Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Ελληνο τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.Το διεθνές δίκαιο και τη γεωγραφία αυτής της μισόκλειστης θάλασσας, με τις μυριάδες των νησιών, είναι οι πηγές της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Και για τις δύο παράκτιες χώρες, το Αιγαίο είναι μέσο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών, αποφασιστικός εναέριος χώρος και ένα πλούσιο υπέδαφος. Παρόλο που τα θαλάσσια σύνορα ιδρύθηκαν σαφώς με συνθήκη το 1932, η κυριαρχία στο Βορρά είναι ακόμα σε διαμάχη. Πηγές: Andrew Wilson, Αιγαίου Ερωτήματα, Adelphi Papers, No 155, Λονδίνο, 1979. Jean Touscoz, Atlas géostratégique, Larousse, Παρίσι, 1998.

Greek and Turkish claims in the Aegean

Le Monde  diplomatique


Βλέπετε ότι οι Τούρκοι αν και έχουν υπογράψει την Συνθήκη της Λωζάνης, έρχονται τώρα να διεκδικήσουν και τα διεθνή ύδατα αλλά και όλο το ανατολικό Αιγαίο.

Πρόβλημα: Ετυμολογία της λέξης

Η λέξη προέρχεται από το ρήμα προβάλω (τοποθετώ εμπρός). Ο προβολεύς του προβλήματος δια του προβολέως. Η μηχανή προβολής προβάλει το πρόβλημα (στη περίπτωση αυτή μια ταινία σε μία αίθουσα προβολής).

Η διαφορά της σύγχρονης χρηστικής έννοιας της λέξης με την πρότυπη χρήση, είναι ότι τώρα εννοούν μια δυσκολία την οποία δεν θέλουν δυνητικά να αντιμετωπίσουν αλλά εάν γίνεται να αποφύγουν ή να απαλλαγούν με τη βοήθεια τρίτων. Η αρχική έννοια της λέξης είναι η παρουσίαση ενός γεγονότος ή αντικειμένου.

Αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση της Εκκλησίας...

εκκλησιαImage by lord cнernoвιll via Flickr

Αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση της Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών...

Κατά τα λεγόμενα {

Αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και δηλώνει πως η Εκκλησία θα πολεμήσει το νόμο αυτό στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

}

Ο Ιησούς είναι στο πλευρό τους δηλώνουν, σε λίγο θα ψέλνουν το "Μεθ' υμών ο Θεός ...", τρέμει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα καλέσουν το θεό τους σαν "μάρτυρα" υπεράσπισης; Μάλλον καήκανε!

Η ανηθικότητα των ταγών της χριστιανίζουσας κρατικής εκκλησίας της Ελλάδας, βγάζει μάτι.

Τα του Καίσαρος τῳ Επισκόπῳ και τα του Θεού τῳ Επισκόπῳ όπως λένε και τα άγια κείμενά τους και η Διαρκής Jερά (Γερή-Δυνατή) Σύνοδος.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούν τον εαυτό τους μονοθεϊστή, την στιγμή που κάθε ένας από αυτούς έχει τιμές και εξουσίες θεϊκές. Ακόμα και τους βασιλιάδες αυτοί θέλουν να τους χειροτονούν για να δείχνουν την ανωτερότητά τους σε όλους τους υπηκόους του βασιλείου.

Πείτε μου αν θα έβγαινε ο Ιησούς χωρίς αίματα από οποιοδήποτε χριστιανικό ναό αν τους ζητούσε να κάνουν αυτό που δίδαξε και όχι αυτά που θέλουν και κάνουν καθημερινά. Σκεφτείτε τον Ιησού να ζητά από την Ευγενία Κλειδαρά να γίνει ακτήμων και τον πρώην Αττικής να μην είναι ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΗΣ και να μην αρπάζει από μοναχούς. Πόσο ξύλο , μηνύσεις και δικηγόρους θα χρησιμοποιούσαν εναντίον του Ιησού. Κατά τα άλλα, όλοι τους είναι διδάσκαλοι των μηνυμάτων του Ιησού, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να εμφανίζονται.

Παιδεραστία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ΠΑΠΑΔΕΣ... "ΠΑΠΑΔΙΕΣ"

Στη φυλακή ο ρασοφόρος "διάδοχος των Αποστόλων" αλλά προσοχή τα προσωπικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να μάθετε αν τα παιδιά σας που τα στέλνετε στο υποτιθέμενο κατηχητικό είναι από αυτά που ασελγούντε (ευλογούνται θα λέγανε).

Ακίνητα-«φιλέτα» της Εκκλησίας με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.

υπέρ των "church off shore" του Κυρίου δεηθώμεν ...


Προμήθεια - Πρώτου Μηθέα (Πρώτου Σκεπτόμενου) Εορτή Μεγάλη

Ήταν καιρός να τιμήσουμε ξανά τον Πρώτο Σκεπτόμενο Άνθρωπο (Προμηθέα).

Οι Έλληνες πάντα τιμούσαν τη σκέψη, τα βάζανε και με θεούς, τίποτα δεν τους κρατούσε καταδικασμένους (μοίρα, κισμέτ, κάρμα), αυτά ήταν βάρβαρες σκέψεις. Και οι θεοί αλλάζαν γνώμη βλέποντας το σθένος των σκπτόμενων και πράτοντων Ελλήνων.

Οι χριστιανοί δείχνουν τον σκεπτόμενο άνθρωπο να καταδικάζεται από το θεό τους και μόνο ο θεός τους με μυστήριο τρόπο σε άγνωστο χρόνο τους λυτρώνει από τη καταδίκη που ο ίδιος επέβαλε στον άνθρωπο που τόλμησε να μάθει.

Οι Έλληνες έχουν τον Προμηθέα να τιμωρήται από τους θεούς σε καθημερινά βάσανα, αλλά ο υιός της Ήρας ο τιμημένος (το κλέος) ως Ηρακλής απαλλάσει τον Προμηθέα από τα δεσμά και την τιμωρία του ακόμα και ενάντια στη θέληση των θεών. Τελικά οι θεοί αλλάζουν γνώμη βλέποντας το θάρρος και θράσσος των Ανθρώπων που Σκέπτονται. Η μοιρολατρία δε ταιριάζει στους Ελεύθερους Έλληνες.

Ο Ὀλυμπος είναι ξανά κέντρο εορτής του Προμηθέα, καλή αρχή μπορώ να πω αλλά και η δημιουργική επιστήμη είναι αυτό που έκανε του Ἐλληνες να φαιδραίνουν τα σύμπαντα.

Σόρος και Βαλκάνια (Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία)

ANKARA, TURKEY - JULY 16:  In this handout ima...Image by Getty Images via Daylife

Ο Σόρος πάντα δείχνει την αγάπη του στις προβληματικές οικονομίες, είναι ερωτευμένος με την πράξη της καταστροφής χωρών προς το δικό του όφελος (πλουτολαγνεία). Ο άνθρωπος και όλοι οι τρις εκατομμυριούχοι φίλοι της παρέας του, χρειάζονται ψυχολογική έρευνα και φροντίδα.


Διέρρευσε διαβαθμισμένο τουρκικό στρατιωτικό έγγραφο με καταλόγους περιέχον αυτούς που έλαβαν οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό.

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έπληξε την τουρκική ειδησεογραφία κατά τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου 2008. Σύμφωνα με διάφορα άρθρα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η στρατιωτική μηχανή διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούσε αντιφρονούντες και είχε καταγραφή των δραστηριοτήτων τους.

