Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ολο υποσχέσεις είναι ο καιρός για βροχή εδώ στις Σέρρες

Με λιγες αστραπες και βροντες μειναμε να ονειρευομαστε λιγη βροχη και δροσια.

Αλλα μονο οι μυιγες του Αυγουστου μας λενε οτι θα μας φανε εκεινες και η ζεστα.

Published with Blogger-droid v1.4.9

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Καιρός να καθήσουμε στα αυγά μας

διακοπές για λίγες μέρες στο σπίτι μας

Published with Blogger-droid v1.4.9

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πιστοί όπως πάντα στη Dolce Vita οι χριστιανοί ταγοί ανά τον κόσμο.

Και ενώ πωλούν χαρτάκια προτεραιότητας για την επόμενη ζωή στους φτωχούς, καταπονημένους, αρρώστους και αγράμματους αυτού του πλανήτη, οι ταγοί των θρησκευτικών οργανώσεων απολαμβάνουν αυτά που οι άλλοι ούτε σε αυτή αλλά ούτε και σε καμία άλλη ζωή δεν ονειρεύονται ότι υπάρχουν ή γίνονται.

Ο επίσκοπος του Σάο Πάολο (Βραζιλία) έχει μαζέψει υπέρογκα ποσά δωρεών, για την ανέγερση ενός τεράστιου οικοδομήματος σε προδιαγραφές Σολομώντα με χωρητικότητα 10 χιλιάδων πιστών.

Αλλά μη φανταστείτε ότι το κάνει για να βοηθήσει το πιστό λαό να χωράει και να δοξάζει μαζικά το θεό του τον απρόσιτο. Κάθε άλλο μάλιστα. Τα εβδομαδιαία έσοδα κατά τη λειτουργία του ναού θα συνεχίσουν να βοηθούν τον Μαξέντο να καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης του ίδιου, του υπηρετικού του προσωπικού αλλά πάνω από όλα του αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ προσωπικού του αεροσκάφους.

Μάλλον το χρειάζεται ο άνθρωπος να επισκέπτεται το θεό του και να μεταφέρει κάθε είδους ουράνιας ευλογίας πίσω στους κοινούς θνητούς, που η μόνη τους επαφή με το θεό τους είναι οι χρηματικές εισφορές στα θεϊκά ταξίδια του ηγέτη τους.

Παρακαλώ να είστε γενναιόδωροι στις προσφορές σας.


Ο ναός του Σολομώντα ξαναχτίζεται στη Βραζιλία

Καταγραφή αεροψεκασμών χημικών ελέγχου καιρικών συνθηκών από αεροπλάνα με ειδικά μηχανήματα

Πόσο παραπάνω να πούμε για τη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπείου που τεχνητά κατασκευάζεται από κυβερνητικές πρωτοβουλίες, έξοδα και έρευνα πανεπιστημιακή χωρίς τη γνώση των πολιτών;




Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κομμουνιστικόν Βασίλειον της Ελλάδος.

Το κοινό μυστικό της διαπαιδαγώγησης των νέων στην Ελλάδα, κατά την προετοιμασία τους εισαγωγής στην αγορά εργασίας, βασίζεται στο στόχο κατοχής μιας θέσης στο Δημόσιο τομέα απασχόλησης με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η μονιμότητα εργασιακής σχέσης, ο κατά πολύ ανώτερος μισθός, τα αφορολόγητα επιδόματα, οι άδειες σπουδών ανωτέρου βαθμού που ποτέ δεν είναι χρήσιμες ούτε στους υπαλλήλους, ούτε στους δημόσιους οργανισμούς.

Αυτός είναι ο ανένδοτος αγώνας των νέων και των γονέων τους, εναντίον του συστήματος, κατά το κομμουνιστικό πρότυπο διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεων, έντονων παρουσιών στους "κοινωνικούς" αγώνες, μέχρι να καταφέρουν να βρούνε το βύσμα που θα τους δώσει τη συστατική επιστολή με την οποία επισυνάπτοντας στους "διαγωνισμούς" πρόσληψης μαζί με ένα κάρο άλλα έγγραφα, σχετικά ή όχι, για την απόκτηση της σύμβασης "έργου" αορίστου χρόνου.

Μετά αφού βολευτούν, άμα θέλεις πάνε και ζήτα τους να κάνουν την εργασία για την οποία έκανα αίτηση να προσληφθούν! Αρχίζουν τα : Σας παρακαλώ περιμένετε τη σειρά σας, Ποιος είστε εσείς που θα μας πείτε τι θα κάνουμε, Περάστε αύριο, Λείπουν τα χαρτιά, Χάλασε ο υπολογιστής, Λείπει ο προϊστάμενος, Είναι σε άδεια, Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω.

Με άλλα λόγια γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.

Όλοι ξέρουμε το πόσο υποφέρει η λειτουργία του δημόσιου τομέα αφού μόνο οι κολλητοί και κατά τα άλλα άσχετοι μπαίνουν σε θέσης διοίκησης, αλλά όλοι θέλουν να πάρουν μια θέση για να γίνουν υπευθύνως ανεύθυνοι του Ελληνικού κράτους.

