Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Will Durant ..... Η γραµµατική µας και η ρητορική µας, ακόµα και η στίξη και η διαίρεση εις παραγράφους... είναι Ελληνικές εφευρέσεις.


Will Durant ..... Η γραµµατική µας και η ρητορική µας, ακόµα και η στίξη και η διαίρεση εις παραγράφους... είναι Ελληνικές εφευρέσεις.


Will Durant (Αµερικανός ιστορικός και φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Columbia)

«Το αλφάßητον µας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύµης και της Ρώµης. Η Γλώσσα µας ßρίθει Ελληνικών λέξεων. 

Η επιστήµη µας σφυρηλάτησε µίαν διεθνή γλώσσα διά των Ελληνικών όρων. 

Η γραµµατική µας και η ρητορική µας, ακόµα και η στίξη και η διαίρεση εις παραγράφους... είναι Ελληνικές εφευρέσεις. 

Τα λογοτεχνικά µας είδη είναι Ελληνικά – το λυρικόν, η ωδή, το ειδύλλιον, το µυθιστόρηµα, η πραγµατεία, η προσφώνησις, η ßιογραφία, η ιστορία και προ πάντων το όραµα. Και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι Ελληνικές.»

Για τον Κώστα Βαξεβάνη


Για τον Κώστα Βαξεβάνη

  

Πιτσιρίκο, προφανώς θα έμαθες τι συνέβη στο δημοσιογράφο Βαξεβάνη προχθές. 

Πέντε κοπρίτες του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του και τη γλύτωσε από καθαρή τύχη. 

 Επειδή διαβάζω τακτικά το hot doc που εκδίδει ο Βαξεβάνης, δεν απορώ που του την έπεσαν, απορώ πως κι άργησαν τόσο να του την πέσουν. . .

 http://www.koutipandoras.gr/?p=25180 

 Αν μη τι άλλο είναι από τους ελάχιστους σ’ αυτόν τον τόπο που ασκούν δημοσιογραφία κι όχι οσφυοκαμπτική πυγολειχία και ο μόνος που έγραψε καθαρά κ χωρίς περιστροφές το όνομα του Βαρδή Βαρδινογιάννη για ανάμειξη σε εγκληματικές δραστηριότητες (συγκεκριμένα ο Βαρδινογιάννης αναφερόταν στα ημερολόγια του Τσοχατζόπουλου καθώς είχε συνάντηση με ανθρώπους του για να εξουδετερώσουν κάποιους ενοχλητικούς εισαγγελείς που έψαχναν τα περιουσιακά του Άκη πριν αυτός μπει στην ψειρού. Τα κανάλια κι οι φυλλάδες βέβαια, είχαν τα ημερολόγια αλλά αρκέστηκαν να μας ζαλίζουν για τις μεταξωτές κουρτίνες της Σταμάτη). 

 Για να μην πούμε για το ξεβράκωμα που έκανε μόλις προχθές ο Βαξεβάνης στην υπάλληλο του Βαρδινογιάννη, την αδέκαστη δημοσιοκάφρο Τρέμη η οποία χρημάτισε στο δ.σ. εταιρείας εμπορίας όπλων… να και παλιότερο δημοσίευμα που προφήτευε σχετικά με πιθανή απόπειρα δολοφονίας του  
http://www.koutipandoras.gr/?p=20928 

 Έχει τσαγανό ο τύπος, δε λέω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον αφήσουμε μόνο του να βγάλει άκρη με τη λέρα. 

Γι’ αυτό ήθελα να σου ζητήσω να δημοσιεύσεις κάτι -ό,τι θέλεις- για την επίθεση που δέχτηκε. 

Γιατί είναι επίθεση σε όλους μας. 

Ή τουλάχιστο έτσι θα πρεπε να τη νιώθουμε. Ευχαριστώ! Φιλικά, Ν.Λ. 

 (Αγαπητέ φίλε, τα γράψατε εσείς πιο ωραία από εμένα.)

Πιτσιρίκος

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

40 ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

Democritus University of Thrace
Democritus University of Thrace (Photo credit: Wikipedia)
40 ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ * 40 PHRASES OF DEMOCRITUS.
H ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΕΣ ΑΠΟ 40 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ - ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΑ 2011




Πηγή Κειμένων: Πυρίσπορος - Ζώσα Φιλοσοφία

Η έννοια της Ύλης στη Θεωρία της Σχετικότητας

English: Graph needed in English wiki article ...
English: Graph needed in English wiki article Quantum Spacetime (Photo credit: Wikipedia)
"Η έννοια της Ύλης στη Θεωρία της Σχετικότητας"

