Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν οι γονείς κοιτάνε να απαλλαγούν από τη παιδική φροντίδα ...

Διαβάζοντας τα άρθρα του Κίνητρο blog (Το έκοψε στα δύο) , παρατήρησα ένα άρθρο για μια περίπτωση εγκληματικής πράξης εθισμού ενός παιδιού αγοριού 18 μηνών, από το πατέρα του, στο κάπνισμα.


Και μιλάμε για εθισμό, αφού το παιδί στην ηλικία των 2 χρονών, κάπνιζε ημερησίως 40 τσιγάρα, έγινε παχύσαρκο, και βίαιο όταν δεν έπερνε τη δόση της νικοτίνης από τα τσιγάρα.

Για να απαλλαγεί από το κλάμα του παιδιού, του έδωσε να καπνίσει ένα τσιγάρο ...

Μετά μόνο ο πόνος του κόστους αυτών, τον έκανε να ζητήσει βοήθεια ...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η λαίλαπα του Γερμανοϊσλαμισμού (Germanoislamismus)

Η λαίλαπα του Γερμανοϊσλαμισμού (Germanoislamismus)

Γράφει ο Γ. Σιδηρούντιος.
Ότι με βαθιά φιλοσοφία και μεγάλο όραμα έχτισε η Γαλλία και οι φίλοι της στην Ευρώπη, κάποιοι Γερμανοί, όπως όλα δείχνουν, προσπαθούν να το καταστρέψουν.
Η Γερμανία έχει εξαπολύσει ένα προσεκτικά μελετημένο και αθόρυβο πόλεμο εναντίον των θεμελίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Έναν πόλεμο υπέρ των δικών της οικονομικών συμφερόντων, τα οποία, όπως πολλά δείχνουν, επι του παρόντος ταυτίζονται με αυτά των ΗΠΑ. Ποιός μπορεί να υποστηρίξει ότι το ανήθικο κερδοσκοπικό παιχνίδι ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο δεν είναι Γερμανοαμερικανικό; Από την μία μεριά κερδίζουν από αυτό κάποιοι στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, και από την άλλη χάνουν λαοί ολόκληροι, όπως ο Ελληνικός.
Η Τσεχική, η Σλοβακική, και η επίθεση του ακροδεξιού Αυστριακού κόμματος εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων, είναι μέρη και προεκτάσεις της ίδιας Γερμανικής στρατηγικής. Υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο το οποίο κατευθύνει την ανθελληνική προπαγάνδα, και έχει ισχυρά πλοκάμια σε μερικά κράτη. Σλοβακία, Τσεχία, εν μέρη Αυστρία, αλλά και κάποιες άλλες χώρες είναι οικονομικοπολιτικά τμήματα του τέταρτου Ράϊχ, όπως τμήμα του είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ. Όταν προ μηνών δημοσίευσα στο διαδίκτυο τον γερμανόφωνο χάρτη σε έντυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έδινε τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκία, κάποιοι στην Ελλάδα παρέμειναν στον ύπνο τους. Για να δούμε αν ποτέ θα σαλπίσει εγερτήριο. Είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι η Γερμανία δεν έχει ένα ισχυρότατο λόμπυ μέσα στην Αμερική, και πως το λάδι τύπου Ζήμενς έτρεξε μόνο μέσα στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί στην διαφθορά είναι μυστικοί πρωταθλητές. Ας μην ψάχνουμε να βρούμε τι κάνει μόνο το Ελληνικό, το Τουρκικό, το Εβραϊκό, ή το Καθολικό λόμπυ στην Αμερική, αλλά και το τι κάνει το Γερμανικό, και εκεί θα βρούμε πράγματα απίστευτα.
Οι μαφιόζικες τακτικές της Ζήμενς δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά ο κανόνας που χαρακτηρίζει το Γερμανικό κεφάλαιο, το οποίο έχει μετατρέψει χώρες ολόκληρες σε διεθνή πλυντήρια ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παρανόμων συναλλαγών. Η Γερμανία του 21ου αιώνα παραμένει μία χώρα που ακόμα πληρώνει συντάξεις σε Ναζιστές συνεργάτες της Γκεστάπο στην Ανατολική Ευρώπη για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην Βέρμαχτ, τη στιγμή που δεν πλήρωσε για τις καταστροφές τις οποίες έκανε στην Ελλάδα και αλλού. Παραμένει δηλαδή μία χώρα υποκριτής και συνεχιστής μιας μακραίωνης βαρβαρικής παράδοσης. Παραμένει μία χώρα στην οποία ο Ναζισμός, ή κάτι παρόμοιο, είναι ζήτημα χρόνου να κυριαρχήσει και πάλι. Ο Γερμανόφωνος τύπος έχει αναστήσει τον Γκαίμπελς και τον λατρεύει ως Γερμανική θεότητα, προσφέροντάς του για θυσίες άρθρα κατά των Ελλήνων. Η Γερμανόφωνη κοινή γνώμη μαθαίνει σήμερα για τους Έλληνες ότι σχεδόν μάθαινε από τον τύπο της την δεκαετία του 30 για τους Εβραίους. Η κεντρική ιδέα της προπαγάνδας είναι ακριβώς η ίδια: “Αυτοί είναι απατεώνες και κλέφτες, ενώ εμείς είμαστε έντιμοι, ανώτεροι και εργατικοί. Εμείς πληρώνουμε για να ζουν αυτοί σε βάρος μας και να μας διαφθείρουν.” Τι αποτέλεσμα έχει λοιπόν αυτή η προπαγάνδα; Πρώτα από όλα χάνετε οποιοδήποτε αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς. Αντί το σύνθημα των Γερμανών να είναι : “Έλληνες χτυπήστε την διαφθορά και εμείς μαζί σας,” το σύνθημα είναι “ είστε όλοι διεφθαρμένοι και πρέπει όλοι να πληρώσετε.” Αυτό το σύνθημα ποτίζει τον Γερμανικό λαό, ο οποίος έχει μία πολύ κακή ιστορία σχετικά με το τι κάνει σε άλλους λαούς.
