Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Cognitive and neural foundations of religious belief

Cognitive and neural foundations of religious belief

  1. Dimitrios Kapogiannisa,b,
  2. Aron K. Barbeya,c,
  3. Michael Sua,
  4. Giovanna Zambonia,
  5. Frank Kruegera and
  6. Jordan Grafmana,1

+ Author Affiliations

  1. aNational Institute of Neurological Disorders and Stroke/National Institutes of Health, MSC 1440, 10 Center Drive, MSC 1440, Bethesda, MD 20892-1440;
  2. bNational Institute on Aging/National Institutes of Health, 3001 South Hanover Avenue, Baltimore, MD 21225; and
  3. cDepartment of Psychology, Georgetown University, White-Gravenor Hall 306, 37th and O Street NW, Washington, D.C. 20057
  1. Edited by Marcus E. Raichle, Washington University School of Medicine, St. Louis, MO, and approved February 3, 2009 (received for review November 17, 2008)

Abstract

We propose an integrative cognitive neuroscience framework for understanding the cognitive and neural foundations of religious belief. Our analysis reveals 3 psychological dimensions of religious belief (God's perceived level of involvement, God's perceived emotion, and doctrinal/experiential religious knowledge), which functional MRI localizes within networks processing Theory of Mind regarding intent and emotion, abstract semantics, and imagery. Our results are unique in demonstrating that specific components of religious belief are mediated by well-known brain networks, and support contemporary psychological theories that ground religious belief within evolutionary adaptive cognitive functions.

Footnotes

  • 1To whom correspondence should be addressed. E-mail: grafmanj@ninds.nih.gov
  • Author contributions: D.K. and J.G. designed research; D.K. and M.S. performed research; D.K., A.K.B., M.S., G.Z., and F.K. analyzed data; and D.K., A.K.B., M.S., G.Z., F.K., and J.G. wrote the paper.

  • The authors declare no conflict of interest.

  • This article is a PNAS Direct Submission.

  • This article contains supporting information online at www.pnas.org/cgi/content/full/0811717106/DCSupplemental.


How Religion Hijacks Cognitive Mechanisms

How Religion Hijacks Cognitive Mechanisms






How Religious Ideas Parasitise The Brain - Dr. Andy Thomson @ W&L Law School




Evolution of Christianity - Defense Mechanisms






Why We Believe in Gods - Andy Thomson




The Science behind Belief







Reblog this post [with Zemanta]

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τα άδεια μυαλά σκοτώνουν.



Τι διάολο έχω στη μύτη μου μέσα; Τι μέσα στο εσώρουχο μου; Τι είναι οικογένεια;







Σκοτώστε τον Μίκυ Μάους - Assasin Mikey Mouse



Στα όπλα οι Χριστιανοί

Μηχανή προσευχής για κάθε θρησκεία. Οι πολλές κεραίες καλύπτουν κάθε δυνατή συχνότητα επικοινωνίας με κάθε θεό.










Το Αλάθητο, Το Λάθος, Ο Πάπας, και η Θρησκεία


VATICAN CITY, VATICAN - APRIL 12:  Pope Benedi...Image by Getty Images via Daylife

Citizen's Arrest of Pope by Village Atheists?

Τελικά θα καταλάβουν οι δισεκατομμύρια χριστιανοί το κόλπο της θρησκευτικής δογματικής περί αλάθητων διδασκαλιών;

Βρετανοί πολίτες ζητούν τη σύλληψη και ανάκριση του Πάπα, (αρχηγού κράτους, με διπλωματική ασυλία), για την συγκάλυψη εγκλημάτων παιδεραστίας.

Μήπως η παιδεραστία είναι μέρος ανταλλαγμάτων των νεόνυμφων, για να πάρουν την ευλογία του γάμου τους; Μήπως είναι μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος για να μαθαίνουν οι νέοι, τι τους επιφυλάσσει ο κόσμος που γεννήθηκαν;

Η συνωμοσία και η συγκάλυψη απάνθρωπων ενεργειών είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στη χριστιανική παράδοση. Δεν έχει κλάδο ή αίρεση που να μή χρησιμοποιεί κατά κάποιο βαθμό την κατασκοπία μέσω εξομολογήσεων και τη προπαγάνδα του φόβου για την αποσιώπηση των θυμάτων τους.

Η πλειοψηφία των ιερωμένων, στο χρόνο που δεν "ιερουργούν", σχολιάζουν , κουτσομπολεύουν και συνωμοτούν κατά άλλων "ιερωμένων", λαϊκών, "αιρετικών", όταν δεν έχουν συμπόσια και πλούσιες τράπεζες εδεσμάτων, με διοικητικούς παράγοντες των κατά τόπους κοινωνικών ομάδων.

Όπως αναφέρθηκε και στο κινηματογραφικό έργο με τίτλο "A history of Christianity", BBC , στην Ανατολή, ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, είναι η αυτή που εκφράζει τη γνώμη του εκάστοτε αυτοκράτορα, αφού εκείνος είναι που καλεί τις οικουμενικές συνόδους. Στη δυτική Ευρώπη, ο αυτοκράτορας δήλωνε ποια είναι η καθολική πίστη και ποιος πάπας τη διδάσκει. Οι υπόλοιποι χριστιανοί είχαν δηλωθεί και απέμειναν "αιρετικοί". Ισχυροί αυτοκράτορες ακύρωσαν συνόδους που δεν εκφράσανε τις επιθυμίες τους, τις δηλώσαν ληστρικές. Αυτά μας διδάσκει η ιστορία, όταν τη διαβάζουμε χωρίς να έχουμε συμπάθεια για καμιά παράταξη, ή δόγμα.

