψη της αίσθησης του Νόμου και της ηθικής. Έτσι ακριβώς όπως ένας απλός άνθρωπος δεν αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με ένα δολοφόνο που είναι και ληστής και βιαστής, έτσι δεν πρέπει και κάθε σοβαρή χώρα να έχει συναναστροφές με την Τουρκία διότι στηρίζει την ύπαρξή της σε αλλεπάλληλες γενοκτονίες δίχως καν να αναγνωρίζει ότι τις διέπραξε.

Επίσης θα πρέπει να έχει κάποιος υπόψη του ό,τι πολλά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν υπέρ του Ελληνισμού μέσα σε λίγα χρόνια με την εκμετάλλευση των τεράστιων ενεργειακών αποθεμάτων της Ελλαδικής και Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και πολλών άλλων παραμέτρων των Ελληνικών δυνατοτήτων, όπως είναι ο τουρισμός, ο ορυκτός πλούτος, η ναυτιλία και η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υπάρχει και μία ιδιαίτερη παράμετρος που μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες αλλαγές υπέρ της Ελλάδος. Ο Παγκόσμιος Ελληνισμός περνάει σήμερα μία ιδεολογική και ηθική κρίση. Έχει όμως αρχίσει σταδιακά να επανα-ανακαλύπτει τον εαυτό του, όπως αυτός ήταν πριν την Χριστιανική εποχή. Όταν αυτή η πορεία της ιδεολογικής αναγέννησης και επανα - ανακάλυψης ολοκληρωθεί, ο Ελληνισμός θα είναι κάτι το πολύ πιο διαφορετικό από ότι είναι σήμερα. Όσο περίεργο και αν σας φανεί, η Αναγγέννηση και η Διαφώτιση σαν ρεύματα επανα-αξιοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής κληρονομιάς αναπτύχθηκαν στη Δυτική Ευρώπη, όμως στην Ελλάδα είχαν μικρή επίδραση. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει παραμείνει ανατολίτικη και θρησκευτικά μυστικιστική, μία χώρα επι το πλείστον μεταφυσικιστών. Είναι η χώρα με τους λιγότερο διαβασμένους ανθρώπους της Ευρώπης, όπου το 70% δεν έχει διαβάσει στη ζωή του ούτε ένα βιβλίο, και το μεγαλύτερο ποσοστό του υπόλοιπου 30% έχει διαβάσει βιβλία με παραθρησκευτικές και συνομοσιολογικές σαβούρες που προσφέρουν διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Από αυτής της απόψεως η Ελλάδα είναι μία από τις λιγότερο εξελληνισμένες χώρες της Ευρώπης, και το Ισραήλ είναι μία περισσότερο Ελληνική χώρα από ότι είναι η ίδια η Ελλάδα, με την ένοια του ότι έχει καλύτερο σύστημα παιδείας, είναι περισσότερο επιστημονικό κτλ. Μόλις τώρα, στον 21ο αιώνα, ο Ελληνισμός της Ελλάδος μπαίνει σε μια φάση εξελληνισμού του, με κεντρική βάση το προ-Χριστιανικό του παρελθόν. Η Ελλάδα ή που θα αναγγενηθεί πολιτιστικά ή που θα εξισλαμισθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Ελληνικός Χριστιανικός παραθρησκευτισμός για αιώνες έχει αποτελέσει αιμοδότη του Ισλάμ, με την έννοια του ότι οι Έλληνες για αιώνες σταδιακά εξισλαμίζονται. Δείτε σχετικά εδώ: axiocratia.blogspot.com/2011/07/blog-post.html
Την πορεία του εξισλαμισμού ενός μέρους του Ελληνισμού την σταμάτησε η επανάσταση του 1821 και οι μετέπειτα απελευθερωτικοί πόλεμοι.

Μια επιστροφή του Ελληνισμού στις αρχαίες πολιτιστικές ρίζες εκείνες οι οποίες στην ουσία του προσέφεραν την καλύτερη φήμη του, δεν μπορεί παρά να έχει ευεργετικό αντίκτυπο και για τον Εβραϊσμό. Ας αναλογιστείτε ότι ο προ Χριστιανικός Ελληνικός κόσμος ήταν πολύ περισσότερο φιλοεβραϊκός από ότι ο μετα Χριστιανικός, και ότι αν πράγματι ολοκληρώσει την πορεία της επανα - ανακάλυψης των αρχαίων του αξιών, ο σύγχρονος Ελληνισμός μπορεί και πάλι να αποδειχθεί σημαντικότατος εταίρος του Εβραϊσμού. Για μια περίληψη των σχέσεων μεταξύ του προ - Χριστιανικού Ελληνισμού και του αρχαίου Εβραϊσμού δείτε axiocratia.blogspot.com/2011/07/greeks-and-jews-in-bce-antiquity-reply.html.

