Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις…Διαβαστε το


iceland
Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λιγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο. 
Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».
Κατά την διάρκεια που οι ευρωπαϊκές χώρες, η μια μετά την άλλη, απειλούνται από την πτώχευση, η οποία (η πτώχευση) απειλεί την ύπαρξη του Ευρώ, το πέσιμο της οποίας θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλο τον κόσμο, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι εξουσιαστές αυτού κόσμου είναι να γίνει η Ισλανδία παράδειγμα για άλλες χώρες.
Ας δούμε γιατί:
Η Ισλανδία (πληθυσμός 320 χιλιάδες) ήταν μια από της πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
 Το 2003 με την τελική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος όλες οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν και, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι τράπεζες αυτές προσέφεραν το ονλαϊν-μπάνκινκ και με την συνδρομή του χαμηλότερου δυνατού κόστους οι τράπεζες αυτές έδειχναν μεγάλα ποσοστά κερδών.
 Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ονομάστηκαν IceSave, προσέλκυσαν πολλούς μικρούς Βρετανούς και Ολλανδούς επενδυτές. Αλλά παράλληλα με την αύξηση των επενδύσεων αυξανόταν και το εξωτερικό χρέος των τραπεζών.
Το 2003 το χρέος της Ισλανδίας ήταν ίσο με το 200% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 είχε φτάσει στο 900%. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έκανε το τελικό χτύπημα. Οι τρείς βασικές τράπεζες της Ισλανδίας ( Landbanki, Kapthing και η Glitnir) πτώχευσαν. Η κρόνα έχασε 85% της αξίας της έναντι του Ευρώ. Στο τέλος του χρόνου η Ισλανδία κήρυξε πτώχευση.
Η κρίση οδήγησε την Ισλανδία, με την διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας, στην αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ισλανδών με νεο συνταγμα. Αλλά αυτό επιτεύχθηκε με μεγάλο πόνο.
Να πως έγινε αυτό....

Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο (στο δάνειο) η Βρετανία και η Ολλανδία πρόσθεσαν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια.
 Η διεθνής οικονομικοί κύκλοι πίεζαν την Ισλανδία για δραστικά μέτρα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ ήθελαν να πάρουν το πιο πάνω χρέος «πάνω τους» με επιχείρημα ότι αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος για να μπορέσει η Ισλανδία να ξεπληρώσει την Βρετανία και την Ολλανδία.
Οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες και ταραχές ανάγκασαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Οι πρόωρες εκλογές του Απριλίου του 2009 ανέδειξαν στην κυβέρνηση έναν αριστερό συνασπισμό το οποίο καταδίκασε το νεοφιλελεύθερο οικονομικό σύστημα, αλλά αμέσως παραδόθηκε στις απαιτήσεις η Ισλανδία να επιστρέψει συνολικά τρία και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ. Έπρεπε ο κάθε Ισλανδός τα επόμενα 15 χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ κάθε μίνα. Έπρεπε δηλ. ο λαουτζίκος να θυσιαστεί για χρέη κάποιον ιδιωτών προς κάποιους άλλους ιδιώτες. Αυτό ήταν η σταγόνα η οποία υπερχείλισε το ποτήρι.

Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Η γνώμη ότι οι Ισλανδοί πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη των οικονομικών μονοπωλίων, ότι το σύνολο της χώρας πρέπει να πολιορκείται για αποπληρωμή ιδιωτικών χρεών, άλλαξε την σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών θεσμών, γεγονός το οποίο τελικά οδήγησε την πολιτική ελίτ της Ισλανδίας να πάρει μέρος του εκλογικού σώματος. Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.
Φυσικά η διεθνής κοινότητα αύξησε την πίεση στην Ισλανδία. Η Βρετανία και η Ολλανδία απειλούσαν με σκληρή καταστολή η οποία θα οδηγούσε σε απομόνωση της χώρας. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Όπως έλεγε ο Γκρίμσον: «Μας έλεγαν αν δεν δεχθούμε τους όρους τους, θα γίνουμε η Κούβα του Βορρά. Ναι, αλλά αν συμφωνούσαμε θα γινόμασταν η Αϊτή του Βορρά».
Στο δημοψήφισμα του Μαρτίου του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά των πληρωμή των χρεών. Το ΔΝΤ πάγωσε τους δανεισμούς αμέσως. Αλλά η επανάσταση (για την οποία δεν έγραψε κανένα από τα ΜΜ«Ε», περιλαμβανομένου και του Εβραιονιούζ-Evronews) δεν πτοήθηκε.
Με την υποστήριξη των οργισμένων πολιτών η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση.
Το Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον. Αλλά και πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα.
Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί: αποφάσισαν να υιοθετήσουν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την δύναμη της Διεθνής οικονομίας και των εικονικών νομισμάτων.
Για να γραφτεί νέο σύνταγμα ο Λαός της Ισλανδίας εξέλεξε 25 άτομα μεταξύ 522 ενήλικων, οι οποίοι δεν ανήκαν σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου.
 Οι αντιπρόσωποι αυτοί έπρεπε να είχαν προταθεί τουλάχιστον από 30 άτομα. Το έγγραφο γράφτηκε μέσα από το διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούσαν να κάνουν προτάσεις και σχόλια, βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια την διαμόρφωση του συντάγματος. Το σύνταγμα το οποίο τελικά γεννήθηκε μέσα από συμμετοχή των πολιτών, θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο προς έγκριση μετά από τις επόμενες εκλογές.
Σήμερα οι ίδιες λύσεις προτείνονται σε άλλα Έθνη. Λένε στο Έθνος των Ελλήνων ότι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι η μοναδική διέξοδος από το οικονομικό τέλμα. Τώρα τα ίδια λένε και στους Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους.
Ας ρίξουν μια ματιά στην Ισλανδία. Στην άρνησή τους να υποκύψουν στα ξένα συμφέροντα: όταν μια μικρή χώρα με δύναμη και με σαφήνεια διακηρύσσει ότι ο Λαός τους είναι κυρίαρχος….
Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις.


http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/12/blog-post_1832.html#more

True story - Wife catches her husband with erection with girlfriend in E.R.

Man enters emergency room with his girlfriend and a hard-on. Surprise wife walks in but remarkably hard-on does not go away. Cat fight.


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ



Περί τού «αγνώστου θεού» και άλλων παραμυθευμάτων το ανάγνωσμα


Περί τού «αγνώστου θεού»

Ο Απόστολος Παύλος στον Άρειο Πάγο«Και ο Παύλος, αφού στάθηκε όρθιος, στο μέσον τού Αρείου Πάγου*, είπε: “Άνδρες Αθηναίοι, σας βλέπω, από κάθε πλευρά, στο έπακρον θεολάτρες. Επειδή, ενώ περνούσα, και πρόσεχα τα σεβάσματά σας, βρήκα και έναν βωμό, στον οποίο υπάρχει η επιγραφή: ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ. Εκείνον, λοιπόν, που αγνοώντας λατρεύετε, αυτόν εγώ σας κηρύττω”» (Πράξεις Αποστόλων, 17: 22-23).

