Πρέπει να κρατάμε την εξωτερική ατμόσφαιρα εκτός των νοσοκομείων; Η οικολόγος και συνεργάτιδα του TED Τζέσικα Γκριν ανακάλυψε ότι ο μηχανικός αερισμός απομακρύνει πολλούς τύπους μικροβίων αλλά όχι αυτούς που πρέπει: τα μικρόβια που παραμένουν στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερο πιθανό να είναι παθογόνα.
Jessica Green
ABOUT THE SPEAKER
Jessica Green
Jessica Green wants people to understand the important role microbes play in every facet of our lives: climate change, building ecosystems, human health -- even roller derby. This University of Oregon professor (also known by her derby name “Thumper Biscuit”) is using non-traditional tools -- like art, animation, and film -– to help people visualize the invisible world.
Why you should listen to her:
Jessica Green, a TED2010 Fellow and TED2011 Senior Fellow, is an engineer and ecologist who specializes in biodiversity theory and microbial systems. As a professor at both the University of Oregon and the Santa Fe Institute, she is the founding director of the innovative
Image via Wikipedianew Biology and the Built Environment (BioBE) Center that bridges biology and architecture. Jessica envisions a future with genomic-driven approaches to architectural design that promote sustainability, human health and well-being. She is currently spearheading efforts to model buildings as complex ecosystems that house trillions of diverse microorganisms interacting with each other, with humans, and with their environment. This framework uses next-generation sequencing technology to characterize the “built environment microbiome” and will offer site-specific design solutions to minimize the spread of infectious disease and maximize building energy efficiency.
Οι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο περνούν πάνω από το 90% της ζωής τους σε εσωτερικούς χώρους,στους οποίους εισπνέουν και έρχονται σε επαφή με τρισεκατομμύρια μορφές ζωής, αόρατες με γυμνό μάτι:τους μικροοργανισμούς. Τα κτίρια είναι σύνθετα οικοσυστήματα που αποτελούν σημαντική πηγήωφέλιμων μικροβίων για εμάς αλλά και ορισμένων βλαβερών. Τι είναι αυτό που καθορίζει τον τύπο και την κατανομή των μικροβίων σε εσωτερικό χώρο; Τα κτίρια αποτελούν αποικίες αερομεταφερόμενων μικροβίωνπου εισέρχονται από τα παράθυρα και από τα συστήματα μηχανικού αερισμού. Εισέρχονται επίσηςμέσω των ανθρώπων και άλλων πλασμάτων. Η μοίρα των μικροβίων σε εσωτερικό χώρο εξαρτάται από τη σύνθετη αλληλεπίδραση που έχουν με τους ανθρώπους και με το κατασκευασμένο από αυτούς περιβάλλον. Σήμερα πλέον, αρχιτέκτονες και βιολόγοισυνεργάζονται προκειμένου να σχεδιάσουν έξυπνα κτίρια τα οποία θα είναι υγιή για όλους μας.
Περνάμε απίστευτα πολύ χρόνο μέσα σε κτίρια που αποτελούν εξαιρετικά ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως αυτό εδώ το κτίριο -- ένα περιβάλλον με συστήματα μηχανικού αερισμού που περιλαμβάνουν φίλτρα,θέρμανση και κλιματισμό. Δεδομένου του χρόνου που περνάμε σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας. Στο Κέντρο Βιολογίας και Δομημένου Περιβάλλοντος,διεξήγαμε μια έρευνα σε νοσοκομείο, συλλέξαμε δείγματα αέρα και απομονώσαμε το DNA των μικροβίων. Μελετήσαμε τρεις τύπους χώρων. Χώρους με μηχανικό αερισμό, τα δεδομένα με μπλε χρώμα.Μελετήσαμε χώρους που αερίζονταν φυσικά, στους οποίους το νοσοκομείο μας επέτρεψε να κλείσουμε το μηχανικό αερισμό σε μια πτέρυγα του κτιρίου και να ανοίξουμε με λοστό τα παράθυρα τα οποία δεν άνοιγαν πια αλλά ανοίχτηκαν ειδικά για τη μελέτη μας Πήραμε δείγμα και από τον αέρα εκτός του κτιρίου.
