Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Το φώς του τάφου του Ιησού αγιάζεται από ανθρώπους ιερείς.


Yellow candleImage via Wikipedia

Η «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ... ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ


Στο επίσημο περιοδικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Νέα Σιών», (Τόμ. ΞΒ΄, 1967, σελ. 235) υπάρχει η ευχή που διαβάζει ο Πατριάρχης όταν το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου εισέρχεται στο κουβούκλιο του Τάφου για να λάβει το δήθεν "Άγιο Φως". Σύμφωνα με το παραμύθι που σερβίρεται στον κόσμο, κανένας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα, όμως το περιοδικό του Πατριαρχείου ομολογεί ότι ο Πατριάρχης διαβάζει πρώτα μια ειδική ευχή και ύστερα ανάβει τα κεριά του από το καντήλι που κρέμεται από πάνω. Ιδού τμήμα της σχετικής ευχής:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, η αρχίφωτος σοφία του ανάρχου Πατρός. Ο φως οικών απρόσιτον, ο ειπών εκ σκότους φως λάμψαι, ο ειπών γενηθήτω φως και εγένετο φως, Κύριε, ο του φωτός χορηγός, (.…) κατά τούτο το υπερευλογημένον Σάββατον τα εν γη και υπό γην θεοπρεπώς τελεσθέντα σοι σωτηριωδέστατα μυστήριά σου εορτάζοντες και σε το όντως ιλαρόν και εφετόν φως εν τοις καταχθονίοις θεϊκώς επιλάμψαν, εκ τάφου δε θεοπρεπώς αναλάμψαν αναμιμνησκόμενοι, φωτοφάνειαν ποιούμεθα, σου την προς ημάς συμπαθώς γενομένην θεοφάνειαν, εικονίζοντες. (...) Διά τούτο, εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον ενδελεχώς και αειφώτως εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως (…) Δος ημίν Κύριε, ίνα το φως των καλών έργων ημών λάμπη έμπροσθεν των ανθρώπων (...).

Enhanced by Zemanta

Πετάει ο γάιδαρος; Ναί όταν όλοι οι άλλοι γάιδαροι πετάνε

The campus of Swarthmore College.Image via WikipediaΑπό την Αλεπού του Ολύμπου είδα κάτι ενδιαφέρον στο Τα «πειράματα συμμόρφωσης»...Μας "συμμορφώνουν" επιστημονικά!.

Tα «πειράματα συμμόρφωσης» τού Solomon Asch τού Swarthmore College ήταν μία σειρά μελετών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του ΄50 επιδεικνύοντας τη δύναμη τής συμμόρφωσης τού ατόμου, σύμφωνα με τη συμπεριφορά τού κοινωνικού περιγύρου.

Στα πειράματα ζητείται από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν «οπτικό τεστ». Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες πλην ενός είναι συνεργάτες τού ερευνητή, και το αντικείμενο τής μελέτης είναι το πώς αυτός ο ένας θα αντιδράσει στη συμπεριφορά των «συννενοημένων» συμμετεχόντων. Παρατηρείστε στο βίντεο, ότι το υποκείμενο αρνείται τις ενδείξεις των αισθήσεών του και παραδίδεται στην επιρροή τής ομάδας.

Enhanced by Zemanta

Η Λέσχη που δεν υπάρχει στην Ευρωζώνη

Ο Θ. Πάγκαλος για το μέγεθος του Δημοσίου τομέα

The opening ceremony of the 1896 Summer Olympics.Image via WikipediaΚαι ενώ μιλούσαμε για περίπου 300 χιλιάδες απολύσεις του δημοσίου τομέα που επέρχονται, για την εκκαθάριση και οικονομική εξυγίανση των δημοσιονομικών εξόδων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας εξηγεί ότι ο πραγματικός στόχος φτάνει στο ύψος των 200 χιλιάδων.

Οι υπόλοιποι ας ψάξουν να βρούνε ξανά βύσμα αλλά σε άλλη χώρα, και ας πάνε εκεί να ζητήσουν επίδομα έγκαιρης έναρξης εργασίας, πανεπιστημιακό επίδομα για ασπούδαστους, επίδομα προπέλας σε λιμενικούς και εργασία σε οργανισμούς αποξήρανσης της λίμνης της Θεσσαλίας (αν θυμάστε ότι ήταν), Αχινού Σερρών και Κωπαΐδας, στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης Ρεθύμνου, στο αεροδρόμιο Ιμίων, και στο λιμένα της Δράμας.

Και να μη ξεχνάμε ότι χρειαζόμαστε δασκάλους ιππασίας στη Βουλή, μπάρμαν στην Αγρο-γή.

Και όταν τα Goody's στις Σέρρες ζητούσε καθαρίστρια, τότε μόνο μια κυρία με γνωστό εν΄ ενεργεία υπουργό, για να διοριστεί στην ιδιωτική επιχείρηση.

Χρειάζονταν οι ξένοι να μας πούνε σε τι χάλια είμαστε;

Enhanced by Zemanta

Στοιχεία για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο αποκάλυψε η Google

This is one of the huge welcoming signs for Go...Image via Wikipediakathimerini.gr | Στοιχεία για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο αποκάλυψε η Google:

Και μετά ρωτάμε γιατί κάποιες ιστοσελίδες χάνονται για λίγες μέρες;

Γιατί λογαριασμοί gmail δεν είναι προσβάσιμοι, κλειδωμένοι, παγωμένοι ή δηλώνονται ανύπαρκτοι για κάποιες μέρες, και μετά χωρίς ανακοινώσεις, απολογίες ή ενημερώσεις επανέρχονται κανονικά;

Μας θεωρούν εγκληματίες γιατί οι ιδέες μας δε συμπλέουν με τις δικές τους. Μας τιμωρούν με φίμωτρα. Μας δηλώνουν αντικοινωνικούς. Μας δικάζουν ερήμην με βάση την όρεξη τους και όχι την ελευθερία της έκφρασης.

Ελπίζουμε η Google να μας κρατά σε απόσταση από τα φίμωτρα των "κυβερνητικών" (και όχι από των δημοκρατικών κυβερνήσεων που σέβονται τους πολίτες τους)
Enhanced by Zemanta

Με τη ματια ενος ανθωπου της αγορας

Με τη ματια ενoς ανθρωπου της αγορας
Εχω μια επιχειρηση που εχει δικτυο συνεργατων σε ολη την Ελλαδα.
Οι μεταφορες γινονται για προορισμους εκτος Αθηνας με φορτηγα ΔΧ, δηλαδη μεσω
πρακτορειων μεταφορων. Εδω και 2 εβδομαδες, εν μεσω κρισης, οικονομικων δυσχερειων
της αγορας, περιορισμενης κινητικοτητας γενικοτερα, η επιχειρηση σχεδον δεν εκανε
πωλησεις λογω της απεργιας των ιδιοκτητων φορτηγων ΔΧ. Οι πελατες μας βρισκονται
σε κατασταση απογνωσης. Οι εισπραξεις πηγαν κι αυτες 2 εβδομαδες πισω, αφου
οι πελατες μας δεν μπορεσαν να δουλεψουν. Το κοστος λειτουργιας της επιχειρησης
(μισθοι και ασφαλιση, αποσβεσεις κτιριων και εξοπλισμου, κοστος αποθηκευσης/συντηρησης κ.α.)
ειναι καποιες χιλιαδες ευρω την ημερα. Αν το πολλαπλασιασουμε επι τις μερες του μισου μηνα (αν ληξει
τωρα η απεργια) και προσθεσουμε και την απωλεια τζιρου απο το μπλοκαρισμα της αγορα, η ζημια αυτη
για μια επιχειρηση μεσαιου μεγεθους για τα δεδομενα της Ελλαδας ισοδυναμει τουλαχιστον με το ετησιο κοστος
καποιων ατομων για την επιχειρηση. Ειναι ενα ακομα πληγμα για τους ανθρωπους της αγορας, της δουλειας, διοτι στην
αγορα σε αντιθεση με αλλους χωρους, τιποτα δεν σου χαριζεται και καθε ευρω ειναι δουλεμενο.
Υπαρχουν επιχειρησεις που δεν κανουν απολυσεις, τις οποιες θα μπορουσαν πολυ ευκολα να
κανουν, αλλα εργαζονται σε πολυ μεγαλο βαθμο για τους εργαζομενους τους, και ειναι αληθεια αυτο.
Μολις πληροφορηθηκα οτι η απεργια συνεχιζεται, για 3η εβδομαδα πλεον, παροτι υπηρχαν οι προβλεψεις οτι θα σταματησει
λογω μιας γραπτης δεσμευσης της κυβερνησης.Η κατασταση ειναι δραματικη.Προβλεται αλλη μια εβδομαδα
μαρτυριου για την αγορα που βρισκεται σε σημειο πνιγμου.Πριν απο 2 χρονια αλλαξε η νομοθεσια
που αφορα προϊοντα της εταιρειας μας (εντελως απρογραμματιστα, χωρις επιστημονικη μελετη,
και με τροπο αυθαιρετο, αλλα αλλαξε).Η ζημια ηταν μεγαλη (σε αποθεματα που αχρηστευτηκαν, νεες επενδυσεις που επρεπε
να γινουν, εξοδα προσαρμογης κ.α.). Δεν μπλοκαραμε τους δρομους, δεν καναμε αντιποινα, δεν
καναμε ζημια σε κανεναν.Προσαρμοστηκαμε, βαλαμε το κεφαλι και δουλεψε, μειωσαμε τα εξοδα, γιναμε καλυτεροι απο πριν.
Γιατι την δικη μου επιχειρηση να την μπλοκαρει καποιος? Εν τω μεταξυ , δεν υπαρχει η αντιστοιχη δυσαρεσκεια
στο ευρυ κοινο πιστευω κυριως επειδη τα βενζιναδικα τροφοδοτουνται (εχει καταντησει η βενζινη να ειναι το οπιο του λαου -
η βολτα για καφεδακι τα απαλοιφει ολα) και δεν υπαρχει ελλειψη βενζινης οπως
στην προηγουμενη απεργια. Αλλα για τις επιχειρησεις η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη απο την προηγουμενη
φορα, και δεν υπαρχει οριο στο που μπορει αυτο να οδηγησει παρα πολλες εταιρειες, κατι που μπορει να αποτελεσει
ενα ντομινο παρα πολυ δυσαρεστων συνεπειων.