Η απομάκρυνση της Ελλάδος από τη Γερμανία είναι απαραίτητη, πρώτα από όλα διότι η Ελλάδα έχει βγει πάντα ανα τους αιώνες χαμένη από οποιανδήποτε σχέση είχε με τους Γερμανούς. Κάθε αγκαλιά της Γερμανίας είναι πάντα θανάσιμη, απόηχος διαρκείας της πρώτης φρικτής καθόδου τους στην Ελλάδα στα τέλη του τετάρτου αιώνος, όταν κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, ανθρώπους και μνημεία. Και για εκείνο το φρικτό τους έγκλημα, την μεγάλη και κρυφή γενοκτονία των Ελλήνων, τίποτα δεν μαθαίνουν στα σχολεία τους. Μάλιστα επέβαλαν και στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σιωπή, και ανέπτυξαν και την θεωρία πως εκείνοι είναι η ίδια ράτσα με τους αρχαίους Έλληνες. Τυφλοί από τα άγρια ένστικτα της αρπαγής, δεν βλέπουν από τις σωζόμενες εικόνες και αγάλματα ότι οι Αρχαίοι ήταν οι περισσότεροι σγουρομάλληδες. Δεν βλέπουν ότι ο άνθρωπος στην ιστορία του επι της γης δεν κατέβηκε από τον Βορά στον Νότο, αλλά ότι το αντίθετο έγινε. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι τα μαλλιά τους έγιναν ανοιχτόχρωμα για να βλέπουν ο ένας τον άλλο μέσα στα σκοτεινά δάση. Δεν έχουν καταλάβει ότι τα μάτια τους έγιναν ανοιχτόχρωμα για να περνάει μέσα τους περισσότερο φως, ώστε να βλέπουν καλύτερα κάτω από τις πυκνές σκιές των δασών όπου μέσα τους ζούσαν σαν αγρίμια για χιλιάδες χρόνια. Δεν έχουν καταλάβει πως τα δικά τους μάτια δεν είναι φτιαγμένα για να αντέχουν το πολύ φως. Δεν έχουν καταλάβει ότι το δέρμα τους έγινε ανοιχτόχρωμο για να περνά μέσα του περισσότερο από το λιγοστό φως του ήλιου πως έφτανε σε αυτούς, ώστε να παραχθεί η βιταμίνη D. Πως είναι δυνατόν να έχουμε αγκαλιαστεί με μία χώρα σαν την Γερμανία, η οποία καπηλεύεται για λογαριασμό της όχι μόνο την Ελληνική οικονομία, αλλά ακόμα και αυτό το αίμα των Αρχαίων, και η οποία ταυτόχρονα έχει σχεδόν μηδαμινή αυτογνωσία και άγνοια της δικής της εγκληματικής ιστορίας;
Συνέπεια της δικής μας ηθικής, πνευματικής και ιδεολογικής μας κατάπτωσης είναι το ότι πήγαμε και κάναμε στενότερους εταίρους μας τους Γερμανούς. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, αεροδρόμια, εξοπλισμοί, όλη η Ελλάδα εργάζεται δουλικά εδώ και 70 χρόνια για να πληρώνει το βάρος του Γερμανικού ατσαλιού σε χρυσάφι. Οι Γερμανοί παρέδωσαν το 1940 την Ελλάδα στα χέρια του υποκόσμου, τον οποίο από τότε με τις μίζες διατήρησαν στην εξουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα έχουν μαύρες δοσιλογικές σκιές επάνω τους, από τους Καραμανλήδες και τους Πάγκαλους, μέχρι τους Λάτσηδες και τους Λαμπράκηδες.
Σαν να μην μας έφτανε η θανάσιμη σχέση με την Γερμανία που ανα τους αιώνες μας έβλαπτε, πήγαμε και δώσαμε ότι άλλο μας είχε απομείνει στην ανάπτυξη μίας αδελφικής σχέσης με το Ισλάμ. Το Ισλάμ το οποίο κάνει εναντίον μας αιμοσταγείς πολέμους και σφαγές για 14 συνεχόμενους αιώνες, το κάναμε και αυτό συναίτερό μας. Και το αποτέλεσμα; Φτάσαμε να μετράμε χρόνια μέχρι η Ελλάδα να γίνει χαλιφάτο του Σουλτάνου. Και εδώ δεν είναι τυχαίο το ότι απόγονοι Μουσουλμάνων Πασάδων, Κοτσαμπάσηδων και Μπέηδων παρέμειναν στην Ελλάδα προσποιούμενοι τους Χριστιανούς, έκαναν τα παιδιά τους παράγοντες του τόπου, πολιτικούς, θεολόγους και φιλόσοφους που τώρα ξεσαλώνουν υπέρ της Σουλτανοποιήσεώς μας, υπέρ της ένταξής μας στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Ήταν επόμενο λοιπόν με κυρίαρχους στον τόπο τους γερμανόφιλους και ισλαμόφιλους, η Ελλάδα να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.
Θα αφήσουμε άραγε τις βλαβερές μας γερμανοισλαμικές συμπάθειες; Χάθηκαν οι χώρες και οι λαοί με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε σχέσεις; Όψη του ιδίου βαρβαρικού νομίσματος δεν είναι η Γερμανία και το Ισλάμ; Είναι ανάγκη να στηρίζουμε τις ελπίδες μας στο Γερμανοϊσλάμ;
Η Μεσόγειος πρέπει να βαδίσει στον δρόμο των παραδόσεών της, όπως αυτές άρχισαν πριν την εμφάνιση του Ισλάμ και πριν την επέκταση των βαρβαρικών Γερμανικών φυλών. Όλα τα ουσιαστικά θεμέλια στο χώρο του πολιτισμού, του πνεύματος, της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, του αθλητισμού, της πολιτικής, της νομοθεσίας, προέρχονται από εκείνη την προ-γερμανοϊσλαμική εποχή, πριν δηλαδή την εποχή των μεγάλων επιθέσεων των αρχη-βαρβάρων Γερμανών και Αράβων. Οι Γερμανοί και το Ισλάμ έφεραν την καταστροφή και ατελείωτους αιώνιους και επαναλαμβανόμενους πολέμους. Ο Γερμανοϊσλαμισμός είναι όρος που ταιριάζει στον απόλυτο και ακραίο ολοκληρωτισμό. Κληρονόμοι και συνεχιστές αυθεντικοί των μεγάλων επιτευγμάτων της ανθρωπότητας μπορούν να γίνουν οι πάντες, εκτός των Γερμανών και των Ισλαμιστών. Η Γερμανοϊσλαμική λαίλαπα τίποτα καλό δεν έφερε. Το Ισλάμ και ο Γερμανισμός εκ των γεννέσεών των είναι απολυταρχικά, μονολιθικά βαρβαρικά κινήματα, μη ανεκτικά στην ελευθερία των ιδεών, και ως εκ τούτου αποτελούν απειλή για την εξελικτική πορεία του ανθρωπίνου είδους. Το Ισλάμ εάν δεν πολεμηθεί και καταργηθεί, θα φέρει ότι έφερε στην Δυτική Ευρώπη και η διάλυση της Δυτικής Ελληνορωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τις άγριες Γερμανικές φυλές: τον μαύρο Μεσαίωνα.

