Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Who is behind the revolt in Egypt ?



The US government had been planning to topple the Egyptian President for the past three years – that is according to diplomatic cables released by WikiLeaks.
Despite the imposed curfew, thousands of demonstrators remain out in the streets in direct defiance of it.
More than one hundred people have been killed and over 2,000 injured in the violent anti-government protests since Tuesday. Many of those are reporting they were beaten by police after being arrested. Mobile clinics throughout the city continue to operate.
The famed Cairo museum is reported to have been looted, with mummies ransacked. People in different neighborhoods say their homes were broken into and goods stolen.
Meanwhile, Egyptian President Hosni Mubarak has tried to address the protesters’ demands by appointing, for the first time in 30 years, the country’s first vice-president – the intelligence chief and confidante Omar Suleiman . The new Prime Minister, Ahmed Shafik, has been tasked with forming a new government. However, protesters insist the President himself stepping down.
The files show Washington had secretly been backing leading figures behind the uprising.
Analysts have pointed fingers at the US, accusing them of trying to change the politics of this regime.
“It’s obvious that the U.S. and the UK are behind the recent events in Africa,” says Nikolay Starikov, an author and publisher. “They don’t care about destabilising the situation, the sufferings of millions of people, or any potential war that would make living in those countries impossible. We all know that a major transport oil artery is running through Egypt. The U.S. only benefits from high oil prices, as all global gas and oil trade is carried out in dollars. Thus, the dollar demand is only growing. I don’t believe in spontaneous revolutions – when hundreds of thousands, millions of people come out onto the streets at the same time, taking into account there’s been no serious or immediate change to their standards of living. For these demonstrations, they need co-ordination, money, support, leaders getting money from foreign secret services,” said Starikov.
And an investigative journalist Webster Tarpley thinks that the CIA is fuelling “mob rule” across the Arab world to change the power structure.
Unrest in Egypt comes weeks after a month of chaos in Tunisia, which saw 80 deaths and the president being toppled before fleeing into exile.
http://rt.com/news/egyptian-president-dismisses-cabinet/

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ποσειδώνος Ορφικός Ύμνος

Ο αρχάνθρωπος της Μακεδονίας πριν 13 εκατ. χρόνια, ελληνοπίθηκος και οι κολυσιεργίες έναντι ανεξαρτήτων επιστημόνων

Όταν η πολιτική μέσω του νεοελληνικού κομματισμού ανακατεύεται στην επιστημονική έρευνα, τότε όλα μετατίθενται στις καλένδες, οι επιστήμονες αγανακτούν, οι μελέτες γίνονται αδύνατο να ολοκληρωθούν, οι επενδύσεις στη γνώση τιμωρούνται με λήθη (ως το αντίθετο της α-λήθειας), και οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρούνε γόνιμες συνεργασίες, άσχετες με τον ελληνισμό, ή τουλάχιστο μελέτες του ελληνισμού εξ᾽αποστάσεως.

Ο κομματισμός που όλοι προσκυνούν και όλοι καταριώνται, είναι ο καρκίνος της νεοελληνικής κοινωνίας. Το πρόβλημα είναι ότι το πλείστο των δημοσίων υπαλλήλων είναι κομματικής προέλευσης, ανίκανοι να αναλάβουν διοικητικές προτοβουλίες με νομική ευθύνη, αφού η έλλειψη βασικών γνώσεων καλύπτεται από τον κομματικό συνομωτισμό. Οι ικανοί που νομίζανε ότι οι γνώσεις τους θα τους κάνουν προτιμητέους προς πρόσληψη, απλά έχαναν τα χρόνια τους σε σπουδές, μελέτες και διατριβές.

Ο κομματισμός έχει να κάνει με κατασπατάληση δημοσίων πόρων και εκμετάλευση πολιτών, επιχειρήσεων προς ίδιο πλουτισμό. Η ιδέα του καπιταλισμού και κομμουνισμού, φιλελευθερισμού, σοσιαλισμού και πρασινισμού, είναι απλά διαφημιστικές απάτες για συλλογή ψήφων και συγκαταλογή των πολιτών στη συνυπευθυνότητα των ανόμων πράξεων των εκλεγμένων.

