Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

400 επώνυμοι Ιταλοί στη μυστική λίστα της διαφθοράς του Ανεμόνε


400 επώνυμοι Ιταλοί στη μυστική λίστα της διαφθοράς του Ανεμόνε.

Δείτε το ίδιο παραμύθι της διαφθοράς πως εξελίσσεται, συγκαλύπτεται και ξεχνιέται στη γειτονική μας Ιταλία.

Πολιτικοί, Θρησκευτικοί, Δημοσιογράφοι και άλλοι του Καλού Κόσμου, τρώνε εις υγεία των κορόιδων γειτόνων.

Αίγυπτος Γιγαντιαίο Ελληνιστικό άγαλμα ήρθε στο φως

Coin of Ptolemy IV Philopator, depicting his d...Image via Wikipedia

Οι αρχαιολόγοι, που αναζητούν τον τάφο της θρυλικής βασίλισσας της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου Κλεοπάτρας, ανακάλυψαν γιγαντιαίο άγαλμα της ίδιας εποχής από μαύρο γρανίτη στον ναό του Ταπόσιρις Μάγκνα, κοντά στην Αλεξάνδρεια, ανακοίνωσε το Ανώτατο Αρχαιολογικό Συμβούλιο της Αιγύπτου.

Αίγυπτος. Γιγαντιαίο Ελληνιστικό άγαλμα ήρθε στο φως.

Πρόκειται «για ένα από τα ωραιότερα πτολεμαϊκά βασιλικά αγάλματα, που έχουν ανακαλυφθεί, παρ' όλο που τού λείπει το κεφάλι» τόνισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου κ. Ζάχι Χαουάς.

«Το τεράστιο άγαλμα απεικονίζει πιθανότατα τον βασιλιά Πτολεμαίο Δ’, καθώς εκείνος ανήγειρε αυτόν τον ναό» πριν από 2.000 χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Χαουάς, χωρίς να αναφέρει τις ακριβείς διαστάσεις του έργου.

Η αρχαιολογική αποστολή ανακάλυψε επίσης την αρχική είσοδο του ναού, ο οποίος βρίσκεται περίπου 50 χλμ δυτικά της Αλεξάνδρειας, τόνισε ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος.

Η ελληνική δυναστεία των Πτολεμαίων (330-30 πΧ) ήταν η τελευταία φαραωνική δυναστεία, προτού η Αίγυπτος περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Ρώμης. Τελευταία εκπρόσωπός της ήταν η διάσημη Κλεοπάτρα.

Γιγαντιαίο Ελληνιστικό άγαλμα ήρθε στο φως

Reblog this post [with Zemanta]

Οι βαθιά θρησκευόμενοι κυβερνητικοί και οι ιεροπραξίες τους

View of the Vatopedi monastery in Mount Athos ...Image via Wikipedia

Ξεσήκωσε θύελλα η απολογία για το Βατοπέδι.

Ο χριστιανισμός μέσω του αθάνατου Βυζαντινισμού, συνεχίζει να διαλύει με ύβρεις την Ελληνική συνείδηση, τη Δημοκρατία, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

(Byzantinism -Wikipedia, the free encyclopedia)

Ονόματα πολιτικών προσώπων κατηγορούνται ευθέως για παράνομες, παράτυπες και καταχρηστικές πράξεις διοικήσεως δημόσιας περιουσίας.


Reblog this post [with Zemanta]

Father Ted: I'm not a fascist, I'm a priest. Fascists dress in black and go around telling people what to do, whereas...priests... More drink! (All cheer)


Δε ντρέπονται για τις πράξεις βολέματος, αλλά γιατί κάποιοι τα δημοσιοποιούν

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο, έχουν ήδη υποκινήσει ανακριτές για να μάθουν ποιοι μπορούν και ανακοινώνουν ειδήσεις που δεν θέλουν οι Έλληνες πολιτικοί να μαθαίνουμε.

Αλλά πρέπει να το δικαιολογήσουμε και αυτό, τόσο καιρό έχουν να μας καβαλήσουν, χρειάζονται εκπαιδευτή καβαλικέματος. Έχουν πολλά χρόνια μπροστά να το κάνουν μέχρι να μας δουν τι αντίδραση ετοιμάζουμε.

Τον σκότωσαν τον Ηλιάκη με πύραυλο.

Όλη η αλήθεια για το θάνατο του Σμηναγού Ηλιάκη

(c) Γ. Λαμπράκης

Στις 23/05/06, στο πλαίσιο επιχειρησιακών ετοιμοτήτων αεροσκαφών επιφυλακής, προγραμματίστηκε από την 115 ΠΜ / 343Μ, ζεύγος αεροσκαφών F-16C block 52+ με χαρακτηριστικά κλήσης “STAR 550”, με Νο1 τον Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη και τον Υποσμηναγό (Ι) Πρόδρομο Κολτσίκογλου ως Νο2 του σχηματισμού σε ετοιμότητα 60 λεπτών. Τα αεροσκάφη του σχηματισμού, που από τις 09.35 είχαν μεταπέσει σε ετοιμότητα των 5 λεπτών, απογειώθηκαν με διαδικασία scramble από το Α/Δ της 115 ΠΜ στη Σούδα στις 12.06, κατόπιν εντολής του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Καρπάθου για αναγνώριση τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών. Η απογείωση γίνεται όταν τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονταν σε απόσταση 40 ν.μ. βόρεια – βορειοανατολικά της Ρόδου εντός του FIR Αθηνών.

Στις 12.37 τα δύο ελληνικά F-16C Block 52+ αποκτούν οπτική επαφή με τον τουρκικό σχηματισμό που αποτελείται από:
- Ένα αεροσκάφος τακτικής αναγνώρισης RF-4E Phantom II της 113 Μοίρας “Isik” (“Φως”) που εδρεύει στην 1η Βάση Αεριωθουμένων (1st AJU) στο Εσκισεχίρ.
- Δύο μαχητικά F-16C της 192 Μοίρας με κωδικό κλήσης “Kaplan” (“Τίγρης”) της 9ης Βάσης Αεριωθουμένων (9th AJU) που εδρεύει στην αεροπορική βάση Μπαλικεσίρ.
Για τη συγκεκριμένη αποστολή ο σχηματισμός είχε απογειωθεί από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο Νταλαμάν πλησίον της Αλικαρνασσού. Σκοπός του η αεροφωτογράφηση της Ανατολικής Κρήτης, περιοχής στην οποία είναι ανεπτυγμένα τα αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία αυτή επαναλαμβανόταν σε μηνιαία βάση από τη Τουρκική Αεροπορία ενώ από την προηγούμενη μέρα τα ραντάρ της Κρήτης είχαν εντοπίσει τη μεταστάθμευση των τουρκικών μαχητικών στη βάση απέναντι από τη Ρόδο. Την ίδια χρονική στιγμή σε απόσταση 10,5 ν.μ. βορειοανατολικά του Αιγαίου επιχειρούσε η τουρκική φρεγάτα F-250 Muavenet τύπου Knox, η οποία διέθετε και ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212.

