Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Τι θα θέλανε να μάθουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο;

Αφού καταλαβαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν το ρόλο του "μπαμπούλα" να παίξουν ώστε να ξοδέψουμε τα λεφτά μας σε "συμμαχικά" όπλα, το κόλπο της κυβέρνησης είναι τώρα ότι είναι Ετοιμοι για την πρώτη βολή οι S-300. Η ελληνική κυβέρνηση βλέποντας ότι οι πύραυλοι φτάνουν στο τέλος χρήσης, αλλά έχουν γνώση ότι και το Ισραήλ αλλά και η Τουρκία έχουν φοβίες από αυτού του είδους τις "αμυντικές" απειλές. Και η Τουρκία αλλά και το Ισραήλ θα ήθελε να κατασκοπεύεσει τους κωδικούς των S-300. Οι προγραμματισμένες βολές όχι μόνο θα δώσουν εκπαιδευτική εμπειρία και στρατηγική ωριμότητα στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα δώσει και δικαιολογία προς την απόκτηση των νέων εκδόσεων S-400 από μία "σύμμαχο" χώρα εκτός του δυτικού χώρου, κάνοντας τους δυτικούς να αναλογιστούν όχι μόνο τις πολιτικές ευθύνες που δε θέλουν να αναλάβουν για τον δυσανάλογο υπερεξοπλισμό της Ελλάδος, αλλά και να χάσουν τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων που θα έδινε εργασία και κέρδη στις οικονομίες τους.

Η Ρωσία μπορεί και θέλει να ενισχύσει αυτή τη στιγμή την οικονομία της Ελλάδας αφού έτσι δημιουργεί συμπαγείς διπλωματικές, στρατηγικές και οικονομικές σχέσεις με ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα μόνιμο συνέταιρο στις ενεργειακές οδούς της προς την Ευρώπη. Τα ελληνικά προβλήματα συζητούνται στις Βρυξέλλες και τη Μόσχα:

Έτσι οι Τούρκοι προσπαθούν ακόμα να κατασκοπεύσουν την περιοχή όπου θα γίνουν οι δοκιμαστικές βολές των S-300 ώστε να καταγράψουν τα σήματα επικοινωνιών και τους κωδικούς του οπλικού συστήματος. Τουλάχιστον το Ισραήλ θα ήθελε να έχει τις καταγραφές αυτές και έτσι αυτό θα βοηθούσε την Τουρκία να επαναπροσεγγίσει το Ισραήλ και να μειώσει τα δεινά των κακών διπλωματικών παιγνίων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Ισραήλ χρειάζεται τους κωδικούς των S-300 γιατί το Ιράν με αυτό το οπλικό σύστημα προστατεύει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του.

Έχει να γίνει πολύ εμπόριο και συναλλαγή στις προσεχείς μέρες.


Σχετικά Άρθρα