Οι ακομμάτιστοι είναι τα θύματα των κομματικών πυρήνων σε νομικά , διοικητικά, οικονομικά και φορολογικά πλαίσια.
oi
Ο Ελληνισμός είναι θύμα του κομματισμού των νεοελλήνων, θύμα της δογματολογικής ακλισίας ενάντια πάσης γνώσης που ανατρέπει τα αποδεδεγμένα δόγματα της κοινωνικής μορφής του νεοελληνικού κράτους.

Η τσιμεντοποίηση μυθολογικών (όχι παραμυθολογικών) προϊστορικών μνημείων από την ελληνική κυβέρνηση στη Θήβα, Γρεβενά, Αλεξάνδεια (Αιγύπτου), Πετράλωνα και Αλιστράτη (Μακεδονία).

Τα διδακτορικά της νέας γνώσης που απορρίπτουν παλαιές αντιλήψεις, απορρίπτονται από τους καρεκλοφρόνους καθηγητές. Οι ψευδοεπιστήμες του κομματισμού είναι γάγγραινα. Οι αληθινοί Έλληνες επιστήμονες είτε μένουν άνεργοι μέσα στην Ελλάδα είτε καταπατούνται στα υπόγεια της διδακτικής ειδησεογραφείας. Η οικογενειοκρατεία των διδακτικών θέσεων είναι ακόμα ένα παράδειγμα κομμουνιστικού βασιλείου.

Η παραμυθολογία του Αδάμ και της Εύας της βιβλικής μυθιστοριογραφίας έγινε βάση επιστημονικών μελετών και η ελληνική μυθολογία (προφορική ιστορία εάν δεχθούμε ότι ιστορία είναι η γραπτή απόδειξη) ονομάστηκε παραμύθι (παρά του μύθου) και μόνο οι ξένοι αποφάσισαν να ανακαλύψουν την Τροία και να την επιβεβαιώσουν σαν μύθο (ιστορία) γραπτή από τον Όμηρο. Φανταστείτε πόσοι άλλοι μύθοι μένουν παραποιημένοι ώς παραμύθια και ποιοι θεοί στο τέλος βγαίνουν αληθινοί και ποιοι ψευδόθεοι.

Τα διδακτορικά των δημοσίων υπαλλήλων που υπάρχουν μόνο για να δίνουν πολυετείς άδεις και μισθοδοσία σε τεμπέληδες που δεν αποδίδουν γνώση και δεν υπάρχει τιμωρία για αυτές τις σπατάλες.

01


02


03


04


05


06


07


08


09


10


11


12


13


14


Στα Αμπέλια Γρεβενών

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Για περάστε λοιπόν από την εφορία ...

πρωτοβάθμια δικαστήρια της σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσημη ανακοίνωση

Muslim London: ATMImage by tripu via FlickrΜετά την ελληνική επικράτεια, η ισλαμική σαρία αναγνωρίζεται ένδικα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ισλαμικός νόμος έχει εγκριθεί επισήμως στη Βρετανία, με τα δικαστήρια της σαρία έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί επί μουσουλμανικό αστικές υποθέσεις.

Η κυβέρνηση επικύρωσε αθόρυβα τις αρμοδιότητες των δικαστών της σαρία να αποφανθεί επί υποθέσεων που κυμαίνονται από το διαζύγιο και οικονομικές τους διαφορές με αυτές που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία.

Αποφάσεις που εκδίδονται από ένα δίκτυο πέντε δικαστηρίων της Σαρία είναι εκτελεστές με την πλήρη δύναμη του δικαστικού συστήματος, μέσω των δικαστηρίων κομητείας ή το Ανώτατο Δικαστήριο.

Προηγουμένως, οι αποφάσεις των δικαστηρίων της σαρία στη Βρετανία δεν μπορούσαν να εκτελεστούν, και εξαρτάτώνται από την εθελοντική συμμόρφωση των μουσουλμάνων.

Election banners in Sharia Moizz li'din AllahImage by khowaga1 via FlickrΈχει πλέον αποδειχθεί ότι τα δικαστήρια της σαρία με τις εξουσίες αυτές έχουν συσταθεί στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, Μπράντφορντ και το Μάντσεστερ, με έδρα του δικτύου σε Nuneaton, Warwickshire. Δύο ακόμη δικαστήρια που προβλέπονται για τη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο.

Ο Sheikh Faiz-ul-Aqtab Siddiqi, ο οποίος ηγείται του μουσουλμανικού Διαιτητικού Δικαστηρίου που ορίζει τα δικαστήρια, είπε ότι είχε επωφεληθεί από μια ρήτρα στο Διαιτησίας Νόμου του 1996.