Στις 12.40 σε απόσταση 8 ν.μ. ανατολικά της Καρπάθου και εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου και σε ύψος 27.000 ποδών, το Νο1 του ελληνικού σχηματισμού Σμηναγός Ηλιάκης διαπιστώνει ότι το φωτοαναγνωριστικό αεροσκάφος ακολουθείται σε απόσταση 7 ν.μ. από δύο οπλισμένα συνοδά μαχητικά. Το RF-4E έφερε ατρακτίδιο αναγνώρισης, πιθανόν το ισραηλινό σύστημα Condor 1. Προκειμένου να γίνει καταγραφή των διακριτικών του RF-4E, αλλά και να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς ατρακτίδιο έφερε το αναγνωριστικό αεροσκάφος, δόθηκε εντολή από το 3ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) στο Νο1 να πλησιάσει πιο κοντά. Οι ενέργειες των ελληνικών αεροσκαφών αναγκάζουν τα τουρκικά σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Επίσημη εκδοχή: Σύγκρουση
Ο τούρκος χειριστής Υποσμηναγός Halil Ibrahim Ozdemir για να σπάσει τον εγκλωβισμό -προειδοποιούμενος από τον άλλο χειριστή (παρά το γεγονός ότι η επικοινωνία μεταξύ των τούρκων γινόταν μέσω ασυρμάτων Have Quick Mode4 με κρυπτογράφηση, τα ελληνικά συστήματα συλλογής πληροφοριών κατάφεραν να τις υποκλέψουν) πραγματοποιεί βίαιο ελιγμό (barrel roll) με το αεροσκάφος του (F-16C Block 50 με serial number 93-0684) με αποτέλεσμα να προσκρούσει με το ακροπτερύγιο στο ελληνικό μαχητικό (F-16C Block 52+ με serial number 514) του Σμηναγού Ηλιάκη και αυτό να διαλυθεί στον αέρα. Ο τούρκος χειριστής είχε το περιθώριο να εγκαταλείψει επιτυχώς το αεροσκάφος του. Το ελληνικό Νο2 έχοντας λοκάρει το τουρκικό ενημερώνει τα προιστάμενα κλιμάκια διοίκησης αναμένοντας εντολή κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους. Λαμβάνει διαταγή να απομακρυνθεί άμεσα από την περιοχή. Πολιτικό αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών (Egypt Air) που πετούσε 2.000 πόδια πάνω από τα εμπλεκόμενα μαχητικά επιβεβαιώσε δυο εκρήξεις.

Ανεπίσημη εκδοχή: Κατάρριψη
Ο τούρκος χειριστής Υποσμηναγός Halil Ibrahim Ozdemir αφήνει τον σχηματισμό και έρχεται πίσω από το ελληνικό μαχητικό (F-16C Block 52+ με serial number 514) του Σμηναγού Ηλιάκη, ενώ το ελληνικό Νο2, έρχεται πίσω από το τουρκικό και τον εγκλωβίζει. Ο τούρκος Υποσμηναγός καλεί τον Σμηναγό Ηλιάκη να απομακρυνθεί ενώ παράλληλα τον εγκλωβίζει. Ο Έλληνας πιλότος δεν φεύγει, ο τούρκος μιλά συνθηματικά στους άλλους δύο τούρκους πιλότους και εξαπολύει πύραυλο AIM-9 Sidewinder, ενώ ταυτόχρονα τα τρία τουρκικά αεροσκάφη στρίβουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος του Κ. Ηλιάκη το οποίο εκρήγνυται. Το ελληνικό Νο2 εξαπολύει και αυτός πύραυλο, αλλά λόγω του απότομου ελιγμού του τούρκου τον βρίσκει στο ακροπτερύγιο και τον καταρρίπτει. Ο τούρκος χειριστής εγκαταλείπει επιτυχώς το αεροσκαφός με την ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος εκτίναξης. Πολιτικό αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμων (Egypt Air) που πετούσε 2.000 πόδια πάνω από τα εμπλεκόμενα μαχητικά επιβεβαιώσε δυο εκρήξεις.

Στις 12.47 το Εθνικό Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου ανιχνεύει σήμα εγκατάλειψης F-16, ειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και δίνει εντολή να απογειωθούν δύο ελικόπτερα AS-322C1 Super Puma από Ρόδο και Ηράκλειο. Στις 13.04 αεροσκάφος C-130H της 356ΜΤΜ / 112ΠΜ εξοπλισμένο με συλλογές διάσωσης απογειώνεται από το Α/Δ Ελευσίνας.
Παράλληλα η Πολεμική Αεροπορία θέτει σε ύψιστη ετοιμότητα τις δυνάμεις της. Απογειώνει όλα τα αεροσκάφη επιφυλακής και προωθεί άλλα ζευγάρια στη θέση τους. Περίπου 40 ελληνικά μαχητικά βρίσκονται στον αέρα αναμένοντας τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και κάνουν κύκλους πάνω από την ευρύτερη περιοχή Αράξου-Ανδραβίδας-Ιονιου και των Κυκλάδων. Υπάρχει πληροφορία οτι ενεργοποιήθηκαν και τα αντιαεροπρικά συστήματα S-300 PMU1 στη Κρήτη. Από την άλλη πλευρά, η Τουρκική Αεροπορία έχει απογειώσει περί τα 80 μαχητικά ενώ στη περιοχή σπεύδουν δύο ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης Μαχης (CSAR) AS-532AL Cougar και αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235MP. Δύο τουρκικά F-16 εκτελούν εναέρια περιπολία (CAP) πάνω από τη περιοχή του συμβάντος. Ο τούρκος χειριστής περισυνελλέγη μετά από 50 λεπτά από το παραπλέον φορτηγό πλοίο “GAS CENTURY” σημαίας Παναμά με αριθμό νηολογίου S/N IMO 9249685 ενώ αμέσως μετά το ελληνικό Super Puma υπερίπταται του πλοίου.
Στις 13.40 φθάνει στη περιοχή πλωτό του ΛΣ από το Λιμεναρχείο Καρπάθου, από το οποίο δύο διασώστες μαζί με το κυβερνήτη του επιβιβάζονται στο εμπορικό πλοίο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Υποσμηναγό Halil Ibrahim Ozdemir. Ο τούρκος πιλότος αρνείται κάθε βοήθεια και επιχειρεί να στρέψει εναντίον τους το ατομικό του περίστροφο (H&K P9) αλλά αφόπλιζεται αμέσως. Η διασωστική ομάδα βιντεοσκοπεί παράλληλα την όλη διαδικασία.
Στις 14.05, κατόπιν τουρκικού αιτήματος, παραλαμβάνεται από τους επίσης οπλισμένους τούρκους διασώστες του Ε/Π CSAR Cougar με το οποίο επιστρέφει στη Τουρκία.
Αναπάντητα ερωτήματα

