Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επιστροφή στις Ελληνικές Παραδόσεις


Η προσέλευση των πολιτών φέτος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που έμειναν ανοιχτά, με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, στην Ακρόπολη, το Σούνιο αλλά και σε όλη την επικράτεια, έφτασαν τις 110.000.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=26726956

o σκύλος τώρα βλέπει τηλεόραση ...

Ο σκύλος διαβάζει ...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Άγγελος Σωτήρας: “Stop being weak.” An Interview with Angelo Sotira, CEO of deviantART.com

“Stop being weak.” An Interview with Angelo Sotira, CEO of deviantART.com

What advice does Sotira have for new entrepreneurs? For one thing, don’t be weak. He feels that the new crop of entrepreneurs has it a lot easier than he did and needs to do more with very little. He also feels that his generation built platforms while the new generation will be all about marketing, creating the most powerful generation of marketers the world has ever seen.




Η οικονομική μας σχοινοβασία

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/---90------2010092728069/
Με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία ο ίδιος ο μηχανισμός στήριξης που απέτρεψε τα χειρότερα τον περασμένο Μάιο, καθώς δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα τοκοχρεολυσίων ύψους 90 δις. ευρώ, έτοιμη να εκραγεί το 2014, αν δεν συμφωνηθεί μια αναθεώρηση των όρων δανεισμού από το μηχανισμό στήριξης!

Οι υπολογισμοί στους οποίους βασίσθηκε το μνημόνιο δανεισμού, διαστρεβλωμένοι από τις πολιτικές επιδιώξεις των παραγόντων που μετείχαν στη διαπραγμάτευση για τη «διάσωση» (των πιστωτών) της Ελλάδας, με πρώτη την Γερμανία, κατέληξαν να προγραμματίσουν με απόλυτη ασφάλεια τη χρεοκοπία της χώρας αμέσως μόλις λήξει η περίοδος των δανειακών ενισχύσεων.

Οι αγορές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και πιέζουν ασφυκτικά για αλλαγή των όρων δανεισμού της χώρας, η οποία όμως προσκρούει και πάλι σε κοντόφθαλμους υπολογισμούς της γερμανικής ηγεσίας:

- Το 2014, το πρώτο έτος που η Ελλάδα καλείται να βρει χωρίς δεκανίκια το δρόμο της στις αγορές ομολόγων, σχηματίζεται μια εφιαλτική εικόνα για τα τοκοχρεολύσια, που θα πρέπει να καλυφθούν με δανεισμό και μάλιστα με βιώσιμους όρους. Δηλαδή, με εκδόσεις πολυετών ομολόγων, με πραγματικές αποδόσεις (αφαιρουμένου του πληθωρισμού) χαμηλότερες από το ρυθμό ανάπτυξης.
- Τα χρεολύσια από λήξεις παλαιότερων δανείων το 2014 θα φθάσουν τα 40,6 δις. ευρώ, ενώ τα χρεολύσια από τα τριετή δάνεια του μηχανισμού στήριξης θα ανέλθουν σε 28,6 δις. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και οι δαπάνες τόκων του δυσθεώρητου χρέους (150% του ΑΕΠ), που θα ξεπεράσουν τις 8 μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή θα φθάσουν περίπου σε 20 δις. ευρώ. Το άθροισμα προσεγγίζει τα 90 δις. ευρώ, ή περίπου 40% του ΑΕΠ του 2014! Δηλαδή, ακόμη και αν η χώρα έχει καταφέρει να εξαφανίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού ως τότε, ο λογαριασμός των τοκοχρεολυσίων θα είναι διογκωμένος πέρα από κάθε όριο ανοχής των αγορών.

Στην πραγματικότητα, όμως, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα εμφανισθεί στις αγορές το 2014, αλλά πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με το μνημόνιο, το 2012 η Ελλάδα θα έχει να καλύψει χρεολύσια από λήξεις παλαιών δανείων ύψους 40,5 δις. ευρώ, αλλά από το μηχανισμό στήριξης θα λάβει μόνο 24 δις. ευρώ -αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να διαθέσει στις αγορές ομόλογα αξίας τουλάχιστον 35 δις. ευρώ.