Μέρος ενός 73-σελίδων έγγραφο το οποίο απαριθμεί άτομα ως ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, οι ΜΚΟ και οι επιχειρηματίες που έχουν ταξινομηθεί ως ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ ή της ΕΕ διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης.

Λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας είναι κάτω από ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αγγλική γλώσσα στην τουρκική Daily News. Πιο ενδιαφέρον είναι ότι περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την ιστορία εκείνοι που έχουν λάβει χρηματοδότηση από το Open Society του Τζορτζ Σόρος Ινστιτούτο (η οποία είναι αλήθεια - βλέπε διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες σχετικά με αυτό) , δείτε την τουρκική Daily News, Wednesday, April 9, 2008.

Το 73 σελίδων έγγραφο παραθέτει πολλούς, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, οι ΜΚΟ και οι επιχειρηματίες που έχουν ταξινομηθεί ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ ή της ΕΕ ISTANBUL - TDN με αποστολές κατ' ευθείαν σε λογαριασμούς.

Οι στρατιωτικοί αναφέρονται σε όλα τα θεσμικά όργανα, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, οι οποίοι καθ 'οιονδήποτε τρόπο έλαβαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξη σε μια άκρως απόρρητη έκθεση του Μαρτίου του 2006.

Η ιστορία αναφέρθηκε πρώτα τη Δευτέρα στην καθημερινή Taraf και ότι δεν αναιρείται από το Γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Η έκθεση συντάχθηκε από συνταγματάρχη και υποβάλλεται στον αναπληρωτή επικεφαλής του προσωπικού του χρόνου, Işık Koşaner, το σημερινό διοικητή της χωροφυλακής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η έκθεση ήταν έτοιμη να επισημάνει τις προσπάθειες των ΜΚΟ που υποστηρίχθηκαν από την ΕΕ και το Ηνωμένες Πολιτείες για τους δικούς τους σκοπούς.

Από τις 73 σελίδων έκθεση, οι 25 σελίδες που διατίθενται είναι για τον χρηματιστή George Soros, αναφέρεται στην έκθεση ως ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το χάος στην Ανατολική Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η έκθεση σημείωσε επίσης τις συναντήσεις μεταξύ του Σωρού και του Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη χρονική στιγμή. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην έκθεση για την ανάδειξη των δεσμών μεταξύ των διαφόρων ΜΚΟ και των μεσαζόντων.

Διάφοροι τουρκικοί θεσμοί έλαβαν 88,5 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για τα 335 έργα. Παραθέτει, επίσης, φιλικές προς τις ΜΚΟ και τις επιχειρήσεις που πρέπει να υποστηριχθούν.

Ο Taraf υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές αντιρρήσεις ως προς τα κεφάλαια που παρέχει η ΕΕ, δικαιολογούνται διότι οι δικαιούχοι ήταν πολιτικοί, επισημαίνοντας ότι το γραφείου του αρχηγού του Επιτελείου έλαβε 12,7 εκατομμύρια ευρώ το 2007 για το σχέδιό του για να διδάξουν κληρωτούς στρατιώτες να διαβάζουν και να γράφουν και προς εκπαίδευση τους σε διαφόρων επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Reblog this post [with Zemanta]

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Φρίκη: το Τέταρτο Ράϊχ δίνει τώρα Ελληνικά νησιά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γερμανική διάλυση της ΕΕ.

Παρακαλώ δείτε και πράξτε, το παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας είναι σκληρό:

Is only FBI Watching You on Facebook?


Is the FBI Watching Your Every Move on Facebook?

Πόσο καλά ξέρετε τους "φίλους" σας που γνωριστήκατε στο Facebook?

Από όσο δείχνουν τα γεγονότα , οι γνωστοί άγνωστοι μπορεί να είναι από επιθεωρητές κυβερνητικών υπηρεσιών, αντίπαλοι της επιχειρήσεώς σας, ακόμα και κοινοί εγκληματίες.

Η πραγματική μοναξιά μπορεί να σας οδηγήσει σε παρέες που πραγματικά δε θα θέλατε να έχετε δίπλα σας, και η φυσική απόσταση δίνει μια απατηλή πεποίθηση προστασίας και χαλάρωσης των ενστίκτων επιβίωσης.


Ακόμα και αν βάλουν συστήματα συναγερμού σε όλες τις ιστοσελίδες το κόσμου, όταν το μυαλό του καταναλωτή αυτών των υπηρεσιών δεν νιώθει κίνδυνο λόγω του ότι βρίσκεται κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του και "συνομιλεί", ποτέ δε θα πάει το δάκτυλο στο κουμπί του συναγερμού, άσχετα αν ο κλέφτης και απατεώνας όχι μόνο πέρασε την πόρτα του σπιτιού αλλά είναι μέσα στο στις σκέψεις του και καταγράφει όλα τα μυνήματα του.Δείτε εδώ τις φόρμες αίτησης παρακολούθησης του λογαριασμού σας μέσω του Facebook

Ελληνική Οικονομία - Μισές Αλήθειες


Οι ξένοι ξέρουν περισσότερα για την Ελληνική οικονομία και πραγματικότητα.

Κάποιες αναφορές από το κανάλι Al Jazeera δείχνουν και κάποια άλλη πλευρά της πραγματικότητας, φέρνει το ερώτημα: υπάρχει έλεγχος και προπαγάνδα στα κανάλια ενημέρωσης της Ελλάδος και της Ευρώπης;
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

ο Πτολεμαίος Σωτήρας και η σύγκρουση της επιστήμης με τη θρησκεία

Από την εποχή που οι πρόγονοι μου κτίζανε την Αλεξάνδρεια του Νείλου, με την βιβλιοθήκη του Μουσείου, το Φάρο και το Σεραπείο, η επιστήμη και η θρησκεία δείχνουν τις εξ᾽αντιθέτου απόψεις και διαθέσεις τους.


Το Σεραπείο ήταν κάτι που μπορεί να περιγραφεί σαν το μουσείο επιστήμης του Λονδίνου (Science Museum) αλλά είχε τις γνώσεις της επιστήμης σε επιδεικτική μορφή που ο καθένας επισκέπτης μπορούσε να πειραματιστεί με τα επιτεύγματα και τις γνώσεις που απεικονίζονταν στα εκθέματα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το Άγαλμα του Σέραπη που είχε μαγνητικές ιδιότητες έτσι κατασκευασμένες ώστε να ίπταται στον αέρα χωρίς άλλο στήριγμα, και όταν οι επισκέπτες προσπαθούσαν και το μετακινούσαν μέσα στον αέρα, αυτό επανέρχονταν με απαλές ταλαντώσεις στο αρχικό σημείο αιωρισμού.


Με αυτό το τρόπο οι Πτολεμαίοι προπάτορες προσπάθησαν να αλλάξουν τη δεισιδαιμονία των αρχαίων δοξασιών και παραδόσεων με την λατρεία και αφοσίωση των πνευματικών ασκήσεων υπέρ της επιστήμης και δι᾽αυτής την καλυτέρευση του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου.


Αυτό και το καταφέρανε, αφού η πρωτεύουσα του Βασιλείου τους έγινε και παγκόσμια πρωτεύουσα της επιστημονικής μελέτης και διδασκαλίας. Μέχρι και στα χρόνια της Υπατείας, το Μουσείο, η βιβλιοθήκη και το Σεραπείο ήταν πηγή γνώσης και εξέλιξης.


