Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η Ζώνη, ο Εφραίμ, οι Ρωσικές πουτινιές και το χρέος της Ελλάδας

Και να δείτε ότι το προφήτευαν τόσο καιρό ότι οι Ρώσοι θα ήταν οι σύμμαχοι και βοηθοί της Ελλάδος ! Είναι δυνατόν τόσοι ορθόδοξοι να ξεχάσουν τόσους άλλους ορθοδόξους; Ο Παΐσιος το έλεγε; Ο Εφραίμ το έλεγε; Ο Πούτιν το έλεγε;

Οι πολλές προφητείες με μπερδεύουν !





Βρε, βρε, βρε... Τα «φιλαράκια» μας οι Ρώσοι... Αυτοί που θα μας έδιναν, λέει, κάτι δυσθεώρητα ποσά, για να μας βοηθήσουν. Αυτοί που θα διώξουν τους Τούρκους από την Κωνσταντινούπολη και θα μας τη δώσουν πασχαλινό δωράκι (κυκλοφορούν ευρέως και τέτοιες ανοησίες αλυτρωτικής ανοησίας)! Αυτοί που μας... αγαπούν τόσο πολύ και νοιάζονται και για τον καημένο το γέροντα Εφραίμ, ώστε να εξαπολύουν προσβλητικά τελεσίγραφα σε βάρος της πατρίδας μας. Αυτοί που «έφαγαν» και τον άλλο καημένο, τον Καραμανλή, που τους εμπιστεύθηκε και πίστεψε ο δύσμοιρος πως ήθελαν τάχα να φτιάξουν κάτι αγωγούς και να δώσουν χρήμα και γεωπολιτική αξία στην Ελλάδα. Τελικά, όμως, προτίμησαν να τα βρουν με τους Τουρκαλάδες (ναι αυτούς που θα διώξουν από την... Πόλη!!!) και παράτησαν τον Καραμανλή σύξυλο στα κρύα του λουτρού...
Ε, λοιπόν, αυτά τα λουλούδια του Βορρά, οι πρώην καγκεμπίτες, έδειξαν επιτέλους το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στην πατρίδα μας. Είναι η μόνη χώρα που αντιδρά στη νέα βοήθεια από το ΔΝΤ προς τη χώρα μας!!! Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη νέα δανειακή σύμβαση, αφήνοντας την Ελλάδα στο έλεος της χρεοκοπίας! Πάντα, λέει, αντιδρούσαν, πάντα ήταν αρνητικοί, αλλά αυτή τη φορά κάτι παραπάνω... Και οι ταλαίπωροι οι Έλληνες -που εύκολα πιστεύουν σε λυκοφιλίες- έμειναν εμβρόντητοι και ψάχνονται από πού τους ήρθε...
Δεν πειράζει. Στο τέλος η Αρκούδα για άλλη μια φορά θα παραμείνει στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων. Δεν θα τους περάσει. Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, για να έλθει μετά η ρώσικη μαφία (αυτή που κυβερνά τη Ρωσία) να την αγοράσει για ένα πιάτο φακή! Η Ευρώπη θα μας βοηθήσει, είτε το θέλουν οι πρώην Κομμουνιστές και νυν δήθεν «ορθόδοξοι» σύγχρονοι Ρασ-πούτιν της Ρωσίας.
Εμείς, πότε θα βάλουμε μυαλό; Και να πάψουμε να περιμένουμε τη «βοήθεια» από τα... πουτινιάρικα νεφελίμ;



Τα λερωμένα τ᾽ άπλυτα τα παραπεταμένα ....

Romania braced for more demos over austerity measures

Οι διαδηλώσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται, δεν είναι μόνο η Ελλάδα στόχος των τραπεζιτών !








Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ – ΙΑΤΡΟΙ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ – ΖΩΓΡΑΦΟΙ – ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ – ΗΡΩΙΔΕΣ & ΗΓΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Αγγελική Ρέτουλα