Ποιος σοβαρός επενδυτής, όμως, θα δανείσει έστω και ένα ευρώ με τίτλους μεγάλης διάρκειας, σε μια χώρα που το 2014 θα έχει να καλύψει χωρίς την παραμικρή διεθνή στήριξη ένα λογαριασμό τοκοχρεολυσίων, διογκωμένο πέρα από κάθε όριο; Το πιθανότερο είναι, ότι αν δεν αλλάξουν θεαματικά οι όροι δανεισμού από το διεθνή μηχανισμό στήριξης η αγορά ομολόγων θα κρατήσει την Ελλάδα αποκλεισμένη και το 2012, αφού η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών θα είναι αδύνατο να υπερκεραστεί από την όποια πρόοδο μπορεί να έχει επιτευχθεί στην οικονομία στο μεταξύ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η τιμολόγηση των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS), όπως προκύπτει από στοιχεία των αρχών Σεπτεμβρίου που επεξεργάσθηκαν αναλυτές του Council of Foreign Relations (δείτε το με σχολιασμό εδώ: http://blogs.cfr.org/geographics/2010/09/02/greek-debt-2/), δείχνει ότι για περιόδους δανεισμού από τρία χρόνια και πάνω οι αγορές θεωρούν, ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από αυτόν που είχε στις 30 Απριλίου ή στις 11 Μαϊου, λίγο πριν και λίγο μετά τη διεθνή συμφωνία δανεισμού. Σε ορίζοντα δεκαετίας, μάλιστα, η πιθανότητα χρεοκοπίας ξεπερνά το 90% και γίνεται σχεδόν… βεβαιότητα (εξ ου και ο τίτλος του σχετικού γραφήματος: «Η ελληνική χρεοκοπία είναι μόνο θέμα χρόνου»).

Στο απλοϊκό ερώτημα κάθε πολίτη, «μα, πώς οι ισχυροί της Ευρώπης και το ΔΝΤ δημιούργησαν ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας που την οδηγεί σε… ραντεβού με την χρεοκοπία», η απάντηση που δίνουν αναλυτές ανάγει το πρόβλημα στη σφαίρα της πολιτικής. Οι δανειστές της χώρας ασφαλώς και αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο που δημιούργησαν –και το αντιλαμβάνονταν εξαρχής-, αλλά το… ανοσιούργημα του μνημονίου διαμορφώθηκε υπό την επιρροή πολιτικών παραμέτρων, που εκείνη την εποχή έμοιαζε αδύνατο να παραβλεφθούν.

Το βασικό πρόβλημα, όπως λένε αναλυτές, ήταν ότι η γερμανική κυβέρνηση «στύλωσε τα πόδια» σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των δανείων προς την Ελλάδα, αρνούμενη κατηγορηματικά να αυξηθεί η διάρκειά τους πάνω από τα τρία χρόνια. Η καγκελάριος Μέρκελ έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να διαβεβαιώσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους, ότι η βοήθεια στην Ελλάδα, όπως και το σχήμα στήριξης όλων ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης, θα είχε προσωρινό χαρακτήρα και αυτή η πολιτική σκοπιμότητα φαίνεται ότι διαστρέβλωσε εντελώς την οικονομική λογική του σχήματος διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα και διαβεβαιώνει την Αθήνα, ότι εφόσον δείξει «καλή διαγωγή» φέτος, μέσα στο 2011 οι όροι διεθνούς δανεισμού θα αναθεωρηθούν, με μια γενναία επιμήκυνση των δανείων, ώστε το πλάνο να γίνει βιώσιμο. Η αναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με την τρόικα θα γίνει αμέσως μόλις καταφέρει η κυβέρνηση να ανακοινώσει (με σχετική πιστοποίηση της Eurostat και της τρόικας), ότι πέτυχε το στόχο για το φετινό έλλειμμα, δηλαδή την άνοιξη του επόμενου χρόνου. Αν οι νέοι όροι πείσουν τις αγορές ότι η βόμβα του 2014 αποσυνδέθηκε, θα ανοίξει πραγματικά και ο δρόμος επιστροφής της χώρας στις αγορές…

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Θα ξεχάσουμε;

Ο Μέγας Κάρολος αυτοκράτωρ των Ρωμαίων ήταν αγράμματος


Στην επίσκεψη μου στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, η αίθουσα Magna Carta περιέχει το μέγα χάρτη συμφιλίωσης των φεουδαρχών με τον Κάρολο τον Μέγα [Charlemagne (Charles the Great), King of the Franks and Emperor].

