Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Anticki Makedonci ili Sloveni? Η αλήθεια - the truth - вистината


Anticki Makedonci ili Sloveni? Η αλήθεια - the truth - вистината



Is Christian morality psychopathic

Is Christian morality psychopathic?

Why do people believe in imaginary legends?


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πως "θέλουν" οι γυναίκες τον άντρα !

Η χριστιανική δικαιοσύνη μοιάζει με το Ελληνικό Δημόσιο

Χωρίς μπάρμπα στη κορώνα δε περνάς με τίποτα. Δε μας ενδιαφέρει τι κατάφερες, τι έκανες, τι ξέρεις.

Το θέμα είναι ποιος σε ξέρει μέσα στο κύκλωμα.



Περαστικά σε όλους όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να μπούνε σε εκείνο τον παράδεισο.

Η εσωτερική δολιοφθορά, The Inside Job

The inside job




ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Εμπρός χρεωθείτε για να σώσουμε τους κεφαλαιούχους από την άνοια της καθημερινής τους βαρεμάρας.
.





Το πολίτευμα της Δανειοκρατίας και της Στοιχηματοκρατίας

Anti-Papal painting showing the enmity between...Image via WikipediaΠριν από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, η πολιτική, θρησκευτική, ηθική και  οικονομική καταπίεση των φέουδων και των καρδιναλίων της Ρωμαιοκαθολικής  θρησκείας ενός θεού που έχει την εικόνα του μεγάλου αδελφού που τιμωρεί αιωνίως, έφτασε τους Ευρωπαίους στην αντίδραση.

Η επανάσταση τους εναντίων του Ρωμαίου Μεγάλου Αδελφού, δημιούργησε τη νέα θρησκεία του Προτεσταντισμού. Η κίνηση αυτή είχε μια μεγάλη διαφορά από τη ρωμαϊκή θρησκεία του τιμωρού - ελεγκτή θεού. Ο Προτεστανστισμός ήθελε να δείξει ότι ο θεός είναι κοντά σου αλλά όχι για να σε ελέγχει και να σε τιμωρεί αλλά για να κάνει τη ζωή σου καλύτερη και περισσότερο άνετη.

Ποιος όμως θα ήταν ο τρόπος να καταλαβαίνει ο πιστός Προτεστάντης ότι ο θεός είναι κοντά του; Η λύση ήταν η αύξηση των αποταμιεὐσεων και των υλικών αγαθών.

Έτσι για πολλά χρόνια η συσώρευση χρηματικών κεφαλαίων, ακινήτων και εμπορευμάτων ήταν η θρησκευτικά άγια μέθοδος επιβεβαίωσης της θεϊκής παρουσίας στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Έτσι ο Χριστιανισμός μεταμορφώθηκε από τους θεώθεν απεσταλμένους εκ γενεάς βασιλείς και τους κατά επάγγελμα προσευχόμενους ως αντιπροσώπους του θεϊκού διοικητκού συστήματος, στους θεώθεν πλούσιους που η ευλογία προέρχεται όχι από την γέννα, ούτε από τη πρόθεση προσευχής, αλλά από την ικανότητα κερδοφορίας.

Προσωπικά δε δέχομαι ούτε την Ρωμαϊκή μορφή ούτε τη Προτεσταντική θέση περί θεολογικής και
θεοκρατικής διοίκησης.

Ο Χριστιανισμός τελικά για τα τελευταία 1800 χρόνια έχει ανακατώσει όχι μόνο θρησκευτικώς αλλά και πολιτικά και οικονομολογοστικά.

Τα οικονομικά μυστικά έχουν λάβει επίπεδο θρησκευτικών εξομολογήσεων. Ένα παράδειγμα στον Ελληνικό χώρο είναι η Τράπεζα Της Ελλάδος, όπου μόνο το 6% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το διοικητικό συμβούλιο είναι άγνωστο στο κοινό, είναι ιδιωτικού δικαίου εταιρία, με υπερνομική υπόσταση αφού κάθε άλλος νόμος δε μπορεί να ισχύσει,ούτε να ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδος είναι νομικά καλυμένοι ώστε να μη δίνεται καμία πληροφόρηση για το ποιοι είναι. Και είναι ιδιωτικού δικαίου που πλέον ελέγχεται μόνο από την ΕΚΤ. Η πώληση του Ελληνικού αποθεματικού χρυσού είναι κάτω από τη διαχείρηση των ιδιωτών πλέον.