[* Όπως εύστοχα σημειώνει ο Παναγιώτης Μαρίνης«Θα πρέπει να γίνει κατανοητόν ότι, όπως και σήμερα έτσι και τότε, ο Άρειος Πάγος ήταν ανώτατο δικαστήριο κι όχι βήμα, απ' όπου ο κάθε γραφικός τής εποχής μπορούσε να αγορεύει...».]
Πασίγνωστη η μαρτυρία τού Παύλου. Πόσες και πόσες φορές δεν την ακούσαμε να χρησιμοποιείται ως απόδειξη σπερματικού λόγου και προφητικής αναμονής των αρχαίων Ελλήνων για τον έναν και μοναδικό αληθινό Θεό: Τον ιουδαιοχριστιανικό Γιαχβέ; Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι όπως διατείνονται οι χριστιανοί απολογητές. Κι αυτό δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα μιας ισχνής μειοψηφίας κακόπιστων αμφισβητιών, αλλά θέση με την οποία συντάσσεται ένα σημαντικό κομμάτι των ειδικών που ασχολήθηκαν με το θέμα
«Τω αγνώστῳ θεώ» ή «τοις αγνώστοις θεοίς»;
«Κατά τη μεταγενέστερη κυρίως αρχαιότητα οι φιλοσοφικές θεωρίες -ιδιαίτερα των στωικών- και η έντονη θρησκευτικότητα δημιούργησαν την πεποίθηση και ενίσχυσαν την αντίληψη ότι κανένας θεός δεν πρέπει να αγνοείται από τη λατρεία. Ακόμη και οι θεοί των οποίων τα ονόματα και οι συγκεκριμένες επιδράσεις δεν ήταν γνωστές, έπρεπε να τιμώνται. Έτσι, αυτοί οι “άγνωστοι” θεοί συμπεριλαμβάνονταν στο ευρύτερο “Πάνθεον” και αποτελούσαν μια πληρότητα του θεϊκού κύκλου, που συχνά εκφραζόταν με τη διατύπωση “πάντες θεοί”. Έτσι δημιουργήθηκε μια λατρευτική προσωνυμία που ήταν χαραγμένη σε επιγραφές βωμών των μεταγενέστερων χρόνων -και όπως φαίνεται, μόνο στον πληθυντικό αριθμό» (Πάπυρος Larousse Britannica, τ. 1, σ. 660, λήμμα: «Άγνωστος θεός»).
Τα παραδείγματα άφθονα:
«[…] ἐνταῦθα καὶ Σκιράδος Ἀθηνᾶς ναός ἐστι καὶ Διὸς ἀπωτέρω, βωμοὶ δὲ θεῶν τε ὀνομαζομένων Ἀγνώστων […]».
(Παυσανίας, Ελλάδος περιήγησις, «Αττικά», 1: 4)
«[…] τὰ δὲ ἐς τὸν μέγαν βωμὸν ὀλίγῳ μέν τι ἡμῖν πρότερόν ἐστιν εἰρημένα, καλεῖται δὲ Ὀλυμπίου Διός: πρὸς αὐτῷ δέ ἐστιν Ἀγνώστων θεῶν βωμὸς […]».
(Παυσανίας, Ελλάδος περιήγησις, «Ηλιακά A’», 14: 8)
«ΘΕΟΙΣ ΑΓ[ΝΩΣΤΟΙΣ] ΚΑΠΙΤ[ΩΝ] ΔΑΔΟΥΧ[ΟΣ]».
(Αναθηματική επιγραφή, που βρέθηκε το 1909 στην Πέργαμο και αποκαταστάθηκε από τούς ειδικούς)
«[…] σωφρονέστερον γάρ τό περί πάντων θεῶν λέγειν καί ταύτα Ἀθήνησιν, οὐ καί αγνώστων δαιμόνων βωμοί ἵδρυνται […]».
(Φιλόστρατος, «Βίος Απολλωνίου», 6: 3)
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ακόμα κι ο ίδιος ο Άγιος Ιερώνυμος (συντάκτης τής περίφημης «Βουλγκάτα», τιμώμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 15 Ιουνίου) εξέφρασε την άποψη ότι ο Παύλος στην περίπτωση τού επίμαχου βωμού, μετέτρεψε τον πληθυντικό «θεοῖς αγνώστοις» στον ενικό «ἀγνώστῳ θεῷ» και (σαν να μην έφτανε αυτό) παρέδραμε το υπόλοιπο κομμάτι τής επιγραφής που έλεγε: «[…] θεοῖς Ἀσίας, Εὐρώπης καί Ἀφρικῆς θεοῖς αγνώστοις καί ξένοις»! Tη θέση αυτή τού Ιερώνυμου επανέλαβε μάλιστα αργότερα και ο Οικουμένιος, Επίσκοπος Τρίκκης καθώς και ο Έρασμος στο «Μωρίας Εγκώμιον»:
