Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Κόβοντας το καρκίνο εκεί που δεν μπορεί να κοπεί ...

Flag United States LouisianaImage by erjkprunczyk via FlickrΝEW ΟΡΛΕΑΝΗ, Λα (Ivanhoe Newswire) -- Αυτό το έτος, σε ενάμισυ εκατομμύριο Αμερικανούς θα εντοπιστεί με κάποιο είδος καρκίνου. Η θεραπεία περιλαμβάνει συχνά τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοβολία, αλλά στους καρκίνους όπου όχι όλος ο όγκος μπορεί να αφαιρεθεί, μια μεγάλη πρόκληση είναι το πως ο ιατρός σιγουρεύεται ότι ο καρκίνος δεν αρχίζει να μεγαλώνει πάλι. Τώρα, υπάρχει μια νέα πειραματική προσέγγιση, μια εξατομικευμένη θεραπεία που είναι τόσο μοναδική όσο οι ασθενείς οι ίδιοι.

Όταν είναι για να αυξηθούν κάποια πράγματα, η Andrea Suhor έχει την αφθονία της υπομονής. Αλλά όχι τόσο μεγάλη με την υγεία της. Παλεύει έναν σπάνιο νευροενδοκρινή καρκίνο που δεν έχει αποκριθεί στην παραδοσιακή θεραπεία.

«Είμαι έτοιμη να προχωρήσω. Αυτή είναι η ζωή μου, και αισθάνομαι ότι είναι σταματημένη τώρα ακριβώς και μέχρι να την ξαναρχίσουμε και να την πάρουμε υπό έλεγχο» είπε η Andrea. «Είμαι ένας μαχητής.»

Μετά από τη χειρουργική επέμβαση για να αποβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο του όγκου της, η Andrea είναι έτοιμη να αρχίσει μια πειραματική θεραπεία από LSU που καινοτομεί ο γιατρός χειρούργων Eugene Woltering. Η θεραπεία στοχεύει στον καρκίνο της, με την παύση λειτουργίας ή δημιουργίας νέων αιμοφόρων αγγείων που υποστηρίζουν την αύξηση όγκων.

«Εάν μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό να συμβαίνει, ο όγκος μένει ακριβώς το ίδιο μέγεθος όπως είναι σήμερα για πάντα και πάντα,» είπε ο Eugene Woltering, M.D., ένας καθηγητής της
Blueberry WafflesImage by VancityAllie via Flickrχειρουργικής επέμβασης στο κέντρο επιστημών υγείας LSU.

Τα μικροσκοπικά κομμάτια του όγκου της Andrea εξετάστηκαν με τις δωδεκάδες των  αντι-αγγειογόνων φαρμάκων που σταματούν την αύξηση των νέων αιμοφόρων αγγείων.

«Όλες αυτές που είναι πραγματικές μεγάλες γραμμές (αρτηρίες), τα φάρμακα δεν είχαν οποιαδήποτε επίδραση.»  είπε η Andrea.

Μια γραφική παράσταση τους λέει τι δεν ελειτούργησε και τι, ακόμα κι αν δεν είναι ένα φάρμακο.

«Τι άλλο έχουμε; είναι μαύρο σιρόπι βατόμουτων» ο Δρ Woltering είπε.

Αυτό το πειραματικό σιρόπι που έγινε από τη μαύρη σκόνη βατόμουρων, κατέστειλε την αύξηση αιμοφόρων αγγείων μέχρι 60 τοις εκατό των ασθενών. Ο στόχος είναι να σταματηθεί μακροπρόθεσμα η αύξηση όγκων, χωρίς τοξικές παρενέργειες με το φράξιμο της αύξησης των νέων αιμοφόρων αγγείων.

«Μπορούμε να ελέγξουμε την αύξηση του καρκίνου, να κρατήσει τον ασθενή σε υψηλή  ποιότητα ζωής και με μακροζωΐα» είπε ο Δρ Woltering.

Ελέγχοντας τον καρκίνο, οι ασθενείς όπως τη Andrea μπορεί να έχει μια μακροχρόνια, υγιή ζωή και μια αφθονία του χρόνου που θα μπορούν να σταματήσουν και να μυριστούν τα
Blueberries On The BushImage by outdoorPDK via Flickrτριαντάφυλλα. Το LSU είναι ένα από διάφορα ιατρικά κέντρα που ερευνούν αυτήν την νέα προσέγγιση στον καρκίνο. Είναι ακόμα διερευνητικό και δεν θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους καρκίνων ή όλους τους ασθενείς με καρκίνο. Αλλά θα μπορούσε να σημάνει ότι μερικοί καρκίνοι θα μπορούσαν να θεραπευθούν περισσότερο όπως μια χρόνια αρρώστια, κάτι σαν το διαβήτη, , όπου η θεραπεία περιλαμβάνει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο του ελέγχου και της πρόληψης.

Πηγή: Cutting Off Cancer Than Can't be Cut Out

Σχετικά Άρθρα