Αν αναλογιστούμε ότι η γνώση του αγνώστου μας προσφέρει δύναμη, θα καταλάβουμε γιατί ο Πτολεμαίος Σωτήρας διέταξε τους Ιουδαίους ραβίνους να μεταφράσουν στα ελληνικά την Τορά (η οποία και σήμερα αναγνωρίζεται ως μετάφραση των εβδομήκοντα της παλαιάς διαθήκης). Κανένας εκτός των Ιουδαίων δε χρειαζόταν ούτε είχε ανάγκη να ξέρει τι έγραψαν οι Ιουδαίοι και τί πιστεύουν. Αυτό όμως όπως και κάθε τι άγνωστο ακόμα και σήμερα προκαλεί φαντασιώσεις, έχθρες και καχυποψίες. Ένα δυνατό παράδειγμα είναι οι παραδόσεις των ελευθερο-τεκτόνων που τόσα ακούμε από άσχετους φοβολάγνους και καχύποπτους. Με τη μετάφραση του Τορά, ο Πτολεμαίος φέρνει πιο κοντά του τους απομονωμένους Ιουδαίους και προσκαλεί σε αλληλοαναγνώριση διαφορετικούς λαούς και παραδόσεις χωρίς να προσπαθήσει να εξαλείψει καμία από αυτές που συντελούν το βασίλειό του. Οι Αιγύπτιοι μαθαίνουν τη δημοτική αιγυπτιακή και ελληνικά, οι ανώτεροι διοικητικοί πρέπει να συνεχίσουν να κατέχουν και τα ιερογλυφικά, και εξ᾽αυτών των πολυμαθών της εποχής έχουμε και την πασίγνωστη τρίγλωσση επιγραφή της ροζέτας.


Έλληνες, Αιγύπτιοι, Ιουδαίοι, Νούβιοι και Ασσύριοι συναποτελούν την καθημερινή λαϊκή βάση του βασιλείου των Πτολεμαίων.


Με τη σφαγή της Υπατείας από τους φανατικούς χριστιανίζοντες (κάποιοι σαν Χριστιανο-Ταλιμπάν της εποχής εκείνης) και την πυρπόληση των βιβλίων από την ομάδα του Κυρίλλου, η Αλεξάνδρεια έμεινε στις αναμνήσεις και στα ποιήματα ως η πόλη του φωτός της γνώσης και της επιστήμης.


Αργότερα ο ίδιος ο Κύριλλος που ευθύνεται για τους βανδαλισμούς και τις σφαγές των Ελλήνων στο πνεύμα Αλεξανδρινών, είναι εκείνος που συκοφάντησε και συνωμότησε για την εξόριση του Ιωάννου Χρυσοστόμου από την Κωνσταντινούπολη. Κατά περίεργο τρόπο, και οι δύο τιμούνται ως άγιοι των Χριστιανών. Εγώ δε ξέρω από που αντλείται η αγιοσύνη, αλλά κατανοώ ότι από όσα κι´αν ακούς τα μισά να ελέγχεις και τα άλλα μισά να μη τα δίνεις σημασία. Τι και αν καταλάβω από που προέρχεται η χριστιανική αγιοσύνη όταν γνωρίζω την ύβρη και τη δολοφονία αθώων, δεν επακολούθησε μεταμέλεια αλλά οργή και επί πλέον καταστροφές από τους λεγόμενους αγίους;


Αν και κάψανε την Αλεξάνδρεια, τα βιβλία της, το Μουσείο της και τα πανεπιστήμιά της, μπορούμε να τα ξανακτίσουμε μέσα στη καρδιά, το μυαλό και τη καθημερινή μας ζωή. Ας κάνουμε τη γνώση και την επιστημονική μάθηση τρόπο ζωής, ας μεταδώσουμε το φως της γνώσης, δε θα στερέψουμε εμείς, αλλά θα πληθύνουμε τη λογική που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία.


S-400 Triumf / Θρίαμβος


S-400 Triumf


The S-400 Triumf (Russian: C-400 «Триумф») is a new generation air defense system developed primarily by the Almaz Central Design Bureau as an upgrade of the S-300 family.

The S-400's NATO reporting name is SA-21 Growler, and the system was previously known as S-300PMU-3. It overshadows the capabilities of the other systems from the S-300 series, and its range is claimed to be at least two times the MIM-104 Patriot system's.[2][3]

According to Russian sources, the S-400 is capable of detecting and simultaneously engaging six targets[4] out to a range of 400 km (250 miles), including aircraft, cruise missiles, and ballistic missiles up to the Anti-Ballistic Missile Treaty limits of a range of 3,500 km and a speed of 4.8 km/s[1].Furthermore, it is claimed to have heightened capabilities to counter stealth aircraft.[5][6][7] The S-400 is expected to be superseded by the future S-500 missile, with development expected to be completed by 2012.


Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ.
Την επιστολή έστειλαν στον πρωθυπουργό και την Άννα Διαμαντοπούλου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου απέστειλαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης, τονίζοντας πως το επίσημο ελληνικό κράτος τους υποχρεώνει να μάθουν τουρκικά, μία γλώσσα που όπως τονίζουν «δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τονίζουν:
«Το ελληνικό κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λοζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική», τονίζουν τα μέλη του συλλόγου και προσθέτουν: «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας».

Και συνεχίζουν λέγοντας ότι ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή όπως αναφέρουν ζητούν «Tο δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;».


Οι αλήθειες για τα δημόσια σχολεία στα Πομακοχώρια με αριθμούς

Στην επιστολή του το Δ.Σ. του συλλόγου θυμίζει το παράδειγμα των δημόσιων (μη μειονοτικών) γυμνασίων και λυκείων στα Πομακοχώρια, για τα οποία όπως αναφέρεται, «ενώ ξεκίνησαν με 15 μαθητές και πόλεμο από πολλές πλευρές, τα σχολεία αυτά κατά το σχολικό έτος 2008-9 είχαν:
Γυμνάσιο Σμίνθης 145 μαθητές
Γυμνάσιο Γλαύκης 140 μαθητές
Λύκειο Γλαύκης 150 μαθητές
Τεχνικό Λύκειο Γλαύκης 60 μαθητές
Γυμνάσιο Θερμών 25 μαθητές
με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις τους. Η σιωπηλή ή φανερή, σκόπιμη ή μη σκόπιμη, άρνηση ή αδράνεια του υπουργείου Παιδείας, των αρμοδίων φορέων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και εν τέλει του ελληνικού κράτους της στοιχειώδους δημοτικής εκπαίδευσης των παιδιών μας αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα ή στην ελληνική και στην πομακική ως μητρική τους, αποτελεί στην πραγματικότητα άρνηση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων, του δικαιώματός μας στην παιδεία και στην μόρφωση, της αξιοπρέπειάς μας ως πολιτών αυτής της χώρας. Γι' αυτό πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βρει τον τρόπο και τα μέσα να αλλάξει άμεσα αυτήν την κατάσταση και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Δεν αρνούμαστε σε κανέναν από τους Πομάκους της πατρίδας μας το δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά του στα μειονοτικά σχολεία για να μορφώνονται και στην τουρκική γλώσσα, ακόμη και εάν αυτός δεν την μιλά στο σπίτι του, εφόσον φυσικά επιθυμεί εκπαίδευση και στην τουρκική γλώσσα. Ζητούμε όμως και εμείς από το ελληνικό κράτος, αλλά και από όλους τους συμπατριώτες μας μουσουλμάνους και μη, πομακόφωνους, τουρκόφωνους και ελληνόφωνους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι αισθάνονται φυλετικά Έλληνες, Τούρκοι ή Πομάκοι, να σεβαστούν το δικαίωμά μας να μορφώνονται τα παιδιά μας αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα ή στην ελληνική και στην μητρική μας γλώσσα, την πομακική. Όποια δικαιώματα απολαμβάνουν και ζητούν οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Ελλάδας για την γλώσσα και παιδεία τους, τα ίδια δικαιώματα ζητούμε και εμείς για τους πομακόφωνους μουσουλμάνους της Ελλάδας, μία μεγάλη μερίδα των οποίων εκπροσωπούμε.