Κ.Μ.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ροΐδη Εμμονές: Μητρ. Σεραφείμ vs Stephen Hawking

(χωρίς δικά μου σχόλια)

Μητρ. Σεραφείμ vs Stephen Hawking

«Από τους φωσφορίζοντες βυθούς των αβύσσων μέχρι τις ατέρμονες ουράνιες εκτάσεις μία ακούγεται φωνή ότι “πανταχού σελαγίζει της σκοπιμότητος” η υπέροχος σφραγίς» [ Μητρ. Σεραφείμ - εις αυτόπτης μάρτυς της υπερόχου σφραγίδος]

Προαιρετικαί αναγνώσεις
1)
Μητρ. Σεραφείμ vs Enton John
2)
Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μεγαλειοτάτην
3)
Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Εξοχώτατον Πρέσβη
4)
Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι
5)
Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Πρωθυπουργόν
6)
Ο Μητρ. Σεραφείμ δια Μουσουλμανικήν προσευχήν

Καταπέλτης είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε ανακοίνωση του, κατά του βιβλίου του Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking που έχει τίτλο «ο μεγάλος σχεδιασμός», καθώς και των απόψεων του όσον αφορά τον Θεό.

Ο (καταπέλτης) Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού
Stephen Hawking με τίτλο “The Grand Design” («Ο μεγάλος σχεδιασμός») και της συνεχούς παρουσιάσεως των απόψεών του που στοχεύουν στο να απομειώσουν την δράσι του Δημιουργού Θεού στην εκδίπλωση των θαυμασίων της δημιουργίας Του και όπως χαρακτηριστικά ανεφέρθη σε γνωστά έντυπα που «πατρωνάρουν» τέτοιες απόψεις «να σκοτώσει τον Θεό» και να διαψεύση την παρουσία και την αγαθοποιόν ενέργειαν Του επιθυμούμε να ενημερώσωμε τον ευαγή κλήρο και τον φιλόθεο λαό του Θεού:

1. Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν δια την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν δια την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του διότι η ασθένεια, η φθορά και ο θάνατος δεν προέρχονται από τον Θεόν αλλά είναι αποτέλεσμα της σχάσεως των ανθρώπων και του κόσμου από Αυτόν.

2. Πριν από 22 έτη ο ίδιος επιστήμων στο βιβλίο του «Το χρονικό του χρόνου» στο οποίον επεχείρησε να κάνει ευλογοφανείς εικασίες για το τι πρέπει να έχει συμβεί λίγο πριν την μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) έγραφε επιλογικά: «… τότε θα έχομε γνωρίσει τον νουν του Θεού».
Σήμερα με το καινούριο του έργο αρνείται τον εαυτόν του ίσως συνεπεία των μεγάλων προβλημάτων της υγείας του και στην θεμελιώδη ερώτηση που είχε κάνει πριν 300 χρόνια ο Λάιμπνιτς «γιατί υπάρχει κάτι, ενώ θα μπορούσε να μην υπάρχει τίποτα;» ο κ. Χώκινγκ απαντά: «επειδή υπάρχουν οι νόμοι της φυσικής και ιδιαίτερα ο νόμος της βαρύτητας, χάρις σε αυτόν το νόμο το σύμπαν μπορεί θαυμάσια να δημιουργήθηκε μόνο του χωρίς να προϋπήρχε τίποτα. Αν ήθελε πράγματι ο Θεός να δημιουργήση τον άνθρωπο γιατί να δημιουργήση και τους εξωπλανήτες την ύπαρξη των οποίων έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πέραν από κάθε αμφιβολία η επιστήμη».

3. Οι φυσικοί νόμοι τους οποίους επικαλείται ο Βρετανός κ. Χώκινγκ δεν απομειώνουν την δημιουργία του κόσμου από τον αιώνιο και ακατάλυτο και υπερβατικό Δημιουργό αλλά αντιθέτως αποτελούν ομού μετά των άλλων επιστημονικών και φιλοσοφικών αποδείξεων όπως:
α. το πεπερασμένον του υλικού σύμπαντος,
β. η αέναος κίνησις της συμπαντικής ύλης – μάζης,
γ. το αγεφύρωτον χάσμα μεταξύ ανοργάνου και οργανικής ύλης,
δ. η οργανική διάπλασις και η ζωή των ενοργάνων όντων,
ε. αι οργανικαί και ψυχικαί ιδιότητες των ενοργάνων όντων και
ς. η αρμονία του λοιπού σύμπαντος,

μία απόλυτη απόδειξη της υπάρξεως και της δράσεως του Τρισαγίου Θεού διότι ουδείς εχέφρων και απροκατάληπτος από το δαιμονικό μίσος κατά του Θεού, μπορεί να απαντήση στο κεφαλαιώδες ερώτημα πόθεν προήλθαν οι φυσικοί λεγόμενοι νόμοι οι έννομες αυτές δυνάμεις εις τας οποίας είναι υποτεταγμένη και δουλεύει η συμπαντική ύλη, αέναα μεν αλλά μετά φανερού πάντοτε σκοπού κινείται, τρέπεται αλλοιώνεται, μετασχηματίζεται και μεταμορφώνεται ώστε δια των απαύστων κινήσεων, τροπών και αλλοιώσεών της να πραγματοποιούνται πάντοτε ωρισμένοι τελολογικοί σκοποί;

Η διηνεκώς κινουμένη, τρεπομένη, αλλοιουμένη ύλη η από άλογα σωμάτια μάζης ηλεκτρικής αποτελούμενη είναι δυνατόν να εκπορεύση δυνάμει εννόμους, σταθερές και ατρέπτους και να υποταγή συγγχρόνως σε αυτές; Αναντίρρητα όχι, διότι εκ πηγής- μάζης αλόγου στερουμένης νοήσεως, ειδέναι και συνοχής δεν είναι δυνατόν κατ’ αρχήν να προέλθουν δυνάμεις δια των οποίων να εκδηλώνεται άπειρος σκοπιμότης, σοφία και πρόνοια.

Ουδέποτε αποτέλεσμα, προϊόν η παράγωγον προερχόμενον εξ οιασδήποτε πηγής μπορεί να είναι ανώτερο της πηγής εκ της οποίας πηγάζει η προέρχεται.

Η εκδοχή ότι η, εξ αλόγων και πεπερασμένων μονάδων ηλεκτρισμού, αποτελουμένη συμπαντική ύλη-ενέργεια έχουσα εκ του εαυτού της την ικανότητα εκπορεύσεως εννόμων δυνάμεων εξεπόρευσε αυτές μυστηριωδώς και ακολούθως υπετάγη σε αυτές είναι έκδηλα παράλογος, αβάσιμος και αστήρικτος διότι η συμπαντική ύλη-ενέργεια είναι άλογος, στερείται δηλαδή νοήσεως και συνειδέναι και επομένως δεν είναι δυνατόν να παραγάγη δυνάμεις δια των οποίων να εκδηλώνεται άπειρος σοφία και πρόνοια.

Ο έλλογος και σκόπιμος αυτοπεριορισμός εις τον οποίον από όλα τα κτίσματα της παρούσης δημιουργίας μόνον ο άνθρωπος συνειδητώς υποβάλλεται τελείται δι’ ελλόγου πνευματικής δυνάμεως η οποία δεν προέρχεται από το υλικό μας σώμα αλλά είναι απόρροια και αποτέλεσμα εκδηλώσεως της βουλήσεως της ψυχής που δύναται να αντιπαλαίει τα ορμέμφυτα η ένστικτα και η οποία ως πνευματική και ενσυνείδητος έχει την ικανότητα της τελείας κυριαρχίας επί του σώματός μας και του εκουσίου και συνειδητού μας αυτοπεριορισμού.

Στερουμένη όμως η συμπαντική-ύλη ενέργεια στα βασικά της συστατικά, νοήσεως και συνειδέναι δηλ. πνευματικής υποστάσεως η ψυχής, δεν ήτο δυνατόν ούτε τους φυσικούς νόμους δια των οποίων εκδηλούται άπειρος σοφία, πρόνοια και σκοπιμότης να παραγάγη, ούτε και ακολούθως αυτοπεριοριζομένη να υποταγή σκοπίμως σ’αυτούς.

Είναι επομένως πασίδηλον στους μη διαμονιώντας και μισούντας τον Θεόν ότι οι καθολικοί και παγκρατείς φυσικοί νόμοι οι απ’ αρχής της οντοποιήσεως της ύλης εκδηλούμενοι, όπως ο νόμος της αενάου και με ορισμένας ταχύτητας κινήσεως των θεμελιωδών συστατικών-σωματίων-μονάδων της ύλης (ηλεκτρονίων, ποζιτρονίων, πρωτονίων κα) και ο νόμος της έλξεως η βαρύτητος οι κατευθύνοντες τις κινήσεις, τις έλξεις, και τις ενώσεις πυκνώσεις-πήξεις, αλλοιώσεις και μεταμορφώσεις της συμπαντικής ύλης σαν άτεγκτοι δυναμικαί νομοτέλειαι δια την επιτέλεσιν πάντοτε ωρισμένων τελολογικών σκοπών δεν εξεπορεύθηκαν από την ύλη και ούτε προήλθαν από αυτήν διότι άλλως δεν θα ήτο δυνατόν και να υποτάξουν την ύλη και να δεσπόζουν σε αυτήν.

Το αυτό ισχύει και δια τους μεταγενεστέρους φυσικούς νόμους, χημικούς, βιολογικούς κλπ, οι οποίοι από της εκδηλώσεώς τους κυριαρχούν όχι μόνον στην ύλη αλλά και στους προηγουμένους παγκρατείς φυσικούς νόμους της διηνεκούς κινήσεως και της έλξεως-βαρύτητος.