Η Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών (προτεσταντών ρωμηών και ορθοδόξων) καπιταλιστών και η κλωνοποίηση της χρυσής λίρας της Αγγλίας έχει να μας δώσει ένα οικονομολογικό μάθημα. Το ξαναπαθαίνουμε αφού τώρα οι Ρόθτσιλντ, Μόργκαν και λοιπών οικογενειών της Federal Reserve Bank , φαίνονται νομικά οι έχοντες το δικαίωμα στη νομισματική πολιτική και έκδοση νομίσματος, τη διαχείρηση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους και το περαιτέρω δανεισμό του κράτους μας που εδώ και πολλές δεκαετίες δε μας ανήκει. Το μόνο που μας άφησαν να κάνουμε για λίγες μέρες ακόμα είναι η έκδοση ομολόγων (επενδυτικό προϊόν) τα οποία θα καταργηθούν και θα μετατραπούν σε αιτήσεις για δάνεια με ενέχυρα.

Η διαφθορά των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη, αφού κάθε υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών οργάνων, έχει δικαίωμα καταγγελίας ατασθαλειών, απάτης και διαφθοράς μόνο στους προϊσταμένους τους και τους απαγορεύεται ή και δεν υπάρχει νομική υποστήριξη για προσφυγή στη δικαιοσύνη είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ας μη περιμένουμε τα δικτατορικά συστήματα διακυβέρνησης στεγανών να μας δικαιώσουν ή να μας δώσουν λόγο για τις αποφάσεις τους.



Religion: Protestantism & Capitalism - TIME.



16. Weber on Protestantism and Capitalism



Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

German Business Ethics. Τι κάνουν οι Γερμανοί με τα υπερκέρδη των ασφαλίστρων χρέους της Ελλάδος;

The effervescent swimming pool in Gellért Baths.Image via WikipediaAccording to some business reports, the German enterprise ethics chapter, has given a big lesson to the rest of the world.

Back in 2007, the then Hamburg Mannheimer International (HMI), later part of the prominent international insurer ERGO, took 100 of its best employees to the Hungarian capital on an incentive trip in June 2007, business daily Handelsblatt reported Thursday. There, the company rented out the historic Gellért thermal baths and transformed the spa into a brothel, participants told the paper. ( German Insurer Treated Top Agents to Bathhouse Sex Party ).

Lately the company got involved in the large killer game against the Greek financial credit planning and it has gambled a lot in it. See European Re/Insurers On The Hook For E100 Billion In PIIGS Losses. (Munich Re). 

My wonder is will they need to see a whole country destroyed in a financial war in order for them to have more fun with sex parties in another target country in Eastern Europe?

It is a game for hooks and hookers, and there is no responsibility or credibility of the German government to allow rogue traders to destroy European economies. When there will be no more foreign financial target for them, I am sure they will turn their weapons on their own country too. Rogue traders do not work for the benefit of any government, although governments use their game for their own gains too. But it's not controlled by the governments as I see, not they will be able to stop them when it will be too late for lesson learned.

Οι Γερμανοί μας έδωσαν και πάλι ένα μάθημα ηθικής για τον υπόλοιπο κόσμο.
Gellért eső alattImage by HatM via Flickr

Στο 2007 μια Γερμανική ασφαλιστική εταιρία του Αμβούργου, που από τότε άλλαξε αρκετά ονόματα και ιδιοκτησιακό καθεστός (ΗΜΙ, ERGO, Munich Re, European Re) ενοικίασε μια εγκατάσταση θερμών λουτρών στο Gellert της Βουδαπέστης, Ουγγαρία, για να ευχαριστήσει τους 100 καλύτερους πωλητές ασφαλειών της εταιρίας της. Το ευχαριστώ πήρε τη μορφή 20 ιερόδουλων που στο ανοικτής σκεπης θέρετρο μετατράπηκε σε οίκο ανοχής και έδωσαν ατέλειωτη ευχαρίστηση στους πωλητές της ασφαλιστικής εταιρίας γερμανικών συμφερόντων.