Σύμφωνα με το νόμο, τα δικαστήρια της σαρία χαρακτηρίζονται ως διαιτητικά δικαστήρια. Οι αποφάσεις των διαιτητικών δικαστηρίων έχουν νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη στο πλαίσιο της διαφοράς συμφωνούν να δώσουν την εξουσία να αποφανθεί για την υπόθεσή τους.

Οι βάρβαροι ισλαμιστές νομίζουν ότι εκπολιτίζονται

Κόβοντας τα χέρια ληστών, νομίζουν ότι τώρα που το κάνουν στο χειρουργείο, μας λένε ότι
Constantine. Gold multiple minted in Ticinum, ...Image via Wikipediaεκπολιτίστικαν, μη βάζοντας ποτέ στο μυαλό τους να εκπαιδεύσουν σε τέχνες και επιστήμη το λαό που διοικούν, τον αφήνουν να πεινά και να αναγκάζεται να κλέψει για να επιβιώσει.

Η ανικανότητα που προκαλείται στους αμαρτωλούς, είναι φυσικό να τους προτρέψει ξανά σε παράνομες πράξεις αφού η σωματική τους δυνατότητα προς βιοπορισμό μειώνεται δραστικά.

Ο θάνατος και η αξία της ζωής των φτωχών μιας ισλαμικής κοινωνίας αξίζει λιγότερο από ένα έντομο. Η τιμωρία για τον υπερπλουτισμό και την απαλλαγή τους από φορολόγηση, με τι τιμωρείται στη σαρία;



Ενώ οι βάρβαροι συνεχίζουν το "Θεάρεστο" έργο τους. Αυτά τα όμορφα πράγματα έφεραν στο κόσμο ο μονοθεϊσμός. Ακόμα και οι Εβραίοι έχουν ξεπεράσει τις ανωμαλίες της Βίβλου. Ο αλιτήριος Θεοδώσιος έτσι έκλεβε τις περιουσίες των Ελλήνων και έχτιζε εκκλησίες στο όνομα ενός "αληθινού και αναμάρτητου θεού". Το αίμα των φόνων που κουβαλάνε οι μονοθεϊστές στα χέρια τους, είναι ίσα με το νερό της Μεσογείου.



Όποιος δε φοβάται την "κόλαση" μετά θάνατο, τη δοκιμάζει σε αυτή τη ζωή με την "ευγενική προσφορά" των απογόνων της μονοθεΐας του Αβραάμ και των θρησκευτικών ηγετών τους εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Αναρωτιέστε τώρα γιατί έγιναν διωγμοί κατά των μονοθεϊστών;

Η μακεδονική γλώσσα όπως τη ξέρουν και οι πέτρες. The macedonia language as it is known to the stones.











Και τα κέρματα των προγόνων μας





Το του Ηλίου Διός Σύμβολο

Δυναστεία των Πτολεμαίων (O.C. 305 - 30 B.C)

Ptolemy II Philadephus, his sister-wife Arsinoe II, and his sister Philotera. From Alexandria, Vatican Museum, Rome
Ονόματα των βασιλευσάντων Μακεδόνων στην Αίγυπτο (Νείλο), με ελληνικά και αιγυπτιακά ονόματα.


  1. Πτολεμαίος Σωτήρας I (Meryamun Setepenre)
  2. Πτολεμαίος Β ' Φιλάδελφος (Userkaenre Meryamun)
  3. Πτολεμαίος Ευεργέτης ΙΙΙ (Iwaennetjerwysenwy Setepenamun Sekhemankhre)
  4. Πτολεμαίος Φιλοπάτωρ IV (Iwaennetjerwymenkhwy Sekhemankhamun Userkare Setepptah)
  5. Πτολεμαίος Επιφανής V (Iwaennetjerwymerwyitu Sekhemankhamun Userkare Setepptah)
  6. Πτολεμαίος VI Φιλομήτωρ (Iwaennetjerwyper Setepptahkhepri Irmaatenamunre)
  7. Πτολεμαίος VII Φιλοπάτωρ Νέος
  8. Πτολεμαίος Ευεργέτης VIII
  9. Πτολεμαίος Σωτήρας ΙΧ
  10. Πτολεμαίος Αλέξανδρος Χ
  11. Πτολεμαίος Αλέξανδρος XI
  12. Πτολεμαίος ΧΙΙ Irmaat Setepptah Iwaenpanetjernehem)
  13. Βασίλισσα Βερενίκη
  14. Βασίλισσα Κλεοπάτρα VII (Netjeret-merites)
  15. Πτολεμαίος ΧΙΙ Καισαρίων (Iwaenpanetjerentynehem Sekhemankhamun Irmaatenre Setepenptah)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Daniel C. Dennett, Co-Director of the Center for Cognitive Studies at Tufts University, on What Should Replace Religions?