[…] ‘Εάν δέ τις πιστεύῃ κατά τι τόν πεντάγλωσσον εκεῖνον ῾Ιερώνυμον, […] παρά τῷ θείῳ Παύλῳ και οἱ λόγοι τῶν ἱερῶν γραφῶν ἀντιφάσκουσι, καίτοι οὐδαμῶς καθ’ ἑαυτούς ἀντιφάσκοντες, ὅτε ἰδών τυχαίως ἐν Ἀθήναις τήν ἐπί τοῦ ναοῦ ἐπιγραφήν, “ἀγνώστῳ θεῷ”,ἔστρεψεν αὐτήν εἰς ἐπιχείρημα ὑπέρ τῆς χριστιανικῆς πίστεως, παραλείψας τους ἄλλους, δι’ ους περ ἐγράφη ἀπέσπασε δηλ. τοῦτο, Ἀγνώστῳ θεῷ, παραλλάξας καί τοῦτο ὀλίγον. Ἐπειδή τό ὅλον τῆς ἐπιγραφῆς εἶχεν οὕτω “Τοῖς θεοῖς Ἀσίας, Εὐρώπης καί Ἀφρικῆς θεοῖς αγνώστοις καί ξένοις” […]
Πέραν τούτου, δεν πρέπει να παραβλέπεται και το γεγονός ότι μερικοί θεωρούν το κείμενο των «Πράξεων» νοθευμένο ή μεταγενέστερη προσθήκη…
Ναι, αλλά ο Λουκιανός;
Το εκ πρώτης όψεως εύλογο αυτό ερώτημα των χριστιανών απολογητών πράγματι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο έργο τού μεγάλου συγγραφέα «Φιλόπατρις», βλέπετε, αναφέρεται ο όρκος: «Νή τόν άγνωστον ἐν Ἀθήναις» καθώς και ένα απόσπασμα που φαίνεται να δικαιώνει τον Παύλο: «[…] ἡμεῖς δέ τόν ἐν Ἀθήναις Άγνωστον ἐφευρόντες και προσκυνήσαντες χείρας εἰς οὐρανόν ἐκτείναντες τούτω εὐχαριστήσωμεν ὡς καταξιωθέντες τοιούτου κράτους ὑπήκοοι γενέσθαι».
Ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να μας διαφεύγει: Το συγκεκριμένο έργο τού Λουκιανού λοιπόν συγκαταλέγεται από
τους ειδικούς στα ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ αφού εκτιμάται ότι πιθανότατα γράφτηκε τον Μεσαίωνα! Και βέβαια αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε η επίκληση τού εν λόγω αποσπάσματος αυτομάτως καθίσταται κενή περιεχομένου.
Ωστόσο…
Υπάρχει ωστόσο και κάποια άλλη μαρτυρία που ουδόλως αποκλείει την εκδοχή τού Παύλου! Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι η αναφορά αυτή συχνά χρησιμοποιείται κι από τις δύο πλευρές, πιστούς κι αμφισβητούντες, με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο, αφού οι μεν αλλοιώνουν κατάφωρα το πραγματικό της νόημα, οι δε την ερμηνεύουν μονόπλευρα. Πρόκειται συγκεκριμένα για την αναφορά τού Διογένη Λαέρτιου στο «Βίοι και γνώμαι των εν φιλοσοφία ευδοκιμησάντων», (Α΄, Επιμενίδης, 110), όπου παραδίδεται μια εξήγηση για την προέλευση τής λατρείας των ανωνύμων θεών:
Ὅθεν καὶ Ἀθηναίοις τότε λοιμῷ κατεχομένοις ἔχρησεν ἡ Πυθία καθῆραι τὴν πόλιν· οἱ δὲ πέμπουσι ναῦν τε καὶ Νικίαν τὸν Νικηράτου εἰς Κρήτην, καλοῦντες τὸν Ἐπιμενίδην. Καὶ ὃς ἐλθὼν Ὀλυμπιάδι τεσσαρακοστῇ ἕκτῃ ἐκάθηρεν αὐτῶν τὴν πόλιν καὶ ἔπαυσε τὸν λοιμὸν τοῦτον τὸν τρόπον. Λαβὼν πρόβατα μελανά τε καὶ λευκὰ ἤγαγε πρὸς τὸν Ἄρειον πάγον. Κἀκεῖθεν εἴασεν ἰέναι οἷ βούλοιντο, προστάξας τοῖς ἀκολούθοις ἔνθα ἂν κατακλίνοι αὐτῶν ἕκαστον, θύειν τῷ προσήκοντι θεῷ· καὶ οὕτω λῆξαι τὸ κακόν. Ὅθεν ἔτι καὶ νῦν ἔστιν εὑρεῖν κατὰ τοὺς δήμους τῶν Ἀθηναίων βωμοὺς ἀνωνύμους, ὑπόμνημα τῆς τότε γενομένης ἐξιλάσεως.