Τι ζητούν οι Πομάκοι της Ξάνθης
1. Την ίδρυση δημόσιων, μη μειονοτικών, σχολείων σε όλα τα πομακοχώρια και την παράλληλη λειτουργία τους με τα μειονοτικά. Τελικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι να προσφέρει σε κάθε Πομάκο, ανεξάρτητα του τι αισθάνεται φυλετικά, το δικαίωμα να επιλέξει την γλώσσα στην οποία θα μορφωθεί το παιδί του. Έτσι, όσοι γονείς επιθυμούν αποκλειστικά ελληνική Παιδεία για τα παιδιά τους, θα μπορούν να τα στέλνουν στο δημόσιο σχολείο και όσοι θέλουν να μορφωθούν τα παιδιά τους και στα τουρκικά, να τα στέλνουν στο υπάρχον μειονοτικό.

2. Την εισαγωγή στα δημόσια δημοτικά σχολεία της Θράκης της διδασκαλίας του Κορανίου για τους μουσουλμάνους μαθητές.

3. Την γενίκευση της προσχολικής αγωγής στην ελληνική γλώσσα, με την ίδρυση παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών και δημόσιων νηπιαγωγείων σε όλα τα πομακοχώρια.

4. Την άμεση λειτουργία των τεσσάρων δημόσιων ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων, που ορθώς έπραξε και ίδρυσε ο προκάτοχός σας στο υπουργείο Παιδείας στα τέσσερα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης. Αναμένουμε από εσάς την υλοποίηση της λειτουργίας των τεσσάρων αυτών σχολείων που έχουν συσταθεί.

5. Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της Μάνταινας, που εκκρεμεί από το 2006, για ίδρυση δημόσιου (μη μειονοτικού) σχολείου.

6. Την δημιουργία πιλοτικών σχολείων, όπου τα παιδιά θα διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα (πομακική) και πολιτισμό, παράλληλα με την ελληνική. Η καταγραφή της έχει ήδη προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ σήμερα πλέον υπάρχουν και Πομάκοι, αλλά και μη Πομάκοι (χριστιανοί) εκπαιδευτικοί, με γλωσσολογική παιδεία και επαρκή γνώση της πομακικής γλώσσας, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν το έργο της διδασκαλίας της στα σχολεία, έστω και μέσω πιλοτικών προγραμμάτων. Στα ίδια σχολεία να χρησιμοποιείται η πομακική, παράλληλα με την ελληνική κατά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων.

7. Την επίσημη και συστηματική καταγραφή της πομακικής γλώσσας από το ελληνικό κράτος, από επιτροπή επιστημόνων που διαθέτουν την σχετική παιδεία και γνώση, με την επίσημη καθιέρωση ειδικού αλφαβήτου, με βάση το ελληνικό αλφάβητο, προκειμένου να διδαχθεί στα σχολεία, αλλά και να χρησιμοποιείται δημόσια παράλληλα με την ελληνική, για να καλύψει τις ανάγκες διγλωσσίας. Στην καταγραφή της πομακικής μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν και αρμόδια τμήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Α.Π.Θ., Δ.Π.Θ., ΕΠΑΘ).

8. Την συνεργασία της ελληνικής Πολιτείας με τον σύλλογό μας για την επίσημη καταγραφή και είσοδο της πομακικής γλώσσας στα σχολεία και στην δημόσια ζωή του τόπου, στην θέση της τουρκικής γλώσσας. Ο σύλλογός μας έχει υπόψη του κατάλληλα εκπαιδευμένα πρόσωπα και μπορεί να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική Πολιτεία για την υλοποίηση του σκοπού αυτού και είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί της, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.

9. Τον σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης από το ελληνικό κράτος για την θρησκευτική (και όχι εθνική) μουσουλμανική μειονότητα των Πομάκων της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το άρθρο 40 της συνθήκης προβλέπει: «Οι Τούρκοι υπήκοοι, οι ανήκοντες εις μη μουσουλμανικάς μειονότητας, . θα έχωσι ιδίως ίσον δικαίωμα να συνιστώσι, διευθύνωσι και εποπτεύωσι . σχολεία και λοιπά εκπαιδευτήρια, μετά του δικαιώματος να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των.». Εξάλλου το άρθρο 45 της ίδιας συνθήκης προβλέπει: «τα αναγνωρισθέντα διά των διατάξεων του παρόντος τμήματος δικαιώματα εις τας εν Τουρκία μη μουσουλμανικάς μειονότητας, αναγνωρίζονται υπό της Ελλάδος εις τας εν τω εδάφει αυτής ευρισκομένας μουσουλμανικάς μειονότητας». Μητρική γλώσσα είναι για μας τα πομακικά, και όχι τα τουρκικά, που μας έχουν επιβληθεί. Μέχρι να αρχίσει η διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας δεν επιθυμούμε να την αντικαταστήσει καμία άλλη γλώσσα εκτός από την ελληνική.

Το υπόμνημα που υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Πομάκων Νομού Ξάνθης ο πρόεδρος Ταχήρ Κόντε, η γραμματέα Αλιέ Εφέντη και ο ταμίας Χαμδή Εφέντη, κοινοποιήθηκε επίσης στους, αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως Θεόδωρο Πάγκαλο, γενική γραμματέα Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, πρόεδρο Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, γεν. γραμματέα ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, πρόεδρο Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, βουλευτή Ν.Δ. Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό, Καπνεργατών.
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_6559.html#ixzz0iSE3rsw8

Τι να κάνετε όταν γυρνάτε αργά στο σπίτι σας!

Ακόμα φοβάστε όταν γυρνάτε αργά στο σπίτι;

Εμείς οι Έλληνες - Η Γερμανική Εισβολή 1941

Εμείς οι Έλληνες - 08 - Η Γερμανική Εισβολή 1941

Αρχαίων Σοφία

Αρχαίων Σοφία

Αρχαία ελληνική φιλοσοφία και Αυτοβοήθεια. Προσέγγιση των ψυχολογικών νοημάτων που κρύβονται σε επιλεγμένα γνωμικά αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον Επίκτητο και τον Μένανδρο. Τηλεοπτική εκπομπή "Υπο-σχέσεις" της Μαρίας Βούλγαρη στη Νέα Τηλεόραση Χανίων με καλεσμένο τον ψυχολόγο Νικήτα Καυκιό.
Εκκλησιαστικά άρθρα

