Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ

.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πατρίδα χιλιονικημένη - Νίκος Ξυλούρης

Πλοίο στη Θάλασσα, Λάδι σε Μουσαμά, 80 χ 120 ε...
Πλοίο στη Θάλασσα, Λάδι σε Μουσαμά, 80 χ 120 εκ. Προσαλέντης, Παύλος Κέρκυρα 1857 - Αλεξάνδρεια 1894 (Photo credit: Wikipedia)
"Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ" 1976

Στίχοι: Παύλος Μάτεσης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Πατρίδα χιλιονικημένη
Σπίτι και πόλη μου χαροκαμένη
Κουρέλια ταπεινά σε ντύνω
Καρτέρα κι αύριο θα σε λαμπρύνω

Γίνε μου όρκος και φωτιά
Και βγες στον δρόμο με τουφέκι
Ώρα για αίμα για πυρκαϊά
Παρ' το κορμί μου γι' αστροπελέκι
Άγριος λύκος και στοιχειά
Ρουφάν το αίμα τ'ακριβό σου
Γίνε κατάρα γίνε οχιά
Πάρ'το κορμί μου κι αρματώσου


ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ - πουλημένοι

Gunpowder mill at the Hydropower Museum, Dimit...
Gunpowder mill at the Hydropower Museum, Dimitsana, Greece. The water driven drum at the left, rotates the camshaft, which raises the vertical bars, which in turn grind the powder located at the pits on the floor. (Photo credit: Wikipedia)
Στίχοι: Παύλος Μάτεσις.
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος.
Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης & Χορωδία, «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ», 1976.
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Καρράς, «ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ», 1974.

Πουλημένοι πουλημένοι
Άλλη στράτα δεν σας μένει
Μνήμα σας προσμένει
Κάσα καρφωμένη.

Για τους πουλημένους
Βόλι δεν χαλάμε
Με πέτρες και κοτρόνια
Τους πετροβολάμε.

Πουλημένοι πουλημένοι
Άλλη ώρα δε σας μένει
Μνήμα σας προσμένει
Κάσα αφορισμένη.

Και για όλους ίδια
Θα 'χετε κονάκι
Λακκούβες με σκουπίδια
Κι απάνω τους κοράκι.

Όλοι οι πουλημένοι
Είστε καταραμένοι
Απ' την δική μας τη γενιά
Από εργάτη ποιητή
Κι από γραφιά.


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΔΩΝ TV

Ελληνικά: Σπίτια κοντά στην Πλακάδα του Αγίου ...
Ελληνικά: Σπίτια κοντά στην Πλακάδα του Αγίου (Πλατεία Ηρώων) στην Κέρκυρα. Español: Casas en las cercanías de la Replaceta del Santo (Plaza de los Héroes) de Corfú. (Photo credit: Wikipedia)
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΔΩΝ


Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Γιατί απαγορεύουν τις δημοσκοπήσεις να κοινοποιηθούν;


Κάτι θέλουν να μας κρύψουν και μας κρύβουν την πραγματική αγανάκτηση των πολιτών από τα παλαιά κόμματα !

ΤΑ ....ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Tabulations below:
Α’ Athens
Rank
Β’ Athens
Rank
Rest Athens
Rank
Α’ Piraeus
Rank
Β’ Piraeus
Rank
ND
13,0
1
14,0
1
12,3
3
12,0
3
8,1
4
PASOK
13,0
1
9,5
4
5,7
5
8,5
5
7,6
5
ΚΚΕ
7,6
5
8,3
5
4,8
6
10,7
4
12,0
3
SYRIZA
12,3
2
13,7
2
21,1
1
13,4
2
15,4
1
Democratic Left
7,0
6
5,0
7
3,6
7
6,1
6
6,4
7
INDEPENDENT GREEKS
11,3
3
11,3
3
12,7
2
13,8
1
13,7
2
LAOS
1,8
9
1,8
9
2,0
8
1,0
10
1,8
9
Democratic Alliance
2,2
7
1,4
10
0,9
9
1,4
9
1,1
10
Green
2,0
8
3,7
8
4,8
6
5,2
7
3,3
8
GOLDEN DAWN
9,5
4
6,6
6
9,6
4
4,5
8
6,7
6
Undecided
14,0
18,0
14,0
15,0
14,0



Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Analogue or step motion ?


How Simple Ideas Lead to Scientific Discoveries


Adam Savage walks through two spectacular examples of profound scientific discoveries that came from simple, creative methods anyone could have followed -- Eratosthenes' calculation of the Earth's circumference around 200 BC and Hippolyte Fizeau's measurement of the speed of light in 1849.

