Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η κρυφή ζωή του Ιησού και η φανερή ανορθόδοξη ζωντανή παράδοση

The Incredulity of Saint Thomas, by Caravaggio...
The Incredulity of Saint Thomas, by Caravaggio (1601–02) — "Reach out your hand and put it into my side. Stop doubting and believe." (Photo credit: Wikipedia)
Ακόμα και τα κάλαντα των ορθοδόξων χριστιανών, βασίζονται στα λεγόμενα απόκρυφα ή αιρετικά ευαγγέλια. Σταύλος ή σπήλαιο ; Άγγελοι ανεβοκατεβαίνουν στον ουρανό εμπρός στον Ιωσήφ ή όχι; Βοσκοί προσκυνητές ή όχι; Μαμές στη γέννηση του Ιησού ή όχι; Αδέλφια του Ιησού ή όχι;  Εργάζεται τα Σάββατα ή όχι; Αρκουδούσε από την πρώτη μέρα ή όχι; Δίνει ή παίρνει ζωή; Εύχεται ή καραρράσσει; Σταυρώθηκε ή όχι; Πέθανε ή όχι; Ανεβοκατέβαινε από το σταυρό;  Ποιοι ήταν οι γίγαντες που άνοιξαν τον τάφο; Ήταν ο σταυρός του μέσα στον τάφο του; Είχε σχέση με την πλούσια Μαρία από τα Μάγδαλα; Τι σχέση είχαν; Που και ποια από αυτά είναι γραμμένα σε ορθόδοξα ή μη ευαγγέλια; Τι καθορίζεται ορθόδοξο; Ποια είναι τα κριτήρια για να θεωρηθεί κάποιο κείμενο ή μύθος ορθόδοξος; Ή δεν είναι ανάγκη να είναι επίσημα ορθόδοξο κάτι και ακόμα να χρησιμοποιείται σε χριστιανικές ορθόδοξες κοινωνικές ομάδες;

Superman
Superman (Photo credit: Wikipedia)
Τι παρουσιάζουν τα κείμενα περί των επιθυμιών των συγγραφέων όλων των περί Ιησού κειμένων; Θέλουν έναν δυνατό και παντοδύναμο πρότυπο; Είναι το ιστορικό πρότυπο του σημερινού Superman από το Hollywood για τον άνθρωπο της Μέσης Ανατολής, 800 χρόνια μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες; Δίνουν έναν αντιδραστικό χαρακτήρα να μετατρέπεται διαχρονικά από έναν αντιδραστικό νεαρό σε έναν κοινωνικό θαυματοποιό; Μήπως τα άστατα νεανικά χρόνια είναι η πηγή των σκέψεων περί τιμωριών και βασανισμών του κάθε "κακού"; (Κάθε ενάντιου στην εγωϊστική επιθυμία;)

Είναι ξεκάθαρο ότι οι μεταφυσικές διδασκαλίες του Ιησού, δείχνουν την αδυναμία κατανόησης της φύσης του ανθρώπου. Το ότι κάθε τρίχα και κάθε κόκαλο έχει μετρηθεί από τον "θεό" και θα επιστρέψει στο σώμα κατά την ανάσταση των σωμάτων όπως περιγράφεται από έναν άλλον εβραίο προφήτη (Ιεζεκιήλ), δείχνει ότι δεν κατανοεί ότι κάθε επτά χρόνια ακόμα και το πιο σκληρό κύταρο των κοκάλων αλλάζει, αποβάλλουν οι άνθρωποι τόσα κύταρα καθημερινά, που εάν όλα αυτά τα κύταρα επιστρέψουν θα ανακατασκευάσουν ένα συσώρεμα που δεν θα έχει καμιά μορφολογική ή λειτουργική κατάσταση ενός ανθρώπου. Ή μήπως θα υπάρχει επιλεκτική επανασυλλογή κυτάρων; Ποια θα χρησιμοποιηθούν; Τα καρκινώματα και αυτά θα ξαναγίνουν μέρος του αναστημένου σώματος; Και τι θα γίνει με τα τρισεκατομμύρια βακτήρια που ζούμε μαζί τους; Αυτά θα αναστηθούν ή δεν έχουν ψυχή; Σε ποιο σώμα θα συμμετάσχει η ύλη που πέρασε από πολλά σώματα ανθρώπων; Πόσα θαύματα χρειάζονται για να εξηγήσουν το θαύμα της ανάστασης των σωμάτων των ανθρώπων;

