Red wine offers clue to superconductive future |
Βουτώντας το σίδερο σε κόκκινο κρασί και μετά σε υγρό άζωτο μετατρέπει τον σίδηρο σε έναν ηλεκτρικό υπεραγωγό, μειώνοντας την ηλεκτρική του αντίσταση σε επίπεδα κοντά στο ανύπαρκτο.
Αυτό το φαινόμενο μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε συσκευές και κυκλώματα που κατασκευάζονται με αυτά τα επεξεργασμένα καλώδια.
Και κάτι άλλο, όσο καλύτερο το κρασί τόσο και περισσότερο ισχυρό γίνεται το φαινόμενο της υπεραγωγιμότητας. Αυτό μπορεί να κάνει και με την αίσθηση της γεύσης του κρασιού και την αγωγιμότητα του ηλεκτρισμού των νευρικών απολήξεων στη στοματική κοιλότητα μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου