Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Περίπατος στην κλασσική Αθήνα (τότε Ελλάδα)

The Academy of Athens.
The Academy of Athens. (Photo credit: Wikipedia)
Πόλις Ελληνων ...

Κάποτε οι πατέρες και μητέρες μας αναζητούσαν την μάθηση, την νέα σκέψη, τη νέα τάξη προγμάτων, γιατί απλά ήταν οι γονείς του κάθε νέου και κάθε νέας τάξης. Οι θεοί από Τιτάνες, έγιναν Ολύμπιοι, έγιναν συμμέτοιχοι, έγιναν συγγενείς και ισάξιοι των ανθρώπων. Η θεοποίηση δεν ήταν κάτι που τους ενδιέφερε, άρα η σωτηρίά τους από οποιοδήποτε αιώνιο θάνατο ήταν απεχθές.

Ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε σε μη ελληνικούς πληθυσμούς της Ελλάδος, σε σκλάβους και σιμήτες στη ρίζα, γιατί ανήκε στις γνωστές σε εκείνους κοσμοθεωρίες.

Η επιστήμη και η σκέψη της αντικειμενικής ανάλυσης ήταν η εστίαση της ελληνικής ζωής.

Οι υπολογισμοί στις αστρικές κινήσεις γινόταν με ακριβέστατης μέτρησης οπτικά συστήματα και τα αποτελέσμα τα τους είναι καταγεγραμμένα σε μηχανικούς αστρονομικούς υπολογιστές. Αν και ο μοναδικά πολυφημισμένος μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι κατασκεύασμα του Αρχιμήδη, υπάρχουν και πολλοί άλλοι μηχανισμοί που ακόμα και τώρα δεν έχει συμπληρωθεί η ανάλυση τους. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η μεγίστης ακρίβειας υπολογισμοί εξομοίωσης φαινομένων, με άριστη χρήση πρώτων αριθμών είτε σε απλή είτε σε σύνθετη (πολλαπλασιαστική) αντιπροσώπευση τους σε μηχανισμούς.




Σχετικά Άρθρα