Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Sabah

BEIJING, CHINA - MAY 10: Kuwait's Emir Sheikh ...Image by Getty Images via @daylifeΜε ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Kωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου.
Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής :" Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή βία έχουμε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας...
ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο !) ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας
Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...
ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο !) ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό....
ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε ;
Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα. Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο ; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες ; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ( µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε ) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι: «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία.
Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω ; Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν. Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.
Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε ; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ; Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη... Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µανα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή.
Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».
Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια... Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες..."

πηγή:http://allday-news.blogspot.com/2010/09/blog-post_1558.html

Enhanced by Zemanta

Φρούτα κατεχόμενης Κύπρου ...



Στη κατεχόμενη Κύπρο οι Τούρκοι δημιούργησαν έναν παράδεισο για τους διεθνείς απατεώνες, και κανείς δε μπορεί να τους αγγίξει εκεί μέσα. Λέτε να είναι ο εκκοσμικευμένος ισλαμισμός ή ο παραδοσιακός οθωμανισμός που εκκολάπτει τοιούτες καταστάσεις;

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Eρωτευμένος με την πολιτική εξουσία ο χριστιανισμός

Pope and Patriarch 2.JPGImage by treviño via FlickrΟ πάπας Ρώμης, δε ντρέπεται να παρουσιάσει το πολιτικό πρόσωπο του χριστιανισμού και την αγάπη για πολιτική εξουσία, παρουσία και επιβολή στη καθημερινή μας ζωή.

Ο αποθανών Χριστόδουλος είχε μετατρέψει τους θαμώνες των ναών , και τους δηλωμένους βαπτισμένους, ως το υπέρ κόμμα της Ελλάδος αλλά αντί για βουλευτές είχε επισκόπους.

«Ο χριστιανισμός μπαίνει στο περιθώριο» προειδοποιεί ο Πάπας

Αλλά όχι μόνο στη Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία και άλλες χώρες που πάσχουν από ιεροπαιδεραστία, και στην Ελλάδα του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" και της ιεροπαιδεραστίας, της υποκριτικής στάσης της κατά των λαϊκών ομοφυλόφιλων έναντι της κάλυψης των ομοφυλόφιλων που είναι υπάλληλοι ιερατικών και αρχιερατικών βαθμών, της μη διαχείρισης τεράστιας περιουσίας και της επαιτείας από τους έχοντες έτοιμα χρήματα αλλά δυστυχώς μη έχοντες συγχώρεση αμαρτιών ή ανάγκη θαυμάτων, δίνει απόσταση που αυξάνεται μεταξύ κοινωνίας και θρησκευτικών οργανώσεων.

Η θρησκεία πλέον γίνεται από κρατική σε προσωπική υπόθεση, και αυτό το έχει καταλάβει η "κρατική εκκλησία" που ζητά να μην εξυπηρετείται άνθρωπος που δεν έχει συμμετοχή σε βαπτισμούς και εκκλησιαστικούς γάμους.

Το κύκνειο άσμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό, όταν θα χρειαστεί να γίνει η περαιτέρω μείωση του κρατικού προϋπολογισμού, με μείωση του αριθμού των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων. Η πρόβλεψη μιλά για 300 χιλιάδες λιγότερους. Η Ρουμανία ήδη αποφάσισε την απόλυση 74 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, και έτσι θα πρέπει να τα περιμένουμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Enhanced by Zemanta

Βρώμικα εσώρουχα, φωτιές χωρίς καπνό, κοράνι και άθεα βιβλία


Book-Burning Shelved, It's Time To Commit Atheists To Flames

Ο πολύς πάστορας, που θα έκαιγε το κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου, χέστηκε πάνω του από τις μουσουλμανικές απειλές , και σα μάγκας μέγας τώρα αλλάζει το παραμύθι και τα βάζει με τους άθρησκους και το Dawkins.

Παρακαλώ στείλτε του και τους σατανικούς στίχους είπε ο κ. Rushdie.

Το πρόβλημα του τώρα είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση από κανένα και μάλλον οι "διοκώμενοι" συμμετέχουν στην πυρά των βιβλίων.

Έτσι και αλλιώς τώρα όλα είναι γραπτά στο internet.