O Νέο-Οθωμανισμός, που καλλιεργείται στη γείτονα Τουρκία, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την επιβίωση του Ελληνισμού.

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Επικοινωνία:

Nina Gatzoulis

President of the Committee of World Pan-Macedonian Associations

25 Rogers Street

Dover, NH 03820

USA

Email: ninagatz@comcast.net

Τηλ: 603-742-0466

Φαξ: 603- 617-2977

1 Αυγούστου 2010



Προς Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Βασιλίσσης Σοφίας 5 Αθήνα


Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ηγεσία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προσπάθησε πολλές φορές να σας συναντήσει, αλλά ίσως λόγω του βεβαρημένου προγράμματός σας αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Γι’ αυτό δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να σας διαβιβάσουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας για το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Εφ’ όσον δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί αυτή η συνάντηση θα θέσουμε γραπτώς τις ερωτήσεις και τους ενδοιασμούς μας και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Πριν από λίγους μήνες διορίστηκε από την Κυβέρνηση στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου. Μείναμε κατάπληκτοι από αυτή την επιλογή διότι ο κ. Κωνσταντίνου όχι μόνον δηλώνει «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος», αλλά επιπλέον συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη το 2006 στην παρουσίαση του «ABECEDAR» («Μακεδονικού» αναγνωστικού) το οποίο προωθείται από τη Σκοπιανή προπαγάνδα. Ο κ. Κωνσταντίνου ήταν μαζί με το γνωστό Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, τον πολιτευτή ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό υποστηριχτή της Σκοπιανής προπαγάνδας κ. Νακρατζά.


Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε εκατομμύρια Έλληνες η Κυβέρνηση επέλεξε κάποιον που δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα;

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. http://www.cdsee.org/jhp/index.html

Πρώτος Πρόεδρος του CDRSEE ήταν ο Matthew Nimetz ο νυν ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εύρεση αποδεκτού ονόματος της πΓΔΜ. Η πρώτη εργασία αυτού του ΜΚΟ ήταν η έκδοση τεσσάρων βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Αυτό το τετράτομο έργο προωθεί λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητεί δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζει την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν «Μακεδονικής» εθνικής οντότητας. Τα τέσσερα βιβλία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων. Τα προαναφερθέντα βιβλία δεν έχουν διεισδύσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά διδάσκονται στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Η κ. Θάλεια Δραγώνα, πρώην Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, γνωστή και από τη δράση της στη μειονοτική εκπαίδευση μαθητών στη Θράκη, είναι και μέλος της Επιτροπής Ιστορικής Εκπαίδευσης της Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας: http://www.forumcongress.com/cdsee/sejhp.htm

Ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε χιλιάδες Έλληνες καθηγητές η Κυβέρνηση επέλεξε την κ. Δραγώνα για τη θέση-κλειδί που κατέχει στο Υπουργείο Παιδείας; (Πιστεύομε ότι η Χαρά Νικολοπούλου θα ήταν πολύ χρήσιμη σ’ αυτό το Υπουργείο.)

Επιπλέον, επικεφαλής της εργασίας γιά την έκδοση των προαναφερθέντων τεσσάρων τόμων Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας είναι ο κ. Βερέμης, μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ήταν και μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο Υπουργείο Παιδείας.

http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf (Horizons-περιοδικό του CDRSEE), http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής προώθηση σε θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης (αμφοτέρων κομμάτων) ατόμων των οποίων τα έργα δεν συνάδουν με το υψηλό έργο ευθύνης που η κυβέρνηση τους έχει αναθέσει, ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας του οποίου σκοπός του σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος είναι: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Επομένως, βάσει του άρθρου 16, η τοποθέτηση στο Υπουργείο Παιδείας της κ. Δραγώνα, αλλά και όλων όσων σκέπτονται παρόμοια, είναι αντισυνταγματική.



Κύριε Πρωθυπουργέ, οι ενέργειες αυτές προσβάλλουν όχι μόνον τους Μακεδόνες απανταχού της υφηλίου αλλά τον απανταχού Ελληνισμό.

Αναμένουμε στην επόμενη αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων να υπάρχουν απαραιτήτως εκτενή κεφάλαια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τον Μακεδονικό Αγώνα, την Γενοκτονία των Ποντίων και λοιπών Ελλήνων της Μικράς Ασίας, όπως και της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Οθωμανούς. Επίσης, μετά τις πρόσφατες συμφωνίες που συνάψατε για μελέτη των σχολικών βιβλίων Ελλάδας και Τουρκίας με τον κ. Ερντογάν, πρέπει να απαιτηθεί η διδασκαλία στα Τουρκικά σχολεία και η αναγνώριση όλων των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Οθωμανοί. Επί πλέον, να διδάσκεται στα σχολεία μας το γεγονός ότι ο Νέο-Οθωμανισμός, που καλλιεργείται στη γείτονα Τουρκία, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την επιβίωση του Ελληνισμού.



Ευελπιστούμε στην απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης

Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πάνος Δ. Σπηλιάκος
Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου-Παύλος Κοτρώτσιος

Υ.Γ.: Ο Μακεδονικός Ελληνισμός αναρωτιέται αν έγινε έρευνα για να εξακριβωθεί από ποιον και για πιο λόγο τοποθετήθηκε τον Απρίλιο 2010, με σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής, το ABECEDAR («Μακεδονικό» Αναγνωστικό) με αναφορά στη «Μακεδονική» Γλώσσα και «Μακεδονική» Μειονότητα, και τι κυρώσεις πιστεύετε ότι πρέπει να επιβληθούν για το διεθνή αυτόν διασυρμό του Ελληνισμού;


Κοινοποίηση: Κύριο Κάρολο Παπούλια-Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

Ελληνικό Κοινοβούλιο

Κύριο Αντώνη Σαμαρά-Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
Κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη- Πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ
Κυρία Αλέκα Παπαρήγα-Πρόεδρο ΚΚΕ
Κύριο Αλέξη Τσίπρα-Πρόεδρο Σύριζα
Κύριο Παναγιώτη Ψωμιάδη-Νομάρχη Θεσσαλονίκης
Κύριο Βασίλειο Παπαγεωργόπουλο-Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θεϊκές Επιχειρήσεις -- Ελληνανορθόδοξοι στη Μέση Ανατολή

We focus on some land deals in Jerusalem which have profound political as well as financial and moral implications.