και καλό θα ήταν να ξέρουμε τι και πόσο πρέπει να φορολογείται.
και ιδίως όταν ο φόρος επιβάλλεται από την πολιτεία προς την εκκλησία και όχι από τον αντιβασιλέα του οθωμανικού θρόνου (οικουμενικού πατριάρχη)
Ακραία φαινόμενα είναι η κατάχρηση της περιουσίας των Ελλήνων από τα απομεινάρια του οθωμανικού περιουσιακού καθεστώτος κληρονομιών και επιβάλλεται η επαναφορά της Βενιζελικής διαταγής ως προς της απόδοσης των εκκλησιαστικών κτημάτων σε άπορους Έλληνες και η κατάργηση αναγνώρισης των χρυσόβουλων από ιστορικούς αυτοκράτορες στα Ελληνικά δικαστήρια.
Καμιά αντίδραση όμως στη φοροαπαλλαγή και τη φοροδιαφυγή των εκκλησιαστικών διαχειρίσεων.
Όχι σε μένα δεν ήρθε το σοκ, σε μένα ήρθε η χαρά της μείωσης του βάρους των Duty Free από το λαό.
Ξέχασε την εσωτερική ανώτερη ποιότητα ζωής των αρρένων δίπλα σε εντόπιους Μητροπολίτες (αθώους από την ΔΙΣ). Ξέχασε τους παιδόφιλους ιερείς της Αμερικής που φυγαδεύτηκαν και λειτουργούν στη Κρήτη.
Αυτός ακόμα στο "μας" έμεινε, εκείνο απλά αγιάζει την Coca Cola, και εορτάζει την 28η Οκτωβρίου μέσα σε Ιουδαϊκές Συναγωγές ως αντιπρόσωπος της Τουρκικής Κυβέρνησης.
χωρίς να μετρά πόσες εκατοντάδες χιλιάδες νέων Ελλήνων μεταναστεύσανε τα τελευταία είκοσι χρόνια για λόγους εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου εκεί πήραν την υπηκοότητα και εργάζονται τουλάχιστο.
Τα πρωτεία θα σας φάνε. Οι πρωτοκαθεδρίες είναι γραμμένες στο πέμπτο ευαγγέλιο "κατά Πάρ'το"
Ενώ η απονομή υποψηφιότητας Μητροπολίτη Τριπολίδος στο Γιοσάκη, πήρε και βασάνισε πολλές βραδιές την Ιεραρχία όλη. Είδα κάποιον γνωστό της παρέας των Κηθύρων να προσπαθεί να πουλήσει αρχαία στο Λονδίνο, σε ιεράρχες. Τουλάχιστο ένας εξ΄αυτών τον ξαπόστειλε από κει που ήρθε. Ήταν Σάββατο την ώρα του εσπερινού.
Κάτσε να μάθουμε ποια είναι πρώτα γιατί τα χρυσόβουλα θα δείξουν ότι ακόμα και η Αυστραλία τους ανήκει.
Πότε θα μάθουν ότι η υπακοή εις το Σύνταγμα είναι αρετή;
Με τη βοήθεια της κυβέρνησης αλλά με χρήματα από τη φορολόγηση της Εκκλησίας θα πρέπει να γίνονται τα έργα κοινωφελούς σκοπού της Εκκλησίας. Αν θέλουν να λένε ότι κάνει η Εκκλησία έργο.
Νιώθουν προδομένοι επειδή θα πρέπει να πληρώνουν φόρο για τα έσοδά τους.
Και ξέρετε τι λέει; Πληρώστε όσα δεν έχετε πληρώσει μέχρι τώρα στη εφορία ...

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Germany tells Greece, Up Yours !! and Soros is about to destroy a few countries

Germany tells Greece, Up Yours !!! (05Mar10)

Germany does not want to give any money to help with the economic crisis in Greece.


Reblog this post [with Zemanta]

Greece's brief holiday from economic troubles

Greece's brief holiday from economic troubles


The eurozone nations have given Greece 30 days to show that they are serious about making big cuts in the their government finances.

They fear the country's massive debts could spread further if the damage is not contained.

But for ordinary Greeks it will mean further pain, in the form of lower wages and higher taxes.

Barnaby Phillips reports from Athens on how people are using a public holiday to forget their worries - however briefly.


Earth quake in the Euro Zone

Eurozone map, updated January 2009 {{legend|#0...Image via Wikipedia


Agriculture based countries with huge demand on foreign technology output, cannot and should not compete with high technology exporters and agriculture product importers.

The poor south of the euro zone was looking good in creating big numbers of members and consumers, but without real integration in methodologies and sharing all levels of benefits and obligations among different local economies, it could be an experiment that would only last until the first clouds of a large financial storm come to hit the common trade zone.Reblog this post [with Zemanta]

Η Κλειδαρά και το κλειδί του Μοναστηριακού Ασκητισμού και Ακτημοσύνης

Διαβάζοντας στην Ελευθεροτυπία το άρθρο περί της καταστάσεως στη Μυτιλήνη,
και αναλογίζοντας τις χρήσεις των βλακών στην σύγχρονη κοινωνία, καταλαβαίνω πως το να κλέβουν από τους βλάκες είναι κοινωνική συμπεριφορά.

Οι ανίδεοι θρησκόληπτοι, που στο πρόσωπο κάθε θρησκευτικού ηγέτη αναγνωρίζουν την ζωντανή εικόνα του απρόσιτου θεού ή θεών, είναι χαρούμενοι να παραδώσουν τα υλικά αγαθά, πλούτη, περιουσίες και κληρονομιές ακόμα και ολόκληρων οικογενειών, για μια απλή ιδέα ότι με αυτή την πράξη θα κληρονομήσουν τον μετά θάνατο παράδεισο.

Στη πραγματικότητα χάνουν τις περιουσίες της μοναδικής ζωής που έχουν ζώντας πενιχρά, χάνοντας οικογενειακούς δεσμούς και κοινωνικές σχέσεις, εγκλείονται στους εαυτούς τους, και περιμένουν ανυπόμονα την "δεύτερη ζωή".

Ταυτόχρονα οι "Θρησκευτικοί ηγέτες" απολαμβάνουν από τώρα τα αγαθά των πιστών , ζώντας σε παράδεισο αλλά διαφημίζοντας το "σκληρό και δυσβάσταχτο" βίο του μοναχισμού.

Τα αγριογούρουνα στον Άθωνα (Άγιο Όρος) ονομάζονται "πουρναρόψαρα" όταν "ξένοι" είναι παρόντες. Οι νηστείες είναι μόνο για να φαίνονται στις συνάξεις, σε προσωπικό επίπεδο θα σας πω ότι το μέγεθος της κοιλιάς των μοναχών βροντο-φωνάζει.

Μόνο σε μοναστήρια έχω δει αστακοσαλάμια και καβουρόβεργες.

Τελικά ποιους πρέπει να φοβόμαστε μήπως μας κλέψουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Οι Τούρκοι ή οι Έλληνες του τύπου "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών";

Εδώ έχουν και τα στοιχεία της λίστας αγορών όλων των κτημάτων της.

ΕΜΠΡΟΣ - Ημερήσια Εφημερίδα Ν.Λέσβου – Άσχημα τα νέα της… Ευγενίας!


Το Άγνωστο Πρόσωπο των Δοσιλόγων

Το Άγνωστο Πρόσωπο των Δοσιλόγων
Μύνημα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο λαό (μοιάζει διαχρονικό)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ-1929


μἠπως μια τέτοια ομιλία θα ακούσουμε ξανά μετά την Ανατολικο-Αιγαιακή καταστροφή;


ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ - "Πολιτικός Σημαίνει ΤΡΩΣ"

ANCIENT GREEKS - ΑΡΧΑΊΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ

BMJarsettingoffGreece1Image by rayhaneh via Flickr

ANCIENT GREEKS - ΑΡΧΑΊΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ

51:09''
Ancient Greeks technology developed at an unprecedented speed during the 5th century BC, continuing up to and including the girls period, and beyond. Inventions that are credited to the ancient Greeks such as the gear, screw, rotary mills, screw press, bronze casting techniques, water clock, water organ, torsion catapult and the use of steam to operate some experimental machines and toys. Many of these inventions occurred late in the Greek period, often inspired by the need to improve weapons and tactics in war. However, peaceful uses are shown by their early development of the watermill, a device which pointed to further exploitation on a large scale under the Romans. They developed surveying and mathematics to an advanced state, and many of their technical advances were published by philosophers like Archimedes and Hero.

