Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

InfoWar / Ὀσο εσύ κοιμάσαι ...

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Εβραίος Ραββίνος γράφει για τον Χριστιανισμό

In this Rosh Hashana greeting card from the ea...
In this Rosh Hashana greeting card from the early 1900s, Russian Jews, packs in hand, gaze at the American relatives beckoning them to the United States. Over two million Jews fled the pogroms of the Russian Empire to the safety of the U.S. from 1881-1924. (Photo credit: Wikipedia)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Κείμενο του Ραββίνου συγγραφέα Marcus Eli Ravage.

Αρχική Πηγή:
Marcus Eli Ravage (1884 -- 1965): A Real Case Against the Jews (δημοσιεύθηκε στην Αμερικάνικη εφημερίδα «The Century Magazine», New York, Noυ. 3, Ιανουάριος 1928, σελ. 346)

Το Κείμενο ήταν ουσιαστικά μια σατιρική απάντηση στην αντισημιτική προπαγάνδα του Εκδότη Henry Fords, ο οποίος δεν έγραψε μεν τα αντισημιτικά βιβλία για τα οποία τον κράξανε πολλοί, τα ενέκρινε όμως εκδίδοντας τα. Το κείμενο είναι βέβαια σαρκαστικό και ειρωνικό, και δεν επέβαλλαν φυσικά οι εβραίοι τον χριστιανισμό, αλλά παρουσιάζει πολλά σημεία που δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν σαν αληθινά, κι ας εκφραστηκαν με χιουμοριστικο τροπο για να προκαλέσουν την προσοχή του κόσμου.

Πηγές:
http://www.greatlie.com/xristianismos/texnologia-thaumaton/1965-suzitisi-arxi...
http://www.afipnisis.gr/marcuseliravage-t665.html
http://autochthonesellhnes.blogspot.de/2011/12/blog-post_4607.html

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ. ΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ «ΕΒΡΑΙΟΥΣ», ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΣΕΚΤΑ ΚΑΙ Ο, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΛΕΞΗ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.

Προς τους «Ταλιμπάν» μεταξύ των Χριστιανών, για να σταματήσουν να ψάχνουν ηλίθιους αποδέκτες της ανώμαλης προπαγάνδας τους και να πάψουν να απασχολούν τους Έλληνες με τρέλες, που ισχύουν μόνο για αυτούς και για την δική τους παράδοση, και για κανέναν άλλον. Σαν πρώην-Χριστιανοί, γυρίσαμε στον Ελληνισμό μεταξύ αλλων λόγω του Ορθού Λόγου, και δεν αφήσαμε πίσω μας μόνον μια σέκτα-θρησκεία, αλλά το ολόκληρο θεωρητικό και αξιακό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται αυτή και ο πολιτισμος που ανέδειξε, η Ρωμιοσύνη. Δικαίωμα σας να πιστεύετε σε οτιδήποτε θέλετε, μόνο μην παρενοχλείτε τους υπόλοιπους με ανυπόφορες Ανοησίες.


Σχετικά Άρθρα