Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Published on Mar 30, 2013
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ: "ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ'' . 29/3/2013 www.livestream.com/ixorevolution
Published on Apr 5, 2013
ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΕΞΗ.5-4-2013


SOS GRECIA - E' davvero emergenza? LIVE

Grecia coluna
Grecia coluna (Photo credit: Wikipedia)

Published on Feb 13, 2013
http://www.byoblu.com/post/2013/02/12... Il live di Byoblu.com con Sergio Di Cori Modigliani, autore di un post allarmante secondo il quale la Grecia è ormai prossima alla guerra civile, e Monia Benini, scrittrice esperta di Grecia e delle problematiche di natura economico finanziarie implicate nel processo di integrazione europea.
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Proof Without Words: The CircleΠέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ του PEDRO OLALLA - ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...

March 25 - Greece Independence Day
March 25 - Greece Independence Day (Photo credit: Aster-oid)

Published on Jan 28, 2013
Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Η κύρια απασχόλησή του είναι η συγγραφή: 27 πρωτότυπα έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, σενάρια, οπτικοακουστικό υλικό) σε διάφορες γλώσσες, καθώς και μια μακρά σειρά από δημοσιογραφικά άρθρα και μεταφράσεις Ελλήνων και Ισπανών συγγραφέων.

Δίδαξε νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και, στην Ελλάδα πλέον, διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Πολιτιστικού Δελτίου της Ισπανικής Πρεσβείας, αρχισυντάκτης του δίγλωσσου μηνιαίου περιοδικού "El Sol de Atenas" και καθηγητής στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Instituto Cervantes της Αθήνας και στη Βουλή των Ελλήνων. Ως φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από σαράντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Ως λεξικογράφος, είναι συγγραφέας του «Νέου Ελληνο-Ισπανικού Λεξικού» (εκδ. Texto), για το οποίο δούλεψε για χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη». Ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Altaïr, Planeta, Road Editions, κ.α. καθώς και με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύει τακτικά σε ξένες εφημερίδες άρθρα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Για τη δουλειά του στο χώρο της μελέτης και της προώθησης του ελληνικού πολιτισμού, αναγορεύτηκε Πρεσβευτής του Ελληνισμού από το ελληνικό κράτος, Associate Member του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard University, Επίτιμος Δημότης Κλείτορος Αρκαδίας και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής από πλήθος φορέων και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αιγαίου, Θράκης, College Year in Athens, Onassis Foundation New York, Fulbright Foundation, Universidad Autónoma de México, Διεθνές Πανεπιστήμιο Menéndez Pelayo, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σουηδία, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου κ.α.) Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθυντής της International Society for Arcadia και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE : http://pedroolalla.com/

ΠΗΓΗ VIDEO : http://www.youtube.com/user/argospano...Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Λιαντίνης - "Ηθική εντροπία"


Published on Apr 1, 2013
Ομιλία του Λιαντίνη στο 4ο Πανπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο (4/6/1994). Θέμα "Ηθική εντροπία - Το ιδεώδες του ευδαιμονισμού της εποχής μας και το παιδί". (Ευχαριστούμε θερμά τον ιατρό και βασικό οργανωτή του Συνεδρίου Δρ. Ιωάννη Δαύρο που μας παραχώρησε το ηχητικό).


Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤ. ΤΣΙΠΑ ΜΕΡΟΣ Γ.


Published on Nov 7, 2012
Την ώρα που η τρόϊκα και τα "λεβεντόπαιδα" της τρικολόρε ελληνικής κυβέρνησης-οπερέτας συζητούν και διαπραγματεύονται σε ποιο βαθμό εξαθλίωσης και απόγνωσης θα βυθίσουν την ελληνική κοινωνία, ο κ. Στέφανος Τσίπας, νυν διαχειριστής διαθεσίμων επενδυτικών κεφαλαίων και πρώην treasurer της Εμπορικής Τραπέζης, σε μια αποκλειστική, χειμαρρώδη και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που θα ενοχλήσει και θα θορυβήσει πολλούς, μου μίλησε για το σχέδιο "Σοφοκλής". Το σχέδιο που έβαλε βόμβα στα θεμέλια των Ασφαλιστικών Ταμείων και της Εμπορικής Τραπέζης, ισοπεδώνοντας την αξία της μετοχής της στη χρηματιστηριακή αγορά, ληστεύοντας χιλιάδες καταθέτες και δανειολήπτες και ρίχνοντας στο ναδίρ την αξιοπιστία της Ελλάδας και των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.
http://www.ribandsea.com/main/index.p...