Reblog this post [with Zemanta]

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Τι θα θέλανε να μάθουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο;

Αφού καταλαβαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν το ρόλο του "μπαμπούλα" να παίξουν ώστε να ξοδέψουμε τα λεφτά μας σε "συμμαχικά" όπλα, το κόλπο της κυβέρνησης είναι τώρα ότι είναι Ετοιμοι για την πρώτη βολή οι S-300. Η ελληνική κυβέρνηση βλέποντας ότι οι πύραυλοι φτάνουν στο τέλος χρήσης, αλλά έχουν γνώση ότι και το Ισραήλ αλλά και η Τουρκία έχουν φοβίες από αυτού του είδους τις "αμυντικές" απειλές. Και η Τουρκία αλλά και το Ισραήλ θα ήθελε να κατασκοπεύεσει τους κωδικούς των S-300. Οι προγραμματισμένες βολές όχι μόνο θα δώσουν εκπαιδευτική εμπειρία και στρατηγική ωριμότητα στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα δώσει και δικαιολογία προς την απόκτηση των νέων εκδόσεων S-400 από μία "σύμμαχο" χώρα εκτός του δυτικού χώρου, κάνοντας τους δυτικούς να αναλογιστούν όχι μόνο τις πολιτικές ευθύνες που δε θέλουν να αναλάβουν για τον δυσανάλογο υπερεξοπλισμό της Ελλάδος, αλλά και να χάσουν τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων που θα έδινε εργασία και κέρδη στις οικονομίες τους.

Η Ρωσία μπορεί και θέλει να ενισχύσει αυτή τη στιγμή την οικονομία της Ελλάδας αφού έτσι δημιουργεί συμπαγείς διπλωματικές, στρατηγικές και οικονομικές σχέσεις με ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα μόνιμο συνέταιρο στις ενεργειακές οδούς της προς την Ευρώπη. Τα ελληνικά προβλήματα συζητούνται στις Βρυξέλλες και τη Μόσχα:

Έτσι οι Τούρκοι προσπαθούν ακόμα να κατασκοπεύσουν την περιοχή όπου θα γίνουν οι δοκιμαστικές βολές των S-300 ώστε να καταγράψουν τα σήματα επικοινωνιών και τους κωδικούς του οπλικού συστήματος. Τουλάχιστον το Ισραήλ θα ήθελε να έχει τις καταγραφές αυτές και έτσι αυτό θα βοηθούσε την Τουρκία να επαναπροσεγγίσει το Ισραήλ και να μειώσει τα δεινά των κακών διπλωματικών παιγνίων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Ισραήλ χρειάζεται τους κωδικούς των S-300 γιατί το Ιράν με αυτό το οπλικό σύστημα προστατεύει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του.

Έχει να γίνει πολύ εμπόριο και συναλλαγή στις προσεχείς μέρες.


Ταξιδέψτε στο Αιγαίο πάνω στις Τουρκικές φρεγάτες
Τα Νέα στις 16 Μαρτίου δώσαν την είδηση που εδώ και αρκετούς μήνες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούντε να δημοσιεύσουν με πρόσχημα την κατεύναση των αγρίων αισθημάτων των πολιτών που βλέπουν την Ελλάδα όχι μόνο να αιμορραγεί από τον οικονομικό τομέα μέσω των αυθαιδεστάτων πολιτικών διοικητών και των προσωπικών συμφερόντων, αλλά και να χάνονται και κυριαρχικά δικαιώματα είτε λόγω ανικανότητας πληρωμής των εξόδων άμυνας είτε λόγω της πίεσης των "Συμμάχων" που βρίσκουν ευκαιρία να ζητήσουν από τους "Γείτονες" μας να μας ενοχλήσουν αυτή τη στιγμή της αδυναμίας, ώστε να αναγκαστούμε να παραγγείλουμε περισσότερα όπλα από τους "Συμμάχους" που θα πληρώσουμε με δυσβάσταχτα δάνειακά επιτόκια σε κεφάλαια που θα μας παραχωρήσουν οι "Σύμμαχοί" μας.

Αναφέρεται σχετικά:
Χθες για 11η φορά από τις 7 Νοεμβρίου 2009 - και 6η εντός του 2010- μια τουρκική κορβέτα πέρασε χωρίς εμφανή λόγο το στενό μεταξύ του Σουνίου και της Κέας (Τζιας) και μέσω του Στενού του Καφηρέα κατευθύνθηκε προς το Βόρειο Αιγαίο και τα Δαρδανέλλια. Σε όλες τις περιπτώσεις τα πλοία ξεκινούν από τον ναύσταθμο Ακσάζ στο ύψος της Ρόδου και η μόνη διαφοροποίηση που έχουν στην «άσκοπη περιπλάνησή τους» είναι ότι άλλα περνούν δυτικά και άλλα ανατολικά της Κέας. Παρόμοια πρόκληση είχε γίνει και στις 14/1/09 όταν στο πλαίσιο άσκησης η φρεγάτα «Τουργκούτ Ρέις» είχε φθάσει μέχρι τα όρια του Αργοσαρωνικού, οπότε και γύρισε προς τα Δαρδανέλλια όταν έγινε ελληνική διαμαρτυρία.


Η κατασκοπεία των Τούρκων αν πραγματικά χρειάζεται να γίνεται στα 6 ναυτικά μίλια, θεωρώ ότι είναι πολλά χρόνια πίσω και θα χρειαστεί πολύς καιρός για να μας καταλάβουν τί σχέδια έχουμε για να τους αντιμετωπίσουμε. Μήπως και για αυτό οι κατασκοπευτικές προσπάθειες των Τουρκων με τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα, δεν ανησυχούν την Ελληνική κυβέρνηση.

Από την άλλη, αν οι Τούρκοι έχουν λάβει υπόσχεση συνδιαχείρησης του Αιγαίου από οποιαδήποτε πολιτική ή στρατιωτική συμμαχία, τότε θα ήταν τουλάχιστο καλό για τους Έλληνες να το γνωρίζουν και να πάψουν να ανησυχούν πως έχει γίνει κάτι εκτός ελέγχου ή συμφωνίας.

Αν αρχίσουν να ανησυχούν οι Έλληνες ότι έγινε κάποια συμφωνία ξανά χωρίς να το γνωρίζουν, τότε συγνώμη που ακόμα δε καταλάβατε ότι έχουν γίνει τόσες συμφωνίες που ακόμα και τώρα μετά από πολλά χρόνια δε μάθατε αλλά ούτε και θα μάθετε.

Το σχέδιο Μάρσαλ (Marshall Plan), είχε ρήτρα τη μη εξώριξη των πετρελαίων του Αιγαίου και του Ιονίου (37 κηλίδες και 17 αντίστοιχα) για την Ελλάδα, και μια αντίστοιχη ρήτρα για την Τουρκία (κηλίδες βοριανατολικής Μεσογείου, Αιγαίου και Νοτίου Μαύρης Θάλλασας. Και αυτές οι συμφωνίες ισχύουν ακόμα , μιας και η αμυντική βοήθεια του "7 Προς 10", ισχύει κανονικά ακόμα για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Κάθε κρίση στο Αιγαίο και την κυριαρχία του, έχει γεύση πετρελαίου αλλά την πικρή πρόσθεση του μπαχαρικού "Marshall". Πρακτικά η εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο ελέγχεται από την εποπτεία των Αμερικανικών κυβερνήσεων που ακόμα πληρώνουν την στρατιωτική ενίσχυση στα δύο γειτονικά κράτη της Ανατολικής Μεσογείου.