Το πρόβλημα στο κείμενο δεν είναι ότι είναι παλαιό, στιλβωμένο και με μικρά γράμματα για να διαβάσει κανείς την υπογραφή του αυτοκράτορα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο αυτοκράτορας δεν το υπέγραψε ποτέ με το όνομα ή το τίτλο του. Έβαλε μόνο τη σφραγίδα του στο κερί.

Ο λόγος ήταν ότι ο αυτοκράτωρ ήταν αγράμματος και μόνο οι αυλικοί ιερωμένοι της εποχής του διαβάζανε και γράφανε ότι τους ζητούσε εκείνος.

Η όλη του εξουσία βασίζονταν στην εμπιστοσύνη του στους αυλικούς υπηρέτες και ιερωμένους.

Αυτή είναι και η εικόνα της μεσαιωνικής ζωής της Ευρώπης που μόνο οι ιερωμένοι διαβάζανε, γράφανε και μιλούσαν περί θεών και διαβόλων.

Η αριστοκρατία είχε εξουσία λόγω απλής οικονομικής ευμάριας.

Η τάξη των καρδιναλίων, επισκόπων, και ιερατικών προϊσταμένων με τη μαγεία των περιορισμένων γραμματικών γνώσεων, επιρρέαζαν ή και ελέγχαν τις πολιτικές διοικήσεις και το λαό.

Ο διαφωτισμός ήταν μια κίνηση που αποσκοπούσε στην επανίδρυση της αριστοτελικής παιδείας στις μάζες και της επέκτασης της γνώσεως δια του επιστημονικού πειραματισμού και ελέγχου θεωριών και πράξεων.

Η εκκλησία της δυτικής Ευρώπης στάθηκε σθεναρά κατά της αριστοτελικής μορφής παιδείας, και αργότερα υπέκυψε σε τέτοιο βαθμό, ώστε και αρκετοί ιερωμένοι και καλόγεροι να εκδίδουν επιστημονικές έρευνες.

Στην ανατολική Ευρώπη, η φεουδαρχική εξουσία της εκκλησίας, κρύβονταν κάτω από το πέπλο της Οθωμανικής διοίκησης, αλλά και μετά την αποσύνθεση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, κατάφερε να έχει ακόμα στη κατοχή της τεράστιες περιουσίες.

Αυτός ο πλούτος είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει κάθε πολιτικό στην ανατολική Ευρώπη να ασπάζεται τον εκάστοτε εκκλησιαστικό ηγέτη, όχι από ευλάβεια πίστεως, αλλά από ανάγκη δήλωσης συνεργασίας με τους ισχυρούς οικονομικούς και κοινωνικούς (εκλεκτόρων) παράγοντες της ανατολικής Ευρώπης, πρώην κτήσεις των Οθωμανών.

Λέτε την αγραμματοσύνη των ηγετών και των λαών, να την άφησαν αναξιοποίητη και ανεκμετάλευτη οι οποιοιδήποτε ιερατικοί παράγοντες της Ευρώπης;

Ας δούμε καλά πότε άρχισε το τέλος του μεσαίωνα:

Οι λόγιοι της Ελληνικής γνώσης και παράδοσης αποχώρησαν από την Οθωμανική επέκταση τους που δημιούργησε μια θρησκειοκρατούμενη Ασία, Αφρική και Βαλκανική χρυσόλιρη αυτοκρατορία, μεταφέροντας την ελληνική γνώση και αρετή στην Ιταλική χερσόνησσο (Φλωρεντία, Φερράρα, Βενετία), όπου ήταν και οι ζευκτήριοι πόλοι της Δύσης με την Ανατολή της Ευρώπης.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες (μη χριστιανοί) της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων ήταν αρκετές δεκάδες χιλιάδες