Η  Αρχαία Ελληνίδα,  πρό της χριστιανικής  λαίλαπος, που έπληξε σαν πανούκλα  την Ελλάδα,  υπήρξε  μια γυναίκα ισορροπημένη, ελεύθερη,  ανεξάρτητη και κυρίως, υπήρξε μια μητέρα μορφωμένη κι’ ευτυχισμένη. Αυτές οι ευτυχισμένες και ικανοποιημένες γυναίκες, (συχνά επιστήμονες), ήταν οι μητέρες που  μεγάλωσαν και  παρέδωσαν στην Ανθρωπότητα  τους πιο μεγαλοφυείς  άνδρες που πέρασαν ποτέ,  όπως τον Αριστοτέλη, τον Ηράκλειτο, τον Πυθαγόρα, τον Αισχύλο, τον Σωκράτη, τον Αναξαγόρα, τον Αρχιμήδη, τον Πρωταγόρα, τον Θαλή κ.λ.π.  και δεκάδες  άλλους.
Γι’ αυτό και  οι γυναίκες –επιστήμονες  ήταν και τα πρώτα θύματα του τυφλού μίσους των χριστιανών,  όπως η Υπατία, η Αλεξανδρινή  Φιλόσοφος και Μαθηματικός, που δολοφονήθηκε άγρια από τον ίδιο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Κύριλλο  μπροστά στο φανατισμένο χριστιανικό πλήθος που παραληρούσε ενθουσιασμένο για το μαρτύριο της άτυχης κοπέλλας, Οι χριστιανοί, που ουδέποτε ανέχθηκαν την Ευτυχία, την  Επιστήμη, την Ομορφιά, (θανάσιμα αμαρτήματα), μισώντας  τον ευτυχισμένο τρόπο ζωής των Ελλήνων και τις γυναίκες θανάσιμα, καταδιώκουν μέχρι σήμερα  τον  αξεπέραστο  Ελληνικό Πολιτισμό και  ιδιαιτέρως την πιο λαμπρή προμετωπίδα του: Τους Ολυμπακούς Αγώνες, αυτήν  την ανιδιοτελή άμιλλα των ευγενικών  νέων και νεανίδων, τον αγώνα  για ένα δάφνινο στεφάνι,   οπωσδήποτε πριν τον καταντήσουν σε αγώνα  ντόπας, χρήματος  και ξεδιαντροπιάς.
Το  Παιδαγωγικό « Ινστιντούτο» με την δεύτερη ξενική  λέξη του, μας δηλώνει ωμά  και την επί του  Ελληνισμού ξένη κυριαρχία, καθώς  με την βοήθεια  « Υπουργείου Α-Παιδείας & Θρησκευμάτων  »  κατασκευάζει  Εκπαιδευτικές  Απάτες, εξομβελίζοντας από τα βιβλία της Ιστορίας όλες τις λαμπρές  Ελληνίδες Επιστήμονες, τις Ιατρούς, τις Ζωγράφους, τις Μαθηματικούς, τις Φιλοσόφους, Ποιήτριες και  Ηρωϊδες, αλλά κυρίως, τις δυναμικές  Ελληνίδες Ολυμπιονίκες της Αρχαιότητας.
Το αποκορύφωμα  του μισογυνισμού  και της  υστερικής παράκρουσης  των Νέο-Ελλήνων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν  στον Ιερό χώρο της Άλτεως  στην Ολυμπία, κατά  την τελετή έναρξης  των Ολυμπιακών Αγώνων, ακούσθηκε σε ολόκληρη  την Οικουμένη το πιο  ασύστολο  και  πιο  θρασύ ψεύδος :  « Για πρώτη φορά γυναίκες αγωνίζονται στον Ιερό χώρο της Ολυμπίας !»   ΄Αστοιχείωτοι, αγράμματοι, μωροί και ανάξιοι !
•    Οι Γυναίκες Ολυμπιονίκες της Αρχαιότητος
Η Βελιστίχη από την Μακεδονία, Ολυμπιονίκης. Εικόνα της υπήρχε στην Ολυμπία με την επιγραφή : « …. επί μέν τη συνωρίδι Βελιστίχην εκ Μακεδονίας της επί  θαλάττη » Παυσανίας ‘Ηλ. Δ΄ 8 11.
Η Ευρυλεωνίδα από την Σπάρτη, Ολυμπιονίκης « …νίκην δε ίππων συνωρίδι ανείλετο Ολυμπικήν» (δηλαδή επέτυχε πρώτη νίκη στον αγώνα αρματοδρομίας δίϊππων αρμάτων) Παυσανίας Λακωνικά 8, 6.
Η Κυνίσκα, « θυγάτηρ Αρχιδάμου, βασιλεύσαντος Σπαρτιατών, αδελφή δε Αγησιλάου,    (ήτο ) η  πρώτη ιπποτρόφησε  γυναικών και Ολυμπίαση πρώτη νίκην ανείλετο  άρματι » Παυσανίας, Λακωνικά 15, 1.
•    Οι νικήτριες στα Πύθια- ΄Ισθμια- Νέμεα
Η Τρύφωσα, η πρώτη Ελληνίδα  που ανεδείχθη τρείς φορές Σταδιονίκης  ( αγών δρόμου 187 μ .) Νίκησε  δύο φορές στα Πύθια και μία στα ΄Ισθμια.
Η Διονυσία.  Δύο φορές Σταδιονίκης στα ΄Ισθμια.
•    Η νικήτρια στην   «΄Ενοπλη  Απόβαση »
Είναι η αθλήτρια  Ηδεία.  Υπήρξε το παιδί- θαύμα της εποχής, που διακρίθηκε  όχι μόνον ως αθλήτρια αλλά  και ως  καλλιτέχνιδα.  Αναδείχθηκε Ισθμιονίκης σ’ ένα  επικίνδυνο και κατ’ εξοχήν  ανδρικό άθλημα, αυτό  της «Ένοπλης Αποβάσεως»,  πηδώντας από τέθριππο άρμα, ένοπλη,  με περικεφαλαία- θώρακα- δόρυ- ασπίδα, ενώ αυτό έτρεχε με  μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον  υπήρξε και Σταδιονίκης στα Νέμεα  και νίκησε  στους αγώνες  κιθαρωδίας  των Σεβαστείων της Αθήνας.  Την πληροφορία την παίρνουμε από μία  επιγραφή του  45 μ. Χ.
•    Oι  Πυθαγόρειες Μαθηματικοί  & Φιλόσοφοι
Η Δαμώ . Κόρη του Πυθαγόρα και Πυθαγόρεια φιλόσοφος η ίδια.  Αρνήθηκε να πωλήσει την μυστική φιλοσοφία του πατέρα της στον Πλάτωνα. Ασκληπιγένεια, Μέλισσα, Πυθαγόρεια Φιλόσοφος και ποιήτρια,  η Αμβροτέλεια, Βαβελύκα, Βοιώ, Εχεκράτεια, Θεάδουσα, Θεανώ, Θέμιστα, Κλεαίχμα, Κρατησίκλεια, Λεόντιον,  Μιλλία, Μυία, Οκελώ, Πεισιρρόδη, Τυρνησίς και Χειλωνίς.
•    Οι Γυναίκες πολεμίστριες
Η Τελέσιλλα, η ποιήτρια  από το ΄Αργος. Η   Τελέσιλλα περιγράφεται  πάνοπλη και με το