Έχει υψίστη σημασία και θα έπρεπε αν τα κίνητρα του κ. Χώκινγκ ήταν αμιγώς επιστημονικά να σκεφθή το πασίδηλο γεγονός ότι οι νεώτεροι φυσικοί νόμοι, οι εμφανιζόμενοι και εκδηλούμενοι μετά την πήξη-πύκνωση της συμπαντικής ύλης και την περιέλευσή της διαδοχικά εις τας καταστάσεις των αερίων των υγρών και των στερεών, δηλ. οι χημικοί και βιολογικοί κλπ νόμοι εκ των οποίων οι τελευταίοι εκδηλώνονται μόνο μετά την εμφάνιση πάνω στη γη του φαινομένου της ζωής, κυριαρχούν όχι μόνον επί της ύλης αλλά και επί των παγκρατών προηγουμένων αυτών φυσικών νόμων της κινήσεως και της έλξεως και αφαιρούν τρόπον τινα μέρος της επί της συμπαντικής ύλης καθολικής κυριαρχίας τους.

Διότι πως είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι και οι νεώτεροι αυτοί φυσικοί νόμοι προήλθαν είτε από την ύλη είτε από τους πρωταρχικούς και φυσικούς νόμους της κινήσεως και της έλξεως της βαρύτητος; Αν εξεπορεύοντο από την ύλην δεν ήτο δυνατόν να κυριαρχούν σε αυτήν. Αν προήρχοντο εκ των προηγουμένων πρωταρχικών νόμων της κινήσεως και της έλξεως της βαρύτητος έπρεπε να είναι υποτεταγμένοι σε αυτούς.

Μόνον παρανοϊκοί βυσοδομούντες κατά της λογικής, μπορούν να προσδώσουν στην άλογη ύλη, αϊδιότητα, πρώταρχο και πάμπρωτο διότι το σύμπαν εμφανίζεται ως αιτιατό, ως αποτέλεσμα και ως γεγονός και εδώ ανακύπτει το πανυπέρτιμο και λεπτεπίλεπτο ζήτημα υπάρχει σκοπός μέσα στο σύμπαν η υπάρχει ένας τυφλός μηχανισμός ασυνειδήτων δυνάμεων καθωριζομένων φαινομένων σε τρεις αναβαθμούς, τον χημικόν εξελιγμόν, τον ηλεκτρισμόν και των καθολικόν μαγνητισμόν;

Από τους φωσφορίζοντες όμως βυθούς των αβύσσων μέχρι τις ατέρμονες ουράνιες εκτάσεις μία ακούγεται φωνή ότι «πανταχού σελαγίζει της σκοπιμότητος η υπέροχος σφραγίς».

Όλοι επομένως οι φυσικοί νόμοι που διέπουν και ιθύνουν τις μεταμορφώσεις, τις μεταβολές της συμπαντικής ύλης σε όλες τις πυκνώσεις και μορφές αυτής, είναι δυνάμεις θέσει και όχι φύσει, δυνάμεις δηλαδή δοτές που έχουν ταχθή στην ύλη εξωτερικά ώστε με την επιβολή τους να επιτελή η ύλη ώρισμένους πάντοτε σκοπούς και επειδή η στοιχειώδης λογική αλλά και η υγιής επιστήμη και φιλοσοφία αποκλείουν απολύτως να δεχθούμε ότι οι φυσικοί νόμοι που δεσπόζουν στην συμπαντική ύλη δια των οποίων εκδηλώνεται ασύλληπτος παντοδυναμία, πανσοφία, σκοπιμότης και πρόνοια μη προερχόμενοι πρόδηλα από την ύλη είναι δυνατόν να έχουν προέλθη από το μηδέν, είναι επόμενον ότι οι φυσικοί νόμοι αποτελούν υπέροχες και αμάχητες μαρτυρίες της υπάρξεως του Παντοδυνάμου και Πανσόφου Νομοθέτου και Δοτήρος των, δηλ. του απείρου Θεού.

Δεν απατελούν όμως αμαχήτους μαρτυρίας της υπάρξεως του παντοδυνάμου Θεού οι φυσικοί νόμοι μόνον δια της επιβολής τους στην συμπαντική ύλη, αποτελούν ωσαύτως και δια της εις ορισμένας περιπτώσεις σκοπίμου παραβιάσεως των, προς τελειωτέραν εξυπηρέτησιν της Δημιουργίας.

Παράδειγμα σχετικόν παραβιάσεως του γενικού φυσικού νόμου κατά το οποίον «παν σώμα θερμαινόμενον διαστέλλεται, πηγνύμενον δε συστέλλεται» παρατηρείται εις την διαστολήν του ύδατος και εις την συστολήν της αργίλου.

Συμπερασματικώς ότι οι φυσικοί νόμοι είναι δυνάμεις δοτές στην ύλη εξωτερικά και όχι πηγαίες από την ύλη προερχόμενες διακηρύσσεται πανηγυρικά και από την επιτευχθείσα διάσπαση του ατομικού πυρήνα διότι αν αι δυνάμεις αι εκλυόμεναι από την διάσπαση των ατόμων ήταν πηγαίες ουδέποτε θα ήταν δυνατόν να διασπαστούν και να εκλυθούν.

Με την διάσπασι απεδείχθη δε πανηγυρικά ωσαύτως ότι είναι ωρισμένη απολύτως, η ελκτική δύναμις που συνέχει προς άλληλα τα σωματίδια των πρωτονίων και των νετρονίων, που σχηματίζουν καθε ατομικό πυρήνα και ότι είναι ωρισμένος απολύτως ο αριθμός τους εκ των οποίων κάθε ατομικός πυρήνας σχηματίζεται και ότι είναι ωρισμένη απολύτως η δύναμις που συγκρατεί τα ηλεκτρόνια περί τον πυρήνα.

Κατόπιν των ανωτέρω διερωτάται κάθε εχέφρων άνθρωπος από ποίον ετάχθησαν οι φυσικοί νόμοι ώστε υπό την ισχύ τους και την άτεγκτο επιβολή τους κινουμένη η συμπαντική ύλη και διαφόρους αλλά ωρισμένας πάντοτε μορφάς προσλαμβάνουσα να εμφανίζει την υπέροχη και τόσο εναρμόνια ποικιλία του κόσμου τόσον εις τα ελάχιστα όσον και εις τα μέγιστα; Ποίος έταξε τους πρωταρχικούς νόμους της κινήσεως και της έλξεως της συμπαντικής ύλης;

Ποίος εχώρισε τριαδικώς τα θεμελιώδη συστατικά της σωματίδια εις φορείς θετικού και αρνητικού ηλεκτρισμού και εις ουδέτερα και ποίος διήρεσε τα σωματίδια με ειδικήν και ωρισμένην δι’ έκαστον μάζαν;

Ποίος έταξε ακολούθως και τους νεωτέρους φυσικούς νόμους τους χημικούς, βιολογικούς κλπ που δεσπόζουν και επί των πρωταρχικών και παγκρατών νόμων της κινήσεως και της έλξεως; Και ποίος τέλος ενηρμόνισε τους φυσικούς νόμους για να πραγματοποιήται η ασύλληπτος τάξις και αρμονία στην υλική αυτή δημιουργία;

Και όμως την άπειρη αυτή δύναμη, σοφία και πρόνοια αποδίδουν κατά καιρούς οι άφρονες υλιστές και σήμερον ο κ. Χώκινγκ που έχει το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του, στα άβουλα και άψυχα σωματίδια του ηλεκτρισμού που σχηματίζουν εν τω συνόλω την συμπαντικήν ύλην και που δεν έχουν προς άλληλα μήτε συνοχήν.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

[ romfea.gr]

11 σχόλια

  1. στο 24/09/2010 στο 2:42 μμ | Απάντηση laskaratos

Ο κ.Χρήστος Μεντζελόπουλος, δημόσιος υπάλληλος με το επαγγελματικό ψευδώνυμο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να σέβεται την αναπηρία του κορυφαίου επιστήμονα στου οποίου τις επιστημονικές γνώσεις δεν έχει απολύτως τίποτα το επιστημονικό να αντιπαραθέσει.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποδίδει αυτά που λέει ο Hawking στα κινητικά του προβλήματα.

Θα μπορούσαμε και εμείς να ερμηνεύσουμε την γεμάτη μίσος συμπεριφορά του αποδίδοντάς την στο γεγονός πως όπως ο ίδιος ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τον Απρίλη του 2006, δεν είχε ποτέ του σεξουαλική επαφή με γυναίκα, πράγμα όπως ξέρουμε ολέθριο για την ψυχική ισοροπία κάθε “φυσιολογικού ανθρώπου” όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του στην ίδια συνέντευξη.

Εκείνο που με εκπλήσσει είναι πως ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γιοσάκης είχε επιτεθεί εναντίον του με δημοσιοποιημένο γράμμα που απήυθυνε μαζί με άλλους ιερωνένους στον ιερό Χριστόδουλο όπου παρά τις βρισιές του κατά του κ.Μεντζελόπουλου και το ανοίκειο ύφος του προς τον Αρχιεπίσκοπο ουδέποτε κλήθηκε σε απολογία.
Ο κ.Μεντζελόπουλος αποφεύγει να μηνύσει τον ασεβή αρχιμανδρίτη που τον περιλούζει με βρισιές:

“Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν τον κ. Μετζελόπουλο «δράκο με αιμοβόρα ένστικτα» που «αντί καρδίας έχει ηφαίστειο λάβας», που «δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεσι» και που «εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι». «Όλες του οι κινήσεις» υποστηρίζουν «έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του ανέραστου αιμοδιψή Δράκουλα».
http://news.in.gr/greece/article/?aid=605331

Την ίδια στιγμή καταδιώκει με μυνήσεις ακτιβιστή ομοφυλόφιλο ο οποίος του έκανε κριτική στις βρισιές που απηύθυνε προς τους ομοφυλόφιλους ο κ.Μεντζελόπουλος.
Περίεργες βρισιές αν σκεφθεί κανείς πως η αυστηρότητά του για τους ομοφυλόφιλους πήγε περίπατο όταν διαδέχθηκε μητροπολίτη που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις υφισταμένων, τον οποίο ο κ.Μεντζελόπουλος τιμά, χωρίς να μάθουμε πως κατέληξαν δικαστικά αυτές οι αντιδικίες του προκατόχου του, του ιερού δηλαδή Καλλίνικου.