Αυτά λοιπόν θα ήθελα να έχετε υπόψη σας, και κλείνω με μία ακόμα επισήμανση. Όπως σωστά το θέσατε υπάρχουν ορισμένες εγχώριες αντι-Ισραηλινές δυνάμεις στην Ελλάδα. Αυτές, κατά την άποψή μου, καλλιεργούν σκόπιμα και τον αντισημιτισμό. Πιστεύω ότι πίσω τους βρίσκονται ξένα κέντρα τα οποία βλέπουν ως απειλή την Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία. Ελπίζω να έχετε υπόψη σας τις ενδείξεις πως κάποιοι σπρώχνουν τόσο την Ελλάδα όσο και το Ισραήλ προς την αγκαλιά της Τουρκίας, δίχως να έχουν αναλύσει την κατάσταση σε βάθος.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συνήγορος του Πολίτη: Ονοματοδοσία και Βάπτιση 2006

http://www.synigoros.gr/docs/Diamesolavisi_Onomatodosia_19_12.pdf


Λίθοι Ὀμιλοῦντες

Κάποια λόγια να θυμάσαι όπου και νά᾽σαι





Friedrich Nietzsche "Η Γένεση της Τραγωδίας", κεφ. XV, 1872

Nietzsche, 1864Image via WikipediaFriedrich Nietzsche ("Η Γένεση της Τραγωδίας", κεφ. XV, 1872): "Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τοσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.

Κανένας απο τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθονου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι  κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδον πάντα τόσο τα άρματα άσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα."



Enhanced by Zemanta

Το μεγαλύτερο Σκάνδαλο στην Ελλάδα(Μινι Ντοκιμαντέρ)

Η σελίδα μας στο Facebook εάν θέλετε να επικοινωνείτε μαζί μας άμεσα με ανταλλαγή απόψεων και σχολίων για την επικαιρότητα: https://www.facebook.com/pages/%CE%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%95%CE...
Ευχαριστούμε το Μανώλη Παπαδόπουλο για το υπέροχο βίντεό του: Athens/The Little Great City
Oλόκληρο το άρθρο που αναγνώστηκε μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://techiechan.com/?p=299 και το βίντεο από το Κουτί της Πανδώρας με τίτλο: Τράπεζα της Ελλάδος Η σιωπή είναι χρυσός; 1/4
Καθώς και απόσπασμα από το βίντεο του knosopolis:
http://www.youtube.com/watch?v=RcPpn3Kkrqc


Enhanced by Zemanta

Η κάθε κυβέρνηση χρησιμοποιεί τρομοκρατία εναντίον του Λαού

1967-4-21 greece01Image via WikipediaΟι απατεώνες φοράνε κοστούμια, έχουν χαρτοφύλακες, είναι διευθυντές, υπουργοί και "ευυπόληπτοι"

Διπρόσωποι και ύπουλοι εχθροί της Δημοκρατίας ελαττώνουν την ικανότητα παιδείας και πτωχεύουν το Λαό, έτσι ώστε οι πτωχευμένοι να αναζητούν εργασία στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, να γίνουν πτωχοί μισθωτοί υπερασπιστές των ύπουλων εχθρών της Πολιτείας των Πολιτών.

Εδώ ο αστυνομικός διευθυντής των ΜΑΤ Αθηνών,  εκφράζει την πικρία του γιατί ενώ κάνει ότι τον διατάσσουν οι αρχηγοί του, δέχεται επιθέσεις από το λαό και καμιά υποστήριξη από τη πολιτική ηγεσία.

Αυτά γίνονται όταν επιλέγεις να υπηρετείς τις κυβερνήσεις στις ύπουλες και βρώμικες αποστολές καταστολής των πολιτικών επιλογών που αντιπολιτεύονται τις κυβερνητικές επιλογές, ιδίως όταν δεν υπάρχει διαβούλευση, διαφάνεια και οι πράξεις καλύπτονται από μυστικότητα ενώ τα αποτελέσματα τους είναι καθημερινά βιώσιμα και επώδυνα.

Μέσα στα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου έχω να παρατηρήσω ότι οι δυνάμεις φρουράς του κράτους (Αστυνομία, Στρατός, Τάγματα Εθνοφυλακής, Πυροσβεστική κ.α.) χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον έλεγχο και την καταπίεση του ίδιου του λαού, παρά γαι την περιφρούρηση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο (Ε.Ε.Χ.) Γ. Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ ελληνοχριστιανόφρονοι είχαν κάθε άρμα να φρουρεί την κατειλημμένη από αυτούς Βουλή, αλλά απέσυραν μια ταξιαρχία στρατού από την Κύπρο. Και όταν έγινε η προγραμματισμένη και από αυτούς εισβολή στο νησί, όχι μόνο δεν έστειλαν ξανά πίσω το στρατό αλλά και απαγόρευσαν την αναχώρηση πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών από την Ελλάδα για τη Κύπρο. Μετά τα χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν στους εχθρούς τους μέσα στο Πολυτεχνείο.

Κύναιδοι, απατεώνες και προδότες οι πολιτικοί, που δεν υπηρετούν το Λαό αλλά τους ξένους (και δεν είναι ανάγκη να είναι αλλόφυλοι για να είναι ξένοι) χρηματιστές των προσωπικών τους λογαριασμών


Enhanced by Zemanta