Αν δείτε τον άξονα Χ στη γραφική παράσταση, θα δείτε αυτό που θέλουμε να κάνουμε συνήθως -- να κρατάμε δηλαδή το εξωτερικό έξω -- και το πετυχαίνουμε με τον μηχανικό αερισμό. Αν δείτε τα πράσινα δεδομένα,δηλαδή τον εξωτερικό αέρα, θα δείτε μεγάλη ποσότητα μικροβιακής ποικιλότητας ή ποικιλίας τύπων μικροβίων. Αλλά αν δείτε τα μπλε δεδομένα, που είναι ο αέρας από μηχανικό αερισμό, δεν υπάρχει ίδια ποικιλία. Η μειωμένη ποικιλία δεν είναι απαραίτητα καλή για την υγεία μας. Αν δείτε τον άξονα Υ στη γραφική παράσταση, θα δείτε ότι στον αέρα από μηχανικό αερισμό, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητεςνα συναντήσουμε ένα ενδεχόμενο παθογόνο ή ένα μικρόβιο σε σύγκριση με τον εξωτερικό χώρο.
Έτσι, για να κατανοήσουμε γιατί συνέβαινε αυτό,πήραμε τα δεδομένα μας και τα τοποθετήσαμε σε μια γραφική παράσταση δηλαδή σε έναν στατιστικό χάρτηπου μας δείχνει πόσο συνδέονται οι μικροβιακές κοινότητες στα διαφορετικά δείγματα. Τα σημεία δεδομένων που βρίσκονται πιο κοντά αφορούν μικροβιακές κοινότητες που μοιάζουν περισσότεροαπό τα σημεία δεδομένων που βρίσκονται σε απόσταση. Και το πρώτο που παρατηρούμε στο διάγραμμα, αν δούμε τα μπλε σημεία δεδομένων, που αντιστοιχούν στον αέρα από μηχανικό αερισμό, είναι ότι δεν αποτελούν απλώς υποσύνολο των πράσινων,δηλαδή του εξωτερικού αέρα.
Ανακαλύψαμε ότι ο αέρας από μηχανικό αερισμόμοιάζει στον άνθρωπο. Έχει μικρόβια που σχετίζονται συχνά με το δέρμα μας και το στόμα μας, το σάλιο μας.Και αυτό επειδή όλοι μας αποβάλλουμε συνεχώς μικρόβια. Όλοι εσείς τώρα μοιράζεστε τα μικρόβιά σας με τους υπόλοιπους. Και όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, ο αέρας έχει μικρόβια που συνήθως σχετίζονται με τα φύλλα των φυτών και το χώμα.
Γιατί έχει σημασία; Επειδή η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης είναι ο δεύτερος πιο ενεργοβόρος κλάδοςστις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν δυόμισι φορές περισσότερη ενέργεια από τα κτίρια γραφείων. Και το μοντέλο που μελετάμεστα νοσοκομεία αλλά και σε πολλά και διαφορετικά κτίρια, είναι ο αποκλεισμός της εξωτερικής ατμόσφαιρας από το εσωτερικό. Και το εν λόγω μοντέλο ίσως να μην είναι το καλύτερο για την υγεία μας. Και δεδομένου του υψηλού αριθμούνοσοκομειακών λοιμώξεων, ίσως έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσουμε τις τρέχουσες πρακτικές.
Έτσι όπως διαχειριζόμαστε τα εθνικά πάρκα, όπου προωθούμε την ανάπτυξη ορισμένων ειδών και αποτρέπουμε την ανάπτυξη άλλων,προσανατολιζόμαστε προς τη δημιουργία κτιρίων σε πλαίσιο οικοσυστήματος στο οποίο θα προωθούμε τα είδη των μικροβίων που θέλουμε να έχουμε σε εσωτερικούς χώρους. Κάποιοι λένε ότι η υγεία μας εξαρτάται από την υγεία του εντέρου μας. Και γι΄αυτό, πολλοί τρώνε προβιοτικό γιαούρτι για να αποκτήσουν υγιή εντερική μικροχλωρίδα. Και αυτό που θέλουμε εν τέλει να πετύχουμε είναι να εφαρμόσουμε αυτήν τη αρχή για να έχουμε ένα υγιές σύνολο μικροοργανισμών σε εσωτερικό χώρο.
Σχετικά Άρθρα
- Newly Discovered Cause of Insulin Resistance is Not Sugar or Saturated F...
- Seeking recovery after the COVID-19 shots
- Climate Change Hoax in under 3 minutes
- How did Moderna know there was going to be a ‘Pandemic’ a year in advance
- UK Covid-19 Vaccine victims as PM
- the reality of the CO2
- Covid-19 Covert Misinformation by Government operators
- Αριστεροί Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα προασπίζονται την αγράμματη Θάνμπεργκ
- The coronavirus as bioweapon project leading to Covid started 56 years ago
- Taxation will never have effect on solar cycles which control our climate, it will make the rich richer
- Green technologies are significantly more material intensive than our current energy makes
- Three new peer-reviewed papers, published in major prestigious scientific journals break the climate crisis naratives
- O Δρ Κωνσταντίνος Γρίβας ομιλεί στο ΕΛΙΣΜΕ για την Επικίνδυνη και Αναθε...