Published with Blogger-droid v1.5.9

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Buckfast Tonic Wine: Συνταγή εγκληματική για γρήγορο χρήμα σε μοναστήρι Βενεδικτίνων

A bottle of Buckfast in the street. Buckfast's...Image via Wikipedia
Το μοναστήρι των Βενεδικτιανών μοναχών στο Devon, βρήκε το τρόπο να μαζεύει χρήματα με μοναδικό τρόπο παρουσίας στη τοπική κοινωνία της Γλασκώβης.

Παράγουν ένα είδος γλυκού κρασιού, αλλά η μοναδικότητα στη συνταγή του έρχεται από την επιπρόσθετη ισχυρή δόση καφεΐνης, ισοδύναμης με έξι φλυτζάνια καφέ, για κάθε 750 cl κρασιού.

Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της αγχοτικής κατάστασης του καταναλωτή όχι μόνο από την ισχυρή δόση οινοπνεύματος αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή δόση καφεΐνης, που ενώ η κατάσταση μέθης παρέχει χαμηλή νοητική ικανότητα στο καταναλωτή, η καφεΐνη δε τον αφήνει να πέσει σε λήθη, αλλά επαυξάνει το άγχος και την επιθετικότητα, αφού ενώ είναι το σώμα σε εγρήγορση, ο νους είναι ανίκανος να επεξεργαστεί με λογική το κάθε αίσθημα, κάνοντας τον ευέξαπτο, αρνητικό λόγω ελλειπούς κατανόησης και επιθετικό λόγω υπερπληρότητας καφεΐνης.

Τα εγκλήματα που έχουν αναφερθεί και σχετίζονται με το εν λόγω πιοτό, φτάνουν στο 10% των εγκημάτων που δηλώνονται στην αστυνομία της Σκωτίας, αν και το εν λόγω πιοτό έχει μηδαμινές πωλήσεις σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς οινοπνευματοδών πιοτών στη Σκωτία.

Οι μοναχοί έχουν ήδη επενδύσει σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Αγγελική ζωή με πλούσια προσφορά στη κοινωνία των ανθρώπων, δίνουν με τη παρουσία τους και τα έργα τους οι εν λόγω μοναχοί που είναι αφιερωμένοι στο θέλημα του θεού.

Buckfast Abbey - Home to a Catholic Community of Benedictine Monks







Enhanced by Zemanta

Στου Νίκου το κατάστημα στο Portobello Road, London

Ότι φανταστείς αντίκα πολυτελείας σε πορσελάνες, Ο Νίκος τα έχει όλα.

Admiral Vernon Arcade.



Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Derek Sivers: Keep your goals to yourself



Derek Sivers: Keep your goals to yourself.



About this talk

After hitting on a brilliant new life plan, our first instinct is to tell someone, but Derek Sivers says it's better to keep goals secret. He presents research stretching as far back as the 1920s to show why people who talk about their ambitions may be less likely to achieve them.

About Derek Sivers

Through his new project, MuckWork, Derek Sivers wants to lessen the burdens (and boredom) of creative people.

Why you should listen to him:

Derek Sivers is best known as the founder of CD Baby. A professional musician since 1987, he started CD Baby by accident in 1998 when he was selling his own CD on his website, and friends asked if he could sell theirs, too. CD Baby was the largest seller of independent music on the web, with over $100M in sales for over 150,000 musician clients.

In 2008, Sivers sold CD Baby to focus on his new ventures to benefit musicians, including his new company, MuckWork, where teams of efficient assistants help musicians do their "uncreative dirty work."
"Derek Sivers is changing the way music is bought and sold. A musicians' savior. One of the last music-business folk heroes."
Esquire


.

Βασιλεύς : ετυμολογία


 Ετυμολογία

βασιλεύς 
Βάση (ις) + Λαός + εύ
Η καλή βάση (στήριγμα) του λαού.

Κάθε κοινωνικό σύνολο ανθρώπων αναζητά έναν αρχηγό, παράδειγμα για τα ασχοληθεί με τα κοινά τους θέματα.

Σε αυτή τη περίπτωση, ένας του συνόλου θεωρείται καλός και ικανός να ηγεθεί του λοιπού λαού, και έτσι γίνεται η καλή βάση αναφοράς και καθοδήγησης.
Και φυσικά Λαός είναι ελληνική λέξη που προέρχεται από τη πράξη του Δευκαλίωνα να πετά Λας (πέτρα) για να δημιουργήσει απογόνους. (σχετικά: λατομείο, λεοφωρείο, άλας).

Dan Dennett's response to Rick Warren. Η διδασκαλία όλων των γεγονότων των θρησκειών σε όλους βοηθά τη κατανόηση και την επιλογή.