Κατόπιν της αποτυχίας της επανένωσης των δύο πολιτισμών, οι λόγιοι και οι σχολές τους κινήθηκαν δυτικότερα προς την Γαλλία, και μετά από πολλά χρόνια εμφανίσθηκε το κίνημα του Διαφωτισμού, μέσα στο οποίο φαίνεται καθαρά η ελληνική σχολή σκέψης και οι αρετές των προγόνων μας, μέσα σε ένα πλαίσιο που αρμόζει στη σύγχρονη κοινωνική τάξη.

Magna Carta

Προστέθηκε νέα υπηρεσία θρησκευτικού περιεχομένου στα Ηνωμένα Έθνη


Διορίστηκε πρέσβης υποδοχής και διπλωματικής επαφής με εξωγήινους.

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο (Astrophysicist to be named UN's alien ambassador), η κυρία Mazlan Othman, αναλαμβάνει καθήκοντα πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό την ενημέρωση, καλωσόρισμα και ένταξη των εξωγήινων στην γήινη ζωή.

Περαστικά μας.

Παρισιάνικη μόδα έρχεται σε όλη την Ευρώπη (θρησκευτικού τύπου)

Islamic prayer reminder software on PDAImage by dlisbona via FlickrΑυτός είναι λοιπόν ο νέος τρόπος ζωής, εργασίας και ευημερίας στην Ευρώπη;

Θα χρειάζεται κάθε "εργαζόμενος" άδεια πέντε ωρών κάθε ημέρα για να προσεύχεται σε φανταστικούς θεούς για πιλαφένια σύννεφα γεμάτα παρθένες;

Σύμφωνα με ένα ακαδημαϊκό Άραβα, ο μέσος όρος ημερήσιας απασχόλησης στις αραβικές χώρες είναι 37 λεπτά εργασίας (Memri TV).

Αυτός είναι λοιπόν ο δρόμος της ανάπτυξης, της επιστήμης και της τεχνολογίας που θέλουνε να μας προτρέψουν να ακολουθήσουμε;

Ποιο επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα μπορεί να δώσει αποτελέσματα εάν ακολουθήσουμε το σχέδιο πρώτα προσευχή, μετά διάλειμμα, μετά ψώνια, μετά αερολογία και στο τέλος μισή ώρα εργασίας για κάτι που ήδη θα έχουμε ξεχάσει περί τίνος πρόκειται και θα χρειαστούμε μισή ώρα να το θυμηθούμε; Δηλαδή εκεί που θυμηθήκαμε τι κάναμε, τελειώσαμε για σήμερα!

Αυτό μου θυμίζει ένα λαϊκό άσμα:




Μόδα μιλάμε Παρισιού ...



Enhanced by Zemanta

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το αρχαιότερο ζωντανό του κόσμου μας είναι 500 χιλιάδων ετών σε ηλικία


Rachel Sussman: The world's oldest living things.

About this talk

Rachel Sussman shows photographs of the world's oldest continuously living organisms -- from 2,000-year-old brain coral off Tobago's coast to an "underground forest" in South Africa that has lived since before the dawn of agriculture.

About Rachel Sussman

Rachel Sussman is on a quest to celebrate the resilience of life by identifying and photographing continuous-living organisms that are 2,000 years or older, all around the world.

Why you should listen to her:

For the past five years, Rachel Sussman has traveled around the globe photographing organisms that have lived for more than 2,000 years. From 500,000-year-old actinobacteria in the Siberian permafrost a lone spruce standing on a mostly barren mountain in Sweden, her images capture both the robustness and fragility of life. While these organisms' longevity dwarfs even that of human civilization, they all depend on ecosystems in fine balance -- a balance thrown into question by human encroachment and climate change.

Sussman's work has been exhibited throughout the United States and Europe in venues including the Museum of Natural History.

