Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η Ρουμανία, Το Πατριαρχείο, Η οικονομία και τα Ορφανά της


Ενώ η Ρουμανική οικονομική κρίση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη έκταση (Ρουμανία: Η χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 60 ετών) και το δημόσιο χρέος είναι το χειρότερο για τα τελευταία 60 χρόνια, φτάνοντας στο 40% του ΑΕΠ ("Η χειρότερη κρίση των τελευταίων 60 ετών" λέει ο πρωθυπουργός της), το Χριστεπώνυμο Πατριαρχείο λαμβάνει δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ για την οικοδόμηση καθεδρικού ναού (Το Πατριαρχείο Ρουμανίας θα λάβει δάνειο 200 εκατ. ευρώ για Καθεδρικό ναό).

Βλέπετε ότι επενδύουν στό μέλλον της χριστεπώνυμης μερίδας του λαού, που σύντομα θα ανατρέχουν στους ναούς προσευχόμενοι να ανακάμψει η οικονομική τους κατάσταση.

Από την θέση μου κατανοώ ότι ή οι αρχιερείς τους δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ή στοιχηματίζουν στην οικονομική και κοινωνική και νοητική εξαθλίωση του πιστού λαού, και πάνω στη μιζέρια τους να τους ζητούν να συνεισφέρουν στους δίσκους για το μεγαλεπίβολο "θεάρεστο" έργο του πατριαρχείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι "Στη Ρουμανία στους 350.000 έχει αυξηθεί ο αριθμός των εξαθλιωμένων παιδιών, ενώ έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο (περίπου 40.000) εξαιτίας των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση «World Vision Romania»." (PolitikoKafeneio.com :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - ελευθεριων ηθων)

Σχετικά Άρθρα