Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Δήμος, Δικαιοσύνη και Οικο-Νομία




Κοινωνίες με άμεση απονομή δικαιοσύνης και τραπεζικό σύστημα που αρωγεί την τοπική ανάπτυξη, δεν έχουν παρά να γίνονται ισχυρότερες και να αναπτύσονται σε κάθε τομέα της ανθρώπινης κοινωνίας.




Πολίτες που έχουν ξεκάθαρο στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την μετρημένη οικονομική διαχείρηση μέσα στην οικογένεια, στην πολή και την πατρίδα τους είτε γίνονται οι αρωγοί της ανάπτυξης αν είναι η πλειοψηφία είτε γίνονται οι στόχοι δυσειδαιμονίας αν είναι η μειοψηφία και αναγκάζονται να μεταναστεύουν από χώρα σε χώρα.

Οι μάζες αναζητούν τους μορφωμένους να τους καθοδηγήσουν , αλλά με έναν άρρητό όρο: να μην παιδευτούν οι ίδιοι παρά να λάβουν τους καρπούς της οριμότητος των μορφωμένων ακόπως απόνως και ΑΔΙΚΩΣ, την στιγμή που αναζητούν την βοήθεια των μορφωμένων για να επιβληθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ όπως την αποκαλούν.

Σπουδές σε κοινωνίες απέδειξαν ότι το υψηλό IQ του καθενός παίζει πολύ λίγη σημασία στην ευμάρια του ίδιου του ατόμου και της κοινωνίας, και τον μέγιστο ρόλο παίζει το μέσο επίπεδο νοημοσύνης μιας κοινωνίας για την ευμάρια της.

Με απλά λόγια ο έξυπνος άνθρωπος για να αξιοποιήσει και να αξιοποιηθεί η ικανότητά του πρέπει να ζεί σε κοινωνικές ομάδες , πόλεις ή κράτη όπου το επίπεδο νόησης είναι ανώτερο από τον μέσο όρο και κοντινότερο στο δικό του.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να επικοινωνεί και να δημιουργεί θετικά. Αυτό και μόνο είναι μια εξήγηση για την δημιουργία συντεχνιών και σωματείων και ομάδων κοινωνικής προσέγγισης που δεν είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε.

Ας μη ξεχάσουμε ότι κάθε <<επανάσταση>> τα τελευταία 500 χρόνια, είχε ως πρώτο στόχο τους μορφωμένους είτε να θανατωθούν είτε να αιχμαλωτιστούν από τους έχοντες το χρήμα (και δη την εξουσία ἤ κράτος). Χρήμα χωρίς γνώση ή εκμετάλευση γνώσης ... δεν έχει ΑΞΙΑ. Και οι πονηροί το γνωρίζουν ... και το παίζουν ξερόλες και αναζητούν να είναι το κέντρο της επικοινωνίας και της προσοχής ... άδειοι τενεκέδες δηλαδή που κάνουν τον μεγαλύτερο σαματά...

Ας μη ξεχνάμε ότι το πολύ χρήμα διαβρώνει συνειδήσεις και δικαιοσύνη και κονωνική οικονομία ...

Δείτε αν κάποιο απο τα κόμματα ή τους πολιτικούς φορείς έχουν κάτι να σας <<υποσχεθούν>> για διαφάνεια στην απονομή δικαιοσύνης και την κοινονική οικομομική πολιτική μέσω ανάπτυξης με την αρωγή των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Οι περισσότεροι είναι υποτελείς λόγω δανείων και αδικιών (τραπεζικό και δικαστικό αδίκημα) και μερικοί θέλουν να ανατρέψουν τους καθέχοντες για να γίνουν οι ίδιοι καθέχοντες και κλέφτες στη θέση του κλέφτη και ψεύτες στη θέση του ψεύτη...

Μη ξεχνάτε ...

έρχονται σε λίγο εκλογές και τα θύματα είναι μετρημένα και πολλά ...