Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Ευρωβουλή καταδίκασε τον Κομμουνισμό. Τώρα λύθηκαν τα προβλήματα μας ...

The face of Darth Maul drew upon depictions of...
Image via Wikipedia
Σειρά έχουν τώρα και άλλες ιδέες για να καταδικαστούν. Οι Ευρωβουλευτές έγιναν κυνηγοί ιδεών, μαγισσών, σε λίγο θα μας ξαναβάζουν στην πυρά να δουν αν ο "θεός" θα μας κρατάει ζωντανούς και έτσι θα είναι η απόδοση "θείας δικαιοσύνης" από την Ευρωβουλή που στη πραγματικότητα είναι Αγοροβουλή που εκφράζει τη βούληση των Αγορών.

Και όταν μιλάμε για Αγορές, είναι ένας "ευγενικός" και ύπουλος τρόπος για να αναφερόμαστε στις τρισεκατομμυριούχες οικογένειες του πλανήτη και τις αναδόχους χρηματιστικές επιχειρήσεις τους στις οποίες όλες οι μετοχές ονομάζονται "ανώνυμες" για να είναι υπαρκτοί σαν ένα είδος "Phantom Menace" of a Spielberg movie style.

Υπάρχουν χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις οι οποίες δε συναλλάσσονται ποτέ με τις "κοινές" μεγάλες τράπεζες και τα "χρηματιστήρια" αφού οι μοναδικοί πελάτες τους είναι κυβερνήσεις, οι οποίες αφού υπογράψουν τις δανειακές συμβάσεις, εκδίδουν ομόλογα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις των συμβάσεων και μόνο αυτά είναι προσ
Jabba the Hutt as seen in the film Star Wars E...
Image via Wikipedia
βάσιμα στους "καταναλωτές" "ψιλικατζήδες" δανειστές της κυβέρνησης μιας χώρας. Οι αληθινές συμβάσεις όπως και η σύμβαση που μας επιβάλλουν τώρα είναι γεμάτες με λευκές επιταγές που συμπληρώνονται μετά τις υπογραφές . Για παράδειγμα μιας άλλης χώρας, η Νιγηρία πριν από 50 χρόνια πήρε δάνειο $1 δις. Μέσα στα 50 χρόνια αποπλήρωσε $50 δις, και χρωστάει ακόμα $20 δις. Τη ίδια χρονική περίοδο έκανε εξαγωγές αργού πετρελαίου της τάξης των $213 δις.

Που πήγαν τόσα έσοδα; Γιατί τόσα πολλά επιτόκια της τάξης του 7000% στο αρχικό δάνειο για 50 χρόνια;

Πολύ απλά γιατί έτσι οι πλούσιοι πλουτίζουν και οι Νιγηριανοί έχουν τις άθλιες συνθήκες που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εύκολα. Και γιατί όλα αυτά; Για να είναι οι διοικητές των χωρών ιδιοκτήτες πλούσιων οικιών, πλοίων και καταθέσεων σε μυστικούς λογαριασμούς , κλεμμένα από των λαών τις εισφορές.

Français : Le village de la Guerre des Étoiles...
Image via Wikipedia
Οι πλούσιοι κανόνισαν να μη φορολογούνται οι τράπεζες , οι εφοπλιστικές επιχειρήσεις και τα μεταλλεία ορυκτού πλούτου, άρα όχι μόνο κρύβουν τις επενδύσεις τους κάτω από τέτοιους φορολογικούς παραδείσους, αλλά και επιβάλλουν στις κυβερνήσεις να τους "επιδοτούν" και να τις εμφανίζουν ως μεγάλης σημασίας ζημιογόνες "κοινωφελείς" επιχειρήσεις.


Η απάτη είναι μεγάλη, και στις χρεοκοπίες οι πλούσιοι χάνουν αξίες, οι φτωχοί δεν έχουν να χάσουν εκτός από τη παραγραφή των χρεών τους. Και δανεικά χρει
άζεται να δώσει αυτός που έχει περίσσευμα, πολύ περισσότερο από αυτόν που έχει υστέρημα.

Enhanced by Zemanta

Σχετικά Άρθρα