Ο τρόμος και φόβος της χριστιανικής εκκλησίας από άλλες θρησκείες των Ευρωπαίων.

Patras carnaval 2008 "Αυτοκινητοδρόμιο&qu...Image via WikipediaΔιαβάζοντας τις εργασίες του ιερέα Γ. Μεταλληνού, και άλλων χριστιανών συγγραφέων, παρατήρησα τις φοβίες που νιώθουν όχι για τις ψυχές τους και τις ψυχές των λοιπών πιστών, αλλά για την απώλεια του μονοπωλίου μελλοντικών ζωών και ελέγχου ηθικοπλαστικού χαρακτήρα των κοινωνιών της Ευρώπης.

  Ονομάζουν σκλαβιά την ελληνική φιλοσοφία και ζωή, στην οποία κάθε τι άξιο, σήμερα βασίζεται, όπως μαθηματικά, επιστημονική σκέψη και αποδεικτικές μεθόδους, ιατρική, φυσική και δικαιοσύνη στις κοινωνικές σχέσεις, ελευθερία έκφρασης και αντι-δογματισμός που επέτρεπε τις παρατάξεις διάφορων σκέψεων να συνυπάρχουν, να συναλλάσσονται και να αναμιγνύονται σε διαλέξεις δημόσιες.




Ονομάζουν το χριστιανισμό απαλλαγή από το φόβο και τη θρησκομανία, πράγμα απολύτως ενάντιο με τις διδασκαλίες και πρακτικές των χριστιανών. ("Μετά φόβου Θεού ...", πέντε φορές -ώρες- την ημέρα προσευχή και καθόλου εργασία, ευλογία από πνευματικούς να κάνουν ή όχι κάτι, έλεγχο της ερωτικής ζωής των πιστών - Τι δουλειά έχει ο αντιπρόσωπος του θεού μέσα στα βρακιά των πιστών και απίστων; )


 Τους ενοχλεί το αίμα των θυσιών ζώων, αλλά δε τους ενοχλεί το αίμα των εκατομμυρίων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν για τον απλό λόγο ότι δεν ήθελαν να ασπαστούν τους μύθους των ΕΒΡΑΙΟ-χριστιανών;

 Τρομοκρατούνται γιατί οι αναφορές στα σχολικά βιβλία δεν είναι πλέον χριστιανικές εκδόσεις περί Ελληνισμού, αλλά ανεξάρτητες αναφορές σε γεγονότα. Οι έντυπες εκδόσεις έδωσαν στο σύγχρονο Έλληνα πολίτη το δικαίωμα στη γνώση και κρίση, και αυτό θεωρείται "απειλή" προς το χριστιανικό κατεστημένο.


 Ονομάζουν τις σφαγές και τις κατασχέσεις περιουσιών των Ελλήνων, προθυμία αλλαγής θρησκεύματος προς το χριστιανισμό. Δε κατάλαβαν ακόμα ότι είναι οι πρώτοι που δίδαξαν τους αλλόθρησκους να χρησιμοποιούν βία και εθνοκάθαρση για να επιβληθούν. (διαβάστε τις διαταγές Ιουστινιανού, Θεοδοσίου και λοιπών αυτοκρατόρων) .



 Και για να καταλάβετε τι σημαίνει μπαμπουλοκρατία διαβάστε και τις σελίδες 190 και μετά στο βιβλίο τους Νεοπαγανισμός, αστρολογία, σατανισμός.



 Στα καρναβάλια δε χρειάζεται να αλλάξουν κοστούμια οι συγγραφείς τοιούτων βιβλίων. Αυτοί είναι που θέλουν να αντικαταστήσουν τον Αριστοτέλη, το Πλάτωνα και το Σωκράτη;


----------------------------------------------------------------------------------------

Απόσπασμα από το βιβλίο :




ΝΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Η ουσία, οι καταβολές και οι επιδιώξεις
του νεο-παγανιστικού κινήματος



ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ
© Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ιασίου 1, 115 21,. 210-72.72.380 Αθήνα τηλ
e-mail: editions@apostoliki-diakonia.gr
http://www.apostoliki-diakonia.gr
Έκδοσις Α’ 2002
Κ.Α. 99.19.074
ISBN 960-315-495-4