Η Σύνοδος μάλιστα έσπευσε να αθωώσει τον ιερό Καλλίνικο χωρίς να περιμένει ούτε την πρωτόδικη δικαστική ετυμηγορία την ίδια στιγμή που δεν έχει δικάσει ποτέ ιερείς που έχουν πρωτόδικα καταδικαστεί από την κοσμική Δικαιοσύνη για παιδεραστία.

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Εκκλησία.
Πάρα πολύ ύποπτα θα έλεγα.

  1. στο 24/09/2010 στο 2:58 μμ | Απάντηση undantag

“Ο συγκεκριμένος λοβοτομημένος Ελληναράς ταλιμπάν είναι απολύτως αντιπαθής παρότι ευρίσκεται εις μιαν κωμικήν κατάστασην ανοίας και παρανοίας απεικονιζομένων εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως, απολύτως προσκε-κολημένος εις τα αυτού δόγματα και επικοινωνών με τσιτάτα, που ουδόλως επιφέρει την κατανόησιν δια την συμπλεγματικότητα και την τραγότητα (sic!) των απόψεών του, που αδίκως βεβαίως θα ενοχοποιούσαν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν (αν υπήρχε), διότι δεν προέρχονται από τον Θεόν αλλά είναι αποτέλεσμα της ηθικολογίας και της στρέβλωσης του λόγου του Ναζωραίου από τους φερόμενους ως συνεχιστές του έργου του.”

  1. στο 24/09/2010 στο 3:05 μμ | Απάντηση Αδαμάντιος Κοραής

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=99167

Ακίνητα-φιλέτα δώρο στον Χριστόδουλο

Με μια σκανδαλώδη ρύθμιση, που εμπεριέχεται στα «ψιλά γράμματα» του σχεδίου νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση των Ασφαλιστικών Ταμείων» του υπουργείου Απασχόλησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της διοικούσας Εκκλησίας, εκχωρώντας σημαντικά τμήματα της ακίνητης και κινητής περιουσίας του ΤΠΟΕΚΕ στο ενεργητικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ρύθμιση-δώρο προς το Μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης, για προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες, εγείρει ήδη τις σφοδρές αντιδράσεις των κληρικών, που επισημαίνουν ότι με την κίνηση αυτή «η κυβέρνηση χαρίζει τα “φιλέτα” του Ταμείου στον κ. Χριστόδουλο».

«Απάλειψη της ρύθμισης»
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία ζητεί την άμεση απάλειψη της επίμαχης παραγράφου 9 του άρθρου 10 για εκχώρηση μέρους της περιουσίας του Ταμείου των κληρικών στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ΤΠΟΕΚΕ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Απασχόλησης, ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία υπολογίζεται στα 15 εκ. ευρώ. Εκκλησιαστικές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα περιέλθει η ακίνητη και κινητή περιουσία περίπου 13 ναών και παρεκκλησίων. Ανάμεσα στα ακίνητα και τους ναούς που θα «εγγράψει» στους περιουσιακούς καταλόγους της Αρχιεπισκοπής ο κ. Χριστόδουλος είναι:

Το εξοχικό κέντρο «Ακρωτήρι» επί της Ποσειδώνος στο Ελληνικό, αντικειμενικής αξίας 1.230.356 ευρώ.
Διάφορα αγροτεμάχια στην Αμαλιάδα.
Ενα οικόπεδο στο Περιστέρι και στην οδό 25ης Μαρτίου 3, αντικειμενικής αξίας 63.310 ευρώ.
Τα ακίνητα και κινητά στοιχεία των Ναών Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, Αγίων Θεοδώρων στην πλατεία Κλαυθμώνος, Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αθηνάς, και Αγίων Αναργύρων στο κέντρο της Αθήνας.
Συνολικά το Ταμείο Πρόνοιας των κληρικών διαθέτει έξι οικόπεδα και αγροτεμάχια, επτά αυτοτελή ακίνητα και τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, δηλαδή εκμίσθωση και ιδιόχρηση ακινήτων.

Στη Γλυφάδα και στην οδό Οινόης διαθέτει οικόπεδο εντός σχεδίου 605 τετραγωνικών μέτρων, αντικειμενικής αξίας 384.480 ευρώ. Εντός σχεδίου βρίσκεται και το οικόπεδο της Αγίας Βαρβάρας στο Χαλάνδρι 295 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 177.738 ευρώ. Στην Αμαλιάδα τα προς αξιοποίηση αγροτεμάχια, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ., δεν είναι ενταγμένα στο σχέδιο πόλεως, γι αυτό και η αντικειμενική τους αξία υπολογίζεται στα 4.025 ευρώ. Αντίθετα εντός σχεδίου βρίσκεται το οικόπεδο του Περιστερίου, 278 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 63.310 ευρώ. Η έκταση στο Ηράκλειο Αττικής, στην οδό Δάφνιδος, βρίσκεται επίσης εντός σχεδίου, καταλαμβάνει 1.500 τ.μ. και κοστίζει 520.020 ευρώ.

Στον κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων του ΤΠΟΕΚΕ υπάρχουν ακόμα το κτίριο της Χαλκοκονδύλη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΔΕΗ (αντικειμενικής αξίας 926.356 ευρώ), το ξενοδοχείο «Ηνίοχος» επί της Βερανζέρου 16 (608.103 ευρώ), το εξοχικό κέντρο «Ακρωτήρι» στο Ελληνικό (1.230.356 ευρώ), το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων (αντικειμενικής αξίας 1.071.541 ευρώ) και άλλα πολυώροφα κτίρια στην πλατεία Ρούσβελτ, στον Πειραιά και στις οδούς Ευαγγελιστρίας – Περικλέους στην Αθήνα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Π. Ευστάθιος Κολλάς, πρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Δεν θα του γίνει το χατίρι
«Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να εκχωρηθεί η ακίνητη και κινητή περιουσία των παρεκκλησίων στην Αρχιεπισκοπή, κάτι το οποίο επιζητούσε ο κ. Χριστόδουλος με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο επί χρόνια τώρα. Δεν θα του γίνει τελικά το χατίρι ούτε και από την πολιτική ηγεσία, από την οποία αποσκοπεί να του ικανοποιήσουν το αίτημα».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
Προσφέρουν δώρο στη Δεξιά του Κυρίου

Η εν κρυπτώ εκχώρηση μέρους της περιουσίας του Ταμείου των κληρικών στην Αρχιεπισκοπή έγινε αντιληπτή από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μιχ. Παντούλας, Μιχ. Καρχιμάκης, Τ. Χωρέμης, Χρ. Χάιδος, Λ. Γρηγοράκος και Χρ. Αηδόνης), οι οποίοι και υπέβαλαν μακροσκελέστατη ερώτηση στη Βουλή.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

  1. στο 24/09/2010 στο 4:45 μμ | Απάντηση globek

xerouveim.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

αγαπητέ globek,
ελπίζω να μην βάλατε το λινκ για να τους στέλνουμε θαμώνες…

  1. στο 24/09/2010 στο 6:15 μμ | Απάντηση Κimon

EXΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ …ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΣΟΦΟΡΟΥ!!! ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ;
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΑΝΤΙ,ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.

  1. στο 24/09/2010 στο 6:15 μμ | Απάντηση Γαλιάνδρα

Μαύρη κούραση αυτός ο Μητροπολίτης….

  1. στο 24/09/2010 στο 6:19 μμ | Απάντηση Ron Krumpos

In “The Grand Design” Stephen Hawking postulates that M-theory may be the Holy Grail of physics…the Grand Unified Theory which Einstein had tried to formulate, but never completed. It expands on quantum mechanics and string theories.

In my e-book on comparative mysticism is a quote by Albert Einstein: “…most beautiful and profound emotion we can experience is the sensation of the mystical. It is the sower of all true science. To know that what is impenetrable to us really exists, manifesting itself as the highest wisdom and most radiant beauty – which our dull faculties can comprehend only in their primitive form – this knowledge, this feeling, is at the center of all religion.”

E=mc², Einstein’s Special Theory of Relativity, is probably the best known scientific equation. I revised it to help better understand the relationship between divine Essence (Spirit), matter (mass/energy: visible/dark) and consciousness (f(x) raised to its greatest power). Unlike the speed of light, which is a constant, there are no exact measurements for consciousness. In this hypothetical formula, basic consciousness may be of insects, to the second power of animals and to the third power the rational mind of humans. The fourth power is suprarational consciousness of mystics, when they intuit the divine essence in perceived matter. This was a convenient analogy, but there cannot be a divine formula.

  1. στο 24/09/2010 στο 6:36 μμ | Απάντηση Pope Leo XVIIII

σα δε ντρέπεται να χτυπάει την αναπηρία του Χώκινγκ

  1. στο 24/09/2010 στο 8:27 μμ | Απάντηση Αντώνης

“Το αυτό ισχύει και δια τους μεταγενεστέρους φυσικούς νόμους, χημικούς, βιολογικούς κλπ, οι οποίοι από της εκδηλώσεώς τους κυριαρχούν όχι μόνον στην ύλη αλλά και στους προηγουμένους παγκρατείς φυσικούς νόμους της διηνεκούς κινήσεως και της έλξεως-βαρύτητος.”

Είναι προφανές ότι ο κ.Χρήστος Μεντζελόπουλος, δεν έχει ΙΔΕΑ γιατί πράγμα μιλάει όταν μιλά για φυσική.