Αργότερα η ίδια εταιρία έπεσε με τη κουτάλα στα ασφάλιστρα των χρεών του Ελληνικού Δημοσίου ποντάροντας χοντρά κεφάλαια στις διακινήσεις χρεογράφων αλλά και της ασφαλίσεως τους.

Αναρωτιέμαι εάν περιμένουν να δουν μια ευρωπαϊκή οικονομία να διαλύεται από έναν οικονομικό πόλεμο απλά για να έχουν περισσότερη "ερωτική ευχαρίστηση" σε μια άλλη στοχευμένη χώρα της ανατολικής Ευρώπης;

Είναι ένα παιχνίδι για αρπαχτούς και αρπαχτές, και δεν υπάρχει ευθύνη ή αξιοπιστία της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε επιτρέπει τους απατεώνες εμπόρους να καταστρέψουν Ευρωπαϊκές οικονομίες. Όταν δε θα υπάρχουν άλλοι ξένοι οικονομικοί στόχοι για αυτούς, τότε θα στρέψουν τα όπλα τους εναντίον και της δικής τους χώρας.Οι απατεώνες έμποροι (τραπεζίτες) δε δουλεύουν για το όφελος καμιάς κυβέρνησης, αν και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το παιχνίδι των απατεώνων προς το δικό τους κέρδος. Αλλά δεν είναι ελεγχόμενο το παιχνίδι αυτό από τις κυβερνήσεις όπως το βλέπω, ούτε και θα είναι ικανές οι κυβερνήσεις να τους σταματήσουν όταν θα είναι αργά για να μάθουν το μάθημα τους.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δημόκριτος και σύγχρονη Κοσμολογία, Λεύκιπος, Αλκμάνα πόρος και τέκμωρας, Einstein & Rosen bridge, white holes, big bangs, super nova and black holes

Greek ten drachma coinImage via Wikipedia

Δημόκριτος Και Σύγχρονη Κοσμολογία



Δημόκριτος και σύγχρονη Κοσμολογία, Αλκμάνα πόρος και τέκμωρας, Einstein & Rosen bridge, white holes, big bangs, super nova and black holes.






Δωρεάν παιδεία δε πρέπει να σημαίνει άκρατα έξοδα και διορισμούς


ΕΛΛΑΔΑ 43.000 ευρώ στοιχίζει το πτυχίο ανθοκομίας! και πολύ παραπάνω από αυτό η όλη σχολή !

Το κομματικό κράτος της Ελλάδος θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα!

Στο όνομα της δωρεάν παιδείας έγιναν, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σπατάλες στο Δημόσιο τομέα.

Στο παραπάνω άρθρο δηλώνεται ξεκάθαρα ότι οι επιδοτήσεις των τριτοβάθμιων σχολών της Ελλάδος βασίζονται στον αριθμό των εισακτέων φοιτητών και όχι στον αριθμό των πρακτικά αποφοίτων με πτυχίο ή το πολύ στον αριθμό των παρακολουθούντων τα μαθήματα.

Οι ανάγκες και ο προϋπολογισμός των αναγκαίων καθηγητών, βοηθών, γραμματέων, τμηματαρχών και διευθυντών της κάθε σχολής βασίζονταν στους πλασματικούς αριθμούς των εισακτέων φοιτητών.

Έτσι οι διορισμοί ημετέρων και υμετέρων σε πλασματικές αλλά νομικά πάγιες ανάγκες των σχολών αυξάνονταν με την κάθε πλασματική αύξηση εισακτέων σε κάθε σχολή, με κάθε άνοιγμα νέας σχολής, άσχετα εάν υπήρχε έστω και ένας φοιτητής που έστων απλά παρακολουθούσε μαθήματα. Δε μιλάω για αριθμό αποφοίτων.

Έτσι πολλοί καθηγητές ελάμβαναν εδώ και πολλά χρόνια μισθούς, επιδόματα θέσεων, προαγωγές και αύξηση των διοικητικών τους ορίων, χωρίς να έχουν πρακτικά ούτε λίγες ώρες διδασκαλίας ή διοίκησης.

