Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ : ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ

VerginaSun4Elements12GreekGods
VerginaSun4Elements12GreekGods (Photo credit: Wikipedia)
Ο Ελληνισμός και τα σύμβολα του, άφησαν σημάδια, στη σημερινή Νότια Αμερική, την Ινδία, τη Κίνα (περιοχή Γιουνάν Ίωνες), Βαυαρία (Γερμανία), Μεγάλη Βρετανία (Απόλλωνος ναός Stonehendge) , Ισλανδία , Αφγανιστάν ,  Σίβα (Αίγυπτος) ,

 Η τέχνη της ναυσιπλοΐας και γεωγραφίας του κόσμου, ήταν κοινή γνώση στους Ελληνικούς πολιτισμούς. Αποδείξεις περί ναυσιπλοΐας έχουμε εδώ και 10 χιλιάδες χρόνια μέσα στις ακτές της Μεσογείου θάλασσας.

Στοιχεία γραφής στην Γραμμική Β (δεύτερη) αλλά και αρχιτεκτονικά σύμβολα Ελλήνων αρχαίων χρόνων βρέθηκαν σε κτίσματα σε όλο το κόσμο. Ένα από τα νεώτερα της ιστορίας μας είναι και ο μαίανδρος στις δύο μορφές του (καμπυλωτός και ορθογώνιος). Ένα άλλο είναι και ο Ήλιος αστέρας (Βεργίνα) όπως χρησιμοποιήθηκε από τις Μακεδονικές και άλλες Ελληνικές δυναστείες.  Ο Πήγασος απεικονίζεται στην Κίνα καθώς και ο Ήλιος με μαίανδρους να τον περικλείουν σε μεταλλικά σκεύη. Ο διπλός πέλεκυς υπάρχει στη Σίβα.

25 Ελληνικές λέξεις υπάρχουν από την Ισλανδία μέχρι την Ινδία υπάρχουν και εννοούνται με τον ίδιο τρόπο. Θυσίες στο Δία και τον Απόλλωνα συνεχίζουν να γίνονται ακόμα και σήμερα (Καλάς) και δεν έπαψε να φαίνει το Απολλώνιο Φως. Διονυσιακές εθιμικές εορτές υπάρχουν ακόμα.

Ο τάφος του Αλεξάνδρου (Άμμωνος Ρα / Δία) υπάρχει και με τις επιγραφές του στα ελληνικά μεγέθους 12 στρεμμάτων. Η Ελληνική κυβέρνηση επί Πάγκαλου ΥπΕξ της απαγόρευσε να το δημοσιεύσει, μέσω σημάτων στη κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Ο Βούδας απέκτησε πρόσωπο του Απόλλωνα μετά την πορεία του βασιλέως Αλεξάνδρου εκεί, ενώ πριν ήταν απρόσωπος , θεωρητικός.




Σχετικά Άρθρα