- Synthetic viruses developed in labs
- Alan Jones, utterly schools a panel of climate zealots
- AI competition to OnlyFans is already here
- Professor Ian Plimer, on Climate
- Roger Scruton: How Fake Subjects like Women Studies Invaded Academia
- Gravitas: US authorities uncover secret 'Covid-19' lab
- Scientists exposed after previously denying COVID-19 lab leak theory
- Merck ties with Secret Services -- Crimes and Murder actions recorded - COVID-19
- COVID-19 Was patented by Moderna 3years before the "pandemic"
- Corona viruses History
- Chomsky & Krauss: An Origins Project Dialogue
- Δήμος, Δικαιοσύνη και Οικο-Νομία
- ZDF caught creating propaganda, live in a farmers demonstration, for promoting weapons to Ukraine
- Climate Change Hoax in under 3 minutes
- CIA Spy: "Leave The USA Before 2030!" Why You Shouldn't Trust Your Gut! ...
- Οι Ανοιχτές προκλήσεις των Κοινωνιών σε Γεωπολιτική/Γεωοικονομία/ Επιστή...
- THE CIA AND THE NAZIS: A MARRIAGE MADE IN HELL
- How did Moderna know there was going to be a ‘Pandemic’ a year in advance
- UK Covid-19 Vaccine victims as PM
- Κοσμοσυστημική Γνωσιολογία: Απαντώντας στη προ-νεοτερική "νεοτερικότητα"...
- the reality of the CO2
- Should they be called vaccines without the evidence of time and observations ?
- Αριστεροί Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα προασπίζονται την αγράμματη Θάνμπεργκ
- The coronavirus as bioweapon project leading to Covid started 56 years ago
- Taxation will never have effect on solar cycles which control our climate, it will make the rich richer
- Electric bus in London, no media coverage
- Wind turbines subsidies scheme scam
- Green technologies are significantly more material intensive than our current energy makes
- The Pfizer “vaccine” never got to India for 2 reasons
- Three new peer-reviewed papers, published in major prestigious scientific journals break the climate crisis naratives
- Rogan & Musk THREATENED - The Internet is About To Change FOREVER
- Synthetic viruses developed in labs
- Alan Jones, utterly schools a panel of climate zealots
- Former Head of the FBI confirms that 9/11 was orchestrated
- RFK explains how BlackRock, State-street and Vanguard own a huge portion of the Economy
- I am asking for a friend
- Χάρρυ Κλύνν - Ένας πούστης να μιλήσει! EINAI MUST!!
- rising temperatures are the CAUSE of increased atmospheric CO2
- Έτσι βλέπω τον κόσμο Ε12: Ηράκλειτος - Δημοκρατία και Αξιοκρατία
- Τὶ εἶναι Γνῶσις;
- Green materials for a greener world: ATHANASSIA ATHANASSIOU at TEDxRoma
- GREEN BEAUTIFUL Greek subs - ελληνικοί υπότιτλοι Plz read description!
- Suzana Herculano-Houzel: What is so special about the human brain?
- ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ. ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΦΩΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...
- Mind Control Device Demonstration - Tan Le
- The Woman Who Changed Her Brain: Barbara Arrowsmith-Young at TEDxToronto
- Γιατί; Καρκίνος Δρ. Μουρούτης
- PBS NOVA: Mind Over Money
- Σελήνη Αναδυομένη
- ΤΙ ΣΤΟ "ΚΑΛΟ" ΨΕΚΑΖΟΥΝ;
- The Future of Free Energy is here now! The end of oil, coal and nuclear ...
- Μουσική και βιολογία. Υπάρχει σχέση;
- (Official Movie) THRIVE: What On Earth Will It Take?
- Stephen Hawking Cosmology Lecture Geneva University
- Carl Sagan, Stephen Hawking and Arthur C. Clarke - God, The Universe and...
- Denis Dutton: A Darwinian theory of beauty
- ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 23/5/2013
- Ηράκλειτος - Animated Φιλόσοφοι- http://www.projethomere.com
- Sam Harris - Free Will
- Τα μαθηματικά υδρεύουν τη Σάμο
- Η Ομηρική Ελληνική Γλωσσα κάνει καλό στην καρδιά
- ΠΩΣ Ο ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου