Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Il platano di Ippocrate
Il platano di Ippocrate (Photo credit: kebnekaise)
Στο Α' μέρος του επεισοδίου παρουσιάζονται μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν ευρέως, όπως η Δραματοθεραπεία, η Ύπνωση, το Ψυχόδραμα. Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα της τέχνης, με σκοπό να βοηθήσει ένα άτομο να αναπτυχθεί προσωπικά, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης, εργαλείο δημιουργικότητας, εργαλείο προετοιμασίας. Η Ύπνωση είναι η φυσική ικανότητα του ανθρώπου να στρέφει το ενδιαφέρον του προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό του κόσμο, προς τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τα βιώματά του. Είναι, δηλαδή, μια εσωτερική αναζήτηση. Κατά το Ψυχόδραμα, οι άνθρωποι προβαίνουν σε εκδραμάτιση, υποδύονται δηλαδή ρόλους, βάζοντας έτσι μια τάξη στα γεγονότα που τους πίκραναν στο παρελθόν. Για όλα αυτά μιλούν στο φακό της εκπομπής ο Δρ. Φυσιοπαθητικής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ο Ψυχίατρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, η Δραματοθεραπεύτρια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΧΟΥ, ο Ψυχολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, η Σύμβουλος και Θεραπεύτρια Υπνοθεραπεύτρια ΣΥΛΒΑΝΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.





Στο Β' μέρος της εκπομπής παρουσιάζεται η θεραπευτική δυνατότητα που έχουν η Χοροθεραπεία, η Μουσικοθεραπεία, οι Δίαιτες, η Αρωματοθεραπεία, η Κρυσταλλοθεραπεία. Η Χοροθεραπεία και η Μουσικοθεραπεία βοηθούσαν τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει και να φέρει στην επιφάνεια τις ικανότητες, τα χαρίσματα, τις δυνάμεις που είχε, και να ενεργοποιήσει τον εαυτό του. Για την αξία αυτών των μεθόδων μιλούν στο φακό της εκπομπής η Χοροθεραπεύτρια ΝΑΤΑΣΑ ΣΜΥΡΛΗ, η Καθηγήτρια Χορού και Χοροθεραπεύτρια ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ-ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ, η Χορογράφος και Χοροθεραπεύτρια ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΕΤΤΑ, η Καθηγήτρια Χορού και Χοροθεραπεύτρια ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, και η Μουσικοθεραπεύτρια ΛΙΑΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ. Μέσω της θεραπευτικής διατροφής, όπως προτιμούσαν οι αρχαίοι να χαρακτηρίζουν τις δίαιτες, μπορούσε να επιτευχθεί η σωματική και ψυχική βελτίωση του ανθρώπινου οργανισμού. Η Αρωματοθεραπεία ήταν πολύ διαδεδομένη. Σύμφωνα με ευρήματα, φαίνεται πως από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά για τις δυνατότητες ίασης που προσέφεραν. Γι' αυτή τη μέθοδο μιλούν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΡΑΣ, και η Αρωματοθεραπεύτρια ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΝΑ. Η Κρυσταλλοθεραπεία είχε ως στόχο μέσω των κρυστάλλων (μικρές μονάδες του σύμπαντος) να φέρει σε επικοινωνία, σύνδεση και εξισορρόπηση τον άνθρωπο (μεγάλη μονάδα σύμπαντος) με το σύμπαν. Μιλά η Κρυσταλλοθεραπεύτρια ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΡΑΤΗ και η Κοινωνιολόγος ΜΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ- http://www.projethomere.com

