Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Καθημερινοί ήρωες που τους την έφερε το σύστημα


Κάνε το καλό και ριξ' το στο γιαλό, γιατί εύσημα δεν θα πάρεις!

Ποιος είπε ότι το να είσαι ήρωας είναι εύκολο; 

Όχι μόνο πρέπει να κάνεις κάτι που κανείς άλλος δεν θα τολμούσε, αλλά -όπως θα δούμε- να τα βάλεις και με το ίδιο το σύστημα, παρά το γεγονός ότι θα χαθείς από προσώπου γης.

Γιατί όσο κι αν ο ήρωας δεν περιμένει τίποτα ως αντάλλαγμα για τον ηρωισμό του, αυτό το «τίποτα» θέλει ωστόσο ξεκαθάρισμα: γιατί είναι αναντίρρητο ότι δεν περιμένει τουλάχιστον να κυνηγηθεί λυσσαλέα από τις Αρχές!

Φαίνεται πως η κοινωνία μας έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιβραβεύει τις πράξεις ανιδιοτέλειας. 

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις όλα αυτά; 

Το FBI συλλαμβάνει μέλος των Anonymous που αποκάλυψε τους δράστες βιασμούΚάποιοι θα θυμάστε το φρικιαστικό περιστατικό του βιασμού στο Steubenville των ΗΠΑ πέρυσι το καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί βγήκε online: μια ομάδα ηλιθίων αποφάσισε λοιπόν ότι δεν υπήρχε τίποτα το κακό στον βιασμό μιας αναίσθητης κοπέλας και στο ποστάρισμα φωτογραφιών από το 6ωρο αποτρόπαιο περιστατικό. Κι επειδή ζούμε σε έναν ζοφερό κόσμο, η αστυνομία φάνηκε να συμφωνεί μαζί τους, απορρίπτοντας την υπόθεση λόγω έλλειψης αποδεικτικών. Και η τραγική αυτή ιστορία θα πέρναγε στα «ψιλά» αν δεν επενέβαιναν οι Anonymous, οι οποίοι μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες ξέθαψαν αρκετές αποδείξεις για να στείλουν τους ενόχους «πακετάκι» στη Δικαιοσύνη! Οι Αρχές παραδέχτηκαν μάλιστα το λάθος τους και οι Anonymous χαιρετίστηκαν δημοσίως ως ήρωες. Πώς τους ευχαρίστησε η αμερικανική κυβέρνηση; Έστειλε τους πράκτορες του FBI σε ένοπλη έφοδο στο σπίτι του Deric Lostutter, τον κινητήριο μοχλό πίσω από την ανάμειξη της οργάνωσης στην υπόθεση, και τον συνέλαβαν, παρά το γεγονός ότι χάρη σε αυτόν και την ομάδα του οι δύο ψυχασθενείς που πόσταραν φωτογραφίες του κακοποιημένου κοριτσιού δεν κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι. Ο Lostutter είναι σήμερα αντιμέτωπος με το σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει την επόμενη δεκαετία στη φυλακή με κατηγορίες για κυβερνοεπίθεση. Και για να βάλουμε τα πράγματα στην προοπτική τους, το δικαστήριο τιμώρησε τους δύο ενόχους για τον βιασμό με μόλις 2 χρόνια...

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

GREEK CRISIS : The Real Causes


Published on May 17, 2012
Greek Crisis : The Real Causes and possible solutions which are hidden from the public is a documentary that was produced in Greece at the end of 2011 and the subsequent resignation of Prime Minister George Papandreou.CCIAS : Τό Ἑλληνικό «ἄκρως ἀπόρρητο» ὑπερόπλο πού εἶναι στά ὑπόγεια τοῦ …Πενταγώνου!


CCIAS : Τό Ἑλληνικό «ἄκρως ἀπόρρητο» ὑπερόπλο πού εἶναι στά ὑπόγεια τοῦ …Πενταγώνου!

ἐθνικά θέματα, εἰς τὰ ἐνδότερα, καταγγελίες

Ὑπερόπλο
To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα.
( Ιπτάμενος: «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν)
Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…
Η ιστορία είναι απίστευτη
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα !
Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!
Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».
Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:
«Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!
Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποίησής του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή…
Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους…Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης  (πηγή)

Keiser Report: Size, Scale & Speed of Debt (E460)

Published on Jun 20, 2013
In this episode of the Keiser Report, Max Keiser and Stacy Herbert discuss the recent visitation to the Keiser Report from a UFO with aliens on board wishing not to speak to Doughball Dave Cameron, but to discuss their concerns about the Giant Debt Ball of China which can be seen from outer space. They take an in depth look at the size, scale and speed of debt in China and at the JP Morgan Debit Card Work Farm for employees at McDonald's in Pennsylvannia. In the second half, Max talks to Dr. Steve Keen, author of Debunking Economics, about George Osborne's ponzi-like Help to Buy scheme being similar to failed government housing schemes in Australia in which Help to Sell is the true objective of the subsidies.
FOLLOW Max Keiser on Twitter: http://twitter.com/maxkeiser

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η 1η ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Uploaded on Nov 14, 2011
13-11-2011 ΣΤ.ΧΙΟΣ


Κώστας Θάνος: Το ευρώ προκαλεί οικονομικό ολοκαύτωμα


Published on Mar 2, 2012
Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Θάνος αναλύει στον Ιφικράτη Αμυρά γιατί η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει ποτέ στο ευρώ. Καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επειδή έκλεισε δεκάδες βιομηχανίες στην Ελλάδα, κατονομάζει υπουργούς που θα έπρεπε να ήταν στην φυλακή για εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρώντας ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τους αποικιοκρατικούς όρους του Μνημονίου και όχι το ΔΝΤ. Τέλος προτείνει ευρωζώνη δύο ταχυτήτων για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.
http://edosyntagma.blogspot.com


Το χρέος της Ελλάδος είναι μόνο 40 δις δολάρια, καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος

ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας! (ελληνικοί υπότιτλοι)

The Bankers (Rothschilds et al) want legal power to control all European nations. Please STOP this DICTATORSHIP

Library of Alexandria DocumentaryBBC Documentary - Macedonia: A Civilization Uncovered