Έτσι το κομματικό κράτος συνεχίζει να ρημάζει τον τόπο και οι πολίτες συνεχίζουν να γλύφουν εκεί που φτύνουν.

Αρχαία ελληνικά σε βρετανικά δημοτικά σχολεία.

Merton college of Oxford university in Oxford,...Image via Wikipedia

Αρχαία ελληνικά σε βρετανικά δημοτικά σχολεία στη περιοχή του Oxford.


Ενώ στην Ελλάδα ούτε ελληνικά δε καταλαβαίνουν οι μαθητές και οι πολίτες.

Ρωτήστε κάποιον Έλληνα να σας εξηγήσει τι σημαίνει η λέξη πρόβλημα και θα καταλάβετε γιατί δεν υπάρχει λύση σε κανένα πρόβλημα.

"Ο προβολεύς του προβλήματος  εις την οθόνη προβολής" έχει και αυτό ένα ελληνικό νόημα αλλά κανείς νεοέλληνας δε καταλαβαίνει τι προβάλλεται από αυτές τις λέξεις.

Ενώ οι αίθουσες προβολής, δίνουν στο νεοέλληνα την αίσθηση της προσδοκίας μιας εικονικής εμπειρίας, η λέξη πρόβλημα, δημιουργείται από συναισθήματα άλυτων ή απλησίαστων στη σκέψη καταστάσεων που αποστασιοποιούν έστω και τη παραμικρή προσπάθεια της κατανόησης και επίλυσης της προβαλλομένης καταστάσεως εμπρός μας από δική μας πρωτοβουλία. 

Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα νεοελληνικά προβλήματα δεν έχουν λύση. 

Είναι η έλλειψη ετυμολογικής εκπαίδευσης που προξενεί ψυχολογικές τεχνητές αδυναμίες κατανόησης.

Υστερόγραφο: στα αγγλικά το πρόβλημα μεταφράζεται ως project και όχι ως το κακώς νεοελληνικό νόημα το παρουσιάζει ως problem.



Enhanced by Zemanta

Εθνος καραγκιόζηδων Γιάννης Μαρίνος

Image by SpirosK via Flickr
Εθνος καραγκιόζηδων Γιάννης Μαρίνος






Αρκούμαι στη παρακάτω ιστορική παρατήρηση για τη προσωπικότητα του:

"Στη γενέτειρά του Προύσα, στην είσοδο του μεγαλύτερου εκεί τεμένους, υπάρχει εντοιχισμένη η φιγούρα του Καραγκιόζη. Η εξήγηση που μου εδόθη από τον τούρκο ξεναγό ήταν ότι όταν ανεγείρετο το τζαμί ο Καραγκιόζης σύχναζε εκεί διηγούμενος τα ειδεχθή κατορθώματά του. Καθώς χλεύαζε την εργατικότητα των χτιστών προκαλούσε καθυστέρηση στην πρόοδο της ανοικοδόμησης. Ετσι είδε και απόειδε ο επόπτης του έργου και τον αποκεφάλισε. "

Karagiozis!!!
Ας πάψουμε να λειτουργούμε σαν Καραγκιόζηδες στην Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η λύση στη παροχή καυσίμων εμποδίζεται από τις κυβερνήσεις.

Galileo Galilei 4Image via Wikipedia
Τα καύσιμα όπως τα ξέρουμε, χρειάζονται εταιρίες εξερεύνησης, εξόρυξης, μεταφοράς, διύλισης και μεταπώλησης αφού φορολογηθούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η χρήση εξορυγμένων υδρογονανθράκων είναι ένα στημένο παιχνίδι με μόνο σκοπό τον έλεγχο, την εξάρτηση και την οικονομική εκμετάλλευση των κοινωνικών πόρων (ανθρώπους και την παραγωγικότητά τους).

Κάποιοι άνθρωποι τελικά βρήκαν τη λύση και κινδυνεύουν να δηλωθούν παράνομοι αφού οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν και τα μέσα είναι αφορολόγητα, ο τρόπος παραγωγής ενέργειας  θέρμανσης και κίνησης γίνεται επί τόπου και εν κινήσει.

Αυτό προκαλεί μια τεράστια δυνατότητα στο παραγωγικό δυναμικό κάθε κοινωνίας, αλλά έρχεται σε κατά μέτωπο αντίθεση με τη φορολογική πολιτική χρήσης ενέργειας, με τύπο ειδικών φόρων κατανάλωσης και φόρου προστιθέμενης αξίας.

Εάν οι κυβερνήσεις θα ήθελαν να δούνε το οικολογικό μέλλον και την ανάπτυξη σε πραγματικά μεγέθη για όλα τα μέλη της κοινωνίας, είτε ως καταναλωτές, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως μεταφορείς, είτε ως πάροχους δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών (υγεία, υδροδότηση, ελέγχους κλπ.) , θα πρέπει να δώσουν μια μεγάλη εστίαση στη παραγωγή ενέργειας με βάση το ύδωρ (νεράκι).