1. Γιατί το ΥΠΕΘΑ δε δίνει στη δημοσιότητα το video από το ελληνικό Νο2 αφού ήταν «ατύχημα» με υπαιτιότητα του τούρκου χειριστή με αποτέλεσμα να εγείρει η Τουρκία σήμερα αιτήματα αποζημίωσης και να σπιλώνεται η μνήμη του νεκρού Σμηναγού Ηλιάκη;
2. Ο Αιγύπτιος πιλότος του πολιτικού αεροσκάφους δήλωσε ότι είδε δύο εκρήξεις (στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την πρώτη μέρα, οι εφημερίδες την επομένη έγραψαν για μία έκρηξη). Αν όντως είχε γίνει σύγκρουση των δύο αεροσκαφών που πετούσαν με ταχύτητες άνω των 500 μιλίων/ώρα δε θα έβλεπε μία έκρηξη; Θα είχε σωθεί κανείς;
3. Ο Φιλιππινέζος καπετάνιος του “GAS CENTURY” δήλωσε ότι άκουσε και είδε πρώτα μία μεγάλη έκρηξη και μετά είδε και μία μικρότερη δεύτερη με λιγότερο καπνό (τηλεοπτικός σταθμός Αlpha). Μήπως ακριβώς, επειδή το ελληνικό Νο2 τον βρήκε στο ακροπτερύγιο είδε λιγότερο καπνό; Επίσης μήπως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρόλαβε να ενεργοποιηθεί το αυτόματο σύστημα εκτίναξης και να διασωθεί τελείως ανέπαφος;
4. Ο Φιλιππινέζος καπετάνιος, ενώ είχε προορισμό τον Πειραιά, τελικά πήγε στη Μάλτα, γιατί;


Διευκρίνηση: Τα παραπάνω βασίζονται στο πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Μείζονος Ατυχήματος του ΓΕΑ και σε ανοικτές πηγές. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η κατάθεση του Νο2 Υποσμηναγού Π. Κολτσίκογλου: «Είδα αστάθεια στο τουρκικό F-16 όταν ήταν κοντά στο ελληνικό Νο1. Μετά είδα ανάφλεξη και μετά έκρηξη»...
Προσθήκη:
Ο δημοσιογράφος Κ. Συμεωνίδης αποκαλύπτει στην «ΕΑ&Α» δύο χρόνια μετά το θάνατο του Σμηανγού εκτενή αποσπάσματα τoυ επίσημου πορίσματος του ΓΕΑ (η διαρροή του οποίου προκάλεσε διενέργεια ΕΔΕ) για την αποφράδα εκείνη ημέρα, τα οποία συνηγορούν στο ότι ο θάνατος του Έλληνα αεροπόρου οφείλεται στις εγκληματικές ενέργειες και τον ερασιτεχνισμό του τούρκου πιλότου. Μετά και από τις πρόσθετες αυτές πληροφορίες, το σενάριο της κατάρριψης παύει να υφίσταται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη ότι τα πρώτα κρίσιμα λεπτά η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι συγκρούστηκαν τα 2 τουρκικά F-16, δίνοντας εντολή στο ελληνικό Νο2 να απαγκιστρωθεί και στερόντας του τη δυνατότητα να πράξει το καθήκον του...
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2007/06/blog-post_9155.html

Hubble Ultra Deep Field - Looking To The End Of Time

Hubble Ultra Deep Field - Looking To The End Of Time

An international team of astronomers using the NASA/ESA Hubble Space Telescope has discovered a ghostly ring of dark matter formed long ago during a colossal collision between two galaxy clusters. This is the first time that dark matter has been found with a distribution that differs substantially from the distribution of ordinary matter.

Here is a documentary about Dark Energy

Σε πλάνεψε η Ντολτσε βιτα

Σε πλάνεψε η Ντολτσε βιτα. Χωρίς περαιτέρω λογια ...

Τα blogs έγιναν επικίνδυνα για την υγεία των απατεώνωνΑποστέλνουν εισαγγελικές αιτήσεις σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν μα μάθουν ποιός τους "καρφώνει", έχοντας την διοικητική, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία της Ελλάδος στα χέρια τους, τώρα ζητούν και τη ψυχή των ελεύθερων φωνών ανά την υφήλιο.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Δημήτρης Μητρόπουλος, ο μεγάλος του κόσμου μαέστρος

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

The Money Masters - How International Bankers Gained Control of America

John Trumbull's painting, Declaration of Indep...Image via Wikipedia

The Money Masters - How International Bankers Gained Control of AmericaAlso watch FIREWALL: (http://www.larouchepac.com/firewall) "The powers of financial capitalism had a far-reaching plan, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole...Their secret is that they have annexed from governments, monarchies, and republics the power to create the world's money..." THE MONEY MASTERS is a 3 1/2 hour non-fiction, historical documentary that traces the origins of the political power structure that rules our nation and the world today. The modern political power structure has its roots in the hidden manipulation and accumulation of gold and other forms of money. The development of fractional reserve banking practices in the 17th century brought to a cunning sophistication the secret techniques initially used by goldsmiths fraudulently to accumulate wealth. With the formation of the privately-owned Bank of England in 1694, the yoke of economic slavery to a privately-owned "central" bank was first forced upon the backs of an entire nation, not removed but only made heavier with the passing of the three centuries to our day. Nation after nation, including America, has fallen prey to this cabal of international central bankers. Segments: The Problem; The Money Changers; Roman Empire; The Goldsmiths of Medieval England; Tally Sticks; The Bank of England; The Rise of the Rothschilds; The American Revolution; The Bank of North America; The Constitutional Convention; First Bank of the U.S.; Napoleon's Rise to Power; Death of the First Bank of the U.S. / War of 1812; Waterloo; Second Bank of the U.S.; Andrew Jackson; Fort Knox; World Central Bank; Loose Change 911 truth police state globalists NWO New World Order Federal Reserve.