Οι καφετέριες ήταν το μέρος που πιο συχνά θα έβρισκε κάποιος τους καθηγητές και τους βοηθούς και τους γραμματείς παρά τα γραφεία που απλά περιείχαν επίσημη και ανούσια πρακτικά αλληλογραφία.

Πολλοί είναι τώρα από αυτούς συνταξιούχοι με διευθυντικές συντάξεις του Δημοσίου.

Ποιος τελικά έφαγε όλα αυτά τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου;

Ποιος διέταξε τις προσλήψεις; Ποιος δεν έκανε νομικό πλαίσιο ελέγχου; Ποιος δεν έκανε έλεγχο; Ποιος δεν έπραξε κάτι για να σταματήσουν οι κομματικοί παράλογοι διορισμοί; Ποιος έκτισε σχολές για καθηγητές αλλά χωρίς φοιτητές;
Από που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρήματα για τα έξοδα των σχολών; Απο δανεικά;

Ποιος ιδιωτικά προσλαμβάνει δεκάδες υπηρέτριες για το διαμέρισμα του και τις μισθοδοτεί από δανεικά της τράπεζας;

Άκαρδοι καιροί (κατά το Α της Ελληνικής )

Άκαρδοι καιροί (κατά το Α της Ελληνικής )

Ἂατοι οι τοκογλύφοντες Ελλάδος βιόν , αβρά καταπίνουν τον τόπο μας.
Αάατοι οι κυβερνήτες της πατρίδος, αβροτάζοντες  μεριμνείν το κοινό αγαθό.

Αγανακτούν οι πολίτες, αγείρονται στις πλατείες ως εν τη αγέλη αγήνωρες να δείξουν.
Το άγος της ψήφου ως Ερυνείας σκιά τους κατακαλύπτει.

Την αγαθίδα της Αριάδνης από το λαβύρινθο του κάθε αβληχρός τώρα ζητά να βρεί.

Ἂγγελος δεν φαίνεται νέων αγαθών κοντά μας, μηδέ αγαυός ό άναξ μας που χρόνια κυβερνούσε.

Μόνοι μας και ἀδευκοί ἁμαρτωλῶς αγόμεθα, ἀδολεχσούμε ἀχρόνως.
Ἂελλα τώρα ἒρχεται και μεις χωρίς λιμένα, ἂρμενα μεσ' το πέλαγος μ' ἀήσυλους ταγούς.

Αἰγιαλόν γυρεύομεν αἰδόμενοι πεπραγμένων, αἰσθανόμενοι την αἲολον πνοή του μέλλοντος μας.
Αἰτέοντες, το αίσχος μας κινεί την ἂκατο μας, ἂλαστος ξανά ἒρχεται σε μας ο Ἐπιμυθεύς.

Ἂκος ἀφροσύνης ἐπιθυμούντες , ἀλείτες ἀλαόμεθα ἂλιων θυμών.
Ἀσκληπιός ἡ ἀλήθεια και ἂκος ἡ σωφροσύνη, ἂλπιστος ἡ ἀλφή ἂμα τῃ ἀναστάσει..

Πτολεμαίος



Καμία σχέση δεν έχει ούτε με την 'Πόλη', όπως μερικοί φαντασιώνονται, ούτε με τη ΄χούντα των κουκουλοφόρων', όπως ευφάνταστα άλλοι επινόησαν.

Οι "οχτροί" είναι συγκεκριμένοι, και δεν είναι στο πρόσωπο άλλων λαών.

"Να σκοτώνονται οι λαοί για τ'αφέντη το φαΐ" έγραψε ο Βάρναλης και τραγούδησε ο Νίκος.

Αυτό σε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή του για να ξυπνήσουν αισθήματα μίσους χωρίς λόγο, αντί να δουν τον πραγματικό εχθρό, το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, που έχουν βασανίσει το λαό μας με πολέμους, δικτατορίες, εξορίες και φυλακές.




Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Λουκάς Θάνου
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης
Άλλες ερμηνείες: Νότης Σφακιανάκης

Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια
κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό
Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι
ούλοι δούλοι αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό
και μ' αφήναν νηστικό

Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
και με κάμα και βροχή ώσπου μου 'βγαινε η ψυχή
Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι
κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά
του χωριού την εκκλησιά

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι
όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα
Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
για τ' αφέντη το φαί

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσα άλλη γη

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απάνθισμα επιστολών Αδαμαντίου Κοραή, Επίκτητου Εγχειρίδιον

Ruins of Gordion, capital of Phrygian kingdomImage via WikipediaΑπάνθισμα επιστολών Αδαμαντίου Κοραή


ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ, Ιεράπολη Φρυγίας  (περ. 50 – 120 μ.Χ.)


