Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Η ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ορθοδοξία ή ορθή γνώμη ή όρθια γνώμη ή σωστή γνώμη.

Οξύμωρον σχήμα αφού εάν ονομάζεται γνώμη δεν είναι γνώση εκ πείρας αλλά πεποίθηση εκ φαντασίας, άρα και μόνο ως γνώμη πρέπει να καταχωρείται.

Ορθή ή σωστή είναι μόνο η γνώση, άσχετα εάν οι γνώμες κάποιου τύχει να συμπίπτουν αργότερα μέσω επαληθεύσεως με τα αποτελέσματα και τη γνωσιακή κατάσταση γεγονότων.

Καμιά πίστη δεν έχει το λογικό δικαίωμα ή αξίωμα να θεωρεί τις απόψεις της ως γνώσεις και δια μέσου της λογικής εξαπάτησης να αυτονομάζεται και ορθή.

Αλήθεια είναι  α-λήθη και λήθη μόνο σε γεγονότα του παρελθόντος που ζήσαμε και ξαστοχούμε μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Οι αλήθειες δε χρειάζονται επαναληπτικές διδασκαλίες. Τα ψέματα όμως με την επανάληψη και το χρόνο επιβάλλονται μόνο στις μνήμες των ανθρώπων.

Οι θρησκείες κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε χρόνο επιβάλλουν την ανάγνωση κειμένων ούτως ώστε δια της επαναλήψεως να τα λάβουν οι άνθρωποι ως γεγονότα αληθινά και να τα καταγράψουν ως αλήθειες.

Η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα χρειάζεται χρόνο για να κατασκευαστεί.

Για παράδειγμα , η βαρύτητα υπάρχει και είναι αλήθεια. Κανείς όμως δε μιλά για αυτό το αληθινό φαινόμενο κάθε ημέρα, κανείς δεν καθιέρωσε εορταστική επαναλήψιμη ημέρα, κανείς δε δίνει σημασία λεκτική, αλλά τη σέβεται και την υπολογίζει στο κάθε του βήμα.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

New priest on the block ...


July 19th - Priest talk

Ο εγωϊσμός ως μέτρο του αγαθού και του πονηρού στις ανθρώπινες κοινωνίες.


  • "Αλήθεια, τί είναι αλήθεια;" Πόντιος Πιλάτος.


Πολλά λέγονται για το καλό, το κακό και τις σχετικές φανταστικές παραμυθολογίες θεότητων, πνευμάτων, και ανθρώπων.
  • Η κοινωνική διάσταση του αγαθού και  ο εγκέφαλος μας.


Στη πραγματικότητα όμως ο άνθρωπος ξεχωρίζει από πολλά άλλα ζώα μικρότερα, μεγαλύτερα, νεότερα ή αρχαιότερα, λόγω της κοινοτικής του συμπεριφοράς. Αλλά δεν είναι το μόνο ζώο που ζει και δημιουργεί κοινότητες.

Η μεγαλύτερη και μοναδική ικανότητα των ανθρώπων να έχουν όχι μόνο κοινότητες αλλά και κοινωνίες (κοινός νους), είναι η ικανότητα που έχει γίνει έμφυτη στον άνθρωπο και του προσδίδει την αίσθηση των ενεργειών και καταστάσεων που βιώνουν άλλοι συνάνθρωποι του χωρίς αυτός σωματικά να δέχεται ερεθίσματα. Αυτή η ικανότητα είναι μερικώς και κατά το μέγιστον στο μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μας. (Frontal Lobe).

Η λοβοτομή που ήταν σύνηθες φαινόμενο των δύο περασμένων αιώνων, είχε βασιστεί στη πίστη ότι εκεί κρύβεται το κέντρο της κακίας των εγκληματιών, και με μια παρέμβαση μέσω της μύτης ή και δίπλα από  τα μάτια των "κακοποιών" , αποκόπτανε τον μετωπιαίο λοβό και περιμέναν να βρούν κλινικά αγαθούς ανθρώπους να επιστρέφουν στην κοινωνία.

Το άλας ζωντανεύει και νεκρούς ...


Τι σημαίνει φτώχεια


Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό


Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
"Πως σου φάνηκε η εμπειρία;"
"Ωραία" απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
"Και τι έμαθες;" συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.
Ο γιος απάντησε:
- Εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις...
- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενω αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές...
- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι...
- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα...
- Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας, ενώ αυτοί σπέρνουν και θερίζουν γι' αυτό...
- Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι...
- Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ότι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα...
- Εμείς για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους...
- Εμείς ζούμε "καλωδιωμένοι" με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, "συνδέονται" με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την οικογένειά τους...
Ο πατέρας, έμεινε έκπληκτος από τις απαντήσεις του γιου του...
Και ο γιος ολόκληρωσε με τη φράση:
"Σ' ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε..."
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ,  ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.
ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ».

Το νόημα της ζωής

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από τη χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.
- Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, τέτοια είναι η οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.
Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.
Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα, τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. 
Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.
Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:
-Καλά, η μπύρα τί αντιπροσωπεύει;
Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:
- Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω.
Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει λίγος χώρος για δυο μπυρίτσες!

