Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

John Lloyd: An animated tour of the invisible


Gravity. The stars in day. Thoughts. The human genome. Time. Atoms. So much of what really matters in the world is impossible to see. A stunning animation of John Lloyd's classic TEDTalk from 2009, which will make you question what you actually know.
John Lloyd helps make some of the cleverest television in the UK. 

Why you should listen to him:

John Lloyd seems to have known every brilliant and funny person in Britain, and his collaborations are legendary. He's been a fixture on the BBC for four decades, producing such classic comedies as BlackadderSpitting Image, the BBC's Hitchhiker's Guide to the Galaxy and lately QI (short for "Quite Interesting"), hosted by Stephen Fry, and now in its tenth series. 

Lloyd has also written more than a dozen funny books -- including The Meaning of Liff, a collaboration with his friend Douglas Adams, which has been in print for 26 years.
"If John Cleese is the Pope of comedy, John is the Cardinal. He is the kingmaker because he is this unbelievable source of comic wisdom."
Griff Rhys Jones, The Independent
source

Εγώ είμαι ο Γέρων Παστίτσιος

Boiling spaghetti
Boiling spaghetti (Photo credit: Wikipedia)
Υπήρξε αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε προκειμένου να τον συλλάβει. Ο λόγος; Για τον 27χρονο διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος», ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο www.koutipandoras.gr, και στον Κώστα Βαξεβάνη, για την περιπέτειά του.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος σκοπός του δεν ήταν να προσβάλλει το Γέροντα Παίσιο αλλά περισσότερο να σατιρίσει τα όσα κατά καιρούς αναφέρονται για τις διάφορες προφητείες και θαύματα, που σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και άνθρωποι της εκκλησίας αναφέρουν ότι δεν έγιναν ποτέ, ενώ κάποιοι πλουτίζουν επικαλώντας τα.

Μιλά ακόμη και για το περίφημο θαύμα, το οποίο αναπαράχθηκε από δεκάδες blogs και sites, το οποίο όπως λέει το προώθησε προκειμένου να δείξει το πόσο ευκολόπιστοι είναι κάποιοι αλλά και το πόσο αναξιόπιστα είναι τα blogs.

Αναφέρει ακόμη το πώς κινήθηκαν οι αρχές προκειμένου να τον συλλάβουν και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι αυτό που ενόχλησε πιο πολύ ήταν η τρομακτική δημοφιλία που απέκτησε η σελίδα τον τελευταίο μήνα, καθώς εδώ και ένα χρόνο λειτουργούσε δίχως κανένα πρόβλημα. Και σημειώνει ότι όλα έγιναν επειδή δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα ουσιώδη που απασχολούν την καθημερινότητα και βρήκαν την περίπτωσή του.

.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Απ’ τον Παστίτσιο στον Παΐσιο


[Ενστάσεις] Απ’ τον Παστίτσιο στον Παΐσιο

Του Ηλία Κανέλλη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα που εμπεδώσαμε τα πάντα για τον Πατέρα Παστίτσιο, μέχρι και την μπεσαμέλ της συνταγής του που λέει ο λόγος, ήρθε η ώρα να δούμε λίγο και το υλικό από το οποίο συντίθεται ο Παΐσιος. Διαβάζω ότι ο συγκεκριμένος ορθόδοξος μοναχός, ο οποίος εξεδήμησε εις Κύριον το 1994, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης Ορθόδοξης Εκκλησίας λόγω της προσωπικότητας, της πνευματικότητας και των χαρισμάτων του.
Πώς, όμως, μπορεί να συγκαταλέγεται στις μεγάλες θρησκευτικές μορφές, μάλιστα για την πνευματικότητά του, ένα πρόσωπο το οποίο, πρωτίστως, ισχυρίζεται, στο βιβλίο του «Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα», ότι «στην εποχή μας, που έχουν αυξηθεί οι γνώσεις, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη των ανθρώπων από τα θεμέλια και γέμισε τις ψυχές από ερωτηματικά και αμφιβολίες». Γιατί, άραγε, τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες είναι κακό πράγμα; Και πώς μπορεί να πορευθεί ο άνθρωπος, να βελτιώσει τη ζωή του και των συνανθρώπων του χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες; Πώς μπορεί να προοδεύσει ο κόσμος χωρίς τη γνώση;
Και παραπέρα: ποια σχολή σκέψης, ακόμα και σοβαρής θεολογικής σκέψης, αντιτίθεται στη λογική και στις επιστήμες που στηρίζονται στη λογική; Από το προσκήνιο, κατά καιρούς, πέρασαν σημαντικές προσωπικότητες της θεολογίας, αρκετές ακόμα προσωπικότητες συνεχίζουν να εργάζονται ανάμεσά μας. Από τον Παναγιώτη Νέλλα και τον Σάββα Αγουρίδη έως τους συγχρόνους μας, τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα), τον Πατέρα Φιλόθεο Φάρο και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο (Γιαννουλάτο), οι σοβαρά σκεπτόμενοι για τον άνθρωπο δεν κηρύσσουν το διαζύγιο από τη γνώση, δεν κηρύσσουν τη δεισιδαιμονία, δεν διεκδικούν τον καθοδηγητικό ούτε τον φονταμενταλιστικό ρόλο της θρησκείας. Και δεν θεωρούν τους πιστούς χειραγωγούμενο πλήθος...

Υπάρχει μια υποτίθεται λαϊκή εκδοχή του πνευματικού παραδείγματος στην περιοχή της θρησκείας. Υποτίθεται ότι το παράδειγμα αυτό το εκπροσωπούν «οι διά Χριστόν σαλοί», πρόσωπα με ιδιότυπες συμπεριφορές (sui generis, θα λέγαμε) που δεν νοιάζονται για όσα συμβαίνουν στη Γη, περιφρονούν τις εξουσίες και στήνουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας με τους ομοθρήσκους τους. Ενας τέτοιος sui generis ήταν, απ' όσο μπορεί να καταλάβει κανείς διαβάζοντας τα κείμενά του, και ο Παΐσιος. Δύσκολο ένα τέτοιο πρόσωπο να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Μπορεί η γνώση να μη θεωρείται σε απόλυτο βαθμό διεκδικήσιμη ποιότητα στην Ελλάδα. Αλλά θα ήταν απόλυτη η ήττα μας αν τον ρόλο των πνευματικών ταγών της κοινωνίας τον αναλάμβαναν σαλοί. Είτε «διά Χριστόν» είτε χωρίς...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σωστός ο Καμμένος....ΔΕΙΤΕ το Βίντεο


Σωστός ο Καμμένος....ΔΕΙΤΕ το Βίντεο



Ακούστε τι είπε ο Πάνος Καμμένος πριν λίγο στον Σεραφείμ Κοτρώτσο στον Real FM για τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα μέτρα.
"Όσοι βουλευτές κυρίως της Ν.Δ προεκλογικά έλεγαν ότι ποτέ δεν θα πάρουν τέτοια μέτρα, έβγαιναν στα...
μπαλκόνια και μίλαγαν για τα 18 μέτρα
και  ψηφίσουν τα νέα μέτρα θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για πολιτική απάτη απέναντι στον ελληνικό λαό.."
Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων ήταν σαφής και ζήτησε την...

άμεση κατάργηση κάθε βουλευτικής-υπουργικής ασυλίας τώρα…