ξίφος στο χέρι, πάνω στα τείχη  της πόλεως, να περιμένει την επίθεση του  περίφημου  Κλεομένη του  Γ΄ της Σπάρτης  και του  στρατού  του,  την στιγμή κατά την οποία οι άνδρες της πόλεως απουσίαζαν σε εκστρατεία. Η Τελέσιλλα, ( 5ος π.Χ αιών)  με τα ποιήματά της  δυνάμωσε το ηθικό των άλλων γυναικών της πόλεως,  που πήραν τα όπλα και νίκησαν τον φοβερό στρατό των Σπαρτιατών. Τον ανδριάντα της στο ΄Αργος, τον είδε ο Παυσανίας.
•    Οι Γυναίκες Ιατροί
Η Αγνοδίκη.  Η τολμηρή Αθηναία ιατρός  που ντύθηκε ανδρικά και σπούδασε στην  Σχολή του Ηρόφιλου στην Αλεξάνδρεια. Η Αγνοδίκη, διακρίθηκε στην Γυναικολογία  και υπήρξε η αιτία να καταργηθεί η σχετική Νομοθεσία που επέτρεπε στις γυναίκες να φοιτούν μεν στις  Ανώτατες  Σχολές  Μαιευτικής, όπως  π.χ. του μεγάλου γυναικολόγου Σωρανού του Εφεσίου, αλλά  να ασκούν μόνον την μαιευτική,  Η Δεινομάχη,  κόρη του Ιπποκράτους- Ιατρός, Ασπασία- Γυναικολόγος ( όχι, δεν είναι  η σύντροφος του Περικλή ) Ερμιόνη &  Ευτυχία, οι δύο αδελφές  Ιατροί και οι δύο Ζηναϊς & Φιλονίλα, ιδρύτριες Λαϊκού Νοσοκομείου  στην Ταρσό,   Θεοδοσία,  Μητροδώρα , η Ολυμπιάς η Θηβαία, η Σαλπία, η Στραβωνία, η Φωκαϊς.
•    Η Νομομάθεια των Αρχαίων Ελληνίδων
Οι αρχαίες Ελληνίδες, εδιδάσκοντο υποχρεωτικά, εκτός των άλλων μαθημάτων τους και την νομομάθεια, τους νόμους τους οποίους απομνημόνευαν σε ωδές, « γράμματα τε μανθάνειν και τας εκ του νόμου ωδάς » ,όπως μας πληροφορεί ο Στράβων. Η νομοθεσία ήταν γραμμένη σε έμμετρους στίχους, τους οποίους απήγγειλαν   με συνοδεία  λύρας, κάτι  που εμπνεύσθηκε ο μεγάλος νομοθέτης Χαρώνδας ο  Καταναίος και τον μιμήθηκε ο Σόλων ο Αθηναίος.
•    Η  γυναίκα στο  ανώτατο Δημοκρατικό Αξίωμα
Στην Έφεσσο,  υπήρχε γυναίκα- Κυβερνήτης και  αυτό φαίνεται από τις επιγραφές. Έφερε  τον τίτλο : « Κοσμήτειρα» =  Κόσμος- Κυβερήτης- Άρχων- Διοικητής. ( Αριστ. Πολιτ. 2, 10).
•    Οι Γυναίκες  Ηγερίδες & Νομοθέτες
Η Δημώνασσα. Η Αρκαδικής καταγωγής βασίλισσα της Κύπρου και σπουδαία νομοθέτις, Η Βερενίκη, κόρη του ΄Ελληνος βασιλέως της Κυρήνης ,σύζυγος του Πτολεμαίου του Γ΄. Η Κλεοπάτρα,  η βασίλισσα της Αιγύπτου    που παρά τα ελαττώματά της, ήταν γλωσσομαθής,  μορφωμένη και ήταν  Μακεδονικής καταγωγής, που  και  συνέγραψε το έργο « περί μέτρων & σταθμών », το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα. Η Κυάνη, η δυναμική αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου που φρόντισε  για την ομαλή διαδοχή  του Μακεδονικού θρόνου, αλλά δολοφονήθηκε από τον σφετερισθέντα τον θρόνο Αλκέτα.
•    Ο σεβασμός των  γυναικών στον Όμηρο
Στην Ιλιάδα του Ομήρου, βλέπουμε την Ωραία Ελένη να τριγυρίζει ελεύθερη κι’ ανέμελη πάνω στα τείχη της Τροίας, να συνομιλεί άφοβα με τον πεθερό της ( ο οποίος σήκωνε  το και τεράστιο βάρος του πολέμου εξ  αιτίας της ), να του δείχνει ονομαστικά  τους δυνατώτερους βασιλείς των Αχαιών,  χωρίς  κανείς από τους παρισταμένους Τρώες  να την προσβάλλει. Οι Αχαιοί, αντίθετα με τους χριστιανούς, δεν λιθοβόλησαν την ελαφρόμυαλη μοιχαλίδα,  αλλά αναμετρήθηκαν με  τους Τρώες  στο πεδίον της μάχης για 10 ολόκληρα χρόνια. Ούτε όμως οι Τρώες δεν παρέδωσαν  την φυγάδα- βασίλισσα, στους ΄Εληνες, σεβόμενοι ότι ίδια δεν το ήθελε. Ο Μενέλαος, αντί να εκδικηθεί την ωραία  του γυναίκα την προστάτεψε, θεωρώντας ότι   τον άνδρα- μοιχό έπρεπε να τιμωρήσει  κι’ όχι την ίδια.
Στην Οδύσσεια, βλέπουμε ότι  οι  μνηστήρες σέβονται την Πηνελόπη  και δεν την εξαναγκάζουν δια της βίας  να υποκύψει στις επιθυμίες  τους, να την χτυπήσουν ή  να την βιάσουν. Η Ιστορία όμως,  έχει αδικήσει πάρα πολύ την Πηνελόπη, διότι αυτή  η μεγάλη  βασίλισσα, είναι η « εν πνεύματι νικώσα » και   η περίφημη πίστη της  εδράζεται   στην ψυχρή Λογική της,  στην σοφία της και στο   κοφτερό μυαλό της. Η Πηνελόπη κατάφερε εύκολα να πείσει  τους   μνηστήρες ότι είναι  μία άτολμη  κι’ απροστάτευτη γυναίκα,  ενώ στην πραγματικότητα  είναι  σκληρή, πολυμήχανη, ξεροκέφαλη  και πεισματάρα.  Γνώριζε πολύ καλά ότι, εάν παντρευόνταν έστω και έναν από τους μνηστήρες, αυτός αμέσως  θα  δολοφονούσε τον διάδοχο – γυιό της Τηλέμαχο, πιθανόν και την ίδια, ενώ οι  υπόλοιποι, δυσαρεστημένοι,   θα  λεηλατούσαν το ανάκτορό της και την περιουσία της για να την εκδικηθούν. Πώς λοιπόν να νικήσουν  οι μνηστήρες αυτήν  την δυναμική βασίλισσα με την  αθέατη  δύναμη και το ακατάβλητο  θάρρος, που άντεξε μια αδιάκοπη αντιπαράθεση μαζί τους επί  20 ολόκληρα χρόνια;  Η Πηνελόπη, είναι η   αντάξια σύζυγος του πολυμήχανου  Οδυσσέα, που δεν   σπατάλησε  τον χρόνο της, ούτε χάρισε τον θρόνο της στα  σχολιαρόπαιδα, ( τα οποία έπαιζε στο ένα της δάχτυλο), εμποδίζοντάς τους  σαν κέρβερος ν’ αρπάξουν την θέση αυτού  του τόσο ξεχωριστού ήρωα και   αγαπημένου της συζύγου,  του Οδυσσέα.  Η Πηνελόπη τους νίκησε, κι’  ο Οδυσσέας απλώς  τους σκότωσε.