Το αλάθητο της Βατικανής συνόδου, είναι εργαλείο που θα διαβρώσει την Βατικανή εκκλησία, άσχετα αν το κατασκεύασαν για να φοβίσουν τα "πιστά" πλήθη, ώστε να μην αποχωριστούν από την ομάδα τους και γίνουν "αιρετικοί".

Η εξομολόγηση των "πιστών" (έλεγχος νοητικός), ξεκίνησε στην Αγγλία κατά τον έβδομο, όγδοο αιώνα. Τώρα το θεωρούν απ' αρχής κοινή πρακτική και επιβλητέα στα πλήθη των ακολουθούντων αυτούς. Είναι ένα ισχυρό ψυχολογικό εργαλείο διαχείρισης.

Μέχρι τον έκτο αιώνα, το θυμίαμα ήταν σύμβολο της Ελληνικής θρησκείας, και υπήρχαν κανόνες αποπομπής από τις τάξεις των χριστιανών για τη χρήση του. Μετά από την καταστροφή των περισσοτέρων Ελληνικών ναών, η χρήση του θυμιάματος έγινε "χριστιανική" με την αναβίωση του ψαλμού "κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ...".

Ο σάκος των Ορφικών ιερέων, και το επιγονάτιο, έγιναν αρχιερατικά "χριστιανικά" ενδύματα.

Γιατί όταν μισείς κάποιες ιδέες και κοινωνίες, στο τέλος τις αντιγράφεις; Πολύ απλά για να αντιποιηθείς την αρχή τους και να κοροϊδέψεις τους "πιστούς" της άλλης αντίληψης. Μήπως σας θυμίζει κάτι από τους "ουνίτες" που οι ανατολικοί χριστιανοί αντιδρούν στην ὐπαρξη και λειτουργία τους κοντά σε χώρους των ανατολικών χριστιανών;

Βλέπετε ότι η χριστιανική ιστορία είναι διάσπαρτη με "αλάθητες" πρακτικές.


Reblog this post [with Zemanta]

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιτἐλους οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι πρέπει να ενισχύουν τους εταίρους

Η Ελλάδα τελικά θα λάβει δάνειο ύψους €45 δισεκατομμυρίων, από τα οποία τα €15 θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Γερμανία θα διαθέσει €8,4 δισεκατομμύρια στο ταμείο δανεισμού, δίνοντας πραγματική στήριξη στην Ελλάδα, συμμέτοχο στην ευρωζώνη, και δια μέσου αυτής της έμπρακτης, να θέσουν νέες ιδέες διαχείρησης στο Ελληνικό Δημόσιο, ελέγχοντας το συχνά, και μετατέποντας το σε ένα σύχρονο διαχειριστικό φορέα, και μακρυά από το μέχρι τώρα μαυραγορίτικο, πλιάτσικο, αμαρτωλό γεμάτο κλοπές με το γάντι ή χωρίς σύστημα.

Οι ελεύθερες αγορές στηρίζουν πάντα τον ισχυρό (τον έχοντα μετρητά αποθεματικά), θέτοντας όρους και κόστος που ο ισχυρότερος ορίζει σε κάθε συναλλαγή.

Οι κυβερνήσεις αν και θέλουν να το παίζουν είτε αριστερές (ελεγκτές αγορών) είτε δεξιές (απελευθερωτές αγορών), στη πραγματικότητα όλες παίζουν τον ίδιο ρόλο του ρυθμιστή οικονομικών καταστάσεων και περιορισμού των αγορών. Οποιαδήποτε άλλη στάση, είτε θα κατέστρεφε τις αγορές, είτε τις κυβερνήσεις. Όποιος νομίζει ότι έχει αριστερές ή δεξιές ιδέες, θα ήταν καλό να σκεφτεί τι εννοεί με αυτές τις λέξεις, όταν πρόκειται για διεθνή οικονομία και ανταγωνισμό.

Η Βρετανία παρέχει περισσότερες υπηρεσίες βοήθειας για να υποστηρίζει οικονομικά και τεχνικά τους έχοντες δυσκολίες, και λέγεται καπιταλιστική οικονομία. Η Κίνα λέγεται κομμουνιστική οικονομία, αλλά εκατομμύρια λαού ζούνε σε κατάσταση φτώχιας και ανθυγειϊνής ζωής.

Αυτό που δεν ελέγχεται από μία κυβέρνηση είναι οι εξωτερικοί οικονομικοί παράγοντες, που μόνο με τη συνεργασία πολλών κυβερνήσεων, μπορούν να περιοριστούν σε ισχύ επιρροής μειώνοντας τον κίνδυνο καταστροφής της οικονομίας μιας χώρας.

Διαβάστε το άρθρο στους FT.COM

Eurozone makes €30bn Greek promise

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Islam Rising - Ο Ισλαμισμός Εξαπλώνεται

1

2

Islam Rising: Part 2 of 4

44 min - 6 Feb 2010
Former Muslims and expert scholars tell of first-hand experiences of the atrocities of Quranic teaching and ideology of constitutional Sharia ...
tudou.com

3

4