Έλληνας στωικός φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. Υπήρξε σύγχρονος του Νέρωνος και του Τραϊανού, ήταν δε δούλος του Επαφροδίτου, και έζησε στις αρχές ως δούλες στη Ρώμη, όπου άκουσε τα μαθήματα του στωικού φιλοσόφου Μουσωνίου.

Παροιμιώδης ήταν η αταραξία του και η στωικότητά του. Λέγεται, ότι ο κύριός του, για να δοκιμάσει την απάθεια του Επίκτητου, έκοβε τις σάρκες τις κνήμης του με κοπτερό όργανο. Τότε ο δούλος φιλόσοφος στράφηκε και είπε απαθώς στο βασανιστή του: «θα την θραύσης». Και όταν αληθινά, του έσπασε το κόκαλο, ο Επίκτητος συμπλήρωσε: «Σου το είπον». Από τότε έμεινε χωλός.

Απελευθερώθηκε με εξαγορά και έγινε διδάσκαλος της φιλοσοφίας στη Ρώμη, απ’ όπου εκδιώχθηκε περί το 90 μ.Χ., ύστερα από διαταγή του Δομιτιανού κατά των. Αποσύρθηκε στη Νικόπολη της Ηπείρου και εκει συγκέντρωσε τους πολυπληθείς μαθητές του, που είχαν συρρεύσει από τη Ρώμη, και συνέχισε τη διδασκαλία του, θαυμαζόμενος για την απλότητα και την άκρα λιτότητά του.

Ο Επίκτητος υπήρξε ένας από τους πιστότερους ερμηνευτές του καθαρού στωικισμού.  

Ο Άδωνης πουλάει βιβλία

Ο Άδωνης πουλά βιβλία με το κιλό ...

Μια καταγγελία για τους χημικούς αεροψεκασμούς από το Καναδά και όχι μόνο

ChemtrailsImage by AndreaUrsiniCasalena via FlickrChemtrails - spraying in our sky

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να προσθέσω στη καταγγελία το γεγονός ότι όσες επιβατηγές αεροπορικές εταιρίες έχουν όριο βάρους αποσκευών που το τηρούν μέχρι γραμμαρίου, και κάθε τι πέραν του ορίου σας το χρεώνουν ως χρυσό, έχουν τον λόγο τους. Και δεν είναι ότι το ένα κιλό του καθενός από τους 300 επιβάτες θα δώσουν 300 κιλά περισσότερο φορτίο στον αέρα, αλλά το αεροπλάνο θα έχει 300 κιλά λιγότερη χωρητικότητα για να κουβαλάνε χημικά και να τα ψεκάζουν.

Για κάθε κιλό χημικών πληρώνονται επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις (που δίνουν άδεια πτήσεων και ψεκασμού) και τις χημικές βιομηχανίες που τα κατασκευάζουν και πληρώνονται από τους φόρους του κάθε κράτους αλλά και από πολυεθνικές μυστικές συμβάσεις σε διεθνείς πτήσεις.

Παλαιές κατασκευές είχαν τους ψεκαστήρες μακρυά από τις μηχανές των αεριωθούμενων, αλλά οι τελευταίες κατασκευές τα έχουν συγκαλυμμένους στο εσωτερικό ψυχρό μέρος των εξατμίσεων ώστε να μην είναι φωτογραφήσιμες από μακρυά και να φαίνονται ως  αποτελέσματα καύσεως.

Προσωπικά είδα με τηλεσκόπιο εταιρίες όπως (σ.σ. δεν ονομάζω για νομικούς λόγους αλλά έχω στοιχεία και εικόνες) αυτές που ανήκουν στις φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων ομάδα, αλλά και αεροπλάνα των ακριβών αεροπορικών εταιριών.

Δήμητρα Λιατήρη : Αεροψεκασμοί με χημικές ουσίες  http://www.holmestead.ca/