Dan Dennett's response to Rick Warren


About this talk

Philosopher Dan Dennett calls for religion -- all religion -- to be taught in schools, so we can understand its nature as a natural phenomenon. Then he takes on The Purpose-Driven Life, disputing its claim that, to be moral, one must deny evolution.

About Dan Dennett

Philosopher and scientist Dan Dennett argues that human consciousness and free will are the result of physical processes and are not what we traditionally think they are. His 2003 book Freedom Evolves explores the way our brains have evolved to give us -- and only us -- the kind of freedom that matters, while 2006's Breaking the Spell examines religious belief through the lens of biology.

Why you should listen to him:

One of our most important living philosophers, Dan Dennett is best known for his provocative and controversial arguments that human consciousness and free will are the result of physical processes in the brain. He argues that the brain's computational circuitry fools us into thinking we know more than we do, and that what we call consciousness — isn't.

This mind-shifting perspective on the mind itself has distinguished Dennett's career as a philosopher and cognitive scientist. And while the philosophy community has never quite known what to make of Dennett (he defies easy categorization, and refuses to affiliate himself with accepted schools of thought), his computational approach to understanding the brain has made him, as Edge's John Brockman writes, “the philosopher of choice of the AI community.”

“It's tempting to say that Dennett has never met a robot he didn't like, and that what he likes most about them is that they are philosophical experiments,” Harry Blume wrote in the Atlantic Monthly in 1998. “To the question of whether machines can attain high-order intelligence, Dennett makes this provocative answer: ‘The best reason for believing that robots might some day become conscious is that we human beings are conscious, and we are a sort of robot ourselves.'”

In recent years, Dennett has become outspoken in his atheism, and his 2006 book Breaking the Spell calls for religion to be studied through the scientific lens of evolutionary biology. Dennett regards religion as a natural -- rather than supernatural -- phenomenon, and urges schools to break the taboo against empirical examination of religion. He argues that religion's influence over human behavior is precisely what makes gaining a rational understanding of it so necessary: “If we don't understand religion, we're going to miss our chance to improve the world in the 21st century.”

A prolific writer, Dennett's landmark books include The Mind's I, co-edited with Douglas Hofstedter, Consciousness Explained, and Darwin's Dangerous Idea.
"Dan Dennett is our best current philosopher. He is the next Bertrand Russell. Unlike traditional philosophers, Dan is a student of neuroscience, linguistics, artificial intelligence, computer science, and psychology. He's redefining and reforming the role of the philosopher."
Marvin Minsky

Dan Dennett: Χαριτωμένο. σέξυ, γλυκό, αστείο


Dan Dennett: Χαριτωμένο. σέξυ, γλυκό, αστείο.



About this talk

Γιατί τα μωρά είναι χαριτωμένα; Γιατί το κέϊκ είναι γλυκό; Ο φιλόσοφος Dan Dennett έχει απαντήσεις που δεν περιμένετε καθώς μοιράζεται μια αντι-εμπειρική αιτιολόγηση για τα χαριτωμένα, γλυκά και σέξυ πράγματα (συν μια νέα θεωρία από το Matthew Hurley πάνω στο γιατί τα αστεία μας κάνουν να γελάμε).

Philosopher and scientist Dan Dennett argues that human consciousness and free will are the result of physical processes and are not what we traditionally think they are. His 2003 book Freedom Evolves explores the way our brains have evolved to give us -- and only us -- the kind of freedom that matters, while 2006's Breaking the Spell examines religious belief through the lens of biology.


Why you should listen to him:

One of our most important living philosophers, Dan Dennett is best known for his provocative and controversial arguments that human consciousness and free will are the result of physical processes in the brain. He argues that the brain's computational circuitry fools us into thinking we know more than we do, and that what we call consciousness — isn't. 

This mind-shifting perspective on the mind itself has distinguished Dennett's career as a philosopher and cognitive scientist. And while the philosophy community has never quite known what to make of Dennett (he defies easy categorization, and refuses to affiliate himself with accepted schools of thought), his computational approach to understanding the brain has made him, as Edge's John Brockman writes, “the philosopher of choice of the AI community.”

“It's tempting to say that Dennett has never met a robot he didn't like, and that what he likes most about them is that they are philosophical experiments,” Harry Blume wrote in the Atlantic Monthly in 1998. “To the question of whether machines can attain high-order intelligence, Dennett makes this provocative answer: ‘The best reason for believing that robots might some day become conscious is that we human beings are conscious, and we are a sort of robot ourselves.'”