Διδάσκεται ότι όταν Έλληνες ήρθαν να μιλήσουν μαζί του, αυτός άλλαξε κουβέντα και έλεγε ότι ήρθε η ώρα να δοξασθεί. Στην πραγματικότητα απέφυγε πάσα επαφή με την Ελληνική Μαιευτική Μέθοδο. Ήξερε ότι ήταν αδύνατον να απαντήσει σε φιλοσοφικές απορίες Ελλήνων φιλοσόφων. Τι θα απαντούσε στις απορίες και ερωτήματα των επικούριων φιλοσόφων;  Τι θα έπρεπε να δώσει ως ορισμούς στα λόγια που έλεγ
Detail of The School of Athens by Raffaello Sa...
Detail of The School of Athens by Raffaello Sanzio, 1509, showing Plato (left) and Aristotle (right) (Photo credit: Wikipedia)
ε στους Στωικούς φιλοσόφους; Ήταν ικανός να μιλήσει με Έλληνες ή θα είχε την ίδια συμπεριφορά ομιλώντας με παραβολές; Οι παραβολικές  εκφράσεις είναι προσβολή του Λόγου και της Λογικής, για κάποιον που ονομάστηκε "Λόγος Θεού". Αλλά δείτε ότι στα αγγλικά ό Λόγος του Θεού μεταφράζεται ως Word και όχι ως Logic of God. Εδώ και θα δούμε να κρύβεται η αδυναμία αυτής ιστορίας: δεν υπάρχει λογική αλλά μόνο λέξεις. Πως είναι δυνατόν ο δημιουργός του Λόγος τουΘεού και κατασκευαστής του ανθρώπου να μην έχει την δυνατότητα να μιλήσει λογικά με τον κατ᾽εικόνα και ομοίωση λογικό άνθρωπο; Ή μήπως οι Έλληνες φιλόσοφοι κατάφεραν να έχουν κατακτήσει την Λογική τη στιγμή που ο Λόγος του Θεού έμεινε σε απλές λέξεις (Words); Και η αστεία κατάσταση είναι ότι κάθε χρόνο οι χριστιανοί υμνολογούν το λόγο του θεού που ασόφους τους φιλοσόφους έκανε. Μάλλον θα έπρεπε να λένε την ιστορία του ευαγγελίου τους ξανά: έχασε τις λέξεις του η Λέξη (Word) του θεού όταν έμαθε ότι Έλληνες φιλόσοφοι πλησιάζουν και θέλουν δημόσια διάλεξη.
Ο Ιησούς (8-2 π.Χ./Π.Κ.Ε. -- 29-36), είναι το πρόσωπο η διδασκαλία του οποίου αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας.Η κύρια πηγή πληροφόρησης για τον Ιησού είναι τα Χριστιανικά, κανονικά Ευαγγέλια (σε αντίθεση με τα μη κανονικά ή Απόκρυφα Χριστιανικά κείμενα).
Αυτά τα κείμενα, δεν αποτελούν λεπτομερείς και αναλυτικές βιογραφίες του Ιησού Χριστού, ούτε και είναι έργα καθαρά ιστορικά με την έννοια των έργων Θουκυδίδη ή του Ιώσηπου, ή άλλων ιστορικών της αρχαιότητας. Βέβαια μέσα τους βρίσκουμε αναφορές σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα (όπως η απογραφή του Κυρηνίου, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τιβέριος, ο Πόντιος Πιλάτος, ο Ηρώδης Αντίπας, ο τετράρχης Λυσανίας κ.ά.), όμως δεν εξαντλείται ο χαρακτήρας τους στην ιστορία, αλλά αποτελούν κυρίως μαρτυρίες πίστης, βιώματος και μετάδοσης του χριστιανικού μηνύματος. Τα Ευαγγέλια είναι τέσσερα και μαζί με τα υπόλοιπα 23 βιβλία που κατά τους χριστιανούς περιέχουν τη «νέα οικονομία του Θεού», ονομάζονται όλα μαζί «Καινή Διαθήκη».Στα Ευαγγέλια, όπου προέχει ο θεολογικός ερμηνευτικός χαρακτήρας τους, οι ευαγγελιστές, ενδιαφερόμενοι να μεταδώσουν το μήνυμα του Ιησού, δεν καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να τοποθετήσουν χρονικά τα ιστορούμενα γεγονότα με σχολαστική ακρίβεια ή να εναρμονίσουν πλήρως μεταξύ τους τις διάφορες πληροφορίες. Έχει υπογραμμιστεί γενικότερα ο χαλαρός τρόπος σύνδεσης των γεγονότων με ένα «και», «ευθέως» ή «πάλιν», ενώ αργότερα οι θεολόγοι υποστήριξαν ότι το κάθε ευαγγέλιο φέρει και τη σφραγίδα της προσωπικότητας του συντάκτη του όπου το ίδιο επεισόδιο της ζωής του Ιησού είναι δυνατό να παρατίθεται από όλους τους ευαγγελιστές αλλά στον κάθε ευαγγελιστή να παρουσιάζεται μια διαφορετική έξαρση των ίδιων στοιχείων ή τονισμός διαφορετικών στοιχείων που συχνά συμπληρώνουν τις διηγήσεις. Αυτή την ενότητα προβάλουμε με αυτό το Ντοκιμαντέρ.
Eυχαριστώ θερμά το ΣΚΑΪ για την προβολή του Ντοκιμαντέρ
I created this video with the YouTube Video Editor (http://www.youtube.com/editor)