Το νεοπαγανιστικό κίνημα εμφανίζεται ως ένα ασύγχρονο επαναστατικό πνευματικό κίνημα με χαρακτήρα έντονης πολεμικής κατά του Μονοθεϊσμού (ιδιαίτερα κατά του Χριστιανισμού), και όλων των κυρίαρχων«πνευματικών κατεστημένων», τα οποία«καταπιέζουν», όπως ισχυρίζεται, το σύγχρονο άνθρωπο. Έχει δε σκοπό, να τον«απελευθερώσει» απ’ όλα αυτά τα δεσμά και να τον φέρει πιο κοντά στη«θεά φύση» και στις πνευματικές προγονικές του ρίζες.
Ο παγανισμός ανήκει στο μακρινό παρελθόν, όταν η θρησκευτική πίστη βρισκόταν στο έσχατο σημείο της παρακμής της, εξαιτίας της αμαρτίας και του κακού, το οποίο κυριαρχούσε στον κόσμο. Η εμφάνιση της Χριστιανικής διδασκαλίας έδειξε το παράλογο αυτής της πίστεως που τέθηκε στο περιθώριο της ιστορίας. Το φως της ορθόδοξης πίστης, διέλυσε τις σκοτεινές και παράλογες για τον άνθρωπο παγανιστικές δοξασίες.  Κατήργησε τα απαράδεκτα δρώμενα, όπως είναι οι αιματηρές θυσίες προς ανύπαρκτες θεότητες και απάλλαξε τους ανθρώπους από τον φόβο, την ανασφάλεια, και τη θρησκομανία. Απάλλαξε ακόμα τον προχριστιανικό άνθρωπο από την τυραννία του παγανισμού, ο οποίος αναγκαζόταν να πράξει, εν ονόματι της νοσηρής αυτής θρησκευτικότητας, παντοειδή αίσχη που αναιρούσαν την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανένας δε μιλούσε για τον παγανισμό παρά μόνο τα σχολικά βιβλία, ως διδασκαλία της μυθολογίας των προγόνων μας. Την τελευταία όμως δεκαετία άρχισαν να κυκλοφορούν στην χώρα μας πλήθος«αρχαιολατρικών» περιοδικών, με πολυτελή εμφάνιση και πληθώρα τίτλων βιβλίων, τα οποία, μαζί με την δήθεν προσπάθεια«αναγέννησης» του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, προπαγανδίζουν εμφαντικά τον παγανισμό, ως«επιστροφή στην πατρώα θρησκεία, στην ευγενέστερη θρησκεία που δημιουργήθηκε ποτέ»! Δεκάδες οργανώσεις με
«αρχαιολατρικό» χαρακτήρα δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα και εργάζονται πυρετωδώς για την αναβίωση και τη διάδοση της αρχαιοελληνικής παγανιστικής θρησκείας, σε αντίθεση με τους προγόνους μας οι οποίοι, είτε είχαν αποκηρύξει την παχυλή ειδωλολατρία με βδελυγμία, είτε στάθηκαν κριτικά απέναντί της.
Enhanced by Zemanta

Κωνσταντίνος Καβάφης: Αλεξανδρινοί Bασιλείς

Statue of Cleopatra VIIImage by Tiffany Silva via FlickrΜαζεύθηκαν οι Aλεξανδρινοί
να δουν της Κλεοπάτρας τα παιδιά,
τον Καισαρίωνα, και τα μικρά του αδέρφια,
Aλέξανδρο και Πτολεμαίο, που πρώτη
φορά τα βγάζαν έξω στο Γυμνάσιο,
εκεί να τα κηρύξουν βασιλείς,
μες στη λαμπρή παράταξι των στρατιωτών.
Ο Aλέξανδρος— τον είπαν βασιλέα
της Aρμενίας, της Μηδίας, και των Πάρθων.
Ο Πτολεμαίος— τον είπαν βασιλέα
της Κιλικίας, της Συρίας, και της Φοινίκης.
Ο Καισαρίων στέκονταν πιο εμπροστά,
ντυμένος σε μετάξι τριανταφυλλί,
στο στήθος του ανθοδέσμη από υακίνθους,
η ζώνη του διπλή σειρά σαπφείρων κι αμεθύστων,
δεμένα τα ποδήματά του μ’ άσπρες
κορδέλλες κεντημένες με ροδόχροα μαργαριτάρια.
Aυτόν τον είπαν πιότερο από τους μικρούς,
αυτόν τον είπαν Βασιλέα των Βασιλέων.
Οι Aλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια
που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά.
Aλλά η μέρα ήτανε ζεστή και ποιητική,
ο ουρανός ένα γαλάζιο ανοιχτό,
το Aλεξανδρινό Γυμνάσιον ένα
θριαμβικό κατόρθωμα της τέχνης,
των αυλικών η πολυτέλεια έκτακτη,
ο Καισαρίων όλο χάρις κι εμορφιά
(της Κλεοπάτρας υιός, αίμα των Λαγιδών)·
κ’ οι Aλεξανδρινοί έτρεχαν πια στην εορτή,
κ’ ενθουσιάζονταν, κ’ επευφημούσαν
ελληνικά, κ’ αιγυπτιακά, και ποιοι εβραίικα,
γοητευμένοι με τ’ ωραίο θέαμα—
μ’ όλο που βέβαια ήξευραν τι άξιζαν αυτά,
τι κούφια λόγια ήσανε αυτές η βασιλείες.
(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)
Enhanced by Zemanta

Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΩΤΙΝΟ

Philosopher Plotinus.Image via Wikipedia Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΩΤΙΝΟ




Εν τέλει η αφθαρσία της ψυχής φαντάζει λογικότατη θεωρία. Όταν ο
νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πλωτίνος -με τη θεωρία του των τριών υποστάσεων-
έδινε στην ψυχή φύσει θεϊκό χαρακτήρα και θεϊκή προέλευση (εκ του μοναδικού,
ενιαίου και αδιάσπαστου «Ενός», το οποίο μπορεί να ταυτισθεί με την έννοια του
Θεού), δεν υπολόγισε πόσες αφορμές θα έδινε στους εκάστοτε μελετητές για
περαιτέρω ανάλυση της θεωρίας του.
Η ψυχή, σύμφωνα με την προκείμενη θεωρία του Πλωτίνου, προερχόμενη έμμεσα από το «Έν», την υπέρτατη ουσία δηλαδή, έχει θεϊκή υπόσταση. Η ψυχή επίσης έχει την ιδιότητα να εισέρχεται στην εγκόσμια αδιαμόρφωτη ύλη και να της δίνει πνοή, ζωή, διάφορα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα: «η ψυχή πού ανήκει τελικά, στα εγκόσμια ή στα επουράνια;». Σύμφωνα με τον Πλωτίνο η απάντηση αυτού του ερωτήματος έγκειται στην επιλογή της ψυχής. Υπάρχει η περίπτωση να γοητευθεί από την ύλη και τα δημιουργήματά της και η τιμωρία για το «ατόπημα» και την αλαζονική της στάση είναι η φθορά της, ο θάνατος. Από την άλλη όμως, μπορεί και να μην αφομοιωθεί με τα εγκόσμια και να αφιερωθεί στην προσπάθεια επαναφοράς της στο θεϊκό κόσμο, να ενωθεί με το «Έν». Τότε πλέον ο θάνατος θα επέλθει μόνο για την ύλη, μόνο για το σώμα του ανθρώπου. Η ψυχή δε θα συνοδεύσει το σώμα στην αποσύνθεση αλλά θα κερδίσει τη θεϊκή αιωνιότητα. Με αυτή τη θεωρία του ο Πλωτίνος προσπαθεί έμμεσα να παρουσιάσει τον ιδανικό ανθρώπινο τρόπο ζωής. Έτσι η ανθρώπινη ζωή δε δημιουργήθηκε για να αναλώνει τις προσπάθειές της εξολοκλήρου στον ορατό κόσμο της ύλης, αλλά για να συνειδητοποιήσει τη γνήσια ψυχική αξία και κατ επέκταση να υπερνικήσει τον εγκόσμιο θάνατο.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αφού τελειώσαν τα μπάνια στην Ελλάδα, πάτε τώρα στη Σουηδία


Καλά κρυοπαγήματα σε όσους το δοκιμάσουν.

Δείτε τι μας προτείνει ο Καντάφι για θρησκεία στην Ευρώπη !



Αυτή είναι η αστεία πλευρά του θέματος, και από εδώ και κάτω είναι η πραγματικότητα !






Και όπως έλεγα, η αρετή της δικαιοσύνης της κοινωνίας, χάνεται στα χέρια των θρησκευτικών ηγετών, ανεξάρτητα από ποια θρησκεία έχει ο δικαστής, αφού οι θρησκευτικές προτιμήσεις γίνονται ισχυρότερες από κάθε αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αφαιρέστε κάθε πολιτική και δημόσια οικονομική εξουσία από τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους συλλόγους τους.
Η θρησκεία έχει χώρο ύπαρξης μόνο στο μυαλό και στις συνάξεις των πιστών της.
Οπουδήποτε αλλού, μόνο η πολιτική και καθαρά άθρησκη εξουσία πρέπει να κυριαρχεί!
Δικαιοσύνη με βάση τις φαντασιώσεις, επιθυμίες και μυθεύματα των θρησκειών, είναι έγκλημα!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Είναι η πίστη στο Θεό εξελικτικό πλεονέκτημα;

Armageddon loomingImage by nimboo via Flickr

Is Believing In God Evolutionarily Advantageous?




Listen to the Story



Είναι η πίστη στο Θεό εξελικτικό πλεονέκτημα;


Ο φόβος της παρακολούθησης είναι η βάση των θρησκειών. Τον χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τη συμπεριφορά των ακολουθούντων πιστών.

Αλλά η επιβράβευση ή η τιμωρία που μεταβιβάζεται στην "επόμενη ζωή", αφαιρεί την ικανότητα των κοινωνιών να εκδηλώσουν την δικαιοσύνη όπως κάθε κοινωνία την εφαρμόζει σε αυτή την πραγματική ζωή. 