Η σύγχρονη φυσική λίγο πολύ μιλά για (δεκάδες) σωματίδια ως φορείς αλληλεπιδράσεων με υπολογισμένες (και επαληθευμένες) παραμέτρους, (πέρα από τα πρωτόνια που έμαθε στο γυμνάσιο…)

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ (κ καλά ΔΟΥΛΟΣ του θεού της ΑΓΑΠΗΣ) να χτυπά την αναπηρία του ανθρώπου για να δικαιολογήσει τα συμπεράσματα του. Βέβαια αν μπορούσε να πει κάτι παραπάνω απο καφρίλες, δεν θα ήταν επαγγελματίας ηθοποιός.

  1. στο 24/09/2010 στο 9:13 μμ | Απάντηση BigGrandma

“…Σήμερα με το καινούριο του έργο αρνείται τον εαυτόν του…”

Εγώ θα ήθελα να παραμείνω στην παραπάνω φράση η οποία καταδεικνύει τη μεγάλη διαφορά εκκλησίας και επιστήμης. Ο επιστήμονας μπορεί να δεχτεί ότι έχει κάνει λάθος και να αλλάξει γνώμη. Και δεν είναι κατακριτέο, είναι δείγμα ειλικρίνειας.

Αλλά όταν έχεις αιώνες φοβούμενος να αλλάξεις ένα άρθρο μήπως και μπει ο σατανάς μέσα σου, δεν μπορείς να παράγεις κάτι καλύτερο.

Πηγή: Μητρ. Σεραφείμ vs Stephen Hawking

Enhanced by Zemanta

Η παιδεία εις τας τουρκοκρατουμένας Σέρρας, και το φανταστικό "κρυφό σχολειό"


Διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου ΑΓΓΕΛΟΥ-ΒΛΑΧΟΥ, Ε., 1935. Η παιδεία εις τας τουρκοκρατουμένας Σέρρας. Αθήναι: Τυπ. Κ. Λ. Κυριακούλη. κατανοώ καθαρά ότι η ιδέα του "κρυφού σχολειού" στη περίοδο της τουρκοκρατίας είναι ένα καθαρά ένα επαγγελματικού βαθμού διαφημιστικό κόλπο των χριστιανικών εκκλησιαστικών παραγόντων, που ακόμα και σήμερα σε κάθε εθνική επέτειο εισχωρούν την φαντασίωση τους σε κάθε νέα γενιά των Ελλήνων.

Όχι μόνο δεν ήταν κρυφά τα σχολεία, αλλά και οι διδάσκαλοι είχαν μισθούς, και η εισοδηματική τους πολιτική ήταν γνωστή στις οθωμανικές αρχές. Οι χορηγοί σχολικών εισοδημάτων από το εξωτερικό, είχαν τη δυνατότητα και την άδεια χρηματοδότησης των σχολείων των ελληνικών κοινοτήτων.

Οι τόκοι κεφαλαίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη των εξόδων του σχολείου αλλά και των υποτροφιών.

Όλοι οι λογαριασμοί ήταν γνωστοί στις οθωμανικές αρχές.

Ο ρόλος των θρησκευτικών αρχών των Ελλήνων (χριστιανών κατά το οθωμανικό δίκαιο), ήταν πάντα ο ηγετικός ρόλος, αφού ήταν αντιπρόσωποι του Οθωμανού Σουλτάνου.

Το ότι η ανάγνωση των ελληνικών γραμμάτων βασίζονταν στα χριστιανικά κείμενα, δε χρειάζεται ιδιαίτερη εξἠγηση, αφού η ελληνική διοίκηση ήταν η θρησκευτική ηγεσία των χριστιανών.

Το ότι οι έχοντες ικανότητα ανάγνωσης και γραφής της ελληνικής, για εκείνη την κατάσταση ήταν ο καλύτερος γνώστης ελληνικής του τόπου και της εποχής, αλλά ο καλύτερος εκείνων δε σημαίνει ότι ήταν και καλός στη τέχνη της γνώσης της ελληνικής.

Και αφού έχουν περάσει κοντά στα διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση των ελληνικών τόπων του νότου και περίπου εκατό από την απελευθέρωση των βοριότερων ελληνικών περιοχών, έχοντας όχι απλά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακούς και πτυχιούχους σε μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, η ιδέα του ιερέα διδασκάλου του γένους, κρατά σαν να μη μπορούμε ακόμα να διαβάσουμε το άλφα.

Μας χώνουν σε κάθε ευκαιρία εθνικής εορτής ότι το φανταστικό "κρυφό σχολειό" έδινε γνώσεις στους Έλληνες κρυφά από τις οθωμανικές αρχές.

Είναι δυνατόν οι Οθωμανοί υπήκοοι ιερείς να μη δηλώνουν στους ανωτέρους τους ιερωμένους και Οθωμανούς αγάδες; Οι ιερωμένοι ως Οθωμανοί υπήκοοι, είχαν δικαίωμα περιουσίας, αποδοχής και απόδοσης κληρονομιάς, κάτι που δεν είχαν οι Έλληνες.

Έλπιζα ότι οι νεοέλληνες έχουν αποδεχθεί ότι η Γη δεν είναι επίπεδη και ότι δεν υπάρχει Αδάμ και Εύα που μιλούσαν με θεούς και διαβόλους.

Το ότι και οι μη χριστιανοί Έλληνες κατατάχθηκαν στους Ρωμιούς, αυτό δικαιολογείται από το οθωμανικό δίκαιο, που είχε ως βάση του τις θρησκευτικές κοινότητες και τις θρησκευτικές εκφράσεις "δικαίου" με όλες τις αδικίες που αυτά προσφέρουν στους ανθρώπους.

Στρατηγός εκδιώκεται από χριστιανούς σε ομιλία λόγω αντίθετης άποψης

Εδώ απολαύστε την κοινωνική εκδήλωση αγάπης προς το διάλογο και συνύπαρξη ιδεών και ανθρώπων από τους χριστιανούς της Ελλάδος και δη τους καθηγητές πανεπιστημίων μας.

Δείτε με τι χαρά εκδιώκουν κάθε άνθρωπο που δε συμφωνεί με τις φανατικές ανιστόρητες και ανθελληνικές απόψεις.

Δείτε ότι οι Έλληνες ήταν απαράδεκτοι να επαναστατήσουν κατά των Οθωμανών, που κατά τα λεγόμενά τους τελικά αναγνωρίζουν χωρίς ντροπή ότι αυτοί έφεραν τους Οθωμανούς να μας κατακτήσουν, προδίδοντας τον αυτοκράτορα και την αυτοκρατορία για να μη συμμαχήσει με τους Ευρωπαίους και αναγκαστούν να χάσουν τη λιγδοκουτάλα που ακόμα και σήμερα την ονομάζουν και τη στολίζουν με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα.

Οι χριστιανοί ήταν, είναι και θα είναι ανθέλληνες.

"Ο αχρείος αυτός παπάς δήλωσε ευθέως ότι «η πραγματική άλωση έχει αρχίσει και γίνεται, μετά από το 1821»! Τον ανθέλληνα αυτόν ρασοφόρο μισθοδοτεί η ελληνική πολιτεία ως καθηγητή πανεπιστημίου!!! Ο θρήνος του ανθρώπου αυτού δεν σχετίζεται με την άλωση της πόλης από του Τούρκους το 1453, αλλά με την επανάσταση του 1821. " (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821).

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Συνδικαλιστής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , και υπάλληλος του ΣΔΟΕ, συνελλήφθη στα πράσσα

MOWAG Roland of the Greek police Ελληνική Αστυ...Image via WikipediaΑλλά ενώ ο συμπολιτευόμενος του κυβερνώντος κόμματος, συνδικαλιστής του δημοσίου τομέα, στέλεχος της ΣΔΟΕ, συνελλήφθη με 30.000 ευρώ, από τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου, και την αστυνομία, η εισαγγελία της Κέρκυρας, απεφάνθη την απελευθέρωσή του.

Ο φόβος των κομματικών μηχανισμών, που νιώθουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε του ιδίου, είτε άλλων κομμάτων, ως προς την περαιτέρω μορφή καριέρας, αποκοπής από κάθε είδους προβιβασμών, δυσμενών μεταθέσεων ή και συμμετοχής στα παράνομα κέρδη, κάνει τους πάντες δημοσίους υπαλλήλους να σιωπούν, να καλύπτουν ή και να υποθάλπουν τη διαφθορά.

Η αποσιώπηση του γεγονότος (Κωμωδία: Άφησαν ελεύθερο το πράσινο μπουμπούκι του ΣΔΟΕ ), ακόμα και από τα κομματικά συστήματα και ηγεσίες είναι ακόμα ένα τρανό παράδειγμα της σαπίλας που έχει στη σάρκα της η Ελληνική διοίκηση, κυβέρνηση και πολιτική. (Ολόκληρο κύκλωμα πίσω από τον αετονύχη του ΣΔΟΕ)


Enhanced by Zemanta

Μη τα βάζετε με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού προσφέρει και νυχτερινή διασκέδαση ανωτέρου επιπέδου!



Το ξέρετε ότι δε πιστεύουν ακριβώς αυτά οι ιερείς και αρχιερείς που λένε άπαξ του έτους περί των άσωτων προ του Πάσχα, και της άσωτης ζωής;

Απόδειξη ζητάτε;

Λοιπόν, "Το ΤΠΟΕΚΕ διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αθήνα και τον Πειραιά, ακόμη και νυχτερινά κέντρα, όπως το γνωστό παραλιακό νυχτερινό κέντρο Ακρωτήρι". (Πολλές καταγγελίες για “σκάνδαλα” του κ. Αρχιεπισκόπου [2]).