Reblog this post [with Zemanta]

Gerald Celente, Financial Criminals Controlling US & Wall Street (NWO ECONOMICS/Economic Collapse)

Gerald Celente, Financial Criminals Controlling US & Wall Street (NWO ECONOMICS/Economic Collapse)


Εδώ φαίνεται η χρήση ιδιωτικών πολυεθνικών (Αμερικανικών) επιχειρήσεων από την υποχθόνια Αμερικανική Κυβέρνηση των πολυεκατομμυριούχων. Και δε μιλάω για τους εργαζόμενους Αμερικανούς, μιλώ καθαρά για τους τρισεκατομμυριούχους που έχουν κάθε πολιτικό Αμερικάνο ή όχι στις καταστάσεις μισθοδοσίας τους, όπως φάνηκε καθαρά από την παρουσία του έργου "Εξομολογήσεις Ενός Οικονομικού Δολοφόνου"

Εμείς τα είπαμε εδώ και πολύ καιρό, παμε για τρέλες στον Περσικό.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΚΟΛΠΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Αύριο το πρωί αποπλέει από το ΝΟΡΦΟΛΚ της ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ το αεροπλανοφόροHARRY S.TRUMAN και τα συνοδεύοντα πλοία με προορισμό την ΜΕΣΟΓΕΙΟ και τον ΚΟΛΠΟ. Εδώ και μερικές ημέρες ο Πρόεδος ΟΜΠΑΜΑ έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες προς τις Αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις να είναι για τους προσεχείς μήνες πολύ κοντά στον ΚΟΛΠΟ και στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον μια δύναμη Πεζοναυτών θα ενισχύσει τις υπάρχουσες στην περιοχή του Κόλπου και θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με αντίστοιχες δυνάμεις τριών κρατών του Κόλπου. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα ενισχύσει περαιτέρω τη δύναμη του USS EISENHOWER που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναφέρεται ότι συνολικά σε αυτές τις περιοχές θα πλέουν 4 αεροπλανοφόρα. Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να έχουν ενισχυμένη παρουσία στην περιοχή , ειδικά απέναντι σε ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ. Σημειώνω ότι και οι Γερμανοί στέλνουν πλοίο μέσα στον Κόλπο που θα είναι υπό Αμερικανική διοίκηση. Τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα είναι γεμάτα με διαφόρων τύπων αεροσκάφη F-18 καθώς και με αεροσκάφη εναερίου επιτήρησης-αναγνώρισης. Στο αεροπλανοφόρο TRUMANεπιβαίνει και το ΣΜΗΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ , που ενεργεί εναντίον της εχθρικής αεράμυνας. Μαζί με τις εν λόγω ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΟΥΣΗΣ στις δυο περιοχές θα πλέουν αντιτορπιλικά των ΗΠΑ καθώς και άλλα πλοία συνοδείας.

Ο Πρόεδρος του ΙΡΑΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ δήλωσε πριν λίγο στη ΤΕΧΕΡΑΝΗ ότι από την στιγμή που υιοθετηθούν οι νέα κυρώσεις εναντίον της χώρας του παύει να ισχύει η συμφωνία της ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ με ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ για την μεταφορά ποσότητας εμπλουτισμένου ουρανίου της χώρας του στην πρώτη.

www.drougos.gr

Finding A Way To Test For Dark Energy

Einstein's Biggest Blunder? Dark Energy May Be Consistent With Cosmological ConstantThis cosmological constant (-1) is the square of the imaginary unit. This unit i is used for calculating events of the electromagnetic wave forms.

In this way the dark energy constant may have a connection with the speed of the electromagnetic waves in space, where the presence of the dark energy is ubiquitous.

In this way we may try to understand the reason why the light is forced into the equilibrium level of traveling at the "speed of light".

Einstein's Biggest Blunder? Dark Energy May Be Consistent With Cosmological Constant
Reblog this post [with Zemanta]

Ο Μακρυγιάννης, η πατρίδα, η θρησκεία και οι κάπηλοι

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου.

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές,κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.

Να έχετε ευχάριστα όνειρα! (γιατί μόνο αυτά δε ξέρουν αν αξίζουν να σας τα κλέψουν)

Οικονομικοί δολοφόνοιΒέτο ΗΠΑ σε δάνεια ΔΝΤ προς υπερχρεωμένες χώρες

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Οι Βρωμοέλληνες, οι μετανάστες και οι Ελληνοαμερικάνοι

Ready for travel and going north, south and we...Image by New York Public Library via Flickr


Το Μάρτιο του 1998 η κοινοτική αρχή στο Παλαιό Κεραμίδι, ένα χωριό στο νομό Πιερίας, απαγόρευσε την κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ηλίου. Το μέτρο αυτό, που επιβλήθηκε για να περιορίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Αλλά εδώ θα σας πούμε μία ιστορία για κάποιους άλλους μετανάστες.


Reblog this post [with Zemanta]

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ

1

2

3

4

51

2

3

4

5

Έρχεται ο αντί-χρηστος στις φορολογικές σας υποχρεώσεις

016 - Green Bar Code TextureImage by Patrick Hoesly via Flickr

Επίθετο

χρηστός

  1. (για πρόσωπο) ηθικός, ενάρετος, έντιμος

Κάρτα με barcode για τις αποδείξεις


Τελικά έρχεται επιτέλους ο αντί-χρηστος στην Ελλάδα.

Οι κλοπές και οι γκρίνιες ας γίνουν ονομαστικές και να σταματήσει η ανώνυμη αποφυγή φορολόγησης.

Να δείτε τώρα τους φανατικούς χριστιανίζοντες να σκίζουν τα ιμάτια τους και να καταρράσουν την κυβέρνηση, τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, και πάνω από όλους τους Εβραίους, γιατί έτσι θέλουν να παρουσιάζουν την προσωπική τους καθημερινή ασυνέπεια προς το κράτος και τους συμπολίτες τους.

Μάθετε να μετράτε την ψήφο σας με το πόσο σας κοστίζει κάθε ανάξιος κλέφτης, κάθε ηλίθιος πολιτευτής που εσείς προωθήσατε στις κυβερνητικές θέσεις. Μάθετε πόσα ξύλα καίγονται στα πολιτικά τζάκια που εσείς παρακαλάτε να σας βολεύουν σε δημόσιες θέσεις και συμβάσεις.

Μέχρι τότε καλή γραμμοποίηση των οικονομικών σας. (¨Άι και γραμμηθήτε Έλληνες¨ , ακούω να λένε ....)

Περαστικά σε όλους ...
Reblog this post [with Zemanta]

Eurovision 1979 - Greece - Socrates - Elpida

Άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα, κι᾽ ἀλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει.Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Giving some light to the dark energy universe.

Imagining the speed of light, we all think the vast speed this thing travels, and how we could achieve that level of speed.

