Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Η εκκλησία αν και κάτοχος της μισής Ελλάδος κατ᾽έκταση είναι αφορολόγητη

Η εκκλησία κατέχει την μισή έκταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και αρνείται να φορολογηθεί.

Νομίζουν ότι έχουν μεταφερθεί στην κληρονόμο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Ελληνική Δημοκρατία, και ζητούν την συνέχιση του αφορολόγητου καθεστώτος, και ει δυνατόν να μπορούν να φορολογούν και τους πιστούς η όχι της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όταν ο Χριστόδουλος ζητούσε ως κομματάρχης των Ορθοδόξων Χριστιανών, έβαζε όλους τους βαπτισμένους μαζί ως ψηφοφόρους του κόμματός του. Τώρα που ζητήται η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάθε εκκλησιαστικό ίδρυμα θέλει να νοήται ως αυτόνομο,έτσι ώστε ο διαμελισμός της περιουσίας να προξενίσει μικρότερο δυνατό κόστος.

Ο Άδωνις του ΛΑΟΣ νομίζει ότι η εκκλησία της Ελλάδος δεν έφτασε στα μεγέθη του Βατικανού και δικαιούται να μαζεύει όσα θέλει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανένα (εκτός από το Θεό τους, μετά από άφεση αμαρτιών και με πλήρη κάλυψη του προσωπικού των δεδομένων).

Μητροπολίτες θέλουν αξιοποιήσιμες περιουσίες πριν να δεχθούν φορολογία. Οι δασικές εκτάσεις πως είναι δυνατόν να αγοραστούν από την εκκλησία; Θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση στα θέματα φορολόγησης. Ξέρετε εσεις αν οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν διάλογο; Σε είκοσι χρόνια έγιναν δύο έλεγχοι στην μονή Πεντέλης, δήλωσε ό Ζακύνθου.

Η Ευγενεία Κλειδαρά είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που κρυφά έχει όλα στο όνομά της, αλλά δημοσίως όλα τα εμφανίζει ως μοναστηριακή περιουσία. Δωρεές σε πολιτικούς και προεκλογικούς αγώνες και προσωπικά δάνεια γίνονταν χωρίς αποδείξεις από την Ηγουμένη. Αυτό το θέμα είναι τώρα χαρακτηρισμένο ως κακούργημα και είναι στα χέρια του ανακριτή.



Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού , οι ξενιτεμένοι θείοι από την Αμερική σκέφτονται να βοηθήσουν την αδελφή στο χωριό ώστε να μη της κατασχέσουν οι γείτονες ευρωπαίοι τραπεζίτες τις κατσίκες της.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Σχετικά Άρθρα