Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για την απάτη δισεκατομμυρίων από εφοριακούς


Λίστα με 60 εφοριακούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί επιθεωρητές αλλά και εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τη φυλακή, ο φοροτεχνικός Ν. Κασιμάτης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για το κύκλωμα και για την απάτη δισεκατομμυρίων που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου.

"Όλοι έκλεβαν. Απ΄ την πίτα έπαιρναν όλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του. Εγώ λόγου χάρη, συμμετείχα στο θέμα των φορολογικών ελέγχων" είπε...

Την περασμένη Παρασκευή, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες για τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά πέντε εφοριακών στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής ενώ άλλοι δύο στη Θεσσαλονίκη έχουν καταδικαστεί.

Οι 5 υπάλληλοι της εφορίας κατηγορούνται ότι κατά τα έτη 1998 - 2000 εξέδιδαν παράνομες βεβαιώσεις επιστροφής ΦΠΑ από 3 έως 25 εκατομμύρια Δραχμές το μήνα. Συνολικά, η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τα 520 εκατομμύρια Δραχμές.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι έλεγχοι στην υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ συνεχίζονται καθώς η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να αγγίζει και τα 5 δις ευρώ!



Διαβάστε ακόμα:

Απο κόσκινο οι εφοριακοί όλης της χώρας

Εισαγγελική έρευνα για το...πάρτυ επίορκων εφοριακών στη ΔΟΥ Πύργου


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=123310&catid=4



Σχετικά Άρθρα