We never imagined that the light as its nature is, is forced to that equilibrium level of travelling than being abled to achieve.

That was due to the Einstein's equation of mass speed and energy, making us think that we need a vast amount of energy to accelerate a tiny mass to the level of the speed of light.

But again we can calculate the amount of energy (all or part of it, I cannot say yet) a simple photon carries. Photons are produced by any source of light, bulbs, LEDs, fire, nuclear reactions etcetera, and is cost effective if we count how many photons a dollar can generate through a light bulb.

Imagining we throw a ball. We see it being affected by the fields it is actually moving in. So, it started as an event with the ball standing and it was accelerated for a short time by an other event (us ?), and it ended later in a standing state somewhere further from where it started.

Entropy would be the explanation for the standing state of the ball.

On the other hand the photon started from an initial state on the speed of light, with a stated frequency and the calculated known form of energy quantity.

Having seen that the above photon is travelling long distances, never losing speed, never losing frequency or conventional energy, I come to ask if this equilibrium of the photon is forced into this condition by the so called Dark Energy.

If there is a condition of rates of conventional mass, energy, speed and time that makes similar levels as light waves, I could believe that the Dark Energy is forcing this condition to last for ever.

If there is an elasticity ratio the above rates are within certain limits such light waves, where he Dark Energy is compensating for the minimal loss of equilibrium, and the equilibrium is enforced by the Dark Energy almost instantly, then I believe by counting an enforced change of a photon's route, energy, frequency, speed or time factor, then we could not only understand why light waves are constant at speed and frequency, but we could also start to understand and measure the nature and level of the Dark Energy, here or in other parts of the universe.

We need to understand that if the compensations of the tiniest changes to light waves are requiring tiny amounts of time and energy, we may do not be able to detect the effects.

But if we could create low enough changes to the conditions of photons and being able to detect the effects of that event, we could probably see that the Dark Energy could become the source of a vast amount of energy, and learn how to control and use it.

If anyone could give me some feedback, positive, negative, disappointing, encouraging or concerning about my mentality, please feel free to post.

Could Entropy be the other side of the ever being the same by the Dark Energy?


But can we observe them?


Physicists Develop a Quantum Interface Between Light and Atoms

May 24, 2010 — Physicists in Germany have developed a quantum interface which connects light particles and atoms.

Super Rich: The Greed Game

Super Rich: The Greed Game
As the credit crunch bites and a global economic crisis threatens, Robert Peston reveals how the super-rich have made their fortunes, and the rest of us are picking up the bill.

MARK WEISBROT: Medieval medicine cannot mend Greece

by MARK WEISBROT

PERHAPS the wild swings in financial and stock markets over the past weeks will make people give closer scrutiny to what is going on in Europe, which would be a good thing for the world.

According to most news reporting, markets are worried about a potential default by Greece on its sovereign debt, and the possibility of this spreading to other countries, including Portugal, Spain, Ireland and Italy.

The agreement by the European Union and the International Monetary Fund (IMF) to provide up to 960bn of support to the weaker economies, as well as to financial markets, has appeared to calm investors for now.

But this does not resolve the underlying problem, even in the short run. The problem is one of irrational economic policy. The Greek government has reached an agreement with European Union (EU) authorities and the IMF that will make its economic problems worse.

This is known to economists, including the ones at the EU and IMF who negotiated the agreement. The projections show that if their programme “works”, the country’s debt will rise from 115% of gross domestic product (GDP) today to 149% in 2013. This means that in less than three years, probably sooner, Greece will be facing the same crisis it faces today.

Furthermore, the Greek finance ministry now projects a decline of 4% of GDP this year, down from less than 1% last year. However, these projections are likely to prove overly optimistic. In other words, the Greek people will go through a lot of suffering, their economy will shrink and the debt burden will grow, and then they will very likely face the same choice of debt rescheduling, restructuring, or default — and/or leaving the euro.

There are lessons to be learnt from this debacle. First, no government should sign an agreement that guarantees an open-ended recession, and leaves it to the world economy to eventually pull them out of it. This process of “internal devaluation” — whereby unemployment is deliberately driven to high levels in order to drive down wages and prices while keeping the nominal exchange rate fixed — is not only unjust, it is unviable.

This is even more true for Greece, given its initial debt burden. The tens of thousands of Greeks in the streets have it right, and the EU economists have it wrong. You cannot shrink your way out of recession; you have to grow your way out, as the US is doing .

If the EU-IMF will not offer a growth option to Greece, it would be better off leaving the euro and renegotiating its debt. Argentina tried the “internal devaluation” strategy from mid-1998 to 2001, suffering through a depression that pushed half the country into poverty. It dropped its peg to the dollar and defaulted . The economy shrank for one more quarter and then had a robust recovery .

The EU authorities sent markets crashing recently by saying they had not discussed using “quantitative easing” — the creation of money, as the US Fed has done to the tune of 1,5-trillion in the past couple of years — to help resolve the situation. They also made statements that more deficit reduction is needed by countries that are still in recession or barely recovering. The latest agreement partially reverses these statements, but not enough.

The pundits are quick to blame Greece and the other weaker European economies (Portugal, Ireland, Spain) for their problems. Although they did — like most of the world — have excesses during the boom years, they didn’t cause the world recession that sent their deficits skyrocketing.

Most important , the real problem now is that the EU-IMF is still offering them the medieval medicine of bleeding the patient. Until that changes, expect a lot more trouble ahead.

- Weisbrot is co-director of the Centre for Economic and Policy Research in Washington .

http://www.businessday.co.za/articles/Content.aspx?id=108974

Δεν είναι αργά να ξεκαθαριστεί το Δημόσιο, αλλά ποιος θα το κρίνει και γιατί;Οι παρανόμως, αδίκως, παράτυπα, και καταχρηστικά έλαβαν μία θέση στο Δημόσιο τομέα χρησιμοποιόντας πλαστά πτυχία και βεβαιώσεις, δικαίως μπορούν και πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις του Δημοσίου τομέα.

Η ανικανότητα τους προξενεί το βλέμα του αισθήματος "Τι θέλει τώρα αυτός εδώ;" και συνεχίζει με τη καθυστέρηση παράδοσης αποτελεσμάτων, δωροδοκίες για να βρει και εκείνος ο υπάλληλος κάποιον άλλον να πληρώσει για να κάνει την εργασία που αυτός δήλωσε μέσω βεβαιώσεων ότι έχει τις ικανότητες που πρέπει να έχει ο αρμόδιος υπάλληλος.