Φανατισμός, αεργία και αμάθεια

Γενικά οι φανατικά θρησκευτικά κολλημένοι , έχουν κάποια κοινά στοιχεία:

α) Άεργο και εισοδηματίεςι: έχουν πάντα χρόνο για θρησκευτικές μπούρδες και ομαδικες επιθέσεις.
β) Κοινή ενδυμασία ή παρουσιαστικό : τους κάνει να νιώθουν ένστολοι θεόσταλτοι φύλακες των φαντασιώσεων τους.
γ) Κοινή δίαιτα: ελέγχουν τι και πότε τρώνε εκτός από το πότε και πόσους αντιφρονούντες θα φάνε ζωντανούς.
δ) Κοινός τόπος λατρείας: Εκεί είναι που ταίζεται ο κεντρικός μοχλός ανακατωσούρας της περιβάλλουσας αυτούς κοινωνίας.
ε) Κοινό λεξιλόγιο και φρασεολόγιο: Οι μπούρδες δεν έχουν ελέυθερο τρόπο έκφρασης, άρα κάθε λέξη είναι προγραμματισμένη στο μυαλό τους, κάθε φράση είναι συνταγογραφημένη από τους "Σοφούς" και οι παραβάτες τιμωρούνται αυστηρά.

Ο διάλογος και η επιστημονική (μαιευτική) μέθοδος είναι κατάρα στα αυτιά τους.
Orthodox versus secular JewsΠέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

The most harmful place for Jews is in Israel

Hundreds of Torah Jews demonstrate outside the Israeli
Embassy in New York City denouncing the ideology and legitimacy of Israel. The group accuses officials in Israel and Jerusalem of oppressing Torah Jews by unleashing brutal attacks on the anti-Zionists living there.Και το πιο ανθελληνικό μέρος του πλανήτη είναι η Ελλάδα !

Bill Maher exposes Mormon religion


Bill Maher on the Pope - Controversial comments

Τάγματα Ασφαλείας και πάλι σε λίγο κοντά μας ...70 χρόνια μετά και οι δοσίλογοι του έθνους επιστρέφουν

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να και κάποιος που χαίρεται από τη καταστροφή της Ιαπωνίας

Τελικά ο βιβλικός θεός και κατ᾽ εξειδίκευση ο Γιαχβέ, κατεστρεψε τους "άθεους" Ιάπωνες, μετά από τις "καλές" προσευχές αυτής της Χριστιανής.

Η θρησκεία είναι επικίνδυνο υλικό για να κατασκευάσεις νοήμονες κοινωνίες ανθρώπων. Αλλά επιτυγχάνει απίστευτα αποτελέσματα στις απαίδευτες, και άμυαλες κοινωνικές ομάδες, μετατρέποντας τες σε αγέλες, αδάμαστων αλόγων, που βλέπουν τη δύναμη τους ως μοναδικό θεϊκό χάρισμα. αυτό όμως μπορούν να πουν και τα μικρόβια για τη "θεἱκή" τους "ευλογία" να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα και να καταστρέφουν τους άλλους ανόμοιους με αυτούς ζωντανούς οργανισμούς.

Ο εγωϊσμός είναι κοινό χαρακτηριστικό των αντιπάλων ιδεών στις μονοθεϊστικές θρησκείες, και για εμένα δεν υπάρχει αγαθός ή πονηρος εγωϊσμός, αφού και οι δύό μορφές του εγωϊσμού, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο καθένας έχει τη δική του ονειροπαρμένη μορφή παραδεισου, φανταστείτε τι θα γίνει σε όλους αυτούς τους θρησκευόμενους εγωϊστές, όταν θα τους παρουσιαστεί ένα τελείως διαφορετικό ή ένα ανύπαρκτο σχέδιο παραδείσου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους θα "δαιμονιστούν" κατά τη μονοθεϊστική έκδοση νοήματος της λέξης.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ginger heads against SouthPark

No comment !

ΞΕΦΤΙΣΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στράτος ΔιονυσίουCover of Στράτος ΔιονυσίουΞεφτίσανε οι άνθρωποι αδελφέ μου
που είναι εκείνοι, που 'χαν μέσα τους ψυχή
που είναι εκείνοι, που μισούσανε το ψέμα
και που ο λόγος τους μετρούσε σαν σπαθί

Γίναν οι πίκρες μου βουνό
κι αναρωτιέμαι κι απορώ
έτσι όπως έγινε η ζωή
να ζεις κανείς ή να μην ζει

Τσακίστηκα στα δυο σαν το κλωνάρι
από ανθρώπους που τους νόμιζα σωστούς
κι όσο κι αν ψάξω δεν θα βρω ούτε ένα χνάρι
από εκείνους του λεβέντες τους παλιούς

Γίναν οι πίκρες μου βουνό
κι αναρωτιέμαι κι απορώ
έτσι όπως έγινε η ζωή
να ζεις κανείς ή να μην ζει

Γίναν οι πίκρες μου βουνό
κι αναρωτιέμαι κι απορώ
(Στράτος)
έτσι όπως έγινε η ζωή
να ζεις κανείς ή να μην ζει...