Triumphant welcome to Admiral Andreas Miaoulis...
Triumphant welcome to Admiral Andreas Miaoulis in Hydra. (Photo credit: Wikipedia)
Η σειρά «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» παρουσιάζει την ιστορία του υλικού και της παραγωγής του, όλη την επίπονη επεξεργασία του αγάλματος, του νομίσματος, των εργαλείων, που έχει ξεκινήσει πολύ πριν από το εργαστήρι του Τεχνίτη. Στις μέρες μας, η Αρχαιολογία ανακαλύπτει, όπως η Βιολογία, τη γενετική της. Και η τεχνολογία του 20ου αιώνα μαθαίνει να μην περιφρονεί τα διδάγματα της Αρχαίας τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς με τον τίτλο «ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ» αναφέρεται στα απλά μέσα μεταφοράς και τους τύπους σκαφών που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, για να κινηθεί σε λίμνες και ποτάμια, αργότερα παραλιακά στη θάλασσα και μεταγενέστερα ταξίδια στην ανοιχτή θάλασσα. Αυτά που προσδιόριζαν τον τύπο του πλωτού μέσου, ήταν τα υλικά που διέθετε, τα εργαλεία με τα οποία μπορούσε να επεξεργασθεί αυτά τα υλικά και οι τεχνολογικές του δυνατότητες. Η Ναυπηγική εξελίσσεται από το 3. 000 π. Χ. έως την ελληνική τριήρη και τις ολκάδες. Το Ομηρικό πλοίο ταξιδεύει τους ήρωες του Τρωικού πολέμου κι ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ μιλά στους Έλληνες «... με μάτια κοκκινισμένα απ' του κυμάτου την αρμύρα κι από το μεστωμένο πόθο να ξαναδεί τον καπνό που βγαίνει από τη ζεστασιά του σπιτιού του, και το σκυλί που γέρασε προσμένοντας στη θύρα...»


ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 1927- http://www.projethomere.com

English: Greek poet Angelos Sikelianos (1884-1...
English: Greek poet Angelos Sikelianos (1884-1951). (Photo credit: Wikipedia)
Ο σκηνοθέτης ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ και η χορογράφος ΚΟΥΛΑ ΠΡΑΤΣΙΚΑ, που συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ το 1927, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους και μιλούν για τις ενέργειες της ΕΥΑΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ, που θα πραγματοποιούσαν το όραμα του συντρόφου της ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ. Σημαντικό μέρος τους αφιερώματος καλύπτεται από την προβολή αποσπασμάτων της ταινίας των αδελφών ΓΑΖΙΑΔΗ, στα οποία και προβάλλονται είτε στιγμιότυπα από τους Αγώνες στο Στάδιο των Δελφών, είτε στιγμές από τη θεατρική παράσταση. Ο ΘΑΝΟΣ ΒΕΛΟΥΔΙΟΣ, συνεργάτης των ΣΙΚΕΛΙΑΝΩΝ, δίνει πληροφορίες που αφορούν στην προετοιμασία του εγχειρήματος ενώ ο θεατρολόγος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΘΗΣ παρουσιάζει την πλήρη ιδεολογική προσέγγιση με την οποία σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε το κείμενο του ΑΙΣΧΥΛΟΥ στους Δελφούς. Η ΚΟΥΛΑ ΠΡΑΤΣΙΚΑ, συναισθηματικά φορτισμένη, κλείνει το αφιέρωμα μιλώντας για το τέλος της ΕΥΑΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ.


Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Εβραίος Ραββίνος γράφει για τον Χριστιανισμό

In this Rosh Hashana greeting card from the ea...
In this Rosh Hashana greeting card from the early 1900s, Russian Jews, packs in hand, gaze at the American relatives beckoning them to the United States. Over two million Jews fled the pogroms of the Russian Empire to the safety of the U.S. from 1881-1924. (Photo credit: Wikipedia)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Κείμενο του Ραββίνου συγγραφέα Marcus Eli Ravage.

Αρχική Πηγή:
Marcus Eli Ravage (1884 -- 1965): A Real Case Against the Jews (δημοσιεύθηκε στην Αμερικάνικη εφημερίδα «The Century Magazine», New York, Noυ. 3, Ιανουάριος 1928, σελ. 346)

Το Κείμενο ήταν ουσιαστικά μια σατιρική απάντηση στην αντισημιτική προπαγάνδα του Εκδότη Henry Fords, ο οποίος δεν έγραψε μεν τα αντισημιτικά βιβλία για τα οποία τον κράξανε πολλοί, τα ενέκρινε όμως εκδίδοντας τα. Το κείμενο είναι βέβαια σαρκαστικό και ειρωνικό, και δεν επέβαλλαν φυσικά οι εβραίοι τον χριστιανισμό, αλλά παρουσιάζει πολλά σημεία που δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν σαν αληθινά, κι ας εκφραστηκαν με χιουμοριστικο τροπο για να προκαλέσουν την προσοχή του κόσμου.