Κάθε προσπάθεια είτε της Ελλάδας είτε της Τουρκίας να ελέγξει τον ορυκτό πλούτο των υφαλοκρηπίδων τους με τη συμμετοχή τρίτων χωρών και εξαιρουμένων των Αμερικανών, απλά θα αποτύχει, έχοντας τον θείο Σαμ να τους τραβά το αυτί και να τους λέει να πάνε να παίξουν σε άλλες αυλές και γειτονιές.

Οι Αμερικανοί είναι και αυτοί δεσμευμένοι από το δικό τους σχέδιο Marshall που απαγορεύει την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα νεύρα όλων τεντώνονται όταν τα χρέη μεγαλώνουν και τα πουγγιά είναι κλειδωμένα και βουλιαγμένα μέσα στα βαθιά γαλανά νερά.

Το σχέδιο Marshall έχοντας συνημμένο χάρτη όλων των τότε γνωστών πετρελαιοκηλίδων του Αιγαίου, συνυπογράφτηκε από τα συμβαλλόμενα μέλη.

Κάτι που δεν είχαν τότε ήταν τα πετρέλαια της Θάσου, και γι᾽αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση έχει δικαίωμα εξόρυξης εκεί.

Θυμάστε το μνημόνιο Παπανδρέου Çem για μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο; Ήταν μια απλή υπενθύμιση του σχεδίου Marshall ότι ακόμα είναι σε ισχύη.

Ο Στέφανος Μάνος κάτι ξέρει και κάτι δε λέει στο άρθρο Τα πετρέλαια του Αιγαίου

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική στη Χερσόνησο του Αίμου. Λάθη, προκλήσεις και προοπτικές. Η πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου
.

Διάγγελμα Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελληνική Τηλεόραση

Διάγγελμα Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελληνική Τηλεόραση
Το διάγγελμα του Σερραίου , ήταν στόχος αγαθός, όπου οι προθέσεις των Ευρωπαίων ηγετών της εποχής, φαίνονταν ξεκάθαρες, και τα εθνικά συμφέροντα, γίνονταν Ευρωπαϊκά. Ο εκδημοκρατισμός και η διαφάνεια ήταν μονόδρομος. Τελικά η λάσπη και η ομίχλη των προσωπικών και πολιτικάντικων συμφερόντων, διέλυσαν τη χώρα φτάνοντας για ακόμη μια φορά στη χρεωκοπία.

Όταν οι χαρισματικοί ηγέτες αποχωρούν για οποιοδήποτε λόγο, τα οράματα πεθαίνουν.

Δε θέλω να πω πως η κάθε πράξη των χαρισματικών ηγετών είναι δίκαια προς όλους, αλλά υπάρχουν πράξεις που πρέπει να αναγνωρίζουμε τις ιστορικές αποφάσεις, που δίνουν νέα πορεία σε όλο το έθνος.

Ετοιμαστήτε για την Ελλάδα του αύριο.


Με τις τιμές του ρεύματος να αυξάνοται καθημερινά πέρα από τα όρια οικονομικής αντοχής, τα παλιά αθλήματα χειρός και μέσης φαίνονται ως πρακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση της βρωμιάς και ακαθαρσίας στη χώρα.

Μη ξεχάσετε τους κόκκους ...

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Η Συνομωσία των Συνταγματαρχών

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ - Μέρος 1ο: Η Συνομωσία των Συνταγματαρχών

Μέρος Πρώτο: "Η Συνομωσία των Συνταγματαρχών" ΕΤ1 - 22:00 Καθώς οι εκλογές του Μαΐου 1967 πλησιάζουν, η ΚΥΠ προειδοποιεί ότι η Ένωση Κέντρου και ο Γεώργιος Παπανδρέου θα κερδίσουν τις εκλογές. Όπως αποκαλύπτουν Αμερικανοί διπλωμάτες -μεταξύ τους και ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ- ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ζητά από την Ουάσιγκτον το πράσινο φως για την πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος. Τελικώς οι δύο πλευρές συμφωνούν στην πολιτική «βλέποντας και κάνοντας»: αν ο Παπανδρέου κερδίσει τις εκλογές, να εξετάσουν ξανά τις επόμενες κινήσεις τους. Η αναβολή αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τον Παπαδόπουλο και τους συνταγματάρχες που σχεδιάζουν από καιρό την κατάληψη της εξουσίας, με η χωρίς την έγκριση του βασιλιά. Όπως αποκαλύπτει ο πρώην βουλευτής Νίκος Φαρμάκης και αποδεικνύουν τα έγγραφα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, ο Παπαδόπουλος του αναθέτει ήδη από τον Ιούνιο του 1966 να επιβλέψει ένα σχέδιο για την κατάληψη της Αθήνας. Τον Απρίλιο του 1967 αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μια μυστική σύσκεψη, την οποία περιγράφει ο Στυλιανός Παττακός. Όμως η συμφωνία βασιλιά-Αμερικανών έχει διαρρεύσει με αποτέλεσμα τα κόμματα να εφησυχάσουν. Ο Ανδρέας, διηγείται η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αρχίζει να κοιμάται ξανά σπίτι του και ο τότε υπουργός Γεωργίας, Ευάγγελος Αβέρωφ, παίρνει φιλοαγροτικά μέτρα που είναι βέβαιος ότι εξασφαλίζουν την νίκη της συντηρητικής ΕΡΕ στις εκλογές. Ο Νίκος Οικονομάκος με εντολή του Χαρίλαου Φλωράκη έχει στήσει ένα μηχανισμό συλλογής πληροφοριών, που θα τους προειδοποιούσε για το πραξικόπημα. Ο πληροφοριοδότης ζητά 50.000 δρχ για να του δώσει μια σημαντική πληροφορία: ότι θα γινόταν πραξικόπημα. Τα ταμεία όμως της ΕΔΑ είναι άδεια γιατί έχουν αγοράσει έπιπλα για τα γραφεία και η πληροφορία θα έρθει κατόπιν εορτής. Έτσι όλοι θα συλληφθούν με τις πιτζάμες. Παρόλα αυτά, ήδη την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα Γιάννινα και το Ηράκλειο. Μιλούν μεταξύ των άλλων ο πράκτορας Τζων Φατσέας, στενός φίλος του Παπαδόπουλου που παρακολουθεί τα ίχνη του για λογαριασμό της CIA, ο Γεώργιος Ράλλης που σε μια μεγάλη συνέντευξη λίγο πριν τον θάνατο του διηγείται πως προσπάθησε να κινητοποιήσει το 3ο Σώμα Στρατού πριν συλληφθεί, ο Αντώνης Καρκαγιάνης για τη δολοφονία του Παναγιώτη Ελή στον Ιππόδρομο.Μέρος Δεύτερο: "Η Ελλάδα στο Γύψο" Οι συνταγματάρχες απαγορεύουν το λόγο ακόμη και στα μικρά παιδιά. Σε ένα δημοτικό σχολείο της Κρήτης, ρωτούν τους μαθητές τι έγινε την 21η Απρίλη. Κανένα από τα παιδιά δεν ήξερε γιατί ο δάσκαλος τους δεν τους είχε μιλήσει. Ένας μαθητής σηκώνει το χέρι του για να πει ότι έγινε δικτατορία και βάζουν τους ανθρώπους στην φυλακή και τους βασανίζουν. Από την επόμενη μέρα στο σχολείο θα αρχίσουν μαθήματα εθνικιστικής διαπαιδαγώγησης. Οι πρώτες εκδηλώσεις αντίστασης θα ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες μετά την δικτατορία. Ο Γιώργος Βότσης μιλάει για τον πολύγραφο του ΠΑΜ, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος για τις επιχειρήσεις του ΠΑΚ και ο Α. Γ. Μαγκάκης για τις βόμβες που μετέφεραν μαζί με τον Σημίτη. Οι αγωνιστές που συλλαμβάνονται βασανίζονται φρικτά στην ταράτσα της Ασφάλειας στην οδό Μπουμπουλίνας και ο Μίκης Θεοδωράκης που έχει συλληφθεί κάτω από περιπετειώδεις συνθήκες, γράφει στο κελί του στην ασφάλεια τραγούδια για έναν από αυτούς. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγούνται στην ασφάλεια είναι και ο Μανώλης Μητσιάς, μέλος της ομάδας ΠΑΜ Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Χαλκίδη, που δολοφονείται από τα όργανα της δικτατορίας στη Θεσσαλονίκη. Η τύχη του Σήφη Βαλυράκη δεν είναι καλύτερη: μετά την πρώτη απόδραση του από την ΕΣΑ συλλαμβάνεται στα σύνορα, ενώ στη δεύτερη καταφέρνει να κολυμπήσει μέχρι την Αλβανία, όπου συλλαμβάνεται ως κατάσκοπος και οδηγείται σε στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων. Έχοντας καθυστερήσει επειδή για το δικό του πραξικόπημα ήθελε την έγκριση των Αμερικανών, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επιχειρεί ένα κακοσχεδιασμένο αντικίνημα που θα καταλήξει σε αποτυχία. Ακόμη και η μέρα που επιλέγει (13 Δεκεμβρίου) έχει να κάνει με το γεγονός, εξηγεί ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρόμπερτ Κίλι, με το γεγονός ότι θεωρεί το 13 τυχερό αριθμό.