Αυτό προκαλλεί τον αρμόδιο να λειτουργεί και να εκφράζεται ως αναρμόδιος και σας ζητά να έρθετε στο μέλλον (εγγύς ή απώτερο) μέχρι να μάθει εκείνος για το τί ακριβώς χρειάζεστε, πως γίνεται και γιατί.

Το φαινόμενο το αναρμόδιου με την αρμοδιότητα είναι εγγενές στο Δημόσιο τομέα και δεν προκαλλεί απορία ή στραβές ματιές στους ανώτερους και ανώτατους διευθυντές του Δημοσίου.

Οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι έτσι αγρεύουν ψήφους και ποτέ δεν έχουν την τάση να "διορθώσουν" τα κακώς κείμενα της Δημόσιας Διοίκησης.

Όταν όμως οι πολιτικοί νιώθουν την ανάσα των ξένων πολιτικών στο σβέρκο τους, και γνωρίζουν ότι δε μπορούν να μοιραστούν τα παρανόμως αποκτηθέντα αλλά ούτε και τις ψήφους των εντοπίων εριφίων, αρχίζουν να δείχνουν έναν άλλο χαρακτήρα, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως δημιουργικά στοιχεία της τοπικής κοινωνίας.Στη ψυχολογία , η αλλαγή στην εμφανιζόμενη προσωπικότητα λέγεται alter persona που δεν έχει πραγματική επαφή με την αληθινή προσωπικότητα, αλλά είναι ένας ρόλος που παίζει σε συγκεκριμένα "θέατρα" επικοινωνίας, εκεί δηλαδή που νομίζει ότι αποδέχονται την συγκεκριμένη persona.Αλλά όπως παρουσιάζουν οι ψυχολόγοι Hare & Babiak (Snakes in Suits), σε κάθε ψυχολογικό σκάνδαλο ισχύει ο νόμος των τριών τρίτων που λέει ότι:

Πριν από κάθε έλεγχο για ένα σκανδαλο ενός υπόπτου, το πρώτο τρίτο των ατόμων που γνωρίζουν την υπόθεση δηλώνουν ότι ξέρουν πως κάτι στραβό υπάρχει με τον ύποπτο, το δεύτερο τρίτο λέει ότι είναι άδικο να τον κατηγορούν και το τρίτο τρίτο να δηλώνει αδιαφορία.

Μετά από κάθε καταδίκη του υπόπτου, το πρώτο τρίτο δηλώνει ότι αυτό επιβεβαιώνει την υποψία τους εναντίον του υπόπτου, το δεύτερο τρίτο δηλώνουν ότι η αδικία συνεχίζεται εναντίον του ατόμου, και το τρίτο τρίτο δηλώνει ξανά την αδιαφορία τους για τις υποψίες, τον ύποπτο, τη δίκη και την καταδίκη.

Σας θυμίζει τίποτα από την σύγχρονη καθημερινότητα του ανθρώπου;

Ελληνικός Ποινικός Κώδικας

Πρὀσφατη εκκλησιαστική ιστορία της Ελλάδος

Και αν κάνω λάθος για το τι (δεν) πιστεύω;

Δήλωση του Πρωτοπρσβύτερου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως περί του Αγίου Φωτός

«Θρύλος και πραγματικότητα για το Άγιον Φως»


Άρθρο του Μέγα πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ -- (ΤΟ ΒΗΜΑ 21/4/2006)

«Η επικείμενη εορτή του Πάσχα ξανάφερε στο προσκήνιο το θέμα της αφής του Αγίου Φωτός. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις φημολογούμενες προθέσεις του καθηρημένου πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου να κάνει δυναμική κάθοδο στον Πανάγιο Τάφο το Μέγα Σάββατο και με την ανοχή, αν όχι την στήριξη, του Ισραήλ να προεστεί της τελετής του Αγίου Φωτός. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για φήμες και δεν θα ξαναγίνουμε μάρτυρες φαιδροτήτων που θα ερεθίσουν κόσμο και θα ταράξουν την γαλήνη των ημερών.

Τα τεκταινόμενα στην Ιερουσαλήμ και ο κίνδυνος να πολιτικοποιηθεί μια βασική για την πίστη μας λειτουργική πράξη, δίνουν πλέον στην Εκκλησία την μοναδική ευκαιρία να άρει το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει μέχρι σήμερα τα σχετικά με την αφή του Αγίου Φωτός, διαφωτίζοντας τους πιστούς όσον αφορά το θεολογικό υπόβαθρο και τον συμβολισμό της ωραίας και ευφρόσυνης αυτής τελετής, και εξηγούμαι.

Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για «θαύματα» προκειμένου να πληρώσει το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή αφής το Άγιον Φως κατέρχεται θαυματουργικά «ουρανόθεν» για να ανάψει την λαμπάδα του Πατριάρχου.

Όπως όμως αναφέρει ο διαπρεπείς καθηγητής Κωνσταντίνος Καλοκύρης στο περισπούδαστο σύγγραμμά του «Το Αρχιτεκτονικό Συγκρότημα του Ναού της Αναστάσεως Ιεροσολύμων και το Θέμα του Αγίου Φωτός» πρόκειται για έναν θρύλο, ο οποίος καλλιεργήθηκε στους Άγιους Τόπους μετά την εισβολή των σταυροφόρων και μέσα στα πλαίσια της διαμάχης Ορθοδόξων Λατίνων και Αρμενίων, που ο καθείς διεκδικούσε δι' εαυτόν το προνόμιο του «λαμβάνειν εξ ουρανού» το ανέσπερο Φως!

Η ευχή την οποία αναπέμπει ο Πατριάρχης προ της αφής μέσα στο Ιερό Κουβούκλιο είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία. Ο Πατριάρχης δεν προσεύχεται για την διενέργεια θαύματος. Απλώς «αναμιμνήσκεται» της θυσίας και της τριημέρου Αναστάσεως του Χριστού και απευθυνόμενος σ' Αυτόν λέγει: «εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδίδομεν τοις πεστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως, και δεόμεθά σου όπως αναδείξεις αυτό αγιασμού δώρον...» Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο Πατριάρχης ανάβει την λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον Πανάγιο Τάφο. Όπως ακριβώς πράττει ο κάθε Πατριάρχης και ο κάθε κληρικός την ημέρα της Λαμπρής, όταν παίρνει Φως Χριστού από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται υπεράνω της συμβολίζουσας τον Τάφο του Κυρίου Αγίας Τράπεζας.