"How Simple Ideas Lead to Scientific Discoveries" was animated by the TED-Ed Animation Team (Jeremiah Dickey, Biljana Labovic, Celeste Lai, Kari Mulholland and Franz Palomares)

View the full lesson: http://ed.ted.com/lessons/how-simple-ideas-lead-to-scientific-discoveries

Adam Savage, the host of "MythBusters" on the Discovery Channel, is a longtime special-effects artist and a minor obsessive.


Why you should listen to him:

As his official MythBusters bio puts it, "Adam Savage has spent his life gathering skills that allow him to take what's in his brain and make it real." He worked as a special-effects artist, fabricator, modelmaker and general dreamer-upper for a decade and a half, working on films such as Galaxy Quest and the Matrix sequels, as well as Episodes I and II of the Star Wars series.
In 2002, he and his fellow movie-industry veteran Jamie Hyneman became the hosts ofMythBusters, a Discovery Channel show that puts urban myths and rules of thumb to test in visceral, often hilarious ways. Behind the sheer awesomeness of their rocket cars and flaming projectiles, the MythBusters are a force for science education..

LamiaReport.gr-Ξύλο στη "ΜΙΖΑ"

Καρκίνος: Σε κυταρικό επίπεδο τομογραφίες σύντομα

Σε λίγο καιρό οι αξονικές τομογραφίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ανάλυση μέχρι και σε κυταρικό επίπεδο (νεύρωνες εγκεφάλου ή κύταρα ).

Μια ομάδα από 50 επιστήμονες όλων των τομέων επιστήμης , έχει λειτουργήσει πειραματικά ένα τομογράφο με εξελιγμένης μορφής εικονοληψία και μαθηματική ανάλυση σε κυταρικό επίπεδο καρκινόματα.

Οι χειρουργοί ιατροί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι όχι απλά ενθουσιασμένοι με την επίτευξη αυτή αλλά και χαρούμενοι ότι οι διαγνώσεις καρκινωμάτων θα μπορούν να γίνονται στα πρώτα στάδια εμφάνισης, όπου μπορεί ανά περίπτωση να χρειάζεται και μόνο φαρμακευτική αγωγή όταν θα παραχθούν και φάρμακα εξειδικευμένης θεραπείας, ή τουλάχιστον μια μικροεπέμβαση που θα μπορεί κατά περίπτωση και γίνει με τοπική αναισθησία.

Οι δυνατότητες που θα προσφέρει η τρισδιάστατη φωτογράφιση σε κυταρικό επίπεδο είναι εκατό χιλιάδες φορές ακριβέστερη από την σημερινή ανάλυση των τομογράφων που μπορούν να καταγράψουν καρκινώματα ενός εκατοστού του μέτρου ώς ελάχιστα αναγνωρίσιμους όγκους.

Ας ελπίσουμε ότι η εφαρμογή τους θα γίνει σύντομα προσβάσιμη σε κάθε αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Εύγε στο ίδρυμα UCL του Λονδίνου , και με ευχές για ακόμα καλύτερα επιτεύγματα.

Η λογική "σκοτώνει" τη θρησκευτική πίστη

Πολλοί πιστοί είναι σίγουροι ότι η πίστη τους είναι στέρεη σαν βράχος, ίσως όμως να υπερεκτιμούν τη σταθερότητα των πεποιθήσεών τους.

Η αναλυτική σκέψη μπορεί να μειώσει τη θρησκευτική και μεταφυσική πίστη ακόμα και σε αφοσιωμένους πιστούς, σύμφωνα με νέα έρευνα καναδών ψυχολόγων, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο λογικός τρόπος σκέψης έχει τη δυνατότητα να υποσκάψει τη θρησκευτικότητα και να προάγει τον σκεπτικισμό και την αθεΐα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας Άρα Νορενζαγιάν του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το ίδιο και με το «New Scientist» ανέφεραν ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την πνευματικότητα του καθενός και η τάση για περισσότερη ή λιγότερη αναλυτική σκέψη είναι ένας από αυτούς.

Οι ψυχολόγοι έκαναν διάφορα τεστ και πειράματα με 650 εθελοντές, συσχετίζοντας τον βαθμό αναλυτικής σκέψης του καθενός με την ένταση των θρησκευτικών και άλλων μεταφυσικών πεποιθήσεών του (π.χ. πίστη σε αγγέλους), διαπιστώνοντας ότι αυτά τα δύο πράγματα είναι γενικά αντιστρόφως ανάλογα.

