Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το International Baccalaureate εξευτελίζεται σαν θεσμός στην Ελλάδα

Κάθε θεσμός είναι είδος εμπορίου μέσα στην νεοελληνική κοινωνία.

Η παιδεία πωλείται στα ιδιωτικά φροντιστήρια ως είδος παντοπωλείου.

Η νοσηλεία προπωλείται στα ιδιωτικά γραφεία δημοσίων ιατρών.

Τα διδακτορικά πωλούνται σε παιδιά καθηγητών κατ' αποκλειστική προτεραιότητα.

Για όλα υπάρχει μια οικονομική ανταλλαγή.

Όταν δέχεσαι το βλέμμα "Τώρα τι θέλεις εσύ εδώ;", ξέρεις ότι δεν έχεις δώσει φακελάκι, δεν ενημέρωσες άμεσα ή έμμεσα ότι θα δώσεις το "πρόσφορο" σου. Το βλέπεις στις δημόσιες επιχειρήσεις που εκδίδουν άδειες, στις εκκλησίες που ζητάν ευχές, στο πολιτικό γραφείο που ξέρουν ότι δεν έχεις ψήφους να δώσεις.

Ταρίφα 10.000 ευρώ για κάθε θέμα

Διώξεις εναντίον 21 ατόμων για το εμπόριο των Μπακαλορεά

1,5 εκατ. μίζες για τη διαρροή θεμάτων Ι.Β.

Η ιεραρχία στενάζει από τις μειώσεις των τυχερών, δηλώνοντας ότι από 250 ευρώ σε κάθε ιερέα για μία προσευχή 5 λεπτών, έπεσαν στα 33 ευρώ το πεντάλεπτο. Δηλαδή από μια αφορολόγητη εισροή χρημάτων ισοδύναμη με 250 επί 12 ίση με 3000 ευρώ την ώρα καθαρά, πέσανε στα 33 επί 12 ίση με 400 ευρώ την ώρα, όταν οι άλλοι εργαζόμενοι πτυχιούχοι αλλά ανένταχτοι στα υποχθόνια πολιτικά πλοκάμια προσπαθούν να επιβιώσουν με 700 ευρώ μικτά το μήνα (δηλαδή για 160 ώρες εργασίας). Το θράσος είναι το όπλο του βολεμένου νεοέλληνα.

Το ΔΝΤ χτύπησε το παγκάρι και τα «τυχερά» των ναών.

Οι Κύπριοι έχουν κατά το Σύνταγμα, αφορολόγητη την εκκλησιαστική οργάνωση, δηλαδή είναι νόμιμο όργανο για ξέπλυμα παράνομων εσόδων, όπως και η ελλαδική οργάνωση. Δίνεις 1000, ζητάς απόδειξη 10000, την καταθέτεις στην εφορία και σου δίνουν φοροαπαλλαγή 4000. Τα μοιράζεσαι με τους μαυροφόρους, και όλα είναι ρόδινα.

Aρχιεπίσκοπος:" Όσο ζώ δεν δίνω ούτε ένα ευρώ ".

Ενώ και οι μουσουλμάνοι Αλεβίτες κάνουν παντός είδους δώρα και τάματα στον Άη Γιώργη στην Πρίγκηπο, λέτε να δηλώνονται εκείνα τα έσοδα;

Μεγαλύτερο μουσουλμανικό προσκύνημα της Τουρκίας... ο Αη Γιώργης!

Σχετικά Άρθρα