Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ημερολόγιο Πατριαρχείου 2009 - Η άρνηση της συνόδου να αναγνωρίσουν ποινικές ευθύνες ιεράρχη

Το ημερολόγιο του πατριαρχείου Κωνσταντικούπολης, γράφει καθαρά ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ποινικές ευθύνες και τις ηθικές παρεκτροπές του πρώην Αττικής, αλλά το μόνο που νιάζεται και περιμένει είναι η εκκλησιαστική εκδίκαση (συγκἀλυψη) των ανωμάλων πρακτικών.

Έτσι και αλλιώς οι συγκαλύψεις σκανδάλων είναι μακρά παράδοση. Έχετε ακούσει για τους παιδεραστές ιερείς της Αμερικής που φυγαδεύτηκαν στη Κρήτη και είναι πάλι δίπλα σε παιδάκια; Έχετε ακούσει πόσα εκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεων έχουν πληρωθεί σε οικογένειες και θύματα αυτών των παιδεραστών; Έχετε ακούσει ότι έχει ιδρυθεί σύλλογος των βιασθέντων θυμάτων μέσα σε ορθόδοξες εκκλησίες στην Αμερική;

Νομίσατε ότι θα εντραπούν να προβάλλουν την απαρέσκειά τους στους ποινικούς νόμους;

Αλλά ενώ θέλουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι διοικητικής θέσης, αρνούντε την επικράτηση κάθε νόμου αντίθετου προς την όρεξή τους.

Εδώ φαίνεται καθαρά το τι επιδιώκεται με την επαναφορά του θεσμού της οικουμενικότητας του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Είναι απλά όχι άχρηστος τίτλος, ὀχι απλά μη χριστιανικός, αλλά υπονομεύει και κάθε νόμιμη διαχείρηση και προτρέπει στην αντικατάσταση των νόμων με άλλους χριστιανίζοντες κανόνες δημιουργώντας τη χριστιανική έκδοση της μουσουλμανικής ΣΑΡΙΑ. Μήπως ζηλεύουν το Βατικανό που έχει και κρατική υπόσταση εδώ και καιρό; Ας δούμε και τις εκδιώξεις μοναχών από τον Άθωνα στο όνομα της τάξης της Ορθοδοξίας και τις εν το μέσω της νυκτός αλλαγές κλειδαριών σε κελία μοναχών. Τέτοια διοίκηση στο όνομα του Χριστού θα θέλατε; Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε ο Άθωνας είναι για εσάς. Αφήστε την Ελληνική επικράτεια να τη διοικούν πολίτες και να είναι πολιτειακή διοίκηση. Στον Άθωνα κανένας δε ψήφισε κανέναν από την Κωνσταντινουπολίτικη Σύνοδο να αναλάβει διοικητική θέση. Απλά τους αποδέχονται σαν φωτισμένη Δεσποτεία.

Όταν ο Ελ. Βενιζέλος έδωσε στους ακτήμονες τα χωράφια που "κληρονόμησαν" τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, ως οθωμανοί πολίτες και διοικητές, από τους σκλάβους Έλληνες, θυμάστε την απάντησή τους; Αναθεματισμοί και πέτρες εναντίων του Βενιζέλου γέμισαν την Αθήνα. Ο έχων δύο χιτώνας ας πάρει και όλους τους άλλους χιτώνες. Ο έχων όλα τα χωράφια ας πάρει και τις λίμνες και τα βουνά της χώρας.

Έχω μια αντιπρόταση: Καλύτερα αυτοί οι άγιοι "να πάρουν τα βουνά" και να μας αφήσουν ελεύθερους από την μανιώδη φιλαργυρία τους.

Είδατε καμιά ενέργεια εκδίκασης ή ελέγχου των Βατοπεδινών από το πατριαρχείο; Διευθύντρια κρατούσε σπίτι της το αρχείο ανταλλαγών.

Είδατε πως συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης; Εκδίδουν Εγκύκλιο που θα αναγνωστεί δωρεάν, μετά την περιφορά του δίσκου, εννοήται!


Διαβάστε κάτω αριστερά στην επόμενη εικόνα !

Σχετικά Άρθρα