•    Οι γελοίες  θέσεις των «Πατέρων» της Εκκλησίας
Ιωάννης ο  Χρυσόστομος:  « Μεταξύ όλων των θηρίων  δεν υπάρχει ζώον περισσότερον άγριον και επιβλαβές της γυναικός….. »
Μέγας Αθανάσιος : «…  Τις γυναίκες που δεν αξίζει να υπολογίζει κανείς τη γνώμη τους  ούτε για τα πιο κοινά πράγματα, αυτοί  οι αθεόφοβοι και βλάσφημοι ( οι Έλληνες) να τις σέβωνται και  να τους αποδίδουν τιμές Θεού που μόνον αρσενικός  είναι; (!!)
ΤΟ 583  μ.Χ  συνήλθε  η Σύνοδος της Magon με μοναδικό αντικείμενο συζητήσεως « εάν η γυναίκα ανήκει ή όχι στο ανθρώπινο γένος και εάν έχει ψυχή…» και οι Θεοφώτιστοι – μισογύνηδες πατριοί μας, απεφάνθησαν ότι : « η γυναίκα ούτε άνθρωπος είναι, ούτε ψυχή έχει …». Αυτό το  υστερικό και παρακρουστικό παραλήρημα μισογυνισμού, φωνάζει εκ του μακρόθεν για το  τι είδους « άνδρες » εκτρέφει ο χριστιανισμός, γεμάτους μίσος,  χολή και δηλητήριο. ( Τα αγοράκια όμως, τα αγαπούσαν πολύ…..)
Στο αντίποδα, ο μεγάλος μας Σοφοκλής υμνεί τις  Σπαρτιάτισσες με τους σχιστούς χιτώνες  στα πλάγια των μηρών, ( όπως οι σημερινές φούστες),  τις λεγόμενες « φαινομηρούσες» :
« Και την νεαρή την βλέπεις, που ο άραφτος χιτώνας της απ’ τον ολάνοιχτο μηρό της γλυστράει Ερμιόνη…»
Επίλογος
Οι Αρχαίες Ελληνίδες,  ήταν όμορφες, δυναμικές, μορφωμένες, προνομιούχες κι’  έπαιζαν ενεργό – πρωταγωνιστικό ρόλο, στις ελληνικές αρχαίες κοινωνίες. Δεν ήταν  μόνον « επί  κάλλει νικώσαι » αλλά και  « εν πνεύματι νικώσαι ». Αντιθέτως,  στα υπόλοιπα έθνη, οι γονείς,  αντήλλασσαν τις κόρες τους  με  ….γαϊδούρια, με …. βώδια ή τις  πωλούσαν σαν ..εργατικά χέρια. Μετά την  καταστροφική εισβολή  των εκβαρβαρισμένων χριστιανών  στην δύσμοιρη χώρα μας, οι  υπερήφανες  Ελληνίδες  υποβιβάστηκαν  σε άφωνα- άτολμα πλάσματα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την τεράστια δύναμή τους. Εάν οι σύγχρονες μητέρες  αποφασίσουν  να μελετήσουν τις σπουδαίες προγόνισσές τους και να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους  με τις ατόφιες   προ-χριστιανικές  ελληνικές αξίες,  κι’ όχι  με τις χριστιανικές  ανοησίες και μπουρδολογίες, εάν πάψουν  να μασκαρεύουν κάθε Χριστούγεννα αυτά τα δύσμοιρα Ελληνόπουλα  σε εβραίες «Μαρίες»  και εβραίους  « Ιωσήφ», μόνον  τότε θα αποτινάξουμε την τυραννία του Ιουδαϊκού Ιερατείου  και θα μεταμορφωθούμε σε ΄Έλληνες πολίτες, με  δυναμική  συμμετοχή στο γίγνεσθαι, διεκδικώντας την μερίδα του λέοντος  σε αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν την  ζωή μας, κι’ όχι να μας παίζουν στα ζάρια όπως σήμερα.
Η Εληνίδα μητέρα, είναι το μόνο φάρμακο  της παραπαίουσας κι’ εκβαρβαρισμένης ελληνικής κοινωνίας, που βρίθει από Βία, Ναρκωτικά, Πορνεία, Αυτοκτονίες, πρόωρες απογοητεύσεις, και πρόωρους θανάτους. Οι Έλληνιδες μητέρες, ή  θα δώσουν ελπίδα για ένα ευτυχισμένο μέλλον των παιδιών τους, βασισμένο στις ελληνικές αξίες  ή θα την αποκλείσουν εντελώς, εξεβραϊζοντας τα ανύποπτα Ελληνόπουλα  με την χριστιανική -απάνθρωπη  «διδασκαλία» που εκτός από «Αγάπη», οτιδήποτε άλλο διδάσκει! Η εβραϊκή «Ορθόδοξη » θρησκεία που προσκυνούν με όση ευλάβεια, δεν είναι παρά  μια στυγνή κατοχύρωση  των εβραϊκών συμφερόντων, που στοχεύει στον αφανισμό των Ελλήνων από τον πλανήτη. Θέλουν λοιπόν οι Έλληνιδες μητέρες, τον αφανισμό των παιδιών τους;. Στο χέρι τους βρίσκεται η απαλλαγή μας από το Ιουδαϊκό Ιερατείο και η οριστική μας λύτρωση, γιατί οι ελληνίδες μητέρες, κρατούν στο χέρι τους  ολόκληρη την Ελλάδα Καιρός  ν’  αναλάβουν την σωτήρια δράση τους. Να  τολμήσουν!
Γιατί  η Ελλάδα, δεν έχει ανάγκη ούτε από χριστιανούς, ούτε από Δωδεκαθεϊστές καντηλανάφτες, τους οποίους οι ίδιοι οι εχθροί μας χρηματοδοτούν. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την Επιστήμη της, την Φιλοσοφία της, την  Τεχνολογία της, πράγματα που εκμεταλλεύονται οι δήμιοι της Ευρώπης σε βάρος μας και το πληρώνουμε ακριβά. Φθάνει πιά!
Βιβλιογραφία:  Παναγιώτης Κυριακόπουλος : « Η Αποκάλυψη της Αρχαίας Ελληνίδας »
Γράφτηκε: Τετάρτη, 18th,Ιανουαρίου, 2012 @ 00:28 