Αν διαβάσετε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γαλιλαίος", θα ήταν πανεύκολο να χρεώνεται η κίνηση των οχημάτων ανάλογα με τη χιλιομετρική χρήση, έχοντας εγκατεστημένες στις μηχανές τους εκτός από το κοινό προς το παρόν immobilizer και το Galileo Tracker που είναι ένα πολύ καλύτερο τεχνολογικά σύστημα από το αμερικανικό GPS. Αυτό θα είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, της ασφαλίσεως του οχήματος αλλά και ένα σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες προστασίας (αστυνομία, στρατός) για την άμεση ακινητοποίηση οχημάτων μέσω δορυφορικών εντολών, και την ελαχιστοποίηση κλοπών, και καταδιώξεων οχημάτων.

Η δημιουργία οικολογικών μηχανών ηλεκτρόλυσης και άμεσης καύσης του αεροποιημένου διασπασμένου ύδατος (υδρογόνο, οξυγόνο), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα, μηχανάκια, βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Σκεφτείτε που θα πάει το εμπορικό έλλειμμα στις εισαγωγές πετρελαιοειδών, αφού από τη χρήση των πετρελαιοειδών θα υπάρχει ζήτηση μόνο για λιπαντικά και πλαστικά και μηδενισμό της ανάγκης καύσης.

Τα υδατοφράγματα, και τα παλιρροιοφράγματα μπορούν να δώσουν ακόμα ένα τεράστιο ποσό καθαρής ενέργειας, και τότε και μόνο τότε η κυβέρνηση θα έχει λογικά και κοινωνικά δίκαιο να τιμωρεί με πράσινους φόρους τους μη χρήστες καθαρής ανανεώσιμης ενέργειας.



Enhanced by Zemanta

Τελικά οι μπλόγκερς πρέπει να πάρουν Blackberry ;

LOS ANGELES, CA - AUGUST 27:  Television perso...Image by Getty Images via @daylife
Διώχνουν τα Blackberry γιατί δεν παίρνουν "Big Brother"!

Διαβάστε στον άνω σύνδεσμο και μάθετε ότι η κωδικοποίηση των Blackberry κινητών, είναι αδιαπέραστη από τις κυβερνήσεις της Κίνας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων χωρών και αφού δε μπορούν να παρακολουθούν τις συνδιαλέξεις και τα δεδομένα αυτών των κινητών τα καθιστούν παράνομα.
Enhanced by Zemanta

Οι απάτες των χριστιανών απολογητών και οι αμελέτητες μελέτες τους.


Diogenis Laertii De Vitis (1627) - Zenon of El...Image via Wikipedia
Παρατηρώντας τα κείμενα των λεγόμενων χριστιανών απολογητών, που κατά άλλους έχουν ανεπίσημη σχέση με την αρχιεπισκοπή της ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος, διάβαζα τις λεγόμενες αναφορές τους σε κείμενα που μιλούν για ανθρωποφαγίες στην Ελληνική πατρώα εξω-χριστιανική παράδοση.

Κόλλησα σε μία αναφορά στο έργο του Διογένη Λαέρτιου, και την αναφορά τους στο βιβλίο 6 (Σέξτος) παράγραφο 73.

Ψάχνοντας στα βιβλία ηλεκτρονικής μορφής, βρήκα στο Google Books, με τίτλο

"Diogenis Laertii De vitis, dogmatibus et apophthegmatibus clarorum ...
 By Diógenes Laercio" το κεφάλαιο περί Σέξτου (βιβλίο 6) και τη παράγραφο 73 όπου και παραθέτω.

Το άρθρο των χριστιανών απολογητών βρίσκεται εδώ :

"ΙΝΔΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ & ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ" όπου κατά έναν "ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ", δίνονται αναφορές σε άλλους συγγραφείς περί ανθρωποφαγίας στην Ελληνική μη χριστιανική παράδοση.

Εγώ επέλεξα στη τύχη την αναφορά "(2) Διογένους Λαέρτιου, Περί βίου φιλοσόφων 6, 73", όπου και βρήκα το κείμενο :




Με λίγη παρατήρηση θα δείτε ότι δεν υπάρχει σχέση με το ότι αναφέρει η χριστιανική απολογητική ομάδα, αλλά είναι καθαρά μια περίπτωση ύβρεως προς τους πατέρες μας, τα πατρώα και τη γενιά μας.  Οι χριστιανοί κατάφεραν να γίνουν πατροκτόνοι και μητροκτόνοι, όχι προς χάριν της αλήθειας ή της αρετής, αλλά προς μια μανιώδη δογματική απάτη που λέγεται κακώς χριστιανική ορθοδοξία αφού ούτε την ειλικρίνεια του Ιησού που λένε ότι ακολουθούν κατέχει αλλά και ούτε ορθώς (σωστά) δοκεί (πιστεύει) αφού κατεργάζεται ψεύδη προς ανάπαυση των πνευματικών της αναγκών και δικαιολογίας ύπαρξης.

Εάν τα ψεύδη είναι χριστιανική αρετή, παρακαλώ να με κρατήσετε μακρυά από αυτές τις ύβρεις και τους υβριστές των αληθινών αρετών των προγόνων μου.

Enhanced by Zemanta