Daniel C. Dennett, Co-Director of the Center for Cognitive Studies at Tufts University, on What Should Replace Religions?

From left to right, Jon Meacham of Newsweek (m...Τι θα πρέπει να αντικαταστήσει τις θρησκείες;
Η Αγία Σοφία ξεκίνησε ως εκκλησία χριστιανική, μετατράπηκε σε τζαμί και τώρα είναι μουσείο. Λέτε να είναι η αρχή και για πολλά άλλα θρησκευτικά κτίρια;

Image via Wikipedia
Enhanced by Zemanta

Μπορείς να κάνεις μόνος σου μια τοστιέρα; Thomas Thwaites: How I built a toaster -- from scratch

Thomas Thwaites: How I built a toaster -- from scratch

About this talk

It takes an entire civilization to build a toaster. Designer Thomas Thwaites found out the hard way, by attempting to build one from scratch: mining ore for steel, deriving plastic from oil ... it's frankly amazing he got as far as he got. A parable of our interconnected society, for designers and consumers alike.

About Thomas Thwaites

Thomas Thwaites is a designer "of a more speculative sort," he says.

Why you should listen to him:

Thomas Thwaites calls himself "a designer (of a more speculative sort)." His thoughtful projects look deeply at the science behind technology, as in the Toaster Project, which sent spiralling him into the history and techniques of metallurgy and plastics production, and Policing Genes, a thought experiment around amateur genetics. We will not mention Honeytrap, an attempt to explore modern criminality through a bicycle theft gone horribly wrong. He's currently working on a project investigating counterfactual histories in science, supported by the Wellcome Trust.


Enhanced by Zemanta

Οι διαφορές των κοινωνιών. Devdutt Pattanaik: East vs. West -- the myths that mystify

Devdutt Pattanaik: East vs. West -- the myths that mystify

About this talk

Devdutt Pattanaik takes an eye-opening look at the myths of India and of the West -- and shows how these two fundamentally different sets of beliefs about God, death and heaven help us consistently misunderstand one another.

About Devdutt Pattanaik

Devdutt Pattanaik looks at business and modern life through the lens of mythology.

Why you should listen to him:

We all search for meaning in our work and lives. Devdutt Pattanaik suggests we try a tactic of our ancestors -- finding life lessons in myth, ritual and shared stories. As the Chief Belief Officer at Future Group in Mumbai, he helps managers harness the power of myth to understand their employees, their companies and their customers. He's working to create a Retail Religion, to build deep, lasting ties between customers and brands.
Pattanaik is a self-taught mythologist, and the author (and often illustrator) of several works on aspects of myth, including the primer Myth = Mithya: A Handbook of Hindu Mythology and his most recent book, 7 Secrets from Hindu Calendar Art. He writes a column called "Management Mythos" for Economic Times that juxtaposes myth onto modern leadership challenges. His newest area of inquiry: How is traditional management, as expressed in old Indian cultural narratives, different from modern scientific management techniques?"
"We're looking at stories that have lasted the test of time, like the Ramayana, the Mahabharata and the Bible. That's proof of their effectiveness."
Devdutt Pattanaik


Enhanced by Zemanta

Lesley Hazleton: On reading the Koran

Lesley Hazleton: On reading the Koran

About this talk

Lesley Hazleton sat down one day to read the Koran. And what she found -- as a non-Muslim, a self-identified "tourist" in the Islamic holy book -- wasn't what she expected. With serious scholarship and warm humor, Hazleton shares the grace, flexibility and mystery she found, in this myth-debunking talk from TEDxRainier.

About Lesley Hazleton

Journalist and "accidental theologist" Lesley Hazleton is the author of "After the Prophet: The Epic Story of the Shia-Sunni Split."