Πηγές:
http://www.greatlie.com/xristianismos/texnologia-thaumaton/1965-suzitisi-arxi...
http://www.afipnisis.gr/marcuseliravage-t665.html
http://autochthonesellhnes.blogspot.de/2011/12/blog-post_4607.html

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ. ΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ «ΕΒΡΑΙΟΥΣ», ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΣΕΚΤΑ ΚΑΙ Ο, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΛΕΞΗ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.

Προς τους «Ταλιμπάν» μεταξύ των Χριστιανών, για να σταματήσουν να ψάχνουν ηλίθιους αποδέκτες της ανώμαλης προπαγάνδας τους και να πάψουν να απασχολούν τους Έλληνες με τρέλες, που ισχύουν μόνο για αυτούς και για την δική τους παράδοση, και για κανέναν άλλον. Σαν πρώην-Χριστιανοί, γυρίσαμε στον Ελληνισμό μεταξύ αλλων λόγω του Ορθού Λόγου, και δεν αφήσαμε πίσω μας μόνον μια σέκτα-θρησκεία, αλλά το ολόκληρο θεωρητικό και αξιακό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται αυτή και ο πολιτισμος που ανέδειξε, η Ρωμιοσύνη. Δικαίωμα σας να πιστεύετε σε οτιδήποτε θέλετε, μόνο μην παρενοχλείτε τους υπόλοιπους με ανυπόφορες Ανοησίες.


Ελλήνων Δρώμενα - Σερραϊκός ζουρνάς (Macedonian folk music)

Deutsch: Zurna aus Grenadillholz mit Zunge (dil)
Deutsch: Zurna aus Grenadillholz mit Zunge (dil) (Photo credit: Wikipedia)
Ο «αχός» του ζουρνά στην Ηράκλεια Σερρών και στα χωριά γύρω από τη λίμνη Κερκίνη, -πηγή εκατοντάδων μουσικών του ζουρνά-, «ελκύει» τους ανθρώπους και τα πουλιά της λίμνης να χορέψουν στο ρυθμό αυτού του αρχαίου οργάνου.
"Ellinon Dromena" is an excellent documentary, which try to save as much aspects of Greek traditional music as it is possible. This is a small part of a trip on the traditions of the region of Serres at Eastern Macedonia in Greece.


BBC Nature's Weirdest Events 2012

A juvenile Galah on a sportsground in suburban...
A juvenile Galah on a sportsground in suburban Sydney, Australia. (Photo credit: Wikipedia)
Chris Packham examines some of the weirdest natural events on the planet. With the help of footage taken by eyewitnesses and news crews, he unravels the facts behind each story.

Episode 1 (3rd January 2012)

In the first programme, there is the mysterious case of the car cocooned by caterpillars in Holland, and the baffling case of the exploding toads in Germany. In Switzerland a lakeside town is entombed in ice and a once in a lifetime storm turns Sydney, Australia crimson overnight. There are some disturbing plagues of mice and locusts and a swarm of ladybirds. And finally there are extraordinary strandings of starfish, crabs and whales.

Chris tells the real story of the events behind the headlines and helps to explain what on earth happened.