Η ιστορία του διαβόλου / The History of the Devil

Devil
Devil (Photo credit: Wikipedia)
Ο περσικός ζωροαστρισμός και το ταοϊστικό γιν / γιανγ , ζει και βασιλεύει μέσα από τον εβραϊσμό, χριστιανισμό και ισλαμισμό.

Η γέενα του πυρός, είναι απλά ο σκουπιδότοπος στην Ιερουσαλήμ, που συχνά τον έβαζαν φωτιά λόγω δυσοσμίας. Εκεί έκαιγαν και τα πτώματα των κατάδικων.

Έτσι ο Ιησούς μιλά για το σκουπιδότοπο της Ιερουσαλήμ και όχι για μεταφυσικές περιοχές και συμβολισμούς.

Οι διωγμοί κατά των "αιρετικών" ήταν καθαρά οικονομικός πόλεμος εναντίων κάθε κατόχου γης, περιουσίας, πλούτου.

Και έτσι οι χριστιανοί , ισλαμιστές, φαρισσαίοι κλπ. έγιναν οι κληρονόμοι της Γης, εξοντώνοντας κάθε άνθρωπο που έβαζαν στο στόχαστρο, με την απλή διαδικασία συκοφαντίας ότι είναι αιρετικοί, σατανολάτρες, μάγοι, μάγισσες, διαβολόφιλοι και διαβολοφυλόφιλοι ...

Η πραγματικότητα περιέχει περίσσια φαντασία από όση κάποιος μπορεί να φανταστεί σε όλη του τη ζωή.

Γράφτηκαν χριστιανικά βιβλία με οδηγίες στο πως να βρίσκουν μάγισσες, και διάβολους και τι αξίζουν όταν παραδοθούν αυτοί και αυτές στις αρχές. Ισλαμικά κείμενα "επεξήγησης" του Quran , χρησιμοποιούνται για την διευθέτηση του "καλού" και του "κακού" των πράξεων, χωρίς να αγγίζουν την μορφολογία της κατανόησης του καλού ή του κακού από ανθρωπολογική άποψη.

Υστερία και παραλογισμός ήταν η σωστή καθημερινή μορφολογία των χριστιανών. Αυτό υπάρχει έντονο στον ισλαμισμό, και οι διαφορετικές σχολές στις δύο θρησκείες είναι απόδειξη του παραλογισμού. Στις περισσότερες εβραϊκές κοινότητες πέραν των φανατικών τριχωτών με τις κρεμασμένες κορδέλες, παρατηρώ την εξάλλειψη της παραλογίας καλού και κακού. Η χριστιανική διαμαρτυρία ήταν τόσο σίγουρο ότι γίνονταν. Το λάθος ήταν στο λόγο που βασίστηκε για να διαμαρτυρηθεί και έτσι  η παραθρησκειολογία παρέμεινε και η κεντρική εξουσία του χριστιανισμού καταλύθηκε μέσα στον προτεσταντισμό.