"The collection offers a rare perspective of life on Earth. Some of the organisms Sussman has captured look alien. Many were alive in the bronze age. Others were eking out an existence long before modern humans rose up and migrated out of Africa."
The Guardian




Enhanced by Zemanta

Ο ΄Αντονι Ατάλα για τη δημιουργία νέων οργάνων


Ο ΄Αντονι Ατάλα για τη δημιουργία νέων οργάνων.


About this talk

To πιο σύγχρονο εργαστήριο του Άντονι Ατάλα δημιουργεί ανθρώπινα όργανα -- από μύες μέχρι αιμοφόρα αγγεία, κύστες και άλλα.Στο ΤEDMED,δείχνει ένα βίντεο των βιο-μηχανικών του που δουλεύουν σε μερικές επιστημονικής φαντασίας μικροσυσκευές,συμπεριλαμβανομένου ενός βιολογικού αντιδραστήρα που μοιάζει με φούρνο(προθέρμανση στους 98.6 F) και μιας μηχανής η οποία "τυπώνει"ανθρώπινο ιστό.


About Anthony Atala

Anthony Atala asks, "Can we grow organs instead of transplanting them?" His lab at the Wake Forest Institute for Regenerative Medicine is doing just that -- engineering tissues and whole organs (bladders and, soon, kidneys) using smart bio-materials and cutting-edge techniques.

Why you should listen to him:

Anthony Atala is the director of the Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, where his work focuses on growing and regenerating tissues and organs. His team engineered the first lab-grown organ to be implanted into a human -- a bladder -- and is developing experimental fabrication technology that can "print" human tissue on demand.

In 2007, Atala and a team of Harvard University researchers showed that stem cells can be harvested from the amniotic fluid of pregnant women. This and other breakthroughs in the development of smart bio-materials and tissue fabrication technology promises to revolutionize the practice of medicine.

"Anthony Atala bakes things that will make you feel good inside, but we're not talking cakes and muffins."
PBS

Enhanced by Zemanta

Ηρωες Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα

Άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί Λευκάδας...Image via Wikipedia

Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Ιδρυμα στη Νέα Υόρκη διερευνά το ρόλο των ηρώων στην κοινωνία, στην έκθεση "Ηρωες Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα"


"Οι άνθρωποι σήμερα θεωρούν τους Έλληνες ήρωες και τις ηρωίδες μυθικούς χαρακτήρες, δημιουργήματα των ποιητών και των storytellers", δήλωσε ο πρέσβης Λουκάς Τσίλας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ωνάση (ΗΠΑ). "Αλλά για τους αρχαίους Έλληνες, επρόκειτο για πραγματικούς άνδρες και γυναίκες που έζησαν, πέθαναν και με κάποιο τρόπο υπερέβησαν τον θάνατο. Εκ μέρους του Ιδρύματος, είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την έκθεση Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα, διερευνώντας την αρχική έννοια του ηρωισμού μέσα από μία παρουσίαση εξαιρετικών έργων τέχνης που διατρέχουν πάνω από έξι αιώνες".


Οι ήρωες θεωρούνταν "ιδρυτές, προστάτες, θεράποντες ή βοηθοί, αλλά και επικίνδυνοι και στοιχειωμένοι εκδικητές που έπρεπε να κατευναστούν".

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Enhanced by Zemanta

Οι άθεοι και οι εβραίοι είναι πιο διαβασμένοι σε θρησκευτικά θέματα

Οι άθεοι και οι εβραίοι είναι πιο διαβασμένοι

Έρευνα του ανεξάρτητου Φόρουμ για τη Θρησκεία και την Δημόσια Ζωή στις ΗΠΑ έκανε 32 ερωτήσεις σε 3.400 ανθρώπους, βγαλμένες από τη Βίβλο, το Κοράνι και άλλες θρησκείες. Ποιοι απάντησαν σωστά; Οι άθεοι και οι εβραίοι...

Κατά μέσο όρο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σωστά στις μισές ερωτήσεις, αλλά το αξιοπερίεργο ήταν ότι αυτοί που είχαν τις περισσότερες σωστές απαντήσεις ήταν οι άθεοι και οι αγνωστικιστές και ακολούθησαν οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι!

Μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια, ακόμα και όταν οι ερευνητές χώρισαν τους ερωτηθέντες σε ηλικίες.

Για τους περισσότερους από εμάς, τα αποτελέσματα μπορεί να ξαφνιάζουν, όμως για τον πρόεδρο των Αμερικανών Αθεϊστών, Ντέιβιντ Σίλβερμαν, πρόκειται για κάτι που ισχύει έτσι κι αλλιώς:

«Ο αθεϊσμός είναι αποτέλεσμα της πλήρους γνώσης και κατανόησης της χριστιανικής θρησκείας και όχι της απλής άρνησης στο Θεό. Έχω δώσει τη Βίβλο στην κόρη μου να τη διαβάσει. Έτσι γίνονται άθεοι οι άνθρωποι. Διαβάζουν τη Βίβλο», σχολίασε ο Σίλβερμαν στους New York Times.

Οι ερωτήσεις ήταν κατά κύριο λόγο κλειστού τύπου και ενδεικτικά αναφέρονται μερικές ερωτήσεις:

1.Που γεννήθηκε ο Ιησούς;

2.Ποιος απαρνήθηκε τρεις φορές τον Ιησού;

3.Ποιος συνέταξε τις 10 εντολές;

4.Τι θρησκεία είναι ο Δαλάι Λάμα;

5.Τι είναι το Ραμαζάνι;

Μέλη της έρευνας αναφέρουν ότι το 45% των ερωτηθέντων που δήλωσαν Καθολικοί δεν ήξεραν ότι στη Θεία Κοινωνία το Κρασί και το Ψωμί συμβολίζει το Αίμα και το Σώμα του Χριστού ενώ το 53% των Προτεσταντών δεν ήξερε πως ο Λούθηρος ήταν ο “ιδρυτής” του Προτεσταντισμού!


  • Atheists, Jews most informed about world's faiths

  • Christians in the United States are less knowledgeable about the world's religions than are non-believers and practitioners of other faiths, according to a poll published Tuesday.

    The survey, which tested respondents' knowledge of the tenets, histories and leading figures of major religions, found that atheists and agnostics scored highest, followed by Jews and Mormons.

    Performing less well were evangelical Protestants, mainline Protestants and Catholics -- who combined form a large majority of Americans -- according to the survey by the Pew Forum on Religion and Public Life.

    The poll found that Americans overall correctly answered only half of the 32 religious knowledge questions on the survey.

    Pew determined, among other findings, that fewer than half of Americans (47 percent) knew that the Dalai Lama is Buddhist, and only about one respondent in four (27 percent) knew that most people in Indonesia are Muslims.

    There were also substantive gaps in Americans' knowledge about the Bible.

    Just seven in 10 respondents (71 percent) knew that Jesus, according to the Christian holy book, was born in Bethlehem.

    Slightly more than than six in 10 (63 percent) meanwhile, were able to correctly name Genesis as the first book of the Bible.

    Atheists and agnostics outperformed the national average, scoring 20.9 correct answers, while Jews and Mormons did nearly as well, with 20.5 and 20.3 correct answers, respectively.

    But Christians tended to lag overall, with Protestants scoring on average of just 16 correct answers and Catholics 14.7.

    The survey found that Jews, atheists and agnostics scored especially well on questions related to Buddhism, Hinduism and Judaism, and that Jews, atheists and agnostics excelled on questions about the role of faith in public life, such as what the US Constitution says about religion.

    Mormons and white evangelical Protestants, meanwhile, were most knowledgeable about Christianity, including questions about the Bible.

    The nationwide poll was conducted from May 19 through June 6, and surveyed 3,412 adults.