Πολλοί απολογητές λοιπόν απομονώνοντας τη φράση «τῷ προσήκοντι θεῷ», τη μετατρέπουν σε…επιγραφή (!) και την παρουσιάζουν τεχνηέντως ως σχεδόν ταυτόσημη τής φράσης «τῷ ἀγνώστῳ θεῷ», παραβλέποντας το γεγονός ότι στο κείμενο γίνεται λόγος για πλήθος «προσηκόντων» -και ως εκ τούτου ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ- θεών! Κάποιοι άλλοι πάλι που απορρίπτουν διαρρήδην κάθε περίπτωση ύπαρξης βωμού με τη μονοθεϊστική διατύπωση τού Παύλου, υπερτιμώντας τη φράση «βωμούς ανωνύμους» την ερμηνεύουν μονόπλευρα χωρίς να ασχολούνται καθόλου με το γεγονός ότι αφού -σύμφωνα πάντα με το κείμενο- όπου σταματούσαν τα πρόβατα, στήνονταν βωμοί στην εκάστοτε προσήκουσα θεότητα τής περιοχής, η επίμαχη φράση κάλλιστα θα μπορούσε να αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου στα σημεία που σταμάτησαν κάποια πρόβατα, δεν ήταν γνωστή κάποια συγκεκριμένη θεότητα! Είναι δυνατόν δηλαδή να υπήρχαν ανάμεσα στους βωμούς γνωστών θεών και κάποιοι που όντως ήταν αφιερωμένοι «τῷ ἀγνώστῳ θεῷ», όχι όμως σ’ εκείνον τον άγνωστο θεό που φαντάζονται οι χριστιανοί απολογητές, τον Θεό όλης τής κτίσης, αλλά στον άγνωστο «προσήκοντα θεό» τής γύρω περιοχής!
Φυσικά αυτή δεν είναι παρά μόνο μία πιθανή εκδοχή. Υπάρχει, βλέπετε, και η περίπτωση οι εν λόγω βωμοί να μην έφεραν καμία απολύτως αναθηματική επιγραφή, να ήταν δηλαδή αυτό ακριβώς που δηλώνει και η επίμαχη φράση τού Λαέρτιου: Ανώνυμοι! Στην περίπτωση αυτή βέβαια είναι σαφές ότι δικαιώνονται εκείνοι που αποκλείουν το ενδεχόμενο ύπαρξης διατύπωσης στον ενικό αριθμό και το τοπίο ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο*.
[* Στον Παλατίνο Λόφο τής Ρώμης βρέθηκε ένας προχριστιανικός βωμός με την εξής επιγραφή: «SEI DEO SEI DEIVAE SAC [ RUM ] C. SEXTIUS ET CALVINUS PR [ AETOR ] DE SENATI SENSENTIA RESTITUIT». Σε διάφορες ξένες απολογητικές σελίδες αναφέρεται ότι η εν λόγω επιγραφή σημαίνει: «Τῷ ἀγνώστῳ θεῷ»! Στην πραγματικότητα όμως αυτό που λέει το κείμενο είναι: «Είτε σε θεό, είτε σε θεά». Το υπόλοιπο δε κομμάτι αναφέρει ότι ο βωμός αναστηλώθηκε κατ’ εντολή τής Συγκλήτου από τον Σέξτο. Εικάζεται ότι ο βωμός είτε έφερε ήδη πριν από την αναστήλωσή του την επιγραφή είτε απλώς η θεότητα στην οποία ήταν αφιερωμένος, με το πέρασμα τού χρόνου και την εγκατάλειψη είχε πλέον ξεχαστεί.]
Όπως και να ’χει, ένα είναι το σίγουρο: Ακόμα κι αν παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις τής πλειονότητας των ειδικών, τελικά όντως υπήρξε ο βωμός που περιέγραψε ο Παύλος, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυτό απόδειξη προφητικής αναμονής τού ενός και μοναδικού χριστιανικού Θεού. Το αντίθετο θα λέγαμε! Γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς, ποια η διαφορά ανάμεσα στον συμβολισμό που έκρυβε ο περίφημος Άγνωστος Θεός και σ’ εκείνον που κρύβει ο Άγνωστος…Στρατιώτης;