Το μυστήριο όμως που καλλιεργήθηκε γύρω από το τελετουργικό της αφής του Αγίου Φωτός και οι λαϊκές περί αυτού αντιλήψεις στις μέρες μας συνετέλεσαν στην οικειοποίηση και εκμετάλλευση από έξω εκκλησιαστικούς κύκλους της άκρως συμβολικής και κατανυκτικής αυτής λειτουργικής πράξεως της Εκκλησίας μας. Ο λόγος για την διαπόμπευση του Αγίου Φωτός με την οργανωμένη αεροπορική μεταφορά του στον ελλαδικό χώρο, συνοδεία κυβερνητικών παραγόντων, τιμητικών αγημάτων, ευζώνων και προσκόπων (και φυσικά τηλεοπτικών συνεργείων!), προκειμένου όπως ο νεοέλληνας γιορτάσει «αυθεντικό ελληνικό Πάσχα». Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάσταση Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο! Ή ωσάν οι ανά τα πέρατα της οικουμένης Ορθόδοξοι να μην εορτάζουν Πάσχα Κυρίου, μια και η Ολυμπιακή δεν «πετά» ως τις χώρες τους!

Επέστη όμως καιρός να τερματισθεί ο διασυρμός των Θείων. Είναι δε σόλοικο και αποτελεί ασέβεια το να αποδίδει κανείς «τιμές Αρχηγού Κράτους» στο Άγιον Φως, το οποίο προέρχεται από τον τάφο εκείνου που δήλωσε ότι «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»Μέγας πρωτοπρεσβύτερος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ 21/4/2006

Στα ψιλά γράμματα των ευαγγελίων είναι η σάθρα πολιτική κρυμένη

Καλόπουλος - "Μαμωνάς και Βατοπέδι"!

Και μόνο η δήλωση: «κάντε φίλους εκ του μαμωνά της αδικίας» έπρεπε να καθαιρέσει πάραυτα οποιονδήποτε, από οποιοδήποτε βάθρο αγιότητας!


Προσέξτε την λέξη «αδικίας» που σημαίνει ότι ο θεοποιημένος Ιουδαίος ήρωας Ιησούς, με πλήρη επίγνωση, υπογραμμίζει ότι προϊόντα και μηχανισμοί αδικίας, εξαγιάζονται απ την χρήση τους!

Όμως (προσθέτει) προσοχή: «δεν δυνάσθε να δουλεύεται δυο κυρίους Θεόν και μαμωνά» Λουκάς 16.13.

Κάποιοι λοιπόν μπερδεύονται απ' την δεύτερη αυτή δήλωση, νομίζοντας ότι μ' αυτήν ο Χριστός αναιρεί την πρώτη. Όχι, απλώς με την δεύτερη δείχνει ότι η επαφή των μαθητών του με τον μαμωνά, πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη. Για τον Ιησού και τους ραβίνους που κρύβονται πίσω του, η χρήση του χρήματος (ακόμα και του άδικου χρήματος), πρέπει να έχει σκοπό, να κάνει φιλίες και να ανοίγει πόρτες αποδοχής και ιδεολογικής εξουσίας. Να γιατί ο χριστιανισμός χρεώνεται ιστορικά την δημιουργία του πλέον απάνθρωπου καπιταλισμού!

Πώς βλέπει ο Χριστιανισμός την Γυναίκα.

Πώς βλέπει ο Χριστιανισμός την Γυναίκα.

Ελληνική Νομαρχία

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Ευρωανατολία (Euroanatolia) ή αν θέλετε Νεο-οθωμανία, το νέο κράτος / ομοσπονδία

Του Γ. Σιδηρούντιου ellinikesaxies.blogspot.com

Αγαπητοί, νομίζω ότι εδώ και δεκαετίες έχει μπει στο μυαλό κάποιων “ισχυρών” ότι η συμβίωση μεταξύ των λαών της Ανατολικής Μεσογείου μόνο μέσα στο πλαίσιο μίας κάποιου τύπου "ομοσπονδίας" είναι δυνατή. Αυτή τη θεώρηση μάλλον είχε διδαχθεί και ασπασθεί ο μισητός δικτάτωρ Παπαδόπουλος στα χρόνια των σπουδών του σε σχολή 'προπαγάνδας' του εξωτερικού. Για ποιούς λαούς μιλάμε λοιπόν: Έλληνες, Τούρκους, Εβραίους, Κούρδους κτλ. Η νέα αυτή ομοσπονδία, ας την πω "Ευρωανατολία ( Euroanatolia ) " πρότυπό της ιστορικό μέσα στα ανιστόρητα μυαλά ορισμένων “ισχυρών” έχει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το δικό μας πρόβλημα, πολλών Ελλήνων, είναι ότι φοβούμαστε τον εκτουρκισμό μας, την ισλαμοποίησή μας, και τον σφαγιασμό μας ακόμα (όπως έχουμε κατασφαγιαστεί από Ισλαμοφασίστες όχι μόνο την εποχή 1914-1974 αλλά και σε πολλές ακόμα προηγούμενες εποχές, σε σειρά σχεδόν δεκατριών αιώνων). Από την ιστορία λοιπόν προέρχονται οι αντιστάσεις μας.

Κατα την άποψή μου, η δική μας θέση και πρόταση για συμβίωση ιστορικό πρότυπο πρέπει να έχει τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο του θρησκευτικού συγκρητισμού, και όχι μία θεοκρατούμενη αυτοκρατορία μέσα στην οποία οι λαοί συχνά θα αλληλοδιαφωνούν για το ποιός γνωρίζει το Θεό καλύτερα και το ποιος είναι το αληθινό και όχι νόθο παιδί του. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, τα παιδιά του ενός Θεού (Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι) έχουν ισχυρές και αιώνιες τάσεις αδελφοκτονίας και αλληλοεξόντωσης.