Ο Διαφωτισμός κατέστρεψε τον χριστιανισμό όπως τον έζησαν πάνω από δεκατρείς αιώνες οι άνθρωποι στη Γη. Ο χριστιανισμός όπως κατάντησε σήμερα είναι αυτό το υπόλοιπο ρημάδι του αρχαίου καταστροφικού παραλογισμού.

Πολλοί νομίζουν ότι ο σημερινός χριστιανισμός είναι η αρχική μορφή που ο Ιησούς άφησε παρακαταθήκη στους ακόλουθους του.

Ο Ελληνισμός μέσω του Δια Φωτισμού , επανανθρώπισε τον δικτατορικό χριστιανισμό που επέβαλε μια κάστα χριστιανικών παραγώγων εβραϊσμού.

Η λέξη χριστιανισμός είναι παλαιότερη του Ιησού. Κατά την βασιλεία του Ρωμαίου καίσαρα Τιβέριου, το κίνημα των εβραίων κατά της Ρώμης, έγινε από χριστιανούς εβραίους, όπως αυτοαποκαλούνταν.

Η βάση του Ισλάμ σε θεωρίες παραλλαγμένες από τα κείμενα του Αριστοτέλη, ελπίζω ότι και στο ισλάμ, κάποτε θα υπάρξει μια ελληνοπρεπής, λόγια διαμαρτυρία που θα καταλήξει και στον ισλαμικό διαφωτισμό. Δεν έχω ούτε την παραμικρή αίσθηση ή συναίσθηση το εάν και πότε θα συμβεί, αλλά ελπίζω να συμβεί πριν καταστραφεί κάθε τι μή ισλαμικό πριν την μετάλλαξη του, αλλά και η ολική επικράτηση του ισλάμ στον κόσμο να γίνει πραγματικότητα, τότε με σιγουριά θα προδικάσω ότι η διαμαρτυρία και ο διαφωτισμός θα γίνει ακόμα πιο γρήγορα , αφού η έλλειψη άπιστων και αλλόφυλων θα δώσει στο ισλάμ μια υποδεέστερη ανάγκη ύπαρξης σε πολεμικό συναγερμό. Στην ηρεμία και τη χαλάρωση των ιμάμηδων και των χαλίφηδων, το τέλος τους ανατέλει.

Νίκησαν θα πουν τον διάβολο, και στο τέλος μπορεί να καταλάβουν ότι τόσο καιρό στο σπίτι του ζουν ...  διάβρωση ιδεών και διάλυση αγώνων είναι όλη μας η ζωή και η εμπειρίες.

Εμπειρία είναι ... ότι δεν κατάφερες στη ζωή σου (Αρκάς)

Ας πεθάνουμε χαμογελώντας ...


Notis Sfakianakis-Οδός Ελλήνων HD

Ελληνικά: Οδός Μ. Θεοτόκη. Español: Calle de M...
Ελληνικά: Οδός Μ. Θεοτόκη. Español: Calle de M. Theotokis. (Photo credit: Wikipedia)
Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
που ξέρουνε τι κάνουνε
που ξέρουν ότι χάνουνε
κι ελπίζουν στο κράτος
χαμένοι κατακράτως

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
που πέτρα δεν αφήσανε
που τοίχους ζωγραφίσανε
κι ακόμα ζωγραφίζουν
μαραίνονται κι ανθίζουν

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
οδός του οδοστρώματος
του έτσι του κυκλώματος
οδός σακατεμένη
οδός αγαπημένη

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
οδός απόντων υπευθύνων
οδός του πάθους
οδός του λάθους
οδός του ύψους και του βάθους

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
που πιάνονται αδιάβαστοι
που γίνονται ανάρπαστοι
που σκίζουν και πουλάνε
που δε με ξεγελάνε

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
που δεν τους πιάνει λάστιχο
κι εγώ με 'να τετράστιχο
τους πιάνω από τη μέση
πονάω και μ' αρέσει

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
που ξέρουν να ονειρεύονται
που υπερηφανεύονται
πως είναι και οι πρώτοι
μακάρι να 'ναι πρώτοι

Οδός Ελλήνων
οδός εκείνων
οδός απόντων υπευθύνων
οδός του πάθους
οδός του λάθους
οδός του ύψους και του βάθους


ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

Στον ενικό με τον Νίκο Χατζηνικολάου "Ευρώ ή Δραχμή"

Η δομή της οικονομικής κατανομής παραγωγής στον νότο της Ευρωζώνης, είναι η πηγή της οικονομικής καταστροφής, βασίζεται στην φορολόγηση αφού δεν έχει διεκδικήσει παραγωγική παρουσία στην Ευρωζώνη καμιά ελληνική κυβέρνηση.








Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

English: Polyaigos, Aegean Sea, Greece Ελληνικ...
English: Polyaigos, Aegean Sea, Greece Ελληνικά: Πολύαιγος, Αιγαίο, Ελλάδα (Photo credit: Wikipedia)

Αρματωλοί και κλέφτες διοικούν την Ελλάδα ...

ΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΒΡΕ "ΓΙΔΙ"!!!


Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΒΡΕ "ΓΙΔΙ"!!!

ena tsipouraki
Γειά σε όλα τα συμπατριωτάκια - Βολιωτάκια!

Παραθέτω μερικά δημοσιογραφικά ντοκουμέντα για να πληροφορηθούν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι. Όσοι δεν νευριάσετε και δεν οργιστείτε τουλάχιστον, επιτρέψτε μου να θεωρήσω πως ο προσδιορισμός "γίδια" ή κατ΄άλλους "τραγιά" είναι μάλλον επιεικής και θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τους λόγους που ψηφίζετε. Καλού - κακού κάντε και καμμιά ερώτηση στον τοπικό βολευτή-βολευτίνα της προτίμησής σας μη τυχόν και έχει τα μούτρα να σας απαντήσει κάτι (εκτός βέβαια από την ανανέωση της ψήφου σας).

Οι υπόλοιποι, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα ανεβάσετε βιορυθμούς σε σημείο έκρηξης με ότι δείτε παρακάτω, και σκεφτείτε τους σπόνσορες, τους νταβατζήδες, τους χορηγούς, τους μάνατζερς, τους πανπλούσιους και βέβαια, όλους αυτούς που διαχρονικά στηρίζουν τη σαπίλα και τα βοθρολύματα της πολιτικής ζωής του τόπου!



 

Ακρόπολις 9.6.1957

Κάπως έτσι λοιπόν άρχισαν όλα! Η εκστρατεία της καλής εφημερίδας ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα. Μετά από πενήντα πέντε συναπτά έτη η μηχανοργάνωση και τα "κοbιούτερς" έλυσαν το πρόβλημα κι έτσι οι πολίτες δεν παθαίνουν πλέον "έλκος στομάχου" (γιατί έχει ανακαλυφθεί στο μεταξύ ένας σκασμός άλλες παθήσεις πιο πιασάρικες και ιατρικώς πιο κονομησιάρες). ...

 

Εμπρός 25.1.1953 

Κι επειδή δεν υπήρχε άλλη λύσις, όπερ και εγένετο. Το ΕΣΥ ήρθε αργότερα μεν, νάναι καλά ο μίστερ ζιβάνγκο και η "σκυλοπαρέα" του! Δεν έχουμε όμως παράπονο, μέχρι κι ο Ομπάμα το ζήλεψε και μας αντιγράφει πλέον ασύστολα!
Ναι ρε, γιατί οι Ελληνες είναι πάντα πρωτοπόροι και σε όλα. Εκτός που είναι άρχοντες, καρντάσια και χουβαρντάδες!


 

Αθηναϊκή 10.7.1965 

Μέχρι δηλαδή το 1968 το μετρό θα ήταν έτοιμο! Αν μέτρησα δηλαδή καλά!!!
Ας δούμε όμως αδέρφια τι έγινε το 1968. 


 

Ελεύθερος Κόσμος 22.12.1968 

Η χρήση του ενεστώτος σημαίνει μια πράξη που εξελίσσεται στο παρόν, έτσι δεν είναι;
Για να δούμε - κάπου εδώ ομολογώ πως τουλάχιστον σε ότι με άφορά, ξανα-αρχίζω να φουντώνω και να κοκκινίζω !!!