ελληνική διαφήμιση


Υ.ΕΝ.Ε.Δ. Μας συγχωρείτε για τη διακοπή ...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Το «Αμήν» στον Όμηρο! Αμέ...

Σόου Άννας Τζιροπούλου, (Τετάρτη 4 Γενάρη 2012, ώρα 4 μ.μ.) στην εκπομπή του Λεωνίδα Γεωργιάδη, στο «Blue-Sky».Η κορυφαία - για πολλούς - Ελληνίδα φιλόλογος αποδεικνύει on camera ότι οι περισσότερες λέξεις που οι Ανθέλληνες Χριστιανοί Πατέρες της Εκκλησίας (Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Χρυσόστομος, Τερτυλλιανός κλπ) θεωρούν Εβραϊκές, είναι στην πραγματικότητα Ελληνικές.

Η κυρία Τζιροπούλου ξεκινά με την Εβραιο-Χριστιανική λέξη «Αμήν» και αποδεικνύει πως είναι Ελληνικότατη, καταγόμενη από τον Όμηρο. Ακολουθούν οι λέξεις «Μεσσίας», «Ξίφος», «Λέων», «Κάμηλος», «Μάγος» και «Παράδεισος»: Καμμία από αυτές δεν είναι Εβραϊκή, όπως μάς παραμυθιάζουν οι Εβραΐζοντες Γλωσσολόγοι Μπαμπινιώτης, Χόφμαν κλπ. Είναι κάργα ελληνικές.Επίσης (5:00) του βίντεο) η τουρκική λέξις «χαμάλης» είναι ελληνικώτατη: Προέρχεται από το «χαμηλώνω» και δηλώνει τον αχθοφόρο που χαμηλώνει σαν την καμήλα για να τον φορτώσουν με βάρη.
Απορία MrGylippos: Αφού, κυρία Τζιροπούλου, η Εβραϊκή λέξις «Μεσσίας» είναι ελληνικότατη (προερχόμενη εκ του «μεσάζων, μεσαίος κλπ.» που στην πανάρχαιη Ελληνική Γλώσσα γραφόταν με δύο σίγμα), γιατί οι Πρώτοι Χριστιανοί Πατέρες της Εκκλησίας έσπευσαν να την μεταφράσουν σε «Χριστός», για να μή σοκάρονται οι ειδωλολάτρες από τον εβραϊκό ήχο της λέξεως «Μεσσίας», όπως σοκάρονται οι σημερινοί Χριστιανοί άμα τους πείς ότι το πραγματικό όνομα του Ιησού Χριστού είναι «Γιαχβέ»; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα.
ΥΓ: Το κλού του βίντεο βρίσκεται στο 1:04, όπου η Ελληνόψυχη Άννα Τζιροπούλου αποκαλύπτει πανευτυχής ότι το «αμήν» είναι αυτό που λέμε σήμερα «αμέ»!.. Επίσης, στο 2:04 η κ. Τζιροπούλου λέει ότι το ξίφος είναι ηχοποίητο και προέρχεται από το ξύνω, ξύλο κλπ. Αλλά γιατί το ξίφος γράφεται με ιώτα, ενώ το ξύλο και το ξύνω με ύψιλον, κυρία Άννα μας;


Μ. Μπέγζος: Καί τα Θεοφάνια από τούς Έλληνες τα κλέψαμε!

English: Hiliadou nudist beach in Euboea, Gree...
Image via Wikipedia
Το βίντεο είναι από την  (Παρασκευή των Θεοφανίων 6 Γενάρη 2012, ώρα 11.05 έως 11.50 π.μ.) εμφάνιση του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάριου Μπέγζου, στην ΝΕΤ. Ο πάμπλουτος (πήρε πλούσια γυναίκα και ψηφίζει Φώτη Κουβέλη!) Μπέγζος ομολογεί δημοσίως αυτό που αρνούνται να παραδεχθούν όλοι οι αποβλακωμένοι Χριστιανούληδες: Τα Θεοφάνια είναι ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ εορτή, που κλέψανε οι Χριστιανοί γύρω στο 300 μ.Χ. προσαρμόζοντάς την στον Χριστό. Έχουμε και λέμε:
1) Στο 1:10 του βίντεο, ο κ. Μπέγζος ομολογεί ότι οι Αρχαίοι Αθηναίοι κατά τα δικά τους Θεοφάνια - Επιφάνια, παίρνανε με πανηγυρική πομπή το Άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, το κατεβάζανε στο Φάληρο και το πλένανε στην θάλασα του Πειραιά.

2) Στο1:30 του βίντεο, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών αποκαλύπτει ότι οι Χριστιανοί πρωτοκαπηλεύτηκαν τα Ελληνικώτατα Θεοφάνια στην Αντιόχεια της Συρίας, μιά πόλη απ' όπου ξεκίνησε η Καταστροφή του Ελληνισμού. Στην Αντιόχεια οι Χριστιανοί πρωτο-άρχισαν τον Προσηλυτισμό των Ελλήνων στην Σύφιλη του Χριστιανισμού, μετατρέποντας τον Χριστιανισμό από Εβραϊκό σε Ελληνικό, όπως πανευτυχής λέει ο Μπέγζος.