Αμαρτήματα σκέψης και ψυχικές παθήσεις

The eight solutions of Apollonius' problem. Th...
Image via Wikipedia
Σε μεγάλη αντίθεση με τους Έλληνες, όπου η κάθαρση των ψυχών, (που τις θεωρούσαν μέρος του σώματος και όχι κάτι ξένο) ήταν τυπική καθημερινή πράξη μέσω των εξαγνισμών και των προσφορών στους προγόνους και θεούς,  οι Χριστιανοί αυτοϋποδουλώνονται στις "αμαρτίες" που οι ίδιοι επινόησαν και οι ίδιοι θεωρούν ασυγχώρητες, απομάκρυναν τον εαυτό τους από την "ψυχή" τους χαρίζοντας την "αιώνια" παρουσία πριν αλλά και μετά το θάνατο.


Έτσι αποξενωμένοι από τις ψυχές τους οι χριστιανοί κατάντησαν μοιρολάτρες, ζήτησαν και κατασκεύασαν "μεσίτες" προς ίαση της "ψυχής" τους που δεν τους ανήκει, αλλά είναι μόνο υπεύθυνοι για την "τιμωρία" των πράξεων του πνεύματος και του σώματος τους.  Η σκέψη τους αυτή τους αναγκάζει να αναζητούν "Σωτήρα" στο πρόσωπο άλλων ανθρώπων ή ανθρωπόμορφων θεών. Χάσανε , εκδιώκοντας το στοιχείο του Ανθρώπου και τώρα αναζητούν την Μορφή του Ανθρώπου.

Η έννοια της "μετάνοιας" υπάρχει για τον απλούστατο λόγο της έλλειψης "πρόνοιας". Άλλο είναι να δίνεις ελεημοσύνη και λύπηση στους φτωχούς , και άλλο είναι να προνοείς ώστε να μην δημιουργούνται φτωχοί είτε από προσωπικές επιδιώξεις είτε από κοινωνικά κενά προγραμματισμού. 

Ο χριστιανισμός όχι απλά προσωποποίησε την έννοια του θεού αλλά και την έδωσε μοναδική ύπαρξη , αυθεντία σε όλα, παντοκρατορία, και έτσι οι χριστιανοί αφήσανε τη μέριμνα των προσωπικών τους αναγκών και ευθυνών στον "Προσωποποιημένο" τους θεό. "Αυτός μπορεί, αυτός ξέρει, αυτός να κάνει". 


Χάθηκε η προσωπική μέριμνα, κάτι που το παρακολουθεί ο καθένας χριστιανός να "διδάσκεται" στα κηρύγματα στις εκκλησίες τους κάθε φορά. 

Αυτό είναι μια πράξη "μετάνοιας" του κινήματος του χριστιανισμού και έχει βαθιά δόση Επιμήθειας αφού όταν κηρύτανε τον "Μοναδικό θεό" λέγανε ότι είναι ικανός για όλα. Σκλάβος του καθενός πιστού , υπηρέτης κάθε καθαρής προσευχής. 

Με απλά λόγια δώσανε στους άμυαλους και  βραδείς στη σκέψη, την ιδέα ότι με τις προσευχές έχεις ένα θεό να τα κάνει όλα για σένα. 

Μεγάλες ιδέες, αλλά αυτές ήταν μόνο και μόνο για να έχουν τυφλούς και φοβισμένους πιστούς ακολούθους. 

Ανάμεσα και σε αυτούς όμως, ήταν και οι αναζητούντες το "λυχνάρι του Αλαντίν" που του βρήκαν στις προσευχές. 

Σύντομα όμως τέτοιοι ακόλουθοι καταλαβαίνουν ότι το λυχνάρι είναι απάτη και ζητούν πίσω τα "λεφτά" τους από τον Ανατολίτη που τους το πούλησε. 

Εάν πραγματικά πιστεύουν ότι ο σκοπός των ιερέων είναι αγαθός και οι προσευχές τους αληθινά χωρίς εγωισμό, τότε γιατί καταφεύγουν στους δίσκους, παγκάρια, λιτανείες, περιφορές λειψάνων προς συγκομιδή των αναγκαίων αντί να υπηρετούνται από τον Παντοδύναμο Παντοκράτορα θεό τους όπως αυτοί διδάσκουν δια της προσευχής και μόνο; 

Ο διαχωρισμός της ψυχής από το σώμα του ανθρώπου είναι αυτό που πούλησαν για ουράνιο θησαυρό και τελικά είναι η πηγή του κολασμού τους. 

Όσοι αντιβαίνουν στην πραγματικότητα της φύσης , έχουν εχθρό την ίδια τους την ολόκληρη φυσική ύπαρξη, που συγκαταλέγει και την ψυχή του σώματος. Ο χριστιανισμός προξενεί διχασμένες προσωπικότητες, αρνούμενες και ανίκανες να ζήσουν αρμονικά με την Αλήθεια της Ύπαρξης τους στο Φυσικό Κόσμο.

Ζούνε μέσα σε ένα κόσμο που θα μπορούσαν να τον κάνουν όσο όμορφο θέλουν, αλλά αρνούνται να ζήσουν τώρα , περιμένοντας την επόμενη ζωή για να βρούνε έτοιμα όλα όσα φανταστήκανε τώρα αλλά αρνήθηκαν να προσπαθήσουν να τα πραγματοποιήσουν. 

Ο Χριστιανισμός είναι η άρνηση της Ζωής , που θυσιάζει ζωές στο όνειρο μιας ονειρεμένης άλλης ζωής. Χαμένοι τώρα , χαμένοι για πάντα ...



Ο Γρηγόρης Ψαριανός για τις θρησκείες

Η Ευρώπη πάει ανατολικά ...

Η εικόνα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο...
Image via Wikipedia
Κάπως έτσι αισθησιακά ξεκινά η Ευρωπαία (Ευρώπη) για να φορέσει τα μαύρα της ...

Όχι , δεν εννοώ τα σέξυ μαύρα εσώρουχα ...

Μιλώ για τα μαύρα κουκούλια που δεν αφήνουν ούτε τον ήλιο να δει τη φτέρνα της ...

Στο όνομα του θεού της Σελήνης , ο Ήλιος θα δεχθεί ολική έκλειψη ...

Η νύξ αρχίζει με την οικονομική δικτατορία, που είναι φυσικό να προκαλέσει εκπαιδευτική ανεπάρκεια, πορεύοντας την παραγωγή και οικονομία σε ύφεση.

Η οικονομική και εργασιακή κρίση αφαιρεί τις επλίδες από την πολιτική διοίκηση και προωθεί τον απλά πορευόμενο άνθωπο προς τη θρησκειολογική ελπίδα, που φέρνει ακόμαπιο βαθειά κρίση και κατανόηση της καταστάσεως, άρα και την οργάνωση οποιασδήποτε επίλυσης των κοινωνικών , πολιτικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών θεμάτων.

Τους μένουν μόνο οι αναμνήσεις από την εσωτερική ομορφιά που πλέον είναι πρόθυμοι να την καλύψουν για να μη προσβληθούν οι ανόητοι και οι άσχημοι.


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

The meaning of orthodox according to the Oxford Dictionary

English: Hindu Wedding - See also File:Hindu F...
Image via Wikipedia
Rabbi Moshe Feinstein
Image via Wikipedia
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 21:  Russian Orthodox...
Image by Getty Images via @daylife

orthodox


Pronunciation:
/ˈɔːθədɒks/

adjective

  • 1 following or conforming to the traditional or generally accepted rules or beliefs of a religion, philosophy, or practice:Burke’s views were orthodox in his timeorthodox medical treatmentorthodox Hindus 
  • (of a person) not independent-minded; conventional and unoriginal:
    ο μη ανεξάρτητα σκεπτόμενος -  συμβατικός και προσκολημένος σε ιδέες τρίτων:a relatively orthodox artist 
  • 2 of the ordinary or usual type; normal:they avoided orthodox jazz venues 
  • 3 (usually Orthodoxrelating to Orthodox Judaism:Orthodox Jewish boyseveryone I knew was Orthodox
  • 4 (usually Orthodoxrelating to the Orthodox Church.