Άφεση αμαρτιών και εγκλημάτων μέσω μιας μυστικιστικής εξομολογήσεως σε έναν αναρμόδιο κοινωνικά και ιδιαίτερα σε κρυφό επίπεδο επικοινωνίας, δίνει στον άδικο τη κάλυψη που χρειάζεται για να συνεχίσει τις αδικίες.

Ακόμα και οποιαδήποτε τιμωρία από τους θρησκευτικούς ηγέτες για αδικίες που κανένας δε ξέρει αλλά και δε θα μάθει ποτέ, δίνει στους θρησκευτικούς ηγέτες προσωπικές επιλογές στην απόδοση τιμωρίας και φυσικά δε προσδίδει καμία αξιοπιστία στις διοικητικές τους πράξεις τιμωρίας των αδικούντων. Όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι.

Και όπως δίδασκε ο Σωκράτης, ανωτέρα των αρετών της κοινωνίας ανθρώπων, είναι η δικαιοσύνη, που μέσα στα χέρια των πωλώντων "μελλοντικές ζωές", γίνεται προσωποπαγής τυραννία.

Εάν οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα χρειάζονται το φόβο για να συμπεριφέρονται κοινωνικά δίκαιοι, τότε καλώς και εμπίπτουν στα χέρια και τις υποσχέσεις φαντασμένων για μια ακόμη μελλοντική ευκαιρία δικαιότερης ζωής. 

Όταν κάποιος απλά ακόμα ονειρεύεται και προσεύχεται να αποκτήσει κάτι, τότε έχει ήδη χάσει την ευκαιρία να εργαστεί για να το αποκτήσει.

Ο Πλωτίνος έλεγε ότι είναι άμυαλο να προσεύχονται οι άνθρωποι στους θεούς, για πράγματα και αξίες που μπορούν με τη δική τους προσπάθεια να αποκτήσουν.

Enhanced by Zemanta

Αμερικανοί "παλαιοημερολογήτες" Λουθηρανοί και εξωγήινοι της Παλαιάς Διαθήκης







Τι πίνουν και δε μας δίνουν;

Μάλλον τι μας αναγκάζουν να πίνουμε;

Ο χριστιανισμός έχει και μια άλλη πλευρά : Heavy Christian Metal





Μη μου πείτε ότι εγώ τα κατασκεύασα ...

απλά σας τα παρουσιάζω ....

Ορίστε και σύγκριση δύο διαφορετικών τύπων μουσικής, ώστε να μάθετε να τα ξεχωρίζετε και να μη σας εξαπατά κανένας ...


Όλα τά᾽χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε ...


Αφού λύθηκαν όλα τα προβλήματα της Λιβυκής χερσονήσου, καιρός ήρθε να λυθούν και τα προβλήματα της Ιταλικής χερσονήσου.

Ο συνταγματάρχης και δικτάτορας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, πήγε στη Ρώμη να ζητήσει αποζημιώσεις για την περίοδο κατοχής της Λιβύης από τη δικτατορική κυβέρνηση της Ρώμης του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Αφού χρησιμοποιεί καθαρά τους "μάγους της φυλής" οίτοι  προωθητές εμπορίου και πωλήσεων, πλήρωσε αρκετές νεαρές και όμορφες Ιταλίδες να παραστούν, όπως και παλαιότερα, στις ομιλίες του και να δεχθούν δημοσίως αντίγραφα των γραπτών κειμένων του Ισλάμ, και προέτρεψε τους Ευρωπαίους πολίτες να ασπασθούν το Ισλάμ για τη θρησκευτική τους ζωή.

Δηλαδή δε μας φτάνουν τα πάμπλουτα μοναστήρια που συνεχώς ζητιανεύουν στο όνομα των θεών και των δαιμόνων, δε μας φτάνουν οι παιδεραστές ιερείς και επίσκοποι, θα πρέπει να βάλουμε και ένα φερετζέ στο πρόσωπό μας για να κρύβουμε και τη κατάντια μας σε μεσαιωνικές καταστάσεις και να εκπαιδευτούμε να επαναλαμβάνουμε καταστάσεις τύπου Lockerby;




Απλά δείτε το βλέμμα του άνδρα με την εφημερίδα στο χέρι.

Φωτοηλεκτροκαταναλωση στην Ευρώπη

Μια απλή φωτογραφία από το διάστημα, δείχνει που ζουν οι Ευρωπαίοι και οι γειτονικοί λαοί, δίνοντας τα κέντρα οικονομικών συναλλαγών αλλά και τις διαδρομές μεταφορών ανθρώπων και εμπορίου αγαθών.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη διασφάλιση της ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

European Association for Quality Assurance in ...Image via WikipediaΔείτε ποια χώρα λείπει από το χάρτη της European Network for Quality Assurance in Vocational Education and Training (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη διασφάλιση της ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση)





Τι περιμένουμε για να καταλάβουμε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ένας άρρωστος τομέας με ευθύνη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής;
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Όταν νιώθω αγριεμένος