Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Προσευχές μέσω...κινητού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Προσευχές μέσω...κινητού

Τη δωρεάν διάθεση μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με την οποία θα μπορούν να πιστοί να έχουν πρόσβαση σε βιβλία με προσευχές, ανακοίνωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Προσευχές μέσω...κινητού
Οι χρήστες iphone και κινητών τηλεφώνων με το λειτουργικό σύστημα «android» θα μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή, από την ιστοσελίδα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία γνωστοποίησε πως το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια προγραμματιστή από τη Ρωσία και μιας ρωσικής ιστοσελίδας θρησκευτικού περιεχομένου.
Οι προσευχές διατίθενται στην εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα, δήλωσε στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, ο Μίλος Αντονίεβιτς, ο οποίος εργάζεται στο κέντρο για τις νέες τεχνολογίες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Η εκκλησία προς το παρόν δεν έχει την εφαρμογή στη σερβική γλώσσα. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε την εφαρμογή, ώστε οι προσευχές να είναι στη σερβική γλώσσα, αλλά η απόφαση πρέπει να ληφθεί από την εκκλησία» ανέφερε ο ίδιος.
Στη Σερβία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και η εκκλησία ασκεί μεγάλη επιρροή.

Σχετικά Άρθρα