3) Στο 1:53 ο Μάριος λέει ότι: Τα Χριστιανικά Θεοφάνια ξεκίνησαν από μία Ομάδα Αιρετικών στην Αντιόχεια. Η εορτή είχε μεγάλη επιτυχία, αφού χιλιάδες μ. Έλληνες εβαπτίζοντο στο όνομα του Γιεσούα Μπέν Γιοζέφ. Η Εκκλησία, που στην αρχή ήταν εχθρική, βλέποντας ότι με τις ωραίες τελετές των Θεοφανίων ηυξάνοντο οι βαπτίσεις των ηλιθίων, υιοθέτησε τα Θεοφάνια ως δική της Εορτή από τους Αιρετικούς της Αντιόχειας!
3) Στο2:38 του βίντεο, ο πάμπλουτος Μπέγζος παραδέχεται δημοσίως ότι πρώτος ο Πάπας της Ρώμης (αρχές 4ου Αιώνος μ.Χ.) άρχισε να γιορτάζει στις 25 Δεκεμβρίου τα Γενέθλια του Εβραίου Ραββίνου Τζέζους Μπέν Γιοζέφ, για να πάψουν οι Ειδωλολάτρες Ελληνο-Ρωμαίοι να εορτάζουν τον Ανίκητο Ήλιο, την ίδια ημέρα! Μιά ζωή κλέφτες και παραχαράκτες οι Χριστιανοί...

4) Το κλού του βίντεο ξεκινά από το3:17. Η οικοδέσποινα Μάριον Μιχελιδάκη παρατηρεί πως όλα αυτά τα Έθιμα Θεοφανίων και Χριστουγέννων είναι Βακχικά - Διονυσιακά και ο κ. Μάριος το παραδέχεται ξεστομίζοντας (στο3:34 του βίντεο) την μεγαλειώδη ατάκα: «Κοιτάξτε, ο Χριστιανισμός δεν έφερε τίποτε καινούργιο, εκτός από τον Ιησού Χριστό»! Πλήρης ομολογία του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής ότι ο Χριστιανισμός δεν εκόμισε τίποτα στον Ανθρώπινο Πολιτισμό πλήν του ανθέλληνος Εβραίου Χριστού. Τα πάντα είναι Ελληνικά: Από τα κόλλυβα και τα Θεοφάνια, μέχρι τα κεριά και τον Επιτάφιο!

Θυμίζουμε ότι στις 29 Μαρτίου 2010, ο Μπέγζος είχε δηλώσει στην Ρίκα Βαγιάννη πως δεν είναι σίγουρο πως υπήρξε ο Ιησούς Χριστός. Βλέπε το σχετικό βίντεο 
http://www.youtube.com/watch?v=whjMrmQH6Dc
ΥΓ: Αγράμματε Μάριε (4:12 του βίντεο), «Άνθρωπος» ΔΕΝ σημαίνει «Άνω θρώσκω». Ξεστραβώσου!




Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

George Carlin On Drugs And Marijuana

One of the Greatest minds of this time , a freethinker and philosopher waaaaaaay ahead of his time doing what he does best ...The great comedian and actor reflects his views on drugs and pot. Although Carlin always favored an individual opinion, i dont believe any1 else can do any more justice to this topic. just to let you know not every potheads a mess :P

George Carlin - Death Penalty and Bankers

George Carlin talks about the death penalty, i didn't see this one up so i thought i might upload it ;] If you like Geroge Carlin, you should also check out Bill Hicks aswell.

This video belongs to HBO and is used under fair use law.

BANKERS....are nice people...Hmmmmm

The True Core Of The Jesus Myth | Christopher Hitchens @ FreedomFest (1)

Science & Reason on Facebook: http://tinyurl.com/ScienceReason

The True Core Of The Jesus Myth - Christopher Hitchens @ FreedomFest (Part 1).

---
Subscribe to Science & Reason:
http://www.YouTube.com/Best0fScience
http://www.YouTube.com/ScienceMagazine
http://www.YouTube.com/ScienceTV
http://www.YouTube.com/FFreeThinker
---

Dinesh D'Souza and Christopher Hitchens go at it again at the 2008 Freedom Fest as the "Main Event".

FreedomFest is an annual festival where "free minds meet" to celebrate "great books, great ideas, and great thinkers" in an open-minded society. It is independent, non-partisan, and not affiliated with any organization or think tank.

Founded and produced by Mark Skousen, since 2002, FreedomFest invites the "best and the brightest" from around the world to talk, strategize, socialize, and celebrate liberty. FreedomFest is open to all and is purely egalitarian, where speakers, attendees, and exhibitors are treated as equals.

http://www.freedomfest.com/

Christopher Hitchens (born 1949) is an author, journalist and literary critic. Currently living in Washington, D.C., he has been a columnist at Vanity Fair, The Atlantic, World Affairs, The Nation, Slate, Free Inquiry, and a variety of other media outlets. Hitchens is also a political observer, whose books — the latest being "God Is Not Great: How Religion Poisons Everything" — have made him a staple of talk shows and lecture circuits.

In 2009 Hitchens was listed by Forbes magazine as one of the "25 most influential liberals in U.S. media." The same article noted, though, that he would "likely be aghast to find himself on this list" and that he "styles himself a radical", not a liberal.

http://www.hitchensweb.com/
.



Is the Bible Historically Reliable?

A video looking at some of the historical inaccuracies in the bible, as well as one of the common claims for its reliability.

