Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Εκκλησιαστικά άρθρα

και καλό θα ήταν να ξέρουμε τι και πόσο πρέπει να φορολογείται.
και ιδίως όταν ο φόρος επιβάλλεται από την πολιτεία προς την εκκλησία και όχι από τον αντιβασιλέα του οθωμανικού θρόνου (οικουμενικού πατριάρχη)
Ακραία φαινόμενα είναι η κατάχρηση της περιουσίας των Ελλήνων από τα απομεινάρια του οθωμανικού περιουσιακού καθεστώτος κληρονομιών και επιβάλλεται η επαναφορά της Βενιζελικής διαταγής ως προς της απόδοσης των εκκλησιαστικών κτημάτων σε άπορους Έλληνες και η κατάργηση αναγνώρισης των χρυσόβουλων από ιστορικούς αυτοκράτορες στα Ελληνικά δικαστήρια.
Καμιά αντίδραση όμως στη φοροαπαλλαγή και τη φοροδιαφυγή των εκκλησιαστικών διαχειρίσεων.
Όχι σε μένα δεν ήρθε το σοκ, σε μένα ήρθε η χαρά της μείωσης του βάρους των Duty Free από το λαό.
Ξέχασε την εσωτερική ανώτερη ποιότητα ζωής των αρρένων δίπλα σε εντόπιους Μητροπολίτες (αθώους από την ΔΙΣ). Ξέχασε τους παιδόφιλους ιερείς της Αμερικής που φυγαδεύτηκαν και λειτουργούν στη Κρήτη.
Αυτός ακόμα στο "μας" έμεινε, εκείνο απλά αγιάζει την Coca Cola, και εορτάζει την 28η Οκτωβρίου μέσα σε Ιουδαϊκές Συναγωγές ως αντιπρόσωπος της Τουρκικής Κυβέρνησης.
χωρίς να μετρά πόσες εκατοντάδες χιλιάδες νέων Ελλήνων μεταναστεύσανε τα τελευταία είκοσι χρόνια για λόγους εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου εκεί πήραν την υπηκοότητα και εργάζονται τουλάχιστο.
Τα πρωτεία θα σας φάνε. Οι πρωτοκαθεδρίες είναι γραμμένες στο πέμπτο ευαγγέλιο "κατά Πάρ'το"
Ενώ η απονομή υποψηφιότητας Μητροπολίτη Τριπολίδος στο Γιοσάκη, πήρε και βασάνισε πολλές βραδιές την Ιεραρχία όλη. Είδα κάποιον γνωστό της παρέας των Κηθύρων να προσπαθεί να πουλήσει αρχαία στο Λονδίνο, σε ιεράρχες. Τουλάχιστο ένας εξ΄αυτών τον ξαπόστειλε από κει που ήρθε. Ήταν Σάββατο την ώρα του εσπερινού.
Κάτσε να μάθουμε ποια είναι πρώτα γιατί τα χρυσόβουλα θα δείξουν ότι ακόμα και η Αυστραλία τους ανήκει.
Πότε θα μάθουν ότι η υπακοή εις το Σύνταγμα είναι αρετή;
Με τη βοήθεια της κυβέρνησης αλλά με χρήματα από τη φορολόγηση της Εκκλησίας θα πρέπει να γίνονται τα έργα κοινωφελούς σκοπού της Εκκλησίας. Αν θέλουν να λένε ότι κάνει η Εκκλησία έργο.
Νιώθουν προδομένοι επειδή θα πρέπει να πληρώνουν φόρο για τα έσοδά τους.
Και ξέρετε τι λέει; Πληρώστε όσα δεν έχετε πληρώσει μέχρι τώρα στη εφορία ...

Σχετικά Άρθρα