Why you should listen to her:

A psychologist by training and Middle East reporter by experience, British-born Lesley Hazleton has spent the last ten years exploring the vast and often terrifying arena in which politics and religion, past and present, intersect. Her most recent book, After the Prophet: The Epic Story of the Shia-Sunni Split, was a finalist for the 2010 PEN-USA nonfiction award.

She lived and worked in Jerusalem for thirteen years -- a city where politics and religion are at their most incendiary -- then moved to New York. She came to Seattle to get her pilot's license in 1992, saw the perfect houseboat, and stayed. By 1994, she'd flown away all of her savings, and has never regretted a single cent of it. Now her raft rides low in the water under the weight of research as she works on her next book, The First Muslim, a new look at the life of Muhammad.
"Very interesting perspective. Her talk has motivated me to read and learn more about the Koran and make up my own mind rather than get second hand information filled with hate."
Alan Klein, commenting at Informed Comment, juancole.com

Νέο Ελληνικό Στρατηγικό Δόγμα



Οι Έλληνες, από πλευράς ράτσας, είμαστε αδελφοί με τους λαούς της βορείου και νοτίου Μεσογείου, διότι στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο, Έλληνες αποίκησαν και παντρεύτηκαν όλους τους Μεσογειακούς τόπους. Από πλευράς πολιτισμού και συχνά και ράτσας είμαστε αδελφοί με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τους Σλάβους και όλες τις προοδευμένες χώρες του πλανήτη που στηρίζονται στα επιτεύγματα του Ελληνικού πολιτισμού. Ανά τους αιώνες, και ειδικότερα από τότε που άρχισε η επέκταση του Ισλάμ μέχρι σήμερα, εκατομμύρια Έλληνες πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στην δυτική Ευρώπη και μετέφεραν εκεί όχι μόνο το αίμα τους αλλά και την Ελληνολατρεία. Ανάδελφοι γίναμε από τότε που ξεχάσαμε τα πρόσωπα των αδελφών μας λαών οι οποίοι αποτελούν τουλάχιστον τη μισή ανθρωπότητα. Ειδικότερα, σήμερα λαοί με πολύ παρόμοιο με εμάς παρελθόν, χαρακτήρα, αίμα και στόχους, είναι οι Κούρδοι, οι Ισραηλινοί, οι Αρμένιοι και οι υποδουλωμένοι λαοί της Μικράς Ασίας. Εμείς, βασισμένοι στις ιδέες της αρχαίας Ελλάδας, το 1821 πρώτοι ανοίξαμε το δρόμο της απελευθέρωσης στους αρχαίους αδελφούς λαούς. Σήμερα, στην πορεία αναβίωσης των καλών του αρχαίου κόσμου, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται και πολεμούν οι Κούρδοι και οι Ισραηλινοί. Με όραμα την επανα-ανακάλυψη και αναγέννηση του παγκόσμιου πολιτισμού, η συμμαχία Κούρδων, Ελλήνων, Εβραίων και Αρμενίων με την συμπαράσταση της ΕΕ, των ΗΠΑ και των Σλάβων, θα αλλάξει τα πάντα για μία ακόμα φορά στην ανθρωπότητα, και θα της δώσει τις διεξόδους που αναζητά.
Σιδηρούντιος

Γάλα για να μεγαλώνουν ...

Η Ευρώπη, οι πατάτες και ο Παπανδρέου

Ευτυχώς που τρελάθηκα ...



Καλύτερα να αυτοτρελαθούμε παρά να μας τρελάνουν άλλοι

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μαθήματα οικονομίας από τον George Carlin



george carlin
Enhanced by Zemanta

Argaeads -The Macedonian Dynasty.

Argaeads -The Macedonian Dynasty.



Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΥΟ ΗΛΙΟΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ * Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΔΥΟ ΗΛΙΟΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ" (1992). ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
FROM THE FILM "TWO SUNS IN THE SKY" (1992).
DIRECTOR: GIORGOS STAMPOULOPOULOS

-ΝΕΟ ΓΕΝΟΣ "ΑΝΘΡΩΠΩΝ" ΜΕΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ... ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ! ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ... ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΙΣ ΘΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΙΡΕΣΙΣ!



Η θρησκειολογική φοβολαγνεία



΄Οταν οι κακότεχνοι υποκριτές ζηλεύουν τους επαγγελματίες ηθοποιούς

Ένα και ένα