The article, "Why the Resurrection is Historically Improbable" -http://www.godlesshaven.com/articles/improbable-resurrection.html

Sources:
Blue Letter Bible, "Chronology of Acts and the Epistles" -http://www.blueletterbible.org/study/pnt/pnt02.cfm
Bruins & Plicht, "Tell Es-Sultan (Jericho): Radiocarbon Results..." Radiocarbon 37:2.
DagoodS, "Hittites, skeptics, and hearsay" -http://sandwichesforsale.blogspot.com/2011/01/hittites-skeptics-and-hearsay.html
Ebon Musings, "Choking on the Camel," -http://www.ebonmusings.org/atheism/camel1.html
Finkelstein, "The Bible Unearthed", Ch. 2.
Isaak, "Problems with a Global Flood," TalkOrigins -http://www.talkorigins.org/faqs/faq-noahs-ark.html
Josephus, "Antiquities", 18.1-5, 20.97-98.
Kenyon, "Jericho" in The New Encyclopedia of Archaeological Excavations in the Holy Land, p.674-681.
Maier, "Herod and the Infants of Bethlehem", Chronos, Kairos, Christos II. p.170.
Tobin, "The Demise of Biblical Archaeology" -http://www.rejectionofpascalswager.net/bibleanalysis.html#archae



Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Jeff Mills & Montpelier Philharmonic Orchestra - The Bells



Ηρακλείτου Heracletus

This world was created by nobody, neither by god, nor by human, but it was, it is and it will always be: it is an eternal alive fire than turns on and off according to some limits. (Heraclitus)

Israeli ultra-Orthodox Jews 'harass' 8-year-old girl over dress

http://www.euronews.net/ Israel's prime minister Benjamin Netanyahu has pledged to curb harassment and discrimination after complaints over the behaviour of ultra-Orthodox Jews.

Police intervened after a television crew was set upon by one group as the journalists investigated a case of alleged abuse. Their car was stoned, a reporter wounded and equipment stolen.

The town of Beit Shemesh near Jerusalem is under the spotlight, after an eight-year-old girl complained of being threatened by ultra-Orthodox men over her dress.


Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made Of This)

Joe Dassin - et si tu n'existe pas

Δημόκριτος ο Γελασίνος - περί ρητού

Φύσις παραπλήσιόν ἐστί. Καί γάρ ἡ διδαχή μεταρυσμοῖ τήν φύσιν, μεταρυσμοῦσα δέ φυσιοποιεῖ (Δημόκριτος)

Η Αλήθεια για την Καινή Διαθήκη (Επιστημονικώς)

Ο Δρ. Μπάρτ Έρμαν είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ. Έκανε το διδακτορικό του στην Θεολογική Σχολή του Πρίνστον. Έχει κάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις στα πεδία της Καινής Διαθήκης και του πρώιμου Χριστιανισμού. Στα πεδία εμπειρογνωμοσύνης του περιλαμβάνονται: O Iστορικός Ιησούς, τα αποκρυφιστικά κείμενα των πρώιμων Χριστιανών, οι Απόστολοι, τα χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης. Στα βιβλία του που έχουν γίνει Μπέστ Σέλερ περιλαμβάνονται, το "Παραθέτοντας Εσφαλμένα τον Χριστό", "Το πρόβλημα του Θεού", και το "Διακόπτοντας τον Χριστό". Εχει κερδίσει πολυάριθμες πανεπιστημιακές διακρίσεις, όπως αυτή του Βραβείου των Φοιτητών για τον καλύτερο Καθηγητή (1993), του Βραβείου για τα Επιτεύγματα στις Μελέτες Αρχαίων κειμένων (1994) και του Βραβείου Εξαίρετης Διδασκαλίας.

Τα credits για το βίντεο ανήκουν στο καναλι
http://www.youtube.com/VideoTranslations
Το λίνκ του αρχικού βίντεο με περισσότερους σχολιασμούς είναι το...
http://youtu.be/g0cjKbz2Qec
Ο Διαδικτυακός χώρος που μπορειτε να δείτε ακόμη περισσοτερα...
http://www.youtubetranslations.gr






Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ιερέας μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα





http://youtu.be/sw0bIojqG4U

Ο Αντωνίου ξεμπροστιάζει για 2η φορα το ΛΑΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ 2-4-2011



ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!



ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
 ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς η εξέγερση στη Ρουμανία. Περισσότερες από 24 μεγάλες πόλεις έχουν εξεγερθεί. 

Ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους αυξάνεται συνεχώς, παρά τις απειλες και τους κινδύνους.
Συγκεντρώσεις αρχίζουν να πραγματοποιούνται και στο Βουκουρέστι, ενώ πριν λίγο κυκλοφόρησε η πληροφορία, ότι η πρωτεύουσα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.

Ο κόσμος, φωνάζει συνθήματα: "ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ"

Οι εκδηλώσεις στη Ρουμανία ξεκινήσαν περίπου σαν τα Δεκεμβριανά και μετατράπηκαν σε αντικυβερνητικές  διαμαρτυρίες τύπου Σύνταγμα και "πάρτε τις πλατείες" . 

Συγκεκριμένα, ξεσηκώθηκαν αυθόρμητα... υπέρ του Ραεδ Αραφάτ http://en.wikipedia.org/wiki/Raed_Arafat , http://en.wikipedia.org/wiki/Raed_Arafat τον οποίο " έφαγε " το καινούργιο νομοσχέδιο για την υγεία = πλήρη ιδιωτικοποίηση. 
Δηλαδή ξεσηκώθηκαν για ηθικό κυρίως λόγο παρόμοιο κάπως με την αιτία των Δεκεμβριανών.  

Κάτω από τις πιέσεις ο Ρουμάνος πρόεδρος Τραιαν Μπασέσκου ανακοίνωσε ότι αποσύρει το νομοσχέδιο. 

Κάτι ανάλογο, σαν να έβγαινε στις τηλεοράσεις ο Παπούλιας να πει ότι αποσύρει κάποιο νομοσχέδιο ! 

Τρελάθηκαν οι Ρουμάνοι και αμέσως πήραν τις πλατείες 18 πόλεων διαμαρτυρόμενοι για τη καταχρηστική παρέμβαση του προέδρου και ζητώντας την άμεση παραίτησή του. 
Στη πραγματικότητα, αυτή η παρέμβαση  ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο Μπασέσκου εδώ και χρόνια ασκεί de facto τις 2 εξουσίες στο κράτος και ελέγχει τη τρίτη, τη δικαστική. 

Τον θεωρούν υπεύθυνο και για την άθλια κατάσταση της χώρας και της οικονομίας της. 

Συνταγματικά και ο Ρουμάνος πρόεδρος έχει ρυθμιστικό και εγγυητικό του πολιτεύματος ρόλο.
 
Ο κόσμος βγήκε κρατώντας τη ρουμάνικη σημαία με τη τρύπα στη μέση = το σύμβολο της επανάστασης του 1989. 