 

Απογευματινή 6.1.1970 

 

Ακρόπολις 2.9.1972 



 

Απογευματινή 8.5.1973 

Για τους ανιστόρητους, να σημειώσω πως ήδη είμαστε στην περίοδο της επαράτου (χούντα ήταν τότε, ό,τι ήθελε έλεγε ότι ήθελε έκανε).
Τη φέραμε όμως ρε παλληκάρια την πολυπόθητη δημοκρατία, τους Απριλιανούς τους στείλαμε - όχι όλους, μια ελάχιστη μειοψηφία - στη φυλακή ισόβια!
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν και ο "εθνάρχης" μας βλοσυρός, σοβαρός και μετρημένος μας παροτρύνει αργότερα για "σκληρή δουλειά" να "σηκώσουμε τα μανίκια" και βγάλουμε τη χώρα από το βάλτο!
Εμείς δηλαδή, ο λαουτζίκος, η χλέμπα, διότι το χαραμοφάικο σκυλολόι που μάζεψε δίπλατου  πιάσαν καρέκλες, μεγάλες καρέκλες, δερμάτινες καρέκλες, βαριές καρέκλες μα πάνω απ όλα υπεύθυνες καρέκλες, με ζόρια, με άγχος, με πίεση και δικαιοσύνη...

 

Ακρόπολις 29.3.1975 

 

Βραδυνή 14.8.1976 





Βραδυνή 4.12.1979 

Εντάξει ρε παιδιά!, σιγά, μη φουντώνετε υπερβολικά, δε λέμε, πέρασαν μερικά χρονάκια παραπάνω, αλλά σημασία έχει ότι το Μετρό έγινε ρε γαμότο!
Έτσι δεν είναι; Μην είμαστε μίζεροι ρε παιδιά! Πάντα ελληνάρες;
Εντάξει, κάτι σταθμούληδες έχουνε μείνει ακόμα, δηλαδή έτοιμοι είναι, αλλά δεν τους ανοίγουν γιατί το όνομα Siemens είναι κακιά λέξη και ενοχλεί αρκετά παλληκαράκια κλεφτρονάκια και λαμόγια.
Είναι και αυτοί οι παλιογερμανοί στη μέση τώρα τελευταία... Μας μπλέξαν τους υπερήφανους με κάτι χρωστούμενα λένε, κάτι τανκς, κάτι αεροδρόμια, κάτι υποβρύχια, κατι κρατικές προμήθειες, κάτι στρατιωτικές προμήθειες, κάτι ιατρικά, κάτι νοσοκομειακά, κάτι οικιακές παλιοσυσκευές, κάτι τρένα, μερικά παλιοαερόπλανα..... Οτι νάναι και ότι θέλουν οι κερατάδες!!! Τέλως πάντων όμως.
Αλλά, νά, όπου νάναι θα γίνουν και αυτά. Άλλωστε, ξεκινήσαμε και το μετρό της Θεσσαλονίκης έτσι;; Μην είσαστε αχάριστοι και βιαστικοί μωρε! Υπενθυμίζω βρισκόμαστε στο 1979 σωστά;
Συνεχίζω λοιπόν!!! 




 


Απογευματινή 26.8.1968 & 11.4.1973 αντίστοιχα. 

 

Απογευματινή 24.4.1969 

Δεν θέλω φωνές παιδιά!!! Ψυχραιμία! Παραγνωρίζετε σημαντικά ιστορικά γεγονότα!!!!
Στο 1969 βρισκόμαστε ακόμη!
Είπαμε, επάρατος χούντα ήταν τότε, ό,τι ήθελε έλεγε ότι ήθελε έκανε!
Ποιος τολμούσε να την ελέγξει; Οι μελλοντικοί ηγέτες μας άλλωστε υπέφεραν (με το αζημίωτο) κάνοντας αντίσταση στις μεζονέτες, στα καφέ, τις πλατείες και τα μπιστρό των Παρισίων, του Λονδίνου, του Μονάχου, του Μανχάταν και άλλων τέτοιου τύπου κολαστηρίων της αλλοδαπής!
Εμ, τους υπόλοιπους μαλάκες, μας παράτησαν εδώ - φεύγοντας νύχτα βέβαια όλοι αυτοί για να μη δώσουν στόχο- να κάνουμε λοιπόν πολύμηνες και δωρελάν διακοπές στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά της Γυάρου, 
της Μακρονήσου, της Καρπάθου, της Λέρου, της Ικαρίας, του Αη Στράτη και της Αίγινας. Σε εγκαταστάσεις πολυτελείς που η μαύρη προπαγάνδα τις ονόμασε μετέπειτα κολαστήρια!
Γι αυτό μας σώζουν από τότε αυτοί, τα παιδιά, τα ανήψια και τα αδέρφια τους!!

