Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Σόρος και Βαλκάνια (Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία)

ANKARA, TURKEY - JULY 16:  In this handout ima...Image by Getty Images via Daylife

Ο Σόρος πάντα δείχνει την αγάπη του στις προβληματικές οικονομίες, είναι ερωτευμένος με την πράξη της καταστροφής χωρών προς το δικό του όφελος (πλουτολαγνεία). Ο άνθρωπος και όλοι οι τρις εκατομμυριούχοι φίλοι της παρέας του, χρειάζονται ψυχολογική έρευνα και φροντίδα.


Διέρρευσε διαβαθμισμένο τουρκικό στρατιωτικό έγγραφο με καταλόγους περιέχον αυτούς που έλαβαν οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό.

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έπληξε την τουρκική ειδησεογραφία κατά τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου 2008. Σύμφωνα με διάφορα άρθρα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η στρατιωτική μηχανή διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούσε αντιφρονούντες και είχε καταγραφή των δραστηριοτήτων τους.

Μέρος ενός 73-σελίδων έγγραφο το οποίο απαριθμεί άτομα ως ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, οι ΜΚΟ και οι επιχειρηματίες που έχουν ταξινομηθεί ως ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ ή της ΕΕ διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης.

Λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας είναι κάτω από ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αγγλική γλώσσα στην τουρκική Daily News. Πιο ενδιαφέρον είναι ότι περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την ιστορία εκείνοι που έχουν λάβει χρηματοδότηση από το Open Society του Τζορτζ Σόρος Ινστιτούτο (η οποία είναι αλήθεια - βλέπε διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες σχετικά με αυτό) , δείτε την τουρκική Daily News, Wednesday, April 9, 2008.

Το 73 σελίδων έγγραφο παραθέτει πολλούς, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, οι ΜΚΟ και οι επιχειρηματίες που έχουν ταξινομηθεί ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ ή της ΕΕ ISTANBUL - TDN με αποστολές κατ' ευθείαν σε λογαριασμούς.

Οι στρατιωτικοί αναφέρονται σε όλα τα θεσμικά όργανα, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, οι οποίοι καθ 'οιονδήποτε τρόπο έλαβαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξη σε μια άκρως απόρρητη έκθεση του Μαρτίου του 2006.

Η ιστορία αναφέρθηκε πρώτα τη Δευτέρα στην καθημερινή Taraf και ότι δεν αναιρείται από το Γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Η έκθεση συντάχθηκε από συνταγματάρχη και υποβάλλεται στον αναπληρωτή επικεφαλής του προσωπικού του χρόνου, Işık Koşaner, το σημερινό διοικητή της χωροφυλακής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η έκθεση ήταν έτοιμη να επισημάνει τις προσπάθειες των ΜΚΟ που υποστηρίχθηκαν από την ΕΕ και το Ηνωμένες Πολιτείες για τους δικούς τους σκοπούς.

Από τις 73 σελίδων έκθεση, οι 25 σελίδες που διατίθενται είναι για τον χρηματιστή George Soros, αναφέρεται στην έκθεση ως ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το χάος στην Ανατολική Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η έκθεση σημείωσε επίσης τις συναντήσεις μεταξύ του Σωρού και του Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη χρονική στιγμή. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην έκθεση για την ανάδειξη των δεσμών μεταξύ των διαφόρων ΜΚΟ και των μεσαζόντων.

Διάφοροι τουρκικοί θεσμοί έλαβαν 88,5 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για τα 335 έργα. Παραθέτει, επίσης, φιλικές προς τις ΜΚΟ και τις επιχειρήσεις που πρέπει να υποστηριχθούν.

Ο Taraf υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές αντιρρήσεις ως προς τα κεφάλαια που παρέχει η ΕΕ, δικαιολογούνται διότι οι δικαιούχοι ήταν πολιτικοί, επισημαίνοντας ότι το γραφείου του αρχηγού του Επιτελείου έλαβε 12,7 εκατομμύρια ευρώ το 2007 για το σχέδιό του για να διδάξουν κληρωτούς στρατιώτες να διαβάζουν και να γράφουν και προς εκπαίδευση τους σε διαφόρων επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Reblog this post [with Zemanta]

Σχετικά Άρθρα