Στο Βουκουρέστι εχτές το βράδυ έπεσε ξύλο, δακρυγόνα και όλα τα συναφή. 40 συλλήψεις και 21 τραυματίες ο απολογισμός. 

Σημαντικό είναι να ξέρει κάποιος ότι οι αυθόρμητες διαδηλώσεις απαγορεύονται στη Ρουμανία και ότι όποιος δεν συμμορφώνεται τιμωρείται με πρόστιμο μεγαλύτερο του μισθού του. 

Για σήμερα ανακοινώσαν καινούργιες διαδηλώσεις . Ο κόσμος οργανώθηκε μέσω facebook . 

Εάν θα συνεχιστούν και σήμερα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ο Μπασέσκου πέφτει. Σήμερα μόνο υπάρχει αυτή η δυνατότητα επειδή τους έχουν ξαφνιάσει. Τους έπιασαν στον ύπνο. 

Μέχρι αύριο θα έχουν οργανωθεί και οι καθεστωτικοί και η ευκαιρία θα χαθεί. Περιττό να πούμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα attikanea, ότι έδειραν και εκεί δημοσιογράφο, ότι τα βίαια γεγονότα τα ξεκινήσαν οι προβοκάτορες, ότι μεταφέρουν ΜΑΤ από την επαρχεία προς το Βουκουρέστι και ότι δηλώσαν ότι έγινε απόπειρα πραξικοπήματος ή ότι οι χούλιγκανς των γηπέδων  ( οι οπαδοί μιας συγκεκριμένης ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός)  ευθύνονται για τη βια. 

Κανένα ΜΜΕ παγκοσμίωςς δεν μίλαγε για τα γεγονότα, το βράδυ της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου 2012.  Η είδηση πέρασε μόνο στα  ελληνικά μπλογκ, σε εφημερίδες  και στα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.  
Αμέσως μετά διευκρινίστηκε  να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις επειδή μπορεί να είναι ένα καινούργιο '89. 

Βασικά πιστεύεται,  ότι εάν οι Ρουμάνοι συνεχίζουν και σήμερα όχι μόνο ότι θα τα καταφέρουν αλλά θα είναι πυροκροτητές ενός πανευρωπαϊκού ξεσηκωμού. 
Οι συνθήκες είναι ώριμες και κατάλληλες για κάτι τέτοιο. 
Ειδικά μετά την αποτυχία του PSI και την υποβάθμιση της Γαλλίας και της Ιταλίας από τους οίκους αξιολόγησης.

Αυτή η αίσθηση  επιβεβαιώνεται και από την σιωπή των ΜΜΕ. 
Εάν δε φοβόντουσαν όλοι ένα γενικό ξεσηκωμό, δεν θα έθαβαν την είδηση. 
Είτε αρέσει είτε όχι, η κατάσταση στη Ρουμανία  ήταν είδηση και μάλιστα σοβαρή. Πάρα ταύτα δεν βγήκε στον αέρα. Εμείς όμως καταφέραμε και σπάσαμε την ομερτα. Δηλάδη νά άρχισαν και άλλοι να μιλούν και κάποιοι άλλοι να ….. παραπληροφορούν. 
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΡΟΥΜΑΝΙΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

 ΔείτεLIVE : 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ









One clock with two times: When quantum mechanics meets general relativity

Niels Bohr and Albert Einstein. The picture wa...
Image via Wikipedia
October 19, 2011
One clock with two times: When quantum mechanics meets general relativity


According to general relativity, time flows differently at different positions due to the distortion of space-time by a nearby massive object. A single clock being in a superposition of two locations allows probing quantum interference effects in combination with general relativity. Credit: Quantum Optics, Quantum Nanophysics, Quantum Information; University of Vienna.
The unification of quantum mechanics and Einstein's general relativity is one of the most exciting and still open questions in modern physics. General relativity, the joint theory of gravity, space and time gives predictions that become clearly evident on a cosmic scale of stars and galaxies. Quantum effects, on the other hand, are fragile and are typically observed on small scales, e.g. when considering single particles and atoms. That is why it is very hard to test the interplay between quantum mechanics and general relativity. Now theoretical physicists led by Prof. Caslav Brukner at the University of Vienna propose a novel experiment which can probe the overlap of the two theories. The focus of the work is to measure the general relativistic notion of time on a quantum scale. The findings will be published this week in Nature Communications.
One of the counterintuitive predictions of Einstein's general relativity is that gravity distorts the flow of time. The theory predicts that clocks tick slower near a massive body and tick faster the further they are away from the mass. This effect results in a so-called "twin paradox": if one twin moves out to live at a higher altitude, he will age faster than the other twin who remains on the ground. This effect has been precisely verified in classical experiments, but not in conjunction with , which is the aim of the newly proposed experiment.
The Viennese group of researchers wants to exploit the extraordinary possibility that a single  can lose the classical property of having a well-defined position, or as phrased in quantum mechanical terms: it can be in a "superposition". This allows for wave-like effects, called interference, with a single particle. However, if the position of the particle is measured, or even if it can in principle be known, this effect is lost. In other words, it is not possible to observe interference and simultaneously know the position of the particle. Such a connection between information and interference is an example of quantum complementarity - a principle proposed by Niels Bohr. The experimental proposal now published in Nature Communications combines this principle with the "twin paradox" of general relativity.
The team at the University of Vienna considers a single clock (any particle with evolving internal degrees of freedom such as spin) which is brought in a superposition of two locations – one closer and one further away from the surface of the Earth. According to general relativity, the clock ticks at different rates in the two locations, in the same way as the two twins would age differently. But since the time measured by the clock reveals the information on where the clock was located, the interference and the wave-nature of the clock is lost. "It is the twin paradox for a quantum 'only child', and it requires  as well as . Such an interplay between the two theories has never been probed in experiments yet" – says Magdalena Zych, the lead author of the paper and member of the Vienna Doctoral Program CoQuS. It is therefore the first proposal for an experiment that allows testing the genuine general relativistic notion of time in conjunction with quantum complementarity.
More information: "Quantum interferometric visibility as a witness of general relativistic proper time". M. Zych, F. Costa, I. Pikovski und C. Brukner. DOI: 10.1038/ncomms1498

Provided by University of Vienna (news : web)