In recent years, Dennett has become outspoken in his atheism, and his 2006 book Breaking the Spell calls for religion to be studied through the scientific lens of evolutionary biology. Dennett regards religion as a natural -- rather than supernatural -- phenomenon, and urges schools to break the taboo against empirical examination of religion. He argues that religion's influence over human behavior is precisely what makes gaining a rational understanding of it so necessary: “If we don't understand religion, we're going to miss our chance to improve the world in the 21st century.”

A prolific writer, Dennett's landmark books include The Mind's I, co-edited with Douglas Hofstedter, Consciousness Explained, and Darwin's Dangerous Idea.
"Dan Dennett is our best current philosopher. He is the next Bertrand Russell. Unlike traditional philosophers, Dan is a student of neuroscience, linguistics, artificial intelligence, computer science, and psychology. He's redefining and reforming the role of the philosopher."
Marvin Minsky

Some times the Hellenes are late, but they always come back. Dedicated to the memory of Tasos Isaak

Derek Sivers: Weird, or just different?


Derek Sivers: Weird, or just different?


About this talk

"There's a flip side to everything," the saying goes, and in 2 minutes, Derek Sivers shows this is true in a few ways you might not expect.

About Derek Sivers

Through his new project, MuckWork, Derek Sivers wants to lessen the burdens (and boredom) of creative people.
Λένε πως "Υπάρχει και η άλλη πλευρά", και σε 2 λεπτά, ο Ντέρεκ Σίβερς το αποδεικνύει με τρόπους που δεν θα περιμέναμε.



Άγιος Άθεος - Βιβλιοπαρουσίαση


Μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Μετά τον εμφύλιο, που άρχισαν οι διαχωρισμοί μεταξύ καλών και κακών Ελλήνων, χειροτέρεψαν τα πράγματα. Βλέπεις, εμείς ήμασταν τα κομμούνια. Και δε μας έδιναν δουλειά, ούτε τα γκάβαλα των γαϊδουριών από τις πόρτες των σπιτιών τους να καθαρίσουμε. Και δεν είχαμε ούτε ένα τοσοδά κομματάκι γης δικό μας, έστω για τάφο. Όσο για γράμματα, άσ' το καλύτερα. Κάποιες τάξεις του δημοτικού, κι αυτές με το ζόρι. Και μήπως ήξερα και καμιά τέχνη; Σκαφτιάς ήμουνα. Έναν κασμά κι ένα φτυάρι μού είχε αφήσει ο συχωρεμένος ο γέρος μου κληρονομιά. Στα είκοσι πέντε μου χρόνια είχα γυναίκα με φουσκωμένη την κοιλιά, δυο μικρά παιδιά, γριά μάνα, ανήλικη αδερφή κι ένα σωρό σκοτούρες. Και δεν είχα ψωμί, δουλειά και στον ήλιο μοίρα. Τι να έκανα... Μια και δυο, τα μάζεψα κι ήρθα στην Αθήνα. Αυτό το μυθιστόρημα, βασισμένο σε οικογενειακή ιστορία του συγγραφέα, "μιλάει τη γλώσσα την παλιά"... και θα σας γοητεύσει! "Μη λογαριάζεις ποτέ χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί η ζωή είναι ένα μεγάλο ξενοδοχείο που το πληρώνουμε ακριβά. Κι ο ξενοδόχος είναι ο Θεός. Κουμάντο κάνει αυτός και δε σου επιτρέπει να του πεις κουβέντα. Εκείνο το βράδυ είχα λογαριάσει κι εγώ χωρίς τον ξενοδόχο. Κι ας πίστευα ότι η νύχτα ήταν δικιά μου..." - Τι συμβαίνει σ' έναν απένταρο εργάτη όταν μπαίνει στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ; - Γιατί κρύβεται απ' τα ΠΕΡΙΠΟΛΑ της χωροφυλακής; - Τι δουλειά έχει στη ΜΑΝΤΡΑ της Παλιάς Κοκκινιάς; - Για ποιο λόγο τον γυρεύει ένας γείτονας ΞΕΦΤΕΡΗΣ; - Ποιο ΜΥΣΤΗΡΙΟ κουβαλά στα εσώψυχά του; - Πόσες ζωές στοιχίζει ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ του μετεμφυλίου; - Πώς πολεμά ο αντιστασιακός για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ; - Μονάχα όσοι πιστεύουν στα ΘΑΥΜΑΤΑ γίνονται και μάρτυρές τους; - Πόσο απέχει η ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ από την προσευχή; - Κάθε ΑΓΙΟΣ είναι ένας άνθρωπος, σαν όλους μας; - Τι είδους απαντήσεις στη σύγχρονη ζωή δίνει μια ιστορημένη ΑΛΗΘΕΙΑ; Με αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας εκπληρώνει την υπόσχεσή του σε έναν άνθρωπο που ήταν στ' αλήθεια ένας "άγιος άθεος". Κάθε άλλη ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας δεν είναι καθόλου συμπτωματική...