Η Θεωρία της Σχετικότητας που διατυπώθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν στις αρχές του περασμένου αιώνα, σάρωσε την παλιά Νευτώνεια Φυσική και οδήγησε τη σκέψη μας σε νέες ατραπούς γνώσης.
Όπως γνωρίζουμε σήμερα από τη σύγχρονη Φυσική που καλπάζει, η αισθητή πραγματικότητα αποτελεί ένα matrix, δηλαδή μια ψεύτικη εικόνα, την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία μέσω κατάλληλων εγκεφαλικών διαδικασιών.
Ποιά είναι όμως η θέση της Θεωρίας της Σχετικότητας πάνω σ' αυτό το τόσο ουσιαστικό για την εξέλιξη του πολιτισμού μας θέμα; Είναι το παρατηρούμενο και μετρούμενο Σύμπαν κάτι το πραγματικό ή απλώς αποτελεί εικόνα μιας μη αισθητής αντικειμενικής πραγματικότητας;
Όλα αυτά θα τα αναπτύξουμε στο επεισόδιο αυτό που μελετά την ύλη μέσα από τις ιδέες που διατύπωσε ο Αϊνστάιν με την επαναστατική για την εποχή του Θεωρία της Σχετικότητας.

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σειρά ημίωρων εκπομπών με θέματα αιχμής της σύγχρονης φυσικής, αστροφυσικής, ιστορίας και φιλοσοφίας. Η νέα σειρά του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί, τρόπον τινά, συνέχεια της επιτυχημένης σειράς των επιστημονικών εκπομπών της ΕΤ3 με τον τίτλο «Το Σύμπαν που αγάπησα» και τους ίδιους επιστημονικούς συντελεστές Μάνο Δανέζη και Στράτο Θεοδοσίου, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις εκπομπές εκείνες φάνηκε ότι οι ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν αλλάξει το τοπίο στην επιστημονική κοινότητα.
Η νέα σειρά διερευνά το πώς ακριβώς διαμορφώνεται ο πολιτισμός μας από τις ανακαλύψεις αυτές, αλλάζοντας τελικά και τον κόσμο μας. Περιεχόμενο και στόχος της είναι η κατανόηση του γεγονότος ότι η ουσιαστική βάση της ανάπτυξης ενός Πολιτισμού αποτελείται από τρεις βασικές έννοιες: της ύλης, του χρόνου και του χρόνου. Οι έννοιες αυτές αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας των Θετικών επιστημών και το περιεχόμενο που τους προσδίδουμε κάθε φορά έχει βαθύ αντίκτυπο σε μια σειρά απαντήσεων σε φιλοσοφικά ερωτήματα, όπως από που ερχόμαστε, που πηγαίνουμε και ποια είναι η σκοπιμότητα μας στον κόσμο αυτόν.



Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

E.N.D END NATIONAL DEBT - ΞΕΝ.PRESIDENT 30/9/2012

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 30/9/2012 ΣΤΙΣ 6 μ.μ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΗΦΗΣΙΑΣ 43 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΕΓΙΝΕ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ E.N.D END NATIONAL DEBT .

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΚΑΤΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΗΤΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.......

600.000.000.000 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ 50.000.000.000 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ E.N.D ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΟ TORONTO.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ E.N.D ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.....


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Raped Afghan woman forced to marry attacker

Gulnaz was tied up and raped by her cousin's husband -- leaving her traumatized and pregnant. Instead of being protected, she was thrown in jail for adultery. Now the only safe way out is to marry her attacker. Mandy Clark reports on the treatment women receive in Afghanistan.



Ahmadi Muslims Debate Sharia Law with One Law for All (Maryam Namazie) at UCL

SHARIA
SHARIA (Photo credit: AslanMedia)
The Muslim Arbitration Tribunals or courts in the United Kingdom are really shariah courts that follow un-civilized anti-human rights laws and follow Quranic Law. Shariah Law is a violation of basic human rights against women and children. Why would Great Britain allow these Islamic sharia courts in their country? Muslims should follow English law, not some backward 7th century law created by a false prophet.

Are countries like Sweden, Australia, Norway, USA, Ireland, the Netherlands, Germany, France and America going to allow these backward Islamic courts in their countries? Hopefully not, apparently the UK has buckled and now let Islamic laws to run along side English law handing out rulings and court decisions. Under Islam women are treated lesser than men in courts and rulings.



UK Muslim Arbitration Tribunals are anti-human rights and really back ward

Gay muslims
Gay muslims (Photo credit: hebedesign)
The Muslim Arbitration Tribunals or courts in the United Kingdom are really shariah courts that follow un-civilized anti-human rights laws and follow Quranic Law. Shariah Law is a violation of basic human rights against women and children. Why would Great Brittan allow these Islamic sharia courts in their country? Muslims should follow English law, not some back ward 7th century law created by a false prophet.

Are countries like Sweden, Australia, Norway, USA, Ireland, the Netherlands, Germany, France and America going to allow these backward Islamic courts in their countries? Hopefully not, apparently the UK has buckled and now let Islamic laws to run along side English law handing out rulings and court decisions. Under Islam women are treated lesser than men in courts and rulings.


Ten Lashes for driving, in BACKWARD islam

Costumes of Arab women, fourth to sixth century.
Costumes of Arab women, fourth to sixth century. (Photo credit: Wikipedia)
This is what muslim women in Europe, call respect for women in islam, and it's nothing more then PURE BULLSHIT. It's there to keep women in their place, many steps below males, who are not real men at all, but BULLIES, and COWARDS.