Το κίνημα του βασιλιά και η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου από τον Αλέκο Παναγούλη έχουν αποτύχει. Οι Συνταγματάρχες αναδεικνύονται πια σε απόλυτους κυρίαρχους του παιχνιδιού και εμπνευστές της νέας εθνικής κουλτούρας, όπως αυτή εκφράζεται στις Γιορτές Πολεμικής Αρετής που κατακλύζουν το Παναθηναϊκό Στάδιο. Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη απαγορεύονται και αυτός φυλακίζεται στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας. Από το κελί του ακούει τα ουρλιαχτά του Ανδρέα Λεντάκη που ανακρίνεται στην ταράτσα. Τα πιο φριχτά βασανιστήρια όμως θα τα υποστούν οι στρατιωτικοί που θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν. Ο Άγγελος Πνευματικός διηγείται πως τον έθαψαν ζωντανό συμμαθητές του από τη Σχολή Ευελπιδων. Οι περισσότερες αντιστασιακές οργανώσεις έχουν εξαρθρωθεί, η αντίθεση όμως στο καθεστώς των συνταγματαρχών συνεχίζει να εκφράζεται, ακόμα και με μικρές συμβολικές πράξεις, όπως το χειροκρότημα στις μπουάτ κάθε φορά που ακούγεται η λέξη ελευθερία. Ο Γιώργος Μωράκης, φύλακας του Παναγούλη στο Μπογιάτι διηγείται πως τον βοήθησε να αποδράσει. Η Κίττυ Αρσένη θα φύγει κρυφά στο εξωτερικό για να καταθέσει για τα βασανιστήρια στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η χούντα θα στείλει δύο ψευδομάρτυρες για να διαβεβαιώσουν τους Ευρωπαίους πως τα περί βασανιστηρίων είναι ψέματα. Αυτοί όμως θα το σκάσουν από το ξενοδοχείο τους και θα καταθέσουν την αλήθεια.

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών (άνευ βουλής και εκλογών)


Τον Απρίλη του 1969, οι Συνταγματάρχες οργανώνουν στο Στάδιο τη γιορτή νεολαίας για τα δίχρονα του καθεστώτος, που καταλήγει σε αυθόρμητο και παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από χιλιάδες μαθητές. Μια νέα γενιά ορθώνει το ανάστημα της απέναντι στη δικτατορία. Ο Νικήτας Λιοναράκης και ο Παναγιώτης Κανελλάκης μαζεύουν για λογαριασμό της ΕΚΙΝ υπογραφές για να γίνουν εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους. Oι πρώτες φοιτητικές κινητοποιήσεις αρχίζουν. Στο Ναυτικό ετοιμάζουν από καιρό σχέδιο κατάληψης της Σύρου. Ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας έρχεται σε επαφή με τον Ευάγγελο Αβέρωφ και ζητά την στήριξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το άρθρο του Καραμανλή στη "Βραδυνή", τον Απρίλη του 1973 θα δώσει το πράσινο φως για το κίνημα του ναυτικού. Το κίνημα θα εκδηλωνόταν στις πρώτες ώρες της 23ης Μαΐου, το σχέδιο όμως θα προδοθεί και οι αξιωματικοί συλλαμβάνονται. Ο Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου "Βέλος" παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ και να καταπλεύσει στο Φιουμιντσίνο της Ιταλίας, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η ανταρσία του Βέλους ανατρέπει την πεποίθηση ότι οι συνταγματάρχες ελέγχουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Παπαδόπουλος προχωρά σε δημοψήφισμα, και αναθέτει στο Σπύρο Μαρκεζίνη τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα διεξάγει εκλογές το Φεβρουάριο του 74. Ο Ιωαννίδης διαφωνεί. Ο Σπύρος Νικολάου, νομικός σύμβουλος του Γεώργιου Παπαδόπουλου θα εγκρίνει τον Οκτώβρη του 1973 διάταγμα για την απόταξη του Ταξίαρχου Ιωαννίδη, το διάταγμα όμως δε θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο Δημήτρης Ιωαννίδης θα ανατρέψει τελικά τον Παπαδόπουλο στις 25 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Μακαρίου, διαδέχεται η πρώτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου. Ο Σπύρος Νικολάου φέρνει σε επαφή τον Φαίδωνα Γκιζίκη με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Στις 23 Ιουλίου ο Φαίδων Γκιζίκης καλεί στη βουλή τους πολιτικούς αρχηγούς, στον εθνικό κήπο όμως παραφυλάει μια ομάδα καταδρομών...

Η Δίκη της Χούντας - Κορυδαλλός 1975
1:40:22 - 1 year ago
Ντοκυμαντέρ Σκηνοθεσία: Θ.Θεοδοσόπουλος Παραγωγή: Μ.Θεοδοσόπουλος Μουσική: Γ.Γιαννουλάτος Τραγούδι: Α. ΠρωτοψάλτηΒασιλόπιτες 145 χιλιάδων ευρώ

Ένα γράμμα για ένα οικογενειακό φίλο - Γιάγκος Πεσματζόγλου

Ελληνική Αριστερά 1968-2008

Ένα τμήμα της ελληνικής ιστορίας για τον αριστερό πολιτικό χώρο.


Ελληνική Αριστερά 1968-2008

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση η ιστορία της ελληνικής αριστεράς από την διάσπαση του 1968, τον ενιαίο Συνασπισμό και τη δεύτερη μεγάλη διάσπαση του ΚΚΕ. (Από την εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ).

==