Τετράγωνο
Παρασκευόπουλος, Γιάννης, 1951-
Σελ. 210
ISBN. 960-99324-3-6

Χριστιανική θέληση για έρωτα;

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Εναλλακτική τελείωση ενός γνωστού έργου ...

Τελευταία νέα για το αεροπορικό ατύχημα στη Γουατεμάλα ...


Guatemalan Flight's Data-Recording Parrot Holds Clues To Crash

Ανάλυση για τα αποτελέσματα των μαθητικών εξετάσεων δίχνει σκοτεινές πλευρές της εκπαίδευσης των νέων ...


In The Know: Are Tests Biased Against Students Who Don't Give A Shit?

The Onion News Network: Safe USA?





A secret team of highly-trained, unstoppable super-geniuses, above, not actually protecting America, since this is not a photo of a real thing.

WASHINGTON—Members of the brilliant, highly trained, and dedicated team of elite professionals who work tirelessly behind the scenes to

protect our nation and keep its citizens out of harm's way announced Tuesday that they do not exist.

"I know most Americans like to believe there are selfless, ultra-intelligent operatives like me out there watching over everything from an underground control room," said the Rhodes Scholar Navy SEAL national security official who for the past 10 years we have all mistakenly presumed to be an actual human being. "Unfortunately, though, I'm not employed by the U.S. government, I'm not working at all hours to foil terrorist plots, nor am I part of some secret network of sharp, capable agents, because no such network exists."

"And again, neither do I," the imaginary man added.

According to the utterly nonexistent super-geniuses who we've been telling ourselves are keeping our nation safe with their superior technology and lightning-fast decision-making abilities, there are currently no living people who resemble them at the Pentagon, CIA, FBI, DHS, TSA, or any other federal, state, or local law enforcement agency, and there never really have been at any point in American history.



Enlarge Image
Millions of Americans bear the humiliation of airport security every day, erroneously believing there are real people currently protecting our nation by monitoring Yemeni terrorists from a subterranean control room near Denver.

Fictitious sources also confirmed that the so-called "masterminds" behind our country's security and strategic defense are in fact people of moderate to reasonably above-average intelligence just like us who perform their jobs with more or less the same degree of competence and zeal as any regular person with a job would.

"Obviously, it would be very comforting, and pretty cool, if there were stealth groups of resourceful, naturally gifted secret agents like me scouring the planet, rooting out terrorist sleeper cells, and tracking down Osama bin Laden," said a multilingual computer/ explosives/espionage expert who most Americans actually believe is a real guy out there. "I'm not denying that would be amazing; my only point is that it just isn't true."

"Believe me, I wish I existed, too," the fake man added. "I would probably be great."

Following the announcement, reporters learned that the all-seeing satellite cameras and invisible eyes that millions of Americans assume are diligently watching every square-inch of the country like a silent sentinel are either not up there at all, or are being monitored by a tired, modestly educated man reading Road & Trackmagazine in a tiny office.

And, despite the widely held belief in some sort of all-knowing superagency that secretly controls all the other intelligence branches from above, attempts by reporters to contact such an agency were unsuccessful, as there is no way this is actually a thing.

"Look, I understand your psychological need to invent someone like me so that you can stop worrying about imminent disasters and get some sleep at night," said the hyper-articulate, Princeton-educated political-scientist jujitsu-master we're all imagining. "But the reality is most of the smart, qualified people in this country are wasting away in assistant professorships at struggling public universities or making millions of dollars in some venture capital group. In fact, that's exactly the kind of job I would have right now if I were a real person. Which I'm not."

"But good luck with everything," he added, or rather didn't add, because he neither said anything nor even ever existed at all.

