Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αφού διαβάστε τις απόψεις του Ιησού, διαβάστε και τις απόψεις των ακολούθων


Κατά Ματθαίον, (Κεφ. στ΄ 22 – 33.)

Ο λύχνος του σώματός εστιν ο οφθαλμός, εάν ούν ο οφθαλμός σου απλούς ή, όλον το σώμά σου φωτεινόν έσται, εάν δέ ο οφθαλμός σου πονηρός ή, όλον το σώμα σου σκοτεινόν έσται. ει ούν το φώς το εν σοί σκότος εστί, το σκότος πόσον? Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν, η γάρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, η ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 22:21 Greek NT: Tischendorf 8th Ed. with Diacritics
λέγουσιν· Καίσαρος. τότε λέγει αὐτοῖς· ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ.



Αρχιεπίσκοπος: Όσο ζω, τράπεζες δεν πουλώ


ο Μακαριότατος διαβεβαιώνει ότι η Κυπριακή Εκκλησία θα συνεχίζει να στηρίζει τις δύο μετοχές όσο ο ίδιος βρίσκεται στο πηδάλιο της, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα σε πιθανούς ενδιαφερόμενους. «Στην Εκκλησία είμαστε θεσμικοί επενδυτές. Στη μεν Τράπεζα Κύπρου είμαστε στο μετοχικό της κεφάλαιο επί αμνημονεύτων χρόνων, στη δε Ελληνική κάναμε μια σοβαρή επένδυση πριν μερικά χρόνια και δεν σκοπεύουμε να φύγουμε πωλώντας αλλού το μερίδιο μας, αν και ζημιώνουμε αρκετά χρήματα»,"


Και ενώ ο Κύπριος ασχολείται με τα ριάλια, ο Μόσχας δηλώνει ότι άλλο επάγγελμα του ταιριάζει: Πατριάρχης Μόσχας "Θα ήθελα να ήμουν κηπουρός. Μου αρέσει να φυτεύω λουλούδια"
.

Κατά την εμπειρία μου δεν είναι ο μόνος ιερέας ή ιεράρχης που διάλεξε λάθος επάγγελμα: έχω υπ᾽όψιν μου αρχιερείς που μεθύσκουν αγαλιάσεως από το εμπόριο αντικών, άλλοι καταναλώνουν πλείστο του χρόνου τους σε εργασίες διακόσμησης οίκων, άλλοι ασχολούνται με την άγρα περιουσιακών στοιχείων γερόντων και υποψήφιων μοναζόντων.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι το επάγγελμα του (αρχ)ιερέα δίνει δόξα, αναγνώριση, βασικό μισθό, αφορολόγητα τυχερά και μονιμότητα, ενώ δεν περιορίζει το χρόνο εξάσκησης προσωπικών ενασχολήσεων σε άλλου είδους καλλιτεχνικές ή όχι δραστηριότητες.

Όλοι αυτοί ξέρουν καλά ότι δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν στον επαγγελματικό χώρο, είτε αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως υπάλληλοι, και θα στερούνταν δόξας, αναγνώρισης, μονιμότητας, αφορολόγητων τυχερών και ελεύθερου χρόνου.

Λοιπόν όσοι άτολμοι προσέλθετε, και μη μου πείτε ότι είναι βαριά η καλογερική, γιατί εγώ μόνο σε μοναστήρια είχα δει αστακόβεργες και καβουροσαλάμια πάνω σε νηστίσιμο τραπέζι.

Σχετικά Άρθρα