Οι “ισχυροί” μονοθεϊστές που έχουν οραματιστεί την Ευρωανατολία είναι ανιστόρητοι διότι έχουν παρερμηνεύσει και πρόχειρα μελετήσει τη συμβίωση μεταξύ πολυθεϊστών και μονοθεϊστών στα ελληνορωμαϊκά χρόνια και έχουν καταλήξει στο λανθασμένο ιστορικό συμπέρασμα ότι ο ελληνορωμαϊκός κόσμος ήταν επι το πλείστον διώκτης του μονοθεϊσμού. Με βάση αυτό το λανθασμένο ιστορικό συμπέρασμα, αλλά και με τον ασπασμό της σημερινής θρησκευτικής πραγματικότητας της περιοχής μας, καταλήγουν λοιπόν κάποιοι “ισχυροί” στο σενάριο της αναβίωσης του “Οθωμανισμού.” Μέσα στην απάντησή μας, ένα από τα επιχειρήματα τα οποία μπορούμε να προβάλουμε είναι ό,τι το μοντέλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μπορεί κάποιες εποχές να λειτούργησε σχετικά θετικά για κάποιους Χριστιανούς και κάποιους Εβραίους, αυτό όμως δεν σημαίνει ό,τι μετά από τις ιστορικές αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία 100 χρόνια, μπορεί να ξαναλειτουργήσει. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν ευσεβείς πόθους ότι μία επιστροφή στην 'Οθωμανικότητα' στην ουσία και μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει στην διάλυση της Τουρκίας, λόγω της πολυπολιτισμικότητας η οποία θα προκύψει, και που κάποτε θα οδηγήσει σε πολυπολισμό. Υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν στον επανεκχριστιανισμό των λαών της Τουρκίας, αγνοώντας μάλλον ότι κάτι τέτοιο (δηλαδή αλλαγή της πίστης μουσουλμάνων) σε σημαντική κλίμακα, μόνο δια της βίας έχει επιτευχθεί στο παρελθόν. Το ζήτημα και ο φόβος κύριοι δεν είναι η Τουρκία, αλλά η βαθιά ιδεολογική της βάση που δεν είναι άλλη από το ίδιο το Ισλάμ. Ο άθεος Κεμαλισμός ήρθε και παρήλθε. Ο μεγάλος κίνδυνος για τον παγκόσμιο πολιτισμό είναι κατ' εμέ η επέκταση και η προώθηση του Ισλάμ και η εμπέδωσή του εντός μίας ' Ευρωανατολίας.'

Το Ισλάμ μπορεί να φαντάζει παντοδύναμο, πατά όμως πάνω σε μία σαθρώτατη και πρωτόγονη ιδεολογική βάση, σε ένα και μόνο “σύγγραμα θεμέλιο” το οποίο μπορεί εύκολα με μία σύγχρονη και μελετημένη ενημέρωση μέσα από τα ΜΜΕ να θρυμματιστεί. Μία τέτοια εκδοχή θα είναι και η σωτηρία αλλά και η αναβίωση του Ελληνισμού και όλων όσων κινδυνεύουν από τον Ισλαμοφασισμό. Αυτό το σενάριο όσο τολμηρό και επιθετικό και αν ακούγετε, είναι η δική μου άποψη, και ότι εγώ βλέπω ως μόνη λύση για το μέλλον. Η άλλη επιλογή, κατ' εμέ, είναι η σταδιακή Ισλαμοποίηση των πάντων. Το Ισλάμ όποτε σταμάτησε την επέκταση την σταμάτησε μετά από σύγκρουση και έχοντας χάσει πόλεμο. Δεν μπορούν κύριοι οι μη μουσουλμανικοί λαοί να ανταγωνιστούν τους μουσουλμάνους στον σημαντικότερο παράγοντα για την επικράτηση, την τεκνογονία. Μέσα σε μία πολυπολιτισμική Ευρωανατολία οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι σύντομα θα εξαφανισθούμε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επιτρέψατέ μου λοιπόν να συμφωνώ πολύ περισσότερο με τον σοφό κ. Καραμπελιά παρά με τον Παπαδόπουλο και τα διάφορα Παπαδοπουλάκια που ακόμα πετούν δεξιά και αριστερά.


The Red Planet - Ο Κόκκινος Πλανήτης

The Red Planet

1

2

3

4

5

Απορία για τους "άπορους"

Thomas Jefferson on Taxation

Απορίες έχω πολλές:

1. για τις βίλες των "απόρων" που δε ντρέπονται να ζητάνε οικονομική ενίσχυση από το κρατικό προϋπολογισμό.

2. για τους εφοριακούς που απλά δέχονται τις δηλώσεις επισήμως χωρίς καμιά ερώτηση για το αν στέκουν αυτά που δηλώνονται.

3. για το κουτσομπολιό που γίνεται στις κεντρικές πλατείες και στα ανωτέρου επιπέδου καφενεία, που σφύζουν από δημοσίους υπαλλήλους, περισσότερο από κάθε άλλου είδους επάγγελμα. Τι σχολιάζουν; Τι θέλουν να μάθουν; Πως χρησιμοποιούν αυτά που μαθαίνουν στα καφενεία; Μπάλα μπορεί να βλέπουν, αλλά η μπάλα παίζεται σε άλλα "γήπεδα" συνεννόησης. Μέσα σε αυτούς τους θαμώνες των ανωτέρων τη τάξη καφενείων, υπάρχουν και εφοριακοί. Εκείνοι έχουν όχι απλά δικαίωμα αλλά υποχρέωση να ελέγχουν τις δηλώσεις των συμπολιτών τους. Απλά το κάνουν εκτός υπηρεσίας και περιμένουν πολιτική πρωτοβουλία για τους ελέγχους σε υπηρεσιακό επίπεδο.

4. Τελικά η πολιτική διοίκηση έχει καθημερινό έλεγχο εάν οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις των υπαλλήλων θα εκτελούνται ή όχι;

5. Χρειάζεται ειδική άδεια να ελέγχονται οι λογαριασμοί κατανάλωσης ρεύματος και ύδατος για να δούνε οι οικονομικές υπηρεσίες ποιος ξοδεύει τόνους νερού για τις πισίνες και άπλετο ρεύμα στα τζακούζι; Στη Βρετανία όποιος ξοδεύει πάνω από κάποιο λογικό όριο ηλεκτρικό ρεύμα, μπαίνει σε λίστα υπόπτων για κατανάλωση ρεύματος προς παραγωγή μαριχουάνας. Οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να ζητούν εντάλματα ελέγχου στις ύποπτες κατοικίες.

6. Νομίζουν πως τα καλύμματα παραλλαγής, εκτός από της πρόχειρη κάλυψη των υδάτινων δεξαμενών κολύμβησης, θα καλύψουν και την αδικία για πολύ περισσότερο;

7. Πόσο καιρό χρειάζεται για να συμπληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο;

8. Οι αυθαίρετες παραλιακές βίλες που καταπίνουν τα ανελέητα κύματα του Ποσειδώνα, θα αποζημιώνονται από το κράτος;

9. Λέτε να προσπαθήσουν να δωροδοκήσουν και τις εταιρίες δορυφορικής φωτογράφησης, για να μη φανούν οι βίλες, οι πισίνες και οι ακτές της Ελλάδας; Αυτοί οι ξένοι βρε παιδί μου μπορούν και τα βλέπουν ακόμα! Τι μπορούμε να κάνουμε;

10. Λέτε να κόψουν τις αγροτικές επιδοτήσεις σε δικηγόρους, γιατρούς, ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες, πολιτικούς, δημοσίους λειτουργούς με μεγάλα αγροτικά οχήματα που ποτέ δεν είδαν λάσπη στις ρόδες τους;

Reblog this post [with Zemanta]