In response to the announcement, members of the actual team of government workers in charge of keeping our country safe each day sought to reassure the American people that the nation's welfare is in good hands.

"Oh, yeah, don't worry about it," said the underpaid 28-year-old GED recipient who makes you take off your shoes and throw away your water bottle before you get on an airplane. "We got all kinds of crazy computers and shit to monitor things, so there's no way anything can go wrong. We got you covered."

ΟιΈλληνες θα επαναστατήσουν σύντομα ...



Αλλά κάτσε λίγο να τελειώσω το φρεντοτσίνο και έρχομαι και εγώ ...

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την επόμενη δόση του ΔΝΤ ...

Η Ελλάδα προοδεύει ...

ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Γελοίες τριτοκοσμικές καταστάσεις,

θεοκρατία, υπανάπτυξη, διαφθορά

και αθλιότητες από υπερήφανους «απογόνους»


Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ολυμπία

να εύχεσαι να είναι κοντός ο δρόμος.......

...αλλιώς δεν την βγάζεις καθαρή! Στους δρόμους τής Ηλείας που οδηγούν στην Ολυμπία, «ευδοκιμούν» μόνο σκουπίδια, εικονοστάσια και ναΐδρια. Αυτοί δε, οι οποίοι κομπάζουν, ότι δήθεν αποτελούν απόγονους των αρχαίων Ελλήνων, των αρχαίων Ηλείων στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αυτοί, που ασελγούν κατ΄ εξακολούθηση -όχι μόνο επί των αρχαιοτήτων, αλλά και- στο γύρω φυσικό περιβάλλον. Δεν μιλάμε μόνο για τα χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και για τις αυθαιρεσίες των οικοδομών, που έχουν γεμίσει τα δάση και τις παραλίες τής σύγχρονης Ηλείας. Όλα αυτά, μαζί με τις τραγελαφικές καταστάσεις, που συμβαίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και στη γύρω περιοχή και τις οποίες θα περιγράψουμε παρακάτω, συνθέτουν μιά τριτοκοσμική εικόνα για την Ολυμπία, η οποία επιβιώνει μέσα σε ένα ξένο, θεοκρατούμενο, διεφθαρμένο και υπανάπτυκτο περιβάλλον.

Το άρθρο αυτό αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των αθλιοτήτων στη σημερινή Ολυμπία.


Ηλεία 2010: Σκουπίδια κατά μήκος όλου τού εθνικού δικτύου!

Αποτέλεσμα τής απαράδεκτης νοοτροπίας των (β)ρωμιών, αλλά και τής αδιαφορίας των τοπικών αρχών.








Κάποιοι χρειάζονται
Servise στον Πύργο.
(Βρε παιδιά, αφού στα Αγγλικά δεν το ΄χετε,
γιατί δεν το γράφετε στα σύγχρονα Ελληνικά
των
sms και τού Facebook: Voi8itiki odos;).





Λίγα χιλιόμετρα από τον Πύργο η εικονιζόμενη πινακίδα
προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την ετυμολογία τής ονομασίας τού μοναστηριού.
Βοήθειά μας...














Η θεοκρατική ταυτότητα

τής σημερινής Ηλείας,

πασίδηλη
στην κεντρική πλατεία τού Πύργου.



Στα γρανάζια τής Ρωμιοσύνης:
Η συγκεκριμένη οδός τού Πύργου
ονομαζόταν οδός Αχιλλέως.
Πρόσφατα μετονομάστηκε·
πήρε το όνομα κάποιου πρώην δημάρχου.



Κάτι το ωραίον...









Οι «απόγονοι»
κατασκευάζουν ναΐδρια παντού,
ακόμη και στα βενζινάδικα.
Λέτε να μεσολαβήσει ο άγιος,
για να μειωθεί η τιμή τής βενζίνης;




«Μusic Hall» («κωλάδικο» κατά τη νεοελληνική) στο δρόμο Πύργου - Ολυμπίας.

Οι Γάλλοι τουλάχιστον σίγουρα δεν θα καταλάβουν την ονομασία του. Ευτυχώς...


Βιβλική καφετέρια: FΑRMA NOE και σε πρώτο πλάνο το ναΐδριο, για... να μην ξεχνιόμαστε.


Λίγο πριν την Ολυμπία οι νταλικέρηδες

παρκάρουν ελεύθερα στην εθνική οδό τα ρυμουλκούμενά τους.