Όσο περισσότερο οι εθελοντές ανέπτυσσαν αναλυτικούς συλλογισμούς και έκαναν λογικές σκέψεις, τόσο έτεινε να μειώνεται η θρησκευτική πίστη τους και, αντίθετα, αυξανόταν ο αθεϊσμός ή έστω ο αγνωστικισμός και ο σκεπτικισμός τους σχετικά με τα θρησκευτικά ζητήματα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις σχετίζονται όχι τόσο με το πιο αργό και αναλυτικό σύστημα λειτουργίας του νου, όσο με το διαισθητικό- συναισθηματικό που είναι πιο γρήγορο και αυτόματο.

Όταν ενεργοποιείται περισσότερο το αναλυτικό σύστημα, τότε «σκεπάζει» το διαισθητικό και αντίστροφα.

Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι (αν και όχι όλοι) επιστήμονες, που καλλιεργούν την αναλυτική σκέψη, τείνουν να είναι άθεοι ή αγνωστικιστές.

Με πιο απλά λόγια, όσοι άνθρωποι τείνουν να λειτουργούν ενστικτωδώς, είναι πιο πιθανό να πιστεύουν στον Θεό, σε σχέση με όσους σκέφτονται πιο πολύ και είναι λιγότερο ενστικτώδεις και αυτό γιατί η πίστη είναι περισσότερο συναίσθημα παρά σκέψη.

Μελλοντικές έρευνες από τους ίδιους ψυχολόγους θα μελετήσουν κατά πόσον είναι πρόσκαιρη ή διαρκής η επίδραση της αναλυτικής σκέψης στη θρησκευτική πίστη και αν αυτή η επίδραση ισχύει σε όλους τους πολιτισμούς της Γης και όχι μόνο στη Δύση.

Οι πιο πρόσφατες έρευνες της κοινής γνώμης αποκαλύπτουν ότι η μεγάλη πλειονότητα της ανθρωπότητας πιστεύει στον Θεό, αν και οι αγνωστικιστές και οι άθεοι είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Το ποσοστό των πιστών και των άθεων μεταβάλλεται διαχρονικά υπό την επίδραση διαφόρων ψυχολογικών και πολιτισμικών παραγόντων.

Οι ερευνητές ξεκαθάρισαν πάντως ότι δεν αρκεί η αναλυτική σκέψη για να μετατρέψει έναν πιστό σε άπιστο. Άλλοι ισχυροί υποσυνείδητοι παράγοντες, όπως ο φόβος του θανάτου και η επιθυμία για διαιώνιση της ζωής, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφοδότηση της πίστης στη θρησκεία και σε άλλες πνευματικές παραδόσεις.

Οι ερευνητές επίσης φρόντισαν να διευκρινίσουν ότι η μελέτη τους δεν έχει να κάνει με την ίδια την αξία της θρησκείας, αλλά με τους γνωσιακούς-νοητικούς μηχανισμούς που την υποσκάπτουν ή την ενισχύουν.

Ο διάσημος νομπελίστας ψυχολόγος Ντάνιελ Κάνεμαν, του πανεπιστημίου Πρίνστον, δήλωσε ότι «αυτό ουσιαστικά που δείχνει η νέα έρευνα, είναι πως όταν κανείς σκέφτεται με πιο κριτικό τρόπο, απορρίπτει πεποιθήσεις που αλλιώς θα τις υιοθετούσε.

Δείχνει ότι υπάρχουν ορισμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις που οι άνθρωποι πιστεύουν και τις οποίες δεν θα υιοθετούσαν, αν σκέφτονταν πιο κριτικά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Της αμύνης τα παιδιά (Ο Μακεδών) αυθεντική ηχογράφηση

.Ελληνική Εστουδιαντίνα:
Στις 16 Αυγούστου 1916 γίνεται το κίνημα της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη που το υποστηρίζει ο συμμαχικός στρατός που έχει στο μεταξύ αποβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη. Ο Βενιζέλος αργεί αλλά τάσσεται με το κίνημα και στις 26 Σεπτεμβρίου μεταβαίνει στα Χανιά, όπου και σχηματίζει προσωρινή κυβέρνηση με αρχικά μέλη την τριανδρία, αποτελούμενη από τον ίδιο, το ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη και το στρατηγό Παναγιώτη Δαγκλή και από εκεί μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Στην απόφαση του Βενιζέλου συνετέλεσε και η εισβολή των Γερμανοβουλγάρων στην Ανατολική Μακεδονία και η αιχμαλωσία και μεταφορά στη Γερμανία του Δ΄ Σώματος Στρατού με την ανοχή της φιλοβασιλικής κυβέρνησης.


Για τα παιδιά, τη νέα τριανδρία

που έδιωξε από την Αθήνα τα θηρία,