"Σε ΤΠΟΕΚΕ μετονομάστηκε το ΤΑΚΕ με τον ασφαλιστικό νόμο του 1992 ο οποίος όριζε ότι η συνταξιοδότηση των παπάδων θα γίνονταν από το κράτος, όπως και η μισθοδοσία τους πουείχε θεσπιστεί επί χούντας, και σε αντάλλαγμα θα δίνονταν η περιουσία του, κινητή και ακίνητη σε αυτό. Υπάρχει μάλιστα και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (αρ. γνωμοδότησης 210/22-04-1994)."
Καταλαβαίνετε τώρα από ποιες κοινωφελείς υπηρεσίες, και επενδύσεις έχει εισοδήματα το ταμείο των κληρικών της ορθοδόξου χριστιανικής εκκλησίας;

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν έγινε η παράδοση της περιουσίας στο κράτος προς αντάλλαγμα των μισθών και συντάξεων των ιερωμένων;

Χρειάζεται να είσαι ιερωμένος για να έχεις καμπαρέ και μπουζουξίδικά;

Χάπι για να καταπολεμήσετε την τεμπελιά;


Λέτε αφού κατάλαβαν πόσο κουραστικό είναι να είσαι τεμπέλης (Βρέθηκε η επιστημονική απάντηση γιατί κουράζονται οι τεμπέληδες), να έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν και χάπια εναντίον της τεμπελιάς;

Τότε το επόμενο βήμα θα είναι να βρούνε τον τρόπο πως θα τους προτρέψουν να τα παίρνουν χωρίς να τεμπελιάζουν;

Εάν θέλετε τότε πάρτε το Χάπι για να καταπολεμήσετε την τεμπελιά σας.

Και κάποια θετικά νέα για την οικονομία από τον κ. Κοφινάκο

Γ.Κοφινάκος Storm Harbour : Η Fitch μπορεί να αναβαθμίσει το outlook της Ελλάδος έως το τέλος του 2010
23/09/10 - 08:22
Εκτύπωση
E-mail
Την εκτίμηση ότι προς το τέλος του 2010 η Fitch μπορεί να αναβαθμίσει το outlook της Ελληνικής Οικονομίας από αρνητικό σε ουδέτερο εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Storm Harbour στην Ελλάδα Γιώργος Κοφινάκος...
Η Storm Harbour είναι επενδυτική τράπεζα με έδρα στο Λονδίνο.
Αν αυτό συμβεί προφανώς και θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία.
Ο κ Κοφινάκος εκτίμησε ότι τα λογικά επίπεδα στα spreads στην Ελλάδα βρίσκονται κάτω των 500 μονάδων, ωστόσο αυτά θα καταγραφούν μάλλον προς τις αρχές του 2011 οπότε και θα υπάρχει καλύτερη ορατότητα για την οικονομία.
Για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ήταν περισσότερο εγκρατής μπορεί προς το τέλος του έτους κάποιοι να μιλούν για ράλι στις αγορές ωστόσο το ΧΑ θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την πορεία της οικονομίας.
Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στο ΧΑ αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα συγκυρία κατά τον εκπρόσωπο της Storm Harbour.
Παράλληλα ο κ Κοφινάκος είναι και CEO της Neolia Premium που εξειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ξένα funds που σχεδιάζουν να επενδύσουν 10 δις ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα ή 1 δις ευρώ τον χρόνο.

www.bankingnews.gr

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κάποιοι τελικά θα συνδιάσουν παράδεισο και κόλαση μετά θάνατο;

Όταν ο θεός στο δεξί ημισφαίριο είναι ο κυρίαρχος, αλλά το αριστερό ημισφαίριο είναι άθεο, τι γίνεται στη μετά θάνατο ζωή του ανθρώπου εκείνου;

Consciousness, Qualia and Self. Συνείδηση, υποκειμενική ποιότητα της συνειδητής εμπειρίας και Εαυτός

Dr. V.S. Ramachandran, Director of the Center for Brain and Cognition at UCSD, discusses consciousness, qualia, and self.

Qualia - Wikipedia, the free encyclopedia


Θρησκευτικά ηθική Πίστη και Επιστημολογικά ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ

neuronsImage by MikeBlogs via FlickrΗ αριθμητική των ψυχών των εμβρύων.

Η αριθμητική των προσωπικοτήτων στον εγκέφαλο.

Η διαφοροποίηση της πίστης στα δύο ημισφαίρια. Όταν το αριστερό ημισφαίριο πιστεύει σε θεό και το δεξί είναι άθεο. Τι γίνεται μετά θάνατον στις θρησκευτικές δογματολογικές αποκρίσεις;



A little montage of Sam Harris - V.S. Ramachandran & Richard Dawkins on the perils of the religious dogmatic world-view.

Ένα μικρό μοντάζ του Sam Harris - VS Ramachandran & Richard Dawkins για τους κινδύνους της θρησκευτικής δογματικής κοσμοθεωρίας.






Enhanced by Zemanta

Ramachandran: Beyond Belief. Πέρα από την πεποίθηση.

VS Ramachandran είναι ένας νευρολόγος καλύτερα γνωστός για το έργο του στους τομείς της νευρολογίας και της συμπεριφοράς και ψυχοφυσικής. Σήμερα είναι ο διευθυντής του Κέντρου για τον εγκέφαλο και τη γνωστική λειτουργία, Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο, και Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας του Ινστιτούτου Salk για τις βιολογικές μελέτες. Σε αυτή τη διάλεξη του, συζητά το έργο του σχετικά με τη διαπίστωση της νευρωνικά βάση για την συναισθησία.

V.S. Ramachandran is a neurologist best known for his work in the fields of behavioral neurology and psychophysics. He is currently the Director of the Center for Brain and Cognition, Professor in the Psychology Department and Neurosciences Program at the University of California, San Diego, and Adjunct Professor of Biology at the Salk Institute for Biological Studies.

In this talk he discusses his work on finding the neural basis for synesthesia.








Όχι στην συνέχεια της απάτης του Αγίου Φωτός. Όχι στην αίρεση της Κακοδοξίας.

Κάποτε την απάτη αυτή την έκαναν και οι Καθολικοί, και από ντροπή την σταμάτησαν. Οι δικοί μας Άγιοι ντροπή δεν έχουν ;


Κληρικός ομολογεί για την απάτη, παρακαλεί πολύ να σταματήσει η απάτη


Ανρώπινο είδος : 2-5% ερευνητές, 95-98% παπαγάλοι

Βρέθηκε η επιστημονική απάντηση γιατί κουράζονται οι άμυαλοι, τεμπέληδες και ανίκανοι!

Pés pra CimaImage by downthewaterfall via FlickrΕπιστήμονες μαθηματικοί στο Case Western Reserve University, ανακάλυψαν ότι η απουσία σκέψης στον εγκέφαλο, καταναλώνει ενέργεια για τον σταματήσει να σκέφτεται. "είναι σαν να πατάς φρένο στη κατηφόρα οδηγώντας μια φορτωμένη νταλίκα, τα φρένα ανάβουν".

(Why Thinking of Nothing Can Be So Tiring: Brain Wolfs Energy to Stop Thinking)

Το μυστικό της ελκυστικότητας, και άλλες φαντασιώσεις






















Η έλλειψη της γλωσσικής διαλέκτου στην εκπαίδευση προβληματίζει την δημιουργία αυτοπροσδιορισμού

Map of ancient greek dialectsImage via WikipediaΣε μελέτη που έγινε στη Κύπρο, βρέθηκε ότι η έλλειψη της τοπικής ελληνικής κυπριακής διαλέκτου από την επίσημη διδασκαλία, δημιούργησε προβληματισμό στους μαθητές να νιώσουν την καταγωγή τους.

"Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο αποκλεισμός της μητρικής γλώσσας από το μαθησιακό περιβάλλον παρεμποδίζει την κατασκευή της ταυτότητας των μαθητών , την εκμάθηση γλωσσών και κριτικής σκέψης ."

Όταν μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον που η καθημερινή χρήση της επικοινωνίας γίνεται σε μια έντονη διάλεκτο και η επίσημη εκπαίδευση γίνεται στην επίσημη μορφή προφορικού και γραπτού λόγου, που αποκλείει τις τοπικές εννοιολογίες , φράσεις και κατανοήσεις, αυτό σίγουρα προκαλεί σύγχυση στους μαθητές, μη βλέποντας τη διδασκόμενη γλώσσα να χρησιμοποιείται προφορικά.

Από την άλλη μεριά όμως, η επιστημονική παρουσία και παρουσίαση εργασιών γνώσης, θα πρέπει να απέχει από τη χρήση διαλεκτικών ιδιωμάτων, ώστε να είναι καθαρό από άποψη κατανόησης, ελέγχου, εφαρμογής, διδασκαλίας και περαιτέρω ανάπτυξης.

Για παράδειγμα οι αγριντιές και το γκουλιαρούδ είναι πασίγνωστες λέξεις στη νταρνάκικη διάλεκτο, και ο πλάτς έχ πάντα δίκιο, αλλά δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί μια καθαρά έγκυρη και επιστημονική έρευνα στη δαρνάκικη διάλεκτο, άσχετα εάν προσφέρει τη λύση στο πρόβλημα του θανάτου σε κάθε άνθρωπο.

Το ίδιο θα έλεγα και για τα βλάχικα, σαρακατσάνικα, θρακιώτικά, κρητικά, ποντιακά, μακεδονίτικα, θεσσαλιώτικα και κάθε άλλη ελληνική διάλεκτο.

Η παρουσίαση των διαλέκτων στην φιλολογική τους αξία και παρουσία στη τέχνη των Ελλήνων είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν όλοι οι Έλληνες το πλούτο, τη διαφοροποίηση και τις κοινές ρίζες μας.

Exclusion of mother tongue problematizes identity construction: Researcher calls for native language use in education
Enhanced by Zemanta

Ελλάς : Ετυμολογία

Personification of wisdom (in Greek, "Σοφ...Image via WikipediaΤης Ελλάδος τα παιδιά ζητούν να μάθουν τι είναι ο τόπος που ζούν, τι νόημα έχει και γιατί.