  • Το ελληνικό σύστημα γραφής

    ΤΗΕ GREEK WRITING SYSTEM

    www.worldlingo.com:Greek alphabet

    Η ιστορία της γέννεσης της ελληνικής αλφαβήτου

    History of Genesis of Greek Alphabet

    Ψυχαναγκασμός: τι είναι;

    Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

    Εδώ παπάς , εκεί παπάς , πού είναι ο παπάς;

    ThievesImage by Dunechaser via FlickrΠού αλλού από ακόμα ένα παρα-δικαστικό κύκλωμα που λυμαίνεται περιουσίες από απόντες εκτός χώρας, ηλικιωμένους μοναχικούς και άλλους (Έφοδοι σε σπίτια και γραφεία για το παραδικαστικό).

    Ακόμα ένα ανίερο κρατικοδίαιτο παράνομο κύκλωμα με όλα τα συστατικά κάλυψης παρανομίας σε δικαστικό, διοικητικό, δικηγορικό, συμβολαιογραφικό, ιερατικό και ληξιαρχικό επίπεδο, έκλεβε περιουσίες από ανυπεράσπιστους πολίτες της χώρας μας.

    Μόνο οι τράπεζες που έχαναν τα κατασχεθέντα ακίνητα έκαναν έρευνα και μηνύσεις κατά των πλαστογράφων, και αναγκάστηκαν οι αρχές να διερευνήσουν τις υποθέσεις.

    Τι λέτε να είναι η τιμωρία τους; Μήπως "Μη το ξανακάνετε"; Και να τους αφήσουν να συνεχίζουν τις παρανομίες τους;

    Πότε θα δούμε αποπομπές, φυλακίσεις, κατασχέσεις και αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων;
    Enhanced by Zemanta

    Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

    Σύμμαχοι της κακιάς ώρας

    Πρέπει να φάνε πόδι από το ΝΑΤΟ οι Τούρκοι. Οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί και Ισραηλινοί εξέθρεψαν ένα τέρας, παρόμοιο με αυτό των Ταλιμπάν. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Το ΝΑΤΟ (πλην Τουρκίας) πρέπει επιτέλους να συνεργαστεί μαζί με τους Ρώσους, τους Ινδούς και τους Κινέζους ενάντια στην ανάπτυξη του Ισλαμοφασιμού. Εάν χάσει το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, θα είναι η αρχή του τέλους για όλους μας. Το ηθικό των Ισλαμοφασιστών θα πάει στα ύψη και η οργάνωσή τους θα εξελιχθεί.
    Το ΝΑΤΟ φυσικά και δεν θα μπορέσει να εισβάλει ποτέ σε Ιράν και Τουρκία, ακόμη και εάν πρώτα έχει ρίξει όλες τις βόμβες του εκεί. Δεν έχει τη δύναμη μόνο του. Εάν το Ισλάμ δεν αρχίσει να χάνει γη και να μικραίνει σε γεωγραφικό μέγεθος, θα έρθει ώρα που η εξάπλωσή του θα υπερβαίνει κάθε φαντασία. Όλα δείχνουν ότι η μη Ισλαμική ανθρωπότητα κοιμάται. Η έλειψη στρατηγικού βάθους των Αμερικανών, των Βρετανών και των Ισραηλινών είναι απερίγραπτη και θλιβερή. Και οι τρεις αυτοί από κοινού λάτρεψαν το Τουρκικό μπακσίσι και ρουσφέτι. Νομίζω πως η χρυσή τουρκική λίρα γέμισε τα σεντούκια πολλών Αμερικανών, Βρετανών και Ισραηλινών διπλωματών, πολιτικών και στρατιωτικών ακόμα. Με το κιλό μοιράζουν τα σακουλάκια οι Τούρκοι μάλλον. Με το λάδωμα έκλεισαν τα μάτια των συμμάχων τους οι Τούρκοι. Η άλλη εξήγηση για την κατάντια των τριών παραπάνω είναι το ότι κατα βάθος πρόκειται για ανοήτους. Μόνο πληρωμένοι και ηλίθιοι θα μπορούσαν να φέρουν την κατάσταση εδώ που είναι σήμερα. Το επόμενο βήμα θα είναι άραγε να πέσουν στα τέσσερα και να προσκυνήσουν την διαρχία Αχλαδομελιτζάν – Σουλτανοδαγκάν ;
    Σιδηρούντιος

    ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΦΩΣ

    Διαβάζοντας το εξαιρετικό άρθρο περί της ετυμολογίας της λέξεως Φὼς,

    ¨Πρόκειται λοιπόν για την ρίζα φα- . από το λεξικό διαβάζουμε, για την λέξη φάος: Φάος, Φως (αο>ω) [φάFος, ο πρωτόγονος άνθρωπος για να ανάψει φωτιά, αλλά και για να την διατηρήσει, έπρεπε να φυσά προς την εστία του πυρός τακτικά.¨ (ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΦΩΣ - ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ - Άρθρα - ΑΘΡΗΣΚΟΣ),

    είδα και εγώ το νοητό φως, και θα ήθελα να προσθέσω τη δική μου πειραματική ανάλυση επάνω στα τρία αυτά γράμματα της πανάρχαιας ελληνικής λέξεως.


    Το ανθρώπινο φωνητικό σύστημα έχει δύο βασικά συστήματα, τις φωνητικές χορδές και τη πνοή, κάνοντας το ένα σύνθετο έγχορδο πνευστό.

    Χρησιμοποιώντας την ορθοφωνητική της ελληνικής (Carl W. Conrad A Compendium of Ancient Greek Phonology, Greek Alphabet and pronunciation) , και με οδηγό το μουσικό χρονισμό, χροιά και ένταση του κάθε γράμματος είδα ότι κατά την ομιλία αυτής της μικρής λέξης έχουμε εξερχόμενο αέρα από τα χείλια μας με τις μορφές

    Φ: λεπτή ισχυρή εκπνοή
    Ω: πλατιά ασθενής εκπνοή
    Σ: λεπτή απαλή εκπνοή

    Καθαρά μου φάνηκε ότι είναι κινήσεις που κάνει ο άνθρωπος που προσπαθεί να ανάψει φωτιά με τη τριβή ξύλων και ξερών χόρτων. Έτσι απλά κόλλησε αυτή η εικόνα στο μυαλό μου. Και όχι μόνο.

    Κατάλαβα ότι αυτή η μικρή λεξούλα, χωρά τη τεχνογνωσία, μεθοδολογία, μαθηματική παρουσίαση της τεχνικής, έντασης και χρονισμού έναρξης της φωτιάς.

    Εδώ οι κινήσεις του στόματος και της εκπνοής αέρα, εκφράζονται από κάθε γράμμα σαν ένα πρόγραμμα για την έναρξη φωτός δια της πυρογέννεσης.

    Οι οδηγίες δίνονται ως μελωδία με σειρά, χρονισμό και ένταση. Έτσι και η μουσική εναρμονισμένη με μαθηματική ακρίβεια, ήταν ένας από τους τρόπους διδασκαλίας των ελληνικών.

    Οι ελληνικές λέξεις είναι πανάρχαιες, έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν με περισσότερο του ενός τρόπου το εννοούμενο και εκφραζόμενο και πολλές φορές απλές λέξεις μεταφέρουν πολλά νοήματα .

    Θα μπορούσε κάποιος να εξετάσει την ελληνική ετυμολογία με γνώμονα την ανατομική έκταση και έκφραση των αρχαιοτάτων ελληνικών λέξεων;

    Η ετυμολογία κρύβει την ιστορία πριν την αρχή της έγγραφης ιστορίας μας. Είναι το παράθυρο γνώσης στην προϊστορία μας.

    Βρέθηκε το γονίδιο της βλακείας!

    Emory universityImage via WikipediaΚαι τώρα να περιμένουμε το φάρμακο για την απαλλαγή μας από τη βλακεία;

    Scientists from Emory University discover the stupidity gene.

    Βασικά θα ήθελα να βρεθεί και το γονίδιο της πονηριάς.

    Και να είστε σίγουροι ότι το μέγιστο πλήθος των ιερωμένων κάθε θρησκείας θα έχει και τα δύο γονίδια.

    Είναι άλλωστε τυχαίο ότι το επάγγελμα του ιερέα είναι κληρονομικό από την αρχή των θρησκειών; (Σόι πάει το βασίλειο ...)
    Enhanced by Zemanta