The One Percent

English: William H. Gates Sr., visits the Naz ...
English: William H. Gates Sr., visits the Naz Foundation's care centre for HIV Positive children, The Naz Foundation (India) Trust (NI) is a New Delhi based NGO working on HIV/AIDS and Sexual Health since 1994. (Photo credit: Wikipedia)
This 80-minute documentary focuses on the growing "wealth gap" in America, as seen through the eyes of filmmaker Jamie Johnson, a 27-year-old heir to the Johnson & Johnson pharmaceutical fortune. Johnson, who cut his film teeth at NYU and made the Emmy®-nominated 2003 HBO documentary Born Rich, here sets his sights on exploring the political, moral and emotional rationale that enables a tiny percentage of Americans - the one percent - to control nearly half the wealth of the entire United States. The film Includes interviews with Nicole Buffett, Bill Gates Sr., Adnan Khashoggi, Milton Friedman, Robert Reich, Ralph Nader and other luminaries.

http://www.theonepercentdocumentary.com/


Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Faster Than The Speed Of Light

English: Marcus du Sautoy in Levico Terme Ital...
English: Marcus du Sautoy in Levico Terme Italiano: Marcus du Sautoy a Levico Terme per un convegno (Photo credit: Wikipedia)
In September 2011, an international group of scientists has made an astonishing claim -- they have detected particles that seemed to travel faster than the speed of light.
It was a claim that contradicted more than a hundred years of scientific orthodoxy.
Suddenly there was talk of all kinds of bizarre concepts, from time travel to parallel universes. So what is going on? Has Einstein's famous theory of relativity finally met its match? Will we one day be able to travel into the past or even into another universe?
In this film, Professor Marcus du Sautoy explores one of the most dramatic scientific announcements for a generation. In clear, simple language he tells the story of the science we thought we knew, how it is being challenged, and why it matters.


George Carlin - It's Bad For Ya (2008) Greek Subtitles

Cover of "It's Bad for Ya"
Cover of It's Bad for Ya
HBO ΕΝΤΕRΤΑΙΝΜΕΝΤ(C)
Ο George Carlin (1937-2008) υπηρξε ο σπουδαιοτερος κωμικος της γενιας του κ ισως ολων των εποχων, εδω μας παρουσιαζει το κυκνειο ασμα του σε ηλικια 70(!) ετων παρακαλω δινει ρεσιταλ με την διαυγεια της σκεψης του, την κοινωνικη του κριτικη, τις παρατηρησεις του και βεβαιως το παντα πετυχημενο χιουμορ του, για οσους δεν τον ξερουν, το συγκεκριμενο Live ειναι μια πρωτης ταξης ευκαιρια να μπειτε στον κοσμο αυτου του σπουδαιου κ τεραστιου πνευματος/ανθρωπου/κωμικου που με την καριερα του κ το εργο του αποτελει προτυπο κ σημειο αναφορας για καθε κωμικο ανα τον κοσμο.

τα 14(!) HBO special events ειναι τα εξης:

On Location: George Carlin at USC 1977
George Carlin: Again! 1978
Carlin at Carnegie 1982
Carlin on Campus 1984
Playin' with Your Head 1986
What Am I Doing in New Jersey? 1988
Doin' It Again 1990
Jammin' in New York 1992
Back in Town 1996
George Carlin: 40 Years of Comedy 1997
You Are All Diseased 1999
Complaints and Grievances 2001
Life Is Worth Losing 2005
It's Bad For Ya 2008

Karen Thompson Walker: What fear can teach us

TED (conference)
TED (conference) (Photo credit: Wikipedia)
Imagine you're a shipwrecked sailor adrift in the enormous Pacific. You can choose one of three directions and save yourself and your shipmates -- but each choice comes with a fearful consequence too. How do you choose? In telling the story of the whaleship Essex, novelist Karen Thompson Walker shows how fear propels imagination, as it forces us to imagine the possible futures and how to cope with them.

TEDTalks is a daily video podcast of the best talks and performances from the TED Conference, where the world's leading thinkers and doers give the talk of their lives in 18 minutes (or less). Look for talks on Technology, Entertainment and Design -- plus science, business, global issues, the arts and much more.
Find closed captions and translated subtitles in many languages at http://www.ted.com/translate

Follow TED news on Twitter: http://www.twitter.com/tednews
Like TED on Facebook: https://www.facebook.com/TED

Subscribe to our channel: http://www.youtube.com/user/TEDtalksDirector


George Carlin brain droppings

Arithmetic calculation tricks