Διαβάζοντας το λεξικό (Liddell & Scott) έχουμε την ανάλυση της λέξης σε δύο βασικές:

Έλα που σημαίνει στα δωρικά ήλιος, αυγή ή καύμα

και

Λάς που σημαίνει λίθος, πέτρα, βράχος. (εκ του μύθου του Δευκαλίωνα δεχθήκαμε και το Λαός)

Η περιοχή της Ελλάδος, είναι χώρος που περιλούεται από το φώς, τη ζεστασιά του ήλιου που πυρακτώνει τις πέτρες. Μεταφορικά το φως εννοήται και η καθαρή γνώση που αποκτά ο άνθρωπος (σοφία).

Κατά την ελληνική παράδοση η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου ήταν χωρισμένη σε στάδια:

αμάθεια, φιλοσοφία, σοφία, ευδαιμονία, ημιθεΐα, θεότης.

Ακόμα και ο ευδαιμονισμός ήταν ανώτερη πνευματική κατάσταση από τη σοφία, αλλά ο χριστιανισμός της προσεκόλλησε την έννοια της διαβολής, κάτι που είναι παράλογο σε σχέση με την θέση της στη πορεία της θέωσης της ανθρώπινης ύπαρξης κατά την ελληνική διδασκαλία.
Enhanced by Zemanta

Οι γενετικές τάσεις και η χριστιανική τάση σε ένα σχολείο των Σερρών.

view of the modern city of Serres from the Acr...Image via Wikipedia


ΟΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ

Όσο περισσότερο ντρέπονταν να συζητήσει, με τον πατέρα του, το θέμα που τον απασχολούσε, τόσο και τράνευε η επιθυμία του να το κάνει. Ένα δεκαεξάχρονο τώρα παιδί, να μιλήσει με τον πατέρα του για την μαλακία! Αυτά τα πράμματα στην επαρχία - θα μου πείτε μήπως και στις μεγαλουπόλεις κάπως έτσι δεν είναι – αποφεύγουν να τα συζητούν.

