Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Εκκλησιαστικές διαχειρήσεις χρημάτων και πτωμάτων

Και ενώ από το 1950 με νόμο του κράτους κάθε νομικό δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να καταθέτει ταμειακά αποθεματικά σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, τα περίπου 6500 εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα της ελληνικής επικράτειας διατηρούν τα αποθεματικά τους σε ιδιωτικές τράπεζες. Ο λόγος που γίνεται αυτή η παράβαση είναι για να καλύπτουν μύριες άλλες παραβάσεις και ατασθαλίες, αφού κάθε ανάληψη χρημάτων από τους ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, υπόκεινται σε νομικό έλεγχο περί της φύσεως του εξόδου και για αυτό ζητήται και προέγκριση. Έτσι οι εκκλησιαστικοί ιεράρχες για να μη λογοδοτούν για τίποτα και σε κανένα για τα ταμεία των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, τα καταθέτουν σε ιδιωτικές τράπεζες και αποφεύγουν τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας των εξόδων τους.

Από την άλλη τα κεντρικά μέσα (παρ)ενημέρωσης, αποκρύπτουν τη σύλληψη μοναχού καλόγερου (42 ετών) στο αεροδρόμιο των Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, που είχε στις αποσκευές του το κρανίο και άλλα ανθρώπινα οστά μιας τεσσάρων ετών νεκρής καλόγριας, από μοναστήρι, όπου είχε προηγηθεί και το μνημόσυνο της ταφής της πριν από τετραετία.

Σκοπός του (και των δύο συνεργών του, 56 ετών άνδρας και 60 ετών γυναίκα) ήταν η τοποθέτηση των οστών σε προσκύνημα στη Κύπρο και έτσι να γίνουν και αυτοί ιεροπωλητές "ευλογίας" και να τα οικονομήσουν αφορολόγητα.

Η κλοπή οστών από τάφους και η μεταπώληση τους ως οστά αγίων είναι συχνή και ουδέποτε κολάσιμη. Θυμηθείτε και τον ιεροδιάκονο της μητρόπολης Σιδηροκάστρου πριν από λίγους μήνες, όπου βρέθηκε εκείνος με σειρά από οστά, και μάλιστα βουτηγμένα στα μύρα ώστε να θεωρούνται από "μυροβλήτες αγίους".

Σχετικά Άρθρα