Συνεχίζουμε λοιπόν, οπλιστείτε με υπομονή και χαμόγελο παρακαλώ!!!

 

Ακρόπολις 15.5.1973 
Ναι καλέ, η Αττική Οδός είναι. Θα αρχίσει λέει να κατασκευάζεται το 1974, αφού έρθουν να μας σώσουν οι τιμημένοι μετανάστες μας απο τα Παρίσια και τις Αμερικές!!!



 

Βραδυνή 18.2.1965
Δεν θα το χαλάσουμε τώρα ρε παιδια, για το αν είναι γέφυρα ή σήραγγα.
Σημασία έχει το "συντόμως" ρε γαμότο μου! 


 

Απογευματινή 3.12.1974 & Βραδυνή 26.6.1979 

 

Ακρόπολις 12.7.1978
Ε, εεεε αφού το εδήλωσεν ο πρωθυπουργός όπως πληροφορεί η καλή μας φυλλάδα!! 

 

Απογευματινή 28.6.1969 
Χωρίς σχόλια εδώ. Συγνώμη γιατί νοιώθω μάλλον μια ταχυκαρδία.... ούφ... 


 


Έθνος 6.5.1955 & Ακρόπολις 17.6.1976
Μέσα σε μια εικοασετία, ένα μεγαλόπνοο έργο επερατώθη. 

 

Ακρόπολις 18.7.1947
Ναι, έχουν περάσει εξήντα πέντε χρόνια από τότε. Αλλά αυτοί οι κερατάδες -οι κουτο -φραγκοι (ουστ!) δεν μας δίνουν συμπληρωματική βοήθεια και πρέπει να διαπραγματευόμαστε σκληρά αυτές τις ρημάδες τις "δόσεις" που μας έχουν βγάλει την ψυχή...
Πάλι καλά που έχουμε στο τιμόνι της πατρίδας τον Αντωνάκη, γιατί με τον άλλο το φίλο του τον Τζέφρει θα είχαμε κακα ξεμπερδέματα!! Ευτυχώς το σουτάραμε το όργιο και ησυχάσαμε.
Για τον Αντωνάκη λοιπόν, δε λέω, πολύ καλό παιδί! Πρώην πιτσαδόρος και σπουδαγμένος στα οικονομικα!
Πρωθυπουργάρα λέμε! Να γειάσουν τα χεράκια αυτών που το ψήφισαν το παιδί!!! Καμμιά δεκαριά χιλιάδες Βολιώτες δηλαδή. Μπράβο σας παιδιά!

Μεγαλειώδη πράγματα ρε σείς, γιατί αγανακτείτε; Γιατί διαμαρτύρεστε; Γιατί νιώθετε ανασφάλεια για το μέλλον; Μια ζωή στο παράπονο ρε γαμότο. Μήπως είστε λιγουλάκι αχάριστοι; Για σκεφτείτε το λίγο. 

Ίσως παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι ακόμα και πριν από μισό αιώνα plus υπήρχαν αντίστοιχοι ανικανοποίητοι και "αγανακτισμένοι" σαν και σας, που ξεσηκώνονταν απο τους οργίλους κήνσορες των (τότε) Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης!

 

Έθνος 8.7.1952 

Το "αργά" βέβαια που αναφέρεται στο τέλος του δημοσιεύματος είναι κάτι σχετικό. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που διάβασαν -τότε- το ανωτέρω δημοσίευμα στο Έθνος του 1952, σήμερα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα!.
Είτε έχοντας αντιδράσει, είτε όχι. Ε Μ Ε Ι Σ  Ο Μ Ω Σ  Α Δ Ε Ρ Φ Ι Α ;;
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ;;
Εις το επανιδείν λοιπόν στους δρόμους της φωτιάς μωρέ, και ελπίζω να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!