Ο μπαμπάς δεν πήρε χαμπάρι πως κάτι ταλάνιζε το γιόκα του. Από τη μαμά όμως δύσκολα ξεφεύγουν κάτι τέτοια. Γνώριζε τα χούγια του και τα φερσίματά του. Βρήκε λοιπόν τον τρόπο της και του έλυσε τη γλώσσα.
Καλά ρε μαμά, θα σου πω. Να, έχουμε έναν καθηγητή στο σχολείο που μας είπε μια ιστορία, για έναν μαθητή που πέθανε από καρκίνο, πριν απ’ οκτώ χρόνια, στο σχολείο μας. Κι αν θέλεις να σου πω την αλήθεια, μ’ έπιασε μεγάλη στεναχώρια μετά απ’ αυτό.
Τι μου λες παιδάκι μου. Αλλά τι να κάνουμε, συμβαίνουν κι αυτά σε τούτο τον κόσμο.
Το ξέρω, μωρέ μαμά, όμως άλλο είναι το θέμα. Εσένα θα περνούσε ποτέ απ΄ το μυαλό σου, ότι για το κακό αυτό έφταιξε ένας παπάς; Ότι αυτός ο παπάς με τα λόγια του σκότωσε αυτό το παιδί;
Βρε Δήμο μου, τι είν’ αυτά που μου λες τώρα! Ποιος είναι αυτός ο καθηγητής που σας λέει τέτοια λόγια; Μη στενοχωριέσαι, πουλάκι μου, και θα τον τακτοποιήσω εγώ αυτόν τον κύριο. Άκου λέει σκότωσε ο παπάς το παιδί! Και μάλιστα με τα λόγια παρακαλώ! Βρε τι πάθαμε; Πού στέλνουμε τα παιδιά μας θεούλη μου; Και συ, βρε , αχ, αυτό το παιδί όλα τα χάφτει, γιατί δεν μου το ’λεγες αυτό τόσο καιρό; Ήμαρτον Παναγίτσα μου. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο σ’ αυτόν τον κόσμο!
Μάνα, κόψε τη φόρα σου και περίμενε ν’ ακούσεις και τα υπόλοιπα. Γιατί κινδυνεύεις να γίνεις ρεζίλι με τη βιασύνη που σε παρέσυρε. Κάνε λιγάκι υπομονή. Γιατί ακόμα τίποτα δεν έχεις ακούσει γι’ αυτή τη ιστορία.
Μωρέ κακό που με βρήκε. Για λέγε λοιπόν και τα υπόλοιπα, για να καταλάβω. Θεέ μου μεγαλοδύναμε.
Πρώτα-πρώτα θα σου πω για τον παπά. Έρχεται στο σχολείο μας, βδομάδα παρά βδομάδα, και μας βγάζει λόγο.
Ε, και τι, κακό είναι αυτό;
Όχι, δεν είναι κακό.
Ε, τότε;
Τότε. Τότε. Τότε θα σου πω τι μας λέει για τη ...
Για ποια;
Να, πώς να στο πω, για τον αυνανισμό που λένε. Για τη μαλακία ρε γαμώτο.
Δηλαδή;
Τι δηλαδή;
Δηλαδή, τι σας λέει γι’ αυτό το πράγμα ο παπάς;
Θα σου πω, αλλά πρόσεξε σε παρακαλώ.
Και ποιος σου είπε πως δε προσέχω;
Μας λέει, που λες, ότι όποιος κάνει τέτοιο πράγμα, θα τυφλωθεί, ότι θα πιάσει καρκίνο, ότι θα πρηστούν τα τέτοια του, κατάλαβες ποια, ότι θα γίνει κατακίτρινος σαν το λεμόνι, κι ένα σωρό τέτοια χαζά.
Καλά σας τα λέει ο παππούλης. Σαν τι ήθελες να σας πει; Να παίζετε όλη μέρα το πουλάκι σας; Κι εσύ που το βρίσκεις το χαζό.
Μαμά, ηρέμησε λιγάκι και πες μου σε παρακαλώ: αν ρωτούσα αυτόν τον παπά και του έλεγα, ρε συ παππούλη, εάν όσοι αυνανίζονται πράγματι τυφλώνονται, τότε πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι, άνω των δεκατριών ετών, που να βλέπουν πεντακάθαρα, και μάλιστα όταν ακόμα κι ο μεγαλύτερος τεμπέλης, αυτού του κόσμου, ποτέ δεν παραμέλησε την εργασία αυτή; Τι θα μ’ απαντούσε μανούλα μου, στην ερώτηση αυτή ο παπάς; Και μη μου πεις πως δε ξέρεις, κι εσύ αλλά περισσότερο κι ο παπάς, ότι όλοι οι αρσενικοί, την πρώτη γυναίκα που αναγκαστικά παντρεύονται είναι η χείρα με τα πέντε ορφανά; Για να μη σου πω κι αυτό που έμαθα τελευταία, ότι και τα κορίτσια δεν πάνε και πολύ παρά πίσω στο θέμα αυτό.
Βρε κοιμισμένε, εσένα αποκλείεται να σου κόφτει τόσο, για να σκέφτεσαι τέτοιες κατεργαριές. Άλλος θα σε δασκάλεψε, για να ξεστομίζεις τέτοιες εξυπνάδες.
Εδώ σε παραδέχομαι. Καλά το κατάλαβες. Αυτό το έκλεψα απ’ αυτόν τον καθηγητή που σου έλεγα. Εσύ όμως το παραδέχεσαι αυτό που είπε;
Τώρα τι να σου πω; Σα να ’χει δίκιο μου φαίνεται. Καλά και οι παπάδες μερικές φορές τα παραλένε κι αυτοί. Εσύ δεν είναι ανάγκη να τα παίρνεις τοις μετρητοίς όλ’ αυτά που ακούς. Αυτοί τα λένε παραφουσκωμένα για να περιορίζεται κάπως αυτό το κακό που ταλαιπωρεί τους νέους.
Για στάσου ρε μάνα, που το βλέπεις εσύ το κακό; Μήπως ενοχλούμε κανένα όταν κάνουμε αυτό το πράγμα; Και τι θέλεις δηλαδή, να το δέσουμε κόμπο το πουλί μας. Από τη μια μας απαγορεύετε να έχουμε φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις κι από την άλλη να παρατήσουμε και την αναγκαστική αυτοϊκανοποίηση. Ποτέ σου δεν σκέφτηκες ότι όποιος πάει κόντρα στη φύση είναι ανόητος και διεστραμμένος;
Τέλος πάντων, ακόμα δεν μου είπες για κείνο το παιδί που πέθανε από καρκίνο, εξ αιτίας του παπά.
Άσε τα τέλος πάντων, γιατί εσύ θα νομίζεις σίγουρα ότι ο καθηγητής αυτός, μας προτρέπει να αυνανιζόμαστε μέρα – νύχτα. Λάθος κάνεις κυρά μου, απλώς ο άνθρωπος μας συμβουλεύει μόνο ένα πράγμα: όταν το κάνουμε να μη νοιώθουμε ενοχές και αμαρτίες, γιατί αυτές είναι οι πραγματικές μαλακίες που λένε οι παπάδες. Και προ παντός μας απειλεί ότι, έτσι και αντιληφτεί πως κάποιος από μας, παρατηρήσει κάτι περίεργο στα γεννητικά του όργανα και δεν το πει στο γιατρό, πώς θα του πάρει το κεφάλι προτού το καταφέρει αυτό καμμιά αρρώστια.
Βρε παιδάκι μου, δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον άνθρωπο. Τι τον έπιασε και μπερδεύεται μέσα στα βρακιά σας. Μωρέ μπας και είναι κανένας ανώμαλος; Μη τα χειρότερα.
Μαμά, το παιδί αυτό πέθανε από καρκίνο των όρχεων.
Τι μου λες βρε παιδί μου! Και καλά, δεν μπορέσανε οι γιατροί να το σώσουνε; Προχθές μάλιστα έβλεπα στην τηλεόραση έναν γιατρό σεξολόγο, που έλεγε ότι η χειρουργική επέμβαση για το πρόβλημα αυτό, έχει επιτυχία 98%.
Έχει, αλλά μόνο όταν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αμέσως, μόλις εμφανιστεί. Όσο αφήνεις να περνά ο χρόνος τόσο μειώνεται το ποσοστό της επιτυχίας. Κι αν κάνει και καμμιά μετάσταση, εν τω μεταξύ, τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο. Από δω πήγαν κι άλλοι. Κατάλαβες τώρα γιατί ο καθηγητής αυτός μπερδεύεται εκεί που είπες; Ξέρεις και τι άλλο μας είπε: πως αν πεθάνει και δεύτερο παιδί από καρκίνο των όρχεων στο σχολείο του, τότε θα πρέπει να πάει να κρεμαστεί.
Καλά-καλά, άσ’ τον αυτόν, πες μου τώρα για κείνο το καημένο το παιδάκι. Πώς έγινε το κακό.
Δεν κατάλαβες ακόμα πώς έγινε; Βλέπω πολλές στροφές παίρνει και σένα το μυαλό σου. Πώς έγινε. Έκρυβε το πρόβλημά του έναν ολόκληρο χρόνο απ’ όλους. Μέχρι που έγιναν τα μπαλάκια του ίσα μ’ ένα ντουρβά, και ήταν πλέον αδύνατο να μη φαίνεται το πρήξιμο. Πρώτη το αντιλήφθηκε η δόλια η μάνα του.
Και γιατί το κρατούσε μυστικό ο κακομοίρης;
Γιατί για; Εδώ σε θέλω. Γιατί; Σ’ αυτό το γιατί, να ξέρεις, βρίσκεται όλο το ζουμί αυτής της ιστορία.
Ε, πες το μου, γιατί μ’ έσκασες.
Ορίστε κυρία μου αυτό το γιατί. Το είπε το ίδιο το παιδί σ ’αυτόν τον ανώμαλο, όπως τον είπες, τον καθηγητή μας και στην κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας. Δεν μαρτυρούσε λοιπόν το πρόβλημά του γιατί ντρέπονταν. Και άκουσε πώς ακριβώς το είπε: επειδή ο παπάς έλεγε ότι όποιος αυνανίζεται θα πιάσει καρκίνο, και το παιδί αυτό νόμιζε ότι το πρόβλημά του οφείλονταν στην αμαρτία του αυτή.
Το κακόμοιρο, καλά ήταν ανάγκη να πιστεύει σε τέτοιο βαθμό αυτόν τον παπά;
Μάνα, μου φαίνεται ότι ήρθε η σειρά σου να τ΄ ακούσεις και συ από την καλή. Δε μου λες εσύ δεν ήσουνα που μ’ έλεγες, παιδάκι μου, οι παπάδες είναι άνθρωποι του θεού και γι’ αυτό πρέπει ν’ ακούς ότι και αν σου λένε και να τα εφαρμόζεις; Εσύ δεν μ’ έστελνες στο κατηχητικό; Εμένα όμως κάτι μου βρομούσε εκεί μέσα. Κι ευτυχώς που δεν επηρεάστηκα από αυτά που μου λέγανε. Να το ξέρεις κι αυτό. Δεν τους χώνεψα ποτέ.
Καλά-καλά , μη τσαντίζεσαι τώρα και πες μου τη συνέχεια. Τι έγινε δηλαδή μετά από τη στιγμή που η μάνα του αντιλήφτηκε το πρόβλημα;
Τι ήθελες να γίνει. τον πήγε αμέσως στο γιατρό.
Και μετά-μετά;
Και μετά-μετά, η ιστορία ήδη είχε λήξει. Ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σ’ όλα σχεδόν το όργανα του παιδιού. Πέθανε ύστερα από δυο χρόνια. Ρε γαμώ το φελέκι μου, κι όλ’ αυτά στις αρχές της τρίτης χιλιετίας! Πού ζούμε μωρέ μάνα; Τι κόσμος είναι αυτός; Ξέρεις ότι ήμαστε το τελευταίο κράτος, απ’ αυτά που λένε πολιτισμένα, γαμώ τον πολιτισμό μας, που δεν έχουμε σεξουαλική αγωγή στα σχολεία; Γιατί, δε μου λες, αν αυτό το παιδί ζούσε στην Σουηδία, θα το πάθαινε αυτό που έπαθε; Γιατί δεν απαντάς; Βλέπω πως βουβάθηκες εντελώς. Πώς θα αισθανόσουνα αν ήσουνα στη θέση αυτής της δύστυχης μάνας;
Παιδί μου, τι να σου πω; Αυτή τη στιγμή μέσα στο κεφάλι μου γίνεται τρικυμία. Πού να περάσει εμένα από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να χάσω το παιδάκι μου από τόσο άδικη αιτία; Και δε μου λες τον παπά τον κάνανε τίποτα;
Πλάκα μου κάνεις ρε μάνα! Αυτός, όπως μας είπε ο ίδιος, είναι και ξομολογητής. Και πηγαίνουν σ’ αυτόν τον κακούργο ένα σωρό χαϊβάνια, για να τους συγχωρέσει τις αμαρτίες! Τις δικές του ποιος θα τις συγχωρέσει; Ποιος θα προστατεύσει τα παιδιά από την κακία του; Ή μήπως νομίζεις ότι δεν εξακολουθεί να κάνει τα εγκλήματά του όπου βρίσκει ακόμα ευκαιρία;
Μη μιλάς έτσι παιδί μου. Είναι αμαρτία.
Δηλαδή εσύ τώρα είσαι με το μέρος του παπά;
Ε, να ...
Τι ε, να και ξενά; Είσαι ή δεν είσαι; Μ’ ενδιαφέρει να ξέρω. Απάντησε λοιπόν. Και δε μου λες; Εάν αυτό το παιδί ζούσε στην αρχαία Ελλάδα, και μέχρι να πάει από το σπίτι στο σχολείο του, έβλεπε καμμιά δεκαριά αγάλματα εντελώς τσίτσιδα, θα ντρέπονταν να φανερώσει το πρόβλημά του; Εάν το είχε το πρόβλημα στη φτέρνα ή στο μπράτσο του θα το έκρυβε; Όχι βεβαίως. Και ποιος μας έμαθε να ντρεπόμαστε για τα γεννητικά μας όργανα; Ποιος άλλος εκτός απ’ αυτή τη Εβραϊκή θρησκεία, που μισεί τον έρωτα; Ξέρεις γιατί η γυμναστική λέγεται έτσι; Γιατί γυμνοί ασκούνταν οι νέοι στον αθλητισμό. Αν ντρέπονταν για τα γεννητικά τους όργανα θα το έκαναν αυτό;
Βλέπω ότι αυτός ο καθηγητής σας, σας έχει κάνει ξεφτέρια στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων.
Γιατί σε ενοχλεί αυτό; Δηλαδή θα ήσουνα πανευτυχής και ικανοποιημένη αν μας μάθαινε για τον Αβραάμ και τον Ισαάκ, τους προγόνους των Εβραίων. Και θα έλεγες τότε: τι καλός καθηγητής που είναι αυτός, μπράβο του. Εγώ όμως ένα πράγμα κατάλαβα για σένα και για όλους τους άλλους. Ότι το μυαλό σας έχει σαπίσει τόσο πολύ από τον χριστιανικό σας πολιτισμό, που δεν υπάρχει καμμιά ελπίδα να ξεστραβωθείτε. Όσες αποδείξεις και να σας παρουσιάσει κανείς για την αμαρτωλή αυτή χριστιανική θρησκεία, δεν πρόκειται, στον αιώνα τον άπαντα να ξεκολλήσετε απ’ αυτό το θανάσιμο εναγκαλισμό. Μαλάκυνση εγκεφάλου. Μας βγάλανε το μυαλό και μας ρίξανε μέσα ένα σωρό μαλακίες! Αφού ούτε ο άδικος θάνατος ενός δεκαεφτάχρονου παιδιού δεν σας συγκινεί, που κανονικά θα έπρεπε να σας συγκλονίσει, τι να περιμένει κανείς από σας; Ας είναι κι έτσι. εγώ θα τα καταφέρω και μόνος μου. Και πού είσαι. Για να μη το ξεχάσω. Βάλε στο πρόγραμμα κι ένα γερό κονδύλι γιατί στο εξής πρέπει ν’ αγοράσω ένα σωρό βιβλία. Πρέπει οπωσδήποτε να μάθω τα πάντα για τους αρχαίους Έλληνες. Για τους παππούδες μου ρε γαμώτο. Γιατί αν περιμένω κάτι τέτοιο από τους δασκάλους μου ή από σας, σίγουρα θα φύγω από την αυτή τη ζωή ένα σκέτο βοϊδάκι, σαν και του λόγου σας.

Το φρικτό και απάνθρωπο αυτό έγκλημα συντελέστηκε, έτσι ακριβώς όπως περιγράφεται, σε σχολείο των Σερρών, στις αρχές της τρίτης χιλιετία. Η κοινωνική αναλγησία που θάλλει, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας αυτής, επέτρεψε στους ηθικούς αυτουργούς, τον παπά και την θρησκεία του, να μην δεχτούν καν την παραμικρή παρατήρηση. Έτσι συνεχίζουν απτόητοι το θεάρεστο έργο τους.


Βασδέκης Ν. Σταύρος
Μαυροκορδάτου 31
621000 Σέρρες
τηλ. 23210-52462
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιός έφαγε τα λεφτά;


"Πως φάγατε τα λεφτά"

(21/9) Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με το ερώτημα των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά". "Σας διορίζαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο, άρα τα φάγαμε όλοι μαζί" απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

www.megatv.com





Ποιος φοβάται τη χρεωκοπία της Ελλάδος;


Ασφαλώς πρώτα οι δανειστές της.

Μετά και οι πολίτες της Ελλάδος που ζούνε από τα δανεικά (π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι, προμηθευτές, εργολάβοι).

Οι ιδιωτικοί επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και εισοδηματίες απλά θα έχουν να πληρώνουν πανωτόκια τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση των εγγονών τους, εάν μπορέσουν να κάνουν.

Μακροχρόνια όλοι οι πολίτες θα υποφέρουν αλλά οι κλέψαντες και έχοντες θα συνεχίζουν να μας απομιζούν και να μας κοροϊδεύουν.