Στον πεζόδρομο, που οδηγεί από το χώρο έκδοσης των εισιτηρίων στο αρχαίο στάδιο και το μουσείο, υπάρχουν αυτά τα δύο -κακόγουστα- εικονοστάσια. Υπήρχαν και πριν το 2004· έστρωσαν τον πεζόδρομο, διαμόρφωσαν το χώρο, αλλά αυτά δεν τα πείραξαν. Παρατηρείστε, ότι στο δεξί εικονοστάσι το καντήλι είναι αναμμένο. Γύρω από τα εικονοστάσια υπάρχει πυκνή βλάστηση, οι δε φωτογραφίες λήφθηκαν καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες. Άν υπήρχε αγώνισμα ηλιθιότητας, οι συγκεκριμένοι ευσεβείς χριστιανοί θα άξιζαν χρυσό μετάλλιο και κότινο δόξας.



Στον αρχαιολογικό χώρο απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Οι μόνοι που πηγαινοέρχονται κανονικά ακόμα και με αγροτικά μη σεβόμενοι το χώρο, αλλά και ενοχλώντας τους επισκέπτες με την παρουσία τους και με τα κακόγουστα καψουροτράγουδα στα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων, είναι οι υπάλληλοι τής αρχαιολογικής.


Σκληρά εργαζόμενος υπάλληλος τής αρχαιολογικής υπηρεσίας σε κατάσταση περισυλλογής για τα νέα οικονομικά μέτρα και την περικοπή τής 13ης και 14ης... ξάπλας. (Η φωτογραφία λήφθηκε εντός τού αρχαιολογικού χώρου τού σταδίου τής Ολυμπίας, λίγα μέτρα από την κεντρική είσοδο.)



Όποιος θέλει βάζει όπου θέλει ό,τι θέλει: Το αριστερά εικονιζόμενο μάρμαρο έχει τοποθετηθεί λίγο πριν το μουσείο τής Ολυμπίας από τις σοροπτιμίστριες Ελλάδας! Επειδή ούτε κι εμείς γνωρίζαμε τι είναι αυτές, ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε το εξώφυλλο τού τελευταίου τεύχους κάποιου περιοδικού, που εκδίδουν, το οποίο «κοσμείται» από... τους τρεις μάγους και το άστρο τής Βηθλεέμ!


Σύγκρυο μας έπιασε, όταν είδαμε το σταυρό επάνω από τη σημαία (η οποία εξ άλλου διαθέτει ήδη ένα σταυρό) έξω από την είσοδο τού Σύγγρειου νέου μουσείου τής Ολυμπίας.



Σύγκρυο μας έπιασε και μέσα στο μουσείο, όπου διαπιστώσαμε, ότι έξι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αρχίσει να διαλύεται. Στην εικόνα μία από τις πολλές ξεθωριασμένες πινακίδες των εκθεμάτων, που έχουν καταντήσει μαγικές εικόνες. Περιμένουν την επόμενη Ολυμπιάδα, που θα γίνει πάλι στην Ελλάδα (πριν την επόμενη χρεωκοπία), για να αλλάξουν τις πινακίδες;








Βρύα και λειχήνες
στους τοίχους.
























Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ
στοίχισε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός
τού νέου μουσείου Ολυμπίας.
Σήμερα -σωστά το μαντέψατε-
δεν λειτουργεί τίποτα!





Η συμπεριφορά
των σύγχρονων Ηλείων
προς το περιβάλλον:
Παραλιακό σπίτι
με μπαλκόνι από μπετό
επάνω στην άμμο,
που φτάνει και μέσα στη θάλασσα.



























Κεντρική πλατεία Ολυμπίας:
Η «θρησκεία τής αγάπης»
με το σταυρό
τού ευκολόπιστου ποιμνίου
και το σπαθί της!
Για να μην ξεχνάμε
ποιός είναι το αφεντικό σήμερα...


* * *


Αυτή την φορά δεν πιαστήκαμε κορόιδα. Το οδοιπορικό ήταν 3ήμερο, για να περισσέψει χρόνος για κολύμπι (βλ. Η Αγία Επίδαυρος) στις πανέμορφες παραλίες τής Ηλείας, όσες τουλάχιστον δεν κάηκαν και δεν έχουν ακόμα καταληφθεί από αυθαίρετα...

Ευγενία Φυλακτού



13.9.2010



Πηγή: Ρωμιοσύνη εναντίον Ολυμπίας