Derivatives

orthodoxly

adverb

Origin:

late Middle English: from Greek orthodoxos (probably via ecclesiastical Latin), from orthos 'straight or right' + doxa 'opinion'

Richard Dawkins - Does the Devil Exist?

Ο πλούσιος και το σέξ

Η Τέχνη του μπάρμπικιου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το Χόρτο του Θεού

Παράξενη Ασθένεια

Δραχμές ή Ευρώ, μιά ζωή κοροϊδία!

Επίθεση Θυσίας = SUICIDE BOMBING IN ISLAM = Sacrificial Attack

English: Sword of Caliph Umar, with later hilt
Image via Wikipedia
Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, στα μουσουλμανικά αραβικά ονομάζονται επιθέσεις θυσίας.

Δεν έχει να κάνει με τις νομοθεσίες του ισλάμ περί αυτοκτονίας αλλά περί της θυσίας προς το θεό τους.

Είναι εκ θεμελίων επικίνδυνη η θρησκεία τους.

Shahi Bukhari.
Volumn 001, Book 001(Revelation), Hadith Number 001.
Narated By 'Umar bin Al-Khattab : I heard Allah's Apostle saying, "The reward of deeds depends upon the intentions and every person will get the reward according to what he has intended. So whoever emigrated for worldly benefits or for a woman to marry, his emigration was for what he emigrated for."


Fear is every Religion's Power. And humans provide it for free to their oppressors. Ο Φόβος ως πηγή δύναμης κάθε θρησκείας.

maths
Image by Sean MacEntee via Flickr
Εδώ θα δείτε τι ταΐζουν στους πιστούς μουσουλμάνους οι θρησκευτικοί τους ηγέτες.

Αν και τα γράμματα είναι αχνά στα αγγλικά, η παραμυθολογία δεν χρειάζεται και πολλά λόγια για να κατανοηθεί από τις εικόνες του παραμυθιού αυτού.

Here is what they feed to muslims every day. A fear a day , sends the logic away.

This video by philhellenes was removed from his channel by YouTube. The reason was a dmca-claim by the Muslim featured in this video.

The use of the original material falls under fair use and the dmca-claim appears to have been filed to silence philhellenes.




How muslims fear their dead body being "tortured to death" ?

Πως οι μουσουλμάνοι φοβούνται να "νιώσουν" το νεκρό τους σώμα να "βασανίζεται έως θανάτου";

Ο καθένας αξίζει τη ζωή που ετοιμάζει, και αυτοί που χτίζουν στο φόβο, εκεί θα κατοικούν και εκεί θα πεθάνουν.

SHOCKING!!! Hassidic rabbi tortured Jewish children

Hassidic rabbi Elior Chen Noam only followed the rules of orthodox Judaism, as it is taught by the great halachic authority - the Vilna Gaon in his famous "Even Shleima" 6:1-2.

Sam Harris: What happens if you really follow the bible

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Modern Jesus going over a Lake

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Christopher Hitchens on debating religion and the elections

Janjuah Says Greece, Portugal Could Default in 2012

€YPO - POLIS burning
Image by quapan via Flickr
Dec. 2 (Bloomberg) -- Bob Janjuah, the co-head of cross-asset allocation strategy at Nomura International Plc, talks about the U.S. economy, outlook for European economies in 2012 and investment strategy. He speaks with Maryam Nemazee on Bloomberg Television's "The Pulse." (Source: Bloomberg)

Bill Maher on the Super Rich

Μαθηματικά για τραπεζίτες / Maths for Bankers





Bird and Fortune - Subprime Crisis

John Bird and John Fortune (the Long Johns) brilliantly, and accurately, describing the mindset of the investment banking community in this satirical interview.

High Unemployment Linked To Increasing Number Of Face Tattoos

A new jobs report from the Department of Labor shows that Americans are out of work because many of them now have face tattoos and